APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Lista de useri | Reguli | Cauta | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
doryna_2223 pe Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Mehedinti
cauta Barbat
25 - 80 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE / PAMFLETE din BRUXEL    
Autor
Mesaj Pagini:  1 2 3 4 ... 13
LUPU' ALBINELOR
UTILIZATOR BANAT DIN SIMPATIE

Din: Deocamdata BRUXEL
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 729
CUVANT  INAINTE ...

Pamfletul este o specie literară (în versuri sau în proză ) cu caracter satiric, în care scriitorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane, idei, opere, intimplari reprobabile, intr-un mod  ironic, caricatural, prin intermediul carora se urmareste ridiculizarea, suprimarea prin discurs a „obiectivului“ ales.  Pamfletul face parte si  din stilul publicistic in sensul general de scriere satirica care isi poate atinge obiectivul nu doar prin ancorarea in realitate ci si prin zugravirea  unor situatii ipotetice si nascocirea unor personaje imaginare, care inmanunchiate cu liantul unui umor condensat si "acid" conduce la o anume concluzie, mushca..., amendeaza... RAUL .Dar intr-un mod subtil si rafinat. Ca fond, pamfletul e un mod de expresie, cu un stil aparte, nascut si modelat o data cu limbajul, intrind in literatura de la inceputurile ei. Pamfletul, ca expresie particulara, ca stil cu proceduri caracteristice se afirma in toata varietatea limbajului, de la vorbirea cotidiana la articolul de ziar sau in literatura.

- PAMFLETUL NU POATE  EXISTA DECAT INTR-UN REGIM DE  LIBERTATE !!!

...Asadar,am intrat intr-o comunitate ! Cea a forumistilor adunati in jurul APICULTURII.Asta deoarece doresc  sa ma intorc in tara si sa investesc in apicultura.Dar...va mai dura o perioada...Intre timp iau informatzie de pe forum ca sa progresez in documentare. IAU dar vreau sa si  DAU. Nu pot sa dau ceea ce nu am.Si anume experienta in apicultura. Consider ca majoritatea forumistilor imi sunt superiori din acest punct de vedere...In schimb am experienta(printre altele),si in jurnalismul pamfletar si caricatura, lucrand ceva timp in acest domeniu in tara.Deci asta as putea sa dau...
Una dintre cele mai specifice trasaturi care definesc pozitiv spiritului romanesc este capacitatea extrem de rara (daca nu cumva unica), a poporului roman de a "FACE  HAZ DE NECAZ".E  una din acele trasaturi care ma fac sa fiu mandru ca sunt roman .Umorul a fost pentru sarmanul obidit o supapa de refulare in fata tiraniei  timp de veacuri. Cred ca UMORUL e mai necesar  in prezent ca niciodata...Si fiindca exista  impatimiti ai genului  si printre apicultori...iata-ma !

CUVANT INAPOI ...
Nu sunt alergic la aprecieri si,...mai greu ce-i drept, inghit si... cate o critica... 
-  Simtiti-va liberi !

CONTRAINDICATII :

1 - A nu se administra in cazul Sindromului  L.A.S.U. (Lipsa Acuta a Simtului Umorului) :  - Te vei  intreba unde-i  logica. 
2 - A se evita  daca, " TE IEI de regula MULT  PREA IN SERIOS":  - Iti poate deforma  perceptia.
3 - Contraindicat celor ce considera ca viata e compusa mai mult din LUCRURI SERIOASE CU CARE NU E  DE GLUMIT decat din NESERIOZITATI... utile :  -  Apar simptome de crapare a buzelor ridigizate din lipsa obisnuintei de a rade.
4 - Nu incerca asa ceva acasa daca nu ai reusit niciodata sa razi copios la o gluma buna facuta pe seama ta :   -  Provoaca iritare si mancarimi de durata. 
5 - A nu se consuma stand in picioare sau avand lichide fierbinti in mana :  -  Se evita astfel ranirile cauzate de cazaturile sau opariturile neanticipate.

INDICATII :

1 - Indicat in cazuri de depresie acuta, trimitere in shomaj, somatzie de neplata, debranshare fortzata, reducere  a  pensiei, taieri din salar...etc, (pt romanii aflati in tzara se va trimite o anexa suplimentara  cu restul  cazurilor , cu paginile complectate la zi , pagina 1283 inclusiv):  -  Sedativ usor,  poate distrage temporar atentzia de la fondul clinic al problemei.
2 - Se recomanda dimineata la pranz si seara,(puteti sarii peste pranz daca nu aveti  ce) :  -  Pentru o mai buna tonifiere a muschilor incleshtatzi pe baston sau carja, destinde spiritul agitat de statul la cozi , ajuta la refacerea poftei de viatza in alta tzara si chiar a libidoului, (in special dupa" stirile zilei" prezentate  seara).
3 - Reglator al functiilor erectile , al disfunctiilor biliare si constipatie, de prostata si tuse  :  -  Prin compozitia sa naturala PAMFLETUL  elimina  intrebuintarea costisitoare  a Viagrei  pentru  luarea unei decizii majore in propriile maini, elibereaza  fluxul de secretii neuronal-cerebrale ale celor cu bila lenesha, regleaza brusc debitul  urinar(in timpul lecturii) de la stadiul de picaturi la cel de shuvoi prelins pe crac, plus, faciliteaza expectorarea  fortata prin metoda cunoscuta  sub denumirea populara de " M-am  K( la patrat) pe min' de ras" sau  "Era sa ma innec de ras"(cea de a doua varianta provenind din zonele  inundabile anual).
4 - Pentru desretzirea ridurilor provocate de cei cu tenul  neted si eliberarea surplusului de energie negativa( fara a crea victime colaterale) :  - Induce o stare euforica de genul  "Daca tot e sa mor...cel putin sa mor de ras... in timp ce... le rad in nas...".
5 -  Cand din tot ce se putea pierde nu ai mai ramas cu absolut nimic si cautzi cu disperare o solutie imposibila de care sa  te agheti  cu toata speranta de care mai dispui... :  - Iti reaminteste ca trebuie sa zambesti AZI.  Maine poate fi mai rau.

TOATE TEXTELE CE VOR FI POSTATE DE INITZIATORUL  ACESTUI TOPIC  TREBUIESC TRATATE CA PAMFLET, ORICE  ASEMANARE CU REALITATEA ESTE PUR  INTAMPLATOARE CI NU INDELUNG INVESTIGATA


                                                                  LUPU' ALBINELOR pe VARZA DE BRUXEL

Modificat de LUPU' ALBINELOR (acum 11 ani)


_______________________________________
You know how it goes...Everybody knows...  Text rosu

pus acum 11 ani
   
LUPU' ALBINELOR
UTILIZATOR BANAT DIN SIMPATIE

Din: Deocamdata BRUXEL
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 729
Congresul  Matcilor

Reprezentantele de elita ale albinelor au fost convocate la un congres international tinut la New York, pentru dezbateri pe tema miscarii feministe in stupinele din toata lumea dupa  "nain ilevan" (09.11.2011).

Din Europa au fost prezente printre altele, Ligustica,Buckfast,Galbena de Banat...

Caucaziana s-ar fi dus si ea dar...dupa cum explicase si pe o bucatica de fagure artificial pe care il impaturise intr-un plic lipit cu guma de mestecat,roz, in zona ei de origine si de zbor controlat, femelele nu puteau deschide gura pe motiv de voal. Le intra in gura din cauza curentilor puternici ce bat dinspre versantii  montani si de campie.Iar la ele era cunoscut faptu ca dezvoltarea maxima este...mult intarziata.Si mitul ca au trompa cea mai lunga nu tine la tipul lor de trantori.Singurele miscari feministe se consuma cu ocazia zborului de curatire,  cand reusesc sa improaste cateva mesaje protestatare ( decupate din folcloru de gherila)...pe gazonu din fata stupinei... cu ce le mai ramasese pe matz.

Apis Melifera Carpatina ia zis Galbenei de Banat: "- Auzi tu, io trebe sa shad ca acush imi iesa actele...si o sa am de semnat o gramada de hartzogaraie...Ca m-au recunoscut astia...Nu tu, nu INTERPOLU. Rasishtii tu...Nu, nu aia a lui Sarcozy care practica o discriminare  pozitiva.Nu tu...astia care sa ocupa de rase. Mnio zas ca de acu nainte is autentica.Ca pana acu n-am fost...Da bezmetici o fo iei cu tat neamu lor nu io...Ashe ca du-te numa tu. Ca sti ca mnie num' place sa roiesc asha cu una cu doua... Hai ca te tzuc pa dantura...ca stiu ca n-ai...

Odata aterizata la New York Galbena de Banat s-a prezentat cu demnitate pe aeroport pe post de ... Miss Romania, declarand presei apicole niuiorkeze "- Io mis' GALBENA de BANAT".

In stupina improvizata in sistemu de canalizare... forfota, agitatzie...ce mai ... bazaiala mare...ventilare  la greu...O matca batrana de culoare,( britanica),  cu ponta redusa da cu agresivitate crescuta si experienta in lupta sindicala a atacat frontal de la pupitru tema centrala: "Care ar trebui sa fie pozitia femelei fatza de mascul in stupul modern - Curente si tendintze".Capra era exclus ... ca aici era vorba despre albine.Dupa ore de dezbateri aprinse, (stinse ulterior de pompierii brigazii de interventie rapida anti-tero), participantele si-au luat zboru.Transoceanic...
Dupa cateva zile scurse de la intoarcere, LIGUSTICA, BUCKFAST si GALBENA DE BANAT intra in teleconferintza pe messenger. Imagine...sunet...tot tacamu... plus o cafea la ceashca adusa din State,(cu ceashca cu tot). 

LIGUSTICA : - Ciao a tutti tu...io sono molto felice...ca l-am pus pe ragatzu meu la respect din prima zi.I-am explicat ca suntem egali in drepturi si nu invers.L-am trimis sa se ocupe el de larvele care incepuse sa-si roada capacele de foame, sa faca aprovizionarea de dupa diafragma, sa curete... sa propolizeze ...pana ma-ntorc eu de la fitness...Prima zi io non visto niente... a doua zi deja facuse cumparaturile nu numai de dupa diafragma da si de la stupu vecin(mai bezmetic de felul lui).Cat despre propolizare...o tras doua straturi si pe scandurica de zbor de mi-o ramas sandalutzele impotmolite la intrare...Atzi capito tu...?

BUCKFAST : - Gutavan tag tu ! Ja...alle rechts...gut,gut...ich i-am zis la a meu ca el e prea schnell iar eu sunt prea ...comoda.Si daca nu tine cont de bioritmul meu...de faptul ca am dorintze si necesitati amplificate prin ingineria genetica...atunci trec pe combustibil alternativ.Ca doar de aia sunt hibrida...Nu vreau sa ajung de plansu matcii ca altele...Primu zi ...nichts vazut... tzvai tag...nu am vazut nimic...Incepand cu a treia zi...ooo... JAAA...W U N D E R B A R...ca s-a mirat si el de rezultate si mi-a zis  "Intr- adevar ti-ai imbunatatit mult miscarile feministe de cand te-ai intors...". Gut...ja ? Cius

GALBENA DE BANAT : - No servus tu...da ni she faine si mandru aratatzi...tzucu-va...ioi she ma bucur sa va vad...da geabgia va vad...No...si cum zisheam...ni nam kikat ghine din aviuan ca din capu scarii am shi-nsheput sa tzip: "- Aaarooaaaneee...treshi ia amu ni aishia...ba trantore banatzan she ieshti satz' spui sheam aflat la niuiorc ba! Pa baaa...sa pare cu nu tu eshci fruncea p'ashilea ba ca io... Si stai sa-tz zac tat ca n-am gatat...Ca te ashtepta vietza gree de acu incolo cu mine...asha sa baji la scafarlie ba...De acu te apushi de ranit pa fundu stupului TU, adushi apa la puiet,(da sa nu te prind iara-n crashma), te apushi si cladesti  faguri fara sa comentez', te apushi...". Da n-am apucat mai mult...Prima zi n-am vast' nika, a doua zi n-am vast nik, a treia zi la fel...de abdia din dimineatza asta am insheput sa mijasc umptic cu stangu, ca o-nsheput sa sa traga umflatura mai repide...Ca a meu cand itz' falfaie cate una vezi stelele verzi cat lopata inima lu Stalin tu...Ca in armata batee piroone cu pumnu gol, ca avee numele de cod "picamaru"...Da tu...statz' o tzira, ... treaba cu matca ce tre sa fie rea de muscă in stup ii tare faina tu...da nu aishia...ca la niuiorc...No, va las... ca tra' sa dau cu nishte vazalina pa uachi ca ma manca de mor...   
                                       
                                                                LUPU' ALBINELOR pe VARZA DE BRUXEL
                                                                                           Va continua! Promit!

Modificat de LUPU' ALBINELOR (acum 11 ani)


_______________________________________
You know how it goes...Everybody knows...  Text rosu

pus acum 11 ani
   
lucky5strike
CLUB STUPARITUL

Din: Craiova
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3248
Lupu'! Lupu' de Bruxel!

Initial te-am degustat seara si... nu te-am digerat!

Dimineata mi-a mai dat Pupe niste sugestii pe baza de cafea (el e mai niuiorchez!) ...

La pranz, conchid ca esti delicios!

PS: auzi la el, "mesaje protestatare"!pus acum 11 ani
E-mail  
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5230
Ce faci ma la Bruxel? te ocupi cu menta?
Hai ma in tara si bucura neuronul poporului.Neuronasul ala responsabil cu umorul.

Esti bun baa!!!tare si da dependenta.

Unde ai lucrat la RM? Cre'ca plange tribunul dupe tine.
Hai ca poti mai mult.

I'pupiu


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 11 ani
   
proapis13
apicultor

Din: Turnu-Severin
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 2834
Lupuleeeee..., ai un umor suculent shi contagios ce face bine in vremile astea

ATENTZIE STUPARI

Voi ce suntetzi operatzi de curand... nu cititzi singuri...
pericol de innec... in sughitzuri de ras  

eshti tare
salve        


_______________________________________
activitate la urdinish shi miere in cat

pus acum 11 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5230
Lupule, fa ghine si ne precizeaza cuvincios, cum ne vei hrani?
Uite, haita deja scerlaie dupa o bucat'de proteina cu umor.
Sa intelegem ca ne ti pe uscat  o sptamana? Ne luam portia zilnic sau belim ochii in zare toata luna?

Ca lumea'n tranvai.


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 11 ani
   
LUPU' ALBINELOR
UTILIZATOR BANAT DIN SIMPATIE

Din: Deocamdata BRUXEL
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 729

pupemea a scris:

Lupule, fa ghine si ne precizeaza cuvincios, cum ne vei hrani?
Uite, haita deja scerlaie dupa o bucat'de proteina cu umor.
Sa intelegem ca ne ti pe uscat  o sptamana? Ne luam portia zilnic sau belim ochii in zare toata luna?

Ca lumea'n tranvai.


vA-nnebunit LUPU '  ?

Pai exemple de apicultori responsabili sunteti voi ? In loc sa-i datz' bataie cu pusu pe iarna(nu ma refer la muraturi), voi umblatz' dupa varza de Bruxel, ca cica-i de import ?!!

Ash incerca cu permisiunea domniilor voaste cam de doo...hai tri ori pe saptamana(cum recomanda si moashele comunale de la pleningu familial).Daca ma tzine....

Da un articol mai vechi nu pot reintroduce...?

                                                                     Cu drak' LUPU'    


_______________________________________
You know how it goes...Everybody knows...  Text rosu

pus acum 11 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5230
baga Te'te'!
Ca dara ....Toate-s vechi si noo toate'n Romanica


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 11 ani
   
proapis13
apicultor

Din: Turnu-Severin
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 2834
Iauzi una de la bunica-mea ,cica sa nu le mai
condimentezi asha de tare ca ea cand rade
tropaie din chishere si i-e frica sa nu-i crape
operatzie de varice       
salve 


_______________________________________
activitate la urdinish shi miere in cat

pus acum 11 ani
   
LUPU' ALBINELOR
UTILIZATOR BANAT DIN SIMPATIE

Din: Deocamdata BRUXEL
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 729
Diplomat de Bruxel

...Am  cunoscut odata un tip care a avut o copilarie vitregita.Stia ca s-a nascut dintr-o mama si un tata mai mult din convingere ca ...nu ia cunoscut niciodata.Predispozitia spre apicultura la el se pare ca era genetica.Auzi-se de la altii ca tatsu raspundea la apelativul "trantoru", iar masa isi improspata spermateca din cinci surse diferite.Deodata.Asa ca saracu nu a vut de unde sa suga laptisor de matca,pardon, de maica,  fiindca el a fost crescut la...o manastire de taici.Astia au pompat in el lapte de oaie invertit(reteta de manastire) : 25 procente zar,25 bomboane agricole(cacareze), pe post de supliment proteic, iar de restu, pana la semnu de pe halba...votca.Numai asa reuseau sa-l  linistesca fara ca sa-i schimbe scutecele.In timpul seminariilor il tineau sub catedra in cosul pt pisici iar in timpul intonarii slujbelor sub amvon.Parohu statea cu desthtu mare de la dreptu in gura lui, pe post de biberon.Ca sa nu sforaie.Ca ramase-se bietu parinte cu deshtu ascutit si fara unghie,(de nu mai poarta shlapi de rusine pana in ziua de azi)...

Si uite asa...se balona el intr-un an cat altzii in zece...iar de la inceputurile astea timide, in care plangea cu muci oridecateori  taicii mai tineri ii subtilizau din fructoza ruseasca, a ajuns mare.Da' mare dom'le.Procuror.Ca procura voturi pt candidatii care nu aveau stocu parlamentar minim garantat...Mai o fenta...mai  un tribling...(deprinderi ce le dobandise inca din copilarie cand fugea in zigzag prin prisaca manastirii cu un guler de carnica in valoare de vo doo kile, pe gatu gol - ca obisnuia sa fure miere prin urdinis cu cheia aia lunga de la beciul  unde isi ascundea parohu siropu de tuse,)... si  a ajuns... tehnocrat.Se ocupa de impresiile artistice in probleme de agricultura pe relatzia cu...UE.De aici si pana la Bruxel nu a mai fost decat un pas.Diplomatic.Ca asta e asa de mare ca ajungi cu unu de la Bucale la Bruxel.A fost delegat "Atashat Cultural" al Ministerului Agriculturii de pe langa Silozul cu Borhot Bio din Bruxel.

...Intamplarea face sa ma intalnesc cu el intr-o parcare intunecoasa,  unde forta portiera unui BMW seria 7(pe motiv ca isi uitase cheile inauntru...).Bucuros , profit de ocazie si incep sa-i turui despre problemele apiculturii romanesti...(intre timp el ajunse-se la a doua masina pretextand ca, cheile lui nu erau de gasit  dar  cele doo casetofoane ce i se lipisera de mana semanau izbitor cu ale lui, deci - nu aveau ce sa caute acolo...).Am incercat  sa  continui...dar el se intoarse brusc si luind un aer de importantza diplomatica fredona raspicat: "- Toti romanii ar trebui sa inteleaga ca daca nu ne ajutam singuri nu o sa ne ajute nimeni ! Aceasta este misiunea mea diplomatica aici, sa constientizez Europa ca avem aceasta nevoie urgenta !"... Apropierea de un mertzan kompressor ii capta atentia integral. "-Totusi...( interveni eu), nu ai putea sustine cauza apiculturii romanesti...?" Mi-a promis ca daca nu va fi retinut(de politie sau de alte insarcinari diplomatice de maxima urgenta),  va ridica problema la primul miting al fermierilor crescatori de vite belgieni...Apoi, cu o miscare surprinzatoare, se-n toarse din nou catre mine si luind o mima de politician preocupat exclama : "- Sti...,cred ca ai dreptate... e mare pacat ca in ultimi ani nu s-a facut loby politic pt sprijinirea exportului romanesc de matasa.Ai habar cu cat a scazut productia de matasa din aceasta cauza?"...Am ramas interzis..."-Pai...(ingaimai eu buimac)...albinele nu produc...matase !De chestia asta se ocupa niste viermi...". "- Sa nu intram in detalii irelevante si polemici neconstructive" mi-o reteza el pe un ton autoritar.Continua explicandu-mi ca el nu face discriminari intre lighioane si ca de cand e la Bruxel a dobandit o mentalitate europeana...deci nu mai e rasist...

...Se intoarse si pleca.Pe jos.Fiindca nu-si aflase cheile nici in mertzan da se consolase cu un mobil de ultima generatie.Fireste.
Am plecat si eu cu un zambet amar in coltzu gurii(ca atata mi-a mai ramas, un coltz, in spate de tot, cu care mai zambesc din cand in cand ) si mi-am scuipat in san(ca pe jos nu era civilizat ), zicandu-mi :
- Ptiii...da sti ce-i culmea? Ca individu asta chiar avea dreptate...

                                                        LUPU' ALBINELOR pe VARZA DE BRUXEL. Fireste

                                                                                                 
                                                                                                  

Modificat de LUPU' ALBINELOR (acum 11 ani)


_______________________________________
You know how it goes...Everybody knows...  Text rosu

pus acum 11 ani
   
LUPU' ALBINELOR
UTILIZATOR BANAT DIN SIMPATIE

Din: Deocamdata BRUXEL
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 729

lucky5strike a scris:

Lupu'! Lupu' de Bruxel!

Initial te-am degustat seara si... nu te-am digerat!

Dimineata mi-a mai dat Pupe niste sugestii pe baza de cafea (el e mai niuiorchez!) ...

La pranz, conchid ca esti delicios!

PS: auzi la el, "mesaje protestatare"!Inceputul e mai greu...sfarsitul e... tragic 

E un stil care surprinde...dar pana la urma PRINDE ! Multzumesc de aprecieri !

                                                 LUPU' curtat de miei   


_______________________________________
You know how it goes...Everybody knows...  Text rosu

pus acum 11 ani
   
LUPU' ALBINELOR
UTILIZATOR BANAT DIN SIMPATIE

Din: Deocamdata BRUXEL
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 729

proapis13 a scris:

Iauzi una de la bunica-mea ,cica sa nu le mai
condimentezi asha de tare ca ea cand rade
tropaie din chishere si i-e frica sa nu-i crape
operatzie de varice       
salve 


Tot respectu pt Bunica ! Daca mai zvacneshte din picior inseamna ca are simtzul umorului inca tanar si nealterat . Ash recomanda purtarea de shtrinfi plasa cu textura imitatzie de varice. Se asorteaza perfect si estompeaza si celulita...
Multzam !

                                                   LUPU' PRO   

Modificat de LUPU' ALBINELOR (acum 11 ani)


_______________________________________
You know how it goes...Everybody knows...  Text rosu

pus acum 11 ani
   
LUPU' ALBINELOR
UTILIZATOR BANAT DIN SIMPATIE

Din: Deocamdata BRUXEL
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 729
Pt ca Topicul  "PAMFLETE din BRUXEL" a debutat de curand...si pt ca azi imi permit fiindca am fost liber...e...SUPER OFERTA !
 
Iata un pamflet atat de proaspat incat e inca cald iar cerneala de pe taste nu mi s-a shters de pe deshte...DE-ASH IMPUSHCA UN SECURIST !


Fane de la Ciorogarla era mare fan Bob Marley.Si atat de mult il obseda pe el hitul astuia intitulat "I Shot the Sheriff"(L-am impushcat pe Sherif) incat se hotari sa altoiasca o varianta autohtona pe ritm de hip hop ardelenesc,( hopa tzopa, dupa alte traduceri).

Hopa tzopa suna cam asha :

DE-ASH' IMPUSHCA UN SECURIST...yo,yo ...
ASH' DEVENI MAI OPTIMIST...wow,wow..
CĂ-N TZARA LU DRACULA VODA...ye,ye...
MAI SUNT DESTUI...SI ESTE TRIST...mai,mai ;

MAI AM UN DOR NETZARMURIT :...cekit'aut,cekit'aut...
SA-I STIU PE CEI CE NE-AU MINTZIT...may ou may...
CĂ CEI FARA DE UNIFORMA...nei na na na...
NU AU SCAPAT,... CI AU PLATIT...off,off...mai,mai...

Textu vadea o autentica inclinatie spre puternice sentimente de patriotism, in care eroul mioritic se sacrifica prometeic spre binele colectivitatii. Colectivitate care promitea la randul ei sa - i consacre mioriticului o vie si eterna recunostinta sub forma inaltarii unui monument sugestiv intitulat "Monument inchinat Eroului Necunoscut".

Tocmai de aceea toate casele producatoare de pe teritoriul Romaniei s-au calcat literalmente in picioare, care sa-i faca primele oferta :    "Scoatetzi-l in alta parte "...Ca se temeau ca va avea succes.Pe vremea lu Ceau' stiai ca daca pici pe locu-ntai la un concurs de bancuri politice erai premiat cu 7 ani. Da acu' ? Cine mai poate calcula...unde dai si...cine crapa ? Ca multzi din cei cu reushite notabile azi, apartzin categoriei "cu origini sanatoase".Din trecut.Ca cica inainte trebuia sa fi foarte atent ce spui, ca toata lumea te asculta...da acu poti sa latri cat vrei ca nu te asculta nimeni...Nimic mai neadevarat.Ei asculta-n continuare.Din inertzie.Ca nu stiu sa faca altceva...Si informatzia-i de aur...dupa cum afirma si un cioban contemporan.

Asha ca... se umfla taritza-n Fane, isi trase doua ghiozdane, sho taie direct in STATE...cu aspiratzii...dolofane...

Ia luat o juma de zi sa le explice la producatorii americani ca SECURITY nu era o firma de paza si protectie de la raionu de" Nou Nascuti" al supermarketului de pe coltz. Ca aia au fost "AIA" de au jurat sa apere interesele straine de interesul national.Si au reusit, desi Ceausescu devenise liber de contract intre timp si juca in alta parte... Ca ei nu s-au lasat intimidatzi de schimbarile din ultimii douaj' de ani si ... continua ideologia...in costume adaptate perioadei actuale...

Degeaba. Americanii nu intelegeau si pace...Ca i-au si retezat-o la un moment dat  :  " - Sony boy ! Pe noi nu ne intereseaza despre ce fel de shit vrei tu sa cantzi...Pe noi ne doare-n cot. u Dunarii si in...Marea Neagra...You got that ? Ne-am asezat tabara militara acolo ca sesizasem o alarmanta creshtere a salinitatzii apelor la mal, si am crezut ca rusii fac ceva experimente nucleare  pe fundu marii, in dreptul insulei serpilor...Da s-a demonstrat ulterior ca era de la acidul ureic lasat de turistii romani pe motiv ca e biodegradabil.Pai asha intzelegetzi voi sa va contopitzi cu natura ? Tell me ?...Ok, that's fine ! Noi o sa-ti imprimam CDul da de distributzie te ocupi tu ! Nu ne intereseaza cum le introduci in tara...in pliculetze de ceai...pisate marunt si ascunse in tzigari de contrabanda...dizolvate-n acetona si turnate-n matritza ulterior...nu stim si nici nu ne intereseaza.Esti roman.Deci foloseshte-ti imaginatzia bolnava sa fentezi sistemu cumva.Ca de aia va angajeaza Bill Gates ca "softeri". Ca voi va putezi imagina inimaginabilul...Habar n-avetzi cat de mult am progresat in tehnologia antifurt, pe orice domeniu, datorita talentului vostru...

Cum a reushit Fane sa introduca CDuri cu carcasa si grafica bengoasa,... clandestin,...in Romania... nimeni nu shtie. Cert este ca hopa tzopul " De-ash impushca un securist" a devenit hit peste noapte si este in continua urcare in topuri si in topless-uri...La negru.

Transferul de valori culturale intre o generatzie si alta se pare ca inca functzioneaza-n Romania. Ca l-am auzit pe un pushtanez ce se tzinea de mana bunicii in drum spre gradinitza...fredonand..."De-ash impushca un securist..." in timp ce privea la televizorul dintr-o vitrina transmisia in direct a shedintzei de guvern...   

                                                                  LUPU' ALBINELOR LOVEshte din nou ! 
                                                                                                       

Modificat de LUPU' ALBINELOR (acum 11 ani)


_______________________________________
You know how it goes...Everybody knows...  Text rosu

pus acum 11 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5230
Ashe neica.
Gata pot sa fug la treaba.
E de bine ca... fac economie la ...colesterol.Ca cu texte de'stia, nu mai manc nu mai beau si sparg norma.


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 11 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 5405
"I Shot the Sheriff"

Cand am auzit prima data cantecul, tare mult mi-a placut deshi, nu shtiam o iota engleza( rusa si franceza ni se '' indesa '' ).Dupa mai multe auditzii fredonam melodia ... "I Shot the Sheriff" ... ca s-a infipt in HDD ... noroc ca nu m-a auzit vre-un sheriff d'al nost ... nici n-avea cum, ca totzi mutzeau in preajma lor ... da' aveau auz la alt purtator/i  ... si ce mai cantam io ... i shot the sherif ...


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 11 ani
   
Ion Marian
apicultor

Din: MEDGIDIA
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 386

LUPU' ALBINELOR a scris:

Pt ca Topicul  "PAMFLETE din BRUXEL" a debutat de curand...si pt ca azi imi permit fiindca am fost liber...e...SUPER OFERTA !
 
Iata un pamflet atat de proaspat incat e inca cald iar cerneala de pe taste nu mi s-a shters de pe deshte...DE-ASH IMPUSHCA UN SECURIST !


Fane de la Ciorogarla era mare fan Bob Marley.Si atat de mult il obseda pe el hitul astuia intitulat "I Shot the Sheriff"(L-am impushcat pe Sherif) incat se hotari sa altoiasca o varianta autohtona pe ritm de hip hop ardelenesc,( hopa tzopa, dupa alte traduceri).

Hopa tzopa suna cam asha :

DE-ASH' IMPUSHCA UN SECURIST...yo,yo ...
ASH' DEVENI MAI OPTIMIST...wow,wow..
CA-N TZARA LU DRACULA VODA...ye,ye...
MAI SUNT DESTUI...SI ESTE TRIST...mai,mai ;

MAI AM UN DOR NETZARMURIT :...cekit'aut,cekit'aut...
SA-I STIU PE CEI CE NE-AU MINTZIT...may ou may...
CA CEI FARA DE UNIFORMA...nei na na na...
NU AU SCAPAT,... CI AU PLATIT...off,off...mai,mai...

...   

                                                                  LUPU' ALBINELOR LOVEshte din nou ! 
                                                                                                    ;)  :cool:  :DBai frate... ierea sa zic ... da, m-am oprit.
Stai bai frate ,ca la " BRUXEL " n-ajunge oricine.Si mi-am adus aminte CA CA TI_ne , E multi la televizor, pa post da para[traznet] .
Adica sa atraga  MANIA PROLETARA, canalizand-o ...in pamant.

Asa o fi...n-o fi asa ...!!! , ??? ...

Modificat de Ion Marian (acum 11 ani)


_______________________________________
mai bine mai tirziu, decat niciodata.

pus acum 11 ani
   
LUPU' ALBINELOR
UTILIZATOR BANAT DIN SIMPATIE

Din: Deocamdata BRUXEL
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 729

Ion Marian a scris:


LUPU' ALBINELOR a scris:

Pt ca Topicul  "PAMFLETE din BRUXEL" a debutat de curand...si pt ca azi imi permit fiindca am fost liber...e...SUPER OFERTA !
 
Iata un pamflet atat de proaspat incat e inca cald iar cerneala de pe taste nu mi s-a shters de pe deshte...DE-ASH IMPUSHCA UN SECURIST !


Fane de la Ciorogarla era mare fan Bob Marley.Si atat de mult il obseda pe el hitul astuia intitulat "I Shot the Sheriff"(L-am impushcat pe Sherif) incat se hotari sa altoiasca o varianta autohtona pe ritm de hip hop ardelenesc,( hopa tzopa, dupa alte traduceri).

Hopa tzopa suna cam asha :

DE-ASH' IMPUSHCA UN SECURIST...yo,yo ...
ASH' DEVENI MAI OPTIMIST...wow,wow..
CA-N TZARA LU DRACULA VODA...ye,ye...
MAI SUNT DESTUI...SI ESTE TRIST...mai,mai ;

MAI AM UN DOR NETZARMURIT :...cekit'aut,cekit'aut...
SA-I STIU PE CEI CE NE-AU MINTZIT...may ou may...
CA CEI FARA DE UNIFORMA...nei na na na...
NU AU SCAPAT,... CI AU PLATIT...off,off...mai,mai...

...   

                                                                  LUPU' ALBINELOR LOVEshte din nou ! 
                                                                                                       Bai frate... ierea sa zic ... da, m-am oprit.
Stai bai frate ,ca la " BRUXEL " n-ajunge oricine.Si mi-am adus aminte CA CA TI_ne , E multi la televizor, pa post da para[traznet] .
Adica sa atraga  MANIA PROLETARA, canalizand-o ...in pamant.

Asa o fi...n-o fi asa ...!!! , ??? ...


Ion Marian ! Te salut pe aceasta cale...

Nu apartzin clasei politice si nici nu lucrez la Parlamentul European.Nu am fost trimis.Am venit singur...si am inceput de pe strazi lucrand la negru,in constructii...in orice munca necalificata ce se putea gasi...pana cand mi-a iesit cartea de identitate ce-mi dadea dreptu sa lucrez legal.Cu timpul, cunoscand ba pe unu ba pe altul lucrurile s-au schimbat...Daca consideri ca "atzatz" clasa proletara inseamna ca nu ai citit cu atentzie CONTRAINDICATZIILE de la nota introductiva...

Daca te-am intzeles eu gresit, mii de scuze... (apropo...aici lucrez  si cu colegi din Medgidia).

Oricum, prezentza ta pe topicul meu de pamflet  o iau ca pe un compliment...

                                          Sa ne bazaim de bine... cu...Nea Lupu' de albine   


_______________________________________
You know how it goes...Everybody knows...  Text rosu

pus acum 11 ani
   
LUPU' ALBINELOR
UTILIZATOR BANAT DIN SIMPATIE

Din: Deocamdata BRUXEL
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 729
Apis  Melifera Singuratica
     

   Într-o zonă colinară  de șes, unde vântu’ unduia  mănos prin livezile îngreunate de rod, cu oameni vrednici și gospodari,  fiecare zi mirosea a primăvară iar bucuria și speranța înfloreau la tot pasul,...locuia EL . Prietenii cu afecțiune îl alintau : "Ștangă"!( blestemându-și în același timp ziua în care l-au cunoscut ). Apelativul i se trăgea de la o întâmplare  petrecută  în copilărie.Fusese găsit de către hingheri beat, pliat într-un canal unde obtura scurgerea.Nu l-au putut scoate decât dupa ce i-au pus lațu’ în gât, uitând să il mai scoată până acasă.Când l-au zărit sătenii, unu’ a exclamat : " - Uite bă că l-au remorcat la ștangă !" (ștangă = bară folosită la tractatul mașinilor cu defect pă frână ).
     
   El ar fi preferat "Mangă", că simțea că l-ar fi reprezentat mai bine da' i sa  explicat că nickname-ul ăsta este atât de des întâlnit că s-ar fi putut crea confuzii...Da.Era adevărat.Ștangă bea.Dar cu măsură.Cu o halbă cu gradații.Țuică întoarsă de două ori.Odată intoarsă din stomac în lighean(unde o amesteca cu polonicu’ pt o mai bună omogenizare ), si a doua oara întoarsă din lighean în stomac, unde ar fi trebuit să șadă de prima dată.Că pe criza asta nu-și permitea sa irosească nici o picatură.
   
   Ștangă era un tip interiorizat, cu un ascuțit simț filozofic înnăbușit și o sfâșâietoare nostalgie în priviri.Deși locuia într-un sat idilic unde viața părea lipsită de griji, Ștangă avea o agendă de activități zilnice destul de încărcată.Dimineața, când bâjbăia prin întuneric  cu mâna după brichetă ca să aprindă becul,(că avea un bec care se aprindea  mai greu și el îl încălzea cu bricheta în fiecare dimineață ),...nu-și găsea agenda.Dacă ar fi găsit-o ar fi observat că la unu din punctele de pe ordinea de zi figurau și...stupii.Da' așa...Oricum, restul punctelor  le cunoștea pe de rost.Drumul până la crâșmă îl știa cu ochii închiși(la plecare trasa stâlpii cu capu, la întoarcere îi debifa cu fruntea ).De la crâșmă...până la coperativă, ca să-și cumpere mahoarcă sau tutun englezesc(depinde ce găsea pe stoc ). Știa că trebuie să-l evite pe agentu’ sanitar fiindcă-l punea să dea cu var.Cât despre veterinar...ce să mai povestim...Ștangă nu a înțeles niciodată la ce fel de propunere indecentă făcea referire acesta când îi adresa intrebarea : "-Și...cu puietu văros cum mai stai ?!".Da' nici nu l-o-ntrebat.De rușine...Trebuia evitată și poteca care trecea prin curtea bisericii.Că ultima dată când intrase in biserică se milostivise singur din "cutia milei".Și de atunci îl pândește părintele cu pomelnicu agățat în cui, după ușa de la intrare...
   
   Pe fondul unei aproape totale absențe a lui Ștangă din stupină , albinele evoluaseră  în timp într-o nouă și nemaiântâlnită rasă . Principala carateristică a acestei noi rase era faptul că manifesta  o reacție alergică la prezența umană . Dezvoltase un puternic  simț de detectare a apropierii umanoizilor de stupină.Pe Ștangă  îl recunoșteau de la 1 kilometru.După modul  în care falsa când fluiera melodia lui Ricky Martin - "Livin' La Vida Loca".Era înnebunit după melodia asta.Cunoștea inclusiv remixurile.Că  la el in stupină fluierase( și nu doar o dată ) "Livin' La Vida Loca Americană" și remixul "Livin' La Vida Loca Europeană".Dar ca prin minune, tipul ăsta de albină se incăpățânase să reziste.Au ajuns  Locile la capătu' răbdării și au declarat : " - Pe tipu ăsta de albină nu poți conta la o reacție normală in urma contactului cu mediul micotic de marcă, ca al nostru.Ne-am săturat!" Și s-au mutat din stupina lui in stupinele vecine...La el fagurii parcă erau văruiți.Albi ca omătul.Mai mare dragu’ să-i admiri in amurg cum reflectă lumina solară în mii de nuanțe diafane.Până și păduchii evoluaseră  în stupii lui Ștangă fiindcă foloseau celulele din faguri pe post de parcare  multietajată.De băgai  faguru-n gură parcă mușcai din păstură...
   
   La un momentdat, sătenii disperați l-au sechestrat, și după  ce l-au atârnat de o salcie  l-au intrebat : "-Băăă...Ștangăăă !!! Tu știi cum le zice la STUParii care au STUPi ca ai tăi mă  ? "-S T U U U P I I I Z I  !!! Ștangă simțea invidia din glasul vecinilor dar nu știa cum să o definească. "- Băăă ! Tu de tratamente n-ai auzit ?" insistară sătenii. Ce...tratamente...dom'le. Că  Ștangă era atât de zgârcit că se uita pe deasupra ochelarilor ca să nu uzeze lentilele,(deși erau foarte ieftine, că erau făcute din două  funduri de borcane verzi). În plus, așa analfabet cum era el, da' tot citise "Originea Speciilor " a lui Charles Darwin încă din grădiniță ( în sistemu’ Braille, că nu cunoștea alfabetul  latin ). Și surprinsese  esența : "Supraviețuiește cel mai bine adaptat". Așa că ...albinele nu aveau  decât...Sigur că primise și el odată un pachet de Varachet  de ziua lui,da' îl fumase pe tot, că nu știuse cum trebuie procedat ...
 
   Nu e de mirare că albinele lui o luaseră  razna pe scala evoluției... Când  Ștangă se apropia de stupină mai mult de 50 de metri se declanșa șocul  anafilactic cu mobilizare generală . Matca își înceta ponta .Culegatorele care se întoarceau din câmp se aciuiau prin copacii din jurul stupinei .Chiar dacă nu existau..Se așezau pe crenguțe imaginare numai ca să nu intre în stupi... Paraziții se opreau din parazitat...larvele din crescut...Până și lemnu' din lăzi se oprea din degradare! Se făcea  brusc  o linișteee... de auzeai materia plângând(vorba lui Bacovia), și clopotu' din satu' vecin în care bătea un popă  surd cu tocu de la șlap...Toate albinele se retrăgeau în întunericul din stupi și îl pândeau prin crăpăturile de la lăzi cum se apropie. Aveau în priviri o încrâncenare și o ferocitate de pitbul ce suferea de usturimi anale.Erau capabile să acumuleze o asemenea cantitate de venin că nici măcar el,"dușmanul de clasă" nu l-ar fi meritat pe tot...Se pare că doar ura ce o nutreau pt el le menținuse în viață atâta timp...
   
   Într-o dimineață  pe-nserat tăbărî  peste Ștangă...Ghiță de la Sculărie.Mare întreprinzător,om bun la toate,responsabil cu gândirea  novatoare la nivel de comună...zis și Ghiță Sculangiul. "-Ștangă ! Sculă bă! No pardon.Scoală bă!Hai că m-o plesnit o idee mai ra ' ca durerea de măsele. Auz' mă ! Luăm juma din stupii tăi și îi punem la mine între șură si mormanu' de balegă. No pardon. Stiva de îngrășământ bio.Ne accesăm ambidoi pă măsură.Pă  o măsură  d’asta europeană...care o fi...după  cum ne ajută  dosaru'... Înfășcăm banii si tuleo ață pă  un vas de croazâieră.Unde o să  ne angajăm ca femei de serviciu. Și o să frecăm...p...untea  cât îi  zâulica de lungă bă.Pe banii lor! Ha?Ce zâci? Nu că-i tare ?
   
   Lui Ștangă i se dezmototoli brusc fața, i se aburiră  ochelarii și lăsă  să-i scape un zâmbet iliescian(chiar mai larg), ce dezvaluia o dantură  perfectă...Pentru un lanț de drujbă..Că  până și Ghiță fu luat prin surprindere (de își scăpă  înghețata din mână ),  când văzu ce pânză  de gater avea ăsta în gură. Lu' Ștangă  i se aprinse parcă un beculeț  (ăla de-l încălzea cu bricheta ).Deci...până  la urmă...se părea că...totuși...APICULTURA  putea fi RENTABILA !!! Viața putea însemna mai mult decât filtrare de spirt medițînal pân' pită și spionarea industrială  a lui Leana prin găurile de la gard, când făcea ea baie cu ibricu, ascunsă după  afumătoare...VAS DE CROAZIERA !!! Îi era greu și să pronunțe.
   
   Zis și făcut...Sosi și ziua în care cei trei crai de la răsărit poposiră în stupină , sub titulatura de " Comisia de Control și Bănuială la Fața Locului".Adusese-ră cu ei și aparatu' foto ca să-l imortalizeze pe Ștangă cum doboară  recordu’ la concursul "Omul Plin de Albine" cu cel puțin 2 kile în plus. Însă odată ajunsi in stupina...stupoare...Lăzile  peste noapte se goliră  complet.Nici urmă de albine.Nicăieri ...
 
   Albinele o roiseră  în masă peste hotare sperând ca cel puțin acolo să  le bage cineva în seamă și să le omologeze ca rasă autentică si de sine susținatoare : "APIS MELIFERA SINGURATICA".
   
   Unu dintre comisarii improvizați pe teren mai citise câte ceva despre albine pe coperta din spate a unei reviste de rebus pe care o lua cu el când mergea la veceu. După ce se uită în lăzi constată  tacticos :  "- Da , da ,da...cred că aici avem de a face cu un caz tipic al sindromului C.C.D. Nu, nu ...Colony Collapse Disorder. Ci mai degrabă...Comportament Compulsional Distructiv. 

Se referea la sindromu' lu' Ștangă !


No "KEEP IN TOUCH", (varianta moldoghiniască  "PĂSTRĂM  ATINJIREA" )
                                       
                               
                                 LUPU' ALBINELOR  la ștangă, (defect pă frână ) =D

Modificat de LUPU' ALBINELOR (acum 11 ani)


_______________________________________
You know how it goes...Everybody knows...  Text rosu

pus acum 11 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 3041
\

imi place ... si mai vreau


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 11 ani
E-mail  
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5230
Voi avea o saptamana buna. O incep prin a-mi schimba ochelarii si-mi refac stocul de pita si spirt.

Brici


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 11 ani
   
alt stupar
CLUB STUPARITUL

Din: Jud. Arad
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2312
Fumase Varachetul ha-ha, expresia asta presimt ca va intra in folclorul apicol

_______________________________________
albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine...

pus acum 11 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5230
Ba , astia mai dibaci, salvati ma undeva zicerile lu asta...lupulica.
Ca uite vin batranetile, astia de la 3xmedia ne da pe bara si nu avem de ce rade la batranete.Pensia n'are cine sa ti-o faca ca... tineretul e ocupat sa sprijine cladirele sa nu cada,ori are ori nu are bulina rosie, iar singura sursa de descretire la ceafa e un astfel de pamflet.


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 11 ani
   
Ion Marian
apicultor

Din: MEDGIDIA
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 386

LUPU' ALBINELOR a scris:


Ion Marian a scris:


LUPU' ALBINELOR a scris:

Pt ca Topicul  "PAMFLETE din BRUXEL" a debutat de curand...si pt ca azi imi permit fiindca am fost liber...e...SUPER OFERTA !
 
Iata un pamflet atat de proaspat incat e inca cald iar cerneala de pe taste nu mi s-a shters de pe deshte...DE-ASH IMPUSHCA UN SECURIST !


Fane de la Ciorogarla era mare fan Bob Marley.Si atat de mult il obseda pe el hitul astuia intitulat "I Shot the Sheriff"(L-am impushcat pe Sherif) incat se hotari sa altoiasca o varianta autohtona pe ritm de hip hop ardelenesc,( hopa tzopa, dupa alte traduceri).

Hopa tzopa suna cam asha :

DE-ASH' IMPUSHCA UN SECURIST...yo,yo ...
ASH' DEVENI MAI OPTIMIST...wow,wow..
CA-N TZARA LU DRACULA VODA...ye,ye...
MAI SUNT DESTUI...SI ESTE TRIST...mai,mai ;

MAI AM UN DOR NETZARMURIT :...cekit'aut,cekit'aut...
SA-I STIU PE CEI CE NE-AU MINTZIT...may ou may...
CA CEI FARA DE UNIFORMA...nei na na na...
NU AU SCAPAT,... CI AU PLATIT...off,off...mai,mai...

...   

                                                                  LUPU' ALBINELOR LOVEshte din nou ! 
                                                                                                    ;)  :cool:  :DBai frate... ierea sa zic ... da, m-am oprit.
Stai bai frate ,ca la " BRUXEL " n-ajunge oricine.Si mi-am adus aminte CA CA TI_ne , E multi la televizor, pa post da para[traznet] .
Adica sa atraga  MANIA PROLETARA, canalizand-o ...in pamant.

Asa o fi...n-o fi asa ...!!! , ??? ...


Ion Marian ! Te salut pe aceasta cale...

Nu apartzin clasei politice si nici nu lucrez la Parlamentul European.Nu am fost trimis.Am venit singur...si am inceput de pe strazi lucrand la negru,in constructii...in orice munca necalificata ce se putea gasi...pana cand mi-a iesit cartea de identitate ce-mi dadea dreptu sa lucrez legal.Cu timpul, cunoscand ba pe unu ba pe altul lucrurile s-au schimbat...Daca consideri ca "atzatz" clasa proletara inseamna ca nu ai citit cu atentzie CONTRAINDICATZIILE de la nota introductiva...

Daca te-am intzeles eu gresit, mii de scuze... (apropo...aici lucrez  si cu colegi din Medgidia).

Oricum, prezentza ta pe topicul meu de pamflet  o iau ca pe un compliment...

                                          Sa ne bazaim de bine... cu...Nea Lupu' de albine  ;)  :cool:


Va contrasalut pa aceias cale.
Am mai citit odata CONTRAINDICATIILI... ! ...aveti dreptate.
Totus, ati avut un moment DA GRATIE cand v-ati ales username-ul.
E si un banc cu LUPU'.................. cunoasteti?


_______________________________________
mai bine mai tirziu, decat niciodata.

pus acum 11 ani
   
LUPU' ALBINELOR
UTILIZATOR BANAT DIN SIMPATIE

Din: Deocamdata BRUXEL
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 729

Ion Marian a scris:


LUPU' ALBINELOR a scris:


Ion Marian a scris:
Bai frate... ierea sa zic ... da, m-am oprit.
Stai bai frate ,ca la " BRUXEL " n-ajunge oricine.Si mi-am adus aminte CA CA TI_ne , E multi la televizor, pa post da para[traznet] .
Adica sa atraga  MANIA PROLETARA, canalizand-o ...in pamant.

Asa o fi...n-o fi asa ...!!! , ??? ...


Ion Marian ! Te salut pe aceasta cale...

Nu apartzin clasei politice si nici nu lucrez la Parlamentul European.Nu am fost trimis.Am venit singur...si am inceput de pe strazi lucrand la negru,in constructii...in orice munca necalificata ce se putea gasi...pana cand mi-a iesit cartea de identitate ce-mi dadea dreptu sa lucrez legal.Cu timpul, cunoscand ba pe unu ba pe altul lucrurile s-au schimbat...Daca consideri ca "atzatz" clasa proletara inseamna ca nu ai citit cu atentzie CONTRAINDICATZIILE de la nota introductiva...

Daca te-am intzeles eu gresit, mii de scuze... (apropo...aici lucrez  si cu colegi din Medgidia).

Oricum, prezentza ta pe topicul meu de pamflet  o iau ca pe un compliment...

                                          Sa ne bazaim de bine... cu...Nea Lupu' de albine   


Va contrasalut pa aceias cale.
Am mai citit odata CONTRAINDICATIILI... ! ...aveti dreptate.
Totus, ati avut un moment DA GRATIE cand v-ati ales username-ul.
E si un banc cu LUPU'.................. cunoasteti?


Salut Marian !

Sunt mai multe bancuri cu lupi dupa cum sunt și mai multe feluri de lupi...Depinde pe botu' cui încapi 

Data viitoare când intri ia și bancul ăla cu tine.

                                                                Bun venit in haita...proletară !   

Modificat de LUPU' ALBINELOR (acum 11 ani)


_______________________________________
You know how it goes...Everybody knows...  Text rosu

pus acum 11 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 5405

LUPU' ALBINELOR a scris:

Apis  Melifera Singuratica
     ... ... ...
Se referea la sindromu' lu' Ștangă !


No "KEEP IN TOUCH", (varianta moldoghiniască  "PĂSTRĂM  ATINJIREA" )
                                       
                               
                                  LUPU' ALBINELOR  la ștangă, (defect pă frână )        
Shtanga ... Manga, a?
Nush' pa unde-am zis ... ca am bai' cu memoria si intrebam de-un ORL-list ( cre' ca ar fi cazu' sa-l intreb pe interpretu' asta ... cum rezolvara cu tzinutu' ... si'ntzalesu' ) ... da'pina canta el ... io-ncerc să-mi amintesc cateva ... vazute si vorbite ... cum să zic ... live ... nu ?.
In ziua de salar a ''luptatorilor'', 'nainte de '89, merg in orash.Ajung la tramvai, iaca un subofitzer linga un cosh de gunoi, in ciump ( pe vine ), tzinandu-se cu ambidoo mainile de cosh, servieta linga el ... se legana inainte si'napoi ...
Am crezut ca se tot inchina coshului ... si abia cand incerca sa se ridice, am realizat ca era manga ... si facea nishte matanii, de parca coshul ala era '' sfant '' ... ca-i pastra echilibru ... iar cand a incercat sa-si reasheze cascheta pa intelect ... ca ajunse-se pa ceafa ... si-n momentu' ce urma, sari cat colo ... lua-se cu viteza, in pozitzia -AVION INAAAAMIIIIC !!! ... evident, culcat pe spate si cu arma imaginara indreptata ... spre inamic.
Urcam in tramvai, contempland priveliștea ... ce se pierdea in zare ... si la coborire, ne dispare regretu' ca veni tramvaiul ... fin'ca, alt gradat, probabil alunga-se inamicu' deja ... si-si facea reprosuri, cum ca nu l-a bunghit din timp ... ca striga:
-Lasa ca te prind io', vezi tu !!! ... si pa mata ... și mai ragea ( ca betzivanii aia din Lugoj ... cu bitza și   radacina ) ... sa se ridice din poziția AVION INAMIC.Asta se ajuta zadarnic cu o mana,care apuca-se zdravan garduletzul de juma de metru, ca cealalta, nu vroia sa lase servieta ... Asa ca performanța se limita la cel mult 40 de cm. și beutura triumfa again and again ... ajutandu-l mai repede, sa-l ajunga cu somnu' de porc, ( pe ortacu' deja plecat in campiile de lupta ) extenuat si el la orizontala, ceva mai incolo ... da' servieta si cascheta ... dincolo de garduletzul de juma de metru ... semn ca a fost apriga lupta, cu inamicu' 
Ajung pi shentru, in fatza restaurantului Select unde un alt membru din '' trupele speciale '' ... mi-a pus imaginatzia in retro detectiv ... linga bordura, a ramas obligat in pozitzia inchinarii, lui Allah Bachus, cu fruncea lipita de ... ceea ce manca-se în restaurant.Cascheta si servieta ... avionul inamic ... si-a spus cuvaintul ... dar si beutura ... ca a incetinit reflexele si lui.Ieshi-se rapid afara insa fara ele ... prea tarziu si de ciudă, ashi varsa ... oful .
Ashtia n-aveau treaba cu albina ... da' ajung ( alta data ) la un cunoscut ... el ieshea cu 2 găletzi de balega din grajd ... pictat si pe maini.
-No' ... vezi ma Adi ? ... io nu ma pot linge pa maini ca tine !!!
-Da' cine te oprește ? 
-
- eeee, da-da ... nu ma opreshte nime' ... da' nu-i tat una !!! 
PS
Pffff ... iara-i trecut de unu 
 


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 11 ani
   
LUPU' ALBINELOR
UTILIZATOR BANAT DIN SIMPATIE

Din: Deocamdata BRUXEL
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 729
Adi !

Nu te plânge că nu ești singurul care a trecut de unu...Și eu am vrut să trec da'... m-o-nțăpat !    (vezi topicul BATTLEFIELD - CAMP DE LUPTA - "despre pupe",   postarea - 'AUCI !!! Asta a durut !!!  - Pupe, crezi că o să se umfle ?'       

Modificat de LUPU' ALBINELOR (acum 11 ani)


_______________________________________
You know how it goes...Everybody knows...  Text rosu

pus acum 11 ani
   
LUPU' ALBINELOR
UTILIZATOR BANAT DIN SIMPATIE

Din: Deocamdata BRUXEL
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 729
Joburi alternative la Bruxel

Înconjurat de un alai pestriț și cosmopolit, cu tot felul de fețe, freze și culori, urcam alene cu scara rulantă de la ieșirea din metrou.Trei trepte mai sus stătea un tânăr. Purta blugii atârnați pe fese atât de jos că mă și întrebam cu ce fel de pioneze îi prinde de nu-l dor. Asortase și o geacă (pe care cred că atunci când a uscat-o forțat i-a intrat la apă )... geacă ce permitea o vedere panoramică a șalelor.
Deasupra feselor avea tatuat cu simț estetic un îndemn mobilizator(în engleză ), care în traducere ar suna cam așa : "LOC DE DAT CU CAPU"! Sub slogan, tatuată, o săgeată indreptată ferm in jos...

Impactul fu atât de puternic că mi-a luat ceva timp să ies din transă. Scara urcase dar eu uitase-m să descalec. Mi-am revenit în timp ce unu de la poliția metroului mă masa cu pulanul pe spate crezând că mă-necasem cu măslina de pe tort...(că nu mă mișcasem din capu’ scării preț de un sfert de ora ).

Și am plecat. Fără tocuri. Fiindcă mi le polizaseră treptele scării rulante. Abia mai târziu am realizat de ce bărbații în capoate mi se înclinau respectuos pe stradă. Că din șpițarii mei italieni mai rămăseseră doar niște sandale de piele, țuguiate, asemănătoare cu cele pe care le descalță musulmanii la intrarea în moschee. Și uite așa...mă îndreptam spre supermarket. Acolo, în parcare, am întrezărit un concetățean de al nostru, adaptat economiei de piață( că ocolo îl putea-i găsii mai tot timpul, dar când piața era închisă cerșea și el un ban cinstit la supermarketuri ). Știind că genul ăsta  de întreprinzători sunt umblați prin toată lumea mă îndrept către el și îi prezint dilema : -"Loc de dat cu capu ! Deasupra feselor !!! - Nu înțeleg cum vine treaba"...El s-a uitat la mine lung și bănuitor ca un tată alb ce-și ridică fiul nou născut,de culoare, pt prima dată în brațe...

Într-un final rupse tăcerea : -Da' țîie nu preț mere capu așhai ?Pă...băăă...rumâne ... haici poț face cu capu ce ni nu visăz în țară bă. Că haici dacă ști hunde, la cine, șî mai hales cum, să dai cu capu, faci banu pă tine cum n-o havut tăt neamu tău...asha...io am cunoscut un rumânaș dă hăsta de a tău care făcusă-n țară tri facultăț (că mai mult nu io putut capu sau n-o mai avut tat'so bani)...așha...Făcusă fomea șî în facultăț(când îi trimitee tat'so pachetu lui cu mâncare din tura de nopte, cu thaxiu, la Buchurăști, ca să haibă cophilu ce mânca dimineața). Șî șî după...Că la un momănt dat io scris lu tată-so 'Tată, nu-mi mai trimite castraveți la borcan că am făcut ulcer!'. Șî de hatunci o trecut pă gogonele. Șî cu gogonele o țânut-o până o vin't haici...așha...

- Dar bine...(încerca-i eu să-l descos) cum să dai...așa...cu capu gol...fără cască...că te saltă ăștia de la Protecția Muncii imediat...!?!

- No dik mo la gajiuu !!! Pă, cân' tu folosăști haspiratoru în loc de hârtie ijienică ca să scapti de păienjăni..., că n-ai mâncat de-o lună...mai faci șî pretănțîî ?? Că așa o făcut șî hăla. La început.Da' după haia...când o găsât hunde să deie cu capu...s-o deștăptat la realitate. Șî hacu humblă cu Hammăru pă iel, poartă numa bluji hArmanii șî bee numa jin dă caviar băăă...așha...Cu banii pe care îi învârtește acu poate cumpăra nu numa șhasă cai...că tătă herghelia mo !...așha...Șî habar n-ai câț studențăi dă hăștia habsolviț , care o vin't haicea pă diplomă...ș-or luat un cap în gură...așha...de la sâstem...Că o înțăles că rasismu nu-i numa pântu noi că șî pântu voi. Că nu să huită nime la o diplomă rumânească orcât de căpos ai hi...

- Uităte, par exompl, la frati-mio hăla mic ...că-i mai tânăr șî mai fotojenic...La-m adus io din țară. Șî o havut bulan mâncațaș. Că acu frate-mio îi soră medicală la un hazâl de bătrâni. La început i-o fost tare greu diminețâle...că trăbuie să să hepilează. Că nu poț să te prezânț rujat, cu bonetă, decolteu, șî minijupă, șî să te fâțâi pă coridore cu o blană pă tine ca pă ursu țâgănesc. Da' să-l vez' cum trămura ca varga de-i clănțăneu dințîî în gură ca la mașâna de cusut "ileana"(cân' îi cojem io ceara depă chept șî de pă pticioră pă ambelă pârț )... Șîroieu lacrâmele din el de zîci că o înghițât un kil de hustoroi pă stomacu gol. Da' io iam zâs : - Mo praleo mo ! So kăkărăz...?!...șî i-em ras o scatoalcă după scăfârlie de io zăngănit ghiulurile din ghură șî lanțu de pă gât tri zâle. S-o șî-ntors șî s-o rățoit la mine : (-Mo țâgane! Da' di ce dai ? Nu ști să-n juri ?)... -Mo,( iem zâs ), de te mai cordești șî mai guiț mult io te trimit cu 'telectualii rumâni să culeji mușhățălu pân' Spania...Că așha vre mușchii mei...

Așha de tare s-o spăriet că de atunci nu am mai avut treabă cu el. Să bărberește shângur. Cu penseta.
Da' să ști că domnii de hacolo îs tare hatenț cu el. Tăț îl ciupilesc pă la spate. De drag. Că hăsta are 'avans' șî scapă tăt ce are-n mână. Tăț îi dau ciubuc. In fiecare zî. Da' nu il pun hîn palmă . Că-l haruncă pă jos. Cân' frati-mi-o s-apleacă hăștia verifică până hune s-o hepilat. Că hăsta să grăbește dimineața...șî cân' io nu hapuc să-l verific, rămân pătrânjeii șî măraru în buchet de zîci că-i pămătufu cu care îmi fac io spume-n barbă.

Da-i mișto! Că no cotrobăit mult după jobu hăsta șî ni no trăbuit să ciurdească...O ajuns gajiu mulțumit. Că hare job asâgurat...Că-i șî el tânăr... șî hare palatu de la Recaș neterminat de pă vremea cân' făcee trafic cu hembargou' la sârbi. Pă, el tre să baje numa-n tabla de pă hacoperâș cât o băgat Jiji Becali în fotbal...Șî viața-i gre șî vez' că nu te ajută nime...

Așha că...mo rumâne...bagă la cap treaba hasta cu datu cu capu...pă haici pân Beljia...

- Pssstt ! îl avertiza-i eu. Vorbește mai încet, că sunt o grămadă de români care umblă deghizați în belgieni, și trec pe lângă noi... și...parcă nu aș vrea...să dea...cu capu...

- No dik mo la hel mo! Pă lashă-i să dee !! CHĂ NUMA AȘHA ÎNVAȚHĂ !!!

                        LUPU' și-a găsit de LUCRU !...Să moară dușmanii mei...    

Modificat de LUPU' ALBINELOR (acum 11 ani)


_______________________________________
You know how it goes...Everybody knows...  Text rosu

pus acum 11 ani
   
proapis13
apicultor

Din: Turnu-Severin
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 2834
Shi zici ca cine n-a dat cu capu'' in tzeara da acolo??
Aici mai e putzin shi eshti bun cand... nu mai dai din nimc  
salve     


_______________________________________
activitate la urdinish shi miere in cat

pus acum 11 ani
   
LUPU' ALBINELOR
UTILIZATOR BANAT DIN SIMPATIE

Din: Deocamdata BRUXEL
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 729

proapis13 a scris:

Shi zici ca cine n-a dat cu capu'' in tzeara da acolo??
Aici mai e putzin shi eshti bun cand... nu mai dai din nimc  
salve     


Salvie !

Adică nu mai dai din cap nici ca incuviințare nici ca negare...Asta e cea mai buna poziționare...Că poți rămâne in picioare...fără luxații...ulterioare...

                                                      LUPU' NEUTRU da HÂTRU   


_______________________________________
You know how it goes...Everybody knows...  Text rosu

pus acum 11 ani
   
LUPU' ALBINELOR
UTILIZATOR BANAT DIN SIMPATIE

Din: Deocamdata BRUXEL
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 729
Reuniunea de 40 de ani

DISIDENTU  Constantin, alias "Gratie". Condamnat ca deținut politic prin anii '70  în U.S.A. Nu...nu în Uniunea Sovietică Aialaltă. Ci... Uzina Subterană Aiud .
Actualmente ajuns la vârsta împăcării cu sine, poate fi văzut  șezând contemplativ și adulmecând vântul schimbării pe o bancă în Cișmigiu.Puțini sunt cei ce-l cunosc sau recunosc...

"Gratie" i se spunea datorită faptului că încă din prima zi de detenție începuse să taie una din masivele gratii de fontă turnată in stil gotic de la geamul celulei. Cu ață de tăiat mămăliga.

Fiu de partizan ce se retrăsese în munți așteptând venirea aviației americane pt stropirea cu DTT a comuniștilor ( gândaci de Colorado încă nu aveam), Gratie poseda un spirit îndârjit și o voință de fier. Beton-armat. După 25 de ani de dat pe strună cu ață de mămăligă, exact in ziua in care gratia cedase l-au eliberat. Că-i expirase pedeapsa.

Cum a ajuns el acolo? Pe vremea aia se putea ajunge destul de ușor. Trimisese o scrisoare către postul de radio ”Europa Liberă” în care elogia(printre altele), în termeni extrem de preciși, unele realizări mai puțin cunoscute ale ”Epocii de Aur ”. Pt ca istoria să nu se repete el abordase în treacăt și cu acuratețe aspecte legate de tehnicile novatoare de continuă îmbunătățire a productivității muncii...La 'Canal' de exemplu, efectul secundar al acestei productivități innecase un convoi întreg de camioane( cu șoferi cu tot) când unul dintre taluzurile insuficient consolidate  a alunecat sub ape...Exemplara mobilizare și perfecta organizare ce caracterizase un alt proiect faraonic, 'Casa Poporului' a fost deasemenea pusă-n plic(că voia Gratie să vadă cum se aude la radio)...

Și uite așa a aflat și el și SECURITATEA de la Radio Europa Liberă că muncitorii beți care se ascundeau pe fundul monumentalelor cofraje (pt a trage un pui de somn), erau îngropați de vi când trompele elefanților ce pompau beton începeau să borască cu râvnă...( chiar se întrebase Gratie dacă nu cumva Ceaușescu citise 'Manualul Zidarului Profesionist' scris de Meșterul Manole, ediția bilingvă  Româno-Maghiară, pt urbaniștii din secuime).
Și pt că se lucra pe principiul de la Turnul Babel, nici o echipă nu se putea înțelege cu cealaltă, nici un inginer sau maistru nu avea planurile de detaliu conforme cu ansamblu, nimeni nu știa exact ce face celălalt...oamenii aceștia figurau "fugiți peste graniță"...nimeni nu a mai știut nimic despre ei...

Trecuseră anii...și viața,...cu cea mai zemoasă felie a ei pe lângă el.La vârsta de 80 de ani încă avea vi în minte imagini care nu-l lăsau să doarmă...cu el în posturi inedite...ba sculptând statuete budiste în săpun marca 'Cheia',...ba păstrându-și vigilența când regla apa la duș(că robinetele erau montate jos),...ba curățând grămezi nesfârșite de cartofi și tăind stive întregi de bușteni cu un topor tocit în gură mai rău ca o sapă,...ba confecționând trandafiri in mânere de plastic pt bricege ce se deschideau dacă apăsai pe buton...etc,etc. Erau amintiri de care ar fi vrut să scape dar ele se țineau scai de el ca un securist în misiune de filaj și supraveghere...

...Pe aleile din Cișmigiu lumea pestriță se perinda în coace și-n colo...Un domn care dupa vorba, dupa port, aducea a pensionar de elită, se apropie pe nesimțite de Gratie și cu un zâmbet arogant de superior îl abordă : "- Gratie ! Mă bucur să te văd. Ce bine arăți. Parcă ai fi viu !" Gratie înmărmuri, și fără ca să-și dea seama țâșni în poziție de drepți : "- Tovarășul  Maior !!!"..."- Lasă mă ...tovărășeala...Asta a fost pe vremea...odiosului...la toți ne-a fost greu...Acum sunt doar un batrânel simpatic , ca și tine...Mă rog, poate umpic mai rasat, că eu mi-am projetat tenul de ultraviolete de când mă știu...spre deosebire de tine...care esti mai...trecut...prin viață. Hai, revino-ți, trage aer în piept, pe loc repaus și așează-te cumințel la loc ! După ce-și aruncă eșarfa pe spate cu o eleganță studiată, de tip 'Botezatu' se așeză și el...

"MAIORUL" era un personaj sinistru care dădea fiori reci pe spinare chiar și celor apropiați. Nimeni nu-i cunoștea adevăratul nume(dacă avusese vreodată vreunul). Nu avea trecut palpabil. Venea din negura timpului și se scurgea la fel de misterios spre viitor. Nimeni nu știa dacă rangul său era doar de maior sau era mai mult o legendă. Dar cadeții îi mai spuneau și "Matca". Fiindcă crescuse nenumărate generații de 'culegătoare' de informații și decizii. Pe unele dintre aceste albinuțe le antrenase atât de bine, că ajunseseră capabile să zboare la o înălțime pe care nici măcar Ceaușescu nu o cunoștea. Ceaușescu se stinsese de 20 de ani, dar el încă continua...Și în prezent ca și atunci nu locuiește mai mult de o zi la aceeași adresă...

"- Măi Gratie(reluă Maiorul firul discuției), permite-mi să te apelez tot ca acum 40 de ani, fiindcă numele Disidentu nu-mi place cum sună nici măcar acum...Tu știi că mi-ai dat enorm de găndit în toți acești ani ? Păi la câte radiații am băgat noi în tine tu trebuia să fi mort de mult. Dar tu pari mai bine conservat decât o mumie egipteană. La câte ți-am băgat noi în mâncare...și nu mă refer la bromura care se servește în armată (pe care am introdus-o în secret chiar și la popota generalilor - ca să nu devină prea potenți, înțelegi...nu ? ),...ci mă refer aici la substanțe experimentale pe care le foloseam într-un program de cercetare comun cu Moscova, Beijing, Phenian...cum ar fi...dar să nu intrăm în informații strict secrete. Și tu tot nu crăpai mă ! Chestia asta m-a făcut să încep să am îndoieli,(fiindcă trebuie să recunoaștem că are și ateismul scăpările lui ), dacă nu cumva tipul ăla de sus...sus,sus...sus,sus,sus de tot...chiar în capul ierarhiei...cum îi ziceți voi ?...uite ce lapsus am...a, da, DUMNEZEU ! Dacă nu cumva chiar există mă !
Fiindcă tu ai dat peste cap toate testele de laborator...tot ce cunoștea chimia și fizica la un loc nu putea explica cazul tău. Tocmai de aceea am pus să fi urmărit după eliberare incă 15 ani. Până m-am convins că ești într-adevar un proiect ratat și nu mai prezinți nici un interes pt cazuistica de profil. Din momentul ăla te-am lăsat să mergi la pescuit fără însoțitor și ți-am demontat camera ascunsă în mulinetă. Era păcat să ruginească, că era de cea mai bună calitate(made in China)...
Apropo de echipamente...și acum mă amuză când îmi amintesc...Ți-am dotat celula cu echipamente de supravegere și control cum nu a adus în România nici Michael Jackson...Dar tu ai fost o belea încă din prima zi. Am mutat microfonul în chiuvetă - tu ai transformat-o în pișoar,..."reglam" flotorul la veceu - tu trăgeai apa încontinuu,... ți-am "căptușit" gulerul la veston - tu ai început să izbești cu el de toți pereții după țânțari imaginari... am băgat camera de filmat în nasturi - tu te încheiai cu sărmă..."dotam" becul - tu citeai la lumina lunii...ți-am "capitonat" salteaua - tu o țineai la ușă și dormeai direct pe "țambal",...când ți-am băgat 'serul adevărului' în terci - tu te hrăneai cu gândaci,... până și medicamentele pe care trebuia să le iei pe cale orală - tu le-ai luat în scris,...Ne-ai înnebunit Gratie la un moment dat ! Cheltuiam pe lună cu tehnologia de supraveghere și control de la tine din celulă cât aveau alte penitenciare bugetul pe un an întreg !

Știu că ți-ar fi plăcut să cunoști toate detaliile astea atunci, dar eu ți le pot spune numai azi...Și-mi mai amintesc că nici nu ne beam cafeaua până nu făceam pariurile. Venea fiecare cu un pronostic : "de câte ori o să i se rupă  ața lui Gratie azi ?" Și ajunsesem să te cunosc atât de bine că aproape eu câștigam tot timpul ...
 
Tineretul se foia alene prin Cișmigiu...valuri...valuri. Maiorul se întoarse brusc catre interlocutor și exclamă : - Gratie ! Uită-te-n jur !

- Ba să nu mă mai înjuri Maiorule!!!(explodă Gratie), că destui bocanci în gură și înjurături am încasat la interogatoriile tale  timp de 25 de ani !!!...

- Gratie ! M-ai speriat mă ! Respiră ! ia loc. Uită-te prin împrejur am vrut să spun...Nu la domnișoara aceea cu fițe și fusta scurtă ce plimbă pudelu’ ,Gratie ! Că ai trecut de faza asta...Privește tinerele generații care se plimbă pe lângă noi. Crezi că ei știu cine sunt eu ? Sau cine ai fost tu ? Sau pt ce ideal ți-ai sacrificat tinerețile...? Sau cum se pronunță corect : "Ceaușescu " sau "Elena" ?...  Spune-mi , asta e România pt care ai luptat ? Asta e "Europa Liberă" în care ți-ai dorit să ajungi ? Pt că uite...le ai mă ! Pe amândouă ! Dar ce folos...?!!...
Sper că ai ajuns să înțelegi după atâta amar de ani că "ideologia" și "regimul" sunt chestii relative ,Gratie . Întotdeauna vor exista două grupuri. Atât. "NOI"(o elită,-care controlăm totul)  și "VOI" (mediocrii și mulți - cei ținuți în lesă ) . " NOI" ( cei care deținem resursele și mijloacele)..."VOI"(cei care doar le utilizați ca să trăiți ).
Tu crezi că democrația e cu adevărat ALTCEVA decât comunismul ? poate cu mici excepții iluzorii pe post de opiu pt mase Gratie ! Așa a fost în toate epocile istoriei, sub toate formele de guvernare.
Modificarea  formei și a culorii a fost doar pt crearea iluziei de schimbare !În  rest..."Pleacă ai noștri...Vin ai noștri"...Toți eroii care s-au sacrificat pt a  schimba ceva(așa ca tine), nu au schimbat decât nuanțe...Și nu s-a meritat...

...Se însera si vântul începuse să adie tomnatic și rece...Gratie nici nu sesizase când Maiorul se evaporase. De abia se ridică în cârjă opintindu-se de bancă când, pe fața-i brazdată de riduri trecu o undă de satisfacție interioară ce-i lumină privirea, o lumină ce parcă izvorâse din cele mai adânci unghere ale ființei lui,...un gând pe care l-a purtat tainic cu el toată viața...Că într-o bună zi Maiorul avea să fie contrazis de catre cineva la care nu avusese niciodată acces...

De către tipul ăla...de sus...sus,sus...sus,sus,sus de tot...chiar în capul ierarhiei...cum îi ziceți voi?...uite ce lapsus am...Ptiii...și doar l-am avut pe limbă...

                                                                                 LUPU' MORALIST  

Modificat de LUPU' ALBINELOR (acum 11 ani)


_______________________________________
You know how it goes...Everybody knows...  Text rosu

pus acum 11 ani
   
Pagini:  1 2 3 4 ... 13    
Mergi la