APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
alexxandra
Femeie
24 ani
Timis
cauta Barbat
24 - 57 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE / Utilaje tamplarie lemn  
Autor
Mesaj Pagini:  1 2 3 4 5 6 7
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5405
Toate sculele noi merg bine, nu prea e ce comenta decat de laudat acum.
Dupa ce le va obosi in cel putin 10 m. cubi vor arata ce nu merge bine s-au slabiciunile.
Daca el va fi multzumit dupa ce trece de cei 10 m. c. sigur vetzi putea pune intrebarea :cum merg sculele Bunka,cat de multzumit esti de ele?
Pana atunci un pic de rabdare ca va spune el, asa-i Bunka?.
Spor la treaba!    


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 14 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058
Asa e Adi...multumesc asemeni!

pus acum 14 ani
   
echo
apicultor

Din: Magurele - Ilfov
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 730
Pt cei interesati, la Hornbach, in Bucuresti (Militati sau Berceni) tocmai au lansat campania "rabla" iarasi. De acum pana la sf anului.
Campania consta in acordarea de 100 RON pt fiecare rabla de scula electrica adusa, functionabila sau nu, la achizitionarea sculelor MacAllister.
Nu sunt scule cu pretentii de caracteristici profesioniste, sunt OK, pt in casa, mici mestesugari, etc. Garantiew prin schimbare a produsului de 5 ani
Gasiti mai multe detalii pe site-ul lui Hornbach

M-am gandit ca e bine de stiut pt cei interesati. Eu am ceva scule dinastea si sunt multumit in termenii de exploatare amintiti


_______________________________________
Daca votul ar fi putut schimba ceva, ar fi fost demult interzis...

pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751

totalmarit a scris:

Va salut,as dori sa aflu adrese de constructori utilaje pt prelucrare lemn in vederea confectionari de lazi apicole ,pot sa fie si distribuitori sau second.
Ma refer aici la circular freza abrict toate inpreuna su grupat.
Preturile binenteles cat mai mici (sau deloc,promotii) ori cum sub 7-800eur.
Astept si sugestii indicatii comentarii...
Va multumesc  


Stai cu ochii ca pe butelie; sunt meseriasi care mai vand din scule si cred ca te incadrezi in cei 800E. Trifazic ai? Mai sunt si meseriasii care fac bricolage si fac scule destul de bune; e si cazul meu, am apelat la strungari, frezori si a iesit o treaba buna.
Bafta!  


pus acum 14 ani
   
Mishu05
apicultor

Din: Bucuresti/Vatra in Arges
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 219
Pentru cine e interesat, am gasit un anunt pe net, cineva vinde scule de prelucrare lemn profesionale.

_______________________________________
Poze apicole si nu numai:

pus acum 14 ani
   
orfirel
apicultor

Din: Ibanesti, Botosani
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 61
Utilajele achizitionate de Bunka se gasesc pe situl austriac:
Utilajele se aduc la comanda de catre si se vand la pretul afisat pe situl austriac.

In ianuarie voi achizitiona:

Toate acestea sunt undeva la aprox 2000 euro (tva inclus)


pus acum 14 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058
Orfirel, eu doua din ele le am si pot sa-ti zic asa...circularul are niste setari, este foarte exact dar trebuie setat bine adica paralelismul dintre panza si cele doua sloturi din stanga si dreapta si paralelismul cu rigla de ghidaj.
Odata setate, n-ai treaba taie exact. Apoi despre ADM 260 pot sa-ti zic ca e ok, numai ca cere exhaustor cand lucrezi la grosime, daca nu-i pui tub de aspiratie se infunda si nu mai trage scandura...poti sa-i scoti aparatoarea sa nu se mai infunde dar e periculos.
Daca ai circularul poti face falturile fara brobleme si foarte exact, nu-i musai sa mai dai inca 6-700E pe masina de frezat decat daca tii neaparat.
Exhaustorul asa cum am zis e necesar cand lucrezi la grosime, dar daca te uiti la poza aia si ai intelegi principiul de functionare care e foarte simplu poti sa-l faci fara sa dai 300E pe el.
Mai zic despre el ca are motor de 1,5Kw, are consum cam mare, si acelasi randament pe care il are un exhaustor cu motor de 0,37KW, daca te uiti pe net dupa motoare o sa gasesti si motoare la 220V, la 0,18KW, la 3000r/min...este exact ce ai nevoie pt ca sa-ti faci un exhaustor economic si eficient!
Tub care se racordeaza la instalatie gasesti la Felder, motor gasesti la un atelier de bobinaj sau daca nu pe net, iti mai trebuie o elice care sa o montezi pe axul motorului sa traga aerul , si 2 saci, unul de nylon care vine jos si unul de canepa filtrant cel de sus...cutia in care fixezi toate astea o faci tu...ai imaginatie!!
Noroc!


pus acum 14 ani
   
orfirel
apicultor

Din: Ibanesti, Botosani
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 61
Multumesc mult pentru sfaturi. Acele setari de care zici la circular trebuie sa ma prind eu cum se fac sau are ceva instructiuni atasate? Are si mecanismele necesare din care se fac acele setari?
Tu cum faci imbinarea intre scandurile corpului 1/1, pt ca presupun ca nu-l faci dintr-o singura scandura lata de 310 mm? Eu acolo voiam sa folosesc freza si sa fac o imbinare ca la parchetul din lemn masiv cu uluc ...
Ideea de a-mi face singur exhaustorul mi se pare foarte buna. Voi mai "sapa" pe net sa vad cum ar putea fi facut.
Dar daca zici ca si un motor de putere mai mica ar face fatza cu succes atunci o sa ma orientez spre un exhaustor cu motor de 0,75kW adica acesta care costa 700 ron. Oare cei de la Expert Moldova Trading nu au acele furtune flexibile de racordare a exhaustorului la utilaj?
Merci inca o data pt informatiile rezultate din experientza folosirii de catre tine a acestor scule!    


pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534
vezi pe...furtunuri industriale...furtunuri din pvc pentru..pesticide...semanatoare...vidanjare...evacuare...furtun din pvc pentru absorbtie-refulare,cu spirala metalica

Modificat de janese (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058
Vezi ca in dreptul panzei in fatza si in spate are cate doua suruburi cu cap imbus, le desfaci pe toate 4, bagi cheia in capul surubului tii contra si cu o cheie desfaci piulitele pe dedesubt, daca fortezi cu imbusul strici capul imbus al surubului deci atentie...folosesti cheia si desfaci pe sub masa.
Apoi iei metrul si masori din dreptul unui dinte care are varful spre dreapta sa zicem pana la slotul din dreapta cu dintele in pozitia din fatza, notezi cat e valoarea, cati mm sunt, apoi muti dintele in partea din spate, si masori de la acelasi dinte tot pana la slot...daca valoarea e identica atunci e ok, daca nu misti usor pe dedesubt partea pe care e fixata panza cu totul vezi ca daca suruburile alea sunt desfacute partea de care e prinsa panza are un pic de joc...asta-ti permite sa reglezi, dupa ce ai fixat-o asa cum am zis masurand acelasi dinte in pozitia fata si spate pana la slot, strangi usor cate un surub, unul in fata, unul in spate pe diagonala, apoi strangi si celelalte doua si gata.
Ghiodajul lateral se regleaza punand sina la gradatie in dreptul 0, o sa ajunga in dreptul slotului din stanga panzei, daca nu e paralel op sa observi, desfaci toate suruburile de care e prinsa sina pe care culiseaza ghidajul lateral si tot asa o fixezi la un capat apoi ;la celalalt capat misti putin in fatza sau in spate pana sina de ghidaj ajunge perfect paralel cu slotul, strangi surubul pe capat si apoi strangi toate celelalte suruburi ale sinei gradate.
Cand o sa ai masa in fata o sa intelegi exact ce zic, sa citesti atunci ce-am scris si totul capata sens.
Imbinarea la scanduri o facin falt sim,plu , nu uluc, simplu, faccate un falt pe fiecare scandurica si apoi ele vin date cu clei si unite si bagate la o presa, presa o gasesti la galerie foto CIPM, e simplu de facut...falturile le faci la circular f simplu din doua taieturi, daca ai de facut falt 1/1cm, reglezi rigla de ghidaj la1 cm si apoi executi taieturile...o sa iasa perfect, la falturile care se fac pe coltul corpului cum ar veni ele vin 2/2cm daca scandura e de 3cm grosime, eu fac din scandura de 3cm grosime partea fata si spate a cubului iarlateralele din scandura de 2 cm grosime...toate falturile merg facute la circular,si ies perfecte...freza mai smuilge, mai sar aschii, la circular nu se intampla asta, canturile nu ies ciobite, ies perfecte.
  Despre exhaustor ce pot sa-ti zice ca am discutatazi cu un nene care are atelier de bobinaj si mi-a zis sa fac rost de un ventilator de masina la 12V, si imi face el un transformator la 220V si asta e.
E simplu de facut, faci o cutie ovala din doua placide pal sa zicem de la un dulap vechi, faci partea de deasupra si cea de dedesubt, nu le faci chiar ovale, ci asa cam in forma de para, le faci la amandoua cate 2 gauri, in partea mai mare a "perei" faci o gaura cat gura unui sacde nylon, in partea mai ingusta a "perei" faci o gaura cat sa poti monta ventilatorul, iar in cealalta placa de pal faci o gaura cat tubul de racordare la masina fi100mm, cutia asta o faci suprapunand cele doua placi si unindule pe lateral cu PFL sau tabla...totul tre sa fie etans si inghis, ca ventilatoru sa traga aerul din tub iar praful si rumegusul sa fie aspirat in cutie si de acolo sa ajunga in sacul colector de jos, mai vine montat un sac de panza de canepa sa zicem in partea de sus care nu face altceva decat filtreaza aerul care e introdus din nou in incapere.
Uita-te atent la poze si ai sa vezi ca e simplu de facut, si nu te costa mare lucru, e pacat sa dai 300E pe ceva ce poti sa-ti faci intr-o dupaamiaza.
Multumescnea Jane pt lincul cu furtune...sa traiestri!
Sarbatori fericite!

Modificat de BUNKA (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
orfirel
apicultor

Din: Ibanesti, Botosani
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 61
Multumesc pt indrumari si pentru raspunsul detaliat la toate cele ce te-am intrebat. Referitor la reglajele circularului sigur mi se vor para simple atunci cand voi fi cu circularul in fatza si cu cele scrise de tine alaturi.
Daca mai apar neclaritati ma bazez pe priceperea si indemanarea dvs precum si pe amabilitatea cu care deja mi-ati raspuns.
Multumesc si dlui janese pt informatie.
Sarbatori fericite, sanatate si spor in tot ceea ce faceti si in ceea ce veti intreprinde anul urmator!    


pus acum 14 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058
Nu ma lua cu Dvs Orfirel, ma faci sa ma simt batran si nu-mi place!
Zi-mi Adi sau Bunka, ma simt mai bine si daca te pot ajuta cu ceva pe viitor...cu mare drag!
Sarbatori fericite si tie!

Mi-am luat ventilatorul (termocupla radiator) de masina, 50 ron, si zilele astea fac cutia, o sa pun poze ca sa vezi exact cum se face...mai simplu decat ti-am explicat eu acolo sus!
Noroc!!

Modificat de BUNKA (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
orfirel
apicultor

Din: Ibanesti, Botosani
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 61
Ok, Adi! Astept sa pui pozele sa ma inspir si eu pentru realizarea exhaustorului dar si mai important e sa imi spui daca face fatza sa extraga materialul rindeluit pt a evita blocarea arichtului!
Inca o intrebare. Discul cu care vine circularul ce numar de dinti are? Pentru a executa falturile e nevoie de o pansa subtire (1,6mm) si cu un numar mare de dinti (aprox 60). Care ar fi panza ideala pentru asa ceva?
O sa incerci sa faci si rame? Se pot realiza doar cu circularul? Ce scule ar fi necesare pt a executa rame?
Inca odata sarbatori fericite sanatate si tot ce iti doresti!
   


pus acum 14 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5405
Salutari!
Cu sperantza ca mai multe informatzii sant mai benefice, vin si eu cu urmatoarele:
Iata cele 2 tipuri de panze cu care lucrez cel mai mult:
Panza mica are grosime 1.5 mm si 24 de dintzi.
Panza mare are gr, de 2,5 mm si 40 de dintzi.
Faltzurile se pot executa cu oricare dar pt. cei ce sant la inceput,
ATRAG ATENTIA !!!
Lucrati cu panze de 2,5 mm in special la tivit/ dungalit scandurile care nu sant tivite drept de la gater.Asta pt. ca e mai rezistenta decat panza de 1,5 mm/grosime care se poate rupe la segmentele de scandura care "umfla/fortzeaza" panza.
Recomand a se utiliza panza subtzire la piese care sant trecute de faza abricht/tras la grosimea necesara si dupa tivit/dungalit.Astfel e mai sigur ca nu va expunetzi riscului de accidentare.
Pinza subtzire are un mare avantaj pt. ca are un randament aproape dublu la viteza de taiere fatza de cea de 2,5 mm. 

utilaje tamplarie lemn sperantza mai multe sant mai benefice, vin cele tipuri panze care lucrez cel

32.2KB


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 14 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5405

Mishu05 a scris:

Pentru cine e interesat, am gasit un anunt pe net, cineva vinde scule de prelucrare lemn profesionale.

Cei interesati, cu acestea va putetzi realiza tot si mai mult decat stupii.
   


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 14 ani
   
orfirel
apicultor

Din: Ibanesti, Botosani
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 61

adi hodis a scris:

Salutari!
Cu sperantza ca mai multe informatzii sant mai benefice, vin si eu cu urmatoarele:
Iata cele 2 tipuri de panze cu care lucrez cel mai mult:
Panza mica are grosime 1.5 mm si 24 de dintzi.
Panza mare are gr, de 2,5 mm si 40 de dintzi.
Faltzurile se pot executa cu oricare dar pt. cei ce sant la inceput,
ATRAG ATENTIA !!!
Lucrati cu panze de 2,5 mm in special la tivit/ dungalit scandurile care nu sant tivite drept de la gater.Asta pt. ca e mai rezistenta decat panza de 1,5 mm/grosime care se poate rupe la segmentele de scandura care "umfla/fortzeaza" panza.
Recomand a se utiliza panza subtzire la piese care sant trecute de faza abricht/tras la grosimea necesara si dupa tivit/dungalit.Astfel e mai sigur ca nu va expunetzi riscului de accidentare.
Pinza subtzire are un mare avantaj pt. ca are un randament aproape dublu la viteza de taiere fatza de cea de 2,5 mm. 


Merci Adi. Am bagat la cap....mai ales ca aici nu e de joaca cu accidentele... Deci in concluze panza de 2,5 se poate folosi pt scandura bruta, pentru debitat, iar pentru falturi ar fi indicata panza de 1,5. Corect?
Craciun Fericit !!!    


pus acum 14 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058
Orfirel, mersi...craciun Fericit si tie!
Daca vrei sa te inspiri...am pus in "Pozele lui Bunka" poze cu exhaustorul nefinalizat inca!
Mai am putin apoi il testez, dar sigur va merge super-bine!

utilaje tamplarie lemn orfirel, fericit tie!daca vrei pus lui poze inca! mai putin apoi testez, dar CLUB STUPARITUL

31.9KB


pus acum 14 ani
   
david nick
apicultor

Din: Vaslui . 1965.
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 726

BUNKA a scris:

Orfirel, eu doua din ele le am si pot sa-ti zic asa...circularul are niste setari, este foarte exact dar trebuie setat bine adica paralelismul dintre panza si cele doua sloturi din stanga si dreapta si paralelismul cu rigla de ghidaj.
Odata setate, n-ai treaba taie exact. Apoi despre ADM 260 pot sa-ti zic ca e ok, numai ca cere exhaustor cand lucrezi la grosime, daca nu-i pui tub de aspiratie se infunda si nu mai trage scandura...poti sa-i scoti aparatoarea sa nu se mai infunde dar e periculos.
Daca ai circularul poti face falturile fara brobleme si foarte exact, nu-i musai sa mai dai inca 6-700E pe masina de frezat decat daca tii neaparat.
Exhaustorul asa cum am zis e necesar cand lucrezi la grosime, dar daca te uiti la poza aia si ai intelegi principiul de functionare care e foarte simplu poti sa-l faci fara sa dai 300E pe el.
Mai zic despre el ca are motor de 1,5Kw, are consum cam mare, si acelasi randament pe care il are un exhaustor cu motor de 0,37KW, daca te uiti pe net dupa motoare o sa gasesti si motoare la 220V, la 0,18KW, la 3000r/min...este exact ce ai nevoie pt ca sa-ti faci un exhaustor economic si eficient!
Tub care se racordeaza la instalatie gasesti la Felder, motor gasesti la un atelier de bobinaj sau daca nu pe net, iti mai trebuie o elice care sa o montezi pe axul motorului sa traga aerul , si 2 saci, unul de nylon care vine jos si unul de canepa filtrant cel de sus...cutia in care fixezi toate astea o faci tu...ai imaginatie!!
Noroc!


Adi nu vreau sa te contrazic dar ....merge repede si fara exhaustor ,doar sa scoatem aparatoarea .grosimea si circularul le detin si eu si deja am prelucrat cca 3 m cubi de scandura.La cat rumegus fac eu oare cati saci imi trebuiesc?

utilaje tamplarie lemn bunka doua din ele pot sa-ti zic are niste setari, este foarte exact dar

35.7KB


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
david nick
apicultor

Din: Vaslui . 1965.
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 726
Si circularul a suferit unele demontari pt a functiona .

utilaje tamplarie lemn circularul suferit unele demontari functiona

42.7KB


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
david nick
apicultor

Din: Vaslui . 1965.
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 726
Si mai e ceva ,mi-am mai incropit inca o freza

utilaje tamplarie lemn mai ceva ,mi-am mai incropit inca freza

31.7KB


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
david nick
apicultor

Din: Vaslui . 1965.
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 726
o poza mai luminata

utilaje tamplarie lemn poza mai luminata

45.5KB


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
david nick
apicultor

Din: Vaslui . 1965.
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 726
Se poate folosi si ca circular

utilaje tamplarie lemn poate folosi circular

47KB


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5405
Pt. Orfirel.
Avand in vedere ca, probabil nu o sa construiesti lazi multe/ nu prelucrezi metri cubi multzi, merge si cu panza de 2,5.Dar ce este intr-adevar indicat: sa nu folosesti panza subtzire la sc. bruta si in general (indiferent de panza),nu fortza taierea daca umfla/strange.
Hai sa-ti zic o smecherie care te scuteste de astfel de inconveniente.
Cand cumperi scandurile, uita-te de-a lungul lor sa fie taiate drept pt. ca pe la vanzatori se gaseste si scanduri taiate cu ondulatzii vizibile, tot de-a lungul si cu acelea o sa ai de-a face cu fenomenul umflarii, la taiere/dungalire.
Daca ai deja asa ceva, o alta smecherie e sa folosesti un dreptar lung cat scandura care sa nu fie mai mare de 2 m.
Si ca sa stea fixat, bate in dreptar 2, 3 cuitze la capete si mijloc cate 1, tai capetele cuitzelor ca sa ramana "tzepi" de fixare a sc.-ii catre dreptar.Si lovesti zona tzepilor ca sa intre/fixeze.
Asa merge la sigur taierea si dupa ce ai o dunga dreapta, desfaci dreptarul cu atentzia sa nu NU RAMANA CUI IN SCANDURA, ca il gaseste panza, 100%.
Asta pana te obisnuiesti cu taiatul, apoi o sa te descurci si fara tzepi la dreptar.
ALTCEVA, pt. prelucrat piese subtziri, speteze, shipci/ rame, fatzi un impingator din lemn cu o tzepusa (cui mic, 2 mm grosime) cu care sa impingi piesele pe langa pinza.

P S
utilajele taie ceea ce le dai.    da-le lemn, nu degete.  Doamne fereste !!!
   

Modificat de adi hodis (acum 14 ani)


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 14 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5405
Uite panza subtzire la circular:

utilaje tamplarie lemn uite panza subtzire circular:

43.4KB


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534

david nick a scris:

Se poate folosi si ca circular

sa traiesti david nick..sarbatori fericite!..piulitza aia bagata pe surub m12..este in loc de bucsa?????BULEALA!!!!    

DIN COJILE ALEA CARE SE VAD IN DREAPTA IMI FACI MIE CUTIILE??????

Modificat de janese (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
david nick
apicultor

Din: Vaslui . 1965.
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 726

janese a scris:


david nick a scris:

Se poate folosi si ca circular

sa traiesti david nick..sarbatori fericite!..piulitza aia bagata pe surub m12..este in loc de bucsa?????BULEALA!!!!    

DIN COJILE ALEA CARE SE VAD IN DREAPTA IMI FACI MIE CUTIILE??????

Eu cred ca nu sau par facute din ce vedeti dvs.

utilaje tamplarie lemn janese nick scris:se poate folosi circularsa traiesti david aia bagata surub

38KB


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
lucky5strike
CLUB STUPARITUL

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3248
Cu subiectul acesta s-a incropit o noua categorie: stuparul tamplar!

Si nu sunteti putini deloc din ce vad pe aci!

Tare bine se "imbuca" astea doua!!



pus acum 14 ani
   
andrei_salaj
apicultor

Din: Zalau,Salaj,06.07.1990
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1496
totusi,eu cred ca astea doua(aici ma refer la scara de profesionisti) nu se prea imbuca.

oriunde mergem in lume...vedem oameni specializati pe un anumit domeniu.
si probabil asa o sa ajunga si in Romania.

apicultorii profesionisti...si tamplari specializati pe apicultura(tot profesionisti)

asa va scadea pretul si va creste calitatea la utilajele apicole(lemnarie).


sau se pot si imbina?(la noi merge si asa ca inca avem iarna)

Modificat de andrei_salaj (acum 14 ani)


_______________________________________
"Incearca sa tii albina cat mai departe de tine,si cat mai aproape de natura."

Telefon:0757732850.
ID messenger:tarba_andy

pus acum 14 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5405
Eu zic asa:
Unii fac si tamplarie pt. ca stiie,   ca poate si ca se pricepe.
Altii fac pt. ca nu au bani/capital pt. a cumpara totul de-a gata, si fac chiar mai multe pt. ca sa iasa mai ieftin cu cheltuielile.Dar in evidentza iese faptul ca e multa harnicie p-aici.
Spor la lucru !!! 


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 14 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058

david nick a scris:


BUNKA a scris:

Orfirel, eu doua din ele le am si pot sa-ti zic asa...circularul are niste setari, este foarte exact dar trebuie setat bine adica paralelismul dintre panza si cele doua sloturi din stanga si dreapta si paralelismul cu rigla de ghidaj.
Odata setate, n-ai treaba taie exact. Apoi despre ADM 260 pot sa-ti zic ca e ok, numai ca cere exhaustor cand lucrezi la grosime, daca nu-i pui tub de aspiratie se infunda si nu mai trage scandura...poti sa-i scoti aparatoarea sa nu se mai infunde dar e periculos.
Daca ai circularul poti face falturile fara brobleme si foarte exact, nu-i musai sa mai dai inca 6-700E pe masina de frezat decat daca tii neaparat.
Exhaustorul asa cum am zis e necesar cand lucrezi la grosime, dar daca te uiti la poza aia si ai intelegi principiul de functionare care e foarte simplu poti sa-l faci fara sa dai 300E pe el.
Mai zic despre el ca are motor de 1,5Kw, are consum cam mare, si acelasi randament pe care il are un exhaustor cu motor de 0,37KW, daca te uiti pe net dupa motoare o sa gasesti si motoare la 220V, la 0,18KW, la 3000r/min...este exact ce ai nevoie pt ca sa-ti faci un exhaustor economic si eficient!
Tub care se racordeaza la instalatie gasesti la Felder, motor gasesti la un atelier de bobinaj sau daca nu pe net, iti mai trebuie o elice care sa o montezi pe axul motorului sa traga aerul , si 2 saci, unul de nylon care vine jos si unul de canepa filtrant cel de sus...cutia in care fixezi toate astea o faci tu...ai imaginatie!!
Noroc!


Adi nu vreau sa te contrazic dar ....merge repede si fara exhaustor ,doar sa scoatem aparatoarea .grosimea si circularul le detin si eu si deja am prelucrat cca 3 m cubi de scandura.La cat rumegus fac eu oare cati saci imi trebuiesc?



E un pic periculos sa scoti aparatoarea aia de la masina de grosime, eu m-am gandit ca e mai simplu si sigur sa-i fac sistem de exhaustare, stiu ca iese mult rumegus, pui un sac mare si il golesti cand se umple, si solutia ta e ok, insa la mine spatiul e mic si nu ma risc sa ma invart in jurul masinii fara ca ea sa aiba aparatoarea aia.
La mine e un garaj, la voi e o hala!
Si eu am scos aparatoarea de la circular.
David, chiar daca nu folosesti saci si faci doar incinta cu ventilator si furtun, ca sa indepartezi rumegusul de locul de lucru si tot e indicat saai asa ceva...ati aspira tot de la masa si il duce la 4m mai departe, e ok ca nu te mai impiedici in el, nu tresa-l mai muti, masina ramane curata mereu si tu nu inhalezi atata praf cand lucrezi la ea.

Modificat de BUNKA (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534

david nick a scris:


janese a scris:


david nick a scris:

Se poate folosi si ca circular

sa traiesti david nick..sarbatori fericite!..piulitza aia bagata pe surub m12..este in loc de bucsa?????BULEALA!!!!    

DIN COJILE ALEA CARE SE VAD IN DREAPTA IMI FACI MIE CUTIILE??????

Eu cred ca nu sau par facute din ce vedeti dvs.

maaa,cand le-am vazut...m-am lins pe buze!.....hai aducetzi-le repede ca nu pot sa mai dorm!!! maaaaaa....si cu hranitor tip podishor fiecare!...caturile sunt de 155 cum am zis???
la voi se da pe caiet?????
hai implicare!!!!
pisica aia din dreapta jos tot pentru mine e?
de ce nu sunt egali ca inaltzime ma???

asha ma gadila david nick,atunci cand imi zice: dumneavoastraaaa........
   

Modificat de janese (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
LUCIAN AVRAM
CLUB STUPARITUL

Din: Vaslui
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1159
SA VEZI CE TE GADILI EU CAND OI AJUNGE LA MATA , UNDE AI PUS CARNATII ?

pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534

LUCIAN AVRAM a scris:

SA VEZI CE TE GADILI EU CAND OI AJUNGE LA MATA , UNDE AI PUS CARNATII ?

pai ce crezi ma ? ca eu sunt gica...sa fac 145 de km de carnatzi pe an???am facut si eu doi, trei..pe care i-am mancat cu neamurile!!chiar ma!...cand vii luni pe la mine...ada si tu un coltuc de paine...niste untura...ca sare am eu!!!  


pus acum 14 ani
   
david nick
apicultor

Din: Vaslui . 1965.
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 726

janese a scris:


david nick a scris:


janese a scris:


sa traiesti david nick..sarbatori fericite!..piulitza aia bagata pe surub m12..este in loc de bucsa?????BULEALA!!!!    

DIN COJILE ALEA CARE SE VAD IN DREAPTA IMI FACI MIE CUTIILE??????

Eu cred ca nu sau par facute din ce vedeti dvs.

maaa,cand le-am vazut...m-am lins pe buze!.....hai aducetzi-le repede ca nu pot sa mai dorm!!! maaaaaa....si cu hranitor tip podishor fiecare!...caturile sunt de 155 cum am zis???
la voi se da pe caiet?????
hai implicare!!!!
pisica aia din dreapta jos tot pentru mine e?
de ce nu sunt egali ca inaltzime ma???

asha ma gadila david nick,atunci cand imi zice: dumneavoastraaaa........
   

Putina rabdare si ai sa le vedeti.2 sunt cu 3 caturi si 2au si hranitor.In rest au aceasi inaltime.

utilaje tamplarie lemn janese nick scris:sa traiesti david aia bagata surub m12..este loc  

30.2KB


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
david nick
apicultor

Din: Vaslui . 1965.
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 726
Ina una si gata.PAAAAAA!

utilaje tamplarie lemn ina una

35.8KB

Modificat de david nick (acum 14 ani)


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643

janese a scris:

pai ce crezi ma ? ca eu sunt gica...sa fac 145 de km de carnatzi pe an???am facut si eu doi, trei..pe care i-am mancat cu neamurile!!chiar ma!...cand vii luni pe la mine...ada si tu un coltuc de paine...niste untura...ca sare am eu!!!  

pai la ce porci cresti nici nu-i de mirare
   
bine ca ai mancat carnatii cu neamurile ca se spurcau bietii oameni cu carne de cobai.
Sa-ti fie de bine Janese !
Dar cati porcusori intra la 1 metru de carnati mai Janese ?


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534
vezi ma ca aici e vorba de utilaje de prelucrare lemn...dar daca m-ai intrebat itzi zic......la metru? sase sobolani daia mici sau doi daia mari!
maaaa.....da cu par cu tot!


pus acum 14 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5405
Pt.  DAVID NICK
Intrebare/ rugaminte.
Pt. ca din poza nu se vede, intre cele 2 scandurele transversale ale hranitorului, e spatziu liber pt. accesul albinelor?
O alta poza cu vedere mai buna ar fi f. bine venita.
Cu multzumiri 


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 14 ani
   
david nick
apicultor

Din: Vaslui . 1965.
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 726
Sincer nustiu despre ce este vorba.albinele intra pe cele 6 gauri rotunde si se urca pe prima scandurica de unde se poate lua siropul,sirop ce se pune in compartimentul mare care trece pe sub prima scandurica mai subtire si .....niste poze sigur intelegi.
Distanta intre tabla si prima scandurica este de 1 cm,pe unde trec albinele

utilaje tamplarie lemn sincer nustiu despre este intra cele gauri rotunde urca prima scandurica unde

23.6KB

Modificat de david nick (acum 14 ani)


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
david nick
apicultor

Din: Vaslui . 1965.
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 726
inca una
Scandurica din imagine se poate rabata in sus si se permit albinelor sa intre in compartimentul mare sa faca> curatenie>.

utilaje tamplarie lemn inca din imagine poate rabata sus permit albinelor intre mare faca>

26.8KB

Modificat de david nick (acum 14 ani)


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
david nick
apicultor

Din: Vaslui . 1965.
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 726
inca una.Cele 2 scandurele nu au aceasi inaltime.
In loc de tabla se poate folosi si plasa prinse in capse sau cuie ,pe post de aerisire in podisor.
Daca acest podisor hranitor se interpune intre cuib si cat(spre sf verii)albinele vor cara mierea in cuib mult mai repede.

utilaje tamplarie lemn inca una.cele scandurele aceasi loc tabla poate folosi plasa prinse capse sau

26.7KB

Modificat de david nick (acum 14 ani)


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5405

david nick a scris:

inca una.Cele 2 scandurele nu au aceasi inaltime.
In loc de tabla se poate folosi si plasa prinse in capse sau cuie ,pe post de aerisire in podisor.
Daca acest podisor hranitor se interpune intre cuib si cat(spre sf verii)albinele vor cara mierea in cuib mult mai repede.

Mersi pt. raspunsuri 
Aici se vede bine, da' iar pun o intrebare.
De ce sant 2 scandurele si nu una ca sa fie mai simplu ?
Mai una:
ceruitzi interiorul hranitorului ca sa nu absoarba umiditate si sa se umfle?
S-au ce facetzi in sensul asta?

Modificat de adi hodis (acum 14 ani)


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 14 ani
   
CRISM
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1
d-le David stupi precum ai lui Janese aveti si la vanzare?

pus acum 14 ani
   
david nick
apicultor

Din: Vaslui . 1965.
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 726
Sa o luam pe rand.
Sunt 2 scandurele ca asa trebe sa fie.Albinele iau siropul dintre cele 2 scandurele pt a se evita inecarea lor spatiul dintre scanduri nu trebuie sa depaseasca 2 cm.Siropul apare intre scandurele pe principiul vaselor comunicante,din cmpartimentul mare unde se pune siropul.,trece pe sub prima scandurica,formanduse un nivel oarecare intre cele 2 scandurele,de unde albinele se alimenteaza fara riscul sa se inece.
Pt a nu avea neplaceri este musai sa se ceruiasca compartimentul care intra in contact cu siropul.,.Sper sa fi fost inteles.


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
david nick
apicultor

Din: Vaslui . 1965.
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 726

CRISM a scris:

d-le David stupi precum ai lui Janese aveti si la vanzare?

inca nu!Vam trimis un MP cred ca am fost destul de explicit.


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5405

david nick a scris:

Sa o luam pe rand.
Sunt 2 scandurele ca asa trebe sa fie.Albinele iau siropul dintre cele 2 scandurele pt a se evita inecarea lor spatiul dintre scanduri nu trebuie sa depaseasca 2 cm.Siropul apare intre scandurele pe principiul vaselor comunicante,din cmpartimentul mare unde se pune siropul.,trece pe sub prima scandurica,formanduse un nivel oarecare intre cele 2 scandurele,de unde albinele se alimenteaza fara riscul sa se inece.
Pt a nu avea neplaceri este musai sa se ceruiasca compartimentul care intra in contact cu siropul.,.Sper sa fi fost inteles.

Daaaa, cum sa nu intzeleg amu' ?.
Mare multzamire, sa traiesti sanatos   


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 14 ani
   
daniel ciobanu
apicultor

Din: craiova
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
șlefuitoru ăla de e 50-60 lei pe la praktiker e bun de ceva ? aveți idee

pus acum 14 ani
   
un OM
apicultor

Din: com.Prundu jud. Giurgiu
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 577
Incearca (pe cat posibil ) sa ai scule cat mai bune. De exemplu un slefuitor cu banda -kil de vreo 300 ron m-a tinut un an si ceva (am si slefuit scandura ) la 25-30 stupi. Cauta ceva si mai bun. Sanatate.

pus acum 14 ani
   
malebee
apicultor

Din: Bucuresti - Calugareni GR
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 446
Toata admiratia baieti ! Bunka, Adi, David, Orfirel si nu doar  ... am urmarit postarile voastre pe acest subiect cu mare placere ! Felicitari pentru rezultate, pentru perseverenta si pentru ca oferiti cu marinimie rodul cautarilor, studiilor si muncii voastre, colegilor de forum !
Mi-ar facea placere sa va cunosc !

David, capacul stupului inchide bine vasul hranitorului ? Pentru vas vad ca nu ai un capac separat , iar daca s-ar gasi loc sa patrunda din exterior o albina ... iese cu taraboi mare !

Modificat de malebee (acum 14 ani)


_______________________________________
Nu fii preocupat de evitarea tentatiilor ... va veni o varsta la care te vor ocoli ele pe tine !

pus acum 14 ani
   
david nick
apicultor

Din: Vaslui . 1965.
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 726

malebee a scris:

Toata admiratia baieti ! Bunka, Adi, David, Orfirel si nu doar  ... am urmarit postarile voastre pe acest subiect cu mare placere ! Felicitari pentru rezultate, pentru perseverenta si pentru ca oferiti cu marinimie rodul cautarilor, studiilor si muncii voastre, colegilor de forum !
Mi-ar facea placere sa va cunosc !

David, capacul stupului inchide bine vasul hranitorului ? Pentru vas vad ca nu ai un capac separat , iar daca s-ar gasi loc sa patrunda din exterior o albina ... iese cu taraboi mare !

Capacul are 9omm din care 70mm inaltimea utila  Hranitorul este de 6o mm deci capacul imbraca total hranitorul dar si stupul 10mm.
Personal folosesc folie la toti stupii si nimic nu ma impiedica sa pun folia pe hranitor si apoi capacul.Crezi ca la cati stupi sunt pe vatra eu nu mam gandit si la ce e mai rau?

Modificat de david nick (acum 14 ani)


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
malebee
apicultor

Din: Bucuresti - Calugareni GR
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 446
Eram convins ca te-ai gandit David, dar de ce sa nu intreb, daca ma roade o curiozitate ?
Eu stiu ce inseamna furtisagul ... pentru ca din pacate l-am probat pe viu si m-a costat o familie . Intrebarea a avut si rostul de a aprinde un beculetz incepatorului care poate doar a citit despre furtisag ... sau nici macar atat. 
Cele bune ! 


_______________________________________
Nu fii preocupat de evitarea tentatiilor ... va veni o varsta la care te vor ocoli ele pe tine !

pus acum 14 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058

malebee a scris:

Toata admiratia baieti ! Bunka, Adi, David, Orfirel si nu doar  ... am urmarit postarile voastre pe acest subiect cu mare placere ! Felicitari pentru rezultate, pentru perseverenta si pentru ca oferiti cu marinimie rodul cautarilor, studiilor si muncii voastre, colegilor de forum !
Mi-ar facea placere sa va cunosc !

David, capacul stupului inchide bine vasul hranitorului ? Pentru vas vad ca nu ai un capac separat , iar daca s-ar gasi loc sa patrunda din exterior o albina ... iese cu taraboi mare !


Multumim, multumim...pai nu doar le oferim, dar mai si discutam una alta in asa fel incat daca suntem pe o pista gresita sa fim trasi de maneca, sau poate sa gasim si alte idei, solutii. Daca prin asta mai invata si altii cate ceva asta e foarte bine!
Noi incet incet am inceput sa ne vizitam intre noi forumistii, am cunoscut si eu niste colegi, si de ex stupina lui Lucian si Nick a fost vizitata de nu stiu cati colegi, deci din puctul asta de vedere e bine ca ne intalnim, discutam, vedem una alta mai invatam cate ceva si foarte important...se leaga niste relatii dincolo de un ID pe net!!
 


pus acum 14 ani
   
david nick
apicultor

Din: Vaslui . 1965.
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 726
Bunka vizitele sunt necesare si benefice( din simpla curiozitate a omului ce si cum se lucreaza ,doteaza ,locatia pe viu,si chiar individul in sine.).Ca sunt unii care trec doar cu privirea peste ceva si a si invatat e altceva,Ca unii au doua maini stangi,dar forumul ramane pe primul loc la informatie si furaciune de meserie.Aici am dedus ca se pot extrage cele mai bune idei si lucruri caci e timp berechet de studiu pe indelete.Vreau sa spun un nume Ady T.(idea lui  m-a ajutat mult in contructia fundului de stup cu polita de zbor rabatabila Furata de la topicul Lada ideala daca nu ma insel).De cate ori vad stupii imi aduc aminte de el,.Nu este singurul as putea mentiona inca 10 cel putin, sunt multi .dar nu toti intra la topicul Utilaje tamplarie lemn..Si de la tine furasi multe dar nu spun inca ce anume...,

utilaje tamplarie lemn bunka vizitele sunt necesare benefice( din simpla omului cum lucreaza

33.4KB


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058
Da-i bataie ca esti pe cararea aia buna, nu-s ce-ai fi putut tu fura de la mine ca eu mare chestie n-am facut...mie imi plac mult frezele tale, cand vin la voi pe aia o sa o "pozez" din prima...axul ala cum e fixat si cumse prind  pe el  frezele ca restul nu-i greu de facut.
Daca as sti cum sa fac axul si prinderea lui pe lagare ....!!
Ia zi, ziceai ca-l faci cumva sa urce si sa coboare ca sa nu mai folosesti distantieri...pana la urma cum ai facut?
Daca nu ai timp de scris las ca mi-l arati pe viu!

Modificat de BUNKA (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
david nick
apicultor

Din: Vaslui . 1965.
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 726
Nici nu stii ce simplu este.Problema este sa gasesti un strungar bun sa iti faca axul fara bataie ,apoi faci masa prinzi axul  cauti freze si la treaba.Freza facuta are reglajul tot cu distantiere ca nu am gasit meseriasul sa -mi faca ce am vrut eu.
Am sa pun cateva poza sa intelegi ceva.
Axul cu bucsele distantiere.

utilaje tamplarie lemn nici stii simplu este gasesti strungar bun iti faca axul fara bataie ,apoi

35.8KB


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
david nick
apicultor

Din: Vaslui . 1965.
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 726
si

utilaje tamplarie lemn

39.9KB


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
david nick
apicultor

Din: Vaslui . 1965.
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 726
si

utilaje tamplarie lemn

38.4KB


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
david nick
apicultor

Din: Vaslui . 1965.
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 726
In final cu 2 motoare .,Se foloseste cel ce ne trebuie .unl de 1,5 kw si unul de 4-5,5 kw

utilaje tamplarie lemn final motoare .,se foloseste cel trebuie .unl 1,5 unul 4-5,5

45.5KB


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
david nick
apicultor

Din: Vaslui . 1965.
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 726
si

utilaje tamplarie lemn

41.2KB


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058
Multumesc de poze, esti un dragutz!
Observ ca nu ai mai fixat motoarele pe sistemul acela gen balama ci acum le-ai prins de profilul acela "U", si stau suspendate de el iar intinderea curelei o faci din tija aia filetata cu care strangi sau dai drumul la profil...pornesti motorul probabil in gol apoi infiletezi piulita pana se intinde cureaua bine, vad ca ai o fulie destul de mare pe motor si una micutza pe ax.
Cred ca o sa scot poza la imprimanta si ma duc cu ea la un strungar, dar de acum in 2010.
Sa traiesti..multam de poze!!

Modificat de BUNKA (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
david nick
apicultor

Din: Vaslui . 1965.
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 726

BUNKA a scris:

Multumesc de poze, esti un dragutz!

Pentru putin.Am sa fac poze mai multe si o sa mai bag.......Meseriasule!
Sa nu mai am probleme cu reglajul distantierelor am sa-mi fac inca 2-3 freze si le las reglate.La reglaj dureaza si nu prea imi place acest lucru...e chiar singurul.
Cat priveste pornirea nu este problema ca sunt la 380v ambele.Intinzatoarele sunt pt schimbarea curelei de pe un motor pe altul.
Fuliile sunt mari ca motoarele sunt de turatie mica ..1550 rot/min.
Raportul dintre fulii este de 2,5/1 sa pot trece pe ax de 3500rot.
Cat priveste montarea pe acele profile asa am cezut ca e mai bine....motoarele aveau si flanse de prindere iar cel mare avind peste 38kg era obligatoriu sa fie montat astfel.
Am facut si eu cum am crezut si cu costuri cat mai mici.

utilaje tamplarie lemn bunka poze, esti putin.am fac poze mai multe mai mai probleme reglajul sa-mi

31.7KB

Modificat de david nick (acum 14 ani)


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5405
Bunka vezi sa nu-ti faci fulie prea mare pt. ca tu ai curent de 220 V, monofazic.Mai vorbeste cu cineva sa vezi ce si cum merge mai bine la tine.
La puterea de 4,5 ; 5 kw nu-i problema fulia mare dar la cele de 1,5 ; 2 kw este fiindca nu duce, nu face fatza.
Acuma vezi tu ... ca a intreba nu-i greu. 


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 14 ani
   
malebee
apicultor

Din: Bucuresti - Calugareni GR
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 446
Frumoase socluri si buna ideea cu balamaua David ! Eu am socluri identice, dar cu scandura de zbor fixa (fara balama ) si m-am gandit sa o tai pentru a adapta un colector de polen, numai ca balamaua ar trebui pusa invers. Automat, nu mai pot si sa inchid urdinisul folosindu-ma de sistemul cu balama. Dar ma mai gandesc ... Ai o idee mai buna de colector (pentru tipul tau de soclu) ?

_______________________________________
Nu fii preocupat de evitarea tentatiilor ... va veni o varsta la care te vor ocoli ele pe tine !

pus acum 14 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058
Multam de idei Nicu si Adi, sper sa finalizez ce am acum de facut si anul care vine poate-mi fac si eu o freza de asta, mai slabuta dar sa-mi fac treaba...la 220V e problema cu pornirea la motoarele de 2Kw, mai mari de atat nici nu se pune pb, pornesc la sfoara, masina de grosime o pornesc intai fara curele o las 5 min sa se incalzeasca motorul apoi pun o curea si o decuplez de pe grosime ca sa se incalzeasca si rulmentii ca acum e si rece si trebuie...abia apoi montez si cureaua a doua si pun aparatoarea si-i dau drumul.
Cateodata pun curelele amandoua o pornesc cu putin ajutor din sfoara apoi n-o mai opresc...pun aparatoarea de tabla si intru in lucru cu ea...cand e muncita un pic nu mai are probleme de pornire ca e cald motorul.
Ti-a iesit bine freza Nicu...cred ca o sa am o copie destul de fidela si eu la anul, mai putin motoarele, o sa pun doar unul de maxim 2Kw, mi-a placut felul cum ai prins motoarele de profilele in "U" si eu cred ca o sa folosesc tija aia filetata pt ca la inceput sa pot porni motorul mai usor apoi odata pornit sa intind cureaua din tija!
Spor la treaba ca ai cu ce!!
Imi place hala voastra, eu duc lipsa de spatiu dar ma descurc cum pot!!
Se fac munti de rumegus, daca spatiul e mic nu poti sa-l lasi asa cum il faceti voi morman acolo...eu tre sa-l car afara si sa-i dau foc ca efectiv n-am loc si pt rumegus!
  =D


pus acum 14 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058
O intrebare pt Nicu D...voi faceti stupii fara falt intre corpuri si fund si capac??
Asa mi se pare din poze..eu am fost la Misu 05 in vizita si am vazut la el cum anume este modelul cu falturi si sincer imi place foarte mult, nu se mai rasucesc corpurile la transport, nu mai ai nevoie de coltare...am astia 80 de stupi varianta normala fara falt insa urmatoarele sute de lazi pe care o sa mi le fac o sa le fac cu falturi sa intre unele in altele cuibul pe fund caturile pe cuib, si capacul pe caturi...au un sistem destept de aerisire care mi-a placut mult de tot si nu mai e nevoie de rama de ventilatie, peste cat vine direct folia si capacul.
E cam ceva cum are Pupe!!
Eu zic sa te uiti atent la o lada de asta...merita!!


pus acum 14 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5405

BUNKA a scris:

O intrebare pt Nicu D...voi faceti stupii fara falt intre corpuri si fund si capac??
Asa mi se pare din poze..eu am fost la Misu 05 in vizita si am vazut la el cum anume este modelul cu falturi si sincer imi place foarte mult, nu se mai rasucesc corpurile la transport, nu mai ai nevoie de coltare...am astia 80 de stupi varianta normala fara falt insa urmatoarele sute de lazi pe care o sa mi le fac o sa le fac cu falturi sa intre unele in altele cuibul pe fund caturile pe cuib, si capacul pe caturi...au un sistem destept de aerisire care mi-a placut mult de tot si nu mai e nevoie de rama de ventilatie, peste cat vine direct folia si capacul.
E cam ceva cum are Pupe!!
Eu zic sa te uiti atent la o lada de asta...merita!!

Da' nu facu-si niste poze ???
-Da'    di ce ?? !!
-HA ???!!!
Iaca,   io facu-i,    uita ni':

utilaje tamplarie lemn bunka scris:o intrebare nicu d...voi faceti stupii fara falt intre corpuri

33.1KB


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 14 ani
   
david nick
apicultor

Din: Vaslui . 1965.
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 726

malebee a scris:

Frumoase socluri si buna ideea cu balamaua David ! Eu am socluri identice, dar cu scandura de zbor fixa (fara balama ) si m-am gandit sa o tai pentru a adapta un colector de polen, numai ca balamaua ar trebui pusa invers. Automat, nu mai pot si sa inchid urdinisul folosindu-ma de sistemul cu balama. Dar ma mai gandesc ... Ai o idee mai buna de colector (pentru tipul tau de soclu) ?

Pana in momentul asta nu am colectat polen decat pt consumul propiu si rude,prieteni .
Colectoare de polen performante nu detinem,.Avem  putine (Cateva zeci) model ACA ,care se potrivesc de minune la tipul asta de soclu ca dealtfel si la modelul tau.
Sa modific cateva sute de lazi pt altfel de colectoare nici nu concep....Deocamdata!
Nu am poze ca as fi aratat.
Dar soclurile cu balamale sunt bune in special pt cei ce fac pastoral...mobilitate mare la inchis/deschis stupii.In privinta colectoarelor de polen de volum mare..tip salaj..soclul acesta nu e bun.Avantaje pt unii si dezavantaje pt altii.


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
david nick
apicultor

Din: Vaslui . 1965.
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 726

BUNKA a scris:

O intrebare pt Nicu D...voi faceti stupii fara falt intre corpuri si fund si capac??
Asa mi se pare din poze..eu am fost la Misu 05 in vizita si am vazut la el cum anume este modelul cu falturi si sincer imi place foarte mult, nu se mai rasucesc corpurile la transport, nu mai ai nevoie de coltare...am astia 80 de stupi varianta normala fara falt insa urmatoarele sute de lazi pe care o sa mi le fac o sa le fac cu falturi sa intre unele in altele cuibul pe fund caturile pe cuib, si capacul pe caturi...au un sistem destept de aerisire care mi-a placut mult de tot si nu mai e nevoie de rama de ventilatie, peste cat vine direct folia si capacul.
E cam ceva cum are Pupe!!
Eu zic sa te uiti atent la o lada de asta...merita!!

Vad ca stii sa citesti si pozele.Da intradevar lazile noastre sunt fara falsuri....sunt model ACA. Nu ca nu mi-ar place si cele cu fals dar cu cateva sute modelul asta nu concep si alt model sa am probleme cu pusul caturilor deja existente..cateva sute 1/2 dar si sute de1/1. Acestea din urma sper sa le inlocuies( dar nu in totalitate) cu caturi 1/2
Folosesc cate 3 coltare pe corp si evenimente nu prea au fost decat izolate din pricina unor manipulanti care erau mai neatenti.
Cat despre lazile cu fals am vazut pe viu sa spun asa la Cristian Ionita si Mishu 05 cand au venit in vizita la noi ,care aveau un stup complet.
O concluzie pt mine ,,f f bun,,dar nu pot face nimic raman doar cu ideia.
Daca nu as avea stupi si as incepe totul de la zero acum dupa ani de forum si putina experienta acumulata mai in toate as sti cum sa incep....doar atat...ca altfel nu se poate.Pe tine succes ,sigur vei reusi.


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
david nick
apicultor

Din: Vaslui . 1965.
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 726

adi hodis a scris:


BUNKA a scris:

O intrebare pt Nicu D...voi faceti stupii fara falt intre corpuri si fund si capac??
Asa mi se pare din poze..eu am fost la Misu 05 in vizita si am vazut la el cum anume este modelul cu falturi si sincer imi place foarte mult, nu se mai rasucesc corpurile la transport, nu mai ai nevoie de coltare...am astia 80 de stupi varianta normala fara falt insa urmatoarele sute de lazi pe care o sa mi le fac o sa le fac cu falturi sa intre unele in altele cuibul pe fund caturile pe cuib, si capacul pe caturi...au un sistem destept de aerisire care mi-a placut mult de tot si nu mai e nevoie de rama de ventilatie, peste cat vine direct folia si capacul.
E cam ceva cum are Pupe!!
Eu zic sa te uiti atent la o lada de asta...merita!!

Da' nu facu-si niste poze ???
-Da'    di ce ?? !!
-HA ???!!!
Iaca,   io facu-i,    uita ni':

Adi daca ai pe toti din stupina asa inseamna ca esti norocos..ai avut un mentor bun .
Dar am si eu o curiozitate ca tot omul.Nu se intample ca din cauza propolisului sa se mai rupa din falsuri sau sa nu se mai aseze bine?


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5405

david nick a scris:


adi hodis a scris:


BUNKA a scris:

O intrebare pt Nicu D...voi faceti stupii fara falt intre corpuri si fund si capac??
Asa mi se pare din poze..eu am fost la Misu 05 in vizita si am vazut la el cum anume este modelul cu falturi si sincer imi place foarte mult, nu se mai rasucesc corpurile la transport, nu mai ai nevoie de coltare...am astia 80 de stupi varianta normala fara falt insa urmatoarele sute de lazi pe care o sa mi le fac o sa le fac cu falturi sa intre unele in altele cuibul pe fund caturile pe cuib, si capacul pe caturi...au un sistem destept de aerisire care mi-a placut mult de tot si nu mai e nevoie de rama de ventilatie, peste cat vine direct folia si capacul.
E cam ceva cum are Pupe!!
Eu zic sa te uiti atent la o lada de asta...merita!!

Da' nu facu-si niste poze ???
-Da'    di ce ?? !!
-HA ???!!!
Iaca,   io facu-i,    uita ni':

Adi daca ai pe toti din stupina asa inseamna ca esti norocos..ai avut un mentor bun .
Dar am si eu o curiozitate ca tot omul.Nu se intample ca din cauza propolisului sa se mai rupa din falsuri sau sa nu se mai aseze bine?

La fix am postat poza aia de mai sus.Daca va uitati mai bine, se vede cum calca peretzii caturilor pe faltzurile din int. care sant de 10 mm.grosime si inaltime.
Inca nu s-a rupt.Mai pun o poza cu cat de la o fam. care e cu ceva propolis:

utilaje tamplarie lemn david nick scris:adi hodis scris:o intrebare nicu d...voi faceti stupii fara

48.8KB


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 14 ani
   
APIS MONTANA
apicultor

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 30

adi hodis a scris:


david nick a scris:


adi hodis a scris:


Da' nu facu-si niste poze ???
-Da'    di ce ?? !!
-HA ???!!!
Iaca,   io facu-i,    uita ni':

Adi daca ai pe toti din stupina asa inseamna ca esti norocos..ai avut un mentor bun .
Dar am si eu o curiozitate ca tot omul.Nu se intample ca din cauza propolisului sa se mai rupa din falsuri sau sa nu se mai aseze bine?

La fix am postat poza aia de mai sus.Daca va uitati mai bine, se vede cum calca peretzii caturilor pe faltzurile din int. care sant de 10 mm.grosime si inaltime.
Inca nu s-a rupt.Mai pun o poza cu cat de la o fam. care e cu ceva propolis:

Buna seara si LA MULTI ANI pentru anul care vine, cu sanatate pentru toti si pentru albine!
Am si eu vreo 5 stupi cu falt in loc de coltare.Totusi,imi place mult mai mult sa desc hid stupii care au coltare decat cei cu falt. De ce?La stupii foarte populati, atunci cand trebuie sa pun catul peste cuib se distruge albina care sta pe margini.De acord?


pus acum 14 ani
   
andrei_salaj
apicultor

Din: Zalau,Salaj,06.07.1990
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1496
cred ca daca e pe interior nu e prea mare paguba...mai dai un pik de fum si merge.

_______________________________________
"Incearca sa tii albina cat mai departe de tine,si cat mai aproape de natura."

Telefon:0757732850.
ID messenger:tarba_andy

pus acum 14 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5405

APIS MONTANA a scris:


adi hodis a scris:


david nick a scris:


Adi daca ai pe toti din stupina asa inseamna ca esti norocos..ai avut un mentor bun .
Dar am si eu o curiozitate ca tot omul.Nu se intample ca din cauza propolisului sa se mai rupa din falsuri sau sa nu se mai aseze bine?

La fix am postat poza aia de mai sus.Daca va uitati mai bine, se vede cum calca peretzii caturilor pe faltzurile din int. care sant de 10 mm.grosime si inaltime.
Inca nu s-a rupt.Mai pun o poza cu cat de la o fam. care e cu ceva propolis:

Buna seara si LA MULTI ANI pentru anul care vine, cu sanatate pentru toti si pentru albine!
Am si eu vreo 5 stupi cu falt in loc de coltare.Totusi,imi place mult mai mult sa desc hid stupii care au coltare decat cei cu falt. De ce?La stupii foarte populati, atunci cand trebuie sa pun catul peste cuib se distruge albina care sta pe margini.De acord?

Si la cei cu coltare foarte pupulati (s-au astia nu-s f. populati ?) nu iese albina afara din caturi ?.
Rezolvarea ... ceva fum + periat peretii stupului, ceva fum sub catul luat si asezat la loc.


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 14 ani
   
stupar hoinar
apicultor

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 291
La multi ani !
O intrebare pentru cunoscatori .
Ce tip de presa folositi cand lipiti scandura pentru corpurile 1/1 ?
Poate postati si o poza cu respectiva presa.


pus acum 14 ani
   
orban stefan
apicultor

Din: sighisoara
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 575
LA MULTI ANI  !!!aceasta e una dintre ele

utilaje tamplarie lemn multi ani  !!!aceasta una dintre ele

28KB

Modificat de orban stefan (acum 14 ani)


_______________________________________
O viata intreaga inveti, sa inveti ca nu stii nimic.

pus acum 14 ani
   
orban stefan
apicultor

Din: sighisoara
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 575
cind nu ai alte posibilitati e bine si asa

utilaje tamplarie lemn cind alte bine asa

27.2KB


_______________________________________
O viata intreaga inveti, sa inveti ca nu stii nimic.

pus acum 14 ani
   
orban stefan
apicultor

Din: sighisoara
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 575
si inca una

utilaje tamplarie lemn inca una

31.9KB


_______________________________________
O viata intreaga inveti, sa inveti ca nu stii nimic.

pus acum 14 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058
Eu nu am pus poze cu stupi de genul asta cu falturi pt ca nu am...am inceput acum sa lucrez la asa ceva...oricum sistemul este exact ca al tau Adi H,, la caturi merge usor ca nu ai de incleiat si le faci peretii dintr-o singura bucata insa la cuiburi tre sa fac peretii din cate doua bucati, trebuie atentie la executia falturilor, la grosimea scandurii si la felul cum tai scandura sa fie perfect cu colturile la 90 de grade, altfel nu iese treaba buna.
Apropos de prese mie mi-a placut cea a lui Cipm, pune cate 12 pereti de cuib unul peste altul la incleiat si ii strange cu cate doua suruburi din ambele directii, preseaza si de sus in jos astfel ca peretii ies perfect drepti se aliniaza bine si din lateral astfel incat strange falturile bine si se incheie perfect...pune ziare intre pereti pt ca sa nu se lipeasca in zona imbinarii peretii intre ei.
Initial am vrut sa o fac din fier insa am realizat ceva foarte simplu din lemn de stejar tot cu strangere cu surub, sunt practic doua patrate cu lumina interioara de 40/40cm, care se baga pe teancul de 12 pereti pusi unul peste altul...se pun pe un capat si altul al teancului apoi strangi suruburile si gata. O sa pun si niste poze...ieri am facut-o ...n-am cablul de date la mine ca as fi pus pozele acum.
Stefane..ce tip de adeziv folosesti?
Eu am gasit pe net ceva rezistent la intemperii si apa, am vazut ca multi folosesc aracet. Sunt adezivi f rezistenti la apa, de fapt intarirea lor are loc in prezenta apei, deci trebuie o incapere cam la 20 de grade si cu scandura care sa aiba 8-10% umiditate, daca e mai uscata se umezesc putin falturile inainte de aplicarea adezivului, din cate am citit e foarte rezistenta lipitura!
M-am gandit si la un fel de prese care sa imi puna cubul la 90 de grade inainte de a-i da cui, ceva care strange cubul pe diagonale din colt in colt cu tije cu piulita de strangere ..dupa ce fixezi peretii in prese si obtii cubul bine aliniat ii dai cuie.
O sa o execut si pe asta curand si pun niste poze.

Modificat de BUNKA (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
totalmarit
apicultor

Din: baia mare
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 62
Va salut si La multi ani tuturor apicultorilor,iata cateva scule cu care voi lucra la confectionarea lazilor si nu numai,

utilaje tamplarie lemn salut multi ani tuturor cateva scule care voi lucra lazilor numai,

38.7KB


_______________________________________
fii ,,destept ca o albina''

pus acum 14 ani
   
totalmarit
apicultor

Din: baia mare
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 62
alta,

utilaje tamplarie lemn alta,

47.2KB


_______________________________________
fii ,,destept ca o albina''

pus acum 14 ani
   
totalmarit
apicultor

Din: baia mare
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 62
alta

utilaje tamplarie lemn alta

42.6KB


_______________________________________
fii ,,destept ca o albina''

pus acum 14 ani
   
totalmarit
apicultor

Din: baia mare
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 62
alta

utilaje tamplarie lemn alta

33.5KB


_______________________________________
fii ,,destept ca o albina''

pus acum 14 ani
   
totalmarit
apicultor

Din: baia mare
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 62
si cu voia d-voastra subsemnatul

_______________________________________
fii ,,destept ca o albina''

pus acum 14 ani
   
Dila Daniel
Moderator

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3059
totalmarit-daca se poate ceva detalii despre capsatorul acela pneumatic de pe panou,ar fi binevenite,dar la adresa asta.
Multumesc.


_______________________________________
Nu sunt perfect,dar sunt eu insumi si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.

pus acum 14 ani
   
totalmarit
apicultor

Din: baia mare
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 62
din pacate poza finala nu merge ,poate alta data.
Multumin pt ajutor D-lui ADI


_______________________________________
fii ,,destept ca o albina''

pus acum 14 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058
Buna de tot dotarea...cu sculele astea faci absolut orice fel de lada!
Spor la treaba si zi-ne cate ceva despre scule, zi-ne despre capsator !

Modificat de BUNKA (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
totalmarit
apicultor

Din: baia mare
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 62
salutam,despre capsator pot sa va spun ca este bun l-am luat din Scotia dar sunt si aici putin mai scumpe merge cu capse intre 15-40mm iar cuie intre 15-50mm trebuie aer 4-6bar si 100l aer /min.Atentie celor care vor sa-si cumpere scule pneumatice ca este foarte inportant ca compresorul sa aiba litri de aer /min in raport cu sculele pe care le achizitionati,nu sunt indeajuns numai cei 6 sau 8 bar care o s-ai scoata compresorul,fiecare scula are trecut la instructiuni si necesarul de litri de aer,altfel nu functioneaza la capacitate.Asta v-am spus-o din gresala mea pt. ca bormasina si slefuitorul nu merg la capacitate avand nevoie de 400 laer/min iar compresorul scoate maxim 222l/min si are rezervor de 50l.
Numai bine.


_______________________________________
fii ,,destept ca o albina''

pus acum 14 ani
   
joniii21
apicultor

Din: jud ialomita
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 56
nu t supara dar in ce magazin ai gasit utilajele de la pagina 2poti sa imi zici si mie daca se poate multumesc

pus acum 14 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058
In Bricostore Suceava!

pus acum 14 ani
   
orfirel
apicultor

Din: Ibanesti, Botosani
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 61
Am o mare rugaminte la cei ati facut sau fac rame. Cum faceti sipcile laterale ale ramelor? Cu ce se face cel mai usor? Ce utilaj se foloseste cel mai eficient? E suficient abrihtul sau e musai sa folosim o freza?
Un filmuletz sau niste foto ar fi super interesante!
Va multumesc!


pus acum 14 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058
Daca le faci drepte faci grosimea la abricht apoi le tai la circular la dimensiune...daca vrei hoffman le faci la freza, vezi ca a postat David Nick un film cum face el rame de lemn de tei hoffman la freza, uite acolo si o sa vezi cum se fac!

pus acum 14 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5405

orfirel a scris:

Am o mare rugaminte la cei ati facut sau fac rame. Cum faceti sipcile laterale ale ramelor? Cu ce se face cel mai usor? Ce utilaj se foloseste cel mai eficient? E suficient abrihtul sau e musai sa folosim o freza?
Un filmuletz sau niste foto ar fi super interesante!
Va multumesc!

Intrati pe pag. d-lui Lucian Avram si o sa gasiti filmulete postate de d-l David N.
Iar ca productie la nivelul dinsilor, eu cred ca o sa fiti multzumit.
Daca doritzi ceva si mai rapid asta inseamna ceva mai multi bani pt. urmatoarele utilaje: abricht, freza si circular cu 3, 4 s-au 5 panze ( taie mai multe piese deodata, la o taiere) toate cu alimentare trifazata.Dar asta e pt. nivel industrial intens.
Eu nu recomand investitia aceasta insa este suficient sculele cu care lucreaza d-l David.


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 14 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058
Eu sunt unul din beneficiarii dvs, Murgoci Adrian ma numesc si discutii despre scule au fost multe, toata lumea stie aici ca am luat scule de la Bernardo de la dvs, faptul ca am raspuns la o intrebare a unui coleg punctuala nu se poate considera reclama, noi avem o regula aici pe forum sa nu facem reclama adica sa nu batem apa in piua despre o anume firma su produs si nu facem asta! Ce discutii sunt intre noi despre calitatea sau fiabilitatea unora sau altora tin strict de schimb de informatie intrte apicultori...nu e reclama.
Va salut!


pus acum 14 ani
   
LUCIAN AVRAM
CLUB STUPARITUL

Din: Vaslui
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1159
salut , si noi suntem unii dintre beneficiarii lui IONUT , sculele sunt bune si functioneaza bine , dar sunt pt hoby ( stiam asta cand le-am cumparat ) , iti doresc succes Ionut si vanzare buna ! sper sa nu fie considerata ca si reclama ! numai bine la toata lumea !     

pus acum 14 ani
   
orfirel
apicultor

Din: Ibanesti, Botosani
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 61
Merci Bunka, merci Adi Hodis! De obicei citesc cam tot ce se scrie pe acest forum, dar acele filmulete mi-au scapat. Nelamuririle ce le aveam erau legate de ramele hoffman.
Filmuletele sunt foarte edificatoare. Nu am nevoie de o productie industiriala. Ceea ce am vazut este multumitor pt mine. Ar fi interesant un circular cu mai multe panze. Din cautarile pe net am constatat ca aceste scule sunt f. scumpe plus ca distanta minima intre panze era de 25mm. In cazul confectionarii sipcilor pt rame ar fi necesare distante intre panze mult mai mici (de la 8 mm in sus). Asa ca pt cine isi doreste un asa circular solutia e sa fie facut artizanal.
Multumesc pt informatii si promtitudine.

P.S. Cu Bunka am convenit sa nu ne mai domnim. Asa ca dle Adi Hodis te rog sa imi spui Orfirel.        


pus acum 14 ani
   
lucianzaharia
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 63

orfirel a scris:

Am o mare rugaminte la cei ati facut sau fac rame. Cum faceti sipcile laterale ale ramelor? Cu ce se face cel mai usor? Ce utilaj se foloseste cel mai eficient? E suficient abrihtul sau e musai sa folosim o freza?
Un filmuletz sau niste foto ar fi super interesante!
Va multumesc!

salut orifirel.poti sa faci toata rama numai din circular,daca nu faci serie mare,dar iti ia ceva timp.oricum,investitia e minima.daca te intereseaza cum,scrie-mi pe privat.numai bine.lucian zaharia.0767718490


pus acum 14 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5405

orfirel a scris:

Merci Bunka, merci Adi Hodis! De obicei citesc cam tot ce se scrie pe acest forum, dar acele filmulete mi-au scapat. Nelamuririle ce le aveam erau legate de ramele hoffman.
Filmuletele sunt foarte edificatoare. Nu am nevoie de o productie industiriala. Ceea ce am vazut este multumitor pt mine. Ar fi interesant un circular cu mai multe panze. Din cautarile pe net am constatat ca aceste scule sunt f. scumpe plus ca distanta minima intre panze era de 25mm. In cazul confectionarii sipcilor pt rame ar fi necesare distante intre panze mult mai mici (de la 8 mm in sus). Asa ca pt cine isi doreste un asa circular solutia e sa fie facut artizanal.
Multumesc pt informatii si promtitudine.

P.S. Cu Bunka am convenit sa nu ne mai domnim. Asa ca dle Adi Hodis te rog sa imi spui Orfirel.        

OK Ofirel.
Si eu mi-am procurat un ax de circular pe care pot sa montez 3 panze ca sa iasa 3 piese la o taiere.Mai pot sa schimb panzele cu alta care are bataie st-dreapta, reglabila.
M-a costat 4 milioane, acum poate ca ar fi cel mult 600 lei. 


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 14 ani
   
lucianzaharia
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 63

adi hodis a scris:


orfirel a scris:

Merci Bunka, merci Adi Hodis! De obicei citesc cam tot ce se scrie pe acest forum, dar acele filmulete mi-au scapat. Nelamuririle ce le aveam erau legate de ramele hoffman.
Filmuletele sunt foarte edificatoare. Nu am nevoie de o productie industiriala. Ceea ce am vazut este multumitor pt mine. Ar fi interesant un circular cu mai multe panze. Din cautarile pe net am constatat ca aceste scule sunt f. scumpe plus ca distanta minima intre panze era de 25mm. In cazul confectionarii sipcilor pt rame ar fi necesare distante intre panze mult mai mici (de la 8 mm in sus). Asa ca pt cine isi doreste un asa circular solutia e sa fie facut artizanal.
Multumesc pt informatii si promtitudine.

P.S. Cu Bunka am convenit sa nu ne mai domnim. Asa ca dle Adi Hodis te rog sa imi spui Orfirel.        

OK Ofirel.
Si eu mi-am procurat un ax de circular pe care pot sa montez 3 panze ca sa iasa 3 piese la o taiere.Mai pot sa schimb panzele cu alta care are bataie st-dreapta, reglabila.
M-a costat 4 milioane, acum poate ca ar fi cel mult 600 lei. 

daca vrei sa pui mai multe panze,sa te gandesti si la puterea motorului,e ca si cum ai avea 3 circulare odata.depinde si de cat e de gros materialul.multilamele au si valturi care trag materialul,e destul de greu sa impingi in 3 pinze odata.parerea mea e sa nu te complici decat daca vrei sa faci serii foarte mari.daca ai materialul pregatit feliezi 1000 bucati intr-o ora cu o panza.este doar o parere,ia-o ca atare.


pus acum 14 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5405
Smecheria e ca pinzele sant subtiri, 1,5 mm/1 buc. iar turatzia e multiplicata prin fulia motorului la 2 la 1.
Eu asa lucrez si toate formele ramelor sant facute cand ajung la faza de feliere.
Ca sa faci 1000 de felieri/1 ora cu 1 panza trebuie sa ai o viteza de 16,666 piese/min, ceea ce nu reusesti cu monofazic nici daca-l rogi frumos 
Dar cu trei pinze si tot materialul la indemana ca sa se reduca cat mai mult timpii morti, cred ca se poate taia/felia 1000 piese in 1, 1/2 ore.
Nu am cronometrat niciodata si nici nu stiu daca a mai folosit cineva.
Eu mi-am pus in practica ideea si toti eram uimiti de randamentul obtzinut.
A se avea in vedere protectia muncii, dotarea utilajului ... 
   


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 14 ani
   
orfirel
apicultor

Din: Ibanesti, Botosani
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 61
Din toate postarile dvs am tras concluzia ca pt volumul de rame pe care vreau sa il fac imi sunt suficiente sculele pe care le voi achizitiona luna aceasta. Odata ce voi incepe efectiv lucrul, probabil voi trage si alte concluzii inclusiv necesitatea confectionarii unui circular cu mai multe panze.
Adi H. poate apelez la tine pt un astfel de ax de circular cu mai multe panze doar daca ajung la concluzia ca imi este absolut necesar asa ceva..
   


pus acum 14 ani
   
Pagini:  1 2 3 4 5 6 7  

Mergi la