APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
sweet_barbie
Femeie
24 ani
Mehedinti
cauta Barbat
24 - 46 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / NEURONU` ZAMBARET / Intamplari cu apicultori  
Autor
Mesaj Pagini: 1
jean
apicultor

Din: com. Rast, jud. Dolj,Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 603
Ufff tata Floreo ufff,


Mutam stupii de la salcam la coreandru ( ce timpuri !!! ) si Bebe , incepator in ale stuparitului , a venit imbracat ca de oras( cauciuci - gume,si pantaloni drepti din doc ( stil salopeta )).
Incarcam cativa stupi,Bebe este urcat in remorca, ca de, este incepator.Dupa un timp o albina ametita din remorca ,urca pe picior si il musca de unde durerea este cea mai mare.Bebe incepe sa se vaiete << Ufff tata Floreo uffff >>>.Noi ceilalti ne faceam ca nu intelegem si il intrebam ce are.<<< Ufff tata Floreao ufff >>> asta a fost motivul incarcarii si descarcarii stupilor dar Bebe nu a spus ce are.
La urmatoarea mutare de stupi, Bebe ,a venit cu cizme de cauciuc si ciorapi in care a introdus pantalonii ,iar de stupi nu s-a mai despartit.


pus acum 17 ani
   
albinutza
apicultor

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 472
asa merg eu anul trecut sa iau stupii din camp sa-i duc pe vatra de iernare.eram in tractor.in remorca erau ajutoarele.ajung in spatele stupilor si fac semn oamenilor sa stea jos in remorca ,fiindca albinele zburau peste stupi si treceau deasupra remorcii.toti ma asculta,mai putin Sorin,baiatul care ma ajuta toata ziua in stupina.
va dati seama !nu era cules.Sorin intepat in ochi se vaieta si s-a umflat ca nu mai vedea.radeam de el.culmea culmilor era ca un om care ma ajuta la incarcat(nespalat,mirosea dupa el de la 1 km+fuma carpati)nu a fost intepat de nici o albina,desi umbla ziua prin fata stupilor fara masca.


pus acum 17 ani
   
albinutza
apicultor

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 472
cea mai dura faza a fost cand colegii din grup erau beti morti si s-au apucat sa incarce stupii.totul a decurs normal dar cand unui stup nelegat ,cu chinga,i-a cazut soclul in camion.............s-a spart gasca.va dati seama ce de albina a fost acolo in remorca,dar pe colegi.

pus acum 17 ani
   
albinutza
apicultor

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 472
culmea culmilor este atunci cand lucrezi toata ziua la stupi si nu te inteapa nici o albina.iar cand ajungi acasa ......te inteapa(una singura fiindca a ramas in haine.).

pus acum 17 ani
   
jean
apicultor

Din: com. Rast, jud. Dolj,Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 603
Petrica,

Vara cu stupii in balta la Bistret.Drumul prost masina lasata in sat.Din sat pana la stupina 7-8 Km.
Petrica apicultor cu vechi state de serviciu,ajunge la stupina,da jos camasa si ramane in maieu.Incepe sa fluiere si lucreaza de zor la stupi.Dupa catva timp o ALBINA din zbor ii intra in gura si-l musca de limba.
Cum gandeste Petrica:
- daca a fost muscat de albina inseamna ca se umfla limba,se asfixiaza si moare si nu este nimeni pe langa el.
Ce face Petrica:
- porneste pe jos pana in sat ( 7-8 km - 2 ore de mers ),ajunge in sat si gandeste la la cateva sute de muscaturi pe an nu se poate umfa.
Porneste pe jos din nou catre stupina , unde in maieu si fluierand munceste la stupi.
Concluzia:
Dintr-o muscaura de albina nu se poate murii - chiar daca te musca de limba.


pus acum 17 ani
   
axor
apicultor

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 329
un ucenic de-al meu,vara,era in short,incepator,urca o albina pe picior,se incurca in short,il inteapa de putza ),omul se vaita ca nu mai poate urina,nevastasa facea glume sa mearga repede acasa,noi restul ne pisam pe noi de ras

pus acum 17 ani
   
albinutza
apicultor

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 472


pus acum 17 ani
   
jean
apicultor

Din: com. Rast, jud. Dolj,Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 603
Nea Sandu betivanu


Mergean intr-o primavara cu stupii la Piscul Vechi si am ales ca vatra de stupina curtea lui nea Sandu ( nu se defrisasa salbatic salcamul de langa sat ).
Am descarcat stupii,nea Sandu care avea alergie la muscaturile de albine, de la distanta ne povestea ce mare betivan era.
( ca de ce se poate discuta de zor la descarcat stupi !!!).
Cand am plecat de acasa, am luat un PET nou de COCA-COLA, am trecul pe la bacanie si l-am umplut cu cite o sticla de rom,una de vodca,alta de lichior si ultima de visinata ( total 2 l ).Dupa descarcat ( eram cu 4 prieteni ) am venit langa tractor.Tractoristul s-a urcat in cabina si a aruncat sticla de COCA-COLA.
Nea Sandu se rezemasa mai departe de roata remorcii.Find cel mai in varsta a fost invitat sa inceapa sticla.Crezand ca este coca cola ( culoarea era inchisa ),a pus sticla in gura si a incercat sa bea COCA-COLA.Dand peste alceva s-a inecat cu bautura.In hohotul nostru de ras, nea Sandu si-a revenit, s-a razmat bine de remorca ,a pus sticla in gura,a baut aproape jumatate din ea demostrandune cat de mare betivan era.
Cat am stat cu stupii la nea Sandu in gradina, aveam grija sa-i duc cate o sticla de COCA-COLA ,iar dandul ne astepta cu o strachina de 10 oua facute sdreanta si usturoi verde.


pus acum 17 ani
   
CATU
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 114
anul trecut in timp ce transportam stupii la o curba din camion cade etajul la un stup, eu veneam in spatele camionului si in zona trecea si o carutza cu tzigani. Tziganul al batran ca sa nu-l vad eu i-a repede 2 rame si le arunca in carutza sub patura unde dormeu 5-6 puradei. Opresc masina si il intreb daca nu cumva a luat ceva, pai nu apuc bine sa termin ca incep aia mici sa urle si sa alerge pe marginea soselei 

pus acum 17 ani
   
ROTARIU NECULAI
apicultor

Din: vaslui
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 37
  eu  le  ami ddeam  vreo  citeva  rame dar  apoi le luam   inapoi   mai rau le  trebuie    sa se puna la  munca    )         un  apicultor  acum 20  de  ani    megea  pe  linga  iasi     dar  in  fiecare an  avea  surprize  ii  lua  o   familie   2     ce   zice   el      eu muncesc  si  alti ma  fura    .Lucra   cu layens     a  laut cel ami   vechi  stup  care  il  avea   la  desfacut         pune  o  famileie  de  labine  dar  cea mai  rea    avea    o  matca  noua   tot  oincerca  sa  o  schibe  dar nu  accepta    .a  incheiat   stupul  cu   cuisoare  mici   si    2  minere ca     la    2  pasi   cadeau .:: La   pus   singurul    la   vreo  10  metri  de  stupina  lui .  au  aparut    si   vizitator la  care      baieti   hotariti    ai de  minere    fac  vreo  citiva    pasi  si     sa      desfacut  stupul  ce  sa  va   spun    albinele   hotarite  pe   ei   pe   unul la  intepat   de   avea    ochii  si  gitul  ca de  taur     
A  zis  ca  singura  lor  scapare   a  fost ca sau  aruncat in  apa  ca  daca  nu   ii omora    a  fost  dimineata   pe  la   5


pus acum 17 ani
   
moc_sor
apicultor

Din: iasi
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 177
acum 4 ani, vara cald, maieuri, sort, slapi, la picnic eu, tata si cumnatul cu familiile.
Dupa gratar si cateva beri m-am retras in tufe pentru . . .,  aud un zumzait cunoscut si cand ma uit la 3 m. pe crengile plecate intr-un pom un roi zdravan atunci ma intorc repede la masina rastorn o cutie de carton in care aveam de toate in porbagaj, iau rola de scoci, rup o creanga si gata roinita. Ma intorc la roi bag cutia sub el si lovesc si atunci cutia se desprinde si imi cade in cap si intr-o clipa raman numai in sort  alergand prin tufe de mama focului pana am scapat, dupa care ma intorc la ai mei, care dupa ce mi-au scos acele din cap, gat si spinare rad de mama focului. Eu dupa ce mi-am tras sufletul m-am intors sa vad ce s-a ales de roi, urmat de tata care avea probleme cu hernia de disc ,ca abia punea piciorul in pamant. Ajuns aproape observ ca roiul se fixase pe cutie si atunci ne simt si albinele si urmeaza fuga nr.2 sprint pana la masini, iar tata ma intrece la fuga deci de stiut intepaturile fac bine la hernie


pus acum 17 ani
   
amilo
apicultor

Din: focsani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 81
individul mai mic mananca albine! le vaneaza, le aplauda, le ameteste si apoi le mananca.am sa-l  filmez.nu pare sa-l fi intepat inca nici una!nu s-a incarcat poza,un motan portocaliu tigrat.indiferent cata mincare ii dai "prigoria" asta vaneaza albine!

Modificat de amilo (acum 15 ani)


_______________________________________
era luxului a luat sfarsit, urmeaza era luptei pentru supravietuire!

pus acum 15 ani
   
amilo
apicultor

Din: focsani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 81
sa vedem daca se incarca poza!

intamplari apicultori vedem daca incarca poza!

33.3KB


_______________________________________
era luxului a luat sfarsit, urmeaza era luptei pentru supravietuire!

pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la