APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Kalifa
Femeie
19 ani
Ialomita
cauta Barbat
19 - 32 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / ASOCIATIA CRESCATORILOR DE ALBINE / Miere Supermarket-Miere apicultori.  
Autor
Mesaj Pagini: 1
filip
apicultor

Din: stupii in jud. ARAD
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1985
Stimati colegi va rog sa expuneti punctul de vedere in legatura cu o stire prezentata aseara.Analizele mierii din supermarket nu corespunde din mai multe puncte de vedere.Se facea trimitere sa cumpere o miere buna doar de la apicultori.Oare de ce?

_______________________________________


pus acum 15 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Intr-o discutie cu un procesaotor, nu dau nume ,persoana importanta, la intebarea mea : de ce nu imbuteliaza sa desfaca in piata de detail.?
Zicea ca, au stat la sfat si au calculat in amanunt iar ceea ce rezulta este un produs "gadilit" la calitate pentru ca munca sa nu fie in pierdere.
Adevarul este ca pe piata de supermaket nu am vazut niciodata un salcam curat.Sau un tei care sa-ti ia piuitul.Mierea monoflora este inexistenta dupa parerea mea.
Ca sunt obligati sa-l omogenizeze pentru o uniformitate si apicultorii sunt de vina pentru rezultat, nu stiu.Dar cred ca la asa preturi la achizitie, asa rezultat.

Nu am vazut stirea dar poate faceti rost de un link sau un rezumat.


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 15 ani
   
filip
apicultor

Din: stupii in jud. ARAD
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1985


_______________________________________


pus acum 15 ani
   
proapi
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 806
Cred ca incepe sa fie cunoscut de cat mai multi consumatori, faptul ca mierea lichida din rafturile supermarketurilor se datoreaza incalzirii, iar pentru a rezista cu lunile, necristalizata, in mod sigur e incalzita pana ce dispare orice urma de cristale (oricum mai mult de 44 grade C cat stim ca nu trebuie sa depasim temperatura de lichefiere).
Procesatorii imbuteliaza de regula cantitati mai mari de miere si tot asa o comercializeaza, dar cu toate acestea exista miere care ajunge si in magazinele de colt de strada.
Aveti dreptate, mierea de calitate nu ajunge sa fie comercializata pe marile suprafete din cauza calitatii si mai ales cea monoflorala care se produce in cantitati mai mici.
O solutie ar fi imbutelierea in nume propriu, pentru marii producatori, dar care nu sunt si procesatori, pentru producatorii medii asociati in numele asociatiei (dar cu numele la vedere), iar producatorii mici reusesc sa-si valorifice singuri productia. Cantitatile sunt de la cel putin cateva tone, la cel mult o tona si ajung la sute de kg.


pus acum 15 ani
   
AndreiRN
Vizitator



Exista o mare cantitate de miere pe piata care este de fapt "miere industriala". Aceasta miere este optinuta relativ simplu prin hranirea coloniilor de albine si cu sirop de porumb pe langa ce culeg ele din natura. Astfel stupul se umple rapid inainte de recoltare dar calitatea sufera. Dar cand e vb de o stupina de 500 - 2000 de stupi in aceeasi locatie natura nu poate oferi suficient si doar prin hranire artificiala se poate.

pus acum 15 ani
   
proapi
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 806
Ar fi interesant de cunoscut cu ce pret vinde procesatorul (distribuitorul) mierea in supermarket-uri

Noi stim pretul de pe raft, diferenta o incaseaza supermarket-ul.

Stie cineva?


pus acum 15 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Am sa incerc sa aflu.
Saptamana asta sau cea viitore am ceva intalniri cu procesatori.Discutii de viitor, chesti - socoteli.


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 15 ani
   
lucky5strike
CLUB STUPARITUL

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3248
Ati gustat vreodata mierea la pliculet care se serveste de catre unele companii, cu ocazia unui sejur pe avion? Ex. Lufthansa, British Airways...
Mierea aceasta este intotdeauna lichida, bruna si amara la gust. Cand am incercat-o, am renuntat imediat s-o consum, parca era miere arsa. Mi s-a parut ca ar fi fost decristalizata prin incalzire directa.


pus acum 15 ani
   
proapi
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 806
Descrierea se potriveste mierii de castan, digestiv natural.

A aparut un cod de bune practici pentru comertul cu produse agroalimentare:


Modificat de proapi (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
lucky5strike
CLUB STUPARITUL

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3248
Mierea de castan ce fel de culoare are?
Oricum, neplacuta experienta; chiar de castan sa fie, nu mai deschid asemenea pliculete.


pus acum 15 ani
   
valy gudas
apicultor

Din: Baia-Sprie. MM,RO.28.05.71
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1394
Mierea de castan cristalizeaza  foarte repede chiar si an fagure si este foarte fina,ma mir sa fi fost de castan.Are culoarea roscat spre maroniu.

_______________________________________
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
Tel. 0741297349.

pus acum 15 ani
   
stefan1
apicultor

Din: sibiu 1953
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 619
Eu am niste miere de castan din Italia. Mai dau sa guste la anumite persoane. Zic ca e un examplu de "asa nu!". Are gust pronuntat de zahar ars (dar toata mierea pe care am gustat-o din Vest are mai mult sau mai putin un gust ca dupa prelucrare termica). E putin amaruie si cu o aroma nu prea placuta. Culoare rosiatica-maronie. Vad ca e perfect fluida, probabil a fost tratata sa nu cristalizeze.
Spun ca e din zona alpina sau prealpina, din zonele Liguria, Lombardia, Piemont, Toscana.


_______________________________________
O problema bine pusa e pe jumatate rezolvata.

pus acum 15 ani
   
proapi
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 806
Mierea de castan are o culoare rosiatica-maronie, gust amar caracteristic si daca este fluida este din cauza supraincalzirii (ireversibil cristalizarii).
Castanul este in floare cam in aceeasi perioada cu teiul 1 de la noi.
Are un continut ridicat de apa la extractie si de obicei se trece printr-un proces de dezumidificare.
Productia pe familie este de 10-15 Kg.
Culesul la castan induce albinelor o stare de agresivitate extrema, insa le dezvolta bine pentru culesul de fl. soarelui.
Mierea de castan este folosita cu precadere in ind. dulciurilor.
Ca pret este ca si mierea de tei.
Am recoltat si extras miere de castan in Vest timp de 12 ani.


pus acum 15 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Ce inseamna in vest domnule proapi?
La noi sau la ei? Cum secreta castanul ca si ciclicitate?

Multumesc.


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 15 ani
   
proapi
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 806
Adica sud si sud-vest Franta (regiunile Aquitaine si Lanquedoc) si nordul Italiei (Lombardia).
Padurea de castan din Dordogne este o padure umeda si calda. Aici castanul da anual, dar e in functie si de cat a dat salcamul (daca a mers). Din Lanquedoc mai precis de pe langa Montpellier (Herault) ii transportam catre Pirinei in Ariege. Aici e un loc mai racoros, salcamul ca si castanul (ii succede) poate sa-ti lase familiile fara rezerve, mai ales daca esti pe Langstrooth. Totusi chiar si fara salcam, castanul e un cules pe care se poate baza.
In Lombadia castanul e sporadic si intra mai mult ca miere poliflora, depinde unde ai stupina. Proprietarul avea stupine si in sud in Calabria unde castanul e la el acasa.


pus acum 15 ani
   
stefan1
apicultor

Din: sibiu 1953
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 619
Pe acolo se poate sa treci cu stupii si in Italia si in Franta?
E vorba de castani salbatici sau comestibili?


_______________________________________
O problema bine pusa e pe jumatate rezolvata.

pus acum 15 ani
   
proapi
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 806
Castani comestibili.
Nu am auzit de pastorale transfrontaliere. Ar fi nemultumiri de ambele parti.
Noi veneam pana in Provence pentru lavanda, cea mai scumpa miere, se face o medie de un corp de ME (unica productie anuala).
Primul patron din Franta avea 2000 de familii, transport cu incarcare la macara, extractie cu 2 extractoare a 42 de rame, comercializare a mierii engros.
Al 2-lea tot din Franta avea 800 de familii, transport paletizat, extractie cu o linie automata cu o centrifuga cu ax orizontal de 65 de rame, produse de Ickovich dupa patent american Cowen, comercializare in totalitate la 500 g.
Al 3-lea din Italia avea 800 de familii in nord si 200 in sud in zona Catanzaro, transport vrac, extractor 28 de rame, comercializare totala la 1000 si 500 g.


pus acum 15 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Niste poze sau ceva mai multe detalii despre sistemele de incarcare si nu numai se poat?
Pliiizzzz.


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 15 ani
   
stefan1
apicultor

Din: sibiu 1953
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 619
Admir mult pe cei care au putut lucra in strainatate in domeniu. Sigur au avut foarte multe de invatat si si-au schimbat modul de a lucra cu stupii. Probabil sunt f ocupati cu munca in stupina si nu au timp sa impartaseasca si aici din experienta lor.

_______________________________________
O problema bine pusa e pe jumatate rezolvata.

pus acum 15 ani
   
proapi
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 806
Sunt paleti care au stupii pozitionati spate si spate si lateral - spate, asfel incat lucrul la stup se face pe partea laterala. Pozitia urdinisului fata de soare nu are nici o importanta pe timpul culesului.
Se produc o multime de stivuitoare de camp, important este ca dispozitivul de ridicare sa fie pe verticala pentru a nu-i rasturna la incarcare. Stupi au fundul cu sita de aerisire prins de corp, iar al 2 lea corp se caleaza in 2 coltare. Pe timpul incarcarii un piston hidraulic apasa pe capacele celor 4 stupi pentru a asigura etanseitatea corpurilor.
Fiind asezati pe camion paletii de aceeasi inaltime sunt legati pe fiecare rand. Stivuitoarele se pot atasa de camion prin propriile furci , ori se urca pe o rampa in spatele stupilor sau pe o remorca.
La fel si pe timpul recoltarii mierii, se confectioneaza paleti pentru 4 corpuri, infasurate in folie strech pe timpul transportului si cu podisoare izgonitoare.


pus acum 15 ani
   
lucky5strike
CLUB STUPARITUL

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3248

proapi a scris:

Primul patron din Franta avea 2000 de familii, transport cu incarcare la macara, extractie cu 2 extractoare a 42 de rame, comercializare a mierii engros.
Al 2-lea tot din Franta avea 800 de familii, transport paletizat, extractie cu o linie automata cu o centrifuga cu ax orizontal de 65 de rame, produse de Ickovich dupa patent american Cowen, comercializare in totalitate la 500 g.
Al 3-lea din Italia avea 800 de familii in nord si 200 in sud in zona Catanzaro, transport vrac, extractor 28 de rame, comercializare totala la 1000 si 500 g.


Interesant!
Care este media pe familie la acesti stupari?


pus acum 15 ani
   
proapi
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 806
In sudul Frantei sunt produse mai multe sortimente de miere si anume: rapita, salcam, garrigue (poliflora), castan, fl.soarelui, lavanda, pepene galben, ciulin, cimbrisor, tei, etc. O medie pe familie in anii buni ajunge la 40-50 de Kg.
Pentru ca apicultura sa fie recunoscuta ca meserie si nu ocupatie se cere un minim de 400 de familii de catre mutualitatea sociala agricola (MSA) cu o derogare in primul an de 200 de familii. Apicultorul patron, dar si cel salariat, este asigurat medical si social de catre stat urmare cotizatiilor lunare facute catre mutualitate.


pus acum 15 ani
   
andrei_calinescu
apicultor

Din: Montpellier
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 506
Buna proapi,
Actualmente locuiesc in Montpellier, mi-ai putea spune cum as putea sa lucrez intr-o astfel de exploatare, cum as putea sa iau legatura cu ei(telefoane, mail ceva).
     Multam


pus acum 15 ani
   
proapi
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 806

andrei_calinescu a scris:

Buna proapi,
Actualmente locuiesc in Montpellier, mi-ai putea spune cum as putea sa lucrez intr-o astfel de exploatare, cum as putea sa iau legatura cu ei(telefoane, mail ceva).
     Multam

Intrati pe, cautati la mica publicitate, cereri si oferte de munca.

Modificat de proapi (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
proapi
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 806

proapi a scris:

Ar fi interesant de cunoscut cu ce pret vinde procesatorul (distribuitorul) mierea in supermarket-uri

Noi stim pretul de pe raft, diferenta o incaseaza supermarket-ul.

Stie cineva?

Sa zicem poliflora la achizitie 6 L/Kg, cost cu imbutelierea 2L/Kg pana la 15L pretul de raft raman 7L cum se impart?

Preturi la mierea de fl. soarelui engros anul asta in Franta 3,8 euro/Kg. Anul trecut au mers numai primele culesuri, adica rapita si salcamul (la salcam productie record)in schimb anul acesta au mers ultimele culesuri (fl.soarelui cu productie record).


pus acum 15 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Noi  avem, un singur magazin mai mare, Kaufland. Aici mierea la borcan, de 720 ml., adica aproape 1 kil, costa doar 9 lei. La fel, daca se scoate pretul borcanului, a capacului, cat de cat o taxa, de ambalat., sau cel putin TVA-ul, se poate aprecia cefel de miere, sau cata miere naturala se poate gasi in acel kil de miere.

pus acum 15 ani
   
dragos2006
Vizitator



Consumatorii au simtit in gura si stomacul lor diferenta dintre miere de la supermarchet si cea  luata direct de la un stupar cu "firma"
Va dau un exemplu vazut de mine anul acesta DATORITA CRIZEI DE MIERE  un procesator din zona Bucurestiului a alergat cu sacosa de bani pe camp si a cumparat cat a putut miere de la "ciorbari" bucuros ca nu au cerut mai mult , normal, pt. ca ii vindea mierea necapacita . A bagat mierea direct in supermaketul cu care are contract si surpriza 1 la un momendat s-a facut analize la miere si normal acestea nu au fost bune de aici banuiti consecintele.
La alti procesatori din ardeal in special am observat amesteca mierea romaneasca cu miere China , pe borcan scrie : miere UE si NONUE rezulta un bors.
pt. noi producatorii e foare bine ca procesatorii se discrediteaza pentru ca asa au crescut numarul clientilor la "poarta stupinei" , la mine anul acesta s-au dublat clientii si toti s-au vaitat ca au luat miere de la market si e panarama . sper sa apuc ziua cand toti producatorii seriosi de miere nu ciorbari isi vor vinde mierea direct din stupina la un pret rezonabil.iar procesatorii sa faca lista de asteptare la sindicatul apicultorilor pentru a prinde si ei ceva 
Nu mai e mult si va veni si ziua cand ciorbarii vor fi exclusi de pe piata !

Modificat de dragos2006 (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
proapi
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 806
Mierea de colectura este si nu este buna. Lotizarea mierii produsa de grupurile de producatori ar avea o origine cunoscuta pentru ca si membrii grupului se cunosc intre ei.
Nu cred ca procesatorii imbuteliaza miere cu un continut de apa peste 18 la suta, pentru ca ar fermenta in borcane si chiar daca cumpara si miere necapacita exista solutii tehnice care aduc mierea in parametrii comerciali.
Problema lor e ca o lichefiaza pana cand devine sirop si ireversibil nu mai recristalizeaza, adica spun ei e mai vandabila.


pus acum 15 ani
   
dragos2006
Vizitator



dv de care miere preferati sa consumati ? capacita de albine sau adusa la umiditatea optima prin metode industriale ?

pus acum 15 ani
   
proapi
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 806
Fortati sau nu de imprejurari nimeni nu extrage miere suta la suta capacita, mai ales apicultorii care au un numar mare de familii. Parca regula era sa se extraga cand o treime din rama e miere capacita. Si apicultorul amator poate lasa ramele cu miere necapacita intr-un curent de aer cald, la maturare si nu poate spune ca lucreaza industrial.
Mai importante sunt conditiile de recoltare si extractie, pentru ca la imbuteliere se vine mai putin in contact cu mierea. Trasabilitatea produsului a inceput de la coada la cap si nu invers mai la toate produsele agricole.
Daca procesatorul intelege sa-si vanda mierea supraincalzita, e problema lui si in timp va pierde sigur, pe cand noi vom avea intotdeauna garantia unui produs natural.


pus acum 15 ani
   
dragos2006
Vizitator



tu vorbesti mai mult din teorie , in practica e cu totul altfel , ce vrei trasabilitate mai buna ca vine omul ia mierea direct de la mine !  si dispar toti intermediariii. Unde ai mai citit treaba cu ramele lasate la curent de aer cald ? si in stupi ce las ?
proapi a scris:

Fortati sau nu de imprejurari nimeni nu extrage miere suta la suta capacita, mai ales apicultorii care au un numar mare de familii. Parca regula era sa se extraga cand o treime din rama e miere capacita. Si apicultorul amator poate lasa ramele cu miere necapacita intr-un curent de aer cald, la maturare si nu poate spune ca lucreaza industrial.
Mai importante sunt conditiile de recoltare si extractie, pentru ca la imbuteliere se vine mai putin in contact cu mierea. Trasabilitatea produsului a inceput de la coada la cap si nu invers mai la toate produsele agricole.
Daca procesatorul intelege sa-si vanda mierea supraincalzita, e problema lui si in timp va pierde sigur, pe cand noi vom avea intotdeauna garantia unui produs natural.


pus acum 15 ani
   
proapi
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 806
Am scris mai sus despre necesitatea desumidificarii mierii de castan (se intampla si la tei si fl.soarelui), nu e teorie. Intr-o camera calda se stivuiesc corpurile cu miere nematurata si din aerul circulant se extrage apa de catre un aparat de desumidificat. Se controleaza cu refractometrul procentul de umiditate. O stupina (ferma) trebuie sa aiba si un al 2 lea rand de corpuri (magazine) de schimb. Faci f. bine ca ai clienti care vin acasa dupa miere, acum, dar pe viitor nu este o solutie, doar daca devii procesator.
Daca faci apicultura cu mana altuia poti spune ca stapanesti practica?
Crezi ca lucrand in apicultura europeana am avut timp de teorie?
Sa auzim de bine.


pus acum 15 ani
   
neculai.luca
apicultor

Din: Baita-MM;03.03.1955
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 653
Din cunostintele mele, in Romania ,castan comestibil se intalneste in masive mai consistente in zona Baia Mare si undeva pe la Tismana. Personal am in gradina 6-7 castani uriasi, batrani dar acum si muribunzi din pacate. Ii macina o boala necrutatoare si , deocamdata fara leac , cancerul scoartei de castan. Pe langa fructele mult apreciate , este si un arbore melifer. Aici infloreste cam in perioada 10-15 iunie si tine pana prin 5-10 iulie.  In urma cu cativa ani faceam o productie de ~10 kg /fam. Sporul zilnic cel mai mare la mine a fost de 4,2 kg. dar multe zile erau cu 2-3kg. Fiind acasa nu era rau deloc ! Secretia de nectar e totusi capricioasa, pretinde o vreme calda, 28-30 grade C si uscata. Dupa o ploaie ii trebuiesc 2-3 zile sa-si revina.
Sunt surprins sa aud ca mierea de castan comestibil cristalizeaza repede si ca are un continut mare de apa. Am avut multe bidoane cu miere preponderent de castan, cu aroma specifica, gust intradevar amarui (foarte apreciat de multi consumatori ! ) si care in aprilie, anul urmator extractiei, inca nu era cristalizata (!) ci doar foarte vascoasa, statea mult lingura in ea pana se scufunda ! Chiar am retinut informatia dintr-o carte ca, dupa mierea de salcam , are cel mai lent proces de cristalizare.
Nu tin neaparat sa intru in polemica , este doar ce am constatat eu . Poate la un spor zilnic mai mare si caldura mai putina sa fi probleme cu procentul de apa. La extractia de castan comestibil totdeauna am avut rame complet capacite.


_______________________________________
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!)

pus acum 15 ani
   
neculai.luca
apicultor

Din: Baita-MM;03.03.1955
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 653
Iata un castan muribund:

miere iata castan muribund:

102KB


_______________________________________
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!)

pus acum 15 ani
   
unincepator
apicultor

Din: de pe Tarnava mica
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 152

dragos2006 a scris:

Consumatorii au simtit in gura si stomacul lor diferenta dintre miere de la supermarchet si cea  luata direct de la un stupar cu "firma"
Va dau un exemplu vazut de mine anul acesta DATORITA CRIZEI DE MIERE  un procesator din zona Bucurestiului a alergat cu sacosa de bani pe camp si a cumparat cat a putut miere de la "ciorbari" bucuros ca nu au cerut mai mult , normal, pt. ca ii vindea mierea necapacita . A bagat mierea direct in supermaketul cu care are contract si surpriza 1 la un momendat s-a facut analize la miere si normal acestea nu au fost bune de aici banuiti consecintele.
La alti procesatori din ardeal in special am observat amesteca mierea romaneasca cu miere China , pe borcan scrie : miere UE si NONUE rezulta un bors.
pt. noi producatorii e foare bine ca procesatorii se discrediteaza pentru ca asa au crescut numarul clientilor la "poarta stupinei" , la mine anul acesta s-au dublat clientii si toti s-au vaitat ca au luat miere de la market si e panarama . sper sa apuc ziua cand toti producatorii seriosi de miere nu ciorbari isi vor vinde mierea direct din stupina la un pret rezonabil.iar procesatorii sa faca lista de asteptare la sindicatul apicultorilor pentru a prinde si ei ceva 
Nu mai e mult si va veni si ziua cand ciorbarii vor fi exclusi de pe piata !

apropo d-le dragos este anfiintat un sindicat al apicultorilor? daca da cum se chiama ?


pus acum 15 ani
   
proapi
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 806

proapi a scris:

Ar fi interesant de cunoscut cu ce pret vinde procesatorul (distribuitorul) mierea in supermarket-uri

Noi stim pretul de pe raft, diferenta o incaseaza supermarket-ul.

Stie cineva?

Pentru polen: Carrefour are polen la 110 gr. la pretul de raft de 7,19L


pus acum 15 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Si daca nu s-ar cumpara, nu ar mai fi pe raft. Sunt oameni cu bani, care nnu se uita la pret. Cu cat este un produs mai scump, cu atat este mai cautat. Eii cred caa este un raport pret si calitate. Poate in alta tara, dar la noi, eu ma indoiesc. De la 12 lei, cu cat il cumpara ACA, si pana la ...... sunt multi sfinti.

pus acum 15 ani
   
proapi
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 806

balasbebe a scris:

Si daca nu s-ar cumpara, nu ar mai fi pe raft. Sunt oameni cu bani, care nnu se uita la pret. Cu cat este un produs mai scump, cu atat este mai cautat. Eii cred caa este un raport pret si calitate. Poate in alta tara, dar la noi, eu ma indoiesc. De la 12 lei, cu cat il cumpara ACA, si pana la ...... sunt multi sfinti.

Nu este vorba de polenul comercializat de ACA. Cred ca procesatorii au la achizitii un pret cat de cat apropiat.
ACA poate si trebuie sa aiba preturi de referinta la miere ca forma de protectie a producatorilor, dincolo de discutiile legate de piata libera.


pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la