Simpatie.ro - matrimoniale
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Nou pe simpatie:
angela31 la Simpatie.ro
Femeie
23 ani
Buzau
cauta Barbat
24 - 60 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"ReguliInregistrareLoginPozeNu sunteti logat. Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / INTRETINEREA ALBINELOR /

Warre cu leat fara rama

Pagini: 1 ... 19 20 21 22 23 24 25 ... 34  
akmm
CLUB STUPARITUL
Din: Babadag, altitudine 21m
Postari: 731

pupemea a scris:

Domne da ce recolta are nenea asta.Un fagurel.Drept ca o cautat o tzara.Si era optimist.O inceput din capat.
In rest faine rame is albina sta ghinisor.

Inca nu a venit dezghetul pentru glume.
Pana la urma urmei daca acela e potentialul zonei, la ce sa pompezi zahar si sa astepti an de an.

ciobi
apicultor
Din: Timisoara
Postari: 394
sa verificam cum decurge iernarea in warre, mai ales ca e discutie lunga despre condens, folii, site,strangeri de cuib, etc.

Deci un stup la nimereala, ceva roi tarziu:

Warre cu leat fara rama - sa verificam cum decurge iernarea in warre, mai - INTRETINEREA ALBINELOR
Warre cu leat fara rama – poza de ciobi, in INTRETINEREA ALBINELOR · 63.8KB

ciobi
apicultor
dam jos capacul si verificam rumegusul...este uscat

Warre cu leat fara rama - dam jos capacul si verificam rumegusul...este - INTRETINEREA ALBINELOR
Warre cu leat fara rama – poza de ciobi, in INTRETINEREA ALBINELOR · 56.1KB

ciobi
apicultor
verificam si materiarul textil...uscat si el

Warre cu leat fara rama - verificam si materiarul textil...uscat si el - INTRETINEREA ALBINELOR
Warre cu leat fara rama – poza de ciobi, in INTRETINEREA ALBINELOR · 53.5KB

janese
MODERATOR DIN UMBRA
Din: dambovita razvad
Postari: 5534

ciobi a scris:

sa verificam cum decurge iernarea in warre, mai ales ca e discutie lunga despre condens, folii, site,strangeri de cuib, etc.

maaa...aia e caramida de-a mea!!!

ciobi
apicultor
si inauntru..pare ca e ok.
N-am strans cuib, nu am hranit, nu am pus diafragma, nu am probleme cu condensul.
Erau vreo 13 grade cand am verificat sambata asta.
Speram sa fie bine in continuare.

Warre cu leat fara rama - si inauntru..pare ca e ok. N-am strans cuib, nu - INTRETINEREA ALBINELOR
Warre cu leat fara rama – poza de ciobi, in INTRETINEREA ALBINELOR · 51.2KB

ciobi
apicultor
au facut si un pic de curatenie in stup

Warre cu leat fara rama - au facut si un pic de curatenie in stup - INTRETINEREA ALBINELOR
Warre cu leat fara rama – poza de ciobi, in INTRETINEREA ALBINELOR · 43.4KB

ciobi
apicultor

janese a scris:

ciobi a scris:

maaa...aia e caramida de-a mea!!!

Nea Jane,

Aia e ceva caramida ce-o ramas de la constructia casei.
Dar daca vi la Timisoara promit sa ti-o dau. ( pe bune)

al_bor
apicultor
Din: tulghes HR
Postari: 115
asa oameni buni mai ziceti cate ceva ,ca nu cred ca nu aveti spune.unii dintre dv.sunteti in a doua iarna de warre.    

akmm
CLUB STUPARITUL

al_bor a scris:

asa oameni buni mai ziceti cate ceva ,ca nu cred ca nu aveti spune.unii dintre dv.sunteti in a doua iarna de warre.    

La Warre nu ai ce sa spui despre iernare.
Iernarea este pauza de care au parte albinele.
Nu ai de ce sa umbli si nu ai ce controla.Stupul este de asa maniera conceput si testat incat daca ai cele 12kg de miere lasate de cu toamna, singura emotie o reprezinta ziua cand dau copacii in floare.
Ca au mancare, ca nu au, ca e pe rama de la margine, ca s-a facut frig si nu se poate deplasa, ca au condens, astea-s subiecte pentru stupari adevarati, cu sisteme intensive, moderne nu pentru cei cu buduroaie moderne din lemn.
Mai spun o data: nu iernarea e problema la Warre.

janese
MODERATOR DIN UMBRA
Din: dambovita razvad
Postari: 5534
dar care e problema la ware?  

al_bor
apicultor

janese a scris:

dupaarerea-mi umila,ar fi:
instabilitatea stupului  la o familie bine dezvoltata(minm 5 corpuri x 21cm+fund si capac ar fi cam1,15-1,20m)
extrasul mierii-daca dsprinzi fagurele de corp,la transport se rupe fagurele si daca e gol(parerea mea)

akmm
CLUB STUPARITUL

janese a scris:

Ca daca n-ar fi nu s-ar povesti...
Ce frumoase erau povestile din copilarie!
Mai toate hibele, adevarate sau inventate, sunt demontate chiar de Warre.
Ruptul fagurilor la transport si lipirea corpurilor prin cladirea fagurilor sunt doua dintre ele.
Stupul este ideal pentru cei ce vor o stupina in spatele casei.
Ceilalti, mai lacomi la munca si dornici de castig se orienteaza spre Dadant.Dar din partea abatelui, Dadant nu e o solutie.

balasbebe
CLUB STUPARITUL
Din: Zalau,SJ.:1956
Postari: 5335
http://www.wat.tv/video/catch-jano-107vb_ziax_.html

Baciu Octavian
apicultor
Din: Caracal
Postari: 288
Bine le mai spui nea akmm!

al_bor
apicultor
cine a facut pastoral cu warre peste 100 km daca au fost probleme transport(rupt rame cuib)

Baciu Octavian
apicultor
Am un prieten care a făcut 20 de lăzi warre īn combinație cu leintz. Primul corp este leintz iar următoarele trei corpuri sunt warre.     Ce părere aveți despre această combinație?

B-father
apicultor
Din: jud. Sibiu
Postari: 196
cum sunt lazile leintz?

Dani Popovici
apicultor
Postari: 753
la acest sistem ramai cu un cuib fix in care fagurii se vor invechi si vor trebui schimbati dupa metoda "cu faguri artificiali".
La warre se adauga corpurile dedesubt si se recolteaza cele de sus. Astfel cuiburile se innoiesc singure, fagurii sunt in permanenta noi (maxim- maximorum 4-5 generatii de puiet), iar albina este mare si sanatoasa.

akmm
CLUB STUPARITUL

Baciu Octavian a scris:

Am un prieten care a făcut 20 de lăzi warre īn combinație cu leintz. Primul corp este leintz iar următoarele trei corpuri sunt warre.     Ce părere aveți despre această combinație?

Nu cunosc stupul Leintz.

bluesea
apicultor
Din: Bacau
Postari: 7
Buna ziua!
De aproape un an urmaresc acest forum si in special aceasta sectiune, care mi-a trezit nu doar curiozitatea, ci si aprobarea. Deplina
Anul trecut am urmat cursuri de apicultura, vara aceasta m-am scolit pe un stup din gradina bunicilor, iar in primavara vreau sa investesc in vreo zece familii.
De aceea vreau sa intreb, poate ma lamureste cineva: cat m-ar costa un stup warre (daca are cineva de vanzare), eventual cu tot cu albine? Sunt din Bacau. Multumesc.

al_bor
apicultor

akmm a scris:

al_bor a scris:

Nu ai de ce sa umbli si nu ai ce controla.Stupul este de asa maniera conceput si testat incat daca ai cele 12kg de miere lasate de cu toamna, singura emotie o reprezinta ziua cand dau copacii in floare.
Ca au mancare, ca nu au, ca e pe rama de la margine, ca s-a facut frig si nu se poate deplasa, ca au condens, astea-s subiecte pentru stupari adevarati, cu sisteme intensive, moderne nu pentru cei cu buduroaie din lemn.

domnule Nicolae as fi interesat daca la transport(daca este cazul)a-ti avut rame rupte in cuib

leintz nu e de laiens?

Baciu Octavian
apicultor
Īn stupul leintz se foloseste rama stas, numai ca este asezata īn stup pe īnaltimea de 45 cm. si latimea de 30 cm.

ciobi
apicultor

bluesea a scris:

Buna ziua!
De aproape un an urmaresc acest forum si in special aceasta sectiune, care mi-a trezit nu doar curiozitatea, ci si aprobarea. Deplina
Anul trecut am urmat cursuri de apicultura, vara aceasta m-am scolit pe un stup din gradina bunicilor, iar in primavara vreau sa investesc in vreo zece familii.
De aceea vreau sa intreb, poate ma lamureste cineva: cat m-ar costa un stup warre (daca are cineva de vanzare), eventual cu tot cu albine? Sunt din Bacau. Multumesc.

Salut Blu,

Daca ai un pic de indemanare si niste scule ( un pendular, vinclu, ciocan)eu zic ca de derscurci. Ai niste desene postate pe acest topic si ai sa vezi ca e simplu de tot sa-ti faci ( mai ales daca nu faci acoperisul original in doua ape ci varianta pentru pastoral).

Gandeste-te, iti trebuie ceva scandura (preferabil uscata) de vreo 21 cm latime si cam atat. Nu ai nevoie dre falturi, imbinari, cozi de randunica,site, coltare, bla, bla. Dai totul, pe exterior, cu ulei de in sau ce vrei tu, mai faci niste leaturi si gata. Poate sa vina albina.

Daca nu ai scule, desenele sunt suficient de exacte sa le arati unui tamplar.

Bafta.

akmm
CLUB STUPARITUL
Daca urmariti forumul periodic, va aduceti aminte de cateva trimiteri la apicultura in stiubee din Germania.Acolo, cateva filmulete prezentau etapele parcure pe timpul unui an.
Se vedea cum in aceste stiubee(cosnite), erau introduse si cateva bete rotunde, sa zicem de 8-10mm grosime, pentru rigidizarea fagurilor grei.
O metoda asemanatoare propune si poza din imagine.
Inainte de recoltat aceste bete se scot, trase cu clestele, dupa ce in prealabil sunt desprinse cu un dorn si un ciocanel.
Se vede si pozitia faltului in cat.Betele sunt perpendicular pe faguri.

akmm
CLUB STUPARITUL
Iata imaginea.Am dat aiurea submit fara sa descarc poza.

Warre cu leat fara rama - Iata imaginea.Am dat aiurea submit fara sa - INTRETINEREA ALBINELOR
Warre cu leat fara rama – poza de akmm, in INTRETINEREA ALBINELOR · 18.4KB

akmm
CLUB STUPARITUL

al_bor a scris:

akmm a scris:

al_bor a scris:

Ca au mancare, ca nu au, ca e pe rama de la margine, ca s-a facut frig si nu se poate deplasa, ca au condens, astea-s subiecte pentru stupari adevarati, cu sisteme intensive, moderne nu pentru cei cu buduroaie din lemn.

domnule Nicolae as fi interesat daca la transport(daca este cazul)a-ti avut rame rupte in cuib

leintz nu e de laiens?

Nu am experienta indelunga cu transportul.In anul in care i-am transportat insa, nu am avut pagube.

ciobi
apicultor

akmm a scris:

Foate faina idee dle Nicolae,

Deosebit de utila daca vrem sa pastorim cu warre. Si mai e si ieftina.
Vad ca betele sunt de fapt din material plastic. Ma intreb daca se preteaza si metalul, ca atunci fier de 6 mm gasesti oriunde.

Stima.
ciobi

pupemea
CLUB STUPARITUL
Din: Cisnadie 23 01 1968
Postari: 5230
Nitzel conice nu strica.

akmm
CLUB STUPARITUL

ciobi a scris:

akmm a scris:

Foate faina idee dle Nicolae,

Deosebit de utila daca vrem sa pastorim cu warre. Si mai e si ieftina.
Vad ca betele sunt de fapt din material plastic. Ma intreb daca se preteaza si metalul, ca atunci fier de 6 mm gasesti oriunde.

Stima.
ciobi

Metalul e de evitat.E corp strain prin excelenta.
Pentru a pune in practica ideea eu ma gandeam, ca la un bat de 8mm,  gaura de acces sa fie de 10mm, iar cea din capatul opus de 9mm.
Albinele astupa spatiile libere, iar gaurile sunt de suport pentru greutate in jos si nu pe lateral.
Demontatul in acest fel, presupun, ar fi foarte usor.

Pagini: 1 ... 19 20 21 22 23 24 25 ... 34  
Mergi la