APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
|
Nou pe simpatie: Diana2019 pe Simpatie.ro
 | Femeie 25 ani Vaslui cauta Barbat 25 - 80 ani |
|
|
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"ReguliInregistrareLoginPozeNu sunteti logat. Lista Forumurilor Pe Tematici
|
| #91 |
|
|
Sigur va fi si la anul.Dar inca nu s-a stabilit programa.Cel putin din cate stiu eu. Cand se va afla,sunt sigur ca se va gasii cineva cu suflet,sa informeze. Dar...va fi. 
_______________________________________ Nu sunt perfect,dar sunt eu insumi si sunt mandru de asta! Cu stima D.D.
|
|
| |
|
| #92 |
|
|
INTREBARE.Care ati depus dosar in septembrie ati fost vizitati in teren.
_______________________________________ Oameni sunt de doua categori;OAMENI SI CEILALTI.
|
|
| |
|
| #93 |
|
|
verificati APRDP cei care aveti proiecte pe masura 112 s-a afisat selectia......Bafta tuturor///Al meu a fost selectat.
|
|
| |
|
| #94 |
vali79apicultorDin: Alba
Postari: 84
|
|
Nu esti singurul...,acu vin alt maldar de hirtogarai....bafta multa si iernare usoara tuturor!!!
|
|
| |
|
| #96 |
alt stuparCLUB STUPARITULDin: Jud. Arad
Postari: 2312
|
|
Felicitari tuturor!
_______________________________________ albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine...
|
|
| |
|
| #98 |
|
|
Am fost selectat la pozitia 1077 . Totoşi am o nelămurire īn ceeace priveşte punctajul . 1. La coloana nr. 19 din tabel scrie "Solicitantul face parte dintr-o formă asociativă, recunoscută conform legislaţiei īn vigoare" , pentru aceasta se acordă 20 de puncte . Pentru aceasta am primit punctaj "0" . Să īnţeleg din aceasta că A.C.A. nu e recunoscută legal ? 2. La coloana nr. 18 din tabel scrie "Solicitantul are īn proprietate exploataţia agricolă" . Nici aici nu mi-e clar .
Am menţionat pentru că ceva nu īnţeleg ... oricum ce mai contează ...
_______________________________________ 2 Timotei 3:16 Toată Scriptura este īnsuflată de Dumnezeu şi de folos ca să īnveţe, să mustre, să īndrepte, să dea īnţelepciune īn neprihănire, 3:17 pentruca omul lui Dumnezeu să fie desăvīrşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.
|
|
| |
|
| #99 |
|
|
marius.gj.apic. a scris:
Am fost selectat la pozitia 1077 . Totoşi am o nelămurire īn ceeace priveşte punctajul . 1. La coloana nr. 19 din tabel scrie "Solicitantul face parte dintr-o formă asociativă, recunoscută conform legislaţiei īn vigoare" , pentru aceasta se acordă 20 de puncte . Pentru aceasta am primit punctaj "0" . Să īnţeleg din aceasta că A.C.A. nu e recunoscută legal ? 2. La coloana nr. 18 din tabel scrie "Solicitantul are īn proprietate exploataţia agricolă" . Nici aici nu mi-e clar .
Am menţionat pentru că ceva nu īnţeleg ... oricum ce mai contează ... |
2. se refera la cine are terenul in proprietate....teoretic stupii (deci exploatatia) sunt ai mei...dar ... asa-i in tenis! 1. la 112 nu se mai tinea cont de ACA trebuia organizatie de producatori, cooperative sau alte alea(scrie in ghid)..ptr acelea se dadeau 20 de puncte! 
_______________________________________ http://stuparitul.3xforum.ro/post/3931/ ... nu_numai_/
|
|
| |
|
| #100 |
ioscaapicultorDin: Calafat - Dolj -
Postari: 493
|
|
Felicitari ! 
_______________________________________ In ciuda rutinei, cresterea albinelor nu te plictiseste niciodata fiindca viata familiei de albine sta sub semnul intamplarii.
|
|
| |
|
| #101 |
|
|
balanescuadrian a scris:
marius.gj.apic. a scris:
Am menţionat pentru că ceva nu īnţeleg ... oricum ce mai contează ... |
2. se refera la cine are terenul in proprietate....teoretic stupii (deci exploatatia) sunt ai mei...dar ... asa-i in tenis! 1. la 112 nu se mai tinea cont de ACA trebuia organizatie de producatori, cooperative sau alte alea(scrie in ghid)..ptr acelea se dadeau 20 de puncte!  |
Mulţumesc pentru lămuriri .
Ne pregătim pentru runda a doua de atletism ...

_______________________________________ 2 Timotei 3:16 Toată Scriptura este īnsuflată de Dumnezeu şi de folos ca să īnveţe, să mustre, să īndrepte, să dea īnţelepciune īn neprihănire, 3:17 pentruca omul lui Dumnezeu să fie desăvīrşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.
|
|
| |
|
| #102 |
|
|
Am o nelamurire ! Dupa cel putin "un an", se poate solicita diferenta de 40 % daca se-ndeplinesc obligatiile din planul de afaceri. Un an de cand ? La ce se raporteaza ? ( in cazul in care investitia minima obligatorie, nr de familii si productia/valorificarea realizate) 
_______________________________________ In ciuda rutinei, cresterea albinelor nu te plictiseste niciodata fiindca viata familiei de albine sta sub semnul intamplarii.
|
|
| |
|
| #103 |
proapis13apicultorDin: Turnu-Severin
Postari: 2834
|
|
balanescuadrian a scris:
cand ati infiintat PFA-ul sau II ce coduri CAEn ati trecut in afara de 0149! ...multumesc anticipat pentru raspunsuri... (astept raspunsuri repede )!!  |
La mine a mai trecut 4617 - Intermedieri in comertzul cu produse alimentare,bauturi shi tutun salve 
_______________________________________ activitate la urdinish shi miere in cat
|
|
| |
|
| #104 |
|
|
balanescuadrian a scris:
cand ati infiintat PFA-ul sau II ce coduri CAEn ati trecut in afara de 0149! ...multumesc anticipat pentru raspunsuri... (astept raspunsuri repede )!!  |
Da 4617 - intermedieri in comertzul cu tutun shi alte produse alimentare salve 
|
|
| |
|
| #106 |
|
|
Acum , după ce s-a publicat lista cu dosarele 112 , care ar fi următorii paşi ?
|
|
| |
|
| #107 |
|
|
proapis13 a scris:
balanescuadrian a scris:
La mine a mai trecut 4617 - Intermedieri in comertzul cu produse alimentare,bauturi shi tutun salve  |
Cum adică "La mine A MAI TRECUT 4617-.........", a fost obligatoriu ? Şi-apoi acest cod CAEN 4617 amestecă din oficiu vānzarea mierii cu alte produse alimentare, băuturi (!) şi tutun (!!!). Oare această amestecare este idioată sau parşivă ? Eu am īnfiinţat AF ( acum IF ) īn 2006 şi la sugestia funcţionarului de la primărie ( acolo se făcea atunci ) am trecut ca activităţi secundare şi acest cod, că de , poate mi-o prinde bine ! Acum īnţeleg că doar dacă ai īn obiectul de activitate numai codul CAEN 0149 eşti scutit de impozitul pe venit, altfel.... Din acest motiv mă gāndesc să merg la Registrul Comerţului să scot restul codurilor, să las doar 0149. Īnsă nu ştiu cum mai pot vinde oficial mierea şi celelalte produse apicole ? Că eu băuturi şi tutun n-am de gānd să vānd vreodata. V-aţi pus această problemă, cum se poate rezolva ?
_______________________________________ bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!)
|
|
| |
|
| #108 |
|
|
salutări Azi m-au sunat de la SAPARD să mă prezint māine să primesc o notificare scrisă . Care mai aveţi noutăţi ?
|
|
| |
|
| #109 |
|
|
balanescuadrian a scris:
pozitia 237..Balanescu Petrut Adrian...fratilor azi fac cinste...cine vine la mine ..dau de baut!!
http://www.apdrp.ro/  |
Te felicit Adrian si te invidiez ca nu am gasit solutii sa iau si eu bani europeni 
|
|
| |
|
| #110 |
|
|
Felicitari pt noii, vechii si viitorii "sefi de explatatii agricole" care au accesat sau vor accesa masura 112. Oricum pt cei selectati greul acum incepe dar ati facut un pas f important. V-am mai intrebat o data si nu am primit raspuns(poate stie cineva) : proiectul l-am depus in toamna 2009, II-ul l-am infiintat in primavara 2010. Am o nelamurire ! Contractul zice cam asa: Dupa cel putin "un an" si cel mult 3, se poate solicita diferenta de 40 % daca se-ndeplinesc obligatiile asumate din planul de afaceri. Un an de cand ? La ce se raporteaza ? ( in cazul in care investitia minima obligatorie, nr de familii si productia/valorificarea realizate). Oricum anul asta pot depune aceasta cerere dar nu stiu daca in ianuarie (daca se raporteaza la data aprobarii care a trecut ), in martie (semnarea contractului) sau prin iunie.
|
|
| |
|
| #111 |
|
|
va rog o lamurire: in ce consta investitia de minim 30% din suma alocata ptr masura 112?din cate am inteles se refera la standarde comunitare ... astept un raspuns de la beneficiari masuri 112 care au proiecte in derulare multumesc anticipat
|
|
| |
|
| #112 |
|
|
utilaje si echipamente apicole .iar daca vrei poti sa te bagi si pe constructii dar fi atent ca-ti trebuie proiect cu plan de urbanism si toate alea, asa ca mai bine renunti . In ori ce caz cand faci planul de afaceri mentionezi ca toate utilajele respecta normele comunitare in vigoare. Ai sectiuni unde poti sa povestestii despre asta pe pagini intregi
|
|
| |
|
| #113 |
|
|
neculai.luca a scris:
proapis13 a scris:
La mine a mai trecut 4617 - Intermedieri in comertzul cu produse alimentare,bauturi shi tutun salve  |
|
Scrie ,,intermedieri in comertzul cu produse alimentare'' Trebuie sa faci sau sa internediezi vanzari cu cel putzin trei produse alimentare sa devii PFA - asha prevede legea facand comertz cu miere intri la codul CAEN 0149 shi esti neplatitor de taxe intermediind sau facand comertz cu alcool-tutun,vanzar-cumparari distributzie eshti taxat ca atare Nimeni nu are deschis PFA ANUL ACESTA IN CARE SA FIE SPECIFICAT DECAT 0149 SALVE 
|
|
| |
|
| #114 |
|
|
iosca a scris:
Felicitari pt noii, vechii si viitorii "sefi de explatatii agricole" care au accesat sau vor accesa masura 112. Oricum pt cei selectati greul acum incepe dar ati facut un pas f important. V-am mai intrebat o data si nu am primit raspuns(poate stie cineva) : proiectul l-am depus in toamna 2009, II-ul l-am infiintat in primavara 2010. Am o nelamurire ! Contractul zice cam asa: Dupa cel putin "un an" si cel mult 3, se poate solicita diferenta de 40 % daca se-ndeplinesc obligatiile asumate din planul de afaceri. Un an de cand ? La ce se raporteaza ? ( in cazul in care investitia minima obligatorie, nr de familii si productia/valorificarea realizate). Oricum anul asta pot depune aceasta cerere dar nu stiu daca in ianuarie (daca se raporteaza la data aprobarii care a trecut ), in martie (semnarea contractului) sau prin iunie. |
In proiect a-ti depus o declaratie cum ca pana la solicitarea diferentei de 40% va obligati sa urmati un curs de formare profesionala..... A-ti urmat respectivul curs? din cate stiu eu, nicaieri in tara nu s-au tinut cursurile respective prin masura 111. Deci nu puteti solicita transa a doua altfel.
|
|
| |
|
| #115 |
|
|
ilalexandru a scris:
iosca a scris:
Felicitari pt noii, vechii si viitorii "sefi de explatatii agricole" care au accesat sau vor accesa masura 112. Oricum pt cei selectati greul acum incepe dar ati facut un pas f important. V-am mai intrebat o data si nu am primit raspuns(poate stie cineva) : proiectul l-am depus in toamna 2009, II-ul l-am infiintat in primavara 2010. Am o nelamurire ! Contractul zice cam asa: Dupa cel putin "un an" si cel mult 3, se poate solicita diferenta de 40 % daca se-ndeplinesc obligatiile asumate din planul de afaceri. Un an de cand ? La ce se raporteaza ? ( in cazul in care investitia minima obligatorie, nr de familii si productia/valorificarea realizate). Oricum anul asta pot depune aceasta cerere dar nu stiu daca in ianuarie (daca se raporteaza la data aprobarii care a trecut ), in martie (semnarea contractului) sau prin iunie. |
In proiect a-ti depus o declaratie cum ca pana la solicitarea diferentei de 40% va obligati sa urmati un curs de formare profesionala..... A-ti urmat respectivul curs? din cate stiu eu, nicaieri in tara nu s-au tinut cursurile respective prin masura 111. Deci nu puteti solicita transa a doua altfel. |
referitor la acele cursuri pe masura 111 nu se stie nimic ...dar parca ar fi singura anomalie din sistem 
|
|
| |
|
| #116 |
|
|
balanescuadrian a scris:
aronj a scris:
Mi-a fost aprobat proiectul ,tre sa fac PFA si as dori citeva sfaturi de la apicultorii care au trecut prin aceste momente ,va multumesc. |
1. mergi la Registrul Comertului fa-ti PFA 2. mergi la politie si ridicati cazierul judiciar 3.dupa ce ridici actele de la Registrul Comertului 3.1 tot la Reg Com ia-ti un certificat constatator 3.2 fa-ti stampila pe PFA 3.3 cu stampila si copie dupa actele de la Reg Com mergi la finante si inregistrezi PFA-ul 3.4 la Administratia Finanaciara ridica un Certificat de atestare Fiscala pe PFA si un Cazier Fiscal 3.5 mergi la primarie si inregistreaza PFA-ul si aoi cere un certificat de atestare fiscala 3.6 cu copie dupa acte mergi la Banca si deschide-ti cont si cere o adresa in care sa apara denumirea PFA-ului si contul IBAn + un extras de cont 3.7 cu copie dupa acte mergi la APIA sa te inregistrezi in Registrul Fermelor si cere o adresa ptr masura 112
4. cu toate de mai sus + diploma de studii mergi unde ai depus dosarul 112!!
succes si spor la treaba!!
rog un moderator sa mute topicul la masura 112! |
_______________________________________ http://stuparitul.3xforum.ro/post/3931/ ... nu_numai_/
|
|
| |
|
| #117 |
|
|
documente necesare semnarii contractului de finantare: - Certificat de inregistrare pe PFA - Reg Comertului - Certificat constatator - Reg. Comertului - Certificat de Cazier Fiscal - Administratia Finantlor Publice - PFA (persoana fizica autorizata) - Certificat de atestare fiscala - Primarie ptr PFA - Cazier Judiciar - Politie - ptr PF (persoana fizica) - Adresa banca (cu datele de identificare a bancii, denumire, adresa banca, cont IBAN PFA) - Certificat de atestare fiscala, pentru persoane juridice - Administratia Finantlor Publice , ptr PFA - Certificat privind inscrierea in Registrul fermierilor pe PFA cu nr de identificare RO pe PFA, eliberat de APIA - Diploma de studii (daca este cazul) - Stampila pe PFA
cu toate aceste acte se merge la OJCA si se depun ptr semnarea contractului de finantare 
|
|
| |
|
| #118 |
|
|
pop a scris:
Taxa de administrare, comisioane(de retragere,etc), contravaloare card ,etc.Ptr deschiderea contului trebuie sa luati de la ORC certif constatator~3o ron, il primiti dupa cateva zile. Cazierul fiscal si judiciar va trebuie la ADRP.Registrul fermelor este la APIA.Succes!pop |
|
|
| |
|
| #119 |
|
|
dl Adrian
Pentru ce mai trebuie cazierul judiciar după declararea eligibilității pentru măsura 112 ?
La depunerea actelor la Registrul Comerțului nu am avut nevoie, nici la finanțe și nici la bancă.
_______________________________________ http://cosmin55.sunphoto.ro/
|
|
| |
|
| #120 |
|
|
cosmin_55 a scris:
dl Adrian
Pentru ce mai trebuie cazierul judiciar după declararea eligibilității pentru măsura 112 ?
La depunerea actelor la Registrul Comerțului nu am avut nevoie, nici la finanțe și nici la bancă. |
cand ati ridicat instiintarea ca vi s-a aprobat dosarul...nu vi s-a dat o lista cu actele necesare pe care trebuie sa le duceti la ADRP ptr a semna contractul de finantare?
mie mi l-au cerut! 
|
|
| |
|