Simpatie.ro - matrimoniale
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Nou pe simpatie:
Diana2019 pe Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Vaslui
cauta Barbat
25 - 80 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"ReguliInregistrareLoginPozeNu sunteti logat. Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA /

masura 112

Pagini:  1 2 3 4 5 6 7 ... 8  
Dila Daniel
Moderator
Din: Craiova
Postari: 3059
Sigur va fi si la anul.Dar inca nu s-a stabilit programa.Cel putin din cate stiu eu.
Cand se va afla,sunt sigur ca se va gasii cineva cu suflet,sa informeze.
Dar...va fi.

cristi-serban
apicultor
Din: HEZERIS TIMIS
Postari: 195
INTREBARE.Care ati depus dosar in septembrie ati fost vizitati in teren.

dumitru_sapartoc
apicultor
Din: Tulcea
Postari: 1
verificati APRDP cei care aveti proiecte pe masura 112 s-a afisat selectia......Bafta tuturor///Al meu a fost selectat.

vali79
apicultor
Din: Alba
Postari: 84
Nu esti singurul...,acu vin alt maldar de hirtogarai....bafta multa si iernare usoara tuturor!!!

balanescuadrian
apicultor
Din: Buzau
Postari: 2731
pozitia 237..Balanescu Petrut Adrian...fratilor azi fac cinste...cine vine la mine ..dau de baut!!

http://www.apdrp.ro/    

alt stupar
CLUB STUPARITUL
Din: Jud. Arad
Postari: 2312
Felicitari tuturor!

balanescuadrian
apicultor
cand ati infiintat PFA-ul sau II ce coduri CAEn ati trecut in afara de 0149! ...multumesc anticipat pentru raspunsuri... (astept raspunsuri repede )!!

marius.gj.apic.
apicultor
Din: Motru
Postari: 413

Am fost selectat la pozitia 1077 . Totoşi am o nelămurire īn ceeace priveşte punctajul .
   1. La coloana nr. 19 din tabel scrie "Solicitantul face parte dintr-o formă asociativă, recunoscută conform legislaţiei īn vigoare" , pentru aceasta se acordă 20 de puncte . Pentru aceasta am primit punctaj "0" .
Să īnţeleg din aceasta că A.C.A. nu e recunoscută legal ?
   2. La coloana nr. 18 din tabel scrie "Solicitantul are īn proprietate exploataţia agricolă" . Nici aici nu mi-e clar .

Am menţionat  pentru că ceva nu īnţeleg ... oricum ce mai contează ...

2 Timotei 3:16   Toată Scriptura este īnsuflată de Dumnezeu şi de folos ca să īnveţe, să mustre, să īndrepte, să dea īnţelepciune īn neprihănire,
3:17   pentruca omul lui Dumnezeu să fie desăvīrşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.

balanescuadrian
apicultor

marius.gj.apic. a scris:

Am fost selectat la pozitia 1077 . Totoşi am o nelămurire īn ceeace priveşte punctajul .
   1. La coloana nr. 19 din tabel scrie "Solicitantul face parte dintr-o formă asociativă, recunoscută conform legislaţiei īn vigoare" , pentru aceasta se acordă 20 de puncte . Pentru aceasta am primit punctaj "0" .
   2. La coloana nr. 18 din tabel scrie "Solicitantul are īn proprietate exploataţia agricolă" . Nici aici nu mi-e clar .

2. se refera la cine are  terenul in proprietate....teoretic stupii (deci exploatatia) sunt ai mei...dar ... asa-i in tenis!
1. la 112 nu se mai tinea cont de ACA trebuia organizatie de producatori, cooperative sau alte alea(scrie in ghid)..ptr acelea se dadeau 20 de puncte!

iosca
apicultor
Din: Calafat - Dolj -
Postari: 493
Felicitari !

marius.gj.apic.
apicultor

balanescuadrian a scris:

marius.gj.apic. a scris:

2. se refera la cine are  terenul in proprietate....teoretic stupii (deci exploatatia) sunt ai mei...dar ... asa-i in tenis!
1. la 112 nu se mai tinea cont de ACA trebuia organizatie de producatori, cooperative sau alte alea(scrie in ghid)..ptr acelea se dadeau 20 de puncte!

Mulţumesc pentru lămuriri .

Ne pregătim pentru runda a doua de atletism ...

2 Timotei 3:16   Toată Scriptura este īnsuflată de Dumnezeu şi de folos ca să īnveţe, să mustre, să īndrepte, să dea īnţelepciune īn neprihănire,
3:17   pentruca omul lui Dumnezeu să fie desăvīrşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.

iosca
apicultor
Am o nelamurire ! Dupa cel putin "un an", se poate solicita diferenta de 40 % daca se-ndeplinesc obligatiile din planul de afaceri. Un an de cand ? La ce se raporteaza ? ( in cazul in care investitia minima obligatorie, nr de familii si productia/valorificarea realizate)

proapis13
apicultor
Din: Turnu-Severin
Postari: 2834

balanescuadrian a scris:

cand ati infiintat PFA-ul sau II ce coduri CAEn ati trecut in afara de 0149! ...multumesc anticipat pentru raspunsuri... (astept raspunsuri repede )!!

La mine a mai trecut 4617 - Intermedieri in comertzul cu produse alimentare,bauturi shi tutun
salve

proapis13
apicultor

balanescuadrian a scris:

Da 4617 - intermedieri in comertzul cu tutun shi alte produse alimentare
salve 

MyBees
apicultor
Din: Bucuresti/Dambovita
Postari: 365

balanescuadrian a scris:

pozitia 237..Balanescu Petrut Adrian...fratilor azi fac cinste...cine vine la mine ..dau de baut!!

pai mai faci rost de vreo 2k sa venim toti? 
Felicitari!

marius.gj.apic.
apicultor
Acum , după ce s-a publicat lista cu dosarele 112 , care ar fi următorii paşi ?

neculai.luca
apicultor
Din: Baita-MM;03.03.1955
Postari: 653

proapis13 a scris:

balanescuadrian a scris:

La mine a mai trecut 4617 - Intermedieri in comertzul cu produse alimentare,bauturi shi tutun
salve

Cum adică "La mine A MAI TRECUT 4617-.........", a fost obligatoriu ?
Şi-apoi acest cod CAEN 4617 amestecă din oficiu vānzarea mierii cu alte produse alimentare, băuturi (!) şi  tutun (!!!).
Oare această amestecare este idioată sau parşivă ?
Eu am īnfiinţat AF ( acum IF ) īn 2006 şi la sugestia funcţionarului de la primărie ( acolo se făcea atunci ) am trecut ca activităţi secundare şi acest cod, că de , poate mi-o prinde bine !
Acum īnţeleg că doar dacă ai īn obiectul de activitate numai codul CAEN 0149 eşti scutit de impozitul pe venit, altfel....
Din acest motiv mă gāndesc să merg la Registrul Comerţului să scot restul codurilor, să las doar 0149. Īnsă nu ştiu cum mai pot vinde oficial mierea şi celelalte produse apicole ? Că eu băuturi şi tutun n-am de gānd să vānd vreodata.
V-aţi pus această problemă, cum se poate rezolva ?

marius.gj.apic.
apicultor
salutări     
Azi m-au sunat de la SAPARD să mă prezint māine să primesc o notificare scrisă .
Care mai aveţi noutăţi ?

munguriu
apicultor
Din: buzau
Postari: 53

balanescuadrian a scris:

Te felicit Adrian si te invidiez ca nu am gasit  solutii sa iau si eu bani europeni

iosca
apicultor
Felicitari pt noii, vechii si viitorii "sefi de explatatii agricole" care au accesat sau vor accesa masura 112. Oricum pt cei selectati greul acum incepe dar ati facut un pas f important.
           V-am mai intrebat o data si nu am primit raspuns(poate stie cineva) : proiectul l-am depus in toamna 2009, II-ul l-am infiintat in primavara 2010. Am o nelamurire ! Contractul zice cam asa: Dupa cel putin "un an" si cel mult 3, se poate solicita diferenta de 40 % daca se-ndeplinesc obligatiile asumate din planul de afaceri. Un an de cand ? La ce se raporteaza ? ( in cazul in care investitia minima obligatorie, nr de familii si productia/valorificarea realizate).
           Oricum anul asta pot depune aceasta cerere dar nu stiu daca in ianuarie (daca se raporteaza la data aprobarii care a trecut ), in martie (semnarea contractului) sau prin iunie.

ALBINEL 1984
apicultor
Din: BRAILA
Postari: 675
va rog o lamurire:
     in ce consta investitia de minim 30% din suma alocata ptr masura 112?din cate am inteles se refera la standarde comunitare ...
astept un raspuns de la beneficiari masuri 112 care au proiecte in derulare

multumesc anticipat

albinuzasrl
apicultor
Din: logig mures
Postari: 50
utilaje si echipamente apicole .iar daca vrei poti sa te bagi si pe constructii dar fi atent ca-ti trebuie proiect cu plan de urbanism si toate alea, asa ca mai bine renunti . In ori ce caz cand faci planul de afaceri mentionezi ca toate utilajele respecta normele comunitare in vigoare. Ai sectiuni unde poti sa povestestii despre asta pe pagini intregi

proapis13
apicultor

neculai.luca a scris:

proapis13 a scris:

salve

Scrie ,,intermedieri in comertzul cu produse alimentare''
Trebuie sa faci sau sa internediezi vanzari cu cel putzin
trei produse alimentare sa devii PFA - asha prevede legea
facand comertz cu miere intri la codul CAEN 0149 shi esti
neplatitor de taxe
intermediind sau facand comertz cu alcool-tutun,vanzar-cumparari
distributzie eshti taxat ca atare
Nimeni nu are deschis PFA ANUL ACESTA
IN CARE SA FIE SPECIFICAT DECAT
0149
SALVE 

ilalexandru
apicultor
Postari: 138

iosca a scris:

Felicitari pt noii, vechii si viitorii "sefi de explatatii agricole" care au accesat sau vor accesa masura 112. Oricum pt cei selectati greul acum incepe dar ati facut un pas f important.
           V-am mai intrebat o data si nu am primit raspuns(poate stie cineva) : proiectul l-am depus in toamna 2009, II-ul l-am infiintat in primavara 2010. Am o nelamurire ! Contractul zice cam asa: Dupa cel putin "un an" si cel mult 3, se poate solicita diferenta de 40 % daca se-ndeplinesc obligatiile asumate din planul de afaceri. Un an de cand ? La ce se raporteaza ? ( in cazul in care investitia minima obligatorie, nr de familii si productia/valorificarea realizate).
           Oricum anul asta pot depune aceasta cerere dar nu stiu daca in ianuarie (daca se raporteaza la data aprobarii care a trecut ), in martie (semnarea contractului) sau prin iunie.

In proiect a-ti depus o declaratie cum ca pana la solicitarea diferentei de 40% va obligati sa urmati un curs de formare profesionala..... A-ti urmat respectivul curs? din cate stiu eu, nicaieri in tara nu s-au tinut cursurile respective prin masura 111. Deci nu puteti solicita transa a doua altfel.

ALBINEL 1984
apicultor
Din: BRAILA
Postari: 675

ilalexandru a scris:

iosca a scris:

In proiect a-ti depus o declaratie cum ca pana la solicitarea diferentei de 40% va obligati sa urmati un curs de formare profesionala..... A-ti urmat respectivul curs? din cate stiu eu, nicaieri in tara nu s-au tinut cursurile respective prin masura 111. Deci nu puteti solicita transa a doua altfel.

referitor la acele cursuri pe masura 111 nu se stie nimic ...dar parca ar fi singura anomalie din sistem

balanescuadrian
apicultor

balanescuadrian a scris:

aronj a scris:

Mi-a fost aprobat proiectul ,tre sa fac PFA si as dori citeva sfaturi de la apicultorii care au trecut prin aceste momente ,va multumesc.

1. mergi la Registrul Comertului fa-ti PFA
2. mergi la politie si ridicati cazierul judiciar
3.dupa ce ridici actele de la Registrul Comertului
   3.1 tot la Reg Com ia-ti un  certificat constatator
   3.2 fa-ti stampila pe PFA
   3.3 cu stampila si copie dupa actele de la Reg Com mergi la finante si inregistrezi PFA-ul
   3.4 la Administratia Finanaciara ridica un Certificat de atestare Fiscala pe PFA si un Cazier Fiscal
   3.5 mergi la primarie si inregistreaza PFA-ul si aoi cere un certificat de atestare fiscala
   3.6 cu copie dupa acte mergi la Banca si deschide-ti cont si cere o adresa in care sa apara denumirea PFA-ului si contul IBAn + un extras de cont
   3.7 cu copie dupa acte mergi la APIA sa te inregistrezi in Registrul Fermelor si cere o adresa ptr masura 112

4. cu toate de mai sus  + diploma de studii  mergi  unde ai depus dosarul 112!!

succes si spor la treaba!!

rog un moderator sa mute topicul la masura 112!

balanescuadrian
apicultor
documente necesare semnarii contractului de finantare:
- Certificat de inregistrare pe PFA - Reg Comertului
- Certificat constatator - Reg. Comertului
- Certificat de Cazier Fiscal - Administratia Finantlor Publice - PFA (persoana fizica autorizata)
- Certificat de atestare fiscala - Primarie ptr PFA
- Cazier Judiciar - Politie - ptr PF (persoana fizica)
- Adresa banca (cu datele de identificare a bancii, denumire, adresa banca, cont IBAN PFA)
- Certificat de atestare fiscala, pentru persoane juridice - Administratia Finantlor Publice , ptr PFA
- Certificat privind inscrierea in Registrul fermierilor pe PFA cu nr de identificare RO pe PFA, eliberat de APIA
- Diploma de studii (daca este cazul)
- Stampila pe PFA

cu toate aceste acte se merge la OJCA si se depun ptr semnarea contractului de finantare

balanescuadrian
apicultor

pop a scris:

Taxa de administrare, comisioane(de retragere,etc), contravaloare card ,etc.Ptr deschiderea contului trebuie sa luati de la ORC certif constatator~3o ron, il primiti dupa cateva zile.
Cazierul fiscal si  judiciar va trebuie la ADRP.Registrul fermelor este la APIA.Succes!pop

cosmin_55
apicultor
Din: Arad
Postari: 25
dl Adrian

Pentru ce mai trebuie cazierul judiciar după declararea  eligibilității pentru măsura 112  ?

La  depunerea actelor la Registrul Comerțului nu am avut nevoie, nici la finanțe și nici la bancă.

balanescuadrian
apicultor

cosmin_55 a scris:

dl Adrian

Pentru ce mai trebuie cazierul judiciar după declararea  eligibilității pentru măsura 112  ?

La  depunerea actelor la Registrul Comerțului nu am avut nevoie, nici la finanțe și nici la bancă.

cand ati ridicat instiintarea ca vi s-a aprobat dosarul...nu vi s-a dat o lista cu actele necesare pe care trebuie sa le duceti la ADRP ptr a semna contractul de finantare?

mie mi l-au cerut!

Pagini:  1 2 3 4 5 6 7 ... 8  
Mergi la