APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Prima foto este din stupina mea iar ultimile 2 foto sunt ale colegului Doroftei.
Cristian IONITA apicultor Din: Bruxelles, Belgia
Postari: 3041
ptiu .... sa nu le deochiem
frumoase rau
da .... nenea genutu .... recomandam insarmare cel putin verticala ... la matale se vede ca-i orizontala
in plus si la matale si la coleg ,.... de la inceput lipiti fagurele de leatul inferior .... ca albina nu va completa in veci in josul ramei ... in schimb va creste instant deasupra
rame frumoase am si eu .... da nu prea le-am pozat
_______________________________________ in capitala europeana
Aceasta rama provine de la o fam de-a mea la carnica am aproape toate asa bogate de puiet,sunt curios cum vor face miere ca puiet fac har domnului.O sa fac si niste poze.
Concurs rame de puiet – poza de valy gudas, in INTRETINEREA ALBINELOR · 49.8KB
_______________________________________ Suntem saraci,dar nu suntem prosti. http://valigudas.sunphoto.ro/ Tel. 0741297349.
fruuumos..............cam asa is si a mele...aia e carnica nenea filip?a mele is autohtone...din strabuni...in zona noastra nu s-a introdus alta albina
_______________________________________ http://andreisalaj.sunphoto.ro/ "Incearca sa tii albina cat mai departe de tine,si cat mai aproape de natura."
e cam mare gradul de consangvinizare la dvs,d-nul tei.mai aduceti ceva material proaspat
dyaboliq001 apicultor Din: Tg.Jiu (stau in Buc,albineBZ)
Postari: 202
dupa ce va dati seama domnule maximus ?
Cu stima!
_______________________________________ Cu matca se intampla ca si cu mai marii oamenilor; au aerul ca numai ei poruncesc, dar in realitate ei insisi asculta de porunci mai puternice si mai de neinteles decat acelea pe care le dau supusilor lor. (Maurice Maeterlinck)
_______________________________________ http://andreisalaj.sunphoto.ro/ "Incearca sa tii albina cat mai departe de tine,si cat mai aproape de natura."
Telefon:0757732850. ID messenger:tarba_andy
am intrebat pentru ca am si eu rama cu puiet aproape identica
_______________________________________ Cu matca se intampla ca si cu mai marii oamenilor; au aerul ca numai ei poruncesc, dar in realitate ei insisi asculta de porunci mai puternice si mai de neinteles decat acelea pe care le dau supusilor lor. (Maurice Maeterlinck)
alt stupar CLUB STUPARITUL Din: Jud. Arad
Postari: 2312
dyaboliq001 a scris:
dupa ce va dati seama domnule maximus ?
Cu stima!
Da, tocmai celulele alea goale spun asta. Au fost pontate de regina odata cu celelalte, insa dupa aceea albinele le-au eliminat pe cele neviabile recomandarea este ca, in fiecare an sa fie introduse in stupina cateva matci din alta parte,,sange proaspat", de preferinta de calitate
multumesc! am priceput acum! azi am alergat dupa un roi..dar pana am ajuns a plecat..era bun pt "improspatarea sangelui". poate se mai iveste vreo ocazie..
Se produce sigur.Credeti ca trintorii din propria familie(fratii),nu vor fi primii care vor lua startul la "maratonul" la care ii supune matca in zborul de imperechere?Dovada ca unii dintre ei sint si victoriosi se vede pe ramele pozate de unii dintre forumisti.La citiva se vede foarte bine conturata linia sirmei(cu celule deformate ,evitate de matca)Pai daca e concurs,fratilor...Nota buna -filip.Sper sa nu va deranjeze parerea mea.Cu stima.