APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil angelika29
Femeie
19 ani
Arges
cauta Barbat
19 - 80 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR / Cum?  
Autor
Mesaj Pagini: 1
octav
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 102
Toata lumea vorbeste de paduchii de albina. Eu sincer sa fiu nu stiu cum  arata. Stie cineva in ce zona a corpului albinei se localizeaza si cum pot fi observati?


pus acum 16 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Cel mai bine poti sa-i vezi atunci cand faci tratament. in functie de infestatie, acestia mor dupa 20 de minute. Ca sa te convingi amesteci 1 parte de ulei comestibil, cu 3 parti de margarina. Ungi pe o parte cu acest amestec, cateva coli format  A3, sau A4. Pui aceste coli pe fundul stupului, faci tratamentul si dupa minim 20 de minute de la tratament, vei vedea ceva rotund cu multe picioruse, de culoare maroniu.  In functie de infestatie, vei continua tratamentul. Despre tratament s-a mai scris, cauta in rubrica Bolile albinelor.
   Poti sa cauti si in celule de trantori in varsta de 18 zile, si vei observa daca sunt. Ceea ce spun eu, este  Varroa destructor, si are cam 1,7 mm. Destul de mare sa fie vozibili.
   Daca este Braula ceeca, atunci nu se vede decat in conditii de laborator.
   Analizele sunt gratuite, asa ca poti sa incerci. Iei legatura cu medicul de zona, si el te va instrui. Cate dosare a intocmit, trebuie sa fie deja expert.


pus acum 16 ani
   
lucky5strike
CLUB STUPARITUL

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3248
Principalii paduchi sunt:

-  Varroa Jacobsoni, sau Destructor cum i se zice acum... El ataca albinele si puietul, hranindu-se cu hemolimfa... este vizibil cateodata pe spatele albinei, desi de obicei sta ascuns in inelele ce formeaza abdomenul.

-  Braula Coeca, este un paduche ce ataca in mod special regina, epuizand-o. Sunt vizibili pe regina mai ales, uneori stand cate 3/4 gramada pe toracele ei. Nu este nici pe departe periculos ca primul....

Atentie, dl balasbebe, Braula este destul de vizibil, fiind de dimensiuni mai mari ca Varroa Jacobsoni si fiind mai bombat un pic; culoarea lor e asemanatoare... diferentierea se face fie numai prin faptul ca Braula sta pe regina pentru a se infrupta din hrana de laptisor pe care albinele o furnizeaza reginei.


pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la