APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
alina_bebe pe Simpatie
Femeie
21 ani
Bucuresti
cauta Barbat
30 - 48 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA / credit agricol pentru albine  
Autor
Mesaj Pagini: 1
gmih
apicultor

Din: Focsani
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 637
In MO nr.362 din 28.05.2007 prin aceasta hotarare se acorda credit agricol persoanelor interesate. Expun mai jos extras din H 362.

HOTARÂRE nr. 477 din 23 mai 2007 privind aprobarea nivelului fondurilor publice care se acorda în anul 2007 conform prevederilor Legii creditului agricol pentru productie nr. 150/2003, precum si pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii creditului agricol pentru productie nr. 150/2003, aprobate prin Hotarârea Guvernului nr. 816/2003

Art. I
(1)Se aproba nivelul fondurilor publice care se acorda la creditele agricole pentru productie, contractate în anul 2007 în conformitate cu prevederile Legii creditului agricol pentru productie nr. 150/2003, cu modificarile ulterioare.
(2)Nivelul fondurilor publice, diferentiat pe culturi, plantatii, specii de animale, este prevazut în anexa nr. 1, care face parte integranta din prezenta hotarâre.
(3)Volumul mediu al creditelor pentru productie agricola, luat în considerare la acordarea de fonduri publice, nu poate depasi nivelul cheltuielilor medii de productie prevazute în anexa nr. 1.
(4)Resursele financiare aferente fondurilor publice care se acorda în temeiul prezentei hotarâri se asigura de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

"Art. 4
(1) Pentru certificarea determinarii corecte a volumului creditului solicitat bancilor, cererile de credit pentru productie agricola se avizeaza în prealabil de catre directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti.
(2) În termen de 10 zile lucratoare de la data semnarii contractelor de credit pentru productie agricola, beneficiarii creditelor au obligatia înregistrarii acestora la directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti.
(3) Fondurile publice se acorda beneficiarilor pe baza de cerere-tip, al carei model este prevazut în anexa nr. 3, care se depune la directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, însotita de urmatoarele documente:
a) copie de pe buletinul sau cartea de identitate, pentru persoanele fizice, sau copie de pe certificatul de înmatriculare si/sau certificatul de înregistrare, pentru persoanele juridice, dupa caz;
b) documente financiar-contabile justificative privind modul de utilizare si rambursare a creditelor;
c) adeverinta, în original, emisa de bancile comerciale conform modelului prevazut în anexa nr. 4;
d) documente fiscale care justifica cheltuielile cu activitatile curente de productie, pentru care s-au obtinut credite în baza contractelor încheiate;
e) copie a contractului de prestari-servicii încheiat cu producatorii agricoli, pentru beneficiarii prevazuti la art. 3 alin. (1) lit. b) din Legea creditului agricol pentru productie nr. 150/2003, cu modificarile ulterioare;
f) copie a contractului încheiat cu producatorii agricoli privind finantarea activitatilor de înfiintare, întretinere, recoltare a culturilor agricole si achizitionare a productiei agricole respective sau, dupa caz, copie a contractului de finantare a activitatilor de întretinere, recoltare si achizitionare a productiei plantatiilor pomicole si viticole, în vederea procesarii, pentru beneficiarii prevazuti la art. 3 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 150/2003, cu modificarile ulterioare.

(4) În cazul documentelor prevazute la alin. (3), care se depun în copie, acestea se certifica în ceea ce priveste conformitatea cu originalul.
(5) Cererile se înregistreaza în Registrul special de evidenta a beneficiarilor de sprijin financiar, se analizeaza si se aproba de catre persoane responsabile cu verificarea documentelor, numite prin decizie de catre directorii executivi ai directiilor pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti.
(6) Cererile solutionate favorabil se finanteaza în ordinea cronologica a înregistrarii si în limita sumelor aprobate cu aceasta destinatie în bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
(7) Pe baza cererilor solutionate favorabil, directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, întocmesc situatia justificativa conform modelului prevazut în anexa nr. 1, care va fi transmisa la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
(8) Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, pe baza solicitarilor primite de la directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, va întocmi situatia centralizatoare conform modelului prevazut în anexa nr. 2, care va însoti cererea pentru deschidere de credite transmisa Ministerului Economiei si Finantelor.
(9) Dupa aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de catre Ministerul Economiei si Finantelor, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale alimenteaza cu sumele necesare conturile directiilor pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, care vireaza sumele aprobate în conturile în lei ale beneficiarilor."

Art. 5
Reprezentantii împuterniciti ai directiilor pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, au obligatia de a verifica la beneficiarii creditelor agricole pentru productie respectarea destinatiilor creditelor acordate în conditiile legii."
ANEXA Nr. 1: LISTA cuprinzând nivelul fondurilor publice pe culturi, plantatii, specii de animale
Nr. crt.
Denumirea activitatii curente de productie
Cheltuielile medii de productie
Nivelul fondurilor publice (%)

1.
Înfiintarea, întretinerea si recoltarea culturilor agricole:

  - grâu + secara 1.633 lei/ha    16,0

  - floarea-soarelui  1.139 lei/ha  8,0

  - soia  1.519 lei/ha  9,5

  - sfecla de zahar   3.160 lei/ha  11,0

  - porumb  1.684 lei/ha 9,5

  - orez  6.900 lei/ha  11,0

  - in+cânepa pentru fibre  1.700 lei/h   17,0

  - legume de câmp  200.000 lei/ha  2,5

  - culturi furajere  2.120 lei/ha  16,0

  - cartof  13.312 lei/ha  9,5

2.
Întretinerea si recoltarea plantatiilor:

  - pomicole:
     
  -- sâmburoase
7.050 lei/ha
15,0

  -- semintoase
5.500 lei/ha
13,5

  - arbusti
1.000 lei/ha
9,5

  - capsuni
3.000 lei/ha
9,5

  - viticole
7.500 lei/ha
16,0

3.
Achizitionarea sau producerea:

  - puilor de pasare pentru carne si oua
3,35 lei/kg
4,5

  - purceilor pentru îngrasat
4,20 lei/kg
9,0

  - tineretului ovin, caprin, pentru îngrasat
4,70 lei/kg
5,5

  - tineretului bovin si cabalin pentru îngrasat
5,60 lei/kg
16,0

  - materialului de populare piscicola
7,00 lei/kg
16,0

  - familiilor de albine  300 lei/familie   16,0

4.
Aprovizionarea, procesarea hranei, asigurarea medicamentelor si tratamentelor medicale pentru animale, a cheltuielilor curente pentru întretinerea si functionarea adaposturilor, utilajelor si instalatiilor aferente, pentru:

  - pasari
   4,5

  - porcine
   9,0

ANEXA Nr. 4: CERERE-TIP pentru acordarea alocatiilor din fonduri publice
( - Anexa nr. 3 la normele metodologice)
(Model)

CERERE-TIP pentru acordarea alocatiilor din fonduri publice


Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala a Judetului ................................................./Municipiului Bucuresti
Nr. ........................... din ...........................
Verificat documente justificative
Aprobat suma de ........................................ lei

Numele si prenumele .....................
Director executiv

Semnatura ........................
Numele si prenumele

  Semnatura ...........................
Stampila


1.Persoana fizica ..................................................., domiciliat/domiciliata în localitatea ............................................., str. ............................................ nr. ..., judetul .................., B.I./C.I. seria ........ nr. ...................................., eliberat/eliberata la data de ................................... de ................................................, CNP ............................................., cont nr. ..........................., deschis la ..............................................
2.Persoana juridica ...................................................................., cu sediul în localitatea ........................................., str. ......................................nr. ......, telefon/fax/....................., cod fiscal ....................., CUI ............, cont nr. ........................, deschis la ................................................, reprezentata prin domnul/doamna ......................................................, în calitate de ...............
3.Date privind creditul agricol pentru productie utilizat:
- Contract de credit pentru productie agricola nr. .............................................. din ..............................................
- valoare .............................................................................................................................................................................
- denumirea bancii creditoare ......................................................................................................................................
- data acordarii creditului ...............................................................................................................................................
- data rambursarii creditului ............................................................................................................................................
- destinatia creditului agricol pentru productie .............................................................................................................
Având în vedere prevederile Legii creditului agricol pentru productie nr. 150/2003, cu modificarile ulterioare, va rog sa aprobati alocarea fondurilor publice aferente.
Declar pe propria raspundere realitatea si legalitatea datelor prezentate.
Anexez la prezenta urmatoarele documente:*)
..................................................................................................................
..................................................................................................................
.................................................................................................................
Data ...............................
Numele si prenumele .................................

  Semnatura .............................................Stampila


________
*) Se înscriu toate documentele depuse, mentionându-se distinct tipul documentului, numarul si data acestuia. Documentele depuse în copie se certifica de catre reprezentantul directiei pentru agricultura si dezvoltare rurala în ceea ce priveste conformitatea cu originalul.
ANEXA Nr. 5: ADEVERINTA
( - Anexa nr. 4 la normele metodologice)
(Model)

ADEVERINTA


Banca ......................................................................................
Sucursala Judeteana/Sucursala/Agentia ................................
Nr. ................................................../...................................
Având în vedere prevederile Legii creditului agricol pentru productie nr. 150/2003, cu modificarile ulterioare, confirmam prin prezenta ca1).........................................., CNP/CF ......................................., cu domiciliul/sediul ........................................................................, a beneficiat de un credit agricol pentru productie în valoare de ..................................., conform Contractului de credit nr. ............................. din ........................, cu urmatoarea destinatie2) ....................................
Creditul a fost utilizat conform destinatiei aprobate, beneficiarul respectând termenele de rambursare a ratelor de credit si de plata a dobânzilor aferente.
Creditul a fost acordat la data de .................................................................
Creditul a fost rambursat integral la data de ...............................................
Director,

.....................
Contabil-sef,

.............................


_____________
1) Denumirea beneficiarului de credit.
2) Destinatia creditului în conformitate cu prevederile Legii nr. 150/2003, cu modificarile ulterioare,
Publicat în Monitorul Oficial cu numarul 362 din data de 28 mai 2007

  - ovine, caprine
   5,5

  - bovine
   16,0

  - material de populare piscicola
   16,0

  - familii de albine
   16,0


_______________________________________
Vorbind cu blandete, si tinand in mana un ciomag, veti ajunge departe.
(Theodore Roosevelt )

pus acum 17 ani
   
fcvaslui
apicultor

Din: undeva in Moldova
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 787

gmih a scris:

In MO nr.362 din 28.05.2007 prin aceasta hotarare se acorda credit agricol persoanelor interesate. Expun mai jos extras din H 362.

HOTARÂRE nr. 477 din 23 mai 2007 privind aprobarea nivelului fondurilor publice care se acorda în anul 2007 conform prevederilor Legii creditului agricol pentru productie nr. 150/2003, precum si pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii creditului agricol pentru productie nr. 150/2003, aprobate prin Hotarârea Guvernului nr. 816/2003

Art. I
(1)Se aproba nivelul fondurilor publice care se acorda la creditele agricole pentru productie, contractate în anul 2007 în conformitate cu prevederile Legii creditului agricol pentru productie nr. 150/2003, cu modificarile ulterioare.
(2)Nivelul fondurilor publice, diferentiat pe culturi, plantatii, specii de animale, este prevazut în anexa nr. 1, care face parte integranta din prezenta hotarâre.
(3)Volumul mediu al creditelor pentru productie agricola, luat în considerare la acordarea de fonduri publice, nu poate depasi nivelul cheltuielilor medii de productie prevazute în anexa nr. 1.
(4)Resursele financiare aferente fondurilor publice care se acorda în temeiul prezentei hotarâri se asigura de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

"Art. 4
(1) Pentru certificarea determinarii corecte a volumului creditului solicitat bancilor, cererile de credit pentru productie agricola se avizeaza în prealabil de catre directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti.
(2) În termen de 10 zile lucratoare de la data semnarii contractelor de credit pentru productie agricola, beneficiarii creditelor au obligatia înregistrarii acestora la directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti.
(3) Fondurile publice se acorda beneficiarilor pe baza de cerere-tip, al carei model este prevazut în anexa nr. 3, care se depune la directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, însotita de urmatoarele documente:
a) copie de pe buletinul sau cartea de identitate, pentru persoanele fizice, sau copie de pe certificatul de înmatriculare si/sau certificatul de înregistrare, pentru persoanele juridice, dupa caz;
b) documente financiar-contabile justificative privind modul de utilizare si rambursare a creditelor;
c) adeverinta, în original, emisa de bancile comerciale conform modelului prevazut în anexa nr. 4;
d) documente fiscale care justifica cheltuielile cu activitatile curente de productie, pentru care s-au obtinut credite în baza contractelor încheiate;
e) copie a contractului de prestari-servicii încheiat cu producatorii agricoli, pentru beneficiarii prevazuti la art. 3 alin. (1) lit. b) din Legea creditului agricol pentru productie nr. 150/2003, cu modificarile ulterioare;
f) copie a contractului încheiat cu producatorii agricoli privind finantarea activitatilor de înfiintare, întretinere, recoltare a culturilor agricole si achizitionare a productiei agricole respective sau, dupa caz, copie a contractului de finantare a activitatilor de întretinere, recoltare si achizitionare a productiei plantatiilor pomicole si viticole, în vederea procesarii, pentru beneficiarii prevazuti la art. 3 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 150/2003, cu modificarile ulterioare.

(4) În cazul documentelor prevazute la alin. (3), care se depun în copie, acestea se certifica în ceea ce priveste conformitatea cu originalul.
(5) Cererile se înregistreaza în Registrul special de evidenta a beneficiarilor de sprijin financiar, se analizeaza si se aproba de catre persoane responsabile cu verificarea documentelor, numite prin decizie de catre directorii executivi ai directiilor pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti.
(6) Cererile solutionate favorabil se finanteaza în ordinea cronologica a înregistrarii si în limita sumelor aprobate cu aceasta destinatie în bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
(7) Pe baza cererilor solutionate favorabil, directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, întocmesc situatia justificativa conform modelului prevazut în anexa nr. 1, care va fi transmisa la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
(8) Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, pe baza solicitarilor primite de la directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, va întocmi situatia centralizatoare conform modelului prevazut în anexa nr. 2, care va însoti cererea pentru deschidere de credite transmisa Ministerului Economiei si Finantelor.
(9) Dupa aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de catre Ministerul Economiei si Finantelor, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale alimenteaza cu sumele necesare conturile directiilor pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, care vireaza sumele aprobate în conturile în lei ale beneficiarilor."

Art. 5
Reprezentantii împuterniciti ai directiilor pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, au obligatia de a verifica la beneficiarii creditelor agricole pentru productie respectarea destinatiilor creditelor acordate în conditiile legii."
ANEXA Nr. 1: LISTA cuprinzând nivelul fondurilor publice pe culturi, plantatii, specii de animale
Nr. crt.
Denumirea activitatii curente de productie
Cheltuielile medii de productie
Nivelul fondurilor publice (%)

1.
Înfiintarea, întretinerea si recoltarea culturilor agricole:

  - grâu + secara 1.633 lei/ha    16,0

  - floarea-soarelui  1.139 lei/ha  8,0

  - soia  1.519 lei/ha  9,5

  - sfecla de zahar   3.160 lei/ha  11,0

  - porumb  1.684 lei/ha 9,5

  - orez  6.900 lei/ha  11,0

  - in+cânepa pentru fibre  1.700 lei/h   17,0

  - legume de câmp  200.000 lei/ha  2,5

  - culturi furajere  2.120 lei/ha  16,0

  - cartof  13.312 lei/ha  9,5

2.
Întretinerea si recoltarea plantatiilor:

  - pomicole:
     
  -- sâmburoase
7.050 lei/ha
15,0

  -- semintoase
5.500 lei/ha
13,5

  - arbusti
1.000 lei/ha
9,5

  - capsuni
3.000 lei/ha
9,5

  - viticole
7.500 lei/ha
16,0

3.
Achizitionarea sau producerea:

  - puilor de pasare pentru carne si oua
3,35 lei/kg
4,5

  - purceilor pentru îngrasat
4,20 lei/kg
9,0

  - tineretului ovin, caprin, pentru îngrasat
4,70 lei/kg
5,5

  - tineretului bovin si cabalin pentru îngrasat
5,60 lei/kg
16,0

  - materialului de populare piscicola
7,00 lei/kg
16,0

  - familiilor de albine  300 lei/familie   16,0

4.
Aprovizionarea, procesarea hranei, asigurarea medicamentelor si tratamentelor medicale pentru animale, a cheltuielilor curente pentru întretinerea si functionarea adaposturilor, utilajelor si instalatiilor aferente, pentru:

  - pasari
   4,5

  - porcine
   9,0

ANEXA Nr. 4: CERERE-TIP pentru acordarea alocatiilor din fonduri publice
( - Anexa nr. 3 la normele metodologice)
(Model)

CERERE-TIP pentru acordarea alocatiilor din fonduri publice


Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala a Judetului ................................................./Municipiului Bucuresti
Nr. ........................... din ...........................
Verificat documente justificative
Aprobat suma de ........................................ lei

Numele si prenumele .....................
Director executiv

Semnatura ........................
Numele si prenumele

  Semnatura ...........................
Stampila


1.Persoana fizica ..................................................., domiciliat/domiciliata în localitatea ............................................., str. ............................................ nr. ..., judetul .................., B.I./C.I. seria ........ nr. ...................................., eliberat/eliberata la data de ................................... de ................................................, CNP ............................................., cont nr. ..........................., deschis la ..............................................
2.Persoana juridica ...................................................................., cu sediul în localitatea ........................................., str. ......................................nr. ......, telefon/fax/....................., cod fiscal ....................., CUI ............, cont nr. ........................, deschis la ................................................, reprezentata prin domnul/doamna ......................................................, în calitate de ...............
3.Date privind creditul agricol pentru productie utilizat:
- Contract de credit pentru productie agricola nr. .............................................. din ..............................................
- valoare .............................................................................................................................................................................
- denumirea bancii creditoare ......................................................................................................................................
- data acordarii creditului ...............................................................................................................................................
- data rambursarii creditului ............................................................................................................................................
- destinatia creditului agricol pentru productie .............................................................................................................
Având în vedere prevederile Legii creditului agricol pentru productie nr. 150/2003, cu modificarile ulterioare, va rog sa aprobati alocarea fondurilor publice aferente.
Declar pe propria raspundere realitatea si legalitatea datelor prezentate.
Anexez la prezenta urmatoarele documente:*)
..................................................................................................................
..................................................................................................................
.................................................................................................................
Data ...............................
Numele si prenumele .................................

  Semnatura .............................................Stampila


________
*) Se înscriu toate documentele depuse, mentionându-se distinct tipul documentului, numarul si data acestuia. Documentele depuse în copie se certifica de catre reprezentantul directiei pentru agricultura si dezvoltare rurala în ceea ce priveste conformitatea cu originalul.
ANEXA Nr. 5: ADEVERINTA
( - Anexa nr. 4 la normele metodologice)
(Model)

ADEVERINTA


Banca ......................................................................................
Sucursala Judeteana/Sucursala/Agentia ................................
Nr. ................................................../...................................
Având în vedere prevederile Legii creditului agricol pentru productie nr. 150/2003, cu modificarile ulterioare, confirmam prin prezenta ca1).........................................., CNP/CF ......................................., cu domiciliul/sediul ........................................................................, a beneficiat de un credit agricol pentru productie în valoare de ..................................., conform Contractului de credit nr. ............................. din ........................, cu urmatoarea destinatie2) ....................................
Creditul a fost utilizat conform destinatiei aprobate, beneficiarul respectând termenele de rambursare a ratelor de credit si de plata a dobânzilor aferente.
Creditul a fost acordat la data de .................................................................
Creditul a fost rambursat integral la data de ...............................................
Director,

.....................
Contabil-sef,

.............................


_____________
1) Denumirea beneficiarului de credit.
2) Destinatia creditului în conformitate cu prevederile Legii nr. 150/2003, cu modificarile ulterioare,
Publicat în Monitorul Oficial cu numarul 362 din data de 28 mai 2007

  - ovine, caprine
   5,5

  - bovine
   16,0

  - material de populare piscicola
   16,0

  - familii de albine
   16,0

ce reprezinta 16,o?


_______________________________________
''prefer sa am lalele in gradina decat diamante la gat''

pus acum 17 ani
   
gmih
apicultor

Din: Focsani
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 637
Reprezinta nivelul ALOCAT DIN FONDURILE PUBLICE IN PROCENTE ... x%

_______________________________________
Vorbind cu blandete, si tinand in mana un ciomag, veti ajunge departe.
(Theodore Roosevelt )

pus acum 17 ani
   
viogrecu29
apicultor

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 157
Adica din achizitionarea sau producerea unei familii de albine care coasta 300 lei statul acopera 16%, adica 48?

Si spre examplu daca cineva cultiva facelia unde se incadreaza la culturi furajere?


_______________________________________
Cand nu ai experienta:

pus acum 17 ani
   
gmih
apicultor

Din: Focsani
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 637
Fata de prevederile hotararii, care nu explica prea mult din procedura de urmat, cel mai bine in cadrul fiecarei Directii de Agricultura judetene o persoana care se ocupa special de asemenea fonduri, va poate da lamuririle necesare. Referitor la acest procent nu va pot spune exact cat este deoarece nu stiu ce suma este alocata pentru albine la nivel de tara si localitate.
Facelia se incadreaza la culturile ce se infiinteaza toamna, la fel ca rapita.


_______________________________________
Vorbind cu blandete, si tinand in mana un ciomag, veti ajunge departe.
(Theodore Roosevelt )

pus acum 17 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la