APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
luana_21 pe Simpatie
Femeie
21 ani
Prahova
cauta Barbat
21 - 47 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / CRESTEREA MATCILOR / Amintiri,amintiri,amintiri,...  
Autor
Mesaj Pagini: 1
jean
apicultor

Din: com. Rast, jud. Dolj,Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 603
Salut,



Am invatat frumoasa meserie ( de duminica ) de apicultor langa un batrin deosebit. Se numeste Costica Jianu din comuna Rast ,jud. Dolj( are peste 85 ani ).
Pana aproape de 1989 contabilul de la ACA Dolj era nascut in com. Rast,jud. Dolj si
toti apicultorii din Rast erau abonati la R.A.( Revista Apicola ).

Undeva prin anii 1980 + ...a aparut in revista R.A. un articol , ca  matca poate sa depuna ponta in celulele arificiale de pe leatul de crescut botci.

La un cules de salcam ,fiind in padure la Bailesti, cu batranul meu invatator in ale apiculturii,cu numarul respectiv di R.A. in mana, ma cheama,si ma rugat sa citesc aricolul din R.A. dupa care batranul invatator imi propune sa incercam si noi.

Am pus celule de botci pe trei leaturi , am stropit cu sirop facut din miere ( mai mult miere ) si am pus rama la <<< lins >>> 24 ore.

Dupa 24 ore am luat rama cu celulele de botci linse , am bagat-o in separator + matca si surpriza dupa inca 24 ore am vazut oua in celulele de botci dupa pele trei leaturi ( nu in toate ).Si uite asa am facut atunci o serie de matci fara trasvoazare
si daca imi amintesc au fost de buna calitate.

La mijlocul padurii era o poiana in care seara , toti care erau cu stupii in padure, ne adunam la discutii apicole.Mama, mama ce seminarii apicole erau.Dimineata urmatoare erau cu exemplificare la fata locului.


pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la