APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
corinarus la Simpatie.ro
Femeie
23 ani
Cluj
cauta Barbat
24 - 60 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE / Retete pentru impermeabilizarea lemnului  
Autor
Mesaj Pagini: 1
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Retete pentru impermeabilizarea lemnului

Reteta I

     30 parti clei de tamplarie, se dizolva in 60 parti apa calda.Pentu a realiza dizolvarea integrala a cleiului, se incalzeste vasul pana la obtinerea unei solutii omogene.Separat se prepara o solutie de bicarbonat de potasiu( o parte) in apa 10 parti, care se adauga in portii mici., amestecand continuu, in solutia de clei de tamplarie. Se obtine un lichid vascos, cu care se pensuleaza exteriorul lazii. Dupa uscare, se umezesc partile tratate anterior, folosind o solutie 10% de piatra acra (alaun 10 parti la 90 parti apa). Se lasa apoi sa se usuce in aer liber.

Reteta II

   Se topesc impreuna, intr-un vas, pe plita, 10 parti colofoniu (sacaz) si 3 parti de ceara. Cu pasta firbinte se pensuleaza suprafata exterioara a lazii. Daca  sunt crapaturi in lemn se recomanda chituirea lor cu unul din urmatoarele chituri rezistente la umezeala.

Reteta chit I

     Se incalzesc intr-un vas, pe plita, ( nu se recomanda flacara deschisa) pana la obtinerea unui lichid vascos, 2 parti rasina si 2 parti ceara de albine, dupa care se adauga amestecand continuu, o parte de argila.

Reteta chit II

     Se incalzesc intr-un vas, pe plita, pana la obtinerea unui lichid vascos, 10 parti sacaz si 10 parti ceara de albine. Se adauga apoi amestecand continuu, 10 parti gips calcinat( gips prin care s-a indepartat prin incalzire apa de cristalizare)

Reteta chit III

    Intr-un vas pe plita, se topesc 70 parti ceara, 40 parti sacaz si 40 parti seu de oaie. Se amesteca continuu. La topitura rezultata se adauga 60 partri alb de zinc(oxid de zinc) si 15 parti ocru. Se aplica cand este firbinte.


pus acum 18 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Aplicandu-se lacul de impermealizare, lada poate ramane si asa; in joc este insa estetica lazii si nu numai, pentru ca albinele se pot orienta mai usor daca lazile sunt vopsite in anumite culori.

pus acum 18 ani
   
Doctoru
apicultor

Din: Sibiu_Av 23.01.1959
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 142
Am o intrebare .Dupa normele europene cu ce tipuri de vopsele trebuiesc vopsite lazile? Intreb acest lucru deoarece in aceasta iarna mi-am facut lazi noi si se vorbeste ca dupa normele UE vopseaua normala este toxica .

_______________________________________
Minte Trup Suflet

pus acum 17 ani
   
orban stefan
apicultor

Din: sighisoara
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 575
exista vopsea pe baza de apa bio vreo patru culori stiu ca  sint dar numai daca vrei sa treci la bio atunci esti obligat altfel nu.

Modificat de orban stefan (acum 17 ani)


_______________________________________
O viata intreaga inveti, sa inveti ca nu stii nimic.

pus acum 17 ani
   
Doctoru
apicultor

Din: Sibiu_Av 23.01.1959
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 142
Multumesc Orban. ma gandeam ca nu vom mai putea comercializa miere,polen,etc. daca nu vom respecta aceste norme UE

Modificat de Doctoru (acum 17 ani)


_______________________________________
Minte Trup Suflet

pus acum 17 ani
   
Stefan Haiduc
apicultor

Din: Negresti Oas
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 48
Inainte de vopsit, dă un strat de amorsă. Se găseşte īn 2 concentraţii : 1 la 4 sau 1 la 10 (parcă. Eu am folosit apoi vopsea Callis.

pus acum 14 ani
   
Stefan Haiduc
apicultor

Din: Negresti Oas
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 48
Uleiul de in care se gaseste in comerţ, la 200 ml, nu este natural. Este un produs sintetic, denumit "sicativat", de slabă calitate, īl folosesc pictorii. Dacă dai numai cu ulei in, trebuie cam din 2īn 2 ani. Cel natural costă de cāteva zeci de ori mai scump, dai cāt pt. o ladă. Eu am folosit Amorsa, astupa porii si previne degradarea lemnului. peste care am dat vopsea pt zugravit exterior.
Alţii: ulei in + 2 straturi de lac de exterior villa ultra de la Policolor.


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la