APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Jasmmyne
Femeie
22 ani
Bucuresti
cauta Barbat
22 - 34 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ? / Viata la tara  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Stefan Madalin
apicultor

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 40
Numa zile bune tuturor . Incep asa pentru ca asa cred ca ar dori toata lumea ,  numai ca pana acolo e ceva de lucru ,  apicultura ca tot suntem aici ar putea fi o sansa pentru ca aceasta ramura este mult mai usor de abordat . Numai ca pentru aceasta activitate trebui sa ai niste calitati , cunostinte , de care nu ai avea nevoie in alte domenii cum sunt zootehnia si agricultura .
Ceva despre mine : am 30 ani , sunt din Baragan , foarte mandru de asta , am inceput sa am albine ca am primit ca " povara " la inceput ceva familii de albine (tata a mai avut dar doar din placerea lui  ) ,  numai ca dupa 2 ani am facut 30 de familii , nu puteam sa le las asa  , au inceput sa apara si banii " profit " .
Sunt genul de om caruia daca ii vorbesti de profit calculat , discuta 2 zile ,  asa a inceput calatoria mea in aceasta lume.
   

Modificat de Stefan Madalin (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
Stefan Madalin
apicultor

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 40
Buna ziua , as dori sa explic un pic ce am vrut sa zic mai sus deoarece nu as dori ssa se inteleaga gresit ceva :
1 cand am spus povara asa o vedeam atunci deoarece nu stiam nimik de albine parea complicat la prima vedere , primisem 5 stupi de la un unchi care vanduse stupina si pleca in Germania . Acum ma gandeam daca sa ii vand sau sa ii tin ,  i-am primit in vara , asa ca m-am apucat sa invat , am avut noroc si nu au murit in primavara am chemat un apicultor cu ceva experienta care i-a pus pe picioare . Am mai cumparat 10 . Aveam deja 15 pe care i-am impartit in 2 in timpul culesului de salcam , citisem ca un cules bun ajuta foarte mult . M-am chinuit ceva ca nu toate botcile mele ajunsesera matci ,  asa ca am cumparat de la vecinul asta de mai ma ajutase niste rame cu botci de roire . Cam asa am ajuns sa am acum aceste 30 de familii pe care doresc sa le dublez iar .
2 este mai simplu sa practici apicultura decat zootehnia deoarece nu trebui sa le dai de mancare si apa de 2-3 ori pe zi , plus ca toata iarna e vacanta .
3 si mandru ca da am invatat repede si foarte mult de la profesori care chiar daca nu i-am vazut auzit au depus un efort pentru ai lumina pe cei ca mine si in momentul in care pun o intrebare " profesorii " raspund cu inca 10 intrebari .
4 consider apicultura o ramura nu profitabila ci foarte profitabila deoarece cheltuielile/stup sunt foarte mici in comparatie cu veniturile obtinute in urma exploatarii acestuia .
Va urez sanatate si credinta .


pus acum 12 ani
   
Stefan Madalin
apicultor

Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 40
o idee si nu numai (nu sunt eu in film )









Eu cred ca merita cel putin probat.


Modificat de Stefan Madalin (acum 12 ani)


pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la