APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
ramona23 la Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Bucuresti
cauta Barbat
24 - 52 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / JURNAL DE APICULTOR - JURNALE PERSONALE / Miere in tara palincii...  
Autor
Mesaj Pagini: 1
amator67
apicultor

Din: com.Hida,sat SampetruAlmasului
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 8
Dupa cum se vede din numarul de postari sunt "lemn verde" nu doar pe forum ci si in aceasta pasiune. Mi-am propus apicultura ca hobby de weekend, dar nefiind la primul (iepuri, pasari, acvarii) si prin formatie o fire curioasa am pus mana pe toate cartile pe care am apucat (de apicultura, evident). Desigur multa din informatie este mult peste nivelul necesitatilor mele. Evident citesc cat apuc si din postarile de pe forum, la subiecte care ma privesc la inceput de drum.
Avand o casuta la tara, in jud. Salaj, com. Hida, pornita initial ca "vikelnitza", satul cu apicultori de stationar (vreo 6, cu 20-60 de familii) si cu stupari veniti la salcam, n-aveam cum sa nu prind microbul. Pe de alta parte un prieten bun si vechi, vecin si acolo cu mine a inceput inca de anul trecut....
Prima data am plantat pe la jumatatea lunii trecute, pe langa un gard proaspat ridicat 11 evodia care marcheaza poteca spre "stupina". Zona propusa pentru stupina de anul acesta am ingradit-o, ca mai dau dibolii acu' in primavara cand ies vitei la pasune, sar gardu' la drum si sa nu se scarpine de stupi...
Pentru inceput mi-am propus 2 familii, din motive de bun simt. La prima incercare de achizitie am beneficiat de ajutorul unui profesionist, dar la vederea ramelor de unde urma sa cumpar familiile a spus pas. Evidenta l-am ascultat. Pana la urma printr-o filiera prieteneasca am achizitionat doua familii (350 RON/buc/10 rame, din care 6,7 cu albina) de la circa 150km distanta, din valea Tarnavelor.. Asta a fost sambata, 16.04. Am ajuns pe la 12,00 noaptea si le-am lasat peste noapte in masina, cu plasa de transport, capac, dar fundul antivaroa scos.
Stupii sunt Dadand pe 12 rame cu cat de 1/2, fund AV, podisor hranitor. Dupa lecturi pe forum, i-am pregatit cu ulei de in sicativat in doua straturi (multam dom' Pupemea), iar dupa vreo 10 zile abia am putut da si un lac incolor. Pe magazii am adaugat sipci de inchidere pe lateral.
Dumineca dimineatza am asezat stupii pe suportii pe care i-am facut cu o saptaman inainte, in interiorul ingraditurii. Au iesit la polen diin prima si-au venit incarcate toata ziua.
Luni pe la 11, cu urdinisul inchis de dimineatza devreme le-am facut un varachet, iar seara sirop 1/1 +protofil dupa carte, in podisor.(desigur intai am verificat podisorul si curgea apa din el, l-am lipit suplimentar cu ceara din FA topiti intr-o lingura).
Acum joi, o noua hranire. Infloresc pomii deci m-am gandit sa dau in cuib la fiecare cate o rama FA la cladit. A, sa nu uit, le-am pus si apa cu sare...
Revin cu poze...si detalii despre zona de amplasare a satului, stupinei...
Astept orice sugestii, sfaturi, observatii...
Paste fericit tuturor!


pus acum 13 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643
Salajene,pana aici e bine.Adica ai fost pilotat bine.Acum esti pe cont propriu si incep greselile.Din astea vei invata.Da-i bataie.
Succes.


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 12 ani
   
amator67
apicultor

Din: com.Hida,sat SampetruAlmasului
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 8
Multumesc de incurajari si sunt familiarizat cu "tehnica incercarilor succesive", dar de pilotat m-am pilotat mai mult de prin bibliografie si forumul nostru. Sunt salajean prin adoptie de fel mis din Cluj.Revin cu poze si detalii.
Paste fericit tuturor!


pus acum 12 ani
   
moshu6
apicultor

Din: CRAIOVA
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 241
Mult succes in continuare!
Si eu sunt incepator,si,iti pot spune ca am mai citit cate ceva(si literatura si pe forum),dar practica,lucrul la stupi este esentialul,se cam bat cap in cap multe teoretice cu ceea ce faci practic,eu am cam patit-o si cel mai bun lucru este sa ai pe cineva care sa te invete la fata locului.
Numai bine!


_______________________________________
Omenirea depinde de o mica fiinta:ALBINA

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la