APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil simona2000
Femeie
25 ani
Galati
cauta Barbat
25 - 53 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE / Ce sa fac  
Autor
Mesaj Pagini: 1
vip_mifu
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 26
Am deja 3 zile de cand o familie de albine are o problema mare am observat cum din stup au inceput sa plece albine tinere care nu pot zbura mentiinez ca am facut tratament varoa dar fara un efect deci nu au varooza insa aceste albine tinere se chinuie prin iarba sa zboare dar nu pot iar intr un final mor si au trompa scoasa plssss ajutor ce sa fak  

pus acum 17 ani
   
filip
apicultor

Din: stupii in jud. ARAD
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1985
Sa o luam logic;Daca ai facut tratament cind anume?daca celelalte familii se conporta normal ar fi urmatoarele variante;Intoxicatie din cauza tratamentului,albinele tinere afectate din cauza varooaau deformari si albinele le alunga din stup si mor de foame cu trompa scoasa.Stupul respectiv culege nectar din ceva floare care produce paralizia mi sa mai relatat fenomenul in alti ani in luna MAI.Oricum nu intra in panica in decurs de o saptamina totul poate reintra in normal.Sper ca nu ai dat cu ceva solutii toxice pentru furnici?

Modificat de filip (acum 17 ani)


_______________________________________


pus acum 17 ani
   
stefan1
apicultor

Din: sibiu 1953
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 619
Nu poti spune ca nu ai paduchi daca nu i-ai vazut la tratament. Cand e puiet in stup efectul e f limitat. Eu nici nu fac.
   Poate nu ar trebui sa te ingrijorezi prea tare. Uneori cand incep culesuri mai mari, se vad unele albine pe jos. N-am gasit o explicatie clara. Ma gandesc ca unele albine nu fac fata ritmului intens de lucru din timpul culesului, dar pierderea nu e semnificativa. Nu stim cati stupi ai, dar presupun ca nu prea multi.
    Ar fi bine pentru toti forumistii sa-si spuna si localitatea sau zona, ca multe probleme si chiar recomandari nu sunt valabile peste tot.
    Sa auzim de bine!


_______________________________________
O problema bine pusa e pe jumatate rezolvata.

pus acum 17 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Pentru mine 2 lucruri sunt clare:
- cand albinele se tarasc pe jos acestea au fost intepate de Varroa destructor, si prin acasta au fost si infectate cu cei18 virusi purtati de aceasta gazda. Daca vrei sa cauti in celule capacite, si pe pe albinele tinere care sunt acolo ii vei vedea cu siguranta. Oricat tratament vei face in prezenta puietului nu vei putea trata 100%, si de asemenea atat timp cat albinele sunt in activitate. Paduchii migreaza cu 500 km. pe an, dupa unele statistici, asa ca nu trebuie sa stai linistit. Cand faci tratamentul cu substante chimice albinele sunt afectate de "otrava", sunt slabite si de intepaturi si atunci acestea cedeaza in urma tratamentului. Daca ai fi vazut cum stupine intregi din judet au fost afectate chiar si in toamna trecuta, nu mai puteai spune ca nu sunt paduchi. Noi in acest caz facem tratament de soc, din 2 in 2 zile cu Mavrik 2 f, 2 ml. la 1000 ml. apa, iar pe fiecare interval se da cate 1 ml. de amestec. Se fac 7 astfel de tratamente. Amestecul se da cu o seringa, de 10 ml., incet, fara sa stropeasca prea tare, cu un ac potrivitsi nu prin pulverizare, se da pe cat posibil pe albina, si prea putin pe speteaza de la rama. Daca ai 10 rame cu albina ocupata dai 10 ml. Se da numai in cuib, iar daca sunt caturi de magazin se da sun ele, sa prinda zona unde este puiet pe rame. Daca matca s-a mutat in magazin, atunci se da si acolo.
- Cand in fata la urdinis, este polen proaspat, albinele care vin la stup, incearca sa scape de paduchi, si atunci pierd si polenul.


pus acum 17 ani
   
vip_mifu
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 26
Multumesc mult pt sfaturi dar de azi se observa deja inbunatatiri la acea familie de care v-am zis iam facut un tratament cu oxitetraciclina pus in sirop de galbenele si a dat rezlutate familia sia revenit insa azi a fost mult mai harnica ca niciodata la cules va multumesc eu sunt din suceava si sunt la inceput cu apicultura numai bine

pus acum 17 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la