APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
luana_21 la Simpatie.ro
Femeie
21 ani
Prahova
cauta Barbat
21 - 47 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE / Cât de sigure sunt încuietorile electronice ale automobilelor.  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Gicacontra
apicultor

Din: Corbeni Arges
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 480
Astazi, 10.02.2011, am avut ceva de rezolvat in zona P-ta Cosbuc- Bdul Libertatii ( Bucuresti). Am parcat masina in fata sediului RCS-RDS , am rezolvat ce aveam de rezolvat in 15 min si m-am intors la masina.

                Nu am reusit sa deschid masina nici din cheie (telecomanda) nici din telecomanda de la alarma. Langa mine un domn se chinuia sa-si inchida masina cu telecomanda si nu reusea. Deci eu nu reuseam sa o deschid pe a mea  el nu putea sa o inchida pe a lui.
            PREA MARE COINCIDENTA!!!!!!!!!!!!!!!!
             Mi-am adus aminte ca citisem pe net un articol care explica ca masinile care se inchid cu telecomanda nu sunt sigure deoarece se poate bruia semnalul dat de aceasta si masina nu se inchide ( desi tu ai apasat pe buton si esti sigur ca s-a inchis).
                M-am uitat in jur si.................. o masina micuta cu 2 usi , marca Datsun ,culoare gri deschis, fara numere de inmatriculare  era oprita in apropiere in spatele masinilor parcate . M-am dus catre acea masina , in ea erau 4 indivizi ( cum aratau este usor sa ghiciti) , unul din ei avea un dispozitiv care semana cu o telecomnda de tv dar avea si antena.  Cand m-au vazut , au plecat .
                 Imediat dupa ne-am putut descuia respectiv incuia masinile din telecomanda.
            Asadar este o noua metoda de a fura din masina. Verificati-va masina dupa ce ati inchis-o.

            Cum functioneaza:  individul tine permanent apasat pe butonul dispozitivului , care emite un semnal ( frecventa) sau ce o fi, semnal ce nu lasa comanda ta de inchidere sa "ajunga" la masina. Apesi pe buton sa inchizi masina, iar daca nu esti atent sa vezi daca intr-adevar s-a inchis, aceasta ramane deschisa. Pe urma doar asteapta la pleci de langa masina si te usureaza de ce ai lasat prin ea.

            Nu credeam asta stiind ca alarmele schimba codurile la fiecare activare  , si am un sistem de alarma bun, foarte laudat. Se pare ca e pentru fraieri cinstiti.

            Cei care ati patit asta  sau ati vazut , va rog, sustine-ti avertismentul, cei care nu au vazut tineti minte si anuntati-va prietenii si nu numai).


_______________________________________
"In univers,doar relativul e absolut"

pus acum 13 ani
   
trantor
apicultor

Din: Pitesti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 415
Inchiderea centralizata este comoditate nu antifurt, dar are si parti bune!
Daca esti in deplasare si ti-ai incuiat cheile in portbagaj, suna-ti nevasta sa apese pe telecomanda de la cheile de rezerva langa telefon, iar tu tine telefonul langa masina. De cele mai multe ori se deschide.


pus acum 13 ani
   
cristi_vidican
apicultor

Din: Tulca - BH
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 251
Pot sa confirm si eu problema semnalata de dl Gicacontra. Un prieten era cu masina prin Bucuresti, un Rage Rover. A parcat, a inchis, iar cand a revenit, din masina lipseau banii. Multi bani. Masina era inchisa (asa mi-a spus el), exact cum o lasase el, fara nici o urma de spargere.
Din ce mi-a zis el (nu stiu cat e de adevarat), se pare ca atunci cand inchizi masina cu telecomanda, baietii pot depista cu acel aparat frecventa. Asa se explica ca masina era inchisa. Sau poate i s-a parut lui ca era inchisa si cand a vrut s-o deschida, de fapt masina era tot deschis.
Cert e ca i s-au furat banii din ea.


_______________________________________
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a

pus acum 13 ani
   
fotoklipa
apicultor

Din: Bucuresti-giurgiu
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 720
Ce nu inteleg eu ,este lipsa numerelor de la masina cu pricina,si asta ma duce la gandul ca respectivi faceau parte dintr-o alta "structura",hoti cat ar fi ei de hoti, nu-si permit sa circule fara numere ,pot fi opriti in trafic de politie si chiar daca stationau tot batea la ochi pentru politist(o masina fara numere cu oameni in ea),motivul fiind cu usurinta inteles pe criza asta.Deci aparatul cu pricina facea altceva,si a reusit sa bruieze o plaja mare de frecvente.Deci oameni munceau,faptul ca au fost observati cred ca ia determinat sa opreasca scula.       Sculele de interceptat si decodat semnale radio pot avea asemenea forta de bruiaj,Hoti care fac furaciuni din masini nu-i intereseaza sa-ti bruieze semnalul,nu mai pun ca tehnologia este destul de greu de gasit pe piata.Hotul vine, sparge geamul,sau deschide repede usa fortand-o si dispare cu ce-i trebuie,nu sta la colt de strada cu masina fara numere,de ce nu ai anuntat politia?Aveai o mare surpriza,baieti erau legitimati si lasati in pace si dumneavoastra asigurat ca nu s-a intamplat nimic.

Modificat de fotoklipa (acum 13 ani)


_______________________________________
Omul, de-ar fi constant, ar fi perfect. ( William Shakespeare )

pus acum 13 ani
   
fotoklipa
apicultor

Din: Bucuresti-giurgiu
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 720

trantor a scris:

Inchiderea centralizata este comoditate nu antifurt, dar are si parti bune!
Daca esti in deplasare si ti-ai incuiat cheile in portbagaj, suna-ti nevasta sa apese pe telecomanda de la cheile de rezerva langa telefon, iar tu tine telefonul langa masina. De cele mai multe ori se deschide.



????adica sa inteleg ca telefonul transmite la distanta unde radio de la cheiea de rezerva de la masina,si eu care credeam in principuil emitator-receptor????Practic aceasta este o revolutie in telecomunicatii.

Telefoanele mobile folosesc undele electromagnetice dintr-o anumită bandă de frecvenţe pentru a comunica între ele. În parte, un telefon mobil funcţionează ca un radio, în sensul că recepţionează semnalul radio emis de un turn de telefonie mobilă din apropiere.
O reţea de telefonie mobilă constă, în esenţă, din telefonul mobil, o staţie de bază, un centru de comutare şi o centrală telefonică. Pentru a iniţia un apel, telefonul mobil trebuie sa comunice cu staţiile radio ale reţelei mobile, adică trebuie să fie în aria de acoperire a uneia dintre staţii. Fiecare staţie radio asigură acoperirea pentru o zonă geografică, numita celulă. Staţiile radio sunt interconectate formând în acest fel o reţea de telefonie mobilă. Celulele sunt în aşa fel stabilite, încât zonele de acoperire radio să se întrepătrundă. Atunci când nu aveţi semnal sunteţi în afara zonei de acţiune a vreunei staţii de bază. Centrala de comunicaţii asigură transferul convorbirii între celulele reţelei. Sistemul celular necesită transferul convorbirii între celule, pentru a permite continuarea discuţiei şi la trecerea unui telefon dintr-o celulă în alta.Centrul de comutare procesează apelurile şi face legătura între echipamente (telefoane) şi centrala telefonică. De asemenea, ţine datele referitoare la utilizatorii ce folosesc reţeaua, ştie starea şi poziţia fiecărui abonat, stabileşte modul în care utilizatorii sunt interconectaţi şi contorizează folosirea reţelei de către echipamente.
Marele avantaj al unei reţele formate din celule constă în faptul că frecvenţele folosite în interiorul unei celule pot fi refolosite în altă celulă de asemenea. Dacă, de exemplu, staţia de bază numărul 1, ce poate gestiona 100 de frecvenţe (în realitate pot mai mult, în jur de 830 de frecvenţe), este folosită de 50 de vorbitori simultan, fiecare conexiune stabilită între oricare doi utilizatori va folosi 2 frecvenţe, una pentru emisie şi cealaltă pentru recepţie (canal duplex), epuizând astfel toate frecvenţele disponibile. Asta înseamnă că din punct de vedere al acestei celule reţeaua este ocupată. În celula vecină utilizatorii pot fi în număr mult mai mic, iar apelul poate fi efectuat fără probleme. În aceeaşi celulă vecină, frecvenţele folosite de utilizatori pot fi aceleaşi ca cele folosite în celula numărul 1.
Faptul că există un număr de frecvenţe limitat pentru fiecare celulă explică şi de ce în anumite zile (31 decembrie, dezastre naturale etc.) reţeaua de telefonie devine inaccesibilă, ceea ce nu înseamnă neapărat că reţeaua este blocată, ci că sunt mai mulţi doritori să utilizeze reţeaua decât frecvenţe disponibile la un moment dat. (În realitate, lucrurile sunt un pic mai complicate. De pildă standardul GSM, utilizat în România, foloseşte tehnologia TDMA (Time pision Multiple Access) care împarte frecvenţele în sloturi de timp, în aşa fel încât poate utiliza o frecvenţă pentru mai multe canale de date).
În situaţia în care doi ipotetici vorbitori se află în celule pe care nu le părăsesc pe timpul conversaţiei, modul în care elementele interacţionează sunt clare: apelant, staţie de bază, centrală, staţie de bază, apelat. Numai că lucrurile de regulă sunt mai complicate în realitate, oamenii aflându-se adeseori în mişcare atunci când folosesc telefoanele mobile. Pentru a nu întrerupe convorbirea la ieşirea dintr-o celulă, reţeaua de telefonie mobilă trebuie să ştie cum să predea/preia apelul între celule adiacente.Predarea/preluarea apelului nu este un proces foarte simplu, uneori survenind întreruperea comunicării. Pentru ca acest proces să aibă loc, sistemul trebuie să decidă când să comute conexiunea, la ce staţii radio să îi reconecteze pe vorbitori şi pe ce canal, fără a întrerupe discuţia. Sistemul trebuie să determine puterea semnalului emis de staţia de bază folosită de vorbitor, să o compare cu acea a staţiilor vecine, să evalueze canelele libere ale staţiilor vecine, să rezerve un canal liber la o staţie radio disponibilă, pentru ca apoi să transmită semnalul de schimbare către telefonul mobil. Odată conectat la noua staţie, telefonul mobil transmite un mesaj prin care anunţă că a recepţionat semnalul, permiţând reţelei să disponibilizeze canalul folosind până de curând de telefon.
IDENTIFICAREA ECHIPAMENTELOR ŞI A ABONAŢILOR (GSM)
SIM-ul
Telefoanele GSM folosesc un microcip numit Subscriber Identity Module (SIM). SIM-ul este folosit pentru a stoca date despre configuraţia telefonului, despre abonamentul existent etc. Fiecare SIM este activat printr-un număr de identificare unic; odată activat, numărul de identificare este înregistrat, iar cardul este legat de reţeaua în care a fost activat.

După cum probabil ştiţi, există şi reţele de telefonie mobilă care nu au pentru telefoane nevoie de SIM-uri. Telefoanele care nu folosesc SIM au datele încărcate în memoria telefonului.
IMEI
IMEI (International Mobile Equipment Identity ) este un număr format din 15 cifre folosit de standardul GSM ce identifică echipamentul, telefonul. Se poate vedea sub bateria telefonului. Acest număr de identificare este introdus în telefon de către producător, iar atunci când telefonul încearcă să acceseze o reţea, IMEI-ul este comparat cu datele dintr-o bază de date, în felul acesta putându-se determina dacă telefonul este sau nu furat.
IMSI
IMSI (International mobile subscriber identity) este un număr format din 15 cifre care este stocat pe SIM şi care este alocat utilizatorului de către operatorii de telefonie. Acest cod permite operatorul să identifice abonatul funcţie de numărul de telefon. De asemenea, IMSI conţine un cod ce identifică ţara în care are contract abonatul.
TMSI
TMSI (Temporary mobile subscriber identity) este un număr repartizat de reţea şi este mai scurt decât IMSI. TMSI este folosit şi pentru a ascunde adevărata identitate a utilizatorului faţă de cei care ar încerca să decodeze semnalul conţinând codul IMSI transmis de telefon. Prin transmiterea regulată şi frecventă a TMSI , IMSI poate fi transmis mai rar.
SID
SID (System Identification Code) este un cod unic de 5 cifre alocat pentru fiecare operator de telefonie mobilă. La pornirea telefonului mobil se desfăşoară operaţiuni de identificare în reţea pe un canal de control între telefon şi staţia de bază. Dacă SID-ul primit de telefon de la reţeaua în raza de acoperire a căreia se găseşte nu se potriveşte cu cel al telefonului, atunci telefonul afişează lipsa semnalului. Dacă cele două SID-uri se potrivesc, telefonul este integrat în reţea şi poate efectua apeluri. În procesul de identificare, telefonul mobil transmite o cerere de înregistrare în reţea, în acest fel centrul de comutare care are în responsabilitate staţia de bază cu care comunică telefonul ştie exact poziţia echipamentului ce a făcut cererea. Acelaşi centru de comutare stabileşte o frecvenţă de emisie pentru telefon, în cazul în care efectuează o convorbire.


CUM FUNCŢIONEAZĂ ROAMING-UL?
Serviciul de roaming constă în posibilitatea de a folosi o altă reţea decât cea în care abonatul este înregistrat. Cei care au părăsit România ştiu că telefonul de acasă se poate folosi bine-mersi în oricare altă ţară, la costuri superioare celor din ţară.
Tehnic vorbind, telefonul se află în roaming atunci când, pe de o parte, la verificarea centrului de comutare SID-ul reţelei nu se potriveşte cu SID-ul telefonului, iar pe de altă parte, după verificarea pe care centrul de comutare al reţelei străine o face cu centrul de comutare al reţelei de origine a apelantului rezultă validitatea SID-ului.

CUM FUNCŢIONEAZĂ BRUIEREA TELEFOANELOR MOBILE?
Telefoanele mobile au putere de emisie mică. Multe dintre acestea au posibilitatea de a emite semnale de 0,6 waţi şi 3 waţi. Pentru că puterea este mică, semnalul util nu ajunge prea departe în afara celulei în care operează la un moment dat telefonul. Acesta este şi secretul care face posibilă funcţionarea în celule a sistemului de telefonie mobilă.
Un dispozitiv de bruiere a comunicaţiilor nu face alt lucru decât să emită un semnal pe aceleaşi radiofrecvenţe cu cele ale telefonului mobil. În acest fel comunicarea dintre telefon şi staţia de bază este întreruptă. Din pricina interferenţelor provocate de dispozitivul de bruiaj, telefonul devine neutilizabil. Este suficient ca una dintre cele două frecvenţe folosite de telefon pentru efectuarea convorbirii (una pentru emisie, cealaltă pentru recepţie) să fie bruiată şi comunicarea devine imposibil de realizat.
Dispozitivul de bruiere poate acţiona pe o rază foarte mică (doar câţiva metri), dar şi pe distanţe mari. Distanţa la care acesta este eficient depinde şi de mediul în care bruiajul trebuie efectuat (clădiri, păduri ori câmp deschis). Toate sistemele de telefonie mobilă pot fi bruiate, indiferent de frecvenţele folosite.


    Ai fost tare rau, telefonul nu poate prelua o frecventa radio si a o retransmite fara o interventie cu tehnologie asupra aparatelor folosite(ambelor aparate de telefonie,cel da acasa si cel de la tine).Dupa cum nu poate transmite nici semnalul in inflarosu ce este folosit la anumite sisteme de inchidere auto Telefonul transforma sunetul prin codare in unde radio si le transmite catre alt telefon care le decodeaza in sunete,asta-i principiu.Daca masina se deschide la "ciripit" atunci totul este posibil.Vezi mai sus cat de complicata este o convorbire cu telefonul mobil si cata tehnologie trebuie,cum oare poti sa deschizi masina de la distanta cu telefonul mobil, fara a avea un sistem compatibil dedicat acestui lucru?  

Exista tehnologie dar costa:

Tehnologia folosita poarta numele de "cheia inteligenta" si permite soferilor sa isi porneasca masina prin simpla apasare a unei taste.
Telefonul a fost realizat de compania Sharp, special pentru marca Nissan, informeaza CBC. Fara a avea cheile de la masina in buzunar, dar cu telefonul asezat la o distanta mica de automobil, acesta se deschide. Odata cu intrarea in masina, motorul porneste automat, prin intermediul unor senzori activati de "cheia inteligenta".Softul care permite accesul si pornirea motorului masinii a fost incarcat pe un telefon ce contine sistem de operare Android si este codat , iar serviciul va fi oferit de cea mai mare retea de telefonie mobila din Japonia.Pe masina se monteaza un receptor ce preia aceast semnal si executa comenzile.

Cu speranta ca am fost clar.

Modificat de fotoklipa (acum 13 ani)


_______________________________________
Omul, de-ar fi constant, ar fi perfect. ( William Shakespeare )

pus acum 13 ani
   
MyBees
apicultor

Din: Bucuresti/Dambovita
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 365
@fotoklipa; te asteptam zilele astea si cu traducerea

Discutia aceasta imi aminteste ca zilele trecute primeam spam de la falcon electronics, care imi povesteau aceeasi chestie... "Cum să îţi protejezi maşina de noile tehnici de furt"  dupa care imi recomandau un model de telecomanda care sa ma ajute sa evit asta...

Hai sa fim seriosi, sa lasi ceva in masina este invitatie la furt si caramida in geam este cea mai uzuala tehnologie utilizata.

Nu stiu daca "stirile" sunt fabricate, sau ei doar profita de acestea, este clar insa ca nu le face rau...


_______________________________________
Daca vantul nu sufla in panze... vasleste! 
---
Pozele mele: Flickr

pus acum 13 ani
   
fotoklipa
apicultor

Din: Bucuresti-giurgiu
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 720

MyBees a scris:

@fotoklipa; te asteptam zilele astea si cu traducerea

Discutia aceasta imi aminteste ca zilele trecute primeam spam de la falcon electronics, care imi povesteau aceeasi chestie... "Cum să îţi protejezi maşina de noile tehnici de furt"  dupa care imi recomandau un model de telecomanda care sa ma ajute sa evit asta...

Hai sa fim seriosi, sa lasi ceva in masina este invitatie la furt si caramida in geam este cea mai uzuala tehnologie utilizata.

Nu stiu daca "stirile" sunt fabricate, sau ei doar profita de acestea, este clar insa ca nu le face rau...


Sincer daca ar fi dupa mine nu exista sistem de siguranta, sigur impotriva hotilor, prin ceea ce explicam mai sus, incercam sa-l fac pe colegul nostru sa inteleaga ca telefonul mobil nu ajuta in deschiderea masinii de la distanta,asa cum preciza el.Eu doar aduceam la cunostinta ca exista tehnologie,in acest sens,si nu stiu daca exista si in romania,insa acest fapt nu impiedica hotii sa fure masina sau sa o sparga,cel putin in cazul spartului hotii sunt foarte inventivi.Singulul mod de a-ti proteja masina de furtul acesteia este dupa parerea mea urmatoarul sistem,asta ca si radem.    

cât sigure sunt ale mybees asteptam zilele astea traducerea discutia aceasta imi aminteste zilele

37.1KB


_______________________________________
Omul, de-ar fi constant, ar fi perfect. ( William Shakespeare )

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la