APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Anna281 pe Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Iasi
cauta Barbat
25 - 44 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE / Despre Rosia Montana si nu numai...  
Autor
Mesaj Pagini: 1
buburuza
apicultor

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 21
Buna ziua,
     Sunt o ardeleanca de la confluenta Tarnavelor,dar care traieste de mai bine de douazeci de ani in Timisoara.Am descoperit acest site absolut intamplator,il citesc de ceva vreme si pentru ca imi plac oamenii ,pe care i-am descoperit aici,m-am gandit sa-mi fac cunoscuta prezenta.Marturisesc ,ca nu ma ocup de stuparit,singura mea tangenta cu albina,e ca imi place mierea ,o consum cu intreaga familie (trei persoane).cu regularitate.Citind acest site,am descoperit,ca absolut toti stuparii,se ocupa de albine,din pasiune,pentru ca iubesc albina,si nu din considerente materiale,care de multe ori se lasa mult asteptate.Nici nu ma mira,pentru ca in Romania se face reclama la coca-cola,reclama din care tragi concluzia ca nu esti o mama buna ,daca n-ai coca-cola pe masa!!!personal consider ca noi romanii ,nu suntem educati,nici in privinta alimentatiei,nu stim sa ne hranim sanatos!!si asta si pentru ca nu suntem informati corect.Stiati ca in magazinele Kaufland se vinde miere produsa si ambalata in Cehia?Stiati ca renumita fabrica de covoare,de la Cisnadie,covoare apreciate si de cei de la Casa Alba,este in pragul falimentului,pentru ca intreaga piata din Romania a fost invadata de marfa turceasca,ieftina si de calitate indoielnica?si pentru care, nu s-au pus taxe vamale la intrarea in tara.Ce parere aveti despre ceea ce se intampla acum la Rosia Montana?Despre faptul ca se vrea, sa se extraga de catre o companie canadiana,aurul existent la Rosia Montana,folosind tehnica cu cianuri,si tot profitul sa-l ia canadienii?iar noua sa ne ramana munti de steril si un lac de cianura.
    Atat pentru azi, multumesc celor care au avut rabdare sa citeasca pana la final ,ii rog sa-si spuna si ei parerea si-o sa mai revin cu subiecte fierbinti.Multumesc


_______________________________________
Atunci cand ne nastem, toti suntem puri,iar unii oricat de greu incercati am fi,ramanem asa pentru toata viata!!!

pus acum 13 ani
   
LUPU' ALBINELOR
UTILIZATOR BANAT DIN SIMPATIE

Din: Deocamdata BRUXEL
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 729
- Buburuza !

Bine ai intrat in stup! (atentie la intepaturi )

O parte din radacinile mele se trag din Muntii Apuseni (nu foarte multi kilometrii de la Rosia Montana ).

S-au risipit tone de cerneala. Ore de emisiuni documentare la TV pt sensibilizarea opiniei publice romanesti. S-au infiintat Organizatii Non-Guvernamentale care se zbat pt pastrarea Rosiei Montane si oprirea proiectului de desfiintare a unei superbe si istorice zone...Diverse celebritati au facut lobby in presa...Subiectul are ani vechime, (nu mai sunt la curent cu evolutia ultimelor evenimente ).

Din nefericire, miza este foarte mare, zarurile au fost aruncate la nivel foarte inalt...iar la nivel national nu se ridica suficienta opinie publica pt a salva zona.

Pt a reusi ar fi nevoie de implicarea cuiva care sa poata atrage atentia opiniei publice internationale, gen GREENPEACE, dar aceia mari, nu doar cei din Romania.

Insa impactul disparitiei Rosiei Montane asupra ecosistemului global este nesemnificativ...Deci, o implicare de anvergura din partea GREENPEACE este putin probabila...


_______________________________________
You know how it goes...Everybody knows...  Text rosu

pus acum 13 ani
   
bee happy
apicultor

Din: Sebes-Alba
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 254
Cuvantul cel mai greu si decisiv, in cazul Rosiei Montane, ar fi putut sa-l aibe chiar localnicii.
Din pacate, i-a atras si pe ei jocul de zaruri. Au rostogolit si ei zarurile. Majoritatea au avut dublu de sase. Pentru ca, zarurile au fost masluite. Sa arate intotdeauna sase. Iar premiul pentru castig,(oferit de Gold Corporation care a si masluit zarurile ajutata de guvernul roman), a constat, in cate un apartament nou nout, in Alba Iulia.

Dar cine sunt eu sa-i judec pe bietii oameni. Nu as fi schimbat si eu, traiul greu dar sanatos de la munte, pe ''huzurul'' stresant de la oras? Poate si eu as fi facut la fel.
Acum, cand zona este lipsita de oameni, oi, vaci, stupi, poate incepe extractia aurului. Iar motii stramutati in Alba Iulia, o sa-l vada lucind doar in treacat, in timp ce se scurge printre degetele guvernului roman, in buzunarele canadienilor.


PS. Buburuza este o insecta folositoare. Asa ca, bine ai venit in Stup(aritul). Poate ne scapi de paduchi:)

Modificat de bee happy (acum 13 ani)


_______________________________________
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere:
dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase.
                                                         
                                                            Solomon

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la