APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
the_sexy_girl_alive la Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Covasna
cauta Barbat
24 - 47 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / DISCUTII APICOLE DIVERSE / cum trebuie sa fac  
Autor
Mesaj Pagini: 1
nicu has
apicultor

Din: caransebes
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 435
buna cu trebui sa fac sa fac mierea zaharisita sa fie din nou lichida
va multumesc


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
stroe
apicultor

Din: Teleorman
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 64
se lichefiaza .prin incalzire indirecta .

pus acum 13 ani
   
Dila Daniel
Moderator

Din: Craiova
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 3059

nicu has a scris:

buna cu trebui sa fac sa fac mierea zaharisita sa fie din nou lichida
va multumesc

La cantitati mici,pe aragaz,prin incalzire indirecta(cum afirma si colegul stroe).
Procedeul bain-marie .Adica vasul cu miere,intr-un vas mai mare cu apa,si vasul cu apa pe foc...
Atentie la temperatura.Nu trebuie sa fierbi apa...doar o incalzesti la cca 70-75 grd,inchizi focul pana scade la 30-35,iar incalzesti,iar inchizi...si tot asa.


_______________________________________
Nu sunt perfect,dar sunt eu insumi si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.

pus acum 13 ani
   
nicu has
apicultor

Din: caransebes
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 435
eu am puso in apa calda dar merge greu de tot

_______________________________________


pus acum 13 ani
   
nicu has
apicultor

Din: caransebes
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 435
am cateva borcane  nu este cantitate mare

_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Dila Daniel
Moderator

Din: Craiova
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 3059
da...ia timp mai mult,dar treburile bune si durabile...se fac in timp...

_______________________________________
Nu sunt perfect,dar sunt eu insumi si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.

pus acum 13 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643
mananc-o asa ca e mai bine.

_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 13 ani
   
stroe
apicultor

Din: Teleorman
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 64
eu am inteles ca se poate pasteoriza (se pastreaza lichefiata mai mult timp). se aduce prin incalzire indirecta pana la 70 grade si apoi se raceste brusc. asa se poate pastra fluida mai mult timp.( asa am citit). daca puneti boracanele pe aragaz intr-un vas cu apa puteti aduca apa si la 100 grade ( nu se sparg borcanele)

pus acum 13 ani
   
tassevasi
apicultor

Din: Pitesti - Bascov - AG
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 115
Eu stiu ca mierea nu se incalzeste mai mult de 40 g .
  Puneti borcanul intr,un vas (nu pre mare ) cu apa ,acest vas il puneti in altul mai mare cu apa si apoi la foc , duraza mai mult dar faci tr. buna .
  Sanatate si numai bine   

Modificat de tassevasi (acum 13 ani)


_______________________________________
Cine-i harnic si munceste , are tot ce vrea .!  Cine nu , cam tot asa , !!??

pus acum 13 ani
   
iosca
apicultor

Din: Calafat - Dolj -
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 493

Dila Daniel a scris:


nicu has a scris:

buna cu trebui sa fac sa fac mierea zaharisita sa fie din nou lichida
va multumesc

La cantitati mici,pe aragaz,prin incalzire indirecta(cum afirma si colegul stroe).
Procedeul bain-marie .Adica vasul cu miere,intr-un vas mai mare cu apa,si vasul cu apa pe foc...
Atentie la temperatura.Nu trebuie sa fierbi apa...doar o incalzesti la cca 70-75 grd,inchizi focul pana scade la 30-35,iar incalzesti,iar inchizi...si tot asa.

         Daca nu te grabesti pune-o undeva langa soba sau calorifer la temperatura nu prea mare, fara sa-i mai porti de grija, si fara consum de gaze ai rezolvat problema.


_______________________________________
In ciuda rutinei, cresterea albinelor nu te plictiseste niciodata fiindca viata familiei de albine sta sub semnul intamplarii.

pus acum 13 ani
   
papapius68
apicultor

Din: VASLUI
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 9
Dacă vrei să lichefiezi numai cantităţi mici pune mierea zaharisită la cuptorul cu microunde şi-n funcţie de cāt de repede o vrei lichefiată programezi cuptorul la temperatura necesară. Eu o prefer pe cea de dezgheţ (carne).

pus acum 13 ani
   
papapius68
apicultor

Din: VASLUI
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 9
Am uitat!Nu fluidiza pe cīt positbil mierea decīt o singură dată!!!

pus acum 13 ani
   
nicu has
apicultor

Din: caransebes
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 435
va multumesc

_______________________________________


pus acum 13 ani
   
gmih
apicultor

Din: Focsani
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 637
Microundele ataca mierea si pierde toate proprietatile. Cel mai bine incalzire controlata cu un termometru de acvariu.

_______________________________________
Vorbind cu blandete, si tinand in mana un ciomag, veti ajunge departe.
(Theodore Roosevelt )

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la