APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Sweet31 pe Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 47 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / BATTLEFIELD - CAMP DE LUPTA / Forumul şi democraţia  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833
Atenţie, domnilor moderatori, relatarea seacă a faptelor cuiva nu constituie atac la persoana acestuia!

Cetatea Atena avea o agora(piaţă publică în care orice cetăţean liber avea dreptul la cuvânt atunci când se dezbăteau probleme publice. La fel se petreceau lucrurile şi la Roma, tot în piaţa publică, pe care ei o numeau forum. Cetatea Roma a devenit între timp un imperiu întins şi în mod logic problemele publice şi cele de stat erau dezbătute de senatori în Senat, mama(tatăl?) parlamentelor de astăzi. Îmi menţin afirmaţia că forumul nostru este cel mai bun forum de apicultură. Dar am o nelămurire. Moderatorii(atât de necesari) se mai consideră gardieni care împiedică cetăţenii să se apuce de cap atunci când discuţiile se aprind, ca în forumurile antice, sau se cred senatori? Mi-am pus această întrebare în urma unor incidente neprovocate de mine.
-Un începător(probabil) şi-a spus părerea critică despre stilul de lucru al unuia, P. Am intervenit pentru a drege lucrurile scriind că îşi poate permite să lucreze astfel pentru că este în pastoral şi probabil nu are alte stupini în apropiere. Dar de dragul adevărului am adăugat că acel stil de lucru poate provoca furtişag în localităţi, dacă este lipsă de cules ori dacă există prin apropiere familii de albine pornite pe furtişag. Manifestând spirit de gaşcă unii moderatori  mi-au sărit în cap de parcă postarea mea neutră ar fi fost o ofensă gravă. Şi au "dovedit" că nu există nici un pericol. De atunci albinele au omorât cai şi chiar şi oaneni. Iar P s-a supărat deşi nu avea niciun motiv.
-În topicul în care unii moderatori "desfiinţau" diafragma D i-a invitat pe cei care o folosesc să-şi exprime punctul de vedere. Am dat curs invitaţiei şi am adus argumente în favoarea ei. Gaşca(scuzaţi expresia) a transformat discuţia într-un scandal.
-Când am scris despre avantajul împachetării familiilor pentru iernare şi am argumentat cu poze, acelaşi P şi-a manifestat "mila" faţă de familiile mele, care erau bine-mersi şi s-a oferit să-şi aducă el câţiva stupi la mine ori să-i ducă pe ai mei la el pentru a-mi arăta că greşesc. Deşi era suficient ca la momentul potrivit să privească la stupii lui şi să constate că din cauza căldurii degajate chiar şi la familiile împachetate se topeşte zăpada de pe capac înainte de a se topi cea de pe lăzile goale.
-Pentru a nu leza orgolii am deschis un topic separat în care nu am combătut fundul cu plasă ci am atras atenţia, cu argumente serioase, asupra faptului că în perioadele reci în care se creşte puiet deschiderea fundului cu plasă are ca efect sporirea numărului de acarieni varoa. Un moderator m-a "combătut" arătând că familiile de albine cu fund antivaroa deschis sunt active şi pe timp canicular. Dar despre aceasta scrisesem acelaşi lucru şi eu. P s-a supărat, interpretând postarea mea ca un atac asupra stilului său de lucru. De parcă cineva ar putea să aibă un stil de lucru doar al lui! Dacă tot s-a supărat îi amintesc faptul că pe iarba şi pe terenul din mama natură se găsesc răspândite şi ouăle câtorva specii de tenii care paraziteazăşi omul. Aceste ouă nu sunt distruse de sucul gastric de aceea cei care vând alimente au obligaţia morală şi legală de a evita contaminarea lor. Când începătorul a criticat stilul de lucru al lui P nu a observat aceasta iar eu pentru a-i menaja orgoliul, cam exacerbat, după părerea mea, nu am comentat că ramele lui P puse pe jos se pot infesta cu ouă de tenii. Am scris doar că putea folosi lada pentru rame sau măcar capacul răsturnat al stupului. Eu nu arborez lozinci creştine dar dacă aş pune ramele pe jos m-aş simţi vinovat. Pentru că aş putea provoca îmbolnăvirea unui om sau chiar moartea celui care-mi dă bani munciţi pentru răul pe care i-l fac!
-Au fost cazuri când într-o dispută moderatorul practica atacul la persoană pe care-l sancţionase atunci când l-au practicat alţii. Nu-l critic pe administrator pentru că nu a intervenit pentru că este în interesul forumului deci şi al nostru să-şi păstreze moderatorii şi să-şi crească audienţa. Dar moderatorii trebuie să ştie că noi îi vedem, că nu este frumos şi că abuzurile lor pot avea urmări neplăcute şi asupra forumului şi asupra noastră.
-A fost banat Marian Sima. Nu mă dau în vânt nici după modul lui de a scrie nici după caracterul său pus într-o lumină nefavorabilă de postările sale. Nu am văzut filmul pus de Ciobi, neozeelandezul nostru, şi-l rog să continue relatările apicole. Dar Marian Sima avea dreptate când afirma că LA NOI un asemenea procedeu ar putea provoca furtişag. Era atât de greu să i se recunoască dreptatea? De ce a sărit gaşca pe el?

Susţin că este în interesul nostru al tuturor ca forumul Stupăritul să rămână un for pentru dezbateri publice, în care onor moderatorii să ne împiedice să ne luăm de cap. Nu să se transforme într-o dictatură în care vor avea drept la cuvânt doar cei care vor susţine ori vor lăuda ideile unor mărunţi dictatori. Care nu pot apărea decât atunci când se gâdilă orgoliile personale ori ale altora. Valer Bodea

Modificat de Valer70 (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041
Dle Valer70 si moderatorii sunt oameni, si ei au dreptul la opinii si pareri mai bune sau mai putin bune.

Faptul ca dumneavoastra (si din pacate nu nu doar dumneavoastra) judecati privind mai intai la "calitatea de moderator" si deabia apoi la justetea si pertinenta parerii nu este nici corect dar mai ales cinstit.

Nu stiu cine si de ce va facut sa crede-ti ca nu aveti dreptul la cuvand .... singurele "conditii" sunt cele care tin de modul de exprimare .... care trebuie sa respecte un minim de bun simt.

Considerati acceptabil ca daca ai dreptate sa-ti jignesti interlocutorii? Sa-i acuzi de rea vointa cand ei sunt vinovati probabil doar de nestiinta?


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 13 ani
   
jonny_it
apicultor

Din: Piatra Neamt/Sibiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2596
Dle Valer, moderatorii sunt si ei oameni, au si ei suflet  si sunt la fel de incapatanati ca restul de utilizatori. Doar ca sunt moderatori nu inseamna ca au dreptate, sau ca au idee despre ce vorbesc. Are drepatte Crisi (doamne cum s-a ajuns sa spun asta!!  )  ca nu trebuie privit doar la textul ala mic de sub nume unde scrie "moderator" pt ca intr-o discutie nu inseamna nimic.
Teoretic ei trebuie sa isi faca treaba cand lumea devine nesimtita rau de tot. 

Cristi, de data asta ce ai mai facut? 


_______________________________________
Din două posibilităţi de alegere, alege-o pe a treia.

pus acum 13 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Domnule Valer, stiti ce e haios?
Faptul ca mai devreme sau mai tarziu Marian Sima (poate si Dumneata) v a descoperii ca se poate hrani,stimula fara pericolul furtisagului.Adica in conditii nepotrivite de regula.

Intrebarea mea este daca va exista taria sa se recunoasca ca... a gresit neacceptand astazi acest lucru.

Si paleta de afirmatii sub impuls e mai larga.




P...
un baiat de gasca.


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 13 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833

Cristian IONITA a scris:

Dle Valer70 si moderatorii sunt oameni, si ei au dreptul la opinii si pareri mai bune sau mai putin bune.

Faptul ca dumneavoastra (si din pacate nu nu doar dumneavoastra) judecati privind mai intai la "calitatea de moderator" si deabia apoi la justetea si pertinenta parerii nu este nici corect dar mai ales cinstit.

Nu stiu cine si de ce va facut sa crede-ti ca nu aveti dreptul la cuvand .... singurele "conditii" sunt cele care tin de modul de exprimare .... care trebuie sa respecte un minim de bun simt.

Considerati acceptabil ca daca ai dreptate sa-ti jignesti interlocutorii? Sa-i acuzi de rea vointa cand ei sunt vinovati probabil doar de nestiinta?


Domnule Cristian Ioniţă, vă rog să nu mă înţelegeţi greşit. Bineânţeles că şi moderatorii sunt oameni, şi încă de bună credinţă. Le suntem recunoscători pentru munca benevolă pe care o fac spre folosul nostru al tuturor. Moderatorii sunt şi apicultori şi încă de mare valoare. Dacă unul ar considera din modestie că nu se încadrează ptintre aceştia-sigur face parte dintre iubitorii albinelor şi ai forumului. Dar unora-şi nu mă refer la dumneavoastră- trebuie să li se amintească din când în când faptul că nu orice părere cu care nu sunt de acord îi vizează  în mod critic neapărat pe ei precum şi faptul că nu dă bine tendinţa unora de a căuta să-şi impună părerile fără să aducă argumente care să le sprijine. Am dat exemple în postarea precedentă: am făcut o precizare neutră şi echipa(nu scriu gaşca) a transformat-o într-un scandal. Am scris despre posibilul efect negativ al fundului varoa deschis când se creşte puiet în afara ghemului, pe temperaturi mai scăzute, am adus şi argumente şi iese scandal. Ce-i de făcut? Eu cred că cine este făcut din sticlă ar fi bine să nu arunce cu pietre. Cineva, nu-mi amintesc cine, scria despre spiritul de gaşcă al unor moderatori. S-a referit la faptul că în gaşcă nu contează că un membru al ei nu are dreptate într-o dispută cu cineva din afară, gaşca sare pe acela. În ceea ce mă priveşte  nu atac pe nimeni. Le recunosc meritele chiar şi celor m-au contrazis cândva fără a-şi sprijini afirmaţiile cu argumente. Le văd şi greşelile, ştiţi că ale altora sunt mai vizibile decât cele proprii. Însă nu atac pe nimeni. Dar nici nu plec capul atunci când cineva ridică tonul sau îmi impută ceva ce nu am făcut, fie el chiar moderator. Valer Bodea


pus acum 13 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833

pupemea a scris:

Domnule Valer, stiti ce e haios?
Faptul ca mai devreme sau mai tarziu Marian Sima (poate si Dumneata) v a descoperii ca se poate hrani,stimula fara pericolul furtisagului.Adica in conditii nepotrivite de regula.

Intrebarea mea este daca va exista taria sa se recunoasca ca... a gresit neacceptand astazi acest lucru.

Si paleta de afirmatii sub impuls e mai larga.




P...
un baiat de gasca.


Domnule Pupemea, Marian Sima sau eu avem încă timpul să o constatăm şi să o recunoaştem. Sau nu, în ceea ce-l priveşte pe el deşi mai degrabă cred că ar recunoaşte-este uneori sâcâitor sau enervant dar cred că este corect. Dumneavoastră însă, domnule Pupemea, nu aţi folosit ocazia pentru că v-a venit foarte greu să treceţi peste orgoliu şi să acceptaţi că se poate favoriza furtişagul. De atunci a trecut multă apă pe Dunăre şi au murit niscaiva familii de albine din cauza furtişagului. Gândul negru vă va şopti că de vină sunt păgubaşii dar nu vă lăsaţi păcălit. O oarecare vină ne revine şi celor care-i îndeamnăm să nu se teamă. Teama este sănătoasă, ne ajută să prevenim multe rele. Valer Bodea


pus acum 13 ani
   
Alecs
CLUB STUPARITUL

Din: Iasi
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 866
GÁȘCĂ, găști, s.f. (Peior.) Grup restrâns de oameni, uniți între ei prin preocupări, mai ales în vederea săvârșirii unor acțiuni reprobabile; grup de oameni care se află la periferia societății.( DEX )
     Pentru o clipa am crezut ca noua lege a educatiei a adus si unele modificari in DEX dar m-am inselat. Definitia pentru gașca a ramas aceeasi. Cu cata usurinta se poate folosi un cuvant atunci cand vrei sa jignesti sau cand il folosesti fara sa stii ce inseamna!!!!!!!!!


_______________________________________
Daca nu putem sa fim buni, sa incercam sa fim macar politicosi. (Nicolae Steinhart)

pus acum 13 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Sa detaliem nitel treaba cu furtisagul

Avem asa: 2500 m patrati.Inghesuim 500 de familii bunicele.Deci stup in stup.Afara este polen si nectar pe 0 sau + 100 g. Stuparii se apuca si hranesc intens pentru complecatre .Este aug si tocmai s-a extras mierea ce a mai fost.Complectarea dureza doua sapt.
Cam ce ar trebuii sa se intample acolo?
Situatia din NZ arata ca si cea de mai sus.

In discutie nu este ce face gheorghe in vatra lui din satul x.In discutie este ce s-a intamplat in NZ sau daca este posibil sa se atministreze si la noi siropul fara sa fie probleme de furtisag...
Dca vine cineva si acuza ca sunt minciuni,rea vointa,etc etc, discutia se muta pe contre si degenereaza.Nimeni nu mai scrie decat sub impuls.

Restul sunt nuante si divagatii.

Nimeni nu ia imputat lui Marian Sima mai mult decat modul de a "dialoga", vocabularul si tensiunea din mesaje.
Asta cred eu.Ca de banat a fost banat de catre Admin.
De cateva luni bune eu nu mai sunt moderator.Deci va rog sa ma considerati ca fiind "exmatriculat" din gasca.

Copilariile cu privire la ramele mele ce am indraznit sa le expun mediului toxic si nociv, devenind astfel sursa imbolnavirilor si focarul API-VIAR, ma fac sa zambesc.
Domnule Valer, incercati  pentru urmatoarele 10 minute sa va imaginati cum arata o locatie cu sute de familii, dupa ce trece stuparul prin ele.
Poezii si tablouri cu rame puse pe capac sau suport special, ceara recoltata in saculeti,propolis razuit cu finete - atentie si recoltat , albine ridicate cu paiul si depuse frumos pe leatul ramei,linistea de mormant,etc etc, sunt frumoase.Sper sa ingaduie Dumnezeu sa prind si eu acele zile.

Rama ce ajunge in familia de albine nu este umluta cu miere inainte ca eu sa curat fiecare celula cu betisoare de urechi imbibate in solutie de propolis,Le expun apoi razelor ultraviolente pentru siguranta.Dca insa nu am timp, pentru acesta operatie, las albina sa se ocupe.Si o face perfect.
Daca va povestesc cum am umplut hranitorele cu miere varsata intr-o zona cu mocirla, o sa ma umpleti de apostrofari si pe capul meu va sta anatema ca pe fotoliu.Dar nu va povestesc.Am fost acuzat ca extrag in iarba si deci impropiu.Ca falsific mierea, ca scot umed si deci posirca, ca omor stupinele din jurul meu, ca sunt plin de boli, ca reprezint interese absonse,ca am stupii primiti cadou  , ca sunt fatarnic,orgolios,mandru,secretoman.Si cate si mai cate.
De acea , daca am devenit un paria al apicultorilor, inamicul nr I al sanatatii si democartiei de pe forum, consider ca va fi destul de greu se mai inventeaza ceva.
Ma simnt implinit.

Stilul de lucru.Va contrazic.Fiecare stupar are stilul sau de lucru.
de la modul cum scoate si depune inapoi ramele, pana la cum descapaceste,transporta,schimba matci,construiste lazi,valorifica culesurile,vinde mierea,impacheteaza,doarme,imprimavareaza etc etc.
Sunt stiluri asemanatoare si stiluri diametral opuse.
Al meu este diferit pana la antagonic cu al Dumneavoastra.
Va rog sa numiti un coleg apicultor cu acelasi stil ca si al meu.Sa ma combin cu el.

Diafragma
Mai multi colegi au participat la dialogul pe aceasta tema.Lipsa unui minim de consens au dus discutiile in muuulte cozi de peste.Finalul acestor discutii este previzibil.



Am iesit din echipa de moderare.
Am renuntat sa mai sochez cu anumite tehnici ce au le folosesc dar nu sunt agreate,potrivite,digerate de unii colegi
Am facut pasul inapoi de pe o locatie ocupata in conformitate cu TOATA legislatia acestei tari
Am incheiat dispute cerandu-mi iertare
Am renuntat sa mai polemizez pe zone sensibile din cafenea.


Ma strofoc sa nu mai intru in dialog cu Dumneata.Sunt convins ca lipsa de rabdare si carentele mele, combinate cu putina mea putere de sinteza si analiza, conduc dialogul in zone si finaluri pe care nu le agreez.Deloc.
Deaceea, va rog respectuos.Faceti un efort si uitati ca exist.


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 13 ani
   
mircea_bog
Administrator

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 1348
Decizia banarii lui Sima, imi apartine in totalitate.
Nu m-am consultat cu nimeni...
Am anuntat aici :

Motivele sunt clare si suficiente. Singura parere de rau este ca trebuia facuta mai de mult. Daca cineva crede ca l-am nedreptatit, sa deschida un topic pe aceasta tema si sa-mi spuna unde am gresit.


_______________________________________

Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se.
O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !

pus acum 13 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833
Domnule Mircea Bog, nu am imputat nimănui banarea lui Marian Sima, a căutat-o cu lumânarea şi a meritat-o! Am spus doar că merita să primească recunoaşterea faptului că la noi o asemenea hrănire, stimulare, ce-o fi fost, că eu n-am văzut-o, făcută în natură, AR FI PUTUT provoca un furtişag! Nu a primit această recunoaştere şi ne poate percepe ca pe un grup care se distrează zădărându-l pe cel mai vulnerabil. Cine are copii ori nepoţi la şcoală înţelege ce spun. Valer Bodea

pus acum 13 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833

Alecs a scris:

GÁȘCĂ, găști, s.f. (Peior.) Grup restrâns de oameni, uniți între ei prin preocupări, mai ales în vederea săvârșirii unor acțiuni reprobabile; grup de oameni care se află la periferia societății.( DEX )
     Pentru o clipa am crezut ca noua lege a educatiei a adus si unele modificari in DEX dar m-am inselat. Definitia pentru gașca a ramas aceeasi. Cu cata usurinta se poate folosi un cuvant atunci cand vrei sa jignesti sau cand il folosesti fara sa stii ce inseamna!!!!!!!!!



Domnule Alecs, după modul îngrijit în care vă exprimaţi şi scrieţi nu pot crede că sunteţi atât de naiv încât să nu vă daţi seama că dumneavoastră sunteţi mai dur cu mine decât am fost eu cu cei la care m-am referit. V-am jignit vreodată? Vreţi cumva să-mi pregătiţi o banare? Mi-ar prinde bine.
Dumneavoastră îi dezinformaţi pe cei care nu prea circulă prin DEX prin această inteligentă manipulare. Intenţionat ori din neştiinţă? Expresia „este de gaşcă” sau „băiat de gaşcă” are sens laudativ, nu peiorativ. Eu nu am folosit-o în acest sens.
Atunci când se referă la oamenii obişnuiţi nu la lumea interlopă expresia „spirit de gaşcă” şi cuvântul „gaşcă” nu are înţelesul tenebros pe care i-l atribuiţi dumneavoastră. Sau ştiţi cumva că dumnealor li s-ar potrivi? La mine a avut sensul de „grup de persoane care se sprijină reciproc”, grupul susţinându-l pe cel care intră în contradicţie cu cineva din afara grupului. Dacă definiţia mea nu a ajuns în DEX fiţi liniştit, va ajunge. Pentru că dacă aţi cunoaşte bine limba vie, vorbită, nu cea din DEX, m-aţi fi înţeles şi nu m-aţi fi admonestat. Nu numai că există în limba vorbită, aceste expresii au pătruns şi în cea utilizată în mass-media. Aşa că vă rog nu-mi denaturaţi afirmaţiile şi  „nu vă faceţi avocatul diavolului”. 
Vă dau exemple din mass-media despre oameni onoraţi şi onorabili, totuşi găşcari(!).

"Gabriela Ene este sustinuta DIN SPIRIT DE GAŞCĂ…
Spirit de gasca in Consiliul Local! :: Jurnal de Dambovita. Dar SPIRITUL DE GAŞCĂ s-a manifestat vehement și în toată splendoarea sa în momentul în care s-a pus în dezbatere punctul privind aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a locurilor de joacă din municipiu...
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Iasi, social-democratul Constantin Simirad, a declarat, ieri, ca liderul PSD Mircea Geoana este influentabil, are un SPIRIT DE GAŞCĂ… ".
Mulţumit? Valer Bodea

Modificat de Valer70 (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
Alecs
CLUB STUPARITUL

Din: Iasi
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 866
As fi dorit sa nu raspundeti la postarea mea pentru ca sa nu va puneti in situatia de a va contrazice singur. Nu in sens laudativ ati folosit expresia, ceea ce reiese clar din modul in care va exprimati. Ba undeva in cuprinsul postarii , intr-o paranteza , va cereti scuze ca o folositi. Si desigur ca m-am simtit deranjat deoarece faceam parte din acelasi grup de moderatori pe care-l numiti gasca,iar expresia se referea la intregul grup, si nu-mi amintesc sa fi intervenit eu vreodata in postarile dvs.In nici un fel.Cat despre banare, reiese asa ceva din postarea mea ? Sau aveti impresia ca stau la colt cu bata in mana gata sa altoiesc pe orcine apare ? Stati linistit.Nu va ofer eu aceasta ocazie pe care o numiti bucurie. Eu doar am ( nu v-am ) atras atentia ca nu-i bine sa folosim cuvinte nepotrivite care sa se adreseze unui grup in intregul sau atunci cand de fapt discutia vizeaza doar o singura persoana.In legatura cu exemplele pe care le-ati dat ,m-as referi doar la ultimul la care trebuie sa recunosc ca DA aveti dreptate. Si secretarulConsiliului Judetian Iasi a folosit expresia in acelasi sens "laudativ " ca si dvs. Am sa va rog sa nu va obositi sa dati o replica la replica pentru ca va ramane fara replica deoarece nu doresc sa intru cu nimeni in discutii interminabile si fara rost. Cu atat mai mult cu dvs.Sincer va apreciaz atunci cand scriati despre apicultura. Citesc cu placere postarile despre apicultura iar ale dvs. scot in evidenta faptul ca santeti meserias. As fi dorit ( ca sa inchei asa cum am inceput ) sa nu raspund la replica dvs. dar m-ati intrebat. V-ati adresat direct la persoana mea ceea ce eu nu am facut in postarea de mai sus.Nu va mai raspund si nu va......banez. Cu stima   Alecs

_______________________________________
Daca nu putem sa fim buni, sa incercam sa fim macar politicosi. (Nicolae Steinhart)

pus acum 13 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833
Domnule Alecs şi eu v-am apreciat postările dar eu sunt meseriaş incomplet pentru că mi-am deplasat stupii puţin şi doar pe lângă casă. Vă felicit pentru spiritul de echipă! Nu scriu de gaşcă. Afirmaţi că am folosit în mod laudativ expresia şi că mă contrazic. Greşiţi(?), ambele dumneavoastră afirmaţii sunt neadevărate pentru că am scris chiar eu că nu am folosit-o în scop laudativ. Şi nu m-am contrazis. Vă simţiţi lezat pentru că aţi făcut parte din grupul de moderatori? Nu este cazul. Afirmaţia des repetetă pe alte meleaguri că "românii sunt hoţi" nu mă face să sar în sus de indignare pentru că nu-i vizează pe absolut toţi românii şi pentru că eu nu fur. Nici măcar timpul colegilor care nu-şi pun probleme de etică ori religioase, pentru că pot să citească doar ce le place. Dar această afirmaţie mă întristează prin faptul că la noi sunt mai mulţi hoţi decât la cei care ne blamează cam nemeritat pentru că mulţi dintre ei au hoţi mai mari(nu românii au comis jaful secolului trecut). Deci nici pe dumneavoastră nu trebuie să vă afecteze remarca despre moderatori, pentru că nu dumneavoastră aveaţi musca pe căciulă. Dar dacă faceţi afirmaţii neadevărate s-ar putea să vi se aşeze. Dacă vă călcaţi promisiunea şi-mi răspundeţi nu mă supăr, până-n 15 februarie mai am timp pentru bătut clapele. Toate cele bune! Valer Bodea

Modificat de Valer70 (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041
pai ... hai sa lamurim ... \

dle Valer va rog frumos si respectos sa nominalizati pe cei la care ati facut referire atunci cand ati folosit expresia "gasca".

Eu deocamdata raman la parerea ca daca "judecati privind mai intai la "calitatea de moderator" si deabia apoi la justetea si pertinenta parerii nu este nici corect dar mai ales cinstit".

Faptul ca intr-o discutie "contra" apelati aproape instantaneu la reclamarea faptului ca interlocutorul este sau a fost moderator denota cu totul si cu totul altceva decat buna credinta si sprit combativ.

Comportamentul de acest gen (nu doar a dumneavoastra) a dus la situatia in care apicultori (fie ei moderatori sau nu) care au ceva de spus sa prefere sa taca, oare asta sa fie scopul nostru pe forum? sa face din orice un prilej ca cel mai tare in gura sa iasain evidewnta iar cei care au ceva de spus sa prefere sa taca? doar ptr ca nu se simt confortabil ptr ca orice chichita ii este interpretata si rasinterpretata si apoi e acuzat de toate relele de pe acest pamant?


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 13 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833
Definiţie DEX: GÁŞCĂ, găşti, s.f. (Peior.) Grup restrâns de oameni, uniţi între ei prin preocupări, MAI ALES în vederea săvârşirii unor acţiuni reprobabile; grup de oameni care se află la periferia societăţii.
Domnule Cristian Ioniţă, vă rog să remarcaţi că acel ”MAI ALES” din prima definiţie a găştii indică faptul că gaşca nu reuneşte întotdeauna oameni care îşi propun să realizeze acţiuni reprobabile, aşa cum dă de înţeles domnul Alecs. În consecinţă a spune cuiva că face parte dintr-o gaşcă ori că are spirit de gaşcă nu constituie neapărat o jignire gravă, cum dă de înţeles cu revoltă acelaşi domn care mi-a denaturant afirmaţiile. Am postat dealtfel dovezi din massmedia în acest sens. Înainte de a vă răspunde la postarea dumneavoastră vă rog să-mi permiteţi câteva consideraţii personale.
-Gaşca din lumea interlopă a preluat o lege a haitei animale. Aceea că toţi ceilalţi sunt duşmanii haitei şi haita este duşmana tuturor. Cel mai puternic este şeful suprem, având drept de viaţă şi de moarte asupra membrilor haitei iar membrii haitei îi datorează supunere totală până la moarte dovedită de exemplu de câinele mai slab care se supune şi se aşază pe burtă, oferindu-i şefului acceptat acces nestingherit la jugulara sa. Don Bazil, Bătrânul , Pungă Florin, Ioan Puiu , Lucian Avram şi alţi iubitori ori cunoscători de câini înţeleg ce spun. Cei care umanizează fidelitatea câinelui care uneori merge până la moartea câinelui pe mormântul stăpânului decedat dovedesc faptul că habar nu au de legile lumii animale . Acel câine se comportă aşa pentru că stăpânul s-a impus ca şef al haitei formată din ei doi. Cine creşte câini ştie că uneori după ce creşte câinele încearcă să se impună el ca şef al haitei formată din câine şi stăpânul său. Pe care vrea să-l supună. Atunci câinele îşi poate ataca stăpânul, îl poate da afară din casă ori din fotoliul preferat. Crescătorii de câini ştiu foarte bine că sunt rase în care dacă nu ia bătaie căţelul de câteva ori, ca să ştie cine e şeful, la maturitate sigur câinele va încerca să preia rolul de şef al haitei, cu urmări uneori tragice pentru stăpân. Şeful haitei mai numeroase are "locotenenţi" care-l ajută să-i domine pe ceilalţi. Locotenenţi are şi şeful găştii umane, aceştia luptă în locul său şi şefului i se permite şi să-i “scarmene” pe membrii găştii, când are chef. Nici haita animală nici cea umană(interlopă nu-şi face probleme cu morala în relaţiile cu cei din afara haitei, respectiv a găştii.
-Spre deosebire de gaşcă în grupul de prieteni uniţi prin afinităţi sau interese comune ca fotbalul, cursele de maşini, şahul, filatelia ori stupăritul, de exemplu, membrii grupului respectă ori cel puţin susţin că respectă regulile morale de conduită. În consecinţă spre deosebire de haită(gaşcă dacă un membru al grupului întră în conflict cu cineva din afara grupului grupul nu-I sare intrusului la beregată ci aplanează conflictul, nu îl accentuează. Uneori sub presiunea efectului de grup membrii acestor grupuri formate din oameni dealtfel respectabili alunecă, fără să-şi dea seama, la nivelul comportării de gaşcă. Şi cam uită de morală. Ba uneori mai rău, decad la nivelul comportării de haită, care nu are repere morale. Se întâmplă mai ales la iubitorii de fotbal. Dar fenomenul nu este străin nici iubitorilor altor sporturi şi nici altor grupuri umane.
Valer Bodea

Modificat de Valer70 (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Domnule Valer sunteti un smecher sadea.

Va rog sa-mi spuneti care este sensul frazei de mai sus.Sau ce am avut eu in gand cand am scris fraza.


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 13 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833
Vreţi să arătaţi că deşi eu sunt mai bătrân totuşi vulpe bătrână sunteţi dumneavoastră! Valer Bodea

P.s. Numai uneori pot bănui ce gândesc anumiţi oameni. Dar e plictisiror şi frustrant.


pus acum 13 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Nu Domnule!
Smecher, nu este egal cu Vulpe.
Smecher deriva din Der Schmecker.Care inseamna altceva.Ceva de genul ca Dumneata esti un om cu capul pe umeri ce nu se lasa dus de nas.
Adica cu totul si cu totul altceva decat ..."smecher"
Drept e ca Smecher ,astazi este atribuit altor persoane si cu alt inteles.A fost denaturat.
La fel si cu Gasca.
De cate ori ati folosit acest cuvant (gasca) in discutiile despre grupuri , in sens pozitiv?

Faptul ca folosind acest cuvant a fost inteles gresit ( dupa parerea Dumnitale) denota ca directia cu care ati scris acest cuvant a fost premeditata.
Ce este asa de greu de recunoscut?


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 13 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833

pupemea a scris:

Nu Domnule!
Smecher, nu este egal cu Vulpe.
Smecher deriva din Der Schmecker.Care inseamna altceva.Ceva de genul ca Dumneata esti un om cu capul pe umeri ce nu se lasa dus de nas.
Adica cu totul si cu totul altceva decat ..."smecher"
Drept e ca Smecher ,astazi este atribuit altor persoane si cu alt inteles.A fost denaturat.
La fel si cu Gasca.
De cate ori ati folosit acest cuvant (gasca) in discutiile despre grupuri , in sens pozitiv?

Faptul ca folosind acest cuvant a fost inteles gresit ( dupa parerea Dumnitale) denota ca directia cu care ati scris acest cuvant a fost premeditata.
Ce este asa de greu de recunoscut?



1. Nu am afirmat că şmecher înseamnă vulpe, aşa că încercaţi să fiţi Domn. Pentru ce nu sunteţi Corect? Mi-aţi pus 2 întrebări, cerându-mi să răspund LA UNA din ele, la alegerea mea. V-am răspuns la a doua, cea mai grea dar cea care poate fi mai ziditoare pentru dumneavoastră. Ce gândeşte omul ştie cu certitudine doar Cel De Sus. Care ne permite totuşi uneori să ne dăm seama ce gândesc sau ce stare de spirit au semenii noştrii. De obicei cei mai depărtaţi, pentru că de multe ori nu-l înţelegem ori îl înţelegem greşit tocmai pe cel de lângă noi. Răspunsul la cea de a doua întrebare era mult mai greu de dat totuşi v-am spus în câteva cuvinte ce stare sufletească aveaţi atunci, ce gând vă domina când aţi formulat întrebările pe care mi le-aţi adresat. Aventura cuvintelor dealungul timpului este foarte interesantă, sunt cuvinte care nu numai că şi-au schimbat puţin sensul, ca "şmecher" de exemplu ci şi l-au rotit cu 180 de grade, din laudative devenind peiorative şi invers. Ca să vă convingeţi că v-am răspuns cinstit vă subliniez întrebarea LA CARE V-AM RĂSPUNS, amintindu-vă proverbul: "Cu voia lui Dumnezeu, cine sapă groapa altuia...". Voi continua. Valer Bodea

"Domnule Valer sunteti un smecher sadea.
Va rog sa-mi spuneti care este sensul frazei de mai sus.SAU CE AM AVUT EU ÎN GÂND CÂND AM SCRIS FRAZA."

Modificat de Valer70 (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Domnule,
Ma plimbati prin toata...curtea.Ma invartiti prin tot universul pentru...un cuvant.
Mintea mea e mult mai simpla.

Ce am gandit e simplu.Am gandit ca poate este un ex.bun si o sa va conving cumva ca anumite cuvinte au inteles modificat, fiind recunoscute si folosite ...modificate.

Nu e mai simplu sa recunosteti ca un anumit cuvant sau formulare a fost ...neinspirata?
E mai comod sa facem teoria chibritului pe un cuvant? Sa ajungem la DEX , la istoria cuvintelor,la exemple din viata, la ...Divinitate??

Suntem cu Vaca pe pasune? Vorbim despre intelesul unui cuvant de doua -trei zile.Cand e clar ca ziua.Cineva rosteste  si ceilalti inteleg altceva.

Si nu ar fi aici problema.Se intampla deseori sa fim intelesi gresit.Problema apare cand o tinem ....gaia pe aia cu ...io am vrut sa zic altceva, dar voi sunteti cu ...vaca.


Si uite asa, discutiile apicole,sau de alta natura, sar rapid in off topic.De unde nu le mai aduce nici supermoderatorul lui peste oceanic, inapoi.
Apoi, se incing discutiile, se nasc animozitati, se interpreteaza orice cuvant sau fraza si nimeni nu mai scrie decat la impuls si la ...oha.
Ne trezim apoi peste cativa ani si afirmam...cu larghete: Noi Romanii nu sintem in stare sa stam  laolalta.Nu putem face echipa.
Pai... asa o fi?


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 13 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041
D-le Valer .... recunosc ca ati reusit sa ma aburiti de tot


nu am remarca sa-mi fi raspuns la:


Cristian IONITA a scris:

pai ... hai sa lamurim ...

dle Valer va rog frumos si respectos sa nominalizati pe cei la care ati facut referire atunci cand ati folosit expresia "gasca".

....


De asemenea .... daca considerati necesar putem muta acest topic la Battle .... deoarece cu regret constat ca acolo se incadreaza .... atat timp cat nu "combatem" ideei ci persoane (sau grupuri de personane).


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 13 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833
Dommule Cristian Ioniţă după părerea mea locul topicului este aici pentru că nu combat persoane ori grupuri. Atrag atenţia asupra unei mentalităţi care poate dăuna forumului. Încă nu v-am răspuns. V-am pregătit ieri un răspuns care mi-a tot fost şters de întreruperile frecvente de curent(în judeţul Satu Mare a bătut vântul. Nu uraganul!). Nu este cazul să vi-l mai trimit pentru că vă va ajunge digresiunea despre haită, gaşcă şi grup care uneori adoptă atitudini de gaşcă postată deja(care-i serveşte şi domnului Alecs care a afirmat că nu sunt în temă, răspunsul dat mai sus lui Pupemea şi cel care urmează. Acestea sunt mai scurte decăt  răspunsul pregătit ieri. Şi ilustrează perfect spiritul de gaşcă la care m-am referit. Valer Bodea

Modificat de Valer70 (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
alt stupar
CLUB STUPARITUL

Din: Jud. Arad
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2312
domnule Valer, cu siguranta scrierile unor N. Steinhart, P. Tutea, M. Eliade va sunt familiare.
Filozofie adavarata, teme serioase. Bine-bine, monstrii sacri, greu de egalat.

Subiectul asta... forumul si democratia... nu aveti impresia ca iroseste cuvinte inutil ?
Doar de dragul de a scrie ?
Perdea de fum ?
Vorbit discutii ?


_______________________________________
albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine...

pus acum 13 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833
Domnule Alt stupar, recunosc faptul că nu l-am citit pe Ţuţea, de M. Eliade am citit doar Istoria religiilor şi un roman iar de Steinhardt doar jurnalul fericirii şi m-a întristat tragedia sa pe care eu o văd într-o altă lumină decât ceilalţi. Tema cred că este utilă, altfel n-aş fi deschis topicul. Chiar dacă pe ici pe colo eu văd lucrurile în gri deşi alţii le văd în alb.  Poate postarea următoare, de încheiere, vă va schimba părerea. Valer Bodea

pus acum 13 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833
-Domnule Cristian Ioniţă, nu m-am referit doar la unii din moderatorii actuali, m-am referit şi la unii din foştii moderatori respectiv actualii-foşti moderatori ascunşi sub faţada CLUBULUI STUPĂRITUL. Apropo, denumirea include  multă aroganţă pentru că nu le-a ajuns scrierea cu literă mare doar a primelor litere ale cuvintelor Clubul şi Stupăritul, onoare rezervată de limba română doar pentru instituţiile de nivel naţional. Fiind vorba de un grupuscul nu au dreptul nici la acel S mare din cuvântul stupăritul. Dar trăim în România şi fiecare violează limba maternă cum vrea. Senzaţia de putere dată de grup şi de spiritul de gaşcă i-a făcut să nu-şi dea seama că în timp ce Dumnezeu se mulţumeşte cu o singură literă mare în nume în nume, ei îşi iau o căruţă.
-Este dreptul de necontestat al administratorului să le accepte moderarea de sub masca Clubului stupăritul, dar ce se va întâmpla dacă forumul se va umple de cluburi, de la Clubul doamnelor stupăriţe până la Clubul stuparilor-vânători care vor primi şi simpatizanţi, de exemplu? Dar la deschiderea unei multitudini de bloguri ale acestora? Ar mai avea viitor acest forum care şi-a dublat într-un an numărul membrilor? Explicaţia că acest Club stupăritul nu este moderator colectiv nu ţine. Dacă moderatorul STUPĂRITUL ar fi o altă persoană, nu Clubul, aceştia ar fi protestat împotriva uzurpării numelui Clubului. Spiritul de prietenie, colegialitate degenerează uneori în spirit de gaşcă. Pe nesimţite. Eu am dat exemple la deschiderea topicului.
-A intervenit domnul Alecs care cică s-a simţit vizat, ca fost moderator(de parcă acum nu ar fi, doar e clubist!) şi mi-a dat în mod elegant la cap cu DEX-ul, insinuând neadevărul că am folosit expresii calomnioase ori înjurioase, luaţi-o cum vreţi şi că nu-mi cunosc limba maternă. Dacă i-aş fi răspuns în stil Janese:”ce sari mă în sus ca o călugăriţă la care i s-au făcut propuneri ruşinoase, când zic ăia că românii fură te simţi arătat cu deştul dacă tu eşti cinstit?” cred că totul s-ar fi redus la atâta. Dar pentru că eu îl ştiam altfel de om, i-am dovedit cu citate din mass-media că există şi un înţeles necalomnios al acelor cuvinte.
-Pentru că era dominat de spirit de gaşcă domnul Alecs mi-a servit alte două neadevăruri: că aş fi afirmat chipurile că termenii utilizaţi de mine ar fi laudativi şi că m-am încurcat. Am scris neadevăruri nu minciuni pentru că în lumea noastră democrată unde infractorii au mai multe drepturi decât oamenii cinstiţi nu se mai poartă cuvintele minciună, furt sau hoţie şi altele, fiind înnobilate şi devenind afirmaţie neadevărată respectiv sustragere…Remarca mea despre drepturi au trăit-o dureros pe pielea lor, la propriu, pensionarii care în anii inflaţiei provocate intenţionat au trăit cu pâine şi apă în timp ce infractorii primeau după gratii proteinele necesare, prevăzute de tante Europa. I-am arătat domnului Alecs că nu am afirmat că aş fi folosit acei termeni în mod laudativ deci nici nu m-am încurcat.
-După dumnealui a apărut domnul Pupemea care şi el mi-a imputat faptul că aş fi afirmat că am folosit termenii aceia în mod laudativ, repetând astfel afirmaţia mincinoasă a lui Alecs. Deşi mai sus era postarea mea în care afirmam tocmai că eu NU am folosit expresiile în mod laudativ. Dar am arătat şi că nu le-am utilizat în sensul absurd în care a binevoit să le interpreteze domnul Alecs care s-a prefăcut că nu cunoaşte bine limba vorbită. Dacă cineva nu ar citi tot topicul i-ar crede pe Pupemea şi pe Alecs care se pare că au talent muzical şi şi-au însuşit bine Aria calomniei a lui Giuseppe Verdi. Dacă nu aş şti să mă apăr gaşca ar mai arunca la bătaie pe vreun membru mai curăţel şi distracţia ar continua. Deci domnule Cristian Ioniţă, cei doi care au făcut afirmaţii neadevărate chiar în acest topic au dat o mostră a modului în care îi face să acţioneze pe Oameni spiritul de gaşcă care îi transformă în oameni.
-Deci nu contează numele, domnule Cristian Ioniţă şi nu aştept pedepsirea nimănui, chiar dacă aţi fi în măsură să o faceţi. Am scris ce am scris combătând o atitudine nu persoane pe care le admir ca stupari şi le simpatizez ca oameni, pentru că bineânţeles au şi calităţi destule, nu doar micile abateri cauzate de alunecarea spiritului de prietenie în spirit de gaşcă. 
Valer Bodea


pus acum 13 ani
   
mircea_bog
Administrator

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 1348
Pentru ce atata risipa de cuvinte ?
D-le Valer 70 doua intrebari :
- Puteti sa-mi dati un exemplu, precum ca ati fi fost nedreptatit vreodata de un moderator ?
- A existat o situatie in care dv. participand la o dezbatere pe teme apicole, impreuna cu unul sau mai multi moderatori, acestia din urma sa fi abuzat de calitatea de moderator ?
Ati fost impedicat, sicanat, banat, etc., cu scopul de a fi oprit in a va exprima ideile ?

Pot sa intreb asta, fara sa fiu banuit de cine stie ce interese ascunse ?
Pot sa intreb astea fara a fi aratat cu degetul ca fac parte din nustiu ce gasca ?
Pot intreba astea fara a fi banuit ca atac in haita ?


_______________________________________

Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se.
O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !

pus acum 13 ani
   
marius.gj.apic.
apicultor

Din: Motru
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 413
Niciodată n-am înţeles de ce atâta tevatură cum că "de ce CLUBUL ... ? " , "de ce SUPERMODERATOR ? " , "de ce uni modereză la umbră ? " , "de ce alţi modereză la soare ? " ...

_______________________________________
2 Timotei 3:16   Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,
3:17   pentruca omul lui Dumnezeu să fie desăvîrşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.

pus acum 13 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833

mircea_bog a scris:

Pentru ce atata risipa de cuvinte ?
D-le Valer 70 doua intrebari :
- Puteti sa-mi dati un exemplu, precum ca ati fi fost nedreptatit vreodata de un moderator ?
- A existat o situatie in care dv. participand la o dezbatere pe teme apicole, impreuna cu unul sau mai multi moderatori, acestia din urma sa fi abuzat de calitatea de moderator ?
Ati fost impedicat, sicanat, banat, etc., cu scopul de a fi oprit in a va exprima ideile ?

Pot sa intreb asta, fara sa fiu banuit de cine stie ce interese ascunse ?
Pot sa intreb astea fara a fi aratat cu degetul ca fac parte din nustiu ce gasca ?
Pot intreba astea fara a fi banuit ca atac in haita ?


Domnule administrator Mircea Bog, STUPĂRITUL este moderator. Pupemea este membru al Clubului Stupăritul. Pupemea afirmă că el nu este moderator. Rezultă că nu este moderator Clubul Stupăritul. Dar membrii Clubului dintre care unii sunt foarte bătăioşi ar fi permis probabil doar unei singure persoane să modereze sub sigla lor. Este cam neclar deci aş vrea să ştiu dacă este moderator Clubul Stupăritul, ori nu, ca să vă pot răspunde. Valer Bodea

Modificat de Valer70 (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
alt stupar
CLUB STUPARITUL

Din: Jud. Arad
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2312
membrii clubului sunt bataiosi ?
Hm, eu aveam aceasta impresie tocmai despre dvs!
deci, batem in continuare apa-n piua ? Bine.


_______________________________________
albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine...

pus acum 13 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833
Domnule Alt stupar, sunteţi cumva specialist în dezinformare? Sau spiritul la care mă refeream vă face să denaturaţi ce am scris? Recitiţi şi constataţi că Nu am afirmat că membrii Clubului sunt bătăioşi! Valer Bodea

pus acum 13 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041
cum spuneam ... acest topic a ajuns unde-i era locul

_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 13 ani
   
fotoklipa
apicultor

Din: Bucuresti-giurgiu
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 720

alt stupar a scris:

membrii clubului sunt bataiosi ?
Hm, eu aveam aceasta impresie tocmai despre dvs!
deci, batem in continuare apa-n piua ? Bine.



Sa vedem cine ia parte la bataie?!?:

Administrator
-Mircea Bog

Clubul Stuparitul
-Alt Stupar
-Alecs
-Pupemea

Moderator
-Cristian Ionita

Apicultorii

-Valer70
-Jonny it
-marius.gj.apic

eu ma ocup doar de statistica      
in momentul de fata apicultorii sunt in inferioritate numerica,asteapta intariri pe flancuri,moderatorii se pregatesc de o sedinta pe mp,administratorul,ascute obiectul banarii,moderatorul asteapta un semn de la cavaleria usoara.Ca la o comanda cei din Club srapung,apararea pe flancul drept,al apicultorilor ,inca nu au cazut,lupta continua,batalia este la inceput.      


_______________________________________
Omul, de-ar fi constant, ar fi perfect. ( William Shakespeare )

pus acum 13 ani
   
jonny_it
apicultor

Din: Piatra Neamt/Sibiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2596
Ma predau! Ma predau! Ma predau! Ma predau! 

Eu in ce parte trebuie sa alerg ca sa scap?    Nu de alta dar Cristi aduce catzaua! 


_______________________________________
Din două posibilităţi de alegere, alege-o pe a treia.

pus acum 13 ani
   
alt stupar
CLUB STUPARITUL

Din: Jud. Arad
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2312

fotoklipa a scris:



Sa vedem cine ia parte la bataie?!?:


Scrie bre despre albine, ori baga o poza, imortalizeaza clipa aia de care zici, ce-ti trebuie tie contre de-astea?
Am epuizat tot repertoriul pe "apicole" si de plictiseala dam in caterinca?
Pe naiba, hai ca maine-poimaine e gata iarna si la vara ne-o fi dor de forum.


_______________________________________
albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine...

pus acum 13 ani
   
fotoklipa
apicultor

Din: Bucuresti-giurgiu
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 720

alt stupar a scris:


fotoklipa a scris:



Sa vedem cine ia parte la bataie?!?:


Scrie bre despre albine, ori baga o poza, imortalizeaza clipa aia de care zici, ce-ti trebuie tie contre de-astea?
Am epuizat tot repertoriul pe "apicole" si de plictiseala dam in caterinca?
Pe naiba, hai ca maine-poimaine e gata iarna si la vara ne-o fi dor de forum.


Nu scriu despre albine acu',ca se deoache.
    dupa data de 10 martie,vorbim de ele si numai zambii fasolea din poza aia la mine, cu "pestele" ala in mana,ca mi-e dor de-un pescuit.

Modificat de fotoklipa (acum 13 ani)


_______________________________________
Omul, de-ar fi constant, ar fi perfect. ( William Shakespeare )

pus acum 13 ani
   
adycnst
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 280
jonny_it nu te preda ma alatur si eu

_______________________________________


pus acum 13 ani
   
jonny_it
apicultor

Din: Piatra Neamt/Sibiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2596

adycnst a scris:

jonny_it nu te preda ma alatur si eu


Bag de seama tu alergi mai repede decat mine (in sensul opus fata de directia de unde vine "dusmanul".

Citez: "E foarte usor sa nu iti fie frica daca ai curaj" .. MarEAn Vanghelie 


_______________________________________
Din două posibilităţi de alegere, alege-o pe a treia.

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la