APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
mememe12 la Simpatie.ro
Femeie
23 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 80 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / HRANIREA ARTIFICIALA / Atentzionare  
Autor
Mesaj Pagini: 1
proapis13
apicultor

Din: Turnu-Severin
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2834
Atentionare:
Se atrage atentia ca, incepand cu anul 2011 comunitatea internationala a luat masura
introducerii de noi norme referitoare la livrare de miere de albine tocmai in scopul stoparii
de hraniri masive cu scop de a falsifica mierea si a vinde altceva decat miere naturala.
Astfel:
- invertasa/zaharasa – acest parametru trebuie sa fie minimum 100 U/kg si este influentat
de urmatorii factori:
- mierea este luata de apicultor prea repede din stup si nu o lasa sa
se matureze;
- albinele aduc prea multa miere intr-un timp scurt in stup si nu o
lasa sa se matureze;
- daca mierea este falsificata.
- enzimele straine (activitate fructofuranosidase) – acest parametru trebuie sa fie
nedetectabil, limita de detectie fiind in acest moment de 20 unitati/kg si care arata daca
mierea este falsificata sau nu.
- continutul de apa - max 18%;
- HMF la producator/procesator – max 10 mg/l.
- polen la salcam/tei – min 25%;
- culoarea la salcam – max 10-12.
Mierea poliflora poate fi impartita in miere poliflora normala si miere poliflora lichida
in cazul in care raportul F/G este minim 1,20 cu mentiunea ca pentru mierea lichida se
ofera un pret mai mare dar atentie, acest lucru poate avea loc cand mierea de salcam este
amestecata cu miere de alta natura decat rapita care cristalizeaza foarte urgent.
Deci apicultorii vor trebui sa procedeze in consecinta dar in primul rand sa elimine
categoriile de stupi ce nu permit obtinerea de miere maturata, iar utilizarea de indulcitori
sa fie numai cu scop de stimulare si nu de producere de miere falsificata.
Sa se aiba in vedere ca, toti producatorii de zahar si alti indulcitori au fost obligati sa
marcheze produsele cu o enzima speciala care se va regasi in miere
salve 


_______________________________________
activitate la urdinish shi miere in cat

pus acum 13 ani
   
linde
apicultor

Din: Turda
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 169
Sqlut,
Daca este reala s-au a fost lansata de procesatori
Unde au fost publicate acestea norme,( le regasim, unde,)
cea cu apa  e o mare problema pt cei ce fac pastoral, si nu numai.


pus acum 13 ani
   
apiidcs
apicultor

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 124
eu cred ca aceste masuri sunt facute total in detrimentul apicultorului. asa au facut cu agricultorii, cu zootehnisti acum cu apicultorii etc. nu stiu daca aceste norme sunt respectate atat de mult in cealalta parte a europei. oare mierea importata din china este cu mult mai ,,ecologica,, sa fim seriosi. atatia ani strabunicii nostri au mancat miere pe care au extras-o direct de la stupi. intr-adevar poluarea chimica nu a fost atat de accebntuata, dar existau bolile albinelor , poae existau si alte fel de boli, e care le-am ingerat fara sa stim .......si tot traim. dar  se pare ca nu mai avem loc pe acest pamant de cei care vor sa castige milioane de pe urma afaceilor nesimtite chiar si cele cu miere. eu personal mierea pa care o am este si pentru vanzare si pentru consumul familiar, eu nu fac deosebiri ca este mai curata sau...... daca oa consuma copii mei si nu au nimic o recomand si celorlalti. iar banditii care scot aceste norme in fiecare an vor primi si ei rasplata lor intr-o buna zi

pus acum 13 ani
   
dorindafi
apicultor

Din: novaci Gj
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1283
mierea maturata zici---pai aici eu zic ca e treaba apicultorului ca doar nu albina face extractzia mai devreme ci omul
de nu va fi un an bun vor lua mierea cu tot cu stupi


_______________________________________
NOROC si MIERE MULTA
   0763650092

pus acum 13 ani
   
iosca
apicultor

Din: Calafat - Dolj -
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 493

dorindafi a scris:

mierea maturata zici---pai aici eu zic ca e treaba apicultorului ca doar nu albina face extractzia mai devreme ci omul

          Dorin eu zic ca toate  "normele referitoare la livrare de miere de albine" (asa cum le-a numit proapis13) sunt puse-n vedere apicultorului (el le face si pe cele bune si pe cele rele, iar normele incearca sa-l oblige sa le faca numa' pe cele bune). Stii tu vreuna obligatorie pt albina ?    


_______________________________________
In ciuda rutinei, cresterea albinelor nu te plictiseste niciodata fiindca viata familiei de albine sta sub semnul intamplarii.

pus acum 13 ani
   
iosca
apicultor

Din: Calafat - Dolj -
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 493

proapis13 a scris:

Atentionare:
Se atrage atentia ca, incepand cu anul 2011 comunitatea internationala a luat masura
introducerii de noi norme referitoare la livrare de miere de albine tocmai in scopul stoparii de hraniri masive cu scop de a falsifica mierea si a vinde altceva decat miere naturala.

            In primul rand eu vad masurile acestei "comunitati internationale" (poate ne da colegu' proapis13 si cateva detalii despre EA si despre cine-i acel "Se" din "se atrage atentia"  ) luate datorita amplorii cu care se falsifica mierea la nivel international (noi suntem abia la-nceput dar ne adaptam incet, incet influentati puternic din afara), unde exista o adevarata industrie de producere a mierii falsificate (artificiale ), in multe tari procentul acesteia apropiindu-se de 100% din mierea comercializata (restul fiind cea ecologica care se comercializeaza ca atare).
           Una peste alta nu-i lucru rau, dar unde a fost aceasta "comunitate internationala" pana acum ?  "

Modificat de iosca (acum 13 ani)


_______________________________________
In ciuda rutinei, cresterea albinelor nu te plictiseste niciodata fiindca viata familiei de albine sta sub semnul intamplarii.

pus acum 13 ani
   
clncatalin
apicultor

Din: Bailesti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 15

proapis13 a scris:

Atentionare:
Se atrage atentia ca, incepand cu anul 2011 comunitatea .........



V-as ruga sa mentionati si sursa de informare, pentru a putea sa o consultam si noi.
Va multumesc.


pus acum 13 ani
   
jonny_it
apicultor

Din: Piatra Neamt/Sibiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2596

linde a scris:

Sqlut,
Daca este reala s-au a fost lansata de procesatori
Unde au fost publicate acestea norme,( le regasim, unde,)
cea cu apa  e o mare problema pt cei ce fac pastoral, si nu numai.


Si daca e lansata de procesatori ce este asa de grav? Ca vor calitate mi se pare normal, .. numai sa plateasca pt ea 
Din ce vad parametrii sunt aceeasi ca pana acum, problema e ca de multe ori nu se respecta.


_______________________________________
Din două posibilităţi de alegere, alege-o pe a treia.

pus acum 13 ani
   
jonny_it
apicultor

Din: Piatra Neamt/Sibiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2596

apiidcs a scris:

eu cred ca aceste masuri sunt facute total in detrimentul apicultorului. asa au facut cu agricultorii, cu zootehnisti acum cu apicultorii etc. nu stiu daca aceste norme sunt respectate atat de mult in cealalta parte a europei. oare mierea importata din china este cu mult mai ,,ecologica,, sa fim seriosi. atatia ani strabunicii nostri au mancat miere pe care au extras-o direct de la stupi. intr-adevar poluarea chimica nu a fost atat de accebntuata, dar existau bolile albinelor , poae existau si alte fel de boli, e care le-am ingerat fara sa stim .......si tot traim. dar  se pare ca nu mai avem loc pe acest pamant de cei care vor sa castige milioane de pe urma afaceilor nesimtite chiar si cele cu miere. eu personal mierea pa care o am este si pentru vanzare si pentru consumul familiar, eu nu fac deosebiri ca este mai curata sau...... daca oa consuma copii mei si nu au nimic o recomand si celorlalti. iar banditii care scot aceste norme in fiecare an vor primi si ei rasplata lor intr-o buna zi


Problema principala sunt antibioticele si sunbstantele straine provenite din tratamente si intoxicatii.
Bunicii nostri mancau mierea linistiti pt ca nu exista atata zahar, se dadea cu ratia, atibiotice nu aveau nici pentru ei de unde sa mai dea la albine.

Oricum apicultorii cinstiti nu pierd nimic, o sa piarda cei care se ocupa cu smecherii.

Si sa nu uitam ca exista o diferenta mare cand scrii "Made in UE" fata de "Made in China" .. poate la noi nu conteaza pt ca multi romani cumpara ce e mai ieftin, dar in rest prin UE conteaza.

In momentul cand mierea produsa in UE o sa fie cu mult mai buna decat cea din China atunci o sa simtim si noi in buzunar (si acum e mai buna dar nu cu mult). Asta o spun multi ... ca au sau nu dreptate o sa vedem ..


_______________________________________
Din două posibilităţi de alegere, alege-o pe a treia.

pus acum 13 ani
   
proapis13
apicultor

Din: Turnu-Severin
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2834

clncatalin a scris:


proapis13 a scris:

Atentionare:
Se atrage atentia ca, incepand cu anul 2011 comunitatea .........



V-as ruga sa mentionati si sursa de informare, pentru a putea sa o consultam si noi.
Va multumesc.


Sursa mea de informare contzine strict cele scrise mai sus
shi fac parte dintr-o directiva CE emisa la sfarshitul anului 2010
Eu zic ca este binevenita procesatorii fiind mai atentzi la analize
shi dandu-le posibilitatea sa-shi selecteze clientzii
salve 


_______________________________________
activitate la urdinish shi miere in cat

pus acum 13 ani
   
iosca
apicultor

Din: Calafat - Dolj -
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 493
Asa zic si eu. Rau nu este. Problema este ca acesti prtocesatori, care in majoritatea lor sunt numai intermediari (samsari) neavand nimic de-a face cu procesatul, vor sa fie si "popa si hot". Ei vor sa scoata bani din vanzarea siropurilor, in cantitati industriale , ne si invata cum sa le folosim pt a le aduce cat mai multa miere, si vin acum si pozeaza in victime.
          De la ei pleaca totul din dorinta de a vinde cat mai mult sirop si de a intermedia (ma refer la intermediari pt ca procesatorii adevarati sunt putini) cat mai multa miere.   
          Pai cum va explicati ca de vreo 2-3 ani vin, se bat sa-ti ia mierea din camp sau de acasa fara sa-i intereseze macar de ce este, ca sa nu mai vorbim de analize, de selectia clientilor nici pomeneala .
            Procesatorii adevarati or fi putin mai atenti !
           

Modificat de iosca (acum 13 ani)


_______________________________________
In ciuda rutinei, cresterea albinelor nu te plictiseste niciodata fiindca viata familiei de albine sta sub semnul intamplarii.

pus acum 13 ani
   
clncatalin
apicultor

Din: Bailesti
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 15
Din cate am gasit, standardele actuale ar fi date de:  SR 784-1:2009

Modificat de clncatalin (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
dorindafi
apicultor

Din: novaci Gj
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1283

iosca a scris:


dorindafi a scris:

mierea maturata zici---pai aici eu zic ca e treaba apicultorului ca doar nu albina face extractzia mai devreme ci omul

          Dorin eu zic ca toate  "normele referitoare la livrare de miere de albine" (asa cum le-a numit proapis13) sunt puse-n vedere apicultorului (el le face si pe cele bune si pe cele rele, iar normele incearca sa-l oblige sa le faca numa' pe cele bune). Stii tu vreuna obligatorie pt albina ?    

la acelashi lucru m-am referit shi eu,doar sub alta exprimare


_______________________________________
NOROC si MIERE MULTA
   0763650092

pus acum 13 ani
   
artpop
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 91
Cine are revista Lumea apicola din trimestrul IV2010 si poate,il rog, sa posteze aici,din aceasta revista, rezultatele analizelor efectuate asupra mai multor probe de miere luate din supermarketurile romanesti.
Rezultatele sunt uluitoare;FOARTE PUTINE PROBE CONTIN MIERE NATURALA 100%,restul fiind amestecuri de miere cu diversi indulcitori sau chiar numai indulcitori ,fara urme de miere.Nesimtirea si nerusinarea  sunt pe primul loc.


pus acum 13 ani
   
danut
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 681
Trebuia sa vina si asta odata ,ptr.ca avem destui falsificatori de miere !.Cine este apicultor adevarat are de castigat,foarte bine ,ptr. ca unii uitasera ca mierea se mai produce si din nectarul florilor nu numai din sacul de zahar si din alte dracii!

_______________________________________
omul a cucerit natura supunindui-se

pus acum 13 ani
   
jonny_it
apicultor

Din: Piatra Neamt/Sibiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2596

danut a scris:

Trebuia sa vina si asta odata ,ptr.ca avem destui falsificatori de miere !.Cine este apicultor adevarat are de castigat,foarte bine ,ptr. ca unii uitasera ca mierea se mai produce si din nectarul florilor nu numai din sacul de zahar si din alte dracii!


Cand o sa fie pe bune analizele nu o sa mai vedem tot felul de vanduti la cute/sac pentru hrana de completare/stimulare. Pana atunci sunt povesti. 
.. parerea mea


_______________________________________
Din două posibilităţi de alegere, alege-o pe a treia.

pus acum 13 ani
   
proapis13
apicultor

Din: Turnu-Severin
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2834
De anul acesta se deconteaza prin PNA analizele la miere
Pana acum procesatorul avea obligativitatea ca atunci cand
emitea factura/borderoul de achizitzie sa ne dea shi rezultatul
analizelor la miere
Sunt curios ca la vara catzi dintre cei ce or sa vinda miere or sa
prezinte shi o copie a buletinului de analiza    
salve 


_______________________________________
activitate la urdinish shi miere in cat

pus acum 13 ani
   
dorindafi
apicultor

Din: novaci Gj
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1283

artpop a scris:

Cine are revista Lumea apicola din trimestrul IV2010 si poate,il rog, sa posteze aici,din aceasta revista, rezultatele analizelor efectuate asupra mai multor probe de miere luate din supermarketurile romanesti.
Rezultatele sunt uluitoare;FOARTE PUTINE PROBE CONTIN MIERE NATURALA 100%,restul fiind amestecuri de miere cu diversi indulcitori sau chiar numai indulcitori ,fara urme de miere.Nesimtirea si nerusinarea  sunt pe primul loc.

shi ai vazut ce pretzuri sunt de tzie frica sa pui mana pe borcan


_______________________________________
NOROC si MIERE MULTA
   0763650092

pus acum 13 ani
   
Dani Popovici
apicultor

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 753

artpop a scris:

Cine are revista Lumea apicola din trimestrul IV2010 si poate,il rog, sa posteze aici,din aceasta revista, rezultatele analizelor efectuate asupra mai multor probe de miere luate din supermarketurile romanesti.
Rezultatele sunt uluitoare;FOARTE PUTINE PROBE CONTIN MIERE NATURALA 100%,restul fiind amestecuri de miere cu diversi indulcitori sau chiar numai indulcitori ,fara urme de miere.Nesimtirea si nerusinarea  sunt pe primul loc.


Mierea de SALCAM din diferite magazine are:

- Mos Costache: glucoza industriala si 56-76% polen de rapita
- Apimond: glucoza industriala, mana si polen din alte specii (rapita, paducel, tei, etc.)
- Apidava: polen de salcam 20 %
- Tadasen: - nu contine polen de salcam, ci de floarea soarelui si rapita
- Albina carpatina: polen de salcam 9%
- Regina Mierii:                                  polen de rapita 89 %
- Grand Defne (Turcia): Glucoza industriala, polenul absent (fals industrial total)

Deci "le e rusine" sa recunoasca ca nu mai au miere de salcam si vand ce apuca sub eticheta "salcam".


pus acum 13 ani
   
iosca
apicultor

Din: Calafat - Dolj -
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 493
pai si totusi mierea pura unde merge ? ca astea vad ca nu prea au mai deloc in compozitie.   
        M-asteptam ca-i falsificata dar nu in halu' asta

Modificat de iosca (acum 13 ani)


_______________________________________
In ciuda rutinei, cresterea albinelor nu te plictiseste niciodata fiindca viata familiei de albine sta sub semnul intamplarii.

pus acum 13 ani
   
iosca
apicultor

Din: Calafat - Dolj -
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 493

Dani Popovici a scris:


Mierea de SALCAM din diferite magazine are:

- Mos Costache: glucoza industriala si 56-76% polen de rapita
- Apimond: glucoza industriala, mana si polen din alte specii (rapita, paducel, tei, etc.)
- Apidava: polen de salcam 20 %
- Tadasen: - nu contine polen de salcam, ci de floarea soarelui si rapita
- Albina carpatina: polen de salcam 9%
- Regina Mierii:                                  polen de rapita 89 %
- Grand Defne (Turcia): Glucoza industriala, polenul absent (fals industrial total)

Deci "le e rusine" sa recunoasca ca nu mai au miere de salcam si vand ce apuca sub eticheta "salcam".


         Eu ma-ntreb totusi autoritatile astea (si romanesti si straine, dar in special ale noastre, interne) care se ocupa cu verificarea calitatii (in general pt prod alimentare) de ce mai exista d-le ?  De ce mananca banii nostrii, ai tuturor degeaba ? Nu numai ca nu incearca sa stopeze fenomenul, dar il si-ncurajaza !
           Un coleg care are o varsta respectabila are o vorba pe care-o aud f des: "pe noi nu ne mai indreapta nici dr.....u !"
         


_______________________________________
In ciuda rutinei, cresterea albinelor nu te plictiseste niciodata fiindca viata familiei de albine sta sub semnul intamplarii.

pus acum 13 ani
   
Dani Popovici
apicultor

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 753
Se "infoaie" la producator ca vor calitate,
arunca niste banuti de "praf in ochi" pe miere DE CALITATE, ca altfel... comenteaza,
unii mai insceneaza buletine de analiza false cu "antibiotice",

si apoi isi bat joc de client si de calitate, inca pe bani multi.


pus acum 13 ani
   
Dani Popovici
apicultor

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 753
Cel mai grav e ca majoritatea le permitem, ca "asa-i romanul" - mioritic. In loc sa luam atitudine, ne lasam jupuiti de vii ca oile.

pus acum 13 ani
   
victor s
apicultor

Din: ploiesti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1044
toate aceste tzepe se dau pe seama slabei informari a romanului, pe seama prostiei si a grandomaniei unora dintre concetatenii nostri...
de cate ori nu a-ti auzit refrenul..."de ce s-a o fac pe aia de la taraba cu bani, cand pot foarte usor sa iau din supermarket, si mai ieftina?..."
  aici este adevarata problema, stimati colegi...sau mai e una cu mierea cristalizata...'nu vezi ca-i zaharisita? cine stie cat zahar a bagat in ea?"
  deci asa cum va spuneam...slaba informare este izvorul tuturor problemelor, dar sa speram ca poate vreodata se vor indrepta si aceste lucruri, si romanul nostru, va afla ca "aia" de la taraba vinde miere 100% naturala (ceea ce la supermarket nu exista) iar mierea cristalizata este dovada puritatii sale (ceea ce in supermarket este imposibil)
sa speram la mai bine !...


_______________________________________
aceeasi apa care misca moara, o si distruge

pus acum 13 ani
   
bee happy
apicultor

Din: Sebes-Alba
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 254
Procentul de 20% polen de salcam in miere, este unul bun. Tinand cont ca floarea de salcam este saraca in polen.
Inclin sa cred, ca Apidava vinde miere curata de salcam. Ceilalti: rusine


_______________________________________
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere:
dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase.
                                                         
                                                            Solomon

pus acum 13 ani
   
balanescuadrian
apicultor

Din: Buzau
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2731

bee happy a scris:

Procentul de 20% polen de salcam in miere, este unul bun. Tinand cont ca floarea de salcam este saraca in polen.
Inclin sa cred, ca Apidava vinde miere curata de salcam. Ceilalti: rusine



nu te grabi cu aprecierile!...

de ex: daca tocmai ai venit de la rapita si ai ceva polen pe rame, cand incepe culesul puternic la salcam (de obicei cam este unul in continuarea celuilalt) albinele depoziteaza mierea peste pastura si capacesc mierea!..tu te apuci de extras ca doar e capacita si te-ai facut cu ceva polen in miere!...si te intreb...unde-i greseala?..sau vrei sa fie tratata ca poliflora si sa iei pretul aferent poliflorei pe mierea de salcam??!!  ..la cei mici esteproblema.,..la cantitate mare de salcam polenul devine nesemnificativ

Modificat de balanescuadrian (acum 13 ani)


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
bee happy
apicultor

Din: Sebes-Alba
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 254
Daca in urma unei analize corecte, la mierea mea de salcam, se gaseste o concentratie de polen strain, peste limita admisa; atunci, da, vreau ca mierea mea de ''salcam'' sa fie tratata ca poliflora si sa iau pretul aferent poliflorei.
Este normal sa se gaseasca in mierea de salcam, polen de paducel, rapita, etc..., dar acesta este in concentratie mica. Si se poate obtine miere de salcam cu o concentratie acceptabila de polen strain.
Chiar si mierea de la Apidava, aia cu 20% polen, are ceva polen strain, dar in concentratie prea mica, ca sa conteze.


_______________________________________
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere:
dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase.
                                                         
                                                            Solomon

pus acum 13 ani
   
balanescuadrian
apicultor

Din: Buzau
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2731
scuze ca revin dar cred ca nu m-am exprimat corect!..iar tu nu ai remarcat

am zis ca MIEREA DE SALCAM ( nu glucoza industriala..cum scrie mai sus) sa contina polen!....

in cazul de mai sus au luat glucoza si au imbogatit-o cu polen sa aiba si ea ceva proteina si minerale...eu faceam referire la mierea de salcam (naturala)!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643
Iar discutati vorbe.
La mierea de salcam din 100 de graunciori de polen pana la 20 sunt de salcam.Restul de la alte plante cu inflorire simultana sau anterioara.
In lume mierea romaneasca de salcam se recunoaste de alte mieri de salcam prin prezenta la analiza polinica a polenului de vasc.E caracteristic pentru mierea noastra.
Dar au fost cazuri cand in mierea de salcam s-a gasit polen de dovleac.Scriu asta la modul serios.Si avea si polen de salcam in ea.
Mierea a fost refuzata.


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 13 ani
   
bee happy
apicultor

Din: Sebes-Alba
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 254
Mi se pare normal ca in mierea de salcam, sa se gaseasca un procent asa mare de polen strain (75% dupa postarea lui Proapis13 si 80% dupa nea Gica)

Pe timpul salcamului, albinele, au nevoie de mult polen. Daca nu gasesc destul la salcam, il aduna de la alte 100 de plante. Polen, care se regaseste in miere, in concentratie mai mare sau mai mica. Dar asta nu inseamna ca mierea nu mai este acceptata ca si salcam. Daca polenul se incadreaza la 25% si culoarea mai jos de 12, atunci este salcam.

Ceea ce am vrut sa scot in evidenta, este ca, dintre toate firmele de pe lista lui Dani Popovici, Apidava se apropie cel mai mult de o miere de salcam autentica.

La o parte din ceilalti s-a descoperit glucoza, deci o falsificare flagranta (as spune penala).
La alta parte s-a inmultit salcamul cu alte sortimente. Deci tot o falsificare. Mai ''omeneasca''
Altii vand miere de rapita ca si miere de salcam.
Iar alta firma, vinde posirca chioara ca si miere de salcam.


_______________________________________
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere:
dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase.
                                                         
                                                            Solomon

pus acum 13 ani
   
dorindafi
apicultor

Din: novaci Gj
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1283

Dani Popovici a scris:

Cel mai grav e ca majoritatea le permitem, ca "asa-i romanul" - mioritic. In loc sa luam atitudine, ne lasam jupuiti de vii ca oile.

cel mai grav este ca nu avem ce le face


_______________________________________
NOROC si MIERE MULTA
   0763650092

pus acum 13 ani
   
Dani Popovici
apicultor

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 753

dorindafi a scris:


Dani Popovici a scris:

Cel mai grav e ca majoritatea le permitem, ca "asa-i romanul" - mioritic. In loc sa luam atitudine, ne lasam jupuiti de vii ca oile.

cel mai grav este ca nu avem ce le face

Am discutat deja pe aceasta tema si mi-am spus parerea aici:

Pe scurt: sa nu dam sub un anumit pret, SA NE ASOCIEM, [sa facem miere de calitate], sa negociem pretul sau sa exportam direct (ASOCIATI, NU FARAMITATI) pe pret ce ne convine. Sa discutam de la egal la egal. Si daca ne simtim prea mici - sa luam pe langa noi pe atatia cati e nevoie ca sa nu fim priviti batjocoritor.

Toata Europa de Vest a trecut prin acest proces DE ASOCIERE la toate sectoarele agricole mai repede sau mai tarziu.

Sa fie comunicare si intre producatori, ca intre intermediari este.


pus acum 13 ani
   
iosca
apicultor

Din: Calafat - Dolj -
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 493

bee happy a scris:

Procentul de 20% polen de salcam in miere, este unul bun. Tinand cont ca floarea de salcam este saraca in polen.
Inclin sa cred, ca Apidava vinde miere curata de salcam. Ceilalti: rusine

           Procentul de polen (20%) o fi bun dar restul compozitiei ..... ? Toti foarte seriosi sunt   ...........................     
            Nu mai pot ei (toti) de rusine ! Cred ca dupa postarea asta a noastra o sa mearga toti smeriti la popa, sa-i bage capul sub patrail pt a se căii ! 

Modificat de iosca (acum 13 ani)


_______________________________________
In ciuda rutinei, cresterea albinelor nu te plictiseste niciodata fiindca viata familiei de albine sta sub semnul intamplarii.

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la