APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
vio69
Femeie
25 ani
Botosani
cauta Barbat
25 - 50 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / DISCUTII APICOLE DIVERSE / Criza alimentara (inclusiv a zaharului)  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041

dumitriu a scris:

informatii despre zahar (deloc linistitoare)...



dumitriu a scris:

si alta ...


D-le Dumitriu va rugam sa ne "alarmati" doar aici despre criza tot trambitata a zaharului

Multumim

Parerea mea ca nu e vorba de o criza reala .... care nu ar putea fi provocada decat de o crestere substantiala a consumului sau de o scadere puternica a productiei, ori nu s-a intamplat nici una din aceaste situatii, in schimb insa a crescut dorinta de profit a producatorilor .... si cum au cam ramas putini isi permit sa faca asemenea salturi.

Asa cum se intampla de ani de zile o sa avem in continuare tot felul de asemenea "crize" .... ale zaharului, ale uleiului, ale graului, etc la alimentele de baza .... crize care nu sunt justificate decat de lacomia producatorilor.


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 13 ani
   
andrei_calinescu
apicultor

Din: Montpellier
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 506
Mai Cristi,
Disparitia "misterioasa" in buzunarele bancilor a banilor care au creat VOLITIV gogorita de-i zice criza  ,incepe sa se explice.

Mancarea e o forma de control a maselor. Si mai ales pretul ei.
Sunt multinationale alimentare care se dezvolta acum fara precedent prin cumpararea, comasarea de zone uriase de teren , exercitiu ce va creea alte forme de monopol ce vor genera dureri mari consumatorilor.

Pe de alta parte aceastta tendinta va distruge usor usor micul producator, mai ales daca consumatorii nu se opun acestor tendinte.

Multinationala conditioneaza producatorul oferindu-i un pret derizoriu sau produce chiar ea, dupa care prin monopolul creat impune politica de preturi.
La exercitiul asta i se va spune criza.

Nu e nici o criza, e doar o politica de speculare a preturilor prin instalarea unei forme de monopol.

La albine n-o sa mai renteze sa dai zahar, dai siroape de fructoza/dextroza.
Mai multi apicultori care au aceleasi interese, cumpara cantitati mari si-atunci negociezi un pret cat mai mic.


pus acum 13 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041
"criza" continua

Ciclonul Yasi, care a lovit joi Australia, a propulsat preţul zahărului la noi cote, ajungând la cel mai înalt nivel din ultimii treizeci de ani la New York, în timp ce investitorii sunt preocupaţi de pagubele suferite de statul australian, al treilea mare exportator mondial.

Preţul pentru o livră de zahăr destinat vânzării în martie a ajuns miercuri seara la 36,08 cenţi la New York, nivel ce n-a mai fost atins din noiembrie 1980, după care a cedat puţin joi.

La Londra, o tonă de zahăr alb era cotată miercuri la 857 de lire sterline, un preţ fără precedent de la prima cotare la bursa britanică, în 1987.

Ciclonul Yasi, care a lovit nord-estul ţării, ''a făcut mai puţine pagube decât se aştepta, primele estimări arată că mai mult de jumătate din recoltele de trestie de zahăr au fost distruse în regiunile devastate, corespunzând cu 15 % din producţia australiană'', subliniau analiştii de la Commerzbank.



ONU: Preturile alimentelor au atins niveluri record. Statele vor avea probleme de aprovizionare


Organizatia Natiunilor Unite (ONU) anticipeaza o perioada de volatilitate a preturilor alimentelor si probleme de aprovizionare, la nivel mondial, din cauza unor factori precum conditiile meteo nefavorabile.

‘Intram intr-o era a volatilitatii preturilor alimentelor si perturbari in aprovizionare. Este o problema foarte serioasa pentru intreaga lume. Daca oamenii nu au ce manca, au doar trei optiuni, se pot revolta, pot migra sau pot muri. Avem nevoie de un plan de actiune mai bun’, a declarat directorul executiv al Programului Alimentar Mondial al ONU, Josette Sheeran, citat de Reuters.

ONU considera ca statele lumii ar trebui sa abordeze foarte serios problema asigurarii surselor de alimente, a mentionat el.

Organizatia pentru Alimente si Agricultura a ONU a avertizat joi ca preturile alimentelor au atins niveluri record in ianuarie, iar recentele fenomene meteo extreme ar putea contribui la avansul costului mancarii, problema care deja creeaza tensiuni in Orientul Mijlociu.


Eu zic ca pentru apicultori e bine .... ca va creste pretul la miere

Chestiile astea cu criza alimentara cel putin pentru Romania sunt de rasul curcilor ... cum naiba sa murim de foame cand atata amar de teren e ramas parloaga


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 13 ani
   
pab
apicultor

Din: Buzau-Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1186
Nu prea are cum sa creasca pretul la miere, populatia este in continua saracire, care se accentueaza, cred ca o sa scada vanzarile la miere pe plan intern chiar si la preturile actuale.

_______________________________________
Drd.Med.Vet. Poncea-Andronescu Bogdan
Bucuresti-Buzau
0721.269.791

pus acum 13 ani
   
tusaz
apicultor

Din: covasna
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 108
Stati linistit nu trebuie generalizat cu saracia, vedeti ce cumparaturi se fac zilnic in marile magazine(si nu numai) sa nu vorbesc ce a fost in jurul sarbatorilor si asa va fi si la paste.

pus acum 13 ani
   
mechenici
apicultor

Din: ORSOVA-MEHEDINTI
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 125
SALUT.Pentru cei mici e posibila criza la cei pina la 100buc e ceva probleme dar... totzi avem portitze,promotzii,sarbii,ungurii shi tot ne facem placerile,putem si cu miere sa stimulam nu numai cu zahar,cunosc pe cineva care nu a dat zahar la stupi de cind era la stupii colectivului shi are miere ,stupi puternici ,shi vinde nuclee la greu.

_______________________________________
M@cd

pus acum 13 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041
se pare ca cel putin la zahar criza este in impas, astazi la REAL pretul era sub 4 lei / kg

_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la