APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Sweet31 Profile
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 47 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE / CUM TREBUIE SA ARATE...  
Autor
Mesaj Pagini: 1
mircea_bog
Administrator

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 1348
Intrebarea este simpla.
Sunt invitati toti colegii sa raspunda.
Singura rugaminte este ca raspunsurile sa fie la obiect.

CUM TREBUIE SA ARATE UN FORUM IDEAL DIN PUNCTUL DV. DE VEDERE ?


_______________________________________

Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se.
O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !

pus acum 13 ani
   
alexandrucucu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 64
Salut, cred ca se deviaza de la subiect adica daca subiectul este sa zicem MATCA se ajunge la bomba atomica dupa citeva  comentarii , de multe ori am vrut sa dau unui incepator un sfat dar erau atit de departe de subiect ca am renuntat. Cine vrea sa faca numai conversatie sa deschida topic pt asa ceva.

pus acum 13 ani
   
xxl
apicultor

Din: prahova
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 659
sper ca  LUPU ALBINELOR sa nu se supere ca ii scot postarea din context dar cred
ca se potriveste f bine pe subiect
LUPU ALBINELOR a scris:

Nu am avut ocazia pānă acum să mulțumesc comunității de pe STUPĂRITUL fiindcă m-au primit cu generozitate īn mijlocul lor. Și nici Adminului. Și nici echipei lărgite de moderatori (care exista atunci ). Pt că mi-au acordat īncrederea lor și mi-au dat posibilitatea să contribui la dezvoltarea 'Departamentului de Divertisment'...

- O fac acum ! Exact la 4 luni de la data postării primului pamflet !

Calitatea care evidențiază STUPĂRITUL  de alte forumuri nu rezidă īn grafica excepțională sau performanțele suportului tehnic. Ci īn CALITATEA MEMBRILOR care compun comunitatea.

Fiindcă o majoritate impresionantă sunt oameni pe care ți dorești să īi ai īn preajmă. Iar o astfel de comunitate este foarte greu de consolidat și cere foarte mult timp. Dar aici fenomenul s-a produs. Și se produce īn continuare...

Forumul STUPĂRITUL  este un creuzet īn care se topesc laolaltă 'clasicii' și 'moderniștii' 'oamenii simpli' cu cei 'licențiați' sau 'ieșiți īn lume', 'īncepătorul' și 'profesionistul'...Oameni de religii și convingeri diferite, reușesc să construiască īmpreună īn mod democratic o societate destul de 'idilică'. De care, personal, mă simt legat afectiv și māndru că aparțin.

Se realizează o predare de ștafetă de la o generație la alta īntr-o manieră care reduce prăpastia dintre generații...

Uite, de exemplu, faptul că o persoană īn vārstră ca Ion Marian apelează la mine pe VRS, ca să-i facilitez reīntālnirea cu o melodie care ia marcat tinerețea, iar eu am reușit să o fac, mi se pare extrordinar (-Ioane, și mie īmi place cum cāntă italianul ăla urāt cu nasul mare).

Sau faptul că de abia aștepți să ajungi īn fața unui calculator conectat la internet pt ca să verifici "Ce vrăji a mai făcut Samanta " pe forum, iar mi se pare o chestie extraordinară.

Socializarea devine mai caldă, simți că te legi sufletește de ceilalți...

Īn reformatarea Apiculturii postdecembriste forumul STUPĂRITUL  a fost un deschizător de drumuri, a scris istorie și va continua să o mai scrie.
Mă bucur să pot fi o părticică a acestei istorii...

LUPU' ALBINELOR 


_______________________________________
viitorul e in fiecare zi de maine....

pus acum 13 ani
   
mircea_bog
Administrator

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 1348
Colegi, XXL
Stim cu totii ca Lu` e un mester al cuvintelor. Si este adevarat ce spune.
Tocmai de asta, trebuie sa fim in continua dezvoltare. Sa corectam, ce trebuie corectat.
Incepand de la conditiile tehnice, administrare, si terminand cu relatii interumane, calitatea informatiei, etc. Totul spre beneficiul comunitatii noastre.

Fiecare parere conteaza. Fiecare propunere se poate regasi intr-o viitoare constructie a forumului.


_______________________________________

Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se.
O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !

pus acum 13 ani
   
MyBees
apicultor

Din: Bucuresti/Dambovita
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 365
- Forumul ar trebui sa fie cat mai putin stufos si sa se evite(de fapt sa fie interzis) deschiderea mai multor topicuri pe acelasi subiect.(ex. zeci de topicuri deschise pe subiectul fondurilor europene. masurile accesibile apicultorilor sunt 121, 112, 141. creat cate un topic pentru fiecare si toata lumea scrie ce are de scris acolo. restul se sterge fara comentarii, pana cand toti vom invata lectia)

- Respectarea subiectului unui topic. Cum zicea colegul mai sus, de la "matca" ajungem la "bombe atomice". Aici trebuie sa se vada implicarea moderatorului, prin indrumare sau pedeapsa atunci cand este cazul.

- Greseala userului(moderator) sa fie pedepsita la fel ca cea a userului obisnuit(apicultor).

- Banarea unui utilizator sa fie facuta pentru motivul real(ex. banarea lui Dumitriu pt. cuvinte "jignitoare" - "pentru cultura Dumneavoastra" cand el a fost facut in toate felurile, de cele mai multe ori de catre moderatori si cand de fapt banarea a fost facuta pentru reclama pe forum, sau alte motive)

- In situatii cheie, utilizatorii sa fie consultati printr-un instrument de votare extern, ale carei rezultate sa nu poate fi alterate de moderator/admin. Exemplu "sunteti de acod cu infiintarea "CLUBULUI"?(Bineinteles dupa ce se si explica ce presupune infiintarea clubului). Banarea unui user pentru mai mult de 10 zile ar putea fi supusa deasemenea votarii.

- Regulamentul sa fie rescris/updatat permanent si afisat prioritar. DOAR incalcarea regulamentului sa duca la banarea unui utilizator.

- Banarea sa fie ultima solutie, dupa ce utilizatorul respectiv a primit un numar de avertizari(ex. victors banat pentru un motiv putin tras de par. pana s-a intors subiectul deschis de el era deja inchis.)

- Daca incarcarea pozelor direct pe forum duce la ingreunarea navigarii, ar trebui recomandata incarcarea pozelor pe siteuri dedicate si postarea prin intermediul unui link, asa cum sunt postate fisierele video(ceea ce face flickr si probabil si alte multe siteuri)

- Ar fi foarte bine daca s-ar putea gasi o solutie la propunerea colegului Ioan Puiu, privitor la sistemul de punctaj. Ma refer la posibilitatea punctarii unor raspunsuri, astfel incat sa il putem identifica pe cel mai potrivit.

- Nu in ultimul rand, consider ca referitor la subiectul acesta ar trebui instituita regula "cine are ceva de spus sa vorbeasca acum, sau sa taca pe vecie". Ca la insuratoare/maritis, dupa caz, asta ca sa nu sfatuim la nesfarsit...
Ma rog... in ideea de a participa cu totii...

Modificat de MyBees (acum 13 ani)


_______________________________________
Daca vantul nu sufla in panze... vasleste! 
---
Pozele mele: Flickr

pus acum 13 ani
   
ailime
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 557
Din punctul meu vedere, lasand la o parte detaliile strict subiective, forumul, pe langa caracteristicile actuale, trebuie:

-sa fie mai usor de utilizat si mai clar structurat(categorisirea este, din punctul meu de vedere, mult prea detaliata; sugerez o ordonare in functie de interesul general al subiectelor)
-sa permita incarcarea unui tip variat de documente(si aici ma refer la poze si extensiile lor, gen jpg, png, etc) de dimensiuni cel putin decente,
-sa permita incarcarea mai multor documente/poze per postare, la fel si in cazul link-urilor, al carui numar e restrans momentan la 3,
-sa aiba, pe langa inbox, si rudimentarul outbox
-sa limiteze, cumva, crearea mai multor useri de pe acelasi ip sau avand aceeasi adresa de mail, sau orice alta modalitate de inducere in eroare a celorlalti utilizatori sau irosirea timpului,
-sa excluda din lista utilizatorii care nu s-au logat o perioada indelungata (6 luni, un an, etc),
-sa ofere posibilitatea alegerii statutului (Apicultor incepator, experimentat, etc) pentru a cunoaste nivelul interlocutorului sau crearea unui quiz la logare, in care statutul sa fie postat automat, in functie de numarul anilor avuti in domeniu

Atat momentan, insa voi reveni intr-una din zilele urmatoare, dupa detectarea altor bug-uri sau potentiale improvement-uri.

Succes in initiativa luata, eu personal o incurajez!


pus acum 13 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Eu as dori sa fie eliminati din lista de useri dupa o perioada de timp in care s-au logat si nu au macar o postare. Eu o consider rea vointa, si sa se extinda topicurile care pot sa fie citite doar de cei care se logheaza.

pus acum 13 ani
   
xxl
apicultor

Din: prahova
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 659
metoda de la rezervat membrilor stuparitul
sa fie valabila pt tot forumul
adica sa fie permis accesul doar celor logati


_______________________________________
viitorul e in fiecare zi de maine....

pus acum 13 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335

xxl a scris:

metoda de la rezervat membrilor stuparitul
sa fie valabila pt tot forumul
adica sa fie permis accesul doar celor logati



Acest forum are doar 113 membri dar activi. Se poate incerca si aici.


pus acum 13 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833
Eu sunt de părere să nu fie şterşi din lista de uzeri membrii care se loghează dar nu au postări. Altfel i-am obliga să facă postări lipsite de conţinut pe cei care se informează pe forum dar nu au deocamdată nimic de comunicat. Să-i păstrăm, sunt de-ai noştri. Şi este mai valoroasă lipsa de postări a unora decāt postările fanteziste ale altora(2000 de ouă pontate pe noapte de exemplu sau 100 de familii obţinute din 10; scuze, Marian Sima, poate aţi vrut să scrieţi 1000, 1200 ori 1250). Valer Bodea

Modificat de Valer70 (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
sas angelica
apicultor

Din: ocna-mures, jud. alba
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 252
nu sunt de acord cu ideea colegului (sau colegei?) ailime:
"-sa excluda din lista utilizatorii care nu s-au logat o perioada indelungata (6 luni, un an, etc)"
      ar trebui sa ne gandim ca sunt printre noi stupari care 6 luni pe an nu au acces la internet. sunt oameni care pleaca in pastoral in luna aprilie - mai si se intorc acasa in august.
      mai sunt altii care au stupii in cu totul alta locatie decat locuiesc. acestia stau vara pe la stupini si iarna la bloc cine stie unde, margand la stupina in luna februarie.
      este foarte posibil ca in acest timp sa nu aiba internet. nu toata lumea umbla cu laptopul si cu serverul mobil in rucsac. si chiar daca le-ar avea, este posibil sa fie intr-o zona fara semnal


_______________________________________
carpe diem

pus acum 13 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Cel care nu posteaza ne sfideaza. Inseamna ca nu vrea sa comunice. De multe ori am intrebat ceva si nu am primit nici un raspuns. Din 5000 de useri putea cineva sa-mi raspunda.

pus acum 13 ani
   
xxl
apicultor

Din: prahova
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 659

ghitacusman a scris:

Pdsibilitatea de a-si modifica propriile postari fiecare dupa bunul plac poate fi un inceput .Fiecare trebuie sa-si asume ce scrie.Asta nu inseamna ca am ceva cu cineva.



poate fii stabilit un termen de 24 de ore in care postarile sa poata fii modificate
cum este pe alte forumuri
asfel se evita si ca un user suparat sa isi stearga toate postarile
cum sa mai intamplat


_______________________________________
viitorul e in fiecare zi de maine....

pus acum 13 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Propun sa postam fiecare , aici, ce vrem si ce urmarim de la acest forum de apicultura.
Sa vedem intai care ar trebuii sa fie motivatia continuarii acestui forum.
Daca reusim sa depistam ce ne uneste, vedem cum punem in practica.

Acuma, din ce stiu eu, sunt chestiuni ce nu pot fi indeplinite...tehnic.Cum e cu cele 24 deh de la postare sa nu mai putem modifica.Acolo ori ai aceasta obtiune ori nu.
Mai sus sunt multe idei bune si potrivite.Nu toate sunt aplicabile din cauza ca pot atinge un anumit drept al userului.


Repet.Hai sa facem pasi marunti si sa inaintam ...pe teren batatorit.Sa nu ne amestecam in discutii.Suntem multi si e mult mai intelept sa incepem cu...inceputul.

De ce forum de apicultura? ce vrem si ce urmarim de la el?


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 13 ani
   
ioanpuiu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1060

balasbebe a scris:

Eu as dori sa fie eliminati din lista de useri dupa o perioada de timp in care s-au logat si nu au macar o postare. Eu o consider rea vointa, si sa se extinda topicurile care pot sa fie citite doar de cei care se logheaza.

Stabilirea unei obligaţii nu este altceva decīt reducerea libertăţilor individuale. (aici, libertatea de decizie)


_______________________________________
May you walk on warm sands !
                                   Ahnassi / TES3

pus acum 13 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Un forum traieste doar prin postari.

pus acum 13 ani
   
MyBees
apicultor

Din: Bucuresti/Dambovita
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 365
Motivatia continuarii acestui forum ar trebui sa fie aceea de la crearea sa si care daca a rezistat 6 ani probabil ca este corecta.
Pasiunea pentru apicultura cred ca este cea care uneste acest forum si nu stiu daca vom gasi altceva, indiferent cat vom cauta.

Fiecare poate avea o motivatie diferita pentru continuarea activarii pe forum. A mea este - pasiunea si dorinta de informare. Si daca voi ajunge candva la nivelul respectiv, impartasirea cunostintelor apicole sau de alta natura care pot reprezenta un interes.

"Motivatia continuarii acestui forum"(am tresarit la asta, sper sa fi tresarit fara motiv) nu stiu care poate fi, pentru ca asta tine doar de disponibilitatea lui Mircea Bog de a continua. Si cum el ca si altcineva poate avea o motivatie diferita... nu stiu...

Referitor la posibilitatile tehnice, cred ca e ok ca noi sa spunem ce ne trece prin cap si sa se tina cont d ce este posibil si benefic.


_______________________________________
Daca vantul nu sufla in panze... vasleste! 
---
Pozele mele: Flickr

pus acum 13 ani
   
ionut vlv
apicultor

Din: babeni,valcea
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 562
La inscrierea pe forum, completarea campului "Oras" sa fie obligatorie. Aceeasi obligatie sa revina si membrilor deja inscrisi. Refuzul completarii acestui camp,sa duca la invalidarea cererii de inscriere, sau, in cazul celor inscrisi, la interzicerea accesului pe forum, pana la rezolvarea problemei.

_______________________________________
Nimanui nu-i pasa daca miorlai, bate cu pumnu-n masa si arata-ti coltii daca nu merge altfel.

pus acum 13 ani
   
ailime
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 557
Stimati utilizatori,

Perioadele sugerate de  mine sunt doar orientative, am crezut ca se va intelege lucrul acesta din insiruirea "sase luni, un an, etc,". Nu doresc sa incurc cu nimic buna functionare a forumului, ci vreau doar sa sugerez solutii benefice. Interesul tuturor e dat de numarul userilor activi, si nu de cei inregistrati.
Totodata, nu sugerez sa fie exclusi dupa o perioada decenta cei ce nu posteaza, ci cei ce nu se log-eaza.

Nu am vrut sa lezez interesele vreunui utilizator, ci doar sa vin cu solutii obiective la punctele slabe ale forumului. Daca interventia mea a fost inoportuna, tin sa imi cer scuze.


Pentru Pupe:
Pentru ca vreau sa pastrez legatura cu oameni avand hobbyuri, interese, planuri, nazuinte comune.
Pentru ca ma simt in largul meu vorbind cu oameni care cunosc valoarea unei vieti sanatoase si a unei munci cinstite.
Pentru ca ma pune in contact cu oameni pe langa care, in cadrul unui eveniment apicol, as trece fara sa leg vreo conversatie sau sa invat vreun lucru.
Pentru ca activitatile, planurile, inventiile celorlalti motiveaza, inspira, ambitioneaza.


pus acum 13 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
De ce cred  ca este important sa descoperim ce ne aduna.
Ca daca vin 300 de colegi si zic ca forumul trebuie sa fie o platforma de reclama,vanzare sau divertissment, e musai sa tinem cont.

Fiecare dintre noi trebuie sa ne dam cu parerea.Impreuna vom lua ce e majoritar, potrivit si aplicabil .

Sunt colegi foarte deschisi la voba pe astfel de teme.Astazi sunt mai...ocupati cu ...liberele?

Janese, Nicus, xxl,marian sima,dumitriu, ionica puiu, adi BH, licica a lui avram,  etc etc.iaca locul de exprimare a dorintelor.

Si mai e una.daca din cei 5 000 de useri vorbim si decidem tot noi, sa nu ne trezim d'paia cu fite si ceoace.Nu votezi ...nu comentezi.

Hai ca avem de sapa

PS Ailime, multumesc de ...percutare.Ia mai incearca una.Fugi pana la Lica si ada-l in coa'.Sa vedem ce facem cu divertismentul.Sa nu ramana pe afara si sa ne acuze iara.Ca si asta e... d'al nost.


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 13 ani
   
xxl
apicultor

Din: prahova
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 659

balasbebe a scris:

Un forum traieste doar prin postari.

  mai bine zis cat timp poate atrage noi membri
sa zicem ca acum sunt 3-400 de membrii activii care posteaza
doar atati apicultorii sunt in tara?
potentialul maxim este departe de a fii atins


_______________________________________
viitorul e in fiecare zi de maine....

pus acum 13 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Mai xxl ,
Nu le mai tot invarti atata.Te rog.Hai cu chestii concrete ca ne bagam in discutii ...romanesti pana la toamna.

Ce are una cu alta?
Un user scrie una si gata sa-i dam replica si ...adevaratul adevarat din cartea adevarata.

Fiecare dintre noi vine si scrie ce si cum vede.Ba, da sa faca o scrisoare lunga si nu 10 comentarii.Sa fie punctuala si la subiect.
Uite la Emilia cum a reusit.

Deci? De ce si pentru ce facem forum?


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 13 ani
   
ioanpuiu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1060
@pupemea
De ce forum de apicultura?  -  pentru asta  suntem aici.
ce vrem si ce urmarim de la el? - fiecare ce are nevoie.

Forumul există, e frecventat, citit, a-l construi de la īnceput e mai dificil şi nu asta este problema principală.
E mai simplu să renunţăm la ce nu ne-a folosit sau chiar ne-a īncurcat, şi să importăm ce ne-a lipsit.
Problema care rămīne este funcţionarea forumului după nişte principii (cuprinse īn regulament)  dar fără abatere.

Orice modificări am aduce forumului sau regulamentului acestuia, muncim degeaba dacă le respectăm ca pe cele pe care le avem acum.


_______________________________________
May you walk on warm sands !
                                   Ahnassi / TES3

pus acum 13 ani
   
bee happy
apicultor

Din: Sebes-Alba
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 254

pupemea a scris:


Sa vedem intai care ar trebuii sa fie motivatia continuarii acestui forum.


De ce forum de apicultura? ce vrem si ce urmarim de la el?


Sper din toata inima ca nu se are in vedere, de catre mai marii forumului, sa se puna cruce la acest forum.

Eu am vrut doar sa invat. Initial. Sa invat din greselile altora. Sa nu stau cu cartea, buchisind la fiecare lucrare in stupi.
Apoi, am vazut ca se pot face si prieteni, care au aceias pasiune.

Referitor la intrebarea adminului, ar fi mult mai usor pentru mine (si cu mai putini nervi) un forum, care sa fie mai bine uns din p.d.v. tehnic. Stiu ca asta presupune cheltuieli, timp....dar, astept....inca ma mai tin nervii.


_______________________________________
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere:
dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase.
                                                         
                                                            Solomon

pus acum 13 ani
   
Alex_andru
apicultor

Din: Craiova
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 194
Vreau să aduc īn discuție o īntāmplare personală pe care o voi folosi pentru a face o recomandare la final. Prin anii 1997-1998, am mers īn stațiune la Băile Herculane pentru tratament și relaxare.
Loc bine cunoscut și vizitat de mare parte din cetățenii acestei țări, are o zonă liberă, zona bazinelor termale, acolo unde merg și cei săraci și cei bogați să se bălăcească. Nu știu dacă s-a gāndit cineva vreodată să īnchidă acea zonă dar faptul că pot veni toți oamenii acolo,face să fie cunoscută ți căutată zona bazinelor. Am campat pentru cāteva zile și, lāngă cortul meu s-a campat un cetățean german care venise pentru relaxare. Am discutat mai multe lucruri cu el iar una din replicile sale a fost ceva de genul: Īn Germania, īntr-o astfel de zonă găsești toaletă, toaletă, toaletă. Īn Romānia, aici , găsești ***,***,***..
Voia să spună că avem lucruri frumoase și curățenia lasă de dorit. Părerea mea este că ar trebuit făcută o curățenie prin topicuri, nu neapărat īn ale șterge ci īn ale arhiva pentru a permite celor care accesează forumul să intre mai ușor.
Acum știu că e greu, responsabilitatea revenind moderatorilor īn a selecta ce e bun și ce e rău. Cred că un criteriu ar fi neaccesarea timp de ... sau alte criterii. Oricum e multă informație, dispersată și, dacă nu īi păstrează și principalul scop, de informare, devine un forum greoi.
Accesul să rămānă la liber, mi se pare o idee absurdă să interzici accesul la informație.


_______________________________________
”Cantităţile decurg din apreciere, cifrele din cantităţi, comparaţiile din cifre şi victoria din comparaţii.”
Sun Tzu

pus acum 13 ani
   
xxl
apicultor

Din: prahova
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 659

pupemea a scris:

Mai xxl ,
Nu le mai tot invarti atata.Te rog.Hai cu chestii concrete ca ne bagam in discutii ...romanesti pana la toamna.

Ce are una cu alta?
Un user scrie una si gata sa-i dam replica si ...adevaratul adevarat din cartea adevarata.

Fiecare dintre noi vine si scrie ce si cum vede.Ba, da sa faca o scrisoare lunga si nu 10 comentarii.Sa fie punctuala si la subiect.
Uite la Emilia cum a reusit.

Deci? De ce si pentru ce facem forum?


nu cred ca ati inteles subiectul  propus in dezbatere
este vorba despre cum putem face forumul mai bun nu
despre cea ce urmarim de la acest forum

iar de urmarit cred ca fiecare cauta informatie
si ocazia de a discuta cu persoane care au aceiasi pasiune
si anume albina indiferent ca aceea persoana e ;profi,secondjob sau hobii


_______________________________________
viitorul e in fiecare zi de maine....

pus acum 13 ani
   
ionut vlv
apicultor

Din: babeni,valcea
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 562
sa fie mult restrictionat accesul la subiecte pentru vizitatori.mai multe etape de "promovare" mergand de la incepator,membru nivel1,membru nivel2,moderator(care sa raspunda de un anumit nr de arii) si supermoderator pentru tot forumul,administrator si de ce nu comerciant.inaintarea in "grad" sa se faca dupa vechime si calitatea postarilor si nu dupa nr de postari pentru ca atunci se va urmari postarea in doru' leli,la numar,fara legatura la subiect.
curatenia sa se faca mai des si postarile paralele cu subiectul sa fie imediat atentionate si mutate sau sterse.


_______________________________________
Nimanui nu-i pasa daca miorlai, bate cu pumnu-n masa si arata-ti coltii daca nu merge altfel.

pus acum 13 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230

mircea_bog a scris:

Intrebarea este simpla.
Sunt invitati toti colegii sa raspunda.
Singura rugaminte este ca raspunsurile sa fie la obiect.

CUM TREBUIE SA ARATE UN FORUM IDEAL DIN PUNCTUL DV. DE VEDERE ?


Domnu XXl ia uite mai sus.

Deci??

Nu astept raspuns ca nu mai gatam cu contre si para contre.
Astept insa o postare detaliata care sa cuprinda viziunea despre cum trebuie s aarate un forum ideal.Aici intra bine inteles intai scopul (adica ce se vrea de la acest ideal)
Sper ca am fost destul de coerent si explicit si pentru dumneata.


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 13 ani
   
ionut vlv
apicultor

Din: babeni,valcea
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 562
atentionarile sa fie pe puncte ca la permis sau in procente 10%,20%.....90% si numai apoi ban si sa se afiseze undeva vizibil.regulile sa fie de la noi pentru noi si sa fie respectate.nu respecti=jignesti=10%=un dieget(sper ca stiti video ZANUL CAMATAR)

_______________________________________
Nimanui nu-i pasa daca miorlai, bate cu pumnu-n masa si arata-ti coltii daca nu merge altfel.

pus acum 13 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5405
Orice ... are un inceput ... in cazul dorit ... un re-inceput ? ... o renovare ? ... buuun.
Deci, noul vizitator ... intru pe Stuparitul ... ce-mi sare in vedere ?

APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului     Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Lista de useri | Reguli | Cauta | Profil | Admin | Logout

CHAT GENERAL | CHAT STUPARITUL | POZE STUPARITUL

Un lucru esentzial, adesea omis ori chiar ignorat   „ Reguli ”  ... uitatzi-va pe pagina principala ... se scapa din vedere.
Astea respectiv REGULAMENT este necesar sa fie VIZIBIL, sa sara in ochi si sa nu te potzi loga fara sa-l citeshti si sa-ti asumi acele reguli.

Alt lucru ( partzial esentzial ) ... moderatorul nu face exceptzie de la reguli dar nici nu este tzinta de „ noroi ” ... pe alte forumuri nu-i este publica identitatea precum aici unde, mai este confundat cu profesorul, pe forum, pe privat, pe messenger s. a. m.d.
Daca nu raspunde, este catalogat ca rau voitor ... ce conteaza ca si el are treburi ... trebuie sa explice „ de ce se plimba albina pe peretele stupului, inloc sa intre direct in stup ??? ” 
No' zi-i moderatorule ... teoria plimbarii ... si lasa stupul deschis 

O certitudine NU INTOTDEAUNA ESTE TIMP PT. A MULTZUMI PE FIECARE IN PARTE SI MODERATORUL ARE SARCINA DE „ A MODERA ”  SI NU DE A SE ADAPTA PREFERINTZELOR USERILOR.
Cand participa la discutzii, este si el apicultor, nu politzai.


Modificat de adi hodis (acum 13 ani)


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 13 ani
   
neculai.luca
apicultor

Din: Baita-MM;03.03.1955
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 653
Cānd am descoperit acest forum am fost atāt de impresionat īncāt īl consideram chiar IDEAL.
O bună bucată de vreme nu i-am văzut nici un cusur. Răsfoiam cu nesaţ toată informaţia şi recunosc că am avut multe de īnvăţat. Şi īncă mai am.
Mi-a făcut plăcere şi să īmpărtăşesc din experienţa mea acolo unde am considerat că am ceva interesant de spus.
Īnsă acum mi se pare mai obositor să parcurg dezbaterile pentru a nu pierde informaţii utile. Mi-aş dori şi eu să se respecte mai strict regulile existente, să nu īncărcăm cu prea mult balast.
Nu pot spune că ştiu cum ar trebui să arate un forum ideal.
Dar mi-ar plăcea :
1.Să nu se mai deschidă topicuri pe acelaşi subiect, poate e posibil tehnic să apară un mesaj ca la agenda telefonului mobil "acest subiect este deja deschis...", sau imediat un membru mai vechi care observă greseala să propună necontinuarea .
2.Să pot şti cine e persoana din spatele fiecărui user name. (Nu mă īnjuraţi, nu oblig pe nimeni, am spus că aşa mi-ar plăcea mie ! ).

Īn rest, pentru binele apiculturii, ĪNAINTE !


_______________________________________
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!)

pus acum 13 ani
   
neculai.luca
apicultor

Din: Baita-MM;03.03.1955
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 653
A intrat de două ori, am şters una !

Modificat de neculai.luca (acum 13 ani)


_______________________________________
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!)

pus acum 13 ani
   
proapis13
apicultor

Din: Turnu-Severin
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2834
Deocamdata arata bine
Mai trebuie insa lucrat la viteza cu care se pot accesa anumite pagini
La topicul pagina pentru incepatori sa fie structurat pe capitole strict la subiect;
1-amplasarea stupinei
2-ustensile necesare
3-materiale necesare
4-stupul orizontal
5-stupul ME
6-stupul vertical
7-etc,etc,etc

La accesare sa mearga strict la subiect,nu ca este vb despre stup ME
shi eu intreb cum se topeshte ceara
Mai exista info bruta care nu s-a scris deloc; nu se doreshte
Cand shi cine a luat hotararea de a deschide acest forum a dorit sa treaca
peste anumite mentalitatzi,sa nu mai fie info despre apicultura TABU
salve 


_______________________________________
activitate la urdinish shi miere in cat

pus acum 13 ani
   
valter
apicultor

Din: cta
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 736
Mircea, orIcat te-ai framanta nu vei putea multumi pe toata lumea.
Ce nu as vrea sa mai regasesc pe forum m-ar preocupa mai mult decat ''CUM TREBUIE SA ARATE UN FORUM IDEAL DIN PUNCTUL DV. DE VEDERE ?''.

Ce m-a deranjat pe mine cel mai mult. Spiritul de haita al moderatorilor manifestat atunci cand un user(in destule cazuri fiind implicat subsemnatul) sarea calul...ori, in loc sa se ''simplifice schema discutiilor'' ea ''devenea o disputa sase contra unu'' care degenera in insulte, provocari, banari si zambete pe sub balonzider(al moderatorilor).

Ori expresii de genul(fiind doar aluzii si nu atacuri directe) ''sterge lingurita'', ''cand mananci strergete bine pe la gurita'',
''politistul, militarul idiot( pe care-l contactase CI in vesnicile lui aventuri)"...in loc sa modereze si aplanese duceau la amplificarea micilor incidente.

Eu va urmaresc cu drag.


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
necula.mitica
apicultor

Din: Macin, jud. Tulcea
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 27
buna ziua     noi romanii stim si sintem chiar asi in a mari nr de sefi care sa urmareasca vechii sefi cam asa propune colegul IONUT VLV dar sa nu uitam ca avem colegi domn BEBE CARE NU se descurca cu noile tehnolgii ca toti ceilalti sunt inaintati in ani sau nu au de unde sa invete si doar citesc nu cred ca e normal sa i eliminam pentru ca nu scriu  ar fi pacat      mai sunt idei bune a unor colegi care au sanse sa imbunatateasca buna desfasurare a forumului   cu respect necula mitica macin tulcea  [/img]

pus acum 13 ani
   
victor s
apicultor

Din: ploiesti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1044
am si eu o propunere, nu stiu cat este de realista si apicabila dar o spun , pt ca am trecut prin asa ceva si sincer nu a fost deloc placut !
  in momentul banarii, user-ul este anuntat, dar totusi sa i se dea dreptul MACAR la o singura replica...
  DREPTUL LA REPLICA ESTE UN DREPT RECUNOSCUT SI APLICAT IN ORICE DEMOCRATIE !
Aceasta replica poate fi data direct pe forum sau poate fi directionata catre unul din moderatori !
  dar acestea sunt doar idei despre cum ar trebui sa arate ...


_______________________________________
aceeasi apa care misca moara, o si distruge

pus acum 13 ani
   
xxl
apicultor

Din: prahova
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 659

pupemea a scris:


Astept insa o postare detaliata care sa cuprinda viziunea despre cum trebuie s aarate un forum ideal.Aici intra bine inteles intai scopul (adica ce se vrea de la acest ideal)
.


sa incep cu scopul, care a fost acela de informare si socializare...adica am avut multe de invatat
din informatia gasita pe forum si am intalnit persoane care nu de putine ori m-au ajutat
cu un sfat.deci in mare parte scopul a fost atins

   ce putem adauga la actuala stare de fapt? dupa mine ar fii urmatoarele:

-moderatorii sa fie alesi in mod direct de catre membrii
-pedepsele abaterii de la regulament sa fie valabile pt totii membrii
-regulamentul sa prevada regulii respectiv pedepse simple si clare
-clasificarea membrilor in functie de popularitate (o solutie simpla si transparenta ar putea fi nr de vizualizari dela pagini personale)
-infintarea unei reviste STUPARITUL care sa aduca un plus de valoare forumului
-acces diferentiat pt membri si vizitatori in mai multe topicuri

Modificat de xxl (acum 13 ani)


_______________________________________
viitorul e in fiecare zi de maine....

pus acum 13 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Va rog  sa luati in calcul si urmatorul aspect:
Cei ce ajung la butoane trebuie sa fie...intregi la mansarda.Ca e simplu ca intr-o noapte sa rada cu doua clicuri tot forumul.Ca...era ...singur acasa.


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 13 ani
   
ioanpuiu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1060

pupemea a scris:

Ca e simplu ca intr-o noapte sa rada cu doua clicuri tot forumul.Ca...era ...singur acasa.

Rezolvare simplă:
- tot ce se scoate de pe forum să ajungă īn carantină pt. o lună īn arhivă, īnainte de a fi şters definitiv.
- se īnlocuieşte tasta "şters" cu cea de "mutat"


_______________________________________
May you walk on warm sands !
                                   Ahnassi / TES3

pus acum 13 ani
   
jimm
apicultor

Din: Targoviste
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 759
- sa se miste bine ca sunt exasperat de cum merge
- sa nu se deschida n tpicuri pe acelasi subiect informatia este foarte dispersata
- cel care jigneste sa fie fript din prima, fara protest, fara avertisment....
- se se gaseasca o solutie sa posteze cat mai multi useri dar nu prin constrangere...sa se organizeze un concurs sau ceva care sa stimuleze postarile de calitate sa putem puncta postarile bune si in functie de aceste punctari userii situati pe primele locuri sa fie recompensati cumva....
- pagina de prezentare sa fie obligatorie la inscriere sau intr-un anumit moment (spre ex dupa 150 de postari)
- localitatea userului sa fie obligatorie
- se se faca o ierarhizare in funtie de calitatea postarilor/nr de postari, degeaba sriu 5000 de mesaje daca sunt numai mizerii.
Cred ca s-au mai spus mare parte

Vroiam sa mai spun ca trebuie rezolvata cumva situatia in care sunt useri care au informatii si nu posteaza din bun simt si lehamite sa nu inceapa cearta..acesti useri trebuie motivati sa posteze cat mai mult, sa se creeze acel "spatiu" si trebuie sa le oferim satisfactia ca postarile lor sunt apreciate

Modificat de jimm (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
proapis13
apicultor

Din: Turnu-Severin
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2834

jimm a scris:

-
- pagina de prezentare sa fie obligatorie la inscriere sau intr-un anumit moment (spre ex dupa 150 de postari)
-

   

Pai shi cu mine ce facetzi?/ca sunt de 2 ani pe forum shi
nu am pagina de prezentare ,ma datzi afara???
salve 


_______________________________________
activitate la urdinish shi miere in cat

pus acum 13 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Pe tine te aruncam ...inauntru.Cu forta.
Facem o vizita, te cautam prin satelit.facem poze si constituim o pagina personala.de musai.  


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 13 ani
   
ionut vlv
apicultor

Din: babeni,valcea
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 562
pentru necula.mitica
tot ne rascolim creierul sa facem un regulament mai strict,pentru asta nu am propus sefi si nici moderatori mai multi ci la fiecare moderator sa-i fie impartite numai  cate o arie-doua pentru a putea sa tina in mana mai usor" herghelia".
Pupe,candva ti-am trimis pe mp un regulament luat din alta parte.il mai ai?mie mi s-a parut complet si la subiect.acolo,chiar nimeni nu o da in balarii.


_______________________________________
Nimanui nu-i pasa daca miorlai, bate cu pumnu-n masa si arata-ti coltii daca nu merge altfel.

pus acum 13 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Trebuie sa caut prin sumedenia de MP-uri.Sper sa gasesc.
Postez imediat ce dau de mesaj


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 13 ani
   
nicus
apicultor

Din: PRAHOVA
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 1147
La cererea uni coleg postez raspunsul meu si aici



nicus a scris:


Mishu05 a scris:

Eu as face un sistem de identificare serioasa a unui om care scrie aici.
As face 2 zone de forum:
1. zona vizibila de oriunde, fara inregistrare pe forum, orice om care acceseaza site-ul sa poata citi acolo, fara sa poata posta
2. zona vizibila si accesibila la scris doar membrilor inregistrati.



Sunt de acord cu cele scrise numai ca eu as imparti in 3:

1. vizitatorii cu noii inregistrati care de fapt sunt unii si aceeasi

2. userii cu vechime mai mica sau mai mare cunostinte apicole la fel..mai mici sau mai mari.. dar care se bucura de recunosterea celor din CLUB (adica sunt reali si nu vorbim cu fantome chiar daca nu vor sa dea date personale)

3. cei din CLUB vor avea un sistem de IMUNITATE (pe care o merita la cat au tocit tastele) fiindca daca se retrag ei CU CINE MAI RAMANEM?

Cei din prima categorie vor avea acces la nivelul 1 de topicuri
Userii cu vechime si reali vor avea acces la 1 si 2
CLUB ul va avea sistemul sau

Mai trebuie umblat la DEVIEREA DE LA SUBIECTUL TOPICULUI tot de catre cei din CLUB prin vot la vedere ...dar fara sa vezi cine a votat!! adica la un anumit numar de voturi sa fie stearsa sau mutata AUTOMAT acea postare (userul putand da vina doar pe ..CLUB)

BANAREA se va face in acelasi mod de catre cei din CLUB (astfel vor disparea atacurile la moderatori si toata vina se va atribui CLUB ului.

LUU la sectia divertisment ii primesti pe toti sau faci selectie cu public???


_______________________________________
Values have nothing to do with the material world

pus acum 13 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Iata regulamentului unui alt forum.Forum ce poate fi vizitat si evaluat dupa rezultatele sale.
Multumesc colegului Ionut vlv.
Lectura placuta si utila

Aria a fost curatata cu mari eforturi, de topic-uri deschise fara sens.
Toate topic-urile au fost redenumite cu titluri ce reflecta continutul acestora.
Apeleaza la functia Search a forumului pentru ca e posibil ca subiectul sa mai fi fost discutat. Inarmeaza-te cu rabdare si cauta prin topic-uri, sunt 95% sanse sa gasesti un topic deschis pe tema ce te intereseaza.
Nu uita ca exista si o functie de Google Search pe pagina!
Sunt interzise posturile ce contin doar multumiri, acestea vor fi sterse.
Daca doriti sa multumiti unui coleg pentru ajutorul sau raspunsul acordat, va rugam sa faceti acest lucru numai prin Personal Message.
Daca toti vom posta multumiri sau alte asemenea posturi in ariile tehnice, topicurile respective vor fi pline de posturi ce vor ingreuna gasirea informatiilor utile.
Nu suntem pe un canal de IRC, nu e nevoie sa raspunzi la toate topicurile, scrie numai daca ai ceva de spus si esti sigur ca informatiile tale sunt utile.
Nu iti bate joc de munca moderatorilor!

apoi

regulament

Reguli privind utilizarea forumului

Motto: Se urmeaza, se respecta sau .. se cauta alt forum.

Forumul de fata a luat nastere din munca unor entuziasti, dornici de a crea o noua comunitate īn Internet-ul romānesc, existānd atāt asemanari cāt si deosebiri fata de alte comunitati similare. Daca doresti sa te integrezi īn aceasta comunitate, esti rugat sa parcurgi urmatoarele rānduri, pentru a nu aparea pe viitor neplaceri de nici un fel.

Īn continuare, dorim sa lamurim un principiu care guverneaza orice comunitate sau, mai general, orice site de pe Internet. Din momentul īn care ai tastat adresa site-ului, ai intrat pe o proprietate privata, unde gazda are dreptul de baza al oricarei societati democrate, acela de a si-o administra dupa cum crede de cuviinta. Nu trebuie ca aceste cuvinte sa te sperie, nu am creat forumul doar pentru noi īnsine, ci dorim sa formam o comunitate bazata pe oameni care respecta regulile noastre.
De aceea trebuie sa stii ca, daca doresti sa te integrezi īn aceasta comunitate, trebuie sa te supui regulilor de mai jos, ce au fost create de niste oameni, pentru niste oameni.
Daca un principiu enuntat nu coincide cu un principiu de-al tau la care nu poti renunta, esti invitat, fara suparare, sa renunti la frecventarea forumului, eventual sa-l frecventezi doar citindu-l si fara a interveni īn nici un fel.

Sa lamurim acum cine sunt gazdele acestei comunitati:

- Moderatorii au doua functii: cea activa si cea pasiva. Functia activa presupune ca moderatorul sa creeze subiecte de discutie, sa comenteze parerile celorlalti, cu alte cuvinte sa aduca ceva nou īn sectiunea pe care o are īn subordine. Cea de-a doua functie este legata de actiuni īntreprinse pentru desfasurarea discutiilor īn bune conditii. Moderatorii vor modifica, vor sterge posturi sau topicuri, vor avertiza si sanctiona membrii care vor "calca strāmb" si chiar le vor interzice accesul pe forum (ban). Moderatorii au īn sarcina una sau mai multe categorii ale forumului.
- Moderatorii seniori au aceleasi drepturi ca si moderatorii, cu diferenta ca aria lor de acoperire este reprezentata de īntreg forumul. Ei īndeplinesc īn primul rānd functia pasiva.
- Administratorii sunt persoane cu puteri depline privind administrarea forumului. Activitatea lor nu o implica neaparat pe cea de moderator.

Orice membru poate obtine una din functiile de mai sus daca se remarca īn mod pozitiv pe o perioada īndelungata si implicarea sa īn forum este īnsemnata.
La inscrierea pe forum, completarea campului "Oras" este obligatorie. Aceeasi obligatie revine si membrilor deja inscrisi. Refuzul completarii acestui camp, duce la invalidarea cererii de inscriere, sau, in cazul celor inscrisi, la interzicerea accesului pe forum, pana la rezolvarea problemei.
Membru VW Forum, este definit ca fiind acel utilizator care a trecut de procesul initial de validare si i se acorda acest statut in mod automat, dupa un numar predefinit de posturi in ariile ce se contorizeaza (posturile din ariile de Intalniri, Anunturi On-line, Social, etc, nu sunt contorizate) si anume in cele tehnice. Un utilizator poate trece prin urmatoarele «etape»:
- «Validating» - este etapa de validare a contului, utilizatorul neputand posta in nici una din ariile forumului;
- «Primul Pas» - este perioada in care un utilizator se considera in etapa «de proba». Se urmareste evolutia acestuia si i se poate retrage oricand dreptul de membru VW Forum. In aceasta perioada nu este permisa postarea anunturilor de vanzare/cumparare si nu are posibilitatea de deschidere de topic/thread nou in aproape nici o arie a forumului (face exceptie aria "Masina mea".
- «Membru vwForum» - este primul nivel de «membru» VW Forum si se acorda automat dupa ce utilizatorul a avut un numar definit de posturi (50 in prezent) intr-o arie contorizabila SAU are mai mult de un an vechime pe forum si peste 10 posturi contorizate. Postarea se face cu respectarea regulilor privitoare la aceasta, fara posturi de tip 'bump', 'bagare in seama', etc asa cum sunt ele definite in prezentul Regulament. Membrii din aceasta categorie nu au acces in anumite sectiuni ale forumului care sunt rezervate doar membrilor "Level 2". Vanarea de posturi in scopul obtinerii unui alt statut de membru se sanctioneaza cu warning.
- «Membru Level 2» - Obtinerea acestui nivel se face automat dupa un numar definit de posturi contorizabile, conform celor descrise la punctul anterior. Numarul definit in prezent de posturi la care se face trecerea este de 100. Membrii au acces in toate sectiunile forumului rezervate utilizatorilor, inclusiv in aria de Social si subsectiunile acesteia.
- «Membru Senior» - este definit ca acel membru VW Forum a carui activitate pe forum este foarte apreciata, este autorul unor articole tehnice de importanta pentru comunitatea aceasta si care are competente/experienta intr-unul sau mai multe domenii ale acestui forum. Titulatura de Membru Senior se acorda de catre Adunarea Moderatorilor, in urma votului acestora. De asemenea, moderatorii care renunta la functia publica de moderare, primesc titlul de Membru Senior ca recunoastere a activitatii desfasurate.
- «Comerciant» - este vorba de firme/persoane (in general firme), care sunt cunoscute prin activitatea lor in domeniul auto si reperezentate in Romania si care ofera niste servicii de incredere membrilor forumului. Incadrarea unui anumit membru/firma in categoria "Comercianti" se face prin prezentarea catre Moderatorii Seniori/Administrator a intentiei de colaborare si date complete privitoare la firma si produsele comercializate. De asemenea trebuie specificate discount-urile sau preturile preferentiale pentru forumisti, ce sunt practicate.
NOTA: Datorita faptului ca sunt o categorie aparte, la fel ca si produsele ce le comercializeaza, anunturile lor sunt puse intr-o arie speciala: Oferte + Servicii exclusiv pentru membri

Toate ariile forumului se supun acestui regulament, pentru unele din ele existand si alte reguli dedicate, care vor fi enuntate mai jos!

1. Forumul VWForum.ro este deschis tuturor persoanelor, indiferent de nationalitate, sex, religie, clasa sociala etc. Totusi, cunoasterea foarte buna a limbii romāne scrise este obligatorie. Recomandam, de asemenea, cunoasterea limbii engleze la un nivel suficient pentru a īntelege un text tehnic. Daca nu cunosti bine limba romāna, indiferent de motiv, dar totusi intentionezi sa te integrezi īn comunitatea VWForum, esti rugat sa precizezi aceasta cu prima ocazie sau sa contactezi un administrator/moderator.
Exprimarea scrisa este, prin definitie, mai complexa decāt cea orala si, prin urmare, īncearca sa te faci īnteles prin ceea ce scrii. Īn unele contexte este indicata o exprimare cāt mai apropiata de cea literara, īn alte contexte mai relaxate se poate folosi si un limbaj familiar īnsa īn ambele cazuri este foarte important sa fii īnteles cāt mai usor de catre ceilalti.

2. Pe lānga cunoasterea limbii, este necesara cunoasterea regulilor de baza ale limbajului scris (majoritatea valabile īn orice limba), dupa cum urmeaza:
- scrierea cu īnflorituri (k, sh, tz, y) este interzisa, cu exceptia cazurilor īn care pot aparea confuzii; aceasta va fi sanctionata cu avertisment verbal iar in cazul repetarii cu warning;
- se lasa spatiu dupa si nu īnaintea semnelor de punctuatie; semne de punctuatie sunt considerate inclusiv semnele de exclamare si īntrebare;
- nu se lasa spatiu dupa prima paranteza, nici īnaintea celei de-a doua; se lasa, īn schimb, īnaintea primei paranteze;
- un singur semn de exclamare sau de īntrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis, un numar mai mare ducānd la enervarea cititorului; desigur, uneori se impun si exceptii, important e ca exceptia sa nu devina regula;
- orice propozitie īncepe cu litera mare, orice nume propriu īncepe cu litera mare (acest punct este doar o recomandare);
- numarul punctelor de suspensie este trei, nu doua si nici mai mult de trei;
- scrierea cu diacritice este optionala;
- scrierea nejustificata cu majuscule, litere īngrosate, italice, subliniate, cu culori sau alte artificii este interzisa. Aceasta va fi sanctionata cu avertisment verbal iar in cazul repetarii cu warning.
Īn general, tineti cont de faptul ca un post trebuie sa poata fi citit rapid.
Orice abatere de la regulile de mai sus īngreuneaza parcurgerea textului si enerveaza inutil cititorul. Cine doreste cu orice pret sa iasa īn evidenta, o poate face īn alt mod, nu "chinuind" ceilalti membri ai comunitatii.

3. Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Īnregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona". Clonele sunt interzise. Daca ai uitat parola, exista o functie pentru recuperarea ei pe care esti rugat sa o folosesti, sau, īn cel mai rau caz, poti apela la un administrator care te va ajuta.

4. a) Nu jigni, nu declansa scandaluri (asa-zisele "flame-uri". Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu īti scuza comportamentul. Nu vor fi tolerati cei care se ascund īn spatele anonimatului pentru a aduce jigniri, injurii, amenintari de orice fel sau prejudicii altor utilizatori sau unor institutii. Aceste fapte vor fi sanctionate cu warning sau ban, dupa caz.
Chiar daca sunt folosite stelute, "beep"-uri īn loc de cuvintele explicite, acest lucru nu ajuta cu nimic pentru ca aici intentia conteaza.
b) Nu sunt acceptate discutiile explicite privind orice tip de activitate ilegala sau imorala (viteze peste limita legala, curse ilegale, warez, pornografie, xenofobie, rasism etc).
c) Nu sunt acceptate posturi, mesaje sau semnaturi ce promoveaza alte forumuri "concurente" VWForum.ro
Toate acestea (pct. b si c) vor fi sterse neconditionat de catre moderatori si sanctionate cu avertisment verbal. In cazul repetarii vor fi sanctionate cu warning.

5. Se interzice postarea fisierelor video, a imaginilor, a link-urilor sau adreselor web unde sunt gazduite fisiere video ori audio sau a relatarilor despre incalcari explicite ale legislatiei, pe care le-ati reusit cu autoturismul (sau orice alt mijloc de locomotie) si au cea mai mica legatura cu viteze peste limita legala, curse ilegale de masini si/sau alte activitati ilegale/imorale.
In concluzie trebuie sa retineti ca nu se accepta discutiile de orice natura si sub nicio forma privind curse ilegale, liniute, comportamente agresive, injurii, remarci acide sau, din contra, laude care sa promoveze aceste abateri.

Orice incalcare a acestui paragraf va fi sanctionata cu stergerea respectivului post si warning atat pentru autor cat si tuturor celor care participa sau dezvolta o astfel de discutie.

6. Posturile monosilabice si/sau posturile care nu aduc nimic bun discuției (gen băgare īn seamă sunt interzise și vor fi sancționate cu warning. Postați numai dacă sunteți siguri că informațiile interesează și sunt īntradevăr utile celorlalți membri. Nu suntem pe un canal de IRC ci pe un forum, dacă nu vă puteți abține cautați alte comunități īn care aceste lucruri sunt permise.
NU se accepta spam-ul:
- introducerea aceluiasi subiect pe 2 sau mai multe topic-uri/forum-uri etc. Astfel de posturi vor fi sterse iar autorul sanctionat cu warning.
- transmiterea cu ajutorul PM (personal messenger) a mesajelor publicitare de orice fel, nesolicitate expres de catre destinatar. Asemenea actiuni vor avea drept consecinta sanctionarea cu warning a autorului.
Sunt interzise, de asemenea, posturile gen "bump" ("nu mai stie nimeni nimic?", "Anybody?", "Hai baieti, ajutati-ma si pe mine" pe alte arii in afara de aria de vanzari/cumparari. Acestea vor fi sanctionate cu warning.

7. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, nu pe opinii subiective.
Trebuie acordata mare grija discutiilor contradictorii, gen benzina vs diesel, unde subiectivitatea tinde sa depaseasca anumite limite.

8. Nu se ofera nici un fel de premiu celui care posteaza cat mai multe mesaje. Nu se face nici o diferentiere intre cei care posteaza mai des si cei care posteaza mai rar. In concluzie, scrieti numai daca aveti ceva de spus.

9. Ne rezervam dreptul ca, dupa un numar variabil de posturi sa retragem dreptul de a posta pentru userii care nu corespund cerintelor noastre. Faptul ca ai cāteva categorii unde poti posta liber, nu īnseamna ca poti sa te complaci īn postura de membru si sa "poluezi" astfel discutiile fara a respecta regulamentul.

10. Īnainte de a deschide un topic nou, este obligatoriu sa urmezi etapele descrise īn continuare:
- apeleaza la functia Search a forumului pentru ca este foarte probabil ca subiectul sa mai fi fost discutat;
La folosirea functiei Search exista si un meniu extins (More Search Options) care va ofera posibilitatea sa detaliati la maximum posibil cautarea dupa criteriile respective;
- daca ai posibilitatea si rabdarea necesara, citeste mai multe discutii legate (chiar si vag) de subiectul pe care intentionezi sa-l deschizi; s-ar putea sa gasesti raspunsul īn alta discutie, cu subiect aparent diferit de ceea ce cauti si care nu apare la cautare;
- apeleaza la functia Google Search din partea de jos a paginilor forumului daca metodele prezentate mai sus nu au ajutat.
Nerespectarea acestui paragraf (10) va fi sanctionata cu avertisment verbal, iar in cazul repetarii cu warning.

NOTA! Membrii "doar inscrisi" au restrictionat dreptul de a deschide noi topicuri in aproape toate ariile forumului. Daca dupa cautarea pe forum nu gasiti discutii referitoare la problema pe care o aveti, puteti cere pe PM sfatul unui moderator (eventual chiar unul din moderatorii ariei in care cautati problema) cu privire la deschiderea unui nou topic pe tema respectiva

11. Daca te-ai decis sa deschizi un topic nou, ai grija ca titlul sa fie scris citet si sa reflecte pe cāt posibil subiectul abordat. Asadar, titlul "Problema cu ambreiajul" este de preferat celui "Am o problema".
Titlurile de genul: "Am o problema!", "Help!", "Probleme grave" si altele asemenea vor fi sanctionate cu avertisment verbal, iar in cazul repetarii cu warning.
Este strict interzisa deschiderea unui topic nou in care sunt tratate doua sau mai multe probleme. Fiecare problema va fi tratata separat intr-un topic nou sau daca s-a mai discutat deja, in topicul dedicat respectivei probleme. Nerespectarea acestui paragraf duce automat la sanctionarea cu warning.

12. Daca topicul se refera la o problema, ofera cāt mai multe detalii despre aceasta si nu astepta ca ceilalti utilizatori sa-ti ceara detaliile. Spre exemplu, enunta de la īnceput anul de frabricatie, motorul, codul motorului etc, facānd referire inclusiv la componentele care nu-ti par importante; e mai bine sa oferi detalii īn plus decāt īn minus.

13. Citeste, daca se poate, tot ce s-a discutat īntr-un anumit topic. Este scuzabila repetarea unei īntrebari la care s-a raspuns īn cea de-a saptea pagina din cele 40 dar este inacceptabil pentru un topic de 2-3 pagini.

14. Pentru ca ideea postului sa fie mai clara, poti apela la smilies, īnsa nu abuza de ei. Ca si semnele de exclamare, folosirea lor repetata si īn numar mare deranjeaza.

15. Butonul Quote ("citat" ajuta īn momentul īn care se doreste citarea unui pasaj din alt post (propriu sau apartinānd altcuiva), pentru a face referire la el. Acest lucru are sens doar daca acel post nu este chiar ultimul, īn caz contrar acesta se va repeta īn mod inutil. Folosirea nejustificata a quote, va fi sanctionata cu avertisment verbal, iar in cazul repetarii cu warning;

16. Daca doresti sa editezi (modifici) un post, ai la dispozitie 2 ore pentru aceasta. Totusi, daca dupa acel post exista interventii ale altor utilizatori, iar prin modificare sensul postului tau este schimbat total, acea succesiune de posturi nu va mai avea nici un īnteles. Este, asadar, interzisa aceasta practica.

17. Remarcile "paternale" sunt acele remarci facute de catre utilizatorii obisnuiti care se erijeaza īn "conducatorul absolut", fara a avea acest drept. Nu trebuie uitat faptul ca cei desemnati sa faca ordine sunt moderatorii. Cel mult, se va acorda acest drept membrilor de valoare si cu vechime. Folosirea acestor remarci va fi sanctionata cu warning.

18. Scandalurile pornite īmpotriva unor dealeri/service-uri sunt interzise.
Daca o firma te-a nemultumit si doresti sa pornesti o discutie pe aceasta tema, trebuie sa o faci civilizat, cu argumente solide (mergānd pāna la prezentarea de documente doveditoare, īn caz ca ti se cere acest lucru). Chiar si faptul ca firma respectiva are o atitudine reprobabila nu justifica un comportament jignitor la adresa ei.

19. In aria Versus, pentru prevenirea flame-urilor si avand in vedere experientele anterioare, moderarea este foarte stricta si orice "iesire" va fi imediat sanctionata cu warning si suspendare.
Reclamatiile impotriva actiunilor de moderare de pe aceasta arie NU vor fi luate in considerare.

20. Chiar daca din momentul postarii, proprietatea asupra tuturor mesajelor revine vwforum, dreptul moral de autor si responsabilitatea continutului apartin in totalitate celui care a postat respectivul mesaj. VWforum nu poate fi tras la raspundere pentru oricare din regulile incalcate de membrii acestui forum, cu toate astea incercam sa monitorizam cat mai bine continutul mesajelor publicate pt a evita astfel de cazuri.
Totusi daca considerati ca v-a fost incalcat dreptul de autor sau ca v-au fost cauzate prejudicii prin postarea de mesaje pe forumul nostru, noi nu putem dezvalui datele personale ale autorului mesajului, comunicarea acestor date catre terti nefiind permisa in lipsa acordului expres al persoanei vizate, in conformitate cu dispozitiile art. 5(1) al legii 677/2001, si in conformitate cu prevederile Legii 365/2002 vwforum nu are nici un fel de responsabilitate pentru continutul postarilor de catre membri.
Daca totusi va considerati nedreptatit in orice mod datorita unui mesaj de pe forum, puteti proceda la sesizarea justitiei sau a altui organ abilitat de lege. Noi ne vom conforma si vom raspunde solicitarilor venite din partea unei astfel de autoritati publice, atata timp cat ele corespund rigorilor legale, urmand sa facem cunoscute datele autorului acestuia catre autoritatea competenta si sa ne conformam dispozitiilor acesteia, daca este cazul.

21. Forumul are definita o sectiune speciala dedicata anunturilor de vanzare, cumparare, prestari servicii. Postarea unui anunt de acest gen in orice alta arie se considera abatere si se sanctioneaza cu warning.

22. Postarea anunturilor in aria rezervata acestora este o facilitate oferita membrilor pentru a se ajuta intre ei si nu constituie un scop al acestui forum. De aceea vor fi descurajate orice tentative de acest gen, iar depistarea unor membri a caror inscriere pe forum a avut acest scop (postarea de anunturi) poate duce la stergerea/ban-area contului/IP-ului respectiv.

23. Anunturile publicitare trebuie īnsotite obligatoriu de detalii complete, pret, modalitatea de contact, eventual specificatiile complete ale produsului si/sau imaginea sa. Daca la deschiderea topicului vanzatorul nu poseda fotografii ale produsului, el le poate posta ulterior deschiderii topicului dar doar in primele 24 ore de la deschidere. Dupa trecerea celor 24 ore de la deschiderea topicului postarea de noi fotografii ale produsului se poate face doar respectand regula "bump"-ului adica dupa minim 7 zile.
Titlul topicului trebuie sa specifice explicit actiunea de cumparare/vānzare si produsul (produsele) īn cauza.
Pe topicul anuntului nu va avea dreptul de a posta decat initiatorul acestuia o data la 7 zile. Orice detalii suplimentare despre produs (daca acestea nu sunt disponibile in cadrul anuntului), stadiul tranzactiei sau negocieri suplimentare de pret vor fi solicitate/oferite celor interesati exclusiv prin PM sau prin datele de contact furnizate de catre vanzator la initierea anuntului.
Pe acest forum este interzisa atat punerea in vanzare cat si solicitarea de produse (piese, software, etc.) provenite din actiuni ilegale, supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate in vigoare.
Raspunderea pentru datele si informatiile din anunt, cade strict in sarcina vanzatorului. vwForum nu se asocieaza in nici un fel cu persoana vanzatorului, textul anuntului sau articolele care fac subiectul tranzactiilor si poate oricand pune la dispozitia organelor competente, la cererea acestora, toate datele despre contul folosit la postarea anuntului, in conditiile stipulate de lege.

La fel este interzisa punerea in vanzare a unui produs (cumparat de pe acest forum), la un pret mai mare decat cel cu care a fost cumparat daca ulterior cumpararii produsului respectiv nu i s-au adus modificari suplimentare.
Sunt interzise comentariile pe marginea unui produs/serviciu. Daca nu iti convine pretul/starea lui, nu te obliga nimeni sa-l cumperi. Nerespectarea acestui paragraf aduce dupa sine sanctionarea cu warning.

24. Rubrica de anunturi este vizibila doar membrilor logati pe forum.

25. Anunturile trebuie in plus sa respecte urmatoarele reguli:

- Sunt interzise anunturile de vanzare a masinilor sau a pieselor pentru masini non-VAG. Acestea vor fi sterse.
- Este permis un singur "bump" la 7 zile, dar sunt admise noi informatii in orice moment. Un bump la mai putin de 7 zile va fi sanctionat cu warning. In cazul in care acesta se repeta, topicul va fi inchis si nu i se va permite initiatorului deschiderea unui topic nou pe aceeasi tema.
- "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, are doar scopul de a readuce anuntul in actualitate. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al initiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informatii).
- Bump-urile mascate (gen: mai am x bucati, "marfa produsul" - up de la mine, reducerile de pret nesemnificative, etc.) indiferent ca ele vin de la initiatorul topicului sau de la un alt user "binevoitor" vor fi sanctionate cu warning. In cazul in care acesta se repeta, topicul va fi inchis si nu i se va permite initiatorului deschiderea unui topic nou pe aceeasi tema.
- Pentru ca reducerile de pret sa poata fi aplicate inainte de cele 7 zile regulamentare trebuie sa fie de minim 1% din valoarea initiala a produsului pentru masini si de minim 10% pentru alte produse.
- Este interzisa postarea unui anunt in numele altei persoane (membru vwforum sau nu). In cazul in care un prieten/ruda are ceva de vanzare si doriti sa il ajutati, aceasta se poate face doar postand anuntul in numele propriu, ca si cum produsul va apartine. Cel care posteaza, este singurul raspunzator in fata cumparatorului de calitatea produsului vandut, el da toate relatiile legate de pret, modalitati de livrare, etc.
Anunturile gen "un prieten are de vanzare...va rog sa-l contactati la tel..." si altele asemanatoare, nu sunt permise. BUMP-urile pe anuntul respectiv se fac conform regulilor existente si numai de catre initiatorul topicului, nu si de adevaratul proprietar.
Topicurile ce contravin acestei reguli vor fi sterse si membrii respectivi atentionati. In caz de recidiva, sanctiunea se va transforma in warning + suspendare.
- Fiecare user are dreptul la maxim 3 anunturi de vanzare (indiferent de aria in care este pus anuntul: masini, piese, anunturi non-auto, aircooled, mk1, etc) si 3 anunturi de cumparare (indiferent de aria in care este pus anuntul). Daca un user depaseste limitarea de mai sus si doreste sa deschida unul nou, atunci este obligat sa anunte un moderator pentru a-i inchide unul din anunturile vechi, inainte de a deschide noul anunt. In caz contrar, va primi automat warning. Intr-un topic se pot pune spre comercializare mai multe obiecte/servicii simultan.
- Anunturile in care nu s-a postat nimic mai mult de 6 luni se vor sterge automat.

26. Membrii isi pot crea o semnatura proprie. Aceasta este definita ca fiind un text ce va fi atasat fiecarui post, la sfarsitul acestuia si trebuie sa contina date referitoare la masina, de ex.: an fabricatie, marca/model, cod motor etc.
Nu trebuie sa confundati semnatura cu un topic din aria "Masina mea". La semnatura rezumati-va la a prezenta masina in cateva cuvinte. Daca vreti sa va prezentati in detaliu masina si eventualele modificari aduse ei, aveti la dispozitie aria mai sus mentionata.
Nu se accepta semnaturi lungi - maxim 3 linii a cate 88 caractere per linie (inclusiv spatiile dintre cuvinte). Caracterele cu care semnatura va fi scrisa sunt:
- size 1;
sau
- size 2 fara bold.
Daca respecta marimea fontului si lungimea maxima admisa, in semnatura pot fi postate:
- link-uri catre topicuri proprii din aria "Masina mea" sau catre topicuri proprii din aria "Vanzari";
- propozitii sau fraze de tip motto.
- mai multe masini in cazul in care userul poseda doua sau mai multe masini.
Sunt strict interzise in semnatura motto-uri de genul: "M-am saturat de…", "M-am certat cu …", "Nu-mi mai place…" si altele asemenea.
Introducerea unei reclame sau a unui link spre un alt site este permisa numai cu acordul moderatorilor forumului. Se accepta imagini in semnatura (cu conditia sa nu fie jignitoare sau ilegale) la dimensiunea maxima de 200 x 20 pixeli. Orice nerespectare a acestui paragraf (26) privind semnaturile va fi sanctionata cu avertisment verbal si editarea respectivei semnaturi. Daca situatia se repeta posesorul respectivei semnaturi va fi sanctionat cu warning.
Moderatorii au dreptul de a edita semnatura fara o instiintare prealabila a userului.

Regulile de mai sus cu privire la semnaturi nu se aplica moderatorilor in cazul in care imaginea sau link-ul din semnatura au drept scop respectarea regulamentului (si fac public regulamentul sau parti din acesta), pentru anuntarea unui anumit eveniment VW Forum sau pentru alte notificari aprobate de Adunarea Moderatorilor.

27. La intalnirile organizate sub egida VW Forum sunt interzise manifestarile care incalca regulile de circulatie pe drumurile publice sau care aduc atingere ordinii si linistii publice, de genul liniute, muzica data la maxim, comportament necivilizat, limbaj trivial etc.
Aria "Intalniri" a fost creata in ideea de a facilita comunicarea si intalnirile intre membrii comunitatii VW Forum din toate orasele/zonele tarii. In aceasta arie se pot deschide topicuri de intalniri intre membrii VW Forum dintr-un oras/zona a tarii in care sa se discute detaliile respectivelor intalniri (data, ora, locatie, etc.) fara insa a purta discutii care nu au nicio legatura cu topicul/aria respectiva. Pentru astfel de discutii exista PM, messenger, email, telefon, etc.

28. Daca nu poti sau nu doresti sa respecti acest regulament, singura solutie consta īn īncetarea participarii la acest forum. Īn caz contrar, vom fi nevoiti sa luam toate masurile necesare pentru ca VW Forum sa-si desfasoare existenta īn bune conditii, incluzānd interzicerea dreptului de a mai posta (ban-area), temporara sau pe termen nelimitat. Īncetarea activitatii pe forum se face "ca atare", fara a fi īntreprinsa nici o actiune din partea nimanui. Asadar, nu cere sa-ti fie sters user-ul, nu-ti sterge propriile posturi, nu scrie posturi kilometrice pline de acuze la adresa administratiei, nici aici si nici pe alte forumuri. Cu alte cuvinte īncearca sa parasesti decent comunitatea, iar membrii acesteia sa-si aduca aminte cu placere de activitatea ta.

29. Modul de acordare al WARNING-urilor.
Fiecare nivel de warning va avea asociata, obligatoriu, si o suspendare temporara, conform urmatoarei grile:

* 20% warning - 3 zile suspendare
* 40% warning - 8 zile suspendare
* 60% warning - 15 zile suspendare
* 80% warning - 31 zile suspendare
* 100% warning - BAN


Suspendarea este definita ca "disable posting ability" - cu alte cuvinte, contul respectiv devine read-only. Aparitia unor "clone" in timpul perioadei de suspendare va fi sanctionata corespunzator.

Warning-urile se prescriu dupa o durata minima de o luna de la acordare, dar cu posibilitatea moderatorului care a acordat fiecare warning in parte de a refuza, de maxim doua ori, prescrierea. Refuzul este strict la latitudinea moderatorului si nu trebuie justificat in nici un fel. Dupa fiecare refuz, este necesara trecerea unei perioade de minim o luna pana cand prescrierea warning-ului se poate cere din nou. Dupa aceste maxim doua eventuale "prelungiri", moderatorul respectiv va prescrie neconditionat warning-ul in cauza.

Warning-urile nu se pot prescrie decat in sens invers, astfel primul warning ce poate fi prescris este ultimul warning acordat, prescrierea fiind posibila la minim o luna de la acordare, conform paragrafului anterior. Dupa prescrierea unui warning, este necesara trecerea unei perioade minime de o luna pana cand este posibila prescrierea unui nou warning.

Prescrierea se defineste ca aplicarea unei ajustari "in jos" a nivelului de warning si nu ca o stergere a acestuia. Cu alte cuvinte, istoricul warning-urilor si "prescrierilor" se pastreaza complet.

Nu se pot da doua sau mai multe warning-uri pentru aceeasi abatere.

Mentiuni:
- Persoana atentionata cu warning este unic responsabila sa semnaleze scurgerea intervalelor de o luna catre moderatorul care a acordat fiecare warning in parte;
- In cazul in care persoana suspendata abuzeaza de posibilitatea de a-si modifica semnatura in perioada de suspendare pentru a scrie diverse reclamatii, semnatura se va sterge (initial). In caz de recidiva, suspendarea tip "read-only" se transforma in inabilitatea de logare pe forum;
- Cazurile speciale (care nu se inscriu in regulile de mai sus) se decid de catre echipa moderatorilor;
- Reclamatiile urmeaza procedura de reclamatii descrisa la art. 27.

30. Administratorii si moderatorii forumului vor avea intotdeauna ultimul cuvint si nu sint obligati sa dea explicatii. Este frumos din partea lor atunci cand se explica, dar, de cele mai multe ori, explicarea fiecarui gest in parte ar necesita mult prea mult timp - iar timpul este un material pretios, cel putin pentru noi.

Daca cineva se simte cu totul si cu totul neindreptatit sau abuzat, are de urmat cativa pasi pentru solutionarea problemei, in urmatoarea ordine:
a) PM catre moderatorul direct implicat;
In cazul in care si dupa discutia pe PM cu moderatorul implicat, userul isi mentine pozitia, urmeaza:
b) PM catre un moderator senior sau administrator;
In cazul in care si dupa discutia pe PM cu moderatorul senior sau administratorul, userul isi mentine pozitia, urmeaza:
c) Redactarea unei reclamatii in Condica de sugestii si reclamatii.
Dupa acest ultim pas, sesizarea va fi analizata si solutionata de catre echipa moderatorilor.

Nerespectarea procedurii de «reclamatii» sau postarea unei reclamatii in alta arie decat cea definita in acest scop (Condica de sugestii si reclamatii) se sanctioneaza cu warning.

Orice interventie a unui alt user intr-o discutie moderator vs. user, va fi sanctionata cu warning.

31. Modificarile Regulamentului, forumului sau site-ului VW Forum in general, se efectueaza la initiativa moderatorilor sau la sugestia membrilor ori de cate ori este considerat necesar. Modificarile trec printr-un proces de aprobare de catre Adunarea Moderatorilor, finalizat prin vot. Vor fi acceptate doar acele modificari ce intrunesc majoritatea simpla a voturilor. Noul Regulament, continand modificarile acceptate, intra in vigoare imediat dupa publicarea acestuia.

32. Ultima si cea mai importanta dar oarecum evaziva regula - se recomanda mentinerea discutiilor in cadrul obiectivului principal al acestui forum: Masinile VAG.

Discutiile in care nu corespund acestei ultime reguli vor fi in mare masura descurajate indiferent pe ce arie se va incerca purtarea lor.
Se admit exceptii in cazul unor subiecte de interes pentru toata lumea - care sunt acestea - ramane a se stabili de catre moderatorul forumului in cauza, la fata locului.


Nu trebuie sa consideri aceste reguli ca fiind īndreptate īmpotriva ta.
Nu sunt decāt niste masuri menite sa creeze un forum de calitate.
Din pacate, experienta a demonstrat ca in ultima vreme forumul a suferit o scadere dramatica de calitate, aceasta impunand o munca titanica din partea moderatorilor pentru a mentine ordinea si calitatea forumului.
De aceea am adoptat masurile de mai sus care presupun, pentru membrii de valoare, un minim efort īn primele zile de la īnscriere. Speram ca acest efort sa fie din plin meritat.

Speram sa te simti bine īn aceasta comunitate, sa facem schimb de experienta legata de grupul VAG, VW Forum sa reprezinte o modalitate placuta de petrecere a timpului liber.


30 ianuarie 2008 (actualizat 07 Septembrie 2009)


NOTA ------------- NOTA ------------- NOTA

Se va completa in ecranul urmator ORASUL si MASINA

ASTFEL PUTEM SA NE AJUTAM RECIPROC MAI USOR

Necompletarea acestor campuri se va sanctiona prin neactivarea contului sau suspendarea acestuia.

Conturile se valideaza de catre user via email (in urma mail-ului primit de fiecare user la adresa folosita la inregistrare) si in maxim 48 de ore de catre un moderator senior. NU puteti posta pana in acel moment pe forum. Functioneaza doar mesageria privata!


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 13 ani
   
xxl
apicultor

Din: prahova
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 659

nicus a scris:

La cererea uni coleg postez raspunsul meu si aici



nicus a scris:


Mishu05 a scris:

Eu as face un sistem de identificare serioasa a unui om care scrie aici.
As face 2 zone de forum:
1. zona vizibila de oriunde, fara inregistrare pe forum, orice om care acceseaza site-ul sa poata citi acolo, fara sa poata posta
2. zona vizibila si accesibila la scris doar membrilor inregistrati.



Sunt de acord cu cele scrise numai ca eu as imparti in 3:

1. vizitatorii cu noii inregistrati care de fapt sunt unii si aceeasi

2. userii cu vechime mai mica sau mai mare cunostinte apicole la fel..mai mici sau mai mari.. dar care se bucura de recunosterea celor din CLUB (adica sunt reali si nu vorbim cu fantome chiar daca nu vor sa dea date personale)

3. cei din CLUB vor avea un sistem de IMUNITATE (pe care o merita la cat au tocit tastele) fiindca daca se retrag ei CU CINE MAI RAMANEM?

Cei din prima categorie vor avea acces la nivelul 1 de topicuri
Userii cu vechime si reali vor avea acces la 1 si 2
CLUB ul va avea sistemul sau

Mai trebuie umblat la DEVIEREA DE LA SUBIECTUL TOPICULUI tot de catre cei din CLUB prin vot la vedere ...dar fara sa vezi cine a votat!! adica la un anumit numar de voturi sa fie stearsa sau mutata AUTOMAT acea postare (userul putand da vina doar pe ..CLUB)

BANAREA se va face in acelasi mod de catre cei din CLUB (astfel vor disparea atacurile la moderatori si toata vina se va atribui CLUB ului.

LUU la sectia divertisment ii primesti pe toti sau faci selectie cu public???

ma ,,,mai inebunit cu CLUBUL zi  cum ar trebui sa arate forumul
nu clubul  


_______________________________________
viitorul e in fiecare zi de maine....

pus acum 13 ani
   
nicus
apicultor

Din: PRAHOVA
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 1147
Daca posteaza 50% asa ca tine..la vedere..iese ..balamuc
Pei ce am zis de CLUB? tocmai asta e ca nu am zis NIMIC despre el
doar ca trebuie sa existe (asta inseamna aproape ..nimic)

Modificat de nicus (acum 13 ani)


_______________________________________
Values have nothing to do with the material world

pus acum 13 ani
   
xxl
apicultor

Din: prahova
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 659
maa...deocamdata nu exista nici un CLUB ...e doar in mintea unora

_______________________________________
viitorul e in fiecare zi de maine....

pus acum 13 ani
   
nicus
apicultor

Din: PRAHOVA
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 1147
stai aici toata ziua si parca..cauti raul mai mult decat altii care cum apare ceva..le vin si lor ideile si deschid luptele (rog sa curete cineva topicul asta macar)

_______________________________________
Values have nothing to do with the material world

pus acum 13 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Nicus,
Citeste nitel reglamentul de la VW.Pare ...asezat.Hai cu o parere structurata.


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 13 ani
   
nicus
apicultor

Din: PRAHOVA
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 1147
Un alt motiv pentru care vreau schimbare este si acela de a nu mai intra in contact cu orice..user..de ce???
pei de ce in aceasta duminica linistita trebuie sa mi strice cineva armonia prin topicuri de genul.."xxxx"  acestia sa posteze la CATEGORIA 1

De ce trebuie sa mi fac eu nervi citind asa ceva????
Imi trebuie doua zile de piscina una de tenis si un masaj sa mi revin


_______________________________________
Values have nothing to do with the material world

pus acum 13 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751

mircea_bog a scris:

...CUM TREBUIE SA ARATE UN FORUM IDEAL DIN PUNCTUL DV. DE VEDERE ?


Forumul ideal nu poate sa existe, perfectibil, da!! Iata aici un forum care poate ajuta ca idee:
 

"Total mesaje: 9 258 775
Total membri inregistraţi: 497 490
Cel mai nou membru: ionelll
Cei mai mulţi vizitatori online au fost 8 451 in data de 16th December 2006, 00:21"

Nu vezi moderatori inghesuiti in casute, nu scandaluri, nu postari "mazgalite"... Si totusi! Daca incalci regulamentul cu buna stiinta, primesti un mesaj privat de atentionare. Daca recidivezi, o iei pe coaja. Simplu, nu? Si insiruirea de alte asemenea forumuri, poate continua.


pus acum 13 ani
   
jimm
apicultor

Din: Targoviste
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 759

proapis13 a scris:


jimm a scris:

-
- pagina de prezentare sa fie obligatorie la inscriere sau intr-un anumit moment (spre ex dupa 150 de postari)
-

   

Pai shi cu mine ce facetzi?/ca sunt de 2 ani pe forum shi
nu am pagina de prezentare ,ma datzi afara???
salve 

   
Afara...Pai esti zgarcit...chitros, zgarie branza nu faci si tu o prezentare cu toate cele ..poze, mai ales poze,  informati si altele. Cel mai mult dintr-o carte imi plac pozele.... deci ai poze?! Nu!! nu-mi place de tine! si nici de nea' Pupe ca a devenit zgarcit.


pus acum 13 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5405

nicus a scris:

Un alt motiv pentru care vreau schimbare este si acela de a nu mai intra in contact cu orice..user..de ce???
pei de ce in aceasta duminica linistita trebuie sa mi strice cineva armonia prin topicuri de genul.."xxxx"  acestia sa posteze la CATEGORIA 1

De ce trebuie sa mi fac eu nervi citind asa ceva????
Imi trebuie doua zile de piscina una de tenis si un masaj sa mi revin


Punetzi-va in postura moderatorilor ( nu numai tu Nicule ) si daca ar fi ramas pe forum mesaje de genul din link, nu mai pomenesc de cele private ... vetzi intzelege care-i bucuria de a fi moderator.
Si atunci stau si ma intreb ... de ce mai scriem pe forum 


Pt. o mai buna aprofundare a deciziei de banare, ar fi necesar sa parcurgetzi postarile lui Marian.


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 13 ani
   
MyBees
apicultor

Din: Bucuresti/Dambovita
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 365
fie am eu o problema, fie avem cu totii... se doreste sa raspundem la intrebarea:

CUM TREBUIE SA ARATE UN FORUM IDEAL DIN PUNCTUL DV. DE VEDERE ?

sau,

SE DORESTE SA SCHIMBAM REGULAMENTUL?

Cu cat comparam mai multe "modele" cu atat ne complicam mai tare. Din punctul meu de vedere regulamentul este bun asa cum este, chiar daca perfectibil... problema este ca trebuie respectat, atat de useri cat si de moderatori.


_______________________________________
Daca vantul nu sufla in panze... vasleste! 
---
Pozele mele: Flickr

pus acum 13 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041

EN a scris:


mircea_bog a scris:

...CUM TREBUIE SA ARATE UN FORUM IDEAL DIN PUNCTUL DV. DE VEDERE ?


Forumul ideal nu poate sa existe, perfectibil, da!! Iata aici un forum care poate ajuta ca idee:
 

"Total mesaje: 9 258 775
Total membri inregistraţi: 497 490
Cel mai nou membru: ionelll
Cei mai mulţi vizitatori online au fost 8 451 in data de 16th December 2006, 00:21"

Nu vezi moderatori inghesuiti in casute, nu scandaluri, nu postari "mazgalite"... Si totusi! Daca incalci regulamentul cu buna stiinta, primesti un mesaj privat de atentionare. Daca recidivezi, o iei pe coaja. Simplu, nu? Si insiruirea de alte asemenea forumuri, poate continua.


Habar nu ai cat de mult te inseli, activez pe acel forum inca de la inceputurile lui (daca nu ma insel am fost cel de-al 44-lea inregistrat cu userul Tarzy) ... au fost scandaluri (de altfel si forumul a luat fiinta ca urmare a unei serii de scandaluri de pe computergames ), au fost serii de moderatori, au fost mazgaleli, si .. din pacate inca mai sunt. Este insa intradevar un exemplu de urmat ... de la un forum de pasionati a ajuns acum o afacere de mare succes.


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 13 ani
   
proapis13
apicultor

Din: Turnu-Severin
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2834

jimm a scris:


   
Afara...Pai esti zgarcit...chitros, zgarie branza nu faci si tu o prezentare cu toate cele ..poze, mai ales poze,  informati si altele. Cel mai mult dintr-o carte imi plac pozele.... deci ai poze?! Nu!! nu-mi place de tine! si nici de nea' Pupe ca a devenit zgarcit.


Ia shi o poza sa nu mai fi suparat
este facuta la Crivina
salve 

cum trebuie arate... jimm scris:     esti zgarie branza faci prezentare toate cele ..poze,

77.8KB


_______________________________________
activitate la urdinish shi miere in cat

pus acum 13 ani
   
nicus
apicultor

Din: PRAHOVA
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 1147
Eu as propune curatarea acestui topic pentru a continua..si a tine ..linia.

_______________________________________
Values have nothing to do with the material world

pus acum 13 ani
   
nicus
apicultor

Din: PRAHOVA
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 1147
Eu as propune curatarea acestui topic pentru a continua..si a tine ..linia.

_______________________________________
Values have nothing to do with the material world

pus acum 13 ani
   
dodi-clau
apicultor

Din: ORADEA
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 5
salutare 

nu vreau sa va suparati pe mine dar si parerea mea e ca ar trebui sa se fac un pic de curatenie  , pentru ca sunt multe topicur foarte vchi.

Sanatate si numai bine 


pus acum 13 ani
   
LUPU' ALBINELOR
UTILIZATOR BANAT DIN SIMPATIE

Din: Deocamdata BRUXEL
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 729

mircea_bog a scris:

Intrebarea este simpla.
Sunt invitati toti colegii sa raspunda.
Singura rugaminte este ca raspunsurile sa fie la obiect.

CUM TREBUIE SA ARATE UN FORUM IDEAL DIN PUNCTUL DV. DE VEDERE ?


- Pt mine e o 'Tema de Casa' care necesita aprofundare !

Deci, am sa revin !

Modificat de LUPU' ALBINELOR (acum 13 ani)


_______________________________________
You know how it goes...Everybody knows...  Text rosu

pus acum 13 ani
   
alexandrucucu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 64
Salut hai ca am ajuns la a 3 pagina, cine incearca sa faca o sinteza a tot ce sa scris dar sa fie obiectiva. Hai se ofera cineva ? Numai in acest fel ajungem la o solutie altfel....vorba lunga saracia omului...

pus acum 13 ani
   
katilinus
apicultor

Din: Iasi
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 83
ok, daca discutia este deschisa tuturor... vin si eu cu cateva propuneri:
1. fara reclame infecte. chiar nu se poate gasi o varianta ca sa nu mai apara? inteleg ca vin ceva bani din asta dar... eu as fi dispus sa dau ... 5-10? kg de miere numai ca sa nu le mai vad. sa spunem cotizatie pt informatia primita. si poate se vor mai gasi altii care sa faca la fel.
2. outbox. nu aveti idee cat m-ar fi ajutat functia asta cand am plasat niste comenzi (mici ce-i drept) pe anunturiapicole..
3.alta interfata. luati exemplul celor de pe softpedia. pe bune. functional, ochios ... suntem in 2011 nu? si nu cred ca e nimeni obligat sa invete HTML pt a posta un link...
4.actualul forum se blocheaza uneori cand postezi/trimiti mesaj.
5. propriile postari sa nu se poata modifica in mai mult de 1-5 minute.
6. moderatorii sa fie mai exigenti. multe discutii au degenerat din cauza ca discutiile nu au fost oprite la timp.
7. va rog nu clasificati userii dupa numarul de postari. asta provoaca la postari cu mesaje fara continut.
cam atat pentru acum...
da' promit ca mai scobesc.


_______________________________________
"Being a Christan is less about cautiously avoiding sin than about courageously and actively doing God's will."
— Dietrich Bonhoeffer

pus acum 13 ani
   
ioanpuiu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1060
Cea mai uşoară abatere de la regulament este postarea off topic.

Chiar aici, īn timp ce discutăm despre "cum trebuie să arate...", desigur fără nici o intenţie şi doar din puterea obişnuinţei, Jimm şi Proapis 13 dau un exemplu de off topic.
Toate posturile off topic ar trebui să ajungă īntr-un container comun la arhivă.
- fără atenţionări sau explicaţii vizibile/publice ( totul pe funcţia raportaţi şi PM)
- īn acest mod s-ar evita crearea de discuţii la discuţii.
- oricine īşi poate recupera de acolo postul, ocazie cu care vede şi cu cine e coleg de container.
Reaşezarea forumului nu se poate face dintr-o dată, trebuie să treacă de la stadiul de dorinţă la cel de voinţă/acţiune şi să fie īncepută dintr-un colţ de undeva iar off topicul mi se pare cel mai potrivit.
   Se spune că īnvăţul are şi dezvăt...


_______________________________________
May you walk on warm sands !
                                   Ahnassi / TES3

pus acum 13 ani
   
MyBees
apicultor

Din: Bucuresti/Dambovita
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 365

prisecarul a scris:

Marian Sima - banat 1 an
Motiv : aici  ... TUPARITUL/ sunt picaturile care au umplut paharul.

Mesaj : Mariane, banarea trebuia sa se intample de mult. Mai intoxica si pe altii. Succes !
!
ZAU!
ESTE MAI BUn CA TINE?
ai valoarea lui marian?
esti un gunoi!
CAT TIMP O SA STERGI POSTARILE?
ESTI UN NIMIC!
20 DE ZILE MA VOI INSCRIE SI VOI POSTA!
PA !
MIRCIULICA
TIRANULE!
BASESCULE!
BOC !??
cati bani iei din publicitate?




Cristian IONITA a scris:


MyBees a scris:

Eu nu inteleg de ce nu a fost inchis acest topic si de ce prisecarul nu este banat.

Este o incalcare clara a regulamentului, deci decizia ar trebui sa fie clara. Topic inchis, plus banare(definitiva, dupa parerea mea)

Tocmai de la asemenea aberatii sunt create tensiunile care sunt pe forum. Lasam sa continue nerozia asta, in schimb inchidem alte topicuri si banam alti useri care pe langa asta "sunt parfum"...

Ce sa inteleg eu, user obisnuit al acestui forum?


Pentru ca fiecare caz trebuie tratat separat .... solutia cu banarea are efect la persoane care mai prezinta inca urme de discernamant.

@Prisecaru - O sa-l sun pe Dragos ca am impresia ca a ratat sa-ti dea tratamentul in aceasta seara


Am mai zis, dar exemplul de mai sus ma ajuta sa imi subliniez ideea. Activitatea pe forum trebuie sa se supuna unui regulament, cat mai simplu si clar de preferat.
De exemplu, stergerea unei postari si banarea unui utilizator ar trebui sa se faca dupa regulament si nu in functie de bunavointa sau reauavointa unui moderator.
Cu alte cuvinte, eu nu cred in capacitatea lui CI de a decide cine mai prezinta urme de discernamant, dar cred in respectarea unui regulament.

Si mai cred ca ar mai fi ceva foarte important:  O regula este o regula buna atata timp cat este adresata tuturor.

In momentul in care un user "o ia pe aratura", este pedepsit. Admonestat, avertizat, banat, etc.

Cred, ca si in cazul moderatorului ar trebui sa existe un mod de a-i stopa deraierile.
Litera de lege este regulamentul si trebuie evitata aparitia unui "mic Dumnezeu inchipuit", sau extirpat daca deja a aparut.
As prefera ca regulamentul sa permita decaderea din dreptul de moderator, la cererea utilizatorilor(pentru ca acestia sunt direct afectati) in urma unui vot secret.

Ca sa evitam sa ne facem din asta o pasiune, o ocupatie zilnica, s-ar putea intampla la modul urmator:

Eu user cu o anumita vechime(plus/sau alte criterii), solicit supunerea la vot a "demiterii" moderatorului respectiv. Propunerea mea este supusa la vot(vot secret, printr-un instrument extern forumului) timp de 72 ore. Daca in urma votului, pe principiul 50%+1 decizia colegilor este in favoarea mea, moderatorul este "pedepsit"(nu mai modereaza o anumita perioada de timp).
Daca votul nu este in favoarea demiterii, eu cel care am solicitat supunerea la vot, trebuie sa imi asum banarea pe o anumita perioada de timp. In plus, moderatorul respectiv are o imunitate de x luni...

Parerea mea este ca stilul de moderare al moderatorului Cristian Ionita nu este unul normal, are efecte negative atat asupra userilor cat si a asupra modului cum sunt perceputi moderatorii in general. Pentru ca parerea mea poate fi subiectiva, intervine votul tuturor.

Am toata stima si consideratia pentru efortul depus de moderatori pentru sustinerea acestui forum si cred ca daca Cristian Ionita nu ar mai face parte dintre acestia forumul ar fi unul mai linistit.

Pe de alta parte, poate dintr-un spirit de colegialitate gresit inteles, se pare ca acest comportament este acceptat, ba chiar incurajat, de admin.

Modificat de MyBees (acum 13 ani)


_______________________________________
Daca vantul nu sufla in panze... vasleste! 
---
Pozele mele: Flickr

pus acum 13 ani
   
LUPU' ALBINELOR
UTILIZATOR BANAT DIN SIMPATIE

Din: Deocamdata BRUXEL
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 729
Consider  regulamentul preluat si postat de Pupe ca fiind o foarte buna platforma standard de plecare (care va trebui adaptata comunitatii de apicultori )

Pt a fi cat mai concis ma voi axa pe ceea ce difera sau nu s-a atins in discutii deja :

1 - Axat in jurul unei tematici centrale dar variat in functionalitate si oferta

2 - INSTRUCTIV  (de la statutul de Biblioteca si functionalitatea schimburilor de solutii practice si pana la rolul de a educa Opinia Publica asupra importantei pe care domeniul sau o are in societate  )

3 - ATRACTIV, nu RESTRICTIV

4 - DECONECTANT  ( atmosfera familiala, dupa o zi de munca sa iti doresti sa intri pe forum, nu neaparat ca sa te documentezi, ci ca sa te simti bine intr-un anturaj ce are preocupari asemanatoare )

5 Capabil sa atraga noi membri (chiar si pe cei care nu au avut contact anterior cu domeniul, dar pe care reuseste sa ii converteasca ulterior  )

6 Promoveaza PROGRESUL intr-o maniera pozitiva, stimulativa si nu combativa

7 Mentine legatura si dialogul cu somitatzile in domeniu (crearea unui topic unde forumisti pot adresa  intrebari Specialistilor si Oficialilor -  cineva capabil va selecta, redactata si trimite un set de intrebari reprezentative. Crearea unui alt topic unde Oficialii sunt invitati sa raspunda

BANAREA           Pe principiul 'Mai intai RECUPERAT si abia apoi EXECUTAT'. Sa se faca diferenta intre o iesire de moment si o practica perseverenta de rea credinta. Explicarea motivului sa fie publica si obligatorie (rol educativ )

CLUBUL               Daca tehnic este posibil - transformarea Mesageriei Private intr-un real MESSENGER intern, unde sa se poata posta si conversa in timp real si in regim de conferinta. In acest mod se pot structura grupuri de discutii private, constituite mai degraba pe afinitati personale decat pe tematici (fara ca cei invitati sa poarte o 'eticheta' care sa creeze altora un complex de inferioritate sau sentimentul ca sunt discriminati ).

MODERATORII    Ierarhia moderatorilor  sa urmeze modelul din regulamentul VW

IDENTIFICAREA  Obligativitatea ei va duce la reducerea numarului de nou veniti

ACCESIBILITATEA Vizitatorul sa aiba acces la 'Tabla de Materii' ( sa poata vedea titlurile topicurilor, pt a decide daca merita sau nu sa isi faca cont ), dar accesul pe mai departe sa nu se poata face fara logare, indiferent de topic

POSTAREA   La libera alegere, fara constrangere

MODIFICATI   Utilizatorul sa aiba acces liber si neconditionat la modificarea propriilor postari

DEPARTAMENTUL de DIVERTISMENT

STUPARITUL beneficiaza de un departament auxiliar de divertisment . In momentul de fata, acest departament are o  abordare de avangarda, de frontiera. Deoarece specia literara a pamfletului  amendeaza tocmai prin abordare ceea ce este ilegal-imoral-pornografic-xenofob-rasist...si pt ca pamfletul nu reprezinta  un 'atac la persoana', fiind fictiv,  nu intra sub incidenta reglementarilor pe aceasta linie.
VIDEO-RADIO-STUPARITUL apartine aceleasi specii pamfletare de divertisment .
Avand in vedere uriasul potential de captare a atentiei a acestui tip de divertisment , el va juca un rol major in atragerea de nou veniti.

Aspect ce nu ar trebui scapat din vedere !

Modificat de LUPU' ALBINELOR (acum 13 ani)


_______________________________________
You know how it goes...Everybody knows...  Text rosu

pus acum 13 ani
   
xxl
apicultor

Din: prahova
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 659

pupemea a scris:

Din momentul īn care ai tastat adresa site-ului, ai intrat pe o proprietate privata, unde gazda are dreptul de baza al oricarei societati democrate, acela de a si-o administra dupa cum crede de cuviinta.

numarul punctelor de suspensie este trei, nu doua si nici mai mult de tre

- se lasa spatiu dupa si nu īnaintea semnelor de punctuatie; semne de punctuatie sunt considerate inclusiv semnele de exclamare si īntrebare;
- nu se lasa spatiu dupa prima paranteza, nici īnaintea celei de-a doua; se lasa, īn schimb, īnaintea primei paranteze;

Administratorii si moderatorii forumului vor avea intotdeauna ultimul cuvint si nu sint obligati sa dea explicatii. Este frumos din partea lor atunci cand se explica, dar, de cele mai multe ori, explicarea fiecarui gest in parte ar necesita mult prea mult timp - iar timpul este un material pretios, cel putin pentru noi.

Administratorii si moderatorii forumului vor avea intotdeauna ultimul cuvint si nu sint obligati sa dea explicatii.


ce sa intelegem?
de cand intri pana pleci esti musafir...adika ai intrat la ei in casa
dk gresesti nr de puncte de suspensie iei o banare
moderatorii sunt alfa si omega
cred ca nazistii erau mici copii pe langa vw

Modificat de xxl (acum 13 ani)


_______________________________________
viitorul e in fiecare zi de maine....

pus acum 13 ani
   
proapis13
apicultor

Din: Turnu-Severin
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2834

ioanpuiu a scris:

Cea mai uşoară abatere de la regulament este postarea off topic.

Chiar aici, īn timp ce discutăm despre "cum trebuie să arate...", desigur fără nici o intenţie şi doar din puterea obişnuinţei, Jimm şi Proapis 13 dau un exemplu de off topic.
Toate posturile off topic ar trebui să ajungă īntr-un container comun la arhivă.
- fără atenţionări sau explicaţii vizibile/publice ( totul pe funcţia raportaţi şi PM)
- īn acest mod s-ar evita crearea de discuţii la discuţii.
- oricine īşi poate recupera de acolo postul, ocazie cu care vede şi cu cine e coleg de container.
Reaşezarea forumului nu se poate face dintr-o dată, trebuie să treacă de la stadiul de dorinţă la cel de voinţă/acţiune şi să fie īncepută dintr-un colţ de undeva iar off topicul mi se pare cel mai potrivit.
   Se spune că īnvăţul are şi dezvăt...


D-le ioanpuiu nu te intzeleg in ce context m-ai citat aici
Nu potzi sa te controlezi??ce-ai cu proapis13???
Scapai de C.I.-ist shi dadui de matale??ia zi  
Aici e locul de dat cu parerea nu cu.... ,,parul''  
salve 


_______________________________________
activitate la urdinish shi miere in cat

pus acum 13 ani
   
ioanpuiu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1060

proapis13 a scris:


D-le ioanpuiu nu te intzeleg in ce context m-ai citat aici
Nu potzi sa te controlezi??ce-ai cu proapis13???
Scapai de C.I.-ist shi dadui de matale??ia zi  
Aici e locul de dat cu parerea nu cu.... ,,parul''  
salve 

proapis13, a fost doar un exemplu de off topic, cel mai apropiat pe care l-am găsit, şi eu īţi voi cere scuze dacă poţi să ne arăţi care este legătura dintre conţinutul postului tău de la pagina 2  (30-01-2011 20:47:22) şi subiectul acestei discuţii despre "cum trebuie să arate un forum "...     


_______________________________________
May you walk on warm sands !
                                   Ahnassi / TES3

pus acum 13 ani
   
lexa
apicultor

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 166
Va salut.
   De ceva vreme, de cand a aparut topicul cu subiectul,, cum trebuie sa arate,, observ ca moderatorii dau dovada de corectitudine avertizand cu promptitudine si eleganta :    ,, atentie, off topic,, ASA DA!
   Cu cateva luni in urma, fiind eu in situatia de ,, off topic,,    un moderator a taiat postarile fara nici un avertisment  , deci ASA NU!
   Parerea mea.


_______________________________________
Scrie pe nisip lucrurile rele care ţi se fac şi ciopleşte īn marmură lucrurile bune care ţi se īntāmplă.

pus acum 13 ani
   
proapis13
apicultor

Din: Turnu-Severin
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2834

ioanpuiu a scris:


proapis13 a scris:


D-le ioanpuiu nu te intzeleg in ce context m-ai citat aici
Nu potzi sa te controlezi??ce-ai cu proapis13???
Scapai de C.I.-ist shi dadui de matale??ia zi  
Aici e locul de dat cu parerea nu cu.... ,,parul''  
salve 

proapis13, a fost doar un exemplu de off topic, cel mai apropiat pe care l-am găsit, şi eu īţi voi cere scuze dacă poţi să ne arăţi care este legătura dintre conţinutul postului tău de la pagina 2  (30-01-2011 20:47:22) şi subiectul acestei discuţii despre "cum trebuie să arate un forum "...     


proapis13 a scris:

jimm a scris:

-
- pagina de prezentare sa fie obligatorie la inscriere sau intr-un anumit moment (spre ex dupa 150 de postari)
-


     

Pai shi cu mine ce facetzi?/ca sunt de 2 ani pe forum shi
nu am pagina de prezentare ,ma datzi afara??? 
salve 


     
Afara...Pai esti zgarcit...chitros, zgarie branza nu faci si tu o prezentare cu toate cele ..poze, mai ales poze,  informati si altele. Cel mai mult dintr-o carte imi plac pozele.... deci ai poze?! Nu!! nu-mi place de tine! si nici de nea' Pupe ca a devenit zgarcit.


Afost dreptul la replica la cele scrise de jimm  
Lamurit???
Am pus o foto
Daca te facea cineva chitros cred ca luai foc;eu am pus o foto
Cu ce am greshit ??deranjeaza ochiului??
salve 


_______________________________________
activitate la urdinish shi miere in cat

pus acum 13 ani
   
ionut vlv
apicultor

Din: babeni,valcea
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 562
la sectiunea identificare nimeni nu va fi obligat sa spuna ce are prin curte sau cati frati are.nici macar numarul de stupi nu e relevant.nu confundati pagina personala cu identificarea.aici eu cred ca ar fi suficienta locatia.nu unde locuieste stuparul ci unde are stupina(stupinele).proapis tu ai trecut de faza asta,stim de unde esti si ai destule poze(e adevarat cu stupii cam putine),dar nu aici tb sa te desfasori.

_______________________________________
Nimanui nu-i pasa daca miorlai, bate cu pumnu-n masa si arata-ti coltii daca nu merge altfel.

pus acum 13 ani
   
jimm
apicultor

Din: Targoviste
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 759
.. sunteti criminali      incorsetati in reguli si cutume, astea franeaza dezvoltarea si imaginatia ... stati cuminti in banca ! 

pus acum 13 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Jimm
Nu trebuie sa ne spui ce gresim fara sa ne scoti din dilema.ai cu o parere de la cap la cap.

Personal gasesc regulile si cutumele ca si indicatoare ale vietii.
Stiu asa: nu Furi; nu scuipi pe jos; nu prinzi de sezut pe doamne; saluti pe ai batrani;nu vorbesti murdar etc etc.

Si pe un forum este nevoie de niste indicatoare.daca nu ...talmesbalmes total.

Hai cu o parere.Ca asa...sunteti criminali si... ne lasi in ceata...

Uite, trec pe langa trei ce sapa un sant.O nimica toata.Simplu de facut un sant !Si le arunc asa de sus la aia din groapa.Ba !!!! sunteti criminali!. Pai asa se sapa un sant!!Ma intorc si plec.


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 13 ani
   
ioanpuiu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1060
Este evidentă dorinţa oamenilor pentru respectarea unui principiu atīt īn societatea romanească cīt şi aici pe forum:

Aplicarea legii cu aceeaşi măsură pentru toţi membrii comunităţii, īndiferent de poziţia fiecăruia.

asta īnseamnă aplicarea regulamentului " de la vlădică pīnă la opincă", dar dacă fiecare ne găsim scuze pt. a fi exceptaţi...
    - eu īncă aştept ocazia pt. a-ţi cere scuze.


_______________________________________
May you walk on warm sands !
                                   Ahnassi / TES3

pus acum 13 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041
mai oameni buni .... Legile si Regulamentele sunt pentru a fi aplicate in spirit si nu musai in "litera" ca doar nu suntem cu totii "militieni"

Una este ca intr-un topic discutia sa "alunece" un pic in lateral fara reavointa si alta e ca atunci cand discutam de exemplu despre vreme sa vina unu si sa intrebe de ambreiajul la masina sau mai grav despre nevasta interlocutorului .... de aici si reactiile moderatorilor un pic diferite .... intr-un caz se "avertizeaza" iar in celalalt se sterge.
Nu ai cum sa aplici "cu aceeasi masura" daca faptele (si mai ales intentiile) nu sunt la fel.
La fel si pentru oamenii .... nu ai cum sa-i judeci la fel ... ptr ca nu sunt toti la fel .... unii inteleg la un simplu apropo ... altii nu inteleg decat cand dai cu barda .... si tot asa.

Si daca tot am "alunecat" de la subiectul principal vin si eu cu o propunere pentru indatoririle moderatorilor:

Re: Indatoririle moderatorilor

- sa aiba o atitudine toleranta fata de utilizatori si sa-i ajute sa-si rezolve problemele;
- sa nu se certe cu utilizatorii;
- sa stearga post-urile offtopic (si sa avertizeze utilizatorul).
- sa curete post-urile ce abunda in smile-uri;
- sa avertizeze utilizatorii ce incalca regulamentul si sa procedeze la blocarea acestora in cazul in care recidiveaza;
- sa stearga post-urile ce contin reclame de orice fel (reclama, postarea de link-uri ce nu sunt utile si ontopic, postarea de denumiri de firme ce nu au nicio legatura cu subiectul topicului, trimiteri repetate catre o anumita pagina/firma...etc, etc), eventual sa editeze aceste posturi, daca ele contin informatii utile, eliminand elementele incriminate si avand grija sa nu denatureze sensul initial;
- sa procedeze la blocarea utilizatorilor ce au un limbaj trivial;
- sa inchida/stearga topic-urile doar cand acestea incalca flagrant regulamentul si nu inainte de a anunta pe aria destinata lor aceasta intentie. (in cazul in care nu este vorba de ceva foarte grav, injurii repetate...etc);
- sa explice clar motivul pentru care a fost inchis un topic, la inchiderea acestuia;
- sa explice de ce a sters posturile unui utilizator;
- sa nu abuzeze de thread-urile lipite sus (importante);
- sa aibe o atitudine corecta si consecventa. Pentru fapte similare, trebuie luate masuri/aplicate sanctiuni similare;
- editarea post-urilor este de evitat. Totusi, atunci cand nu se poate altfel, editarea trebuie astfel facuta incat sa nu se denatureze sensul initial al post-ului. De asemenea trebuie introdusa mentiunea „editat de catre ... pentru motivul ...”.


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 13 ani
   
ioanpuiu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1060

Cristian IONITA a scris:

Nu ai cum sa aplici "cu aceeasi masura" daca faptele (si mai ales intentiile) nu sunt la fel.
La fel si pentru oamenii .... nu ai cum sa-i judeci la fel ... ptr ca nu sunt toti la fel ....

Nu ai īnţeles, sau vrei regim preferenţial ?


_______________________________________
May you walk on warm sands !
                                   Ahnassi / TES3

pus acum 13 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041
banuiesc ca nu am inteles taman ce ai vrut tu sa spui .... te rog "detaliaza"

Multumesc anticipat


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 13 ani
   
jimm
apicultor

Din: Targoviste
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 759
Facusem cu proapis13 o gluma mai sus, ce-i drept offtopic , asta e normal pe un forum, zic eu.
M-am dat cu parerea mai sus, ce consider eu ca trebuie facut la obiect.
Reguli sa fie... dar ele parerea mea este sa dea doar directia.. un of topic, o gluma mai merge ca este totusi un forum nu simpozion de discutii stiintifice, trebuie un cadru unde sa se discute liber...la o cafea, destins fara frica asta dezleaga limbi. Acest cadru trebuie sa-l faca moderatorii sa conduca discutia pt a stoarce tot, chiar si cu o gluma.
Regulile si cutumele sunt bune dar nu incorsetati in ele.. mai trebuie lasat acolo un 80% liberate.
De ce scri matale nea' Pupe pe forum, ce te motiveaza? sau Adih sau nea' Gica ca poti timpu asta sa-l folosesti...altfel ce te atrage? multitudinea de reguli restrictive? Cum se poate atrage userii sa posteze? pai eu zic sa le dam libertate (bine inteleasa, sa se poata exprima liber -politia sa existe dar sa nu se observe) si senzatia ca sunt importanti si au ce spune  .
Ce ar trebuii facut pentru a atrage userii de valoare sa posteze?

PS. Nu sunt arogant ca nu-mi permit  era o gluma "cu sunteti criminali" si nu ma dau in laturi de la nici o munca, am schimbat la pempersi si am spalat la scutece... de ... daca aveti de sapa eu sunt omu'


pus acum 13 ani
   
katilinus
apicultor

Din: Iasi
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 83
8. sa se poata face trimitere/link pentru fiecare mesaj de pe un anumit topic (vezi softpedia)... In acest caz nu mai esti nevoit sa postezi linkul unui subiect, apoi sa citezi data si ora postarii unui anumit raspuns.

9. functie de previzualizare a mesajului pe care il vrei posta. ajuta.


_______________________________________
"Being a Christan is less about cautiously avoiding sin than about courageously and actively doing God's will."
— Dietrich Bonhoeffer

pus acum 13 ani
   
ioanpuiu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1060

Cristian IONITA a scris:

banuiesc ca nu am inteles taman ce ai vrut tu sa spui .... te rog "detaliaza"

- detaliază ăsta, e sămīnţă de lungeală.  īncearcă să īntelegi şi singur, eu nu am nici vocaţia şi nici obligaţia.
Colegule Ioniţă, eşti o pacoste, şi pentru noi şi pentru colectivul de moderatori.

Īn dialogul cu mine, īncercīnd să rămīi la suprafaţă te-ai agăţat ca īnecatul... nu de-un pai,  ci de unul din butoanele de moderator.


_______________________________________
May you walk on warm sands !
                                   Ahnassi / TES3

pus acum 13 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041
mai nenea puiu vad ca ma cam mamaci de partea dorsala dar ... nu prea te tine sa mergi pana la capat ...

daca ai ceva de spus ... te rog fa-o pana la capat ce tot invarti in jurul cozii

ca nu prea ma ai pe mine la inima am inteles cu totii ... si nu esti singurul ... cred ca s-ar strange de-un club destul de serios daca va uniti cu totii .... dar totusi te-as ruga ca daca ai ceva sa-mi reprosezi sa o faci verde-n fata nu asa sa tot arunci pastile. Ti-e jena sa o faci public, fa-o pe PM, nu esti convins ca te descurci in scris da un telefon, sau si mai bine hai sa ne vedem la o bere ... apropo mergi sambata la Slobozia ... poate-l pacalim pe BOC sa incaseze mai putine accize la carburant.

LE: poti continua ce ai inceput aici


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 13 ani
   
ioanpuiu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1060
Nu vreau să o transform īntr-o dispută personală aici, e totuşi vorba despre cum trebuie şi cum nu trebuie să arate un forum.

Ne mutăm unde ai sugerat, alege un om să ne medieze/modreze, voi merge pīnă la capăt şi īnţeleg să răspund cu accesul pe forum pt. afirmaţiile pe care le-am făcut sau le voi face.
    Cu alte cuvinte sunt de acord să primesc bann dacă se va dovedi că īţi caut "pricină"


_______________________________________
May you walk on warm sands !
                                   Ahnassi / TES3

pus acum 13 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041
Multumesc

Pe aria Battle eu nu moderez niciodata, si ii rog si pe colegii moderatori sa nu o faca in cazul tau ... deci ... sa te auzim / citim ce ai de spus.


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 13 ani
   
tusaz
apicultor

Din: covasna
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 108
Daca am fost invitati sa exprimam opiniile,dorintele in legatura cu forumul scriu si eu cateva idei:
- moderatorii sa fie propusi de administrator (e forumul lui) dar  membrii sa dea un calificativ dupa o perioada de activitate a lor, admis sau respins e simplu;(dupa opinia mea unii moderatori actuali nu se ridica la un nivel acceptabil si prezenta lor strica mult atmosfera forumului);
-sa fie obligatoriu prezentarea dupa un anumit numar de postari(100-150);
-sa nu se accepte postari inutile, care nu au legatura cu subiectul;
-completarea locatiei la inscriere sa fie obligatorie;
Din mai multe motive forumul de acum s-a schimbat mult in rau fata de cel cu cativa ani in urma  si ar fi bine pentru noi toti sa se gaseasca o cale de indreptare a lucrurilor.
Ar fi bine sa fim mai responsabili in postari si sa postam numai daca aducem informatii utile referitoare la subiect si nu de dragul de a posta. Va salut pe toti.


pus acum 13 ani
   
trantor
apicultor

Din: Pitesti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 415
Parca ati dat in boala ministrilor de la invatamant!!!
De ce trebuie schimbat ceva care merge bine?
Daca la un moment dat ceva nu merge cum trebuie, vor fi plangeri de la useri si se va schimba atunci pe moment, nu?


pus acum 13 ani
   
Bambucha
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 595
Propunere de imbunatatire a platformei de publicitate:

http://anunturiapicole.3xforum.ro/viewt ... 4142#44142


_______________________________________
"Daca vrei sa testezi cu adevarat caracterul unui om, da-i putere."
"Libertatea nu este dreptul de a face ceea ce vrem, ci ceea ce se cuvine." Abraham Lincoln

pus acum 12 ani
   
sabinc
apicultor

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 43
Buna ziua . ma numesc Sabin si sunt incepator in apicultura. am citit si eu despre faptul ca ar trebui axclusi cei ce nu posteaza nimic.Va spun doar ca stau pe Stuparitul cate 5 sau  ore pe zi . Ma documentez, citesc ce ma intereseaza mai bn spus invat cate ceva de la fiecare si va multumesc pt discutii. Decat sa postez te miri ce minuni mai bn stau in banca mea si va urmaresc.Nu cred ca e corect sa luati acest drept utilizatorilor care nu posteaza. Va salut cu stima si respect

pus acum 12 ani
   
Stefan Madalin
apicultor

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 40
Buna ziua
Dl Cristi Ionita dumneavoastra cel putin trebui sa fiti mai calm deoarece functia pe care o aveti ( moderator ) nu va da dreptul de a riposta cu aceleasi arme , credeti ca un judecator nu ar dori de multe ori sa i impuste pe cei care ii stie ca sunt vinovati dar ii lasa liberi
Ps nu ma luati in nume  suntem din acelas oras si avem si stupinele la 20km .
Ce ma roade pe mine cel mai tare e faptul ca nu se regaseste pe aces forum o rubrica cu rentabilizarea stupinei , cu moduri de lucru la o stupina de 20 , 80 , 300 de familii . Aceasta rubrica cred ca ar fi o rubrica ce ar prezenta interes pentru toata lumea .

Numai bine.


pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la