APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login
POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: deea_mha
| Femeie 25 ani Dolj cauta Barbat 18 - 80 ani |
|
gmih
apicultor
Din: Focsani
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 637
|
|
Afaceri cu stupi de albine la Licurici - Gorj În comunitatea locală din Licurici - Gorj, o familie întreprinzătoare a pus pe picioare o făbricuţă de miere polifloră. Micii întreprinzători au fost ajutaţi de centrul local PAPI cu un studiu de marketing pentru dezvoltarea afacerii lor.
Familia întreprinzătoare din Licurici afirmă că a investit până acum în această afacere circa 20.000 de euro, din care 10.000 de euro - din fonduri proprii şi alţi 10.000 - ca fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană. Întreprinzătorii au importat din SUA florile pe care le cultivă. Ionuţ Cojocaru păstrează însă secretul cu privire la aceste flori, „din motive de securitate” a mărcii. Suprafaţa de teren de care dispun întreprinzătorii din Licurici este de şapte hectare, dintre care cinci sunt arendate. La ora actuală, investitorii deţin 120 de stupi de albine, iar până la sfârşitul anului previzionează să aibă 160 - 170 de stupi. Un centru de colectare din Bucureşti vine periodic să le ridice mierea.
_______________________________________ Vorbind cu blandete, si tinand in mana un ciomag, veti ajunge departe. (Theodore Roosevelt )
|
|
pus acum 13 ani |
|
CORNEL V.
apicultor
Din: Tg-Carbunesti:Gorj
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 432
|
|
Curios lucru , eu stau la 12 km de Licurici si nu am vazut nimic si trec aproape zilnic pe acolo.
_______________________________________ Cornel 0733691021
|
|
pus acum 13 ani |
|
gmih
apicultor
Din: Focsani
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 637
|
|
Si motivatia tanarului: „Mi-a venit ideea să investesc în producţia de miere polifloră după ce am văzut la cineva o grădină de flori plină de albine. Apoi, m-a documentat despre florile respective şi am văzut că ele rezistă foarte bine la zona noastră de teren (deluroasă) şi la temperatura de aici - adaptabilă şi la minus 6 grade Celsius. Ulterior, am trecut la investiţii”, povesteşte Daniel Ionuţ Cojocaru, coordonatorul proiectului familial.
Daca tot v-am facut curiosi, uitati restul articolului:
Studiul PAPI i-a ajutat pe întreprinzători cu informaţii privind pieţele de desfacere pentru miere, modul de desfacere, oferindu-le în acelaşi timp informaţii despre modul în care ar putea să-şi optimizeze afacerea. Din păcate, centrele de colectare din România oferă cele mai scăzute preţuri din UE pentru miere.
Veniturile ar creşte simţitor dacă mierea rezultată ar fi înregistrată ca marcă, însă înregistrarea presupune mai multe operaţiuni şi are anumite costuri. „Se fac cercetări, teste, privind calităţile acestui soi de miere. Se fac verificări internaţionale, pentru a vedea dacă produsul mai este sau nu înregistrat în altă ţară. Toate aceste cheltuieli se ridică la circa 7.000 de euro, bani pe care nu-i avem la ora actuală”, mai spune Ionuţ Cojocaru.
PAPI: „Afacerea are perspective” Reprezentantul centrului local PAPI, Iulian Mutulescu, cel care a colaborat cu întreprinzătorul Ionuţ Cojocaru pentru acest studiu, are încredere în afacerea cu miere polifloră. „Afacerea are perspective. Ionuţ Cojocaru a accesat şi fonduri UE destinate tinerilor fermieri, a luat teren în arendă şi a cumpărat plante cu conţinut melifer mare. Am făcut un studiu online la alţi producători, în care i-am prezentat şi alte soluţii decât cele folosite în prezent, pentru dezvoltarea afacerii. Una dintre soluţii este să vândă mierea sub o marcă proprie, iar alta să îşi lărgească piaţa de desfacere. I s-au părut interesante soluţiile”, a precizat Iulian Mutulescu.
_______________________________________ Vorbind cu blandete, si tinand in mana un ciomag, veti ajunge departe. (Theodore Roosevelt )
|
|
pus acum 13 ani |
|
gica
Moderator
Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643
|
|
Mai gorjenilor,voi stiti ceva de asa ceva? Am gasit-o si eu aici : (20607).html Mare minune si asta.Cei din Bucale cu masina or fi nimerit drumul anul trecut? Ca poliflora poate anul asta.
_______________________________________ Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce.
|
|
pus acum 13 ani |
|
CORNEL V.
apicultor
Din: Tg-Carbunesti:Gorj
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 432
|
|
Lasa-ma doua zile ca aflu tot. Sa traiesti.
_______________________________________ Cornel 0733691021
|
|
pus acum 13 ani |
|
sfantul spiridon
apicultor
Din: stoina-gorj
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 426
|
|
da este adevarat. stiam. stiu si unde sta domnul invatator.
|
|
pus acum 13 ani |
|
cornelioandanciu
apicultor
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 643
|
|
Asta nu poate fi decat o gluma.Mai demult am asistat la o astfel de gluma, cineva dintr-o zona de munte ii spunea unuia de la ses ca la el la munte oamenii o duc bine, s-a deschis o fabrica , impacheteaza zapada si o vand direct in Africa.La care celalalt zice:Nu stii, fac angajari la fabrica?Tot cam asa este si asta cu 7 hectare si cu Bucurestiul care colecteaza periodic mierea...
|
|
pus acum 13 ani |
|
gica
Moderator
Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643
|
|
Nu-i frumos sa pui etichete pe neve.Daca sfantul spiridon confirma asa este.De la mine pana acolo sunt 70-80 km.Daca totul merge bine,cinste lui.Uite unul care nu a baut banii cum zic unii de altii.
_______________________________________ Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce.
|
|
pus acum 13 ani |
|
cornelioandanciu
apicultor
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 643
|
|
Etichete?Pur si simplu nu-mi vine sa cred.Am zis ca este o gluma, nimic mai mult.Si de baut nu este cazul, eu nu consum bauturi alcoolice.Fiind treaz deci, pot afirma ca nu am fortat nota cu absolut nimic, Mai grav este ca nu intelegeti dumneavoastra.
Modificat de cornelioandanciu (acum 13 ani)
|
|
pus acum 13 ani |
|
gica
Moderator
Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643
|
|
Domnule,initial am crezut si eu ca e ceva propaganda.Dar dupa confirmarea faptului de catre sfantul spiridon,om pe care il cunosc personal sunt convins ca este ceva acolo.Totusi sa revenim la intrebarea topicului pusa de colegul gmih: Despre ce plante este vorba? Referitor la bautura afirmatia a fost si este despre unul care nu a baut banii de la UE. Nu ma intereseaza daca dvs consumati sau nu bauturi.
Oare ce plante or fi acolo?Ce recolta o fi obtinut ?
_______________________________________ Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce.
|
|
pus acum 13 ani |
|
CORNEL V.
apicultor
Din: Tg-Carbunesti:Gorj
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 432
|
|
sfantul spiridon a scris:
da este adevarat. stiam. stiu si unde sta domnul invatator. |
Are dreptate.
_______________________________________ Cornel 0733691021
|
|
pus acum 13 ani |
|
marian sima
apicultor
Din: Giurgiu
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1137
|
|
Pe toamna prezentam o planta cu putere mare de indulcire ,este originala din brazilia si o frunza pusa intr-un pahar cu apa il indulceste ,problema este ca nu da consistenta si nu contine calorii ,este recomandata diabeticilor si celor care vreau sa tina dieta,produsul din aceasta planta deja se gaseste in farmacii,ii zice stevie dulce sau stevia rubediana, am facut un sirop din aceasta planta dar din pacate din cauza unor treburi urgente nu am mai avut timp sa ma ocup de el,daca albinele il iau iese un indulcitor 100% natural si dietetic planta infloreste,la prieteni mei anul trecut nu a inflorit ,poate au plantato prea tirziu,poate acea persoana o facea acel indulcitor pentru un trust de farmacii,alta planta nu vad ,7 hectare sint putine pentru a produce miere asa multa ca cineva sa aibe interes sa vina sa o ia periodic de acasa.
|
|
pus acum 13 ani |
|
gmih
apicultor
Din: Focsani
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 637
|
|
Cred ca am v-ati convins, nu imi arde de glume pe forum, acum va pun si o poza a plantei. O sa ma interesez daca gasesc seminte.
11.2KB
_______________________________________ Vorbind cu blandete, si tinand in mana un ciomag, veti ajunge departe. (Theodore Roosevelt )
|
|
pus acum 13 ani |
|
marian sima
apicultor
Din: Giurgiu
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1137
|
|
Cred ca este planta de care ziceam mai sus ,dar daca aveti o poza cu frunzele mai de la baza ,la planta despre care vorbesc eu frunzele de la baza sint mai mari,inflorita nu am vazut-o ,acum am 2 radacini plantate din toamna ,sa vad daca trece iarna ,plantele au fost aduse rasaduri din austria ,prietenul meu este sofer pe microbuz la un austriac care aprovizioneaza cu legume fructe vapoarele si vasele de agrement pe toata lungimea Dunari .Austriacul este si el un mic producator de legume.planta are dulci decit frunzele tulpina nu e dulce,de flori nu stiu nimic .
|
|
pus acum 13 ani |
|
ioanpuiu
apicultor
Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1060
|
|
Imaginea pusă de gmith este a plantei Stevia rebaudiana
_______________________________________ May you walk on warm sands ! Ahnassi / TES3
|
|
pus acum 13 ani |
|
marian sima
apicultor
Din: Giurgiu
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1137
|
|
Pai aia e planta pe care o am eu,ce cultiva acea persoana pe 7 hectare nu stiu,aceasta planta e rezistenta la seceta,ramine de vazut daca e rezistenta si la inghet.
|
|
pus acum 13 ani |
|
proapis13
apicultor
Din: Turnu-Severin
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2834
|
|
Stevia rebaudiana - un potenţial edulcorant al viitorului
Cel mai folosit edulcorant în România este zahărul rafinat, care este un edulcorant natural caloric. Multă lume nu cunoaşte deficienţele acestui îndulcitor, care se repercutează asupra sănătăţii. Prin procesul de rafinare se pierd vitaminele, mineralele şi fibrele. Astfel, organismul este forţat să-şi procure prin alte mijloace vitaminele din complexul B, cromul, zincul şi magneziul, necesare în procesul de transformare a glucozei din sînge în energie. În procesul de metabolizare a zahărului, pancreasul este suprasolicitat şi atunci, în cazul folosirii zilnice a unor cantităţi mari de zahăr, pancreasul oboseşte şi nu mai vrea să lucreze, ceea ce înseamnă începutul diabetului zaharat. Aceasta este explicaţia de ce trebuie să fim atenţi la cantitatea de dulciuri pe care o ingerăm zilnic. La marii consumatori de zahăr rafinat mai putem adăuga şi alte efecte: frecvenţa cariilor dentare, perturbarea metabolismului calciului şi apariţia timpurie a osteoporozei, scăderea imunităţii, predispoziţii spre cancer de colon, fragilizarea vaselor de sînge, frecvenţa cardiopatiilor, etc.
Un alt edulcorant natural, de data aceasta noncaloric, fără contraindicaţii, este steviozidul extras din planta Stevia rebaudiana. Această plantă se prezintă sub forma unei tufe, adică un arbust înalt de 60-80 cm, care este originar din Paraguay, iar localnicii o folosesc în alimentaţie din cele mai vechi timpuri, sub denumirea de caai-ehe sau Kaaihe-E, care se traduce la noi în "iarbă dulce"
Prin prelucrare industrială, din frunzele uscate se obţine un produs cristalin, alb, numit steviozid, care este de 100-200 de ori mai dulce decît zahărul. Mai pot fi separate şi alte glicozide complexe cu rol îndulcitor, precum: steviozida A (de 200-300 de ori mai dulce decît zahărul), B, C (de 50 de ori mai dulce decît zahărul), D, E, dulcozida A (de 30 de ori mai dulce decît zahărul) şi steviolbiozida.
S-a dovedit ştiinţific că, în timpul încălzirii la 100°C nu-şi modifică compoziţia chimică, ceea ce înseamnă că poate fi supusă prelucrării termice, în procesul de pregătire a mîncărurilor. De asemenea, s-a demonstrat că extractele nu fermentează. În soluţia acidă nu precipită, caracteristică care le recomandă pentru prepararea băuturilor nealcoolice carbonate. Nu sînt carcinogene.
Am incercat sa condensez cat mai multa info despre aceasta planta in sperantza ca am fost de folos ma bucur salve
_______________________________________ activitate la urdinish shi miere in cat
|
|
pus acum 13 ani |
|
Andreyu
apicultor
Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 76
|
|
Oare cat nectar da pe hectar.Ma gandesc ca scoti ceva cantitate daca tipul a plantat 7 hectare cu ea
_______________________________________ A vorbi înseamnă a semăna, a asculta înseamnă a culege.
Modestia este fundaţia solidă a tuturor virtuţilor
|
|
pus acum 13 ani |
|