APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil Ela 22 Cluj
Femeie
23 ani
Cluj
cauta Barbat
22 - 48 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / HRANIREA ARTIFICIALA / Pasta din miere şi zahăr  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833
Despre turtă şi candi s-a discutat mult, turta are şi un topic al ei. Consider că şi pasta din miere şi zahăr ar merita să fie adusă īn discuţie, nu ţinută ca o cenuşăreasă la mine īn pagini personale de unde am copiat poza postată. Are ca avantaje:
-conţinut mai mare īn miere decīt turta care dealtfel ca şi placa de candi conţine uneori doar zahăr;
-se administrează mai repede decāt mierea dată īn hrănitor pentru că se dă pe tifon;
-nu există riscul să curgă aşa ca la mierea ori siropul dat īn pungă;
-este luată mai repede decāt turta ori placa de candi;
-se prepară mult mai uşor decāt acestea. Este şi simplu, se pune peste mierea la temperatura camerei ori uşor īncălzită(atenţie la HMF) zahăr pudră măcinat de noi(cel din comerţ are amidon ca aditiv şi īncarcă inutil intestinul albinei) şi se frămāntă pānă la obţinerea consistenţei dorite. Cine are nevoie de cantităţi industriale poate confecţiona o moară şi apelează la brutarul din apropiere pentru a-i folosi 10 minute malaxorul. Se adaugă miere sau pudră de zahăr pānă cānd se obţine aproximativ consistenţa din poză. Valer Bodea

P.s. Mierea se īncălzeşte doar cu vas introdus īn alt vas cu apă caldă(bain-marie),

pasta din miere şi zahăr despre turtă şi candi s-a discutat mult, turta are

31.2KB

Modificat de Valer70 (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
lexa
apicultor

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 166
Va salut. De cativa ani folosim si noi in hranirea de iarna pasta de zahar pudra si miere cu ceai ,dupa reteta descrisa de Ion Miloiu  in ,, Hranirea albinelor,,.Cred ca este vorba de aceeasi reteta despre care vorbeste domnul Bodea.
  Facem zahar pudra folosind o moara mica de porumb careia sotul meu (un mare inventator)   i-a modificat sita, macinand  astfel doar zaharul necesar unei sarje pentru a evita intarirea acestuia.
  Dupa ce am incercat in mai multi ani diferite variante  serbet, zahar candi si alte ,,turte,,  am hotarat sa ramanem la varianta acestei paste care  e usor de preparat si administrat. Eu prepar in jumatate de ora 30 kg pasta pe care o pun in pungi  mici de congelator ( la rola) cam 400 gr punga. O astfel de punga se perforeaza in cateva locuri cu dalta apicola si se pune deasupra ghemului pe sita , asigurand hrana unei familii medii pentru 2-3 saptamani.


_______________________________________
Scrie pe nisip lucrurile rele care ţi se fac şi ciopleşte īn marmură lucrurile bune care ţi se īntāmplă.

pus acum 13 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Eu am cumparat cateodata si zahar pudra. Din pacate constat ca are si amidon. M-am straduit sa pun in pasta doar salcam sa ajut albinele sa treca mai usor, si am facut  alta greseala. O sa fiu mai atent la ceea ce cumpar

Traiasca informatia.


pus acum 13 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833
Doamna Lexa, vă felicit că aţi ajuns să aveţi nevoie de moară, nu de rāşniţă, pentru măcinare. Şi vă felicit mai ales pentru că aţi ales o cale mai bună īn timp ce alţii au rămas partizanii şerbetului şi ai plăcii de candi care sunt greu de preparat iar calitativ sunt mult inferioare! Toate cele bune! Valer Bodea

pus acum 13 ani
   
lexa
apicultor

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 166

Valer70 a scris:

Doamna Lexa, vă felicit că aţi ajuns să aveţi nevoie de moară, nu de rāşniţă, pentru măcinare. Şi vă felicit mai ales pentru că aţi ales o cale mai bună īn timp ce alţii au rămas partizanii şerbetului şi ai plăcii de candi care sunt greu de preparat iar calitativ sunt mult inferioare! Toate cele bune! Valer Bodea


  Multumesc . Felicitari meritam daca nu eram nevoiti sa folosim deloc hranirea de iarna lasand mierea in stup dar... eficienta economica in apicultura dicteaza altfel.
  E adevarat, am ajuns sa folosim moara pentru ca la cele 160 de familii,  rasnita nu era deloc o solutie iar cumpararea de zahar candi... nici atat.
  Salutari  tuturor si zbor de curatire  ! (  ca asta e urarea la zi a apicultorilor, nu?)


_______________________________________
Scrie pe nisip lucrurile rele care ţi se fac şi ciopleşte īn marmură lucrurile bune care ţi se īntāmplă.

pus acum 13 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833
Doamna Lexa, suntem doar oameni şi nu putem controla totul. Meritaţi felicitări oricum pentru că nu oricine are curajul să-şi ajute semenii susţinānd o idee īmpotriva opiniei generale. Să dea Dumnezeu să fiţi sănătoşi şi să aveţi nevoie de malaxor pentru frămāntare! Valer Bodea

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la