APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
draghici_elena2000
Femeie
24 ani
Dambovita
cauta Barbat
24 - 62 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / BATTLEFIELD - CAMP DE LUPTA / nemultumire  
Autor
Mesaj Pagini: 1
victor s
apicultor

Din: ploiesti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1044
Vreau sa-mi exprim nemultumirea si indignarea fata de modul cum a fost inchis un topic si sanctionat un coleg de forum ce nicioadata nu a jignit si mai ales nu a raspuns la diversele atacuri si provocari.
         inca de la inceput mentionez ca nu am nici o legatura cu persoana in cauza (asta ca sa nu fiu acuzat de nepotism , favoritism si partizanat) dar acest om prin raspunsurile postate a dat dovada de resposabilitate si bun-simt .
      acest om se numeste dan dumitriu .
      de ce a fost sanctionat doar dumnealui, din moment ce majoritatea postarilor contin jigniri si atacuri (mai mult sau mai putin concentrate) asupra persoanei si produsului in cauza ?
      a-ti dorit sa inchideti topicul? ok, dar de ce si sanctiune?  din punctul meu de vedere aceasta este premeditare...!
      la cea mai mica scanteie, la cel mai nesemnificativ cuvant, s-a dat verdictul..."GAME, SET, MATCH"
      este jenant ,din punctul meu de vedere,  sa apelezi la un astfel de truc sa inchizi gura unui om cu care,dealtfel,te poti intelege intr-un mod civilizat !
    inca o data, relatia mea cu acest om a constat in cateva telefoane, o singura intalnire la bucuresti la targ, o singura data am cumparat de la dumnealui de la firma (pretul de transport nu se justifica in pretul final), deci nu avem cine stie ce legaturi ascunse .
    in concluzie,
          de ce a fost sanctionat domnul dumitriu?
          de ce s-a inchis topicul cu un numar impresionant de raspunsuri si vizualizari?
          de ce acest comportament fata de oamenii ce respecta si cer la randul lor respect?
daca se va gasi cineva sa dea niste raspunsuri pertinente si adevarate, eu i-i multumesc !
         va doresc minte limpede si alegerea celor mai intelepte decizii pentru binele nostru comun !


                                          victor scarlat     ploiesti


_______________________________________
aceeasi apa care misca moara, o si distruge

pus acum 13 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041
pai sa va raspund tot eu, nu ma deranjeaza in nici un fel sa "detaliez" ca nu am nimic de ascuns

1. Dl Dumitriu a fost sanctionat ptr ca l-a tratat "de sus" pe jenica, Dl Dumitriu nu este la prima fapta de acest gen, a mai fost avertizat de cateva ori pe aceasta tema. Acum s-a umplut paharul.

2. topicul a fost inchis ptr ca devenise mult prea stufos si informatia inutilizabila, trebuia sa parcurgi foarte mult din el ca sa tragi o concluzie cat de cat pertinenta. De fapt chiar si inceputul este confuz, se vorbeste despre apiinvert dar de fapt produsul era cu totul si cu totul altceva. Chiar cred ca este indicat sa avem un topic pe aceasta tema pe forum, dar sa fie unul care sa informeze in mod clar si corect. Daca dl Dumitriu nu o sa binevoaisaca sa deschida dumnealui un asemenea topic o sa-o fac eu.

3. parerea mea este ca respectul se castiga si nu se cere sau mai grav impune. Decizia de suspendarea a contului dlui Dumitriu nu se vrea sa denote in nici un fel lipsa de respect pentru dumnealui, dar trebuie sa atragem atentia ca pe acest forum nu este acceptabila astfel de comportament (tratarea "de sus" a celorlalti colegi).

Este adevarat .... din pacate pe forum sunt multe posturi cu acuze si jigniri ramase nesanctionate, dar acesta nu este un motiv sa toleram si mai multe de acest gen. Decizia de sanctionare si inchiderea a topicului nu este deloc premeditata, de altfel Dl Dumitriul a mai fost avertizat cu privire la aceste aspecte.


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 13 ani
   
BI
apicultor

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 5
Parere.
Subiectul Apiinvert, plecat de la o informare despre importul de hrana pt. albine s-a transformat incet si definitiv intr-o zona unde o firma  se "ingrijeste" ca subiectul sa ramana cald.
Nu pun in discutie stilul sau postarile Domnului Dumitriu.Personal nu as fi banat acest cont.Inchiderea subiectului era pecetluita de multa vreme.S-a incercat de catre mai multi useri, "ruperea" liniei de promovare, prin aducerea in discutie a subiectului hrana de albine la mod general.Sistematic Domnul Dumitriu, a tinut Apiinvert "la vedere" Nimic rau si nimic de blamat.

Domnul Dumitriu are o politica de vanzari agreata de firma ce o reprezinta.Forumul dedicat subiectului apicol nu poate gazduii o astfel de politica decat daca deschide calea catre toti producatorii si furnizorii de material apicol.Ceea ce nu este cazul.

Recunosc de asemenea ca subiectul a pornit neinspirat.La aceea vreme si chiar si astazi, apiinvert este sinonim cu hrana de albine.
Dar, forumul este ...viu.Reglarea ,asezarea subiectelor pe fagasul normal se face caz cu caz.
Subiectul Apiinvert este un asfel de caz ce trebuia rezolvat.

Domnul Dumitriu,alti producatori sau comercianti au  tot interesul sa-si promoveze produsele.Forumul este gazda unui segment extrem de important de apicultori.
De noi depinde ca relatia dintre noi si producatori sa ramana una sanatoasa si asezata pe principii corecte.

Mergem inainte


pus acum 13 ani
   
BI
apicultor

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 5
Precizare necesara

Acest cont i-l folosesc din imposibilitatea logarii pe pupemea.Sper sa rezolv problema aparuta

Guist Ioan


pus acum 13 ani
   
victor s
apicultor

Din: ploiesti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1044
Da , este adevarat ceea ce spuneti si apreciez modul in care puneti problema.
     Interesul nostru este de a aduce aproape de noi, TOTI producatorii, de a le creea toate conditiile sa-si "poata expune marfa" sa apara concurenta, inevitabil preturi concurentiale, discutii libere pe marginea acestor produse, si automat alegerea de catre noi a celei mai bune oferte.
     poate ca cineva se va gandi sa creeze un spatiu adecvat acestor reprezentanti de firme, fara a mai exista riscul de a fi acuzat de "reclama nesimtita"!
banarea contului d-lui dumitriu ramane, in acceptiunea mea, o fapta reprobabila ce ar trebui reanalizata
    dar cine sunt eu sa spun ce ar trebui sa se faca???
sanatate si numai bine!


_______________________________________
aceeasi apa care misca moara, o si distruge

pus acum 13 ani
   
BI
apicultor

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 5
Un loc potrivit prezentarilor de dierite produse este anunturi apicole.Care a fost deschis tot in urma unor astfel de ...noutati.
Aici este forum de discutii apicole.Ori, discutia de la subiectul apiinvert a deraiat nitel.

Contul Domnului Dumitriu este restrictionat pt doua zile.Sa fim maturi.In definitiv este doar o pauza pentru asezarea lucrurilor pe fagasul normal.

Dansul va putea prezenta, promova,expune mai cu aplomb pe anunturi apicole.

Anunturile apicole , depaseste (mai nou) la anumite ore, nr de useri logati de pe Stuparitul.

Toate cele bune.
Victor, te salut cu drag.


pus acum 13 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041

victor s a scris:


Cristian IONITA a scris:

Foarte rau face-ti ca va abtineti .... daca aveti ceva de spus va rog aa o faceti ... bineinteles ca este de apreciat tonul civilizat.

Faptul ca dvs personal nu da-ti votu' pe galeata conteaza prea putin din moment ce rudele, colegii, vecinii, etc ai dumneavoastra o fac ...

Cu cate mandate in urma v-au lipsit alegerile?

Ideea este ca prea repede noi romanii ne grabim sa punem nereusitele in carca altora .... fara sa incercam macar sa ne uitam si-n batatura noastra. Dupa mine asta denota lipsa de asumare a raspunderii, iar acest gen de comportament este din pacate intalnit foarte des in societatea noastra.


sunteti tanar, apropiat de varsta mea, dar conceptiile noastre de viata difera clar... !
   am crezut cu adevarat intr-o schimbare de atitudine din partea dumneavoastra in momentul in care am citit acea povestioara din perioada sarbatorilor
dar atata timp cat continuati sa faceti pe "capo di tutti capi" si judecati oamenii cu propria d-voastra masura, eu prefer sa ma abtin de la comentarii la postarile d-voastra.
sa nu fiu "banat"
si o vorba  care ar trebui sa va dea de gandit..."ORICE NASH I-SI ARE NASHUL"



Cristian IONITA a scris:

...

@victor s - nu esti primul care afirma acest lucru ... ca eu as profita de statutul de moderator ptr a-mi regla conturile cu ceilalti. Totusi ... aveti si fapte care sa sustina asa ceva? Sunt moderator de cativa ani buni pe acest forum, ma straduiesc sa-mi fac treaba cat se poate de corect, rareori am acordat banari permanente si acelea strict in cazuri de spam, banarile temporare acordate de mine au avut de fiecare data si "justificare" atasata. Care dintre banarile date de mine iti pare a fi fara temei sau mnai rau asa cum insinuezi "la razbunare"?
Atitudinea si conceptiile mele de viata sunt aceleasi dintodeauna ... nu le-am schimbat pe parcurs. banuoiesc ca la acest topic ai facut referire ce gasesti incompatibil intre ce spune acolo si a nu fi de acord cu alegeriele pe galeata?

Normal ca judec oamenii dupa propria-mi masura ... ca doar nu o sa-i judec dupa a altora ... dar asta nu insemna neaparat ca-i si desconsider pe cei care sunt la un alt nivel decat sunt eu.

Nu vreau sa fac pe nasul nimanui ... iar cine-si doreste sa-mi fie mie nas ... nu are decat sa spuna .... rezolvma noi cumva




victor s a scris:

in primul rand sa stabilim...vorbim la pertu sau la persoana a 2-a?
daca esti moderator de cativa ani buni, chiar crezi ca asta i-ti da dreptul sa faci "orice-oricand"?
da-mi voie sa nu ma caciulesc in fata ta, indiferent de statutul social pe care-l ocupa fiecare dintre noi.
dar pentru ca sunt o persoana directa si concisa i-ti spun sincer  ceea ce m-a deranjat enorm in prestatia ta de moderator:
-banarea de astazi a d-lui dumitriu .
  aceasta este problema ce ma racaie si nu-mi da pace si nimic altceva
banarile i-si gaseau rostul alte cazuri mult mai grave decat cel e fatza, corect?(daca e cazul o sa-ti spun pe privat, cu toate ca nu este un gest care ma caracterizeaza)
si apropo, la ce nivel te situezi tu, ca sa stiu daca ma pot ridica la nivelul tau sau eventual sa cobor cateva trepte...
   la altceva m-am referit cand am facut trimitere la povestioara spusa de tine, si da, aceea este, si mie greu sa cred ca nu ti-ai dat seama ce insinuez...
dar hai sa coboram sau sa urcam niste trepte si s-o spunem cum trebuie...
   ai grija cum "construiesti-moderezi" forumul, pentru ca s-ar putea sa ramai cu el !
eu te asigur ca NU cu dusmanie ti-am scris aceste randuri, si te asigur in continuare de deschiderea mea la discutii,    din care sa avem cu totii ce invata !


Cristian IONITA a scris:

vorbim cum te aranjeaza pe tine, pe mine nu ma dereanjeaza in nici un fel ... atat timp cat p0astram un ton civilizat.

nu ti-a cerut nimeni sa te caciulesti in fata nimanui, daca din ceea ce am scris eu tu asta ai inteles imi cer scuze ca nu am fost suficient de clar.

Referitor la banarea (temporara) a Dlui Dumitriu ... ma intreb daca ai retinut aspectul ca au mai fost avertismente anterioare cu privire la modul dumnealui de a discuta.
"Nivelul" interlocutorului trebuie stabilit de la caz la caz .. cum am mai precizat eu apreciez conform propriilor pareri .. nu vad de ce mi-ar spune cineva la ce nivel trebui sa-l situezi pe interlocutror si cu atat mai mult nu-mi permit sa ma situezi eu pe mine la un anumit nivel ... TU trebuie sa faci asta.

Chiar te rog sa semnalezi (mie sau/si colegilor moderatori) cazurile in care consideri ca ar trebui sa intervenim, activitatea de moderare este facuta in mod benevol si in masura timpului disponibil pentru fiecare dintre noi, "explic" asta nu ca o plangere dar ca sa te ajut sa intelegeti fenomenul.
Oricum asa cum am mai spus faptul ca exista cazuri la fel sau chiar mai grava nu e o scuza acceptabila. Fiecare dintre noi este raspunzator ptr propriile fapte.

Meritul ptr deschiderea si perpetuarea acestui forum nu-mi apartine in nici un fel, oricum sunt ferm convins ca nu prin atitudini ptr care Dl Dumitriu a fost banat se va dezvolta acest forum.
Iti multumesc pentru "deschidere" dar te rog ca eventuala urmare a acestei discutii sa fie facuta in alta parte (topicul cu nedumerirea spre exemplu) ptr ca aici difera un pic subiectul.


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 13 ani
   
Donbazil
apicultor

Din: Faget
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1293
Sal'tare la toata lumea!

Maaaaaiiiiii!
Cand io spuneam ce ziceam si ziceam ce spuneam.........
Am primit telefoane de la unii colegi sa stau mai bland.......C-o fi!.....C-o patzi!......Ca se vrea binele pe forum!.......
Iaca io am stat cuminte!........
Da ce-am prevazut s-a intamplat......A inceput "secerisul".....
Dupa ce unii moderatori de foarte buna calitate au fost "demisionati" a ramas cine-a ramas......
Si stati ca mai vineeeee!....... ( C-asa mi-a soptit mie o pasarica).......
Sa fiti sanatosi!
Nu zic mai multe ca " moderatorul" mi-o trage!.....Abia asteapta.....
Sal'tare!
Donbazil - Faget.        

Modificat de Donbazil (acum 13 ani)


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
ioanpuiu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1060

victor s a scris:

Vreau sa-mi exprim nemultumirea si indignarea fata de modul cum a fost inchis un topic /...   

Închiderea topicului de către moderatorul Cristian IONITA, m-a surprins şi pe mine, dar la modul cel mai plăcut.
Prezentarea produsului intrase deja în al patrulea an Victoraş, şi n-ar fi fost ăsta cel mai mare bai dacă d-l Dumitriu ar fi adus noutăţi sau amănunte despre Apiinvert.

  Activitatea dumnealui pe forum s-a axat pe desfiinţarea celorlalte alternative de hrană arificială, după modelul...detergentul nostru vs. un detergent obişnuit.

Dacă părerile negative despre toate celelalte produse nu ar fi doar nişte păreri, ci constatări în urma utilizării acestora de către dumnealui, un timp îndelungat şi pe un număr semnificativ de colonii, ar fi fost alceva.
    Nu înţeleg ce-i cu tine Victor, eşti naiv, sau...?


_______________________________________
May you walk on warm sands !
                                   Ahnassi / TES3

pus acum 13 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534

Donbazil a scris:

Sal'tare la toata lumea!

Nu zic mai multe ca " moderatorul" mi-o trage!.....Abia asteapta.....
Sal'tare!
Donbazil - Faget.        

pe la mine e o vorba...se zice,ca daca eshti cracanat din nashtere...nu te doare asha rau!!!!!


pus acum 13 ani
   
MyBees
apicultor

Din: Bucuresti/Dambovita
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 365
Victor, sunt 100% de acord cu cele scrise de tine si te felicit pentru ca le-ai scris.

Nu m-a surprins inchiderea topicului, pentru ca era de asteptat tinand cont de nivelul extrem de frustrare, ranchiuna, invidie, etc cu care era combatut atat produsul/firma cat si persoana care reprezenta firma respectiva.
Am urmarit topicul pentru ca eram de-a dreptul fascinat de naivitatea "argumentelor" ca produsul respectiv nu este altceva decat cel mai imputit rahat, care ne arunca albinele in aer...
Dl. Dumitriu este apoi acuzat ca isi promoveaza excesiv produsele, insa nu a facut nimic altceva decat sa raspunda, de cele mai multe ori, unor absurditati. Si a reusit sa o faca onorabil, spre surprinderea mea, cu un calm iesit din comun.

In tot acest razboi, in topicul respectiv am citit o gramada de "bombe" impotriva produsului, care nu au putut fi argumentate, insa nici un motiv care sa ma faca sa nu cumpar produsul respectiv, sau sa cred ca cineva stie cu adevarat despre ce este vorba...

Personal, cred ca este altceva decat darul pe care il au unii oameni de a baga cutitul in spate unui semen, doar pentru ca este(sau doar pare) mai bogat cu 5 lei, mai frumos, sau mai devreme acasa...
Eu cred, fiind mai scenarist din fire, ca nu foarte tarziu pe forum va fi promovat un produs concurent. Sau produsul acesta va fi promovat contracost. Prefer sa vad acest motiv, pe care sunt dispus sa il inteleg mai degraba decat pe cel anterior.

Cel mai important, mi se pare de-a dreptul hilar ca topicul a fost inchis pentru un motiv stupid, de persoana care dupa parerea mea(sper sa nu sara cineva de cur in sus) a adus pe acest forum cele mai multe jigniri.

Sper ca dimineata sa ma trezesc ceva mai calm...


_______________________________________
Daca vantul nu sufla in panze... vasleste! 
---
Pozele mele: Flickr

pus acum 13 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5405

MyBees a scris:

...

In tot acest razboi, in topicul respectiv am citit o gramada de "bombe" impotriva produsului, care nu au putut fi argumentate, insa nici un motiv care sa ma faca sa nu cumpar produsul respectiv, sau sa cred ca cineva stie cu adevarat despre ce este vorba...
...
Sper ca dimineata sa ma trezesc ceva mai calm...

Salut MyBees

Cele ce voi scrie vor fi cu partinire catre albine, respectiv un sirop de calitate.

Am urmarit si eu topicul Apiinvert, ca la el ne referim.
S-a cerut o prezentare a produsului, citez din memorie „ spuneti-ne domnule Dumitriu, ce dam albinelor ca sa stim si noi, ce contine, din ce este facut Apiinvertul ? ” .
Si sub pretextul ( sa admitem ca e real ) ca nu-i este permis acest lucru si nici nu shtie retzeta, este secret.


Domnul Gica, a dat o retzeta cu care se poate obtzine sirop de zahar invertit acasa ... deci asta este sigur din zahar si iese mai ieftin dar trebuie muncit sa-l fac.

Eu ca simplu apicultor, pe cine tind sa cred ?.
Raspunsul e lesne de gasit.

Privind altfel Apiinvertul nemtzilor, mi se pare prea ieftin acesta, produs acolo si transportat aici ... si sa aibe un procent semnificativ de zahar in compozitie, mai mare de 30 %.
Shtiind ca in Germania si Frantza au murit f. multe fam. de albine, avem tot dreptul sa stim daca Apiinvertul afecteaza in timp sanatatea albinelor s-au cel putzin sa shtim din ce este facut.
Cum raspunsul a fost evaziv ... s-a tot lungit discutziile si s-a ajuns la ce s-a ajuns.

Personal, consider de ceva timp, ca trebuia inchis topicul cu cel putzin 1 luna in urma ... si mai intai, nici nu-si avea locul aici ci pe Anunturi Apicole.


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 13 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534
Cel mai mare procesator (dupa volume)nu dau nume - prsoana importanta, importa de o luna Apiinvert la pret de 2.7 lei.Am luat si noi 8 tone.Este bobo.Dintr-un 1 litru se depoziteaza la final ~900 g miere.Este invertit gata si deci nu uzeaza albina.Sunt multumt si voi lucra si la anul.

topicul nu a fost infiintzat de dumitriu,ci de pupemea...vezi mai sus prima postare

shi cum trebuia dupa voi sa decurga discutzia astfel incat topicul sa nu fie inchis????

intre apinvert facut de o firma shi zaharul invertit ,,acasa pe genunchii babii".. este posibil ca al doilea sa fie mai toxic....(vezi fierbere necontrolata...calitate zahar  din comertzul romanesc)..shi daca nu este asha,ci invers.....atunci cum dovedim asta???
eu zic asha...produsul apiinvert este undeva aprobat shi omologat ,folosit in hrana albinelor..pe cand ,,rominvertul"(fiertura in cratitza de shorba) nostru..are ceva analize..,,,,la bord"?
dar asha suntem noi romanii...ne uitam peste gard ca vezi doamne raman strainii fara albine...shi noi romanashii...,,miejii" de la dodoashca.... vom duce apicultura pe cele mai inalte culmi!!!!



pus acum 13 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041
Ne cerem scuze domn' Janese ca noi nu suntem atat de cretini la cap incat sa inchitim dodoastele cu certificari si omologari .... asta e ca la cozonaci? sunt sigur ca la cat shopping ai parte in familie nu prea ai avut parte de cozonaci "de casa" in schimb ai bagat la greu din aia de la supermarket ... dar totusi macar o felie acolo primita cu pomana ai prins si de casa .... acuma sincer ... care fu mai bun? nu zic care e mai usor de obtinut ... ci de mai gustos? si care dintre ei avea si etichete cu certificari si omologari? la fel si cu carnatii ... oare aia de-i face nea Giga or avea omologare? ca de aia de la supermarket nu-mi fac pbe pe aceasta tema

asa este toipicul cu apiinvert a fost pornit gresit (asta acum 4 ani) dar de maine incolo Dl Dumitriu va avea posibilitatea sa-l porneasca corect ... si speram noi in mod ceva mai transparent .... ca a ramas dator cu multe raspunsuri ... poate acum in astea 2 zile cand nu mai are ce cauta pe aici o avea timp sa-si bata la cap colegii sa ne lamureasca cu raspunsurile mai "sensibile"


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 13 ani
   
andrei_calinescu
apicultor

Din: Montpellier
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 506
Apiinvertul sau orice alt stimulator a prins afara deoarece politica de dezvoltare a stupinelor e cu totul alta decat in ro.
Atunci cand ai cel putin 400 fam inbatatura nu mai ai timp sa mesteci la cazan.
Preferi un produs "la cheie".
Asa se va intampla si in Romania, cei cu cativa in batatura fac siroape, cei care fac multi vor fi nevoiti sa foloseasca stimulatori.
In opinia mea e pur si simplu un aspect practic, nu poti sa acoperi totul.
Cum si politica de pastoral se va schimba usor usor, dezvoltarea exploziva nu-ti mai permite sa iei toti stupii in spate si sa-i  porti cu tine. Nemaivorbind de aspectele sanitare.


pus acum 13 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534
uite ce ma gandeam...ce ar fi daca ,,borcanagiu"...adica ala de cumpara mierea cu borcanu de la stupar de acasa ar cere analize la sange pentru mierea pe care da banii???pe unde ar scoate stuparul camesha????(vorbesc de ala cu treishpe stupi)......nu ca nu ar fi mierea curata...ci la cate ar trebui sa faca ...analize....cheltuieli ... de ...,,transparentza"ca sa satisfaca doleantza...ceruta de client!!!!!sau aici nu e necesara ..transparentza?????

pus acum 13 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534
CI-ule........ ....Ne cerem scuze domn' Janese ca noi nu suntem atat de cretini la cap incat sa inchitim dodoastele cu certificari si omologari

adeca....eu sunt??????


pus acum 13 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335

andrei_calinescu a scris:

Apiinvertul sau orice alt stimulator a prins afara deoarece politica de dezvoltare a stupinelor e cu totul alta decat in ro.
Atunci cand ai cel putin 400 fam inbatatura nu mai ai timp sa mesteci la cazan.
Preferi un produs "la cheie".
Asa se va intampla si in Romania, cei cu cativa in batatura fac siroape, cei care fac multi vor fi nevoiti sa foloseasca stimulatori.
In opinia mea e pur si simplu un aspect practic, nu poti sa acoperi totul.
Cum si politica de pastoral se va schimba usor usor, dezvoltarea exploziva nu-ti mai permite sa iei toti stupii in spate si sa-i  porti cu tine. Nemaivorbind de aspectele sanitare.

Dar daca ai de ales intre doua produse pe care l-ai alege?
est eun produs cu 50% mai ieftin si pus pe tava, iar altul mai scump si trebuie sa mai faci cam 200 de km dupa el. la primul se comercializeaza de cel putin 4 ani, si nu au fost reclamatii ca ar muri albine, iar cel scump il gasesti dar numa icu contract cu comenzi. Este adevarat ca primesti si un certificat de calitate, dar ast anu ma incalzeste cu nimic. Inteleg sa fie ceva diferente de firma. Noi nu cumparam ambalaj sofisticat si nereciclabil. La un produs este ambalat in carton si sac, pe care trebuie s-l arunci. Acela stiu ca nu poate sa fie ieftim. Produsul mai ieftin se aduce la butoi care se poate recupera.
La sute de familii nu cumperi un produs ambalat la 28 de kile.
Pana maine cand se poate discuta din nou mai avem de asteptat.


pus acum 13 ani
   
MyBees
apicultor

Din: Bucuresti/Dambovita
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 365
Adi,

In primul rand vreau sa te asigur ca din partea mea ai un respect deosebit, ca sa nu fie intelese gresit lucrurile. Respectul acesta vine in primul rand din faptul ca pasiunea ta pentru albine nu poate fi pusa la indoiala(nu stiu daca sunt 3 persoane pe forum care ar fi reusit sa faca ce ai facut tu si sa se ridice de atatea ori) si din faptul ca tu ai inteles corect sensul cuvantului "moderator"(alaturi de doar 2 persoane, dupa parerea mea)

In privinta continutului Apiinvertului, lucrurile nu sunt asa complicate cum ne place noua sa credem. Continutul este cel afisat pe ambalaj. Orice rahat vrei sa vinzi in tara asta si in Europa(din care ne place sau nu, facem parte si suntem obligati sa respectam regulile casei) esti obligat sa informezi cumparatorul despre continut. Daca, asa cum se sutine, produsul afiseaza ceva pe ambalaj si contine altceva... hai sa nu fim naivi... Nu discutam de un 'butic" de la piata obor... Daca cineva ar dovedi asta(si este foarte simplu. orice laborator de analize o poate face... dar datul cu presupusul pe forum nu este un laborator) producatorul respectiv ar inchide portile in trei pasi si trei miscari. crezi ca si-ar permite cineva acest risc?

Ca Dl. Dumitriu nu face publice informatiile astea... lucrurile imi par la fel de simple... Una la mana ca este un om de vanzari intr-o multinationala, deci foarte posibil ca habar nu are.
In al doilea rand, nici nu ar avea de ce sa o faca. Acest raspuns este marcat pe eticheta produsului si este disponibil oricui.
Te rog sa imi spui, cum ai reactiona tu daca fiecare cumparator al tau de miere ti-ar cere sa ii dovedesti ca mierea ta este miere de albine(ce daca asta scrie pe borcan) si nu e facuta in lighean pe marginea santului din zahar contrafacut?(ce daca pe eticheta borcanului scrie ceva si despre niste analize?) Nu cumva l-ai trimite la plimbare cu doua palme dupa ceafa?

Cat despre reteta Nea Gica... hm... si mie mi-a facut plecere sa o incerc. Si am incercat-o. Am citit intai retea si am facut siropul. Dupa ceva vreme am mai citit ca in afara de reteta mai erau ceva "fineturi". Dupa ce am luat la cunostinta si de aceste "fineturi", tot la ceva timp a mai aparut un detaliu "aa... pai de ce ai folosit oala de inox?"
Rezultatul? nu am la indemana acum dar voi reveni cu o poza, cum arata siropul meu dupa " reteta made nea Gica"(pe care cred ca a publicat-o si prin cateva carti, ca am mai citit de ea) imediat dupa ce s-a racit vremea...
Si atunci, realizand ca mi-am ratat cariera de siropar, as prefera sa cumpar unul deja facut.(a nu se intelege ca contest faptul ca retea este buna. chiar si mie mi-a iesit de 2 ori...)

Tie ti se pare ieftin apiinvertul, pe forum acest "argument" a fost de cele mai multe ori impotriva produsului, adica este prea scump... Eu pe cine sa cred?

Ca locul topicului era sau nu potrivit, habar nu am si nici nu ma intereseaza prea tare. Dar daca a fost lasat atat timp si este inchis in mod abuziv doar dupa ce omul acela a contracarat intr-un mod deosebit de civilizat si credibil(din punctul meu de vedere) toate "argumentele de doi lei", atunci asta nu mi se mai pare in regula...

Modificat de MyBees (acum 13 ani)


_______________________________________
Daca vantul nu sufla in panze... vasleste! 
---
Pozele mele: Flickr

pus acum 13 ani
   
balanescuadrian
apicultor

Din: Buzau
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2731

MyBees a scris:

....

subscriu

reclama nu cred ca se mai putea face ..cu totii am auzit de apiinvert...pe mine ma interesa...ma scoate sau  nu din "rahat" acest apiinvert... cu totii am avut nevoie de un specialist...cand a venit un reprezentant si a inceput sa vb ..a fost considerat reclama ...apoi s-a inchis topicul....

parerea mea: daca dl dumitru a gresit... trebuia banat ...daca cineva s-a abatut de la topic..acea postare stearsa si persoana avertizata....inchiderea topicului stiam ca se face cand isi pierde actualitatea!..sau cand intre participanti se ajungea la cuvinde grele peste care nu se mai putea trece!..asa nu s-a rezolvat nimic!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5405

MyBees a scris:

Adi,

In primul rand vreau sa te asigur ca din partea mea ai un respect deosebit, ca sa nu fie intelese gresit lucrurile.
...

Respectul este reciproc si lucrurile le-am intzeles din prima postare a ta ( ne permitem adresarea ), eu doar am aratat  ceea ce mi se pare mai clar in produsul numit sirop vis a vis de celelalte comercializate, tzinand cont de mortalitatzile de fam. atit la mine ( in trecut ) cat si in Europa.
Nu fac referire cum ca Apiinvertul ar fi cauza ... in cazul meu, altele au fost cauzele.Dar shtii cum e, dupa ce m-am oparit cu ciorba ... suflu si-n iaurt.

Referitor la eticheta, produs, contzinut si sinceritate ... nu pot sa condamn in lipsa de probe si nici nu am interesul acesta ... doar acela de a shti ce dau albinelor, Apiinvert cu X % zahar, unde X poate sa fie 15 % iar 85 % alte produse ... s-au X poate sa fie 70 % zahar si 30 % alte produse.
Din punctul meu de interes, dupa prezentarea acestor detalii, continuarea topicul nu prea mai prezenta relevantza.
Oricum, cei ce au sute de stupi, nu pot sa produca cantitatea de sirop necesara pt. stimularile de toamna si complectari de rezerve pt. iernat, mai ales cei ce extrag la uscat si complecteaza cu Apiinvert.

Analize la mierea mea au facut procesatorii si nu au fost probleme niciodata.
Consumatorii nu mi-au cerut, inca, analize dar daca va fi cazul, sint de acord sa fac si daca nu au incredere in acte, poate sa faca oricine si oriunde.
Singurele acuze ( cu anjuraturile nelipsite ) ce mi-au parvenit, au fost ca ( unui prieten ) i-am dat miere facuta din zahar.
Mierea era de floarea soarelui, doar ca era cristalizata.
Dupa ce i-am aratat o carte cu analiza chimica a produselor apicole, inclusiv si detaliile factorilor ce influentzeaza cristalizarea mierii pe sorturi ... s-a luminat clientul ... dar scuzele cuvenite, au ramas in antuneric.
Nu mi-as permite sa dau palme dupa ceafa nimanui ... doar aceluia   care m-a anjurat in necunoshtintza de cauza, asa una shtearsa pe dupa „ dovleac ” ... ca uita-se sa-si ceara scuze 

Sa producem siropul din prima cu reushita, ar fi minunat dar e normal sa greshim si sa reushim dupa mai multe ancercari.
Iar cine nu face, nu gresheshte, poate sa cumpere gata facut ... bani sa fie.

Nu comentez banarea aplicata domnului Dumitriu tocmai ca sa nu se intzeleaga partinirea.
Cum as putea sa dau eu explicatzii, la fel poate ( chiar mai bine ) domnul Cristian Ionita.

PS
Nu am citat toata postarea din simplul motiv ca este scrisa odata ... la ce bun dublura ...

Sanatate si noroc 


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 13 ani
   
victor s
apicultor

Din: ploiesti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1044

ioanpuiu a scris:


victor s a scris:

Vreau sa-mi exprim nemultumirea si indignarea fata de modul cum a fost inchis un topic /...   

Închiderea topicului de către moderatorul Cristian IONITA, m-a surprins şi pe mine, dar la modul cel mai plăcut.
Prezentarea produsului intrase deja în al patrulea an Victoraş, şi n-ar fi fost ăsta cel mai mare bai dacă d-l Dumitriu ar fi adus noutăţi sau amănunte despre Apiinvert.

  Activitatea dumnealui pe forum s-a axat pe desfiinţarea celorlalte alternative de hrană arificială, după modelul...detergentul nostru vs. un detergent obişnuit.

Dacă părerile negative despre toate celelalte produse nu ar fi doar nişte păreri, ci constatări în urma utilizării acestora de către dumnealui, un timp îndelungat şi pe un număr semnificativ de colonii, ar fi fost alceva.
    Nu înţeleg ce-i cu tine Victor, eşti naiv, sau...?

          te salut nea puiule, si te asigur de tot respectul meu, esti un om deosebit ce stie a se face placut inca de la prima vedere, sper sa-ti amintesti ca ne-am intalnit la bucuresti !
       dar permite-mi sa-mi spun parerea mea personala, (poate reusesc sa argumentez faptul ca nu sunt nici naiv  sau...!)
       dupa parerea mea , si te asigur ca nu sunt singurul, lucrurile s-au petrecut exact invers fata de cum sunt expuse de dumneata, adica impotriva apiinvertului si a d-lui dumitriu s-a dus un veritabil atac (si la persoana si la produs) iar dumnealui cu o eleganta greu de egalat de catre multi de pe forum, a reusit de unul singur sa tina piept acestora.
cand s-a vazut ca nu poate fi redus la tacere si nu poate fi scos din "balamale" ce s-a intamplat???
   s-a banat cu un motiv pueril, ce mintea mea nu-l poate pricepe pur si simplu (dar e normal , din moment ce este copilaresc; am depasit perioada copilariei cu siguranta)
   chiar daca exista diferenta de opinii intre noi, nu inseamna ca suntem inamici, si nici naivi, si nici...!
te salut si-ti doresc numai bine! 


_______________________________________
aceeasi apa care misca moara, o si distruge

pus acum 13 ani
   
victor s
apicultor

Din: ploiesti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1044

balanescuadrian a scris:


MyBees a scris:

....

subscriu

reclama nu cred ca se mai putea face ..cu totii am auzit de apiinvert...pe mine ma interesa...ma scoate sau  nu din "rahat" acest apiinvert... cu totii am avut nevoie de un specialist...cand a venit un reprezentant si a inceput sa vb ..a fost considerat reclama ...apoi s-a inchis topicul....

parerea mea: daca dl dumitru a gresit... trebuia banat ...daca cineva s-a abatut de la topic..acea postare stearsa si persoana avertizata....inchiderea topicului stiam ca se face cand isi pierde actualitatea!..sau cand intre participanti se ajungea la cuvinde grele peste care nu se mai putea trece!..asa nu s-a rezolvat nimic!

   

        adi  care dintre motivele expuse de tine au dus la inchidere si banare?
   cred ca niciunul... atunci, de ce s-a procedat in felul asta?
poate in viitor vom afla...
un singur lucru este cert...trebuie sa fii atent la orice cuvintel, sa-l alegi pe acela ce nu are doua intelesuri (mai greu cu limba romana) si sa nu pronunti niciodata cuvintele "pentru cultura ta..."
altfel risti pedeapsa...
   eu te 


_______________________________________
aceeasi apa care misca moara, o si distruge

pus acum 13 ani
   
LUCIAN AVRAM
CLUB STUPARITUL

Din: Vaslui
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1159

janese a scris:

CI-ule........ ....Ne cerem scuze domn' Janese ca noi nu suntem atat de cretini la cap incat sa inchitim dodoastele cu certificari si omologari

adeca....eu sunt??????



lasa-l nea Eugene ca asa mai da si el cu batul in balta ........... dar e baiat bun .............iarta si matale 


pus acum 13 ani
   
xxl
apicultor

Din: prahova
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 659

Cristian IONITA a scris:

pai sa va raspund tot eu, nu ma deranjeaza in nici un fel sa "detaliez" ca nu am nimic de ascuns

1. Dl Dumitriu a fost sanctionat ptr ca l-a tratat "de sus" pe jenica, Dl Dumitriu nu este la prima fapta de acest gen, a mai fost avertizat de cateva ori pe aceasta tema. Acum s-a umplut paharul.

2. topicul a fost inchis ptr ca devenise mult prea stufos si informatia inutilizabila, trebuia sa parcurgi foarte mult din el ca sa tragi o concluzie cat de cat pertinenta. De fapt chiar si inceputul este confuz, se vorbeste despre apiinvert dar de fapt produsul era cu totul si cu totul altceva. Chiar cred ca este indicat sa avem un topic pe aceasta tema pe forum, dar sa fie unul care sa informeze in mod clar si corect. Daca dl Dumitriu nu o sa binevoaisaca sa deschida dumnealui un asemenea topic o sa-o fac eu.

3. parerea mea este ca respectul se castiga si nu se cere sau mai grav impune. Decizia de suspendarea a contului dlui Dumitriu nu se vrea sa denote in nici un fel lipsa de respect pentru dumnealui, dar trebuie sa atragem atentia ca pe acest forum nu este acceptabila astfel de comportament (tratarea "de sus" a celorlalti colegi).

Este adevarat .... din pacate pe forum sunt multe posturi cu acuze si jigniri ramase nesanctionate, dar acesta nu este un motiv sa toleram si mai multe de acest gen. Decizia de sanctionare si inchiderea a topicului nu este deloc premeditata, de altfel Dl Dumitriul a mai fost avertizat cu privire la aceste aspecte.


felicitari Ionut tine-o tot asa!


_______________________________________
viitorul e in fiecare zi de maine....

pus acum 13 ani
   
ioanpuiu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1060

victor s a scris:


ioanpuiu a scris:


victor s a scris:

Vreau sa-mi exprim nemultumirea si indignarea fata de modul cum a fost inchis un topic /...   

  Activitatea dumnealui pe forum s-a axat pe desfiinţarea celorlalte alternative de hrană arificială, după modelul...detergentul nostru vs. un detergent obişnuit.

          te salut nea puiule, si te asigur de tot respectul...

Cuvintele oamenilor trebuie să aibă substanţă, consistenţă şi culoare pentru a putea servi comunicării între semeni.
Dacă ne jucăm cu ele şi le golim de conţinut devin inutilizabile, dar pentru că trebuie să ne exprimăm cumva le vom înlocui cu pietre sau cu bîte.

Praspătul închis - topicul Apiinvert - a fost un loc bogat în tensiuni şi sărac în informaţie, un bîlci, un  halloween al minciunii, eschivei, ipocriziei, ...unde interesul s-a costumat în bunul samaritean.
  În locul vechiului topic îmi doresc deschiderea altora două noi:
     - unul pentru d-l Dumitriu şi clienţii dînsului la PREZENTARI PRODUSE - RUBRICA PENTRU FIRME
     - altul (doar) pentru apicultori, adică pentru cei care îl folosesc sau sunt interesaţi de produs în vederea utilizării lui, la HRANIREA ARTIFICIALA

Modificat de ioanpuiu (acum 13 ani)


_______________________________________
May you walk on warm sands !
                                   Ahnassi / TES3

pus acum 13 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Ai ocazia daca tot propui unu, doua, cate vrei daca nu se repeta, sau nu este deschis sa te pui pe treba. De ce trebuie sa-ti faca cineva un topic? Topicul fiind inchis, deschizi altul.

pus acum 13 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041
Ei domnu' Balas nu stiti dvs cum e romanul ... e mai usor sa carcotesti pe munca altuia decat sa pui tu osul la treaba.\

@ioanpuiu - pentru prezentarea dpdv comercial exista deja deschis un topic despre apiinvert pe forumul de anunturi. L-am rugat pe Dl Dumitriu ca dupa ce-i expira banarea (adica astazi) sa deschida dumnealui un topic nou ptr prezentarea "tehnica", daca nu o va face pana sa zicem luni o sa deschid eu cu informatiile pe care le avem la acest moment. Oricum la "hranirea artificiala" exista deja un topic general despre "siropuri"

@victor s - imi permit sa nuantez un pic concluzia ta, si anume: cand in calitate de reprezentant al unei corporatii pentru vanzarea unui produs controversat participi la discutii  pe un forum de pasionati e bine sa nu-ti permiti "arogante" fata de ceilalti utilizatori de genu' (dar nu limitat la asta) "pentru cultura ta ...".
Te invit sa mai recitesti inca o data topicul inchis .... o sa observi ca folosind aceeasi eleganta dl Dumitriu evita sa raspunda la intrebarile mai incomode de genu .... apiinvertul are sau nu de-a face cu OMG-ul?, sau cum se ajunge la aceea compozitie fara un element de legatura intre componentele declarate?, care element de legatura dupa unii nu poate fi decat hidrolizat de porumb. Si cum evita ... pe motive consider eu puerile ... ca nu a primit raspuns (asta de aproape un an, ca nu poate sa intrebe asa ceva, etc.... ) . Dar in fine .... o sa aiba ocazia sa raspunda la aceste intrebari in noul topic ... care nou topic nu vom mai permite sa fie "bruiat" de alte discuitii
@janese - raspunsul la intrebarea asta tu esati cel mai in masura sa-l dai. Asa cum ti-am mai spus ... eu vreau sa stiu ce bag in gura si-n stup .... ca printre noi sunt si oameni carora le pasa mai putin e adevarat (asa cum sunt destui si cei care se milogesc pe la producatorii de cutii doar doar le-or lua banii ptr cutiile comandate de altu' inainte) dar imi place sa cred ca nu ei sunt majoritatea (stiu ... in tara unde se voteaxza ptr o galeata asta e o iluzie clara). Nu compara te rog ceea ce face ag**na cu ce vinde fiecare dintre noi de acasa ....

@Donbazil - pe dvs nu va intreb decat daca va mai ocupati de cresterea cainilor ? ... nu de alta dar vad ca stiti foarte bine sa latrati ...\

xxl - care e bre Ionut pe care-l feliciti?


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 13 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534
baaaaaa....baaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@Donbazil - pe dvs nu va intreb decat daca va mai ocupati de cresterea cainilor ? ... nu de alta dar vad ca stiti foarte bine sa latrati ...\

   
voi nu suntetzi sanatoshi la cap???????      


pus acum 13 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534
ci-uleee....
Nu compara te rog ceea ce face ag**na cu ce vinde fiecare dintre noi de acasa ....


aici sa stii ca sunt mai in tema ca tine...shi intre cele doua de mai sus...acum in anii 20010-2011...sunt mai sigur pe ag**na decat pe...,,ce vinde fiecare dintre noi de-acasa)    


pus acum 13 ani
   
victor s
apicultor

Din: ploiesti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1044
JENANT, este cuvantul ce-mi vine in minte...
    DACA NU SE TINE CONT DE PREGATIREA FIECARUIA, MACAR DE VARSTA, SI TOT AR TREBUI SA SE TINA CONT !
lipsa totala de respect, de bun simt si de buna crestere...!
      daca cineva i-ar fi spus asemenea vorbe tatalui tau, cum ai fi procedat CRISTIAN IONITA?
  "cultura si educatia sunt averi personale ce nu-ti pot fi luate niciodata"
  de una sunt sigur ca o ai (sau aproape sigur) , de cealalta suferi o lipsa acuta !

(acesta fiind o sectiune speciala a forumului, sper ca nu ai puterea sa-mi inchizi si mie gura ca lui dumitriu !
  si nici gluma ta de la sectiunea "neuronul zambaret" nu mi-a dat nimic de inteles si de invatat, chiar daca a fost pusa cu dedicatie...
  eu inca mai am coloana vertebrala...~!


_______________________________________
aceeasi apa care misca moara, o si distruge

pus acum 13 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041
Victore - stai linistit ... nu esti nici primul si foarte probabil nici ultimul care ai ceva de spus contra mea (mai mult sau mai putin justificat) ... eu nu ptr ceea ce spui mi-as face griji in locul tau ci mai degraba ptr faptul ca postzi sub 2 nume .... iar la aceasta astept raspuns pe PM

_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 13 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Si totusi ar trebui scris doar HRANA PENTRU ALBINE. Ce se vinde, cat despre o hartie sau nu se poate pana la urma obtine. Prima data se stia de apiinvert, nu se folosea hidrolizat. In America se spune direct sirop de porumb, sirop de artar. La noi se spune doar zahar, nu se spune zahar din sfecla, zahar din trestie, sau din ................

pus acum 13 ani
   
victor s
apicultor

Din: ploiesti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1044

Cristian IONITA a scris:

Victore - stai linistit ... nu esti nici primul si foarte probabil nici ultimul care ai ceva de spus contra mea (mai mult sau mai putin justificat) ... eu nu ptr ceea ce spui mi-as face griji in locul tau ci mai degraba ptr faptul ca postzi sub 2 nume .... iar la aceasta astept raspuns pe PM

ti-a luat mult sa faci sapaturile astea? cu butoanele la indemana?
  hai sa-ti dau o ultima explicatie si cu asta basta, pt ca banuiesc ca stii ce inseamna "persona non grata"...
dupa data de 30 03 2010, nu mai ma puteam loga sub nici o forma pe forum, dovada sta chiar mesajul catre administrator,
in aprilie,acelasi an, devenind extrem de atragator acest forum pt mine, am creat un alt cont dar cu alt nume, cum era si normal!
daca mai gasesti postari ale lui vicstar dupa acea data de 30.03 2010 te rog sa-mi spui si mie.
iar ca un exemplu,vyctorstar, este i.d meu de mess.
observi ca am folosit nick-name-uri asemanatoare.(corect, nu sunt identice dar nici totaldiferite)
nu stiu daca acel cont i-l pot sterge eu, pt ca butoanele sunt la tine dar o sa rog un moderator, sau chiar pe tine sa stergi acel cont pt a nu mai fi acuzat de "clonare".
astept un ultim raspuns din partea ta daca poti face acest lucru sau nu!


_______________________________________
aceeasi apa care misca moara, o si distruge

pus acum 13 ani
   
xxl
apicultor

Din: prahova
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 659
...de ce sa inchis in sfarsit subiectul apiinvert?...nu pt reclama mascata cum abereaza ci-ul si altii
ci doar pt k se ataca direct sau indirect izosiropurile mult mai ieftine aduse de diferitii procesatori
... si cum respectivi nu pot dovedi ca ceea ce vand ei este certificat pt hrana albinelor
se folosesc de ,,reprezentantii,, lor pe acest forum pt a inchide subiectul
...mi-e scarba de atitudinea slugarnica afisata de purtatorii lor de cuvant...gata ma duc sa caut o lamaie


_______________________________________
viitorul e in fiecare zi de maine....

pus acum 13 ani
   
ioanpuiu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1060
xxl, nu ai responsabilitatea afirmaţiilor !
Poţi arăta vreo legătură între mine şi afirmaţiile tale de mai sus ?


_______________________________________
May you walk on warm sands !
                                   Ahnassi / TES3

pus acum 13 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041
Pai sa vedem dl Victor ....

observam aici la data de 27-03-2010 19:03:15


vicstar a scris:

m-ar interesa daca puteti conversa si cu aspirantii la acest hobby (pt unii) sau ocupatie (pt altii). nu am nici un stup deocamdata dar am promisiuni , (in schimb). vreau sa stiu ce-mi recomandati:-un stup nou-nout, sau merge si un stup mai vechi si populat cu familie de la acest prieten ce vrea sa ma ajute? va multumesc si astept un raspuns...
ca nu aveti inca nici un stup .... dar aveti vointa de a avea ...

in acelasi topic sub un alt nume ... intelegm ca nu sunteti chiar asa de incepator la mai putin de-o luna distanta 12-04-2010 18:58:18


victor s a scris:

v-i se pare mult suma asta pt inceput>? dabia i-i ajunge pt 2 stupi si cateva rame...oricat ar fi de ieftin..cand se ajunge si la extras si o vedea ca nu are cine sa-i dea o centrifuga sa-si faca si el treaba...veti vedea ca s-ar pute sa dubleze suma inca din primul an..multa sanatate voua si albinelor


topicul de aici


miniciuna are picioare scurte domnule Victor .... cine mai este amator de asemenea lucruri poate cauta dupa posturile lui victor s si vicstar care in realitate sunt una si aceeasi persoana dar pe forum defileaza in unul incepator si celalat avansat.
Pentru acest lucru o sa banez ambele conturi pentru 10 zile, apoi dvs o sa decideti care dintre ele va ramane si care va fi sters.


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 13 ani
   
xxl
apicultor

Din: prahova
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 659

ioanpuiu a scris:

xxl, nu ai responsabilitatea afirmaţiilor !
Poţi arăta vreo legătură între mine şi afirmaţiile tale de mai sus ?


a-ti inteles gresit,eu m-am referit doar la cei ce au intradevar influenta
pt a inchide subiectul


_______________________________________
viitorul e in fiecare zi de maine....

pus acum 13 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041
xxl - iti raspund pe intelesul tau .... cel de la filo**ra ce fel de sirop aduc? ca si ei au fost "influentati" de mine? ... ce alta firma sau user concurent agranei ai vazut tu sa fie favorizat in vre-un fel .... sau daca a avut un comportament nepotrivit sa nu fi fost atentionat?

asa cum spune si ioanpuiu .... nu ai responsabilitatea propriilor tale afirmatii ...

internetul suporta multe ... dar nu cred ca nici macar tu iti doresti sa fii mintit


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 13 ani
   
xxl
apicultor

Din: prahova
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 659
eu nu am vazut alti distribuitori de hrana pt albine care sa vina cu informatii despre produsul
lor pe acest forum
vad doar cum singurul subiect  pe aceasta tema este inchis
cine are de castigat din aceasta ?..sigur nu apicultorii in cautare de informatie


_______________________________________
viitorul e in fiecare zi de maine....

pus acum 13 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041
priveste mai atent xxl ... si de ce nu mai profund ptr ca fara suparare acum vezi si gandesti superficial

Mai explic o data .... topicul Apiinvert a devenit foarte greu de folosit, cuprinde foarte multe informatii confuze .... am cerut Dl Dumitriu sa deschida dumnealui unul nou .... daca nu o va face pana luni o sa deschid eu.


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 13 ani
   
MyBees
apicultor

Din: Bucuresti/Dambovita
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 365

dumitriu a scris:


Pentru cultura D-vstra site-ul la care faceam trimitere reprezinta un site nemtesc, cu informatii de pe pagina in limba romana



victor s a scris:


  "cultura si educatia sunt averi personale ce nu-ti pot fi luate niciodata"
  de una sunt sigur ca o ai (sau aproape sigur) , de cealalta suferi o lipsa acuta !



Cristian IONITA a scris:

Pentru acest lucru o sa banez ambele conturi pentru 10 zile, apoi dvs o sa decideti care dintre ele va ramane si care va fi sters.


Am si eu doua nedumeriri:

1. Am tot cautat sa inteleg si am gasit un singur pattern. Ambii utilizatori au fost banati dupa ce au utilizat cuvantul "cultura". Oare asta sa fie cauza?

2. Oare fiecare banare din asta se lasa si cu orgasm?


_______________________________________
Daca vantul nu sufla in panze... vasleste! 
---
Pozele mele: Flickr

pus acum 13 ani
   
adycnst
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 280
ce talent avem noi roamanii cateodata - "nu sunt eu de vina" cred ca ar trebui sa ne asumam cateodata si greselile pe care la facem, asta ne scuteste de 75% din certurile care se nasc deseori pe aici!
parerea mea personala - multe postari de aici ar trebui selectate si salvate pentru ca sunt tot atat de valoroase precum o carte  - de la retete si tipuri de sirop la stupi ME si lista poate continua...este simplu sa dai delete all cateodata din pacate prea simplu!! 


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041
@MyBees - dar astrele le-ai verificat? care si cum s-au aliniat?

Tu intelegi ptr ce a fost banat Victor? sau nu te deranjeaza in nici un fel sa fii prostit pe fata?



@adycnst - de dat "delete" pe acest forum se practica foarte putin, si in nici un caz atunci cand in discutie sunt lucruri importante.


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 13 ani
   
mircea_bog
Administrator

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 1348

Donbazil a scris:

Sal'tare la toata lumea!

Maaaaaiiiiii!
Cand io spuneam ce ziceam si ziceam ce spuneam.........
Am primit telefoane de la unii colegi sa stau mai bland.......C-o fi!.....C-o patzi!......Ca se vrea binele pe forum!.......
Iaca io am stat cuminte!........
Da ce-am prevazut s-a intamplat......A inceput "secerisul".....
Dupa ce unii moderatori de foarte buna calitate au fost "demisionati" a ramas cine-a ramas......
Si stati ca mai vineeeee!....... ( C-asa mi-a soptit mie o pasarica).......
Sa fiti sanatosi!
Nu zic mai multe ca " moderatorul" mi-o trage!.....Abia asteapta.....
Sal'tare!
Donbazil - Faget.        


Eu chiar te rog sa spui ce ai de spus.


_______________________________________

Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se.
O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !

pus acum 13 ani
   
mircea_bog
Administrator

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 1348

xxl a scris:

...de ce sa inchis in sfarsit subiectul apiinvert?...nu pt reclama mascata cum abereaza ci-ul si altii
ci doar pt k se ataca direct sau indirect izosiropurile mult mai ieftine aduse de diferitii procesatori
... si cum respectivi nu pot dovedi ca ceea ce vand ei este certificat pt hrana albinelor
se folosesc de ,,reprezentantii,, lor pe acest forum pt a inchide subiectul
...mi-e scarba de atitudinea slugarnica afisata de purtatorii lor de cuvant...gata ma duc sa caut o lamaie


XXL
Pe dumneata te prinde cam usor greata. Nu este prima oara cand faci afirmatii de felul asta pe forum. De data asta o banare de 2 zile, cred ca o sa te ajute. Are efectul unei lamai.

Domnilor
Nimeni dintre moderatori sau admin nu are interes sa promoveze un produs anume.
Drept dovada , exista o arie speciala (Anunturi Apicole), unde toti comerciantii pot sa faca cata reclama vor. Stuparitul este numai pentru discutii intre apicultori.


_______________________________________

Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se.
O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !

pus acum 13 ani
   
mircea_bog
Administrator

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 1348
Pe aceasta cale invit toti producatorii sau importatorii de hrana artificiala pentru albine, sa-si prezinte produsele.
ATENTIE ! Discutiile sa fie strict tehnice.

Credeti ca o sa apara cineva dintre ei sa raspunda intrebarilor dv. ?
Eu nu cred..
Din pacate, astia isi vand surogatele, fara sa ii doara capul . Sa dea explicatii pe un forum al apicultorilor e mai greu.


_______________________________________

Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se.
O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !

pus acum 13 ani
   
adycnst
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 280
eu propun sa se voteze care sunt posturile cu reclama sa se stearga, care sunt tehnice sa ramana
nu este mai democratic asa!?...se face un pool si viecare da cu clikul ba ori da!?..

Modificat de adycnst (acum 13 ani)


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
jimm
apicultor

Din: Targoviste
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 759

Cristian IONITA a scris:


@Donbazil - pe dvs nu va intreb decat daca va mai ocupati de cresterea cainilor ? ... nu de alta dar vad ca stiti foarte bine sa latrati ...\



Cristi .... crezi ca ai vb frumos, calm si la obiect?!
Atac la persoana!


pus acum 13 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041
Jimm ai dreptate nu am vorbit frumos, in schimb te asigur ca a fost calm si la obiect ... si mai ales a fost pe limba pe care o intelege si Donbazil. Daca ai un pic de timp te invit sa analizezi istoria dialogului meu cu stimabilul ...

Multumesc

@adycnst - tu vrei sa lasi moderatorii fara obiectul muncii ... vrei sa ne lasi someri acum in vreme de criza?

Serios acum ... tu chiar crezi ca este nevoie de un sondaj ca sa facem diferenta dintre o reclama si o discutie strict tehnica? .... eu nu ... si daca vrei facem un sondaj pe tema asta ... ar fi mai lucrativ decat sa organizam scrutinuri ptr fiecare post ..... hai te rog sa coboram ambele picioare pe pamanat.


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 13 ani
   
jimm
apicultor

Din: Targoviste
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 759
Intr-o familie mare ca asta ne mai certam, din dragoste ... dar nu e bine sa ne balacarim, jignim ca ramane un gust amar si se duce si bruma de respect. Eu incerc sa te inteleg si pe tine care esti luat din toate partile dar fi putin mai maleabil, mai ingaduitor, sunt oameni care vad in asta o virtute nu o slabiciune; sunt sigur ca nu faci astea din rautate! Nu ca ar conta dar din partea mea ca simplu user (vreti nu vreti membru al familiei) ai o bila neagra (datorita limbajului) si e prima!

pus acum 13 ani
   
MyBees
apicultor

Din: Bucuresti/Dambovita
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 365

Cristian IONITA a scris:

@MyBees - dar astrele le-ai verificat? care si cum s-au aliniat?

Tu intelegi ptr ce a fost banat Victor? sau nu te deranjeaza in nici un fel sa fii prostit pe fata?

@adycnst - de dat "delete" pe acest forum se practica foarte putin, si in nici un caz atunci cand in discutie sunt lucruri importante.


Astrele nu le verific, las asta in seama vrajitoarelor.

Bineinteles ca inteleg de ce a fost banat Victor. Nereusind sa argumentezi si sa inchei in mod civilizat un dialog, l-ai banat. Cum nu este primul caz, nici nu m-a surprins...

Ca ma deranjeaza ca sunt luat de prost... Ce sa zic? Bineinteles ca ma deranjeaza al dracului, dar ce pot sa fac. Trebuie sa fac fata, nu? Doar esti "moderator". Ma rog, ar trebui sa fii moderator nu doar sa ne iei de prosti. Dar asta este treaba ta si bineinteles a proprietarului forumului. Cum nu esti nici primul si, cel mai probabil, nici ultimul nici asta nu ma afecteaza foarte tare. Si, pana la urma, atata timp cat vreau sa beneficiez de informatia de pe acest forum, trebuie sa accept si prezenta ta si comportamentul tau. Mai ales ca nu am nici o speranta ca poate fi schimbat.

Observ ca mircea_bog iti gireaza in continuare acest comportament suburban, asa cum a facut-o si in cazul topicului stupid despre giurgiuveni(muuult mai stupid decat realitatile apicole deranjatoare... care credeam eu, nu putea fi depasit)
Asa am ajuns ca acum ne batem pe forum intre moldoveni, giurgiuveni, ardeleni, vanatori, pescari, crescatori de caini, sau crescatori de caini de apartament(nu stiu care latra mai tare, nu mai intreba. stiu doar ca ultimii isi imprastie rahatul pe la usi, pe trotuare, si prin alte parti, de nu mai ai loc de ei. si ei sunt fericiti si se gudura de zor atata timp cat sunt pupati in bot de stapanii lor) si mai stiu eu ce... Mai ceva ca la targul de fete

Asa ca ce pot eu sa fac? Bineinteles ca nu sunt copil, doar nu cred ca aici e democratie. Cat timp nu particip la plata hostingului nu pot avea nici o pretentie, nu? E doar decizia proprietarului, 100%
A.... daca m-ar intreba cineva pe mine, as spune ca daca ai fi lucrat pentru mine primeai de mult un sut in fund pe directia usii, dar cum nu ma intreaba nimeni, nici eu nu are sens sa mai spun

Eu o sa ma opresc aici. Iti urez viata lunga si plina de impliniri marete.

Spor la banari!

Modificat de MyBees (acum 13 ani)


_______________________________________
Daca vantul nu sufla in panze... vasleste! 
---
Pozele mele: Flickr

pus acum 13 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041
reciteste te rog asta


Cristian IONITA a scris:

Pai sa vedem dl Victor ....

observam aici la data de 27-03-2010 19:03:15


vicstar a scris:

m-ar interesa daca puteti conversa si cu aspirantii la acest hobby (pt unii) sau ocupatie (pt altii). nu am nici un stup deocamdata dar am promisiuni , (in schimb). vreau sa stiu ce-mi recomandati:-un stup nou-nout, sau merge si un stup mai vechi si populat cu familie de la acest prieten ce vrea sa ma ajute? va multumesc si astept un raspuns...
ca nu aveti inca nici un stup .... dar aveti vointa de a avea ...

in acelasi topic sub un alt nume ... intelegm ca nu sunteti chiar asa de incepator la mai putin de-o luna distanta 12-04-2010 18:58:18


victor s a scris:

v-i se pare mult suma asta pt inceput>? dabia i-i ajunge pt 2 stupi si cateva rame...oricat ar fi de ieftin..cand se ajunge si la extras si o vedea ca nu are cine sa-i dea o centrifuga sa-si faca si el treaba...veti vedea ca s-ar pute sa dubleze suma inca din primul an..multa sanatate voua si albinelor


topicul de aici


miniciuna are picioare scurte domnule Victor .... cine mai este amator de asemenea lucruri poate cauta dupa posturile lui victor s si vicstar care in realitate sunt una si aceeasi persoana dar pe forum defileaza in unul incepator si celalat avansat.
Pentru acest lucru o sa banez ambele conturi pentru 10 zile, apoi dvs o sa decideti care dintre ele va ramane si care va fi sters.


de mai multe ori ... ca sa fii sigur ca ai inteles tot

Desdpre partea cu angajatul ... ma bucu ca mi-a dat dumnezeu suficienta minte iar parinti si statu eduficienta educatie inca sa-mi permit chiar si in vremurile astea sa-mi aleg angajatorii.

Victor s nu este singurul care are obiectiuni la modul meu de moderare ... in schimb e singurul care e banat, dar nu ptr asta ... e nevoi sa-ti desenez sau macar acum ai inteles ca nu ptr faptul ca a "comentat' este banat?


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 13 ani
   
xxl
apicultor

Din: prahova
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 659
ce faceam dk se inventa forumul cu socuri electrice ...adica in loc de optiunea CITATI sa avem la dispozitie obtiunea CURENTATI prin care sa se trimita un curent electric de mare intensitate
direct in tastatura celui vizat...cred ca eram cu totii morti de mult    


_______________________________________
viitorul e in fiecare zi de maine....

pus acum 13 ani
   
MyBees
apicultor

Din: Bucuresti/Dambovita
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 365

Cristian IONITA a scris:

Desdpre partea cu angajatul ... ma bucu ca mi-a dat dumnezeu suficienta minte iar parinti si statu eduficienta educatie inca sa-mi permit chiar si in vremurile astea sa-mi aleg angajatorii.

Victor s nu este singurul care are obiectiuni la modul meu de moderare ... in schimb e singurul care e banat, dar nu ptr asta ... e nevoi sa-ti desenez sau macar acum ai inteles ca nu ptr faptul ca a \"comentat\' este banat?


Dragul meu... nu este cazul sa te enervezi... Am inteles perfect. De prima data.(vezi ca te-ai inspirat dintr-un banc pe care chiar eu l-am pus la sectiunea aia, cred ca poti fi ceva mai inventiv)

Sunt convins ca si tu ai inteles exact. Ca atare nu cred ca e necesar sa iti pictez nici eu tie. Una la mana ca talentul meu la pictura cam lasa de dorit, si apoi chiar nu te cred tampit.
Modul tau de "a modera", asa cum spui, arata mai degraba ca ai suferit mult in viata, decat ca ai avea probleme cu inteligenta. Dar, cum nu sunt psihoterapeut, cel mai probabil ca gresesc.

Acum, chiar daca nu le consideram necesare initial, iata explicatiile faptului ca te-am cam bagat in ceata. Mentionez inca odata ca te-am inteles exact, dar:

- eu discutam de ce a fost banat nu despre ce spui tu ca l-ai fi banat.
- La fel si depre "luatul de prost". Nu Victor e cel care m-a/ne-a(ce lautareste suna, observi?) luat de prost, chiar daca asta incercai sa imi induci. De prost ma iei tu cand speri sa cred ca acelea sunt motivele reale... (sper sa fi inteles, ca nu mai revin cu detalii)

Am observat modul in care mi-ai raspuns. Nu am nici o problema in privinta scaparilor din text. Stiu, sunt doar de la nervi, graba, etc... Ni se intampla tuturor.
Am doar o rugaminte, daca tot ne-a dat Dumnezeu minte, am putea sa scriem macar acest cuvant cu majuscula? Nu de alta, dar pe mine asa m-au invatat si statul(chiar daca era unul comunist) si parintii, cu toate ca lui Dumnezeu nu stiu daca i-ar pasa de asta.

Uite, eu ma simt ceva mai bun(la suflet. nu imi repeta ca sunt de fapt mai tampit). Iti las ultimul cuvant.


@xxl: ehe... ce ar mai exploda vanzarile Enel-ului...

Modificat de MyBees (acum 13 ani)


_______________________________________
Daca vantul nu sufla in panze... vasleste! 
---
Pozele mele: Flickr

pus acum 13 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041
MyBees - sa-ti spun un secret ... nu m-am inspirat de la bancul tau ... ca nu stiu care o fi

Spuneai mai devreme ca nu ai treaba cu astrele (si vrajioriile) si totusi ... afirmi cu tarie ca stii mai bine decat mine ce si de ce am facut eu? ... la fel ca si colegul xxl .... le cam ai cu responsabilitatea afirmatiilor.

Daca pe tine nu te deranjeaza faptul ca intelocutorul isi asuma identitati multiple (si implicit cel putin una dintre ele false) ... dupa cate ai scris in acest topic nu ma mira, mie nu-mi e indiferent.

Hai sa-ti mai spun un pont, urmareste ora postarilor mele ... o sa vezi ca cele in care apar greseli de tiparire sunt in afara orelor de program, adica sunt scrise de acasa unde am o tastatura foarte veche, asta apropo de cat de "enervat" sunt.
Nu stiu cate ai primit de la stat si de la parinti, dar de la Dumnezeu remarc ca foarte putin.

O seara frumoasa


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 13 ani
   
Donbazil
apicultor

Din: Faget
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1293

janese a scris:

baaaaaa....baaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@Donbazil - pe dvs nu va intreb decat daca va mai ocupati de cresterea cainilor ? ... nu de alta dar vad ca stiti foarte bine sa latrati ...\

   
voi nu suntetzi sanatoshi la cap???????      


Sal'tare!
Domnule Mircea Bog, va multumesc pentru ca ati avut amabilitatea de a lua in seama una din postarile mele si de a-mi pune o intrebare.
Intrucat dupa ce am parcurs toate cele ce s-au scris dupa acea postare a mea, si  dupa ce am vazut ca desi in repetate randuri, am fost grav insultat de catre " moderator" nu mi-ati luat apararea, constatand ca in calitate de instanta suprema a acestui forum, aveti dreptul sa faceti ceea ce doriti, nu am sa va mai deranjez.
Totusi eu inca sper ca , chear si pe alta cale decat " la vedere" pe forum,  ve-ti lua niste masuri, deoarece unele lucruri nu merg cum ar trebui.....Parerea mea...
Nu am de gand sa mai intru in polemici cu nimeni. Daca o fi sa mai postez o s-o fac numai cu privire la apicultura si lucrurile sper sa se indrepte inspre binele forumului.     
Eu pe acest forum am intrat pentru a repara cat mi-a stat in putinta, o nedreptate, (vedeti in acest sens prima mea postare). Ma consider un om corect si nu as vrea ca din cauza mea sa aiba si altii de suferit sau sa se produca si mai mare dezbinare, de aceea consider ca avand de dezbatut  destule probleme pe linie de apicultura,  campurile de batalie pot si fara mine.....
Sunt o catana lasata la vatra.... 
Multumesc colegilor care mi-au telefonat sau mi-au trimis mesaje private si cred ca unii au dreptate, mai bine fara batalii pe forum...
Hai sa fim cu totii putin mai buni si sa nu mai ne incrancenam inutil.......
Sal'tare!   
Donbazil - Faget.

Modificat de Donbazil (acum 13 ani)


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643
Mai colegi,
La ce foloseste balamucul din aceste doua pagini?
Pentru ce a fost creat si chiar credeti ca se merita?
Pe prima pagina un coleg a zis ceva si de mine.Hai sa zic si eu aici ceva ca in cele peste 30 de pagini unde s-a dezbatut subiectul am zis destule.
Referitor la domnul Dan Dumitriu,ne cunoastem,am vorbit de cateva ori.Am tot respectul pentru dumnealui si daca recititi cele 30 de pagini veti constata ca nu l-am atacat pe dumnealui.Am ce am cu multinationala al carei angajat este si cu produsele pe care le vinde.Un mic istoric in acest sens.
Imediat dupa ce ag**na a acaparat fabricile de zahar din Romania a aparut in media bomba -zaharul importat din China are salmonela.Scandal,reportaje tendentioase,interviuri,etc.S-a sistat importul si ag**na a crescut pretul cu 50%.Si zaharul tot din China era.Am luat-o,am luat-o,asa-i la noi.Cine credeti ca a platit toata tevatura de a fost atunci ? Noi ca am cumparat cu 50 % mai scump.
Alta,tot cu niste teutoni mai de la rasarit.Au pus curu pe rezervele nationale de titei si gaze si acum ne-o trag de ne merg fulgii.Cine protesteaza ? Niste amarati de taximetristi si tot ei iau si amenzile.
Sa revenim la apiinvert si apifonda.
Denumirea produsului duce cu gandul la ceva bun.
Apiinvert - sirop invertit special creat si destinat hranirii albinelor.
Denumire mincinoasa,nu are nimic invertit in el.1 kg contine 0,2kg zahar si restul fructoza si glucoza din porumb (0,5 kg ambele).O mixtura chioara pentru care se cere un pret enorm.Repet,nu-i nimic invertit la el.O behoarca chioara.
Apifonda - fondant destinat hranirii albinelor.
Denumire mincinoasa,este de fapt un amestec mecanic de zahar pudra si glucoza.Pretul - astronomic.
Cautati in DEX si va convingeti.
Cele doua produse sunt de fapt niste produse chioare si ordinare destinate pur si simplu hranirii animalelor.Cautati pe internet cantitatile de toxine admise in astfel de hrana.Veti constata ca sunt de cel putin 10 ori mai mari decat cele care sunt admise in alimentele pentru oameni.
Un coleg a intrebat despre un indulcitor folosit in patiserii si mult mai ieftin.Nu-i bun,otraviti albinele cu el a fost raspunsul.
Altii saltau mingi la fileu sa dea tunuri domnul Dumitriu.Unul nu avea nici macar un stup.Cei care mai aveau notiuni de chimie au preferat sa nu se bage de ajunsesem sa cred ca discutiile se duc intre Domnul Dumitriu si ceva tractoristi de CAP sau mai rau niste copii de gradinita.
Iar aici in doua zile doua pagini de balacareli.Pentru ce ?
Pentru o mixtura chioara si un amestec mecanic ordinar vandute la pret derestaurant de 5 stele.
Va reamintesc,nu sunt altceva decat hrana pentru animale.
Eu va cred ca judecati cu sufletul cand e vorba de albine dar chiar va dau banii afara din casa?
Referitor la multinationala,in toata Europa zaharul este 0,60 E,la noi este 1 Euro.TVA-ul mare cum zice domnul Dumitriu.
La fel si carburantii.
Unde-i ratiunea colegilor ?


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 13 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5405

gica a scris:


...
Eu va cred ca judecati cu sufletul cand e vorba de albine dar chiar va dau banii afara din casa?
...
Unde-i ratiunea colegilor ?


Asa-i nea Gica, cei ce am dorit un raspuns clar la compozitzia Apiinvertului ... d'aia l-am cerut, ca sa shtim ce le dam albinelor.
Banii ... chiar daca nu ne da afara ... nu strica ceva in plus.

Ratiunea ? ... e la jermanica nene - la jermanica   ( a se citi nemtzenia ) 


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 13 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
In iarna 2009-2011 am gresit cu zaharul pudra de la ag**na. Are si amidon, care nu este indicat in alimentatia albinelor.

pus acum 13 ani
   
rubenmuj
apicultor

Din: Arad,Sibiu
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 254
Mai fratilor,

Subiectul asta trebuia inchis de mult si mutat la Anunturiapicole. Nu e nimic rau sa isi faca domnul Dumitriu reclama.

Explicatiile ”tehnice” si tehnice pe care ni le poate da domnul Dumitriu sunt reclama, deci mie mi se pare ca nu isi au locul pe forumul acesta, ci pe celalalt.

Nu sunt eu in masura sa sugerez cursul pe care trebuie sa il urmeze moderatorii, dar eu unul nu vad sensul pentru inceperea unui nou topic despre ”Apiinvert”.


_______________________________________
”Est modus in rebus”

pus acum 13 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Deschide un topic acolo, pui adresa si noi ne mutam acolo.
Eu pana ma convind trec pe zahar fiert.


pus acum 13 ani
   
rubenmuj
apicultor

Din: Arad,Sibiu
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 254

balasbebe a scris:

Deschide un topic acolo, pui adresa si noi ne mutam acolo.
Eu pana ma convind trec pe zahar fiert.


Eu?


_______________________________________
”Est modus in rebus”

pus acum 13 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041
am deschis eu topicul Apiinvert II

_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 13 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643
Ajung si trei pagimi de nemultumiri.Topic inchis.

_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la