cornelioandanciu
apicultor
 Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 643
|
|
Am vazut undeva pe forum, nu-mi mai amintesc unde, o reteta de zahar candi, este foarte buna, am facut si eu azi.Nu am avut termometru, am facut-o dupa ochi. La patru parti de zahar TOS se pune o parte de apa, se amesteca bine si se pune pe aragaz la foc domol si se agita tot timpul.Dupa ce fierbe, clocoteste si se formeaza o spuma, care dupa cateva momente dispare.Se fierbe si se agita in continuare, pana ce se simte ca se ingroasa, apoi trebuie sa apara un alt fel de spuma ceva mai groasa, se mai fierbe circa zece minute , apoi se toarna in tavite, grosimea placii rezultate sa nu depaseasca 10 mm.In tot timpul fierberii se agita continuu. Se mai poate introduce si miere, dar ar fi bine ca domnul care a postat reteta sa spuna cata miere si in ce moment trebuie introdusa.Va rog daca aveti retete mai bune pentru zahar candi, sa le postati.Nu am pretentia ca am facut"ca la carte", dar mie mi-a iesit bine asa . Multumiri celui care a pus reteta, imi pare rau ca nu-mi mai amintesc cine este. 
Modificat de cornelioandanciu (acum 14 ani)
|
|