APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login
POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: alyna2408 25 ani
| Femeie 25 ani Botosani cauta Barbat 26 - 60 ani |
|
cornelioandanciu
apicultor
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 643
|
|
Am vazut undeva pe forum, nu-mi mai amintesc unde, o reteta de zahar candi, este foarte buna, am facut si eu azi.Nu am avut termometru, am facut-o dupa ochi. La patru parti de zahar TOS se pune o parte de apa, se amesteca bine si se pune pe aragaz la foc domol si se agita tot timpul.Dupa ce fierbe, clocoteste si se formeaza o spuma, care dupa cateva momente dispare.Se fierbe si se agita in continuare, pana ce se simte ca se ingroasa, apoi trebuie sa apara un alt fel de spuma ceva mai groasa, se mai fierbe circa zece minute , apoi se toarna in tavite, grosimea placii rezultate sa nu depaseasca 10 mm.In tot timpul fierberii se agita continuu. Se mai poate introduce si miere, dar ar fi bine ca domnul care a postat reteta sa spuna cata miere si in ce moment trebuie introdusa.Va rog daca aveti retete mai bune pentru zahar candi, sa le postati.Nu am pretentia ca am facut"ca la carte", dar mie mi-a iesit bine asa . Multumiri celui care a pus reteta, imi pare rau ca nu-mi mai amintesc cine este.
Modificat de cornelioandanciu (acum 13 ani)
|
|
pus acum 13 ani |
|
ioanpuiu
apicultor
Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1060
|
|
O găseşti pe pagina asta: autorul? Gică, bineînţeles.
_______________________________________ May you walk on warm sands ! Ahnassi / TES3
|
|
pus acum 13 ani |
|
cornelioandanciu
apicultor
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 643
|
|
Mersi, ioanpuiu, am pus-o aici deoarce mi s-a parut normal sa fie la "HRANIREA ARTIFICIALA",este foarte buna!Multumiri celui care a postat-o, pana acuma ma chinuiam sa-l fac dar nu-l reuseam niciodata cum trebuie.Si reteta asta nu este postata de domnul pe care l-ati mentionat dumneavoastra.
Modificat de cornelioandanciu (acum 13 ani)
|
|
pus acum 13 ani |
|
proapis13
apicultor
Din: Turnu-Severin
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2834
|
|
Eshti de 2 ani pe forum shi intrebi de retzeta Gica de parca ieri ai aterizat aici Retzeta ta cu mierea introdusa cand fierbe zaharul sau dupa cred ca e greshita cred ca shi tu shtii de ce;sau tzi-a scapat??? salve
_______________________________________ activitate la urdinish shi miere in cat
|
|
pus acum 13 ani |
|
cornelioandanciu
apicultor
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 643
|
|
proapis, daca poti sa imbunatatesti reteta de zahar candi este bine sa postezi.Eu pana acuma la cat am avut nevoie am cumparat, dar de acuma incolo imi fac eu.Stii sau nu stii?Pai daca stii vino cu informatii si lasa contrele inutile.
Modificat de cornelioandanciu (acum 13 ani)
|
|
pus acum 13 ani |
|
sas angelica
apicultor
Din: ocna-mures, jud. alba
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 252
|
|
noi facem zahar candi dupa o reteta proprie de-a tatalui meu. de fapt, este mai mult turta proteica decat zahar candi: 3 kg zahar se pun in 0,5 litri apa sau ceai de plante. se pune pe foc mic si se fierbe 45 minute. se amesteca incontinuu. se ia de pe foc, se lasa cam 5 minute sa se racoreasca si se incepe amestecarea cu o lingura de lemn. cand incepe sa opuna rezistenta se adauga pe rand 6 linguri faina de soia, 6 linguri zahar praf si 3 lingurite de drojdie uscata. dupa ce s-au omogenizat bine se toarna in tavite. din momentul punerii de soia se lucreaza repede pentru ca se solidifica foarte usor. iasa cam 12-14 turtite de o,25 - 0.3 kg. se poate adauga si miere dupa 45 de minute de fierbere, insa mai trebuie fiarta inca cam 10 minute ca sa se intareasca si nu-i indicat sa fierbem mierea.
_______________________________________ carpe diem
|
|
pus acum 13 ani |
|
proapis13
apicultor
Din: Turnu-Severin
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2834
|
|
cornelioandanciu a scris:
proapis, daca poti sa imbunatatesti reteta de zahar candi este bine sa postezi.Eu pana acuma la cat am avut nevoie am cumparat, dar de acuma incolo imi fac eu.Stii sau nu stii?Pai daca stii vino cu informatii si lasa contrele inutile. |
Mai bine pune mana pe ,,shoricel ''shi cauta ;vei gasi scris cum sa o faci zaharul invertit este in proportzie de 90% Am facut-o zilele trecute iar azi am administrat placile de ,,kandy'' Nu am vazut asha ,,adunare generala'' decat la turtele proteice facute cu polen Se vedeau albinele prin placa,cum suiau printre rame - nu am cuvinte salve
_______________________________________ activitate la urdinish shi miere in cat
|
|
pus acum 13 ani |
|
cornelioandanciu
apicultor
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 643
|
|
Am vazut si acea reteta de care spui tu, proapis, dar nu mi-am dat seama de cantitatea de zahar care trebuie folosita, sau poate ca nu am citit eu atent.Reteta asta cu patru parti zahar si una apa duce la obtinerea unui produs identic cu cel din comert.Si zaharul candi(prefer sa scriu asa, in romaneste) care se gaseste la Apicola mai contine si miere!De asta intrebam cum se introduce mierea si cand.
Modificat de cornelioandanciu (acum 13 ani)
|
|
pus acum 13 ani |
|
ioanpuiu
apicultor
Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1060
|
|
Cantităţile (proporţiile):
_______________________________________ May you walk on warm sands ! Ahnassi / TES3
|
|
pus acum 13 ani |
|
cornelioandanciu
apicultor
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 643
|
|
La reteta din prima postare am adaugat o lingura de miere, dupa ce am luat zaharul de pe foc , pentru ca sa nu caramelizeze mierea.Data viitoare o sa bag doua linguri de miere.
|
|
pus acum 13 ani |
|