APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
alyna2408 25 ani
Femeie
25 ani
Botosani
cauta Barbat
26 - 60 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / HRANIREA ARTIFICIALA / Zahar candi  
Autor
Mesaj Pagini: 1
cornelioandanciu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 643
Am vazut undeva pe forum, nu-mi mai amintesc unde, o reteta de zahar candi, este foarte buna, am facut si eu azi.Nu am avut termometru, am facut-o dupa ochi.
   La patru parti de zahar TOS se pune o parte de apa, se amesteca bine si se pune pe aragaz la foc domol si se agita tot timpul.Dupa ce fierbe, clocoteste si  se formeaza o spuma, care dupa cateva momente dispare.Se fierbe si se agita in continuare, pana ce se simte ca se ingroasa, apoi trebuie sa apara un alt fel de spuma ceva mai groasa, se mai fierbe circa zece minute , apoi se toarna in tavite, grosimea placii rezultate sa nu depaseasca 10 mm.In tot timpul fierberii se agita continuu.
     Se mai poate introduce si miere, dar ar fi bine ca domnul care a postat reteta sa spuna cata miere si in ce moment trebuie introdusa.Va rog daca aveti retete mai bune pentru zahar candi, sa le postati.Nu am pretentia ca am facut"ca la carte", dar mie mi-a iesit bine asa .
        Multumiri celui care a pus reteta, imi pare rau ca nu-mi mai amintesc cine este.

Modificat de cornelioandanciu (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
ioanpuiu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1060
O găseşti pe pagina asta:
 
autorul? Gică, bineînţeles.


_______________________________________
May you walk on warm sands !
                                   Ahnassi / TES3

pus acum 13 ani
   
cornelioandanciu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 643
Mersi, ioanpuiu, am pus-o aici deoarce mi s-a parut normal sa fie la "HRANIREA ARTIFICIALA",este foarte buna!Multumiri celui care a postat-o, pana acuma ma chinuiam sa-l fac dar nu-l reuseam niciodata cum trebuie.Si reteta asta nu este postata de domnul pe care l-ati mentionat dumneavoastra.

Modificat de cornelioandanciu (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
proapis13
apicultor

Din: Turnu-Severin
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2834
Eshti de 2 ani pe forum shi intrebi de retzeta Gica de parca ieri ai aterizat aici
Retzeta ta cu mierea introdusa cand fierbe zaharul sau dupa cred ca e greshita
cred ca shi tu shtii de ce;sau tzi-a scapat???
salve 


_______________________________________
activitate la urdinish shi miere in cat

pus acum 13 ani
   
cornelioandanciu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 643
proapis, daca poti sa imbunatatesti reteta de zahar candi este bine sa postezi.Eu pana acuma la cat am avut nevoie am cumparat, dar de acuma incolo imi fac eu.Stii sau nu stii?Pai daca stii vino cu informatii si lasa contrele inutile.

Modificat de cornelioandanciu (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
sas angelica
apicultor

Din: ocna-mures, jud. alba
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 252
noi facem zahar candi dupa o reteta proprie de-a tatalui meu. de fapt, este mai mult turta proteica decat zahar candi:
3 kg zahar se pun in 0,5 litri apa sau ceai de plante. se pune pe foc mic si se fierbe  45 minute. se amesteca incontinuu. se ia de pe foc, se lasa cam 5 minute sa se racoreasca si se incepe amestecarea cu o lingura de lemn. cand incepe sa opuna rezistenta se adauga pe rand 6 linguri faina de soia, 6 linguri zahar praf si 3 lingurite de drojdie uscata. dupa ce s-au omogenizat bine se toarna in tavite. din momentul punerii de soia se lucreaza repede pentru ca se solidifica foarte usor.
iasa cam 12-14 turtite de o,25 - 0.3 kg.
se poate adauga si miere dupa 45 de minute de fierbere, insa mai trebuie fiarta inca cam 10 minute ca sa se intareasca si nu-i indicat sa fierbem mierea.


_______________________________________
carpe diem

pus acum 13 ani
   
proapis13
apicultor

Din: Turnu-Severin
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2834

cornelioandanciu a scris:

proapis, daca poti sa imbunatatesti reteta de zahar candi este bine sa postezi.Eu pana acuma la cat am avut nevoie am cumparat, dar de acuma incolo imi fac eu.Stii sau nu stii?Pai daca stii vino cu informatii si lasa contrele inutile.


Mai bine pune mana pe ,,shoricel ''shi cauta ;vei gasi scris cum sa o faci
zaharul invertit este in proportzie de 90%
Am facut-o zilele trecute iar azi am administrat placile de ,,kandy''
Nu am vazut asha ,,adunare generala'' decat la turtele proteice facute cu polen
Se vedeau albinele prin placa,cum suiau printre rame   - nu am cuvinte
salve


_______________________________________
activitate la urdinish shi miere in cat

pus acum 13 ani
   
cornelioandanciu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 643
Am vazut si acea reteta de care spui tu, proapis, dar nu mi-am dat seama de cantitatea de zahar care trebuie folosita, sau poate ca nu am citit eu atent.Reteta asta cu patru parti zahar si una apa duce la obtinerea unui produs identic cu cel din comert.Si zaharul candi(prefer sa scriu asa, in romaneste) care se gaseste la Apicola mai contine si miere!De asta intrebam cum se introduce mierea si cand.

Modificat de cornelioandanciu (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
ioanpuiu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1060
Cantităţile (proporţiile):
 


_______________________________________
May you walk on warm sands !
                                   Ahnassi / TES3

pus acum 13 ani
   
cornelioandanciu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 643
La reteta din prima postare am adaugat o lingura de miere, dupa ce am luat zaharul de pe foc , pentru ca sa nu caramelizeze  mierea.Data viitoare o sa bag doua linguri de miere.

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la