APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login
POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: swiss_virginia 25 ani
| Femeie 25 ani Cluj cauta Barbat 27 - 54 ani |
|
Dila Daniel
Moderator
Din: Craiova
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 3059
|
|
balasbebe a scris:
Nu inteleg de ce trebuie sa ne temem de ceva ce altii folosesc cu cisterna. ma refer la siropul de porumb. Daca are si un certificat de calitate, este produsul sigilat, verificat si trebuie sa avem si incredere. Eu am riscat cu el la niste roi doar. Le-am dat pana nu a mai dus. Nu stiu daca are si valoarea nutritiva necesara. Produsul este pe piata de multi ani, dar este greu sa se cumpere, daca nu ai PFA,, sau ceva firma. Prin intermediari, gen distribuitori deja se complica situatia. |
lucian_stoianof a scris:
Si americanii folosesc hidrolizatul de foarte mult timp , 20-30 ani , dar consecintele se vad abia acum : CCD ! |
jucausull a scris:
salutari , nu cred ca la americani a aparut ccd ul din cauza asta, eu am gasit un material informativ care zice ceva de boli si lipsa hranei. |
proapis13 a scris:
lucian_stoianof a scris:
Si americanii folosesc hidrolizatul de foarte mult timp , 20-30 ani , dar consecintele se vad abia acum : CCD ! |
Americanii folosesc hidrolizatul de porumb din anul 1957 de la descoperire prima data a fost folosit pe scara larga la ei dupa care cea mai mare piatza de desfacere au avut-o in Japonia Cand japonezii au descoperit aspartamul au renuntzat la hidrolizat deoarece l-au banuit inca de pe atunci ca e responsabil de bolile de nutritzie mai ales de diabet salve |
_______________________________________ Nu sunt perfect,dar sunt eu insumi si sunt mandru de asta! Cu stima D.D.
|
|
pus acum 13 ani |
|
Cristian IONITA
apicultor
Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 3041
|
|
Nu ar fi prima data cand societatea romaneasca se repede hulpava asupra produselor deja declarate interzis in societatile mai dezvoltate,
deh asa suntem noi .... europeni dar din pacate departe de "prima mana"
_______________________________________ in capitala europeana
|
|
pus acum 13 ani |
|
proapis13
apicultor
Din: Turnu-Severin
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2834
|
|
O imagine obishnuita pe caile ferate din state Sa nu uitam ca hidrolizatul de porumb prima data a fost folosit ca indulcitor pentru consum uman insa cu timpul a trecut in hrana animalelor salve
24.1KB
_______________________________________ activitate la urdinish shi miere in cat
|
|
pus acum 13 ani |
|
proapis13
apicultor
Din: Turnu-Severin
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2834
|
|
High-fructoză sirop de porumb Valoarea nutriţională per 100 g (3.5 oz) Energie 1176 kJ (281 kcal) Carbohidraţi 76 g Fibre dietetice 0 g Grăsime 0 g Proteine 0 g De apă 24 g Riboflavina (Vit. B 2) 0.019 mg (1%) Niacin (Vit. B 3) 0 mg (0%) Acidul pantotenic (B 5) 0.011 mg (0%) Vitamina B 6 0.024 mg (2%) Acid folic (Vit. B 9) 0 micrograme (0%) Vitamina C 0 mg (0%) Calciu 6 mg (1%) Fier 0.42 mg (3%) Magneziu 2 mg (1%) Fosfor 4 mg (1%) Potasiu 0 mg (0%) De sodiu 2 mg (0%) Zinc 0.22 mg (2%
Buletinul de analiza postat de USDA - Baza de date alimentare din SUA salve
PS; Pe cand un buletin de analiza al apiinvertului shi al altor hidrolizatzi din porumb
_______________________________________ activitate la urdinish shi miere in cat
|
|
pus acum 13 ani |
|
pab
apicultor
Din: Buzau-Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 1186
|
|
Dupa stiinta mea: Cel mai mare producator si furnizor european de hidrolizat de porumb este Ungaria. Paradoxal, este tara care raporteaza mereu cea mai mare productie de miere de salcam Intrebarea din topic m-a facut sa zambesc, tocmai asta e...ca nu stim mai nimic, doar suspectam anumite lucruri. Este sinonim cu sirop de glucoza, sau izosirop, sau acele F-uri, se foloseste in mod normal in patiserii sau industria alimentara ca indulcitor, alternativa mult mai ieftina la zahar. Nu este o hrana specifica albinelor. Albina nu tolereaza amidonul, ori in procesul de fabricatie, intai se obtine amidon si apoi din acesta, prin hidroliza enzimatica la temperatura mare (cca 100 grade C) si timp indelungat (cca 2 ore) se obtine glucoza. Nu stim cat amidon ramane nehidrolizat (mi-e greu sa cred ca hidroliza enzimatica este 100%) si se regaseste la final in solutia de sirop de glucoza. Nu stim ce substante sunt folosite in procesul indelungat de obtinere a siropului de glucoza din porumb. Acestea ar putea fi toxice pentru albine si ar putea sa se regaseasca la final in produsul obtinut. Aceste substante ar putea afecta sistemul nervos al albinelor - presupunere- ceea ce ar face ca sistemul de orientare-navigatie al albinelor sa fie perturbat. Intrucat la acest moment nu avem date suficiente, in ceea ce ma priveste nu voi folosi asa ceva. Mai mult decat atat am exemplul atator tari "cu apicultura avansata" care au apicultura industrializata pe baza folosirii acestui sirop...dar tocmai aceste tari au ramas fara albine si reclama cele mai mari pierderi de colonii. Deci????????Folosim si noi ca sa intram in randul lumii...sau nu folosim????? Eu sigur NU
Modificat de pab (acum 13 ani)
_______________________________________ Drd.Med.Vet. Poncea-Andronescu Bogdan Bucuresti-Buzau 0721.269.791
|
|
pus acum 13 ani |
|
pab
apicultor
Din: Buzau-Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 1186
|
|
Cand va spun ca albina nu tolereaza amidonul, am vazut pe viu la cineva care a luat zahar pudra ambalat, din comert si a facut turte. A provocat o diaree de toata frumusetea. de ce? Pentru ca producatorii de zahar pudra ambalat il innobileaza cu destul de mult amidon, din 2 aspecte: este mai ieftin decat zaharul, este pulbere alba ca si zaharul pudra si nu se observa, si 2, este folosit ca antiaglomerant. Ati constatat daca macinati in gospodarie zahar, ca daca nu-l prelucrati intr-un timp scurt, se intareste ca piatra (este f higroscopic). Pe cand in comert, niciodata zaharul pudra ambalat pentru vanzare nu se intareste.... Nu zic ca zaharul tos este hrana pentru albine, dar cel putin stii ca nu mai are nimic pe langa el (cel putin asa ar trebui sa fie). Eu, la nevoie, merg pe zahar tos, e mai sigur.
Off topic: Mereu ma pufneste rasul cand in postul de la apiinvert, d-nul cel vinde foloseste des sintagma "apiinvert hrana pentru albine". Si ma rog cine a stabilit ca Apiinvert este hrana pentru albine?/??? Sigur nu albina. corect ar fi fost hrana artificiala pentru albine. Noi sa fim sanatosi...si fiecare, functie de gradul de lacomie, sa hotarasca ce e cel mai bine pentru albinele lui.
_______________________________________ Drd.Med.Vet. Poncea-Andronescu Bogdan Bucuresti-Buzau 0721.269.791
|
|
pus acum 13 ani |
|
balasbebe
CLUB STUPARITUL
Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 5335
|
|
Eu am luat zahar pudra de la ag**na. Prima data am fost multumit deoarece zaharul era intradevar ca o pudra. Al doilea sac cumparat era numai bolovani. Nu cred ca intr-un sac era doar pudra cu amidon, iar in al doilea doar zahar faca amidon. Este doar o comparatie. Dupa al doilea sac cumparat am renuntat si am macinat eu zaharul. Ani de zile l-am macinat dar nu asa de fin ca si cel de fabrica.
|
|
pus acum 13 ani |
|
lucian_stoianof
apicultor
Din: braila
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 26
|
|
pab a scris:
Dupa stiinta mea: Cel mai mare producator si furnizor european de hidrolizat de porumb este Ungaria. Paradoxal, este tara care raporteaza mereu cea mai mare productie de miere de salcam Intrebarea din topic m-a facut sa zambesc, tocmai asta e...ca nu stim mai nimic, doar suspectam anumite lucruri. Este sinonim cu sirop de glucoza, sau izosirop, sau acele F-uri, se foloseste in mod normal in patiserii sau industria alimentara ca indulcitor, alternativa mult mai ieftina la zahar. Nu este o hrana specifica albinelor. Albina nu tolereaza amidonul, ori in procesul de fabricatie, intai se obtine amidon si apoi din acesta, prin hidroliza enzimatica la temperatura mare (cca 100 grade C) si timp indelungat (cca 2 ore) se obtine glucoza. Nu stim cat amidon ramane nehidrolizat (mi-e greu sa cred ca hidroliza enzimatica este 100%) si se regaseste la final in solutia de sirop de glucoza. Nu stim ce substante sunt folosite in procesul indelungat de obtinere a siropului de glucoza din porumb. Acestea ar putea fi toxice pentru albine si ar putea sa se regaseasca la final in produsul obtinut. Aceste substante ar putea afecta sistemul nervos al albinelor - presupunere- ceea ce ar face ca sistemul de orientare-navigatie al albinelor sa fie perturbat. Intrucat la acest moment nu avem date suficiente, in ceea ce ma priveste nu voi folosi asa ceva. Mai mult decat atat am exemplul atator tari "cu apicultura avansata" care au apicultura industrializata pe baza folosirii acestui sirop...dar tocmai aceste tari au ramas fara albine si reclama cele mai mari pierderi de colonii. Deci????????Folosim si noi ca sa intram in randul lumii...sau nu folosim????? Eu sigur NU |
Ati punctat foarte bine domnule doctor! Mare parte din disparitia familiilor familiilor de albine este pusa pe baza hidrolizatului de porumb , substanta care ar pastra o parte si din pesticidele din lantul de productie al porumbului!
|
|
pus acum 13 ani |
|