APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
CosminaCSM Profile
Femeie
23 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 39 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / DISCUTII APICOLE DIVERSE / Incalzirea mierii  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Aliosha
apicultor

Din: Timisoara(Sag)
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 48
Am tot vazut pe internet afirmatii precum ca mierea incalzita peste 70 grade celsius devine toxica, si ca decristalizarea mierii ar trebui sa se faca la o temperatura de pana la 40 grade celsius.

practic din urmatoarele afirmatii reiese ca mierea folosita in prajiturile bagate la copt devine toxica si cea pusa in ceai sau lapte foarte fierbinte, la fel, devine toxica.

-->
--> afirmatie facuta si de profesorul Ursu pe unele filmulete
-->
-->

mama face la fiecare sarbatoare mare prajituri cu miere, si in lape si ceai fierbinte am bagat miere de multe ori si inca nu am murit si nici nu mi-a fost rau.
probabil ca un sambure de adevar o fi si in cele spuse.
voi ce parere aveti?

Modificat de Aliosha (acum 13 ani)


_______________________________________
Fiti destepti si fara frica, va salut, Mitica!

pus acum 13 ani
   
cristipep
apicultor

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 18
Din cate stiu si eu dupa ce mierea sa cristalizat nu este indicat sa se incalzeasca ca isi pierde toate propietatile.Toxica nu este asa se spune doar.

_______________________________________
Fiecare are dreptul la dezamăgire.

pus acum 13 ani
   
jonny_it
apicultor

Din: Piatra Neamt/Sibiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2596

cristipep a scris:

Din cate stiu si eu dupa ce mierea sa cristalizat nu este indicat sa se incalzeasca ca isi pierde toate propietatile.Toxica nu este asa se spune doar.


1. Conteaza temperatura.
2. Chiar este "toxica", nu doar se spune(conteaza mult temperatura la care este incalzita).


_______________________________________
Din două posibilităţi de alegere, alege-o pe a treia.

pus acum 13 ani
   
cristipep
apicultor

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 18
Tradu ce inseamna toxic?

_______________________________________
Fiecare are dreptul la dezamăgire.

pus acum 13 ani
   
jonny_it
apicultor

Din: Piatra Neamt/Sibiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2596

cristipep a scris:

Tradu ce inseamna toxic?


Chimistii spun ca incalzind mierea se produce furfurol, o substanta toxica. Asta pe langa alte transformari/pierderi ale calitatii.

Nu sunt chimist, spun doar ce am citit in multe locuri.


_______________________________________
Din două posibilităţi de alegere, alege-o pe a treia.

pus acum 13 ani
   
mechenici
apicultor

Din: ORSOVA-MEHEDINTI
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 125
SALUT.Este toxica eu am necazuri cu un nebun iam vindut miere si punea la cafea ca zaharu,deci apa mierea shi punea la fiert dupa vreo 2,3 cafele a facut diarie shi el shi nevastasa ma chemat la politzie acum ashtept rezultatele de laborator,am zis ca nu mai vind miere dar acu sigur nu mai vind -mierea. o dau la albine inapoi sau pun mierea la tzuica.       SCUZE ma luat valul ma uitam la meci shi scriam.Eu sunt la clasa hobi --25 de bucatzi

Modificat de mechenici (acum 13 ani)


_______________________________________
M@cd

pus acum 13 ani
   
proapis13
apicultor

Din: Turnu-Severin
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2834

mechenici a scris:

--o fac tzuica shi o dau inapoi la albine.


               

Ma nea Mechenici ma facushi sa rad de-a binelea,pai ori o faci
tzuica shi o bei ca de vandut n-ai voie ori o faci tzuica shi o dai inapoi la albine???
Lamureshte-ma shi pe mine  
salve 


_______________________________________
activitate la urdinish shi miere in cat

pus acum 13 ani
   
cristipep
apicultor

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 18
Sa stricat la matze de la cafea nicidecum de la miere...............cafeaua iti produce ......zeama de mate sa-i zic asa nu mierea.Ai sa primesti rezultatele de laborator si ai s ate convingi ...sa ne tii si pe noi la curent.

Apropos de chimisti ...ce inseamna furforolul

"Furfurolul este o aldehida a furanului care se obtine usor din aldopentoze ; acestea la rāndul lor provin din pentozani, polizaharide care se gasesc īn deseuri agricole (coceni, tarāte). Dealtfel numele de furfurol vine de la cuvāntul latin « furfur » = tarāte. Reactia prin care se formeaza furfurol este o deshidratare catalizata de acizi.
Din furfurol se poate obtine furan prin decarbonilare la īncalzire puternica īn prezenta unui catalizator de cromit de zinc :
Caracterul aromatic al furfurolului este confirmat de comportarea sa chimica, ce seamana mult cu cea a benzaldehidei, o aldehida aromatica tipica."

Zeci de mii de pareri ........unii spun ca daca o incalzesti la peste 40 grade produce intradevar Furfurol care este intradevar toxic si inca doua sfaturi cum se verifica calitatea mierii :

Metoda 1 Puneti intr-o lingurita putina miere. Cu varful unui creion chimic amestecati in miere pret de cca 1 min. Daca mierea se coloreaza de la creionul chimic, atunci ea nu este naturala. Daca mierea nu si-a modificat culoarea, atunci ea este naturala.

Metoda 2 Puteti testa calitatea mierii fluide simplu cu ajutorul unei lingurite astfel: se introduce lingurita in borcanul de miere si se ridica. Daca mierea curge continuu, atunci ea este naturala. Daca se intrerupe si curge sub forma de picaturi atunci alegeti-va alt furnizor de miere!

Modificat de cristipep (acum 13 ani)


_______________________________________
Fiecare are dreptul la dezamăgire.

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la