APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
AlinaCute pe Simpatie.ro
Femeie
23 ani
Sibiu
cauta Barbat
24 - 80 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / DISCUTII APICOLE DIVERSE / FONDURILE EUROPENE dincolo de cortina  
Autor
Mesaj Pagini: 1
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5405
BANI NERAMBURSABILI

Asta e ceva inedit pt. Romania si suna a fi prea roz ... vis-a-vis de cate „ placinte ” a servit romanul din '89 incoace.

Stim cele ce s-a publicat despre fondurile UE ... dar dincolo de de cortina acestui „ spectacol ” stie cineva CE „ placinta ” ni se pregateshte ?

Pe ici pe colo s-a scapat cate un zvon ... ca vom plati cu varf si indesat ... si nu stiu ca o tzara sa fi primit bani fara sa-i dea inapoi cu dobanda ...
Iar asa gratuit, e prea suspicios.Poate ca nu m-am informat eu suficient de bine, ori mi-a scapat rostul acestor „ binefaceri ” .

Sa fie doar  creearea si contabilizarea unei surse de venit la bugetul de Stat Român in paralel cu sursa partziala de miere pt. Europa ?.
Si inca un aspect, se urmareste mentzinerea in tzara a tinerilor.


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 14 ani
   
CORNEL V.
apicultor

Din: Tg-Carbunesti:Gorj
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 432
Nici eu nu cred ca vine cineva sa-ti ofere o carca de bani fara un interes cat de mic.

Cu atatea colonii disparute in S.U.A. si in vestul Europei cererea de miere fiind mai mare decat oferta si normal au inceput sa se axeze mai mult spre estul Europei.

Credeti ca s-a gandit U.E.,"ba, ia sa le dam romanilor niste bani ca sunt si ei amarati"?

Eu zic ca nu!

S-au axat pe faptul ca suntem o tara mai saraca si pe potentialul melifer care nu este valorificat decat in proportie de 50 %.

Parerea mea.


_______________________________________
Cornel   0733691021

pus acum 14 ani
   
alexclau
apicultor

Din: Caracal, Olt
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 85
Si eu cred acelasi lucru si anume ca nimeni nu da nimic pe lumea asta DE POMANA decat daca cel care primeste spune ... ce trebuie.
Dar vorbind serios (si ce este mai sus este serios) multi dintre noi am confundat masurile astea doua cu subventia care o primeam pana acum cativa ani. Atentie nici subventia nu ne era data degeaba: trebuia sa producem si comercializam  cel putin 10 kg/familie. ATENTIE SI LA ACEASTA CANTITATE STATUL ERA MULTUMIT !!! Si ce si-au spus ei ?
Ia hai sa le luam mai mult.
Sunt discutii multe pe forum despre a impozita sau nu veniturile din apicultura. Pai haideti sa vedem de cand cu acesta idee. Pai de cand romanul si poate nu numai, MAI SI GANDEA. Care este rostul apiculturii? Noi il stim si-l simtim, dar cei care nu au simtit o albina pe mana niciodata nu pot intelege. AM DEVENIT SCLAVII BANULUI si spun acest lucru despre toti romanii. Stricam prietenii pentru BANI, etc.
Sa revin la idee. Pentru accesarea banilor trebuie:

1. sa am firma deci: sa fiu angajat (cas, somaj, etc), sa cumpar si sa vand cu facturi, adica totul sub control si impozit (sunt firma).
2. sa muncesc.

Asta am dorit asta am.
Toti discutam aici de BANI, cati am primit SI CUM POT SA FAC SA-MI RAMANA IN BUZUNAR MAI MULTI. Facturi ingrosate, deducere de TVA, chitante false etc.

DE CE VA SUPARATI FRATILOR PE ILIESCU, CONSTANTINESCU, BASESCU, noi suntem la fel.
Pe multi i-am auzit ca pe ei nu-i intereseaza sa cheltuieasca banii conform planului de afaceri, pt ca daca nu fac conform cu acesta pierd doar 3000 EU DAR AU CASTIGAT 4500 eu. Multi fara sa faca nimic.

OARE CHIAR ASA DE NERAMBURSABILI SA FIE ? DOAMNE AJUTA!

Oare occidentalii sa fie asa de prosti? Sa speram.
Sunt persoane care nu au tangenta cu stupii si au accesat ambele masuri (cu membri din familie).
Oare nu sunt printre noi de genul Videanu, Berceanu, Mitrea, etc (sa nu uit UDREA  )
Ce credeti mai sunt bani in sacul Romaniei?
Multumesc


pus acum 14 ani
   
jonny_it
apicultor

Din: Piatra Neamt/Sibiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2596

adi hodis a scris:


... creearea si contabilizarea unei surse de venit la bugetul de Stat Român in paralel cu sursa partziala de miere pt. Europa ?.
... se urmareste mentzinerea in tzara a tinerilor.


Ai spus aproape tot ce era de spus. Pentru multi a fost clar si este clar de la inceput.

De obicei ce este primit pe gratis ajunge sa fie mai scump ... valabil si pt fondurile UE.

Asta nu inseamna ca aceste fonduri nu sunt bune sau ca ar fi ceva "malefic"  pe langa ele. UE nu vrea sa incurajeze statul degeaba si pomana .. cam asta e ideea. Forma prin care ajung banii acum la noi este folosita in multe state din actuala UE si nu numai de cel putin 25 de ani (ex Danemarca, Norvegia). Ideea este ca primesti bani sa te dezvolti si sa supravetuiesti dar pana la urma trebuie sa platesti la loc, .. sau chiar mai mult.


_______________________________________
Din două posibilităţi de alegere, alege-o pe a treia.

pus acum 14 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5405
DA oameni buni, shtim astea ... dar dincolo de cortina „ shoului ” ... ce vedetzi ???
Chiar nimic ??? 
 


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 14 ani
   
Mishu05
apicultor

Din: Bucuresti/Vatra in Arges
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 219
Am mai spus-o si in alt topic, o voi mai spune si aici: banii cadou nu exista.
Buba e ca la noi se va materializa asa:
1. ca forma de organizare a activitatii economice ( apicultura) PERSOANA JURIDICA vei fi obligat prin lege sa dai socoteala pentru orice fel de chestiune: fiscala, sanitara, tehnica.
Adica daca iti trimite statul scrisoare ca in ziua X ora Y vine la tine fiscul esti obligat sa ii astepti cu toate actele, sa le pui la dispozitie tot. Tin sa va informez ca in Romania in 90% din cazuri cand te calca Fiscul trebuie sa iti dea amenda. Daca iti da amenda mica, dai spaga sa fie mica. dar de dat tot dai. Daca iti da amenda mare o sa fie ceva enorm relativ la ceea ce faci tu, ceva de genu ai cifra de afaceri lunara de 150-200mil lei vechi si ei iti dau amenda 500mil. Ceva cu totul si cu totul disproportionat, imposibil de platit si de aici rezulta spaga.
2. Romanii in general sunt total afoni la apicultura si cu ce se mananca ea. In momentul in care discutam de potentiale vetre de pastoral daca zona era cunoscuta pt asa ceva oamenii stiau ca se plateste in miere, cateva borcane ca asa e frumos. Daca discutam pt stationar cand le explicam ca se da o oarecare cantitate de miere/luna sau an oamenii faceau ochii mari si izbucneau in ras. Majoritatea credeau ca daca vreau sa le folosesc un colt de gradina sa tin 20-30 stupi ar trebui sa platesc niste milioane pe luna chirie. Asta este nivelul, oamenii cred ca faci bani seriosi din asta
Vreau sa spun prin asta ca daca vine controlul: fisc, sanitar, politie, garda de mediu, orice va trece prin cap le veti da borcanul de miere si se vor uita extrem de urat, ei nu stiu cata truda a fost necesara pentru mierea aia.
In legatura cu banii in sine. Cred ca intentia UE este de a stimula existenta unor ..sa le zicem ferme de tip mediu ( 300-1000 familii) si mari ( 1000-2000 familii). Sistemul asta pare mai usor de controlat fiscal, mai usor de urmarit ca deplasari de stupi in pastoral, mai usor de implementat o eventuala polenizare, mai puternic in randurile stuparilor. Sa dau un exemplu:
- sa zicem ca eu ajung ( si am planuri si cred ca multi au planuri) sa am pe o vatra de sat de 150-200 hectare un numar de 200 familii asezate strategic, vetre de 40-50 familii, acces bun, curti ingradite. Am sa zicem 2-3-4 sate acoperite bine, curtile sunt optim asezate pt ca albina sa nu isi faca prea mare concurenta una alteia , eu sa ma deplasez usor, practic mie sa imi mearga treaba struna. Va intreb eu..daca eu acopar arealul la nivel OPTIM cine se va mai apuca pe zona aia de albine? Un incepator poate doi cu 10-15 familii..poate. Insa cand stie ca eu am 500-800 familii si imi permit sa am un cules mai slab de primavara-toamna pt ca la asa numar stimulez..va mai avea el tendinta sa se dezvolte? Cum se face dezvoltarea in domeniul asta ? pornesti de la o casa a bunicilor sau a ta, incepi sa te dezvolti usor-usor. Ajungi sa tinzi spre 100 de familii..descoperi ca in jurul tau ai niste X stupari cu sute de familii..unde te duci? la 50-80km mai la deal/vale unde e o zona mai libera? Cine iti acopera costurile de deplasare? Intelegeti ce vreau sa spun? In momentul asta poate nu e cazul de asa ceva, dar dezvoltarea pe baza de STIMULARE CU BANI care trebuiesc justificati presupune sa te duci "blana" sa nu ai limite ca doar poti castiga mai mult nu? infuzia de capital brusca iti ia un pic mintile si ce vei descoperi? ca ai 1000 de familii , castigi poate 1000-2000 euro luna dar cu ce pret? Cu pretul ca nu te mai poti rupe vreodata de chestia aia, este ca munca la patron practic. Nu zica sa nu fie asa. Dar. Facuta de tine, prin vointa ta, prin nevoia si prin drumul ales de tine. Si mai ales sa poti da inapoi oricand vrei.
-alt exemplu: avem sute de familii, hala de extractie, camioane de pastoral , toata schema pusa la punct sa mearga treaba unsa. avem acte pe tot, acte pe mierea vanduta, stupii numerotati, medicamente subventionate, producem zeci de tone. Vine treaba cu polenizarea. Se ofera un pret, fix. Pret relativ mic fata de costurile tale de deplasare, de intretinere. Nu zic ca nu castigi, poate castigi. Da poate castigi mai bine daca la anu dublezi nr de stupi si nu vei mai castiga din miere. Asa ca o iei iar de la capat, faci imprumut la banca, iei 1000 de cutii, anul ala inmultesti ca doar s-a schimbat un pic directia, merita sa faci polenizare insa doar la volum mare ca sa castigi ceva. Realizezi ca mai bine faceai miere cu 200 familii decat polenizare cu 2000. Realizezi ca poate la 2000 familii nu ai suficienta baza melifera si nici management sa poti duce toti stupii. Iarasi discutie ampla, mi se pare ca se incearca formarea unor ferme ca la pui doar ca sunt stupi, sute/mii de familii. Nu zic ca nu se poate dar parca se pierde ceva. Nici cu 20-30 familii nu e bine, e cam hobby dar la peste 1000 parca prea e industrial. Erau niste exemple din US unde tineau pe vetre temporare 500 de familii cat descarcau din 2 tir-uri. Albina aia era atat de inghesuita incat  nu puteau culege polen, puteau acoperi maxim 10% din necesarul de polen, practic se bateau ca nebunele pe nimic ( si mai era si zona de semi-desert, sudul Californiei). Asteptau sa porneasca polenizarea la migdal si le tineau pe stimulare cu sirop si pe turte proteice. Scriptic dadea bine, stuparul castiga..dar albinele erau ca vacile la grajd , hranite artificial. O fi bine? La numar mare se schimba toata treaba, presiunea pe areal e mare, este profitabil financiar insa moral si natural nu e. Poate e un exemplu un pic exagerat acum..dar..cine stie?
- pastoralul. aici ma enervez cel mai tare. cum vi se pare un scenariu in care te opreste politia + agenti de la min agriculturii cu aparatul de scanare ca in METRO. Bip-bip, puteti trece. Bip-bip, inapoi baieti ca nu aveti autorizatie de pastoral. Activitatea asta este in acest moment una din cele mai LIBERE. Te deplasezi noaptea, nu te stie nimeni, dai un borcan de miere la politie ( daca e cazu, eu nu am dat pana acum) si treci. Cand se stie ca ai sute de stupi, nu mai merge cu borcanu. Nea janese nu se va mai putea ruga de ei indiferent cat va plange ( nu e nici un misto, merge de minune cu rugamintile pt ca ei nu inteleg RATIONAL ca nu ai de unde sa le dai milioane spaga) si tot asa.
La volum mare de stupi + camioane o sa intri in niste legi care reglementeaza transportul de te ia durerea de cap. Autorizatii peste autorizatii, tahograf, soferi profesionisti cu toate atestatele, conditii tehnice la camion/utilaje. Controale atat pe drum cat si acasa + rar . Tu in loc sa stai de stupi umbli cu acte pe la usi, trebuie sa ai sef de coloana la transport, sa ai autorizatie de transport marfa ( poate si de marfuri periculoase/animale vii, cine stie? ) Sunt multe de spus aici si cel mai nasol mi se pare ca daca esti la nivelul 10 descoperi ca in urma unei noi legi/reglementari ca sa supravietuiesti trebuie sa cresti la nivelul 12. Adica si mai multi stupi, si mai mult management, si mai putina munca a ta efectiva in stupina. Si atunci..mai merita? Bani dati, bani luati..timp pierdut ca rotita ( da , ca sef, dar tot rotita) in angrenajul producerii a sute de tone de miere.
Cat priveste baza melifera..mie in acest moment mi se pare defectuoasa. Ar trebui pus accentul pe padurile de salcam din zona de campie care au fost defrisate masiv. Cu fondurile astea ne indreptam spre 1.5-2 mil familii si spre un pastoral mai intens decat acum. Ce se va intampla?
O sa fie acceptati pe o zona cei de acolo sau cei cu pile. Macar acum, care are albina face miere, concurenta directa, cine poate..oase roade. Cine nu..se agita mai mult , gaseste zone mai ferite, cauta sa castige si el ceva.
Mi se pare artificiala treaba cu stabilirea unei comisii de baza melifere. Lasa dom'le lumea sa se regleze de la sine, daca anul asta e inghesuiala la anul stuparii nu se vor mai duce buluc tot acolo ca nu sunt tampiti.
Am lasat la sfarsit problema de baza in fondurile europene bagate in romania: directia in care ajung in final. Cred ca daca 50% se duc in apicultura, pe bune, e mare lucru. Adica in scule, stupi, transport, etc..ceva real care e folosit la stupi. Restul se toc usor-usor pe alte prostii. Rezultatul? Peste 3-4-5 ani vei spune ca ai albine si ti se va spune: aaaa..voi aia care ati luat bani UE..nu va mai ajunge..v-ati imbogatit..lasa ca va stiu eu !
Mie deja mi se spune: ma..fa si tu o combinatie ia-le banii !!!
Ati inteles tonul, da? E prezent si pe net si aici si pe alte forumuri. Ia-le banii ca sunt gratis. Nimic nu e gratis domnilor si cand pare gratis e cel mai scump.
Sper sa ma insel.
PS: sunt 100% eligibil pentru 112 si ma tot gandesc daca sa o fac sau nu...Gustul libertatii parca e un pic prea dulce..cine intelege, bine.

Modificat de Mishu05 (acum 14 ani)


_______________________________________
Poze apicole si nu numai:

pus acum 14 ani
   
Mishu05
apicultor

Din: Bucuresti/Vatra in Arges
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 219
La treaba cu densitatea de stupi si acoperirea zonei voi face o prezentare mai ampla la un moment dat .

Modificat de Mishu05 (acum 14 ani)


_______________________________________
Poze apicole si nu numai:

pus acum 14 ani
   
balanescuadrian
apicultor

Din: Buzau
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2731

Mishu05 a scris:

sunt 100% eligibil pentru 112 si ma tot gandesc daca sa o fac sau nu...Gustul libertatii parca e un pic prea dulce..cine intelege, bine.


eu cred ca indiferent daca veti accesa fondurile sau nu ... veti respecta aceleasi conditii ca cei care le-au accesat!

indiferent cum te numesti  politia tot te opreste , inspectori tot veti primi in curte! taxe tot veti plati! analize tot veti face!

nu ma opreste nimeni sa nu accesez sumele, sa ma autorizez si daca imi convine bine! daca nu vand ca persoana neautorizata!

ca plan de afaceri (cazul meu)... 130 de familii  (in anul tinta)* 10 kg miere *8 lei/kg = 10.400 roni ptr anul "tinta" ..venituri! ...vi se pare mult? eu zic ca este un venit realizabil!

sa nu uitam un aspect Romania cotizeaza la fel ca orice tara pentru acordarea acestor fonduri! si-au facut ei calcule..pana ne trezim sa accesam sumele... am cotizat suficient! cand ne trezim ..se inchide "pravalia" .. in primul an cateva dosare...suntem in anul 3 si tot nu s-a acoperit suma alocata! ...asta nu va spune nimic?! daca statul ar fi dat acesti bani direct...s-ar fi cheltuit mai putin decat prin intermediul UE..deci nu este gratis....!!
parerea mea: cine poate... sa acceseze sumele, dar cu cap!...cine nu ...sa stea cuminte in banca lui!!.. 141 fara riscuri ...ma autorizez... iau 1500 euroi..daca nu imi convine inchid si sanatate!... la 112 apar diferite riscuri!

parerea mea: accesati!..daca tot alergi cu albinele si muncesti pe rupte...parca ne-ar prinde bine o centrifuga sau niste cutii noi!..sa fiti sanatosi cu totii!

adi eu asta vad! ...daca trebuie sa vad altceva spune-mi si mie  ca eu deja am accesat....macar sa imi dau pumni in cap!  


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
pop
apicultor

Din: Lugoj, 25.06.1951
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 312
Daca vrei sa profesezi ca apicultor, 112 iti vine ca o manusa. pop

_______________________________________
orice este mai mult decat nimic!

pus acum 14 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5405

balanescuadrian a scris:

...
adi eu asta vad! ...daca trebuie sa vad altceva spune-mi si mie  ca eu deja am accesat....macar sa imi dau pumni in cap!  

Adi, totul se desfashoara sub ochii noshtri, doar sa fim atentzi si se vede ce este in culisele acestui „ shou ”.
Banii sint foarte utili, nu se poate sa obtzii investitzii/extindere fara bani/fonduri s-au credite dar la noi, cu mentalitatea invechita ( ca e mai greu dezvatzul decat invatzu' ) va fi foarte greu sa fi-i multzumit ... in final.
De ce ?.
Pai ... ca la noi, la nimeni ...
Avem asha ( va rog sa ma contrazicetzi ):
1. Pretzuri occidentale raportate la salarii albaneze ... comparatzi pretzuri cu ale Ungariei s-au Bulgariei vis-a-vis de scumpiri ... tot in sus.De ce oare nu fac astia si in jos ... scumpiri ... ca ieftiniri nush' ce inseamna ... am uitat.
2. Legile si taxele care ne infraneaza inloc sa ne ajute.Vezi noile legi si taxe pt. auto ( camioane ) ca tot tindem spre industrializarea apiculturii.De la 250 de fam. in sus, trebuie camion ... o groaza de bani ca sa fi-i in  regula.Si aici e un intreg angrenaj de rotzi dintzate.Sa cumperi un camion de afara cu euro 3 + toate taxele, rezulta o suma dificil de realizat pt. ca sa fi-i in regula in busines si pe shosea.
Si cum regula cu „ dezvatzu' ” e valabila inca, studiatzi amenzile cu care ne imbie autoritatzile rutiere.
3. Tot la capitolul amenzi.Odata ce esti persoana juridica, orice autritate de control, are dreptul ( in viziunea lor ... obligatzia ) de a te controla ( mai pe shleau ... de a-ti gasi nod in papura ) si cu sigurantza ... de a aplica amenzi care, nu sint deloc mici.Discutatzi cu cei ce au S R L, indiferent de domeniu.
Tu Adi, shtii f. bine cat de des se modifica legislatzia in domeniul tau ... deci, sheful tau ce poate sa spuna de „ ofertele ” controlorilor ? 
4. Munca la negru respectiv combaterea evaziunii fiscale.
Extinderea nr-lui de stupi, implica necesar de mana de lucru respectiv obligatziile ( si riscurile ) ce decurg de aici. Inca mai merge ... cu sezonieri da' vecinu' are ochii pe ... capra mea si de „ saritor ” ce e, ... imi cheama o echipa ... care sa ma ajute ... sa scot banishorii din buzunar.
Daca vretzi, va dau cazuri din constructzii cu romani care si-au modificat case si au fost amendatzi ... si tzigani care si-au facut vile si-s scutitzi de taxe respectiv amenzi.
5. Cazul meu, sper sa ramina unic.
Te stropeshte la rapitza un nemernic de fermier, altul te pacaleshte ca a semanat floare „ super ” si nectar ... din cur*onitza ... fereasca sfantu' de o calamitate ... ca esti rezolvat.

Una peste alta, noi vrem sa mergem la deal ... da' sint prea multe-n carca ... de realizat ... si din deal vine un tren care, musai sa-l prinzi ... da' beletu-i asa de scump ca ramai ... belit ... de bani.

Deci, ramane cum am stabilit ?.
Va rog ... CONTRAZICETI-MA.

PS
Ca de nu, io' imi iau jucariile si ... plec. 
- ... mama ei ... da' pina cand, o viatza-amara ??? 


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 14 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5405
Haida-tzi oameni buni ... cu tupeu ... ca e de stat la gura sobei, cafeaua-i calda ... mierea-i la altzii    ... banii si aia, la altzii ...
Asa ca ... rog frumos
Pupeeee !!!
O lingura de miere ... pt. cafa me' ... ieste ???

D D -uleee !!!
Da bre o tzagare ... si-un foc ... ca de fum, fac eu rost 

Altu-leeee !!!
Tu ai o scrumiera-n plus ???   

Haida-ti aci' ia' ni' la ... caterinca     


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 14 ani
   
balanescuadrian
apicultor

Din: Buzau
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2731
in ce scrii tu ai dreptate! dar daca nu accesezi niste fonduri crezi ca se schimba regulile jocului? 
1. preturile ce-i drept cresc mereu...or fi mancat astia numai drojdie...cresc mereu! (dar nu tine de fonduri)
2-3.pe strada daca te opreste cu camionul... cine ma opreste sa zic ca stupii sunt pe numele meu nu pe PFA? taxe si alte alea...ce sa zic..se schimba ca vremea! (eu astept sa rasara si soarele pe strada noastra!) la fel si cand vinzi mierea! iau banii de la stat..ma autorizez in PFA (nu SRL).. o contabilitate simplista!... si im ifac hartiile sa iasa pe planul meu de afaceri! vor taxe...le dau din banii care mi i-au dat (nu inseamna ca imi place..dar tot raman si eu cu ceva!..cu utilajele si tot raman)
4-5 indifeent daca ai accesat fonduri tot se pot intampla!

parerea mea este ca cine poate sa acceseze cat mai mult si pe sume cat mai mari! sa nu uite de raspundere! si sa nu cheltuie banii aiurea!

eu inca nu am primit nici un ban...dar ii ascult si eu pe cei care au primit! ...ii ascult si visez!! daca n-ai cu ce, vrei si nu poti ...mai bine accepti banii, muncesti si poate poate! ..este doar o parere personala (a unui om  optimist)! 


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
pst_claudiu
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 17
Treaba asta cu fonduri europene e cu dus-intors.Trebuie sa stii exact ce presupune sa faci dupa accesarea fondurilor europene(infiintare PFA,legalizari&alte chestii)
La prima vedere pare buna, iti cresti productivitatea printr-o dotare mai buna, iti poti creste numarul de familii, etc. Trebuie sa te gandesti ce faci, vrei sa faci apicultura din pasiune, hobby sau vrei sa treaiesti din ea.La un anumit moment va trebui sa alegi.Daca vrei sa traiesti din ea, ce faci daca intr-un an nu scoti mai nimic?Eu cred ca e un fel de imprumut, iei bani de la UE si ii dai mai tarziu prin taxe, impozite, contributii. Cat o sa dai vezi dupa aia, poate 200%.Oricum piata se va regla in urmatorii ani, la fel si pastoralul. Atunci vor aparea si uni care vor vinde nu stiu ce pe post de miere din cauza costurilor.Vom trai si vom vedea!Hai "La multi ani!"


pus acum 14 ani
   
balanescuadrian
apicultor

Din: Buzau
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2731
la noi in Buzau ( nu cunosc alte orase) vroiau sa ii puna pe toti cei care vindeau in piata legume si zarzavat sa aiba casa de marcat! ..s-a abandonat  ideea ptr ca cei care vindeau nu aveau personalitate juridica......asta ma duce cu gandul la urmatoarele ipoteze  (posibile nu certe)....
1.interzicerea vanzarii "la orice tip de aliment, produs, bun etc" decat daca esti autorizat... altfel faci evaziune fiscala... ce pp asta! ii "linisteste" pe cei neautorizati!
2. nu ma obliga nimeni sa imi vand marfa pe "forma atorizata" ...vand pe persoana fizica! pe baza ceritificatului de producator!...am dreptul? ..am!..platesc taxe? nu!
3. exista posibilitate impozitarii oricarei activitati?...da!
4. daca lucrezi la privat (nu vb de institutiile statului) mai exista certitudinea ca acolo lucrezi toata viata? nu.... mai iesi la pensie dintr-un sg loc de munca?...nu!

parerea mea este ca viitorul apartine afacerilor de familie dezvoltate pe genaratii!... apicultura poate fi o ocupatie de famile! o munca cinstita din care nu vei fi niciodata milionar in euro, dar nici nu vei muri de foame! (este doar o parere personla)

fluxul de apicultori "de moment" sau de "ocazie" va avea sfarstiul prezis de dumneavoastra! sfarsitul acestor masuri va insemna si scaderea pretului la familiile de albine si sa speram si cresterea pretului pe miere! (corelat cu imbatranirea apicultorilor)..degeaba ne mintim ca s-au infiintat "X" exploatatii...de fapt sunt parintii in spate, iar copii lucreaza la oras linistiti fara sa aiba prea multa treaba cu albinele (nu generalizez, dar 50% tot sunt)

cu fraza aceasta "Treaba asta cu fonduri europene e cu dus-intors.Trebuie sa stii exact ce presupune sa faci dupa accesarea fondurilor europene(infiintare PFA,legalizari&alte chestii)"... sunt de acord 100%

treaba cu fondurile ..este un tren! au mai fost trenuri (la nivel national) prin 90-95, ma refer aici la "trenul" tarabelor si gheretelor! sau plecatul in afara la munca!! ...acum fiecare evolueaza in functie de "legatura" prinsa! este doar o parere personala!


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Sunt de acord cu expunerea lui Mishu 100%

Treburile cu apicultura nu vor fi simple.Depinde de fiecare cum o vede sau cat vrea de la ea.
Daca vrea concediu in bahamas si sa-si conduca afacerea prin internet, se va inhama la fonduri si va fi "strans" legat de stat.Definitiv.
Daca vrea sa ramana la prima dragoste din apicultura, aia cu ... stau in fata urdinisului si numar albinele cu o cafea in mana, musai sa creasca singur.Ca mai ciupeste firimituri gen PNA sau o subventie...e ok.Cand ai de dus la capat un plan de afaceri structurat pe 5 ani, se cheama ca nu mai faci ce vrei tu ci... ce ai vrut tu o data.Si asta e rau fra'!
Ca chestiunile se mai schimba pe ci pe colo.

Echilibrul, cresterea pe un trend sanatos, rabdare si consecventa.Asta e cursul natural.

Pe de alta parte, suntem vai steaua noastra.Vrem sa facem treaba profesionist dar buzunarele's goale.Si aici vine coana europa si vrea sa ne bage gratis cu ...musai, banii in buzunar.
Ce stie BXL sau Bucurestiul despre pastoral si miere de ghiocei?? Nica! Ei vor liniste in branse, aliniere dupa priincipii controlabile,predictibilate,suma pe care se pot baza in colectare.

Vrem nu vrem, cel ce se eschiveaza de la "linia" indusa de la centru, va fi ejectat de sistem.
Partea proasta e ca suntem pintre ultimii ce ne-am apucat de albine din alte motive decat profitul exclusiv.

Fiecare va face dupa cum este impins de constiinta, interes,necazuri, inteleptciune.



Iernare uscata


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 14 ani
   
Johny
apicultor

Din: Otelu Rosu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 133
Stati linistiti fratilor, in apicultura nu-i nimic predictibil suta la suta. Acu sor fi inmultit asa zisi apicultori cu fondurili astea, dar nui mult pana da o benga in stupi si atunci D-zeu cu mila. Si noi astia care facem apicultura de ceva vreme, o sa avem batai de cap cu tratare stupilor ca urmare a aceste inflatii de apicultori pe fonduri. Dumnezeu sa ne pazeasca de rau. Un an imbelsugat la toti..............

_______________________________________
...........a intins varful toiagului pe care-l avea in mana, l-a varat in intr-un fagure de miere, si a dus mana la gura; si ochii i s-au luminat. 1Samuel 14; 27.

pus acum 14 ani
   
pst_claudiu
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 17
Fiscalizarea apiculturii e un subiect.
Fondurile europene e alt subiect.
Stabilirea de comitete si comitii e un alt subiect.

Cred ca aici cel mai bine ar trebui sa vina cineva care a luat fonduri europene si sa verse cum e dupa.Eu stiu ca sunt foarte stricti si daca nu respecti intocmai procedurile esti bun de plata.
Cel mai bine pentru fonduri europene cred ca ar trebui sa aplice cei care au urmatoarele ingrediente:
Experienta cu albinele.
Ceva cunostinte economice sau daca nu macar pe cineva de incredere sa le tine evidente, birocratie, dar asta genereaza costuri si albine trebuiesc mulse mai mult.
Sa aiba ceva bani deoparte pentru ca la inceput suporti totul, urmand ca ei sa-ti deconteze partea lor.Aici nu stiu cum e gradul de finantare.
Sa ai un plan de afacere bine pus la punct.(aici cred ca se uita si cei de la UE cand iti aproba dosarul)

Avantaje:

Poti sa-ti aduci stupina la un grad de tehnologizare ridicat, ceea ce implica o crestere a productivitatii.Aici e legata strans si  de cunostinte in apicultura!Poti avea super linie de extras dar daca nu ai albine in lada si cules.....
Pana la urma si banii nu sunt de neglijat.
Aici daca vin si iti impune ca extractia sa nu se mai faca in camp si  va trebui sa ai camera de extractie, te poate ajuta cu cheltuielile.

La dezavantaje as trece birocratia excesiva, faptul ca dupa trebuie sa dai socoteala cam peste tot.
Aici mai e o vorba: "Ai intrat in hora, trebuie sa joci".Dupa ce te "legalizezi"ai costuri care multi dintre apiculturii actuali nu le au si va trebui ori sa ai productivitate mai mare sa poti tine un pret la fel cu ceilalti apicultori, fie iesi de pe piata!
Cateva amenzi mai serioase si ai iesit in pierdere.Sa numai zic de pretul motorinei care a ajuns cat a ajuns.
Ce te faci daca in proiect te obligi sa livrezi nustiu cata miere timp de 5 ani dupa ce ai luat banii si in al doilea an iti mor alibinele(doamne fereste) si numai poti.Trebuie sa dai banii inapoi?
Treaba nu e asa simpla !Trebuie de verificat!


pus acum 14 ani
   
katilinus
apicultor

Din: Iasi
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 83
chiar daca sunt mai nou pe forum, indraznesc si eu sa imi spun parerea...

in primul rand fac parte din cei de pe lista neagra, care au accesat fonduri (bine... inca nu mi-au venit banii dar sper sa nu ma trezesc cu vre-o surpriza).
Am pus proiect pt masura 141 - 1500E/an timp de 5 ani
in al doilea rand am vb cu D-na de la Directia Agricola (sau de unde-o fi fost) care a venit si mi-a fotografiat stupii si a spus ca doar in anul 3 tb sa dau mierea cu factura. in anul 1, 2, 4, 5, fac ce vreau. in anul mai 3 tb sa am o centrifuga in valoare de ~15 mil (asta am declarat in proiect), sa cresc cu 3 ude (in total 70 stupi) si sa cresc cu 20% productia comercializata. Tot aceasta doamna va veni in anul 3 pt verificare. Daca nu indeplinesc aceste conditii nu voi mai primi finantare pt anul 4 si 5. deci nu dau banii inapoi primiti in anii 1, 2, 3.

cat despre a accesa sau nu fonduri ... de ce nu? Atat timp cat altii au luat banii astia pt niste cutii GOALE puse in camp (sau impachetate pt iarna) si au cheltuit banii cum au vrut, eu care vreau sa ma dezvolt de ce sa stau cu mainile in san? sunt niste bani care vin si care nu pleaca.
Sunt constient ca in timp voi da inapoi mult mai mult decat am primit (taxe, impozite etc) dar cine vine la tine si-ti da banii astia moca? 1500E inseamna .... multe cutii sau cateva familii de albine ... (pt unu care e la inceput,  ca poate pt cineva care are sute... nu se mai uita la 10-20 familii).
Ma mai gandesc ca daca (Doamne ajuta) voi ajunge sa stau si eu la masa cu Pupemea si cu ceilalti grei de pe forum, oricum voi da mierea la procesator, care (cred) oricum va taia o factura ... Contabilitate si ce-o mai fi nevoie, se invata.
Poate gresesc, dar asta a fost rationamentul meu cand am hotarat sa accesez 141.

Modificat de katilinus (acum 14 ani)


_______________________________________
"Being a Christan is less about cautiously avoiding sin than about courageously and actively doing God's will."
— Dietrich Bonhoeffer

pus acum 14 ani
   
balanescuadrian
apicultor

Din: Buzau
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2731

katilinus a scris:

....

felicitari ptr curaj si ptr gandire!! sunteti pe drumul cel bun!!

pentru sfaturi contabile cititi linkul de la semnatura mea!

Modificat de balanescuadrian (acum 14 ani)


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
proapi
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 806
In final si la urma urmei, banii care se intorc romanilor sub forma fondurilor europene sunt tot banii nostrii, ce trebuie sa ne facem atatea griji cu ce va fi, ca va fi activitate impozitata sau nu.
Accesarea acestor fonduri este un efort comun, al nostru, de a raspunde pozitiv la negocierile purtate la intrarea in UE. Toti avem interesul ca acesti bani sa fie folositi.

Asa ca faceti ce faceti si puneti mana pe ei, timpul ne va spune daca ne vom mai intalni cu asa ceva!


pus acum 14 ani
   
un OM
apicultor

Din: com.Prundu jud. Giurgiu
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 577
D-nu katilinus : vezi mata in proiect  scrie miere predata pe fiecare an , nu numai din anul al treilea . Vezi nici sa nu depasesti ,cu mult ,cantitatea pe fiecare an .

pus acum 14 ani
   
katilinus
apicultor

Din: Iasi
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 83
stiu ce scrie. o fi el proiect tip, dar l-am citit si eu. pana la urma trebuia sa stiu la ce ma inham nu? dar eu am spus doar ce a zis doamna respectiva...

_______________________________________
"Being a Christan is less about cautiously avoiding sin than about courageously and actively doing God's will."
— Dietrich Bonhoeffer

pus acum 14 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 5335
* până în prezent au fost înregistrate în tabelele de monitorizare 11.330 CF conforme, datorită numărului mare de CF depuse în ultimele zile
ale sesiunii finalizarea înregistrării acestora se va realiza în perioada următoare (se estimează înregistrarea unui număr total aproximativ
17.000 CF conforme
Este vorba de masura 141. Asa ca mai era loc de 3000 de dosare, si nu de spaga. Eu zic ca se poate si merg in directia buna proiectele din Romania.


pus acum 14 ani
   
alexclau
apicultor

Din: Caracal, Olt
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 85
Apropo de fonduri europene:
1. Atentie, cei de la Apia si Consultanta sunt platiti, oarecum, in functie de cate dosare "proceseaza" DECI AU UN INTERES
2. Spusele unor doamne si domni din aceste departamente nu sunt "acte negru pe alb" - atentie la ce ascultati- sunt vorbe despre discutii

Apropo: stiu pe cineva care asa de mult da crezare spuselor acestor domni/doamne incat el este ferm convins ca trebuie sa justifice numai 30% din banii de la UE (asa spunea o doamna/domn de acolo de unde a depus dosarul). Da' prosti mai sunt astia de la UE !!
Atentie 


pus acum 14 ani
   
jenica67
apicultor

Din: Resita
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 710
Ca sa primesti trebuie sa fie persoana fizica autorizata. Deci trebuie sa ai o evidenta contabila. Toate vanzarile si cumpararile trebuie sa fie trecute in evidenta. Toti banii trebuiesc justificati cu acte, de ce credeti ca cer sa fi persoana autorizata inainte de a ti se aproba fondurile ?

_______________________________________
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

pus acum 14 ani
   
balanescuadrian
apicultor

Din: Buzau
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2731

jenica67 a scris:

Ca sa primesti trebuie sa fie persoana fizica autorizata. Deci trebuie sa ai o evidenta contabila. Toate vanzarile si cumpararile trebuie sa fie trecute in evidenta. Toti banii trebuiesc justificati cu acte, de ce credeti ca cer sa fi persoana autorizata inainte de a ti se aproba fondurile ?

100% corect...doar ca ma intreaba efectiv ce am facut cu banii 30% (ptr 112) si deloc in cazul 141...adica nu ii intereseaza ce am cumparat! ca pot cumpara un calculator, o masina, mobila, un aragaz...nimeni nu ma va intreba ..."ma pungasule ce ai facut cu banii!!"...adica de la APIA ma vor intreba de 30% si
0% ...de restul banilor ma vor intreba inspectorii fiscali (cea ce este cu totul altceva!), la fel cum ma vor intreba de dovada ca am predat miere! (am intrebat si asa mi s-a raspuns:trebuie sa ai dovada facturilor ca ai vandut miere! in cei 3 ani! (asa mi s-a spus)

economic ar fi sa tratam banii ca o afacere...adica sa folosim banii sa investim in apicultura... dar ...viata ne mai forteaza sa facem si altceva!


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
roi_ag
apicultor

Din: Pitesti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 72
Faci PFA dupa ce ti se aproba dosarul.

pus acum 14 ani
   
arcristi
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 87

adi hodis a scris:

BANI NERAMBURSABILI

Asta e ceva inedit pt. Romania si suna a fi prea roz ... vis-a-vis de cate „ placinte ” a servit romanul din '89 incoace.

Stim cele ce s-a publicat despre fondurile UE ... dar dincolo de de cortina acestui „ spectacol ” stie cineva CE „ placinta ” ni se pregateshte ?

Pe ici pe colo s-a scapat cate un zvon ... ca vom plati cu varf si indesat ... si nu stiu ca o tzara sa fi primit bani fara sa-i dea inapoi cu dobanda ...
Iar asa gratuit, e prea suspicios.Poate ca nu m-am informat eu suficient de bine, ori mi-a scapat rostul acestor „ binefaceri ” .

Sa fie doar  creearea si contabilizarea unei surse de venit la bugetul de Stat Român in paralel cu sursa partziala de miere pt. Europa ?.
Si inca un aspect, se urmareste mentzinerea in tzara a tinerilor.

te salut adi. cu tot respectul iti pun o intrebare. ai mai vazut tu vreun caine cu colaci in coada?. parerea mea este urmatoarea:
- daca ai deja un anumit nr de familii, eu zic ca nu-mi mai trebuiesc banii strainilor, mai ales ca prin contracte se fac coproprietari cu tine pe cel putin 5 ani, inclusiv coproprietari pe terenul declarat; nu cred ca mai convine cuiva, dupa ce a inceput singur o afacere, sa-si mai i-a un tovaras partas pe parcurs, tovaras despre care nu stie mai nimic, si care nu stii ce intentii are;
- strainii sunt interesati de fondurile apicole ale tarii pentru ca sa stii de la mine in putine locuri din europa mai gasesti asa flora spontana diversa si ma refer in special la mierea de faneata
Desigur se pot face fel si fel de siretlicuri in afaceri ca sa poti ramane si cu capra si cu varza (chiar daca capra este mai mica si varza mai mare sau invers), dar mie ca apicultor si om de afaceri nu-mi plac astfel de cardasii. probabil o subventie simpla, daca ar veni ar fi mult mai utila


_______________________________________
albina face miere dulce , dar mai si impunge...

pus acum 14 ani
   
alexclau
apicultor

Din: Caracal, Olt
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 85

balanescuadrian a scris:


jenica67 a scris:

Ca sa primesti trebuie sa fie persoana fizica autorizata. Deci trebuie sa ai o evidenta contabila. Toate vanzarile si cumpararile trebuie sa fie trecute in evidenta. Toti banii trebuiesc justificati cu acte, de ce credeti ca cer sa fi persoana autorizata inainte de a ti se aproba fondurile ?

100% corect...doar ca ma intreaba efectiv ce am facut cu banii 30% (ptr 112) si deloc in cazul 141...adica nu ii intereseaza ce am cumparat! ca pot cumpara un calculator, o masina, mobila, un aragaz...nimeni nu ma va intreba ..."ma pungasule ce ai facut cu banii!!"...adica de la APIA ma vor intreba de 30% si
0% ...de restul banilor ma vor intreba inspectorii fiscali (cea ce este cu totul altceva!), la fel cum ma vor intreba de dovada ca am predat miere! (am intrebat si asa mi s-a raspuns:trebuie sa ai dovada facturilor ca ai vandut miere! in cei 3 ani! (asa mi s-a spus)

economic ar fi sa tratam banii ca o afacere...adica sa folosim banii sa investim in apicultura... dar ...viata ne mai forteaza sa facem si altceva!


As fi curios sa vad si eu textul unde scrie cu 30% sau 0%.
Daca este asa chiar ca ne meritam soarta pe care o avem.
Multumesc


pus acum 14 ani
   
balanescuadrian
apicultor

Din: Buzau
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2731

alexclau a scris:

...


ghidul solicitantului - 112, pagina 9, chenarul albastru!

ATENŢIE! Planul de afaceri trebuie să includă detalii privind investiţiile care se realizează demonstrând că cel puţin 30% sprijinul acordat va fi investit pentru realizarea conformităţii cu standardele comunitare, modernizarea şi dezvoltarea exploataţiei, astfel:
 construirea şi/sau modernizarea clădirilor utilizate pentru producţia agricolă la nivel de fermă,incluzându-le şi pe cele pentru protecţia mediului;
 achiziţionarea sau achiziţionarea în leasing de tractoare noi, combine de recoltat, maşini, utilaje,instalaţii, echipamente şi accesorii, echipamente şi software specializate;
 achiziţionarea de animale şi după caz a cotei de producţie;
 plantarea şi replantarea plantelor perene;
 achizitionarea de teren pentru activităţi agricole.

deci 30% trebuie justificat la APIA, ca il investesc in apicultura..restul ma intereseaza! (investesc tot in apicultura, renovez sediul social, imi cumpar prin casa... treaba mea ce fac cu ei... la Administratia Financiara le justific diferenta!)

ghidul solicitantului - 141, pag 6
IMPORTANT ! În cazul în care, la verificarea Planului de afaceri, se constată că nu
sunt îndeplinite condiŃiile minime de acordare a sprijinului, beneficiarul nu va mai
primi ajutorul pentru următorii doi ani, dar nu va returna sumele primite.

adica se verifica daca ai crescut cu 3 ude si ai crescut productia... astea au fost cerintele initiale...de bani cum i-ai investit nu te intreaba, decat daca pentru a obtine punctaj ai trecut in planul de afaceri ca vei investi suma "X" in apicultura... in rest...nu ii mai intereseaza , doar trebuie sa justifici banii la Administratia Financiara!

ne meritam soarta ca nu accesam sau de ce ne-o meritam?

Modificat de balanescuadrian (acum 14 ani)


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5405

arcristi a scris:


te salut adi. cu tot respectul iti pun o intrebare. ai mai vazut tu vreun caine cu colaci in coada?.
...

Salutare
Pai de ce crezi am deschis topicul asta ?
Da' vad ca, ori nu m-am facut intzeles ... ori nu vrea colegii sa vada ce am expus acilea.
Si acum zic asha ... bani aia-s buni, chiar foarte buni ... da' una e sa dau inapoi prin taxe si impozite ... si alta e sa-i dau ... SI alora cu controale in curte si pe drum, cu titlu de amenzi. Intzelegi cum vine asta ... ca la noi ... la cine ???
Ca vedetzi bine cate gaselnitze descopera mintzile luminate numai ca sa ... ne jupoaie de bani.

-  MAI URMEAZA SA PUNA TAXE SI PE AERUL CE-L RESPIRAM ... SI SCUTIRI LOR + SPORURI DE PERICULOZITATE ... IN CAZ DE 

Cred ca ajung si eu sa-mi iau jucariile si sa ... ma joc in alta parte.
Asa ar trebui sa facem totzi ... sa ramana doar EI ... poate se deshteapta    ... ca ne ampinge anspre „ cotele ” de odinioara ... denumite altfel astazi.


Modificat de adi hodis (acum 14 ani)


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 14 ani
   
CORNEL V.
apicultor

Din: Tg-Carbunesti:Gorj
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 432
Adi,crezi ca rezolvi ceva daca iti iei" jucariile " si pleci ?
Crezi ca daca tu pleci,eu plec, x, y, z,pleaca,pe ei ii intereseaza de noi ?

Stai linistit ca nu se desteapta.Crezi ca eu nu ii vad cum stau la coltul strazii si asteapta sa faci cea mai mica greseala ....sau nu, sa sara pe tine ?
Am ajuns sa incercam sa ne strecuram cum putem prin viata asta.




Modificat de CORNEL V. (acum 14 ani)


_______________________________________
Cornel   0733691021

pus acum 14 ani
   
jimm
apicultor

Din: Targoviste
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 759
Cei care au peste 100 de familii nu au cum ocolii "hora", daca vrei sa faci productie trebuie sa primesti si controale si altele si altele nu ai cum sa dormi linistit la peste 100 familii indiferent daca accesezi sau nu fonduri tot esti legat, cred ca este un imbold pentru cei pusi pe treaba si cu frica de Dumnezeu si in sens psihologic, te stimuleaza sa faci treaba de frica ca te incaleca astia. Eu zic ca pt cei ce au 40-50 familii, muncitor si determinant e un sut baban ce nu trebe pierdut..exista un risc in toate si cand te imprumuti la banca risti si cand treci strada.... daca stii meserie cred ca nu e problema...pe mine unu ma depaseste acum daca aveam in spate 3-4 ani de practica aplecata ma bagam fara regrete nu cred ca sunt interese "oculte" nu-i inteleg pe cei care vor banii din primul an de stuparit....

pus acum 14 ani
   
victor s
apicultor

Din: ploiesti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1044
plecatul nu este o solutie, din punctul meu de vedere, mai ales ca aici de voie de nevoie, avem o familie, o situatie materiala , mai buna mai rea, dupa posibilitati !
referitor la fonduri u.e. (observi literele mici...m-i se blocheaza caps-lock-ul numai cand ma gandesc la"prietenii" nostri europeni), cum spuneau si colegii de forum, NIMIC NU E GRATIS SI TOTUL SE PLATESTE...intr-un fel sau altul
problema este ca nu stim cand e scadenta, poate anul asta , poate la anul, cine stie???
iar pt a mai indulci un pic gustul amar ce-l avem cu totii, eu sincer as accesa oricare dintre masuri (cu toate ca nu fac obiectul deocamdata), macar asa de    si in momentul in care nu se mai poate, vand tot si abia atunci m-as gandi la plecat afara cu catel si purcel, nu se poate sa nu recuperezi macar suma investita de tine !
asta e parerea mea, dar acum fiecare dintre noi cu socotelile lui...!


_______________________________________
aceeasi apa care misca moara, o si distruge

pus acum 14 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5405

CORNEL V. a scris:

...
Crezi ca daca tu pleci,eu plec, x, y, z,pleaca,pe ei ii intereseaza de noi ?
...

Am zis ca „ ar trebui ” deshi, shtiu ca e iluzoriu spre absurd ... insa ar merita una ca asta.
Sa fie de rasul mapamondului.... sa se autoimpoziteze si amendeze intre ei 


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 14 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5405

victor s a scris:

plecatul nu este o solutie, din punctul meu de vedere, ...

Da Victor ... din punctul tau de vedere insa daca ai shti catzi au plecat, adica au emigrat, deshi aveau o situatzie buna aici, cred ca tzi-ai schimba opinia.


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 14 ani
   
CORNEL V.
apicultor

Din: Tg-Carbunesti:Gorj
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 432

adi hodis a scris:


CORNEL V. a scris:

...
Crezi ca daca tu pleci,eu plec, x, y, z,pleaca,pe ei ii intereseaza de noi ?
...

Am zis ca „ ar trebui ” deshi, shtiu ca e iluzoriu spre absurd ... insa ar merita una ca asta.
Sa fie de rasul mapamondului.... sa se autoimpoziteze si amendeze intre ei 


Asa ar merita ,las' ca trecem noi si peste asta.


_______________________________________
Cornel   0733691021

pus acum 14 ani
   
katilinus
apicultor

Din: Iasi
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 83
eu nu inteleg un lucru: suntem (deci ma numar si pe mine) tot mai nemultumiti de conducere/sistem/preturi/conditii dar singurul lucru pe care il facem (iar ma implic si pe mine) e sa ne plangem si sa induram mai departe mizeriile. Oare de ce nu ne-am mobiliza putin si sa facem putin valuri? chiar daca poate la prima vedere nu au nici un efect. ce-ar fi daca 50% din cei care au stupi de pe forumul asta ar lua cate o fam. de albine si ar pleca la protest in Bucuresti? sau daca toti ciobanii ar lua cate o oaie/capra si ar pleca spre capitalai (dar actiune organizata.... nu pleci de unu singur cu capra'n Bucuresti) sau daca camionagiii ar bloca 2-4-6 zile intrarile in orase?
sau... sa ne mobilizam sa nu intram 1 luna in hypermarketuri? atunci sa vezi reduceri si respect pt client (iar nu vb de 1-100 persoane; vb de o actiune la nivel de tara).


_______________________________________
"Being a Christan is less about cautiously avoiding sin than about courageously and actively doing God's will."
— Dietrich Bonhoeffer

pus acum 14 ani
   
victor s
apicultor

Din: ploiesti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1044
greu, foarte greu....dar nu imposibil !
    mamaliga explodeaza mai rar ca vulcanul !
i-mi pare rau sa spun asta dar adevarul trebuie spus pe fata si nu bagat sub pres!


_______________________________________
aceeasi apa care misca moara, o si distruge

pus acum 14 ani
   
MyBees
apicultor

Din: Bucuresti/Dambovita
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 365

arcristi a scris:


- daca ai deja un anumit nr de familii, eu zic ca nu-mi mai trebuiesc banii strainilor, mai ales ca prin contracte se fac coproprietari cu tine pe cel putin 5 ani, inclusiv coproprietari pe terenul declarat;


salutare. eu sunt xtrem de curios. ati putea sa imi spuneti unde ati gasit aceasta clauza? daca nu va este cu suparare. bineinteles...


_______________________________________
Daca vantul nu sufla in panze... vasleste! 
---
Pozele mele: Flickr

pus acum 14 ani
   
MyBees
apicultor

Din: Bucuresti/Dambovita
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 365
Adi, ma adresez tie ca tu ai deschis topicul si nu numai din acest motiv.

Eu sunt unul din cei care mi se urca la cap cand aud de temeri si retineri in a accesa fondurile astea. Fonduri pe care spunem ca sunt "bani primiti gratis" dar o minima informare ne-ar arata ca le platim cu varf si indesat. Le platim, noi toata natia asta, le platim si le vom plati, indiferent daca ne vom folosi noi de ele sau altcineva.
Inafara de faptul ca mi se urca repede la cap, pe subiectul asta am si un dar aparte de a-mi atrage antipatii atunci cand ma aprind(si nu numai atunci), asa ca...

Nu imi permit sa iti dau sfaturi, doar iti spun ce as face eu in locul tau. As lua maine la puricat toata documentatia proiectelor care pot fi accesate si pentru apicultura, as citi si as rasciti pana le inteleg exact si as trage apoi concluzia daca m-ar urmari cineva cu flinta sa imi ia banii sau pamanturile...
Tu singur esti cel care poate sa traga o concluzie si sa decizi daca merita "riscul". Din cat am citit pe forum spus de tine si despre tine, din cat mi-am dat seama in cele cateva ore cat te-am avut in fata(ma rog... mai in lateral asa... ) nu ai avea vreun motiv pentru care sa nu poti beneficia de finantarea respectiva si pe care sa o folosesti cu cap si cu succes.

Ii intreb pe cei care arunca spre fonduri cu tamaie si usturoi, vedeti o alternativa mai buna daca nu ai finantarea necesara si vrei sa te dezvolti? A... am banii, ok... e mai bine sa merg pe banii mei si sa fiu eventual mai relaxat(cu toate ca eu i-as putea folosi pe ai mei la altceva, nu?)

Vi se pare mai "linistitor" si lipsit de riscuri sa te finantezi de la banci? Sau de la camatari(daca nu ma insel, exista pe forum un exemplu bun in acest sens)

Ce ziceti de varianta ca apicultorii romani sa se intrebe ca e laie sau balaie si maine poimaine sa ne trezim ca marii "apicultori romani" sunt ba fracezi, ba nemti, ma chinezi, ba arabi?
De exemplu, stiti cate din fermele de pasari, lasate de noi de izbeliste sau prapadite, apartin acum cetatenilor de origine mulsulmana? stiti cat de moderne acum sunt si toate acestea facute cu bani europeni? Credeti ca lor le-a mirosit a pucioasa banul de la ue(poftim, cu litere mici, ca sa mai castig ceva simpatie...)?

Vrem dezvoltare serioasa? Vrem ferme adevarate, cu sute, mii de stupi? vrem tehnologie? vrem zone melifere? pai fara bani putem sa spunem pa. Si peste cativa ani, cu cei cateva sute de stupi ai nostri vom ramane la stadiul de hobby. Si in hobby bagi bani, nu scoti(cum bine zicea cineva pe un alt subiect )

Noi avem o vorba ca "concurenta te ajuta"... Vax. Concurenta musca din tine, taticu... si se lasa cu sange pe pereti. Peste cativa ani, concurenta va fi formata din cei care azi se ingramadesc la banii europeni si care vor reusi sa si faca ceva cu ei. Si astia vor musca din noi, cei care acum stam in fata banilor, cu musetelu'n mana si recitam "ma iubeste -  nu ma iubeste" ...

PS. Pe alocuri, mi-a mai scapat cate un "noi" cand ma refeream la apicultori. Nu bagati asta in seama ca nu ma consider inca apicultor, dar mi s-a parut ca suna mai bine.

Modificat de MyBees (acum 14 ani)


_______________________________________
Daca vantul nu sufla in panze... vasleste! 
---
Pozele mele: Flickr

pus acum 14 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5405

MyBees a scris:

Adi, ma adresez tie ca tu ai deschis topicul si nu numai din acest motiv.
... acum stam in fata banilor, cu musetelu'n mana si recitam "ma iubeste -  nu ma iubeste" ...


Nu te contrazic ... insa dupa cum mi-am expus temerile ... tare mult mi-as dori ca atunci, in momentele „delicate ” in fatza organului ( stii matale ) ... sa pot miza pe petala cu „nu ma iubeshte  ” ( la figurat ) ... adica nu pe mine ci banii 

Documentatzia am studiat-o ... dar fara sa vreau am „studiat ” parte din chestii delicate ... si inca nu-s persoana juridica ... insa altzii sint si sa-ti auda urechile ... neshte chestii ... sa vezi cum ti se fac ochii ...

Nu fondurile sint problema, ele imi fac cu ochiu' ... buba e meteahna romaneasca ...

Modificat de adi hodis (acum 14 ani)


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 14 ani
   
MyBees
apicultor

Din: Bucuresti/Dambovita
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 365
Pai tocmai asta spun... lasa-i pe altii de la care auzi "neste chestii" si care intre timp(multi dintre ei) isi indeasa banii in buzunare...
Ia o decizie inteleapta dar tinand cont ca binele ti-l vrei tu si familia ta. Si parte din prieteni, daca ai parte de ei...   eu marturisesc ca nu prea am

Eu am o vaga banuiala ca somnul e la fel, fie ca e vorba de banii tai fie ca e vorba de bani din alta parte.(sa mai zic nepurtatori de dobanzi si nereturnabili?) Eu unul uite ca imi dau arama pe fata si imi marturisesc egoismul. Ma doare de banul meu inmiit mai rau decat al altuia... 

Modificat de MyBees (acum 14 ani)


_______________________________________
Daca vantul nu sufla in panze... vasleste! 
---
Pozele mele: Flickr

pus acum 14 ani
   
victor s
apicultor

Din: ploiesti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1044
simpatia mea ti-ai atras-o demult MyBees...prin felul direct de a fi, lucru pe care-l apreciez cel mai mult la un om !
fara ocolisuri si direct pe problema ! observi ca in final , suntem pe aceeasi lungime de unda, decat modul de exprimare difera!
sanatate i-ti doresc toate cele bune
 
p.s.   cateodata ai nevoie de un dus rece (ma refer la persoana mea)


_______________________________________
aceeasi apa care misca moara, o si distruge

pus acum 14 ani
   
alt stupar
CLUB STUPARITUL

Din: Jud. Arad
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 2312

MyBees a scris:

Adi, ma adresez tie ca tu ai deschis topicul si nu numai din acest motiv.

Eu sunt unul din cei care mi se urca la cap cand aud de temeri si retineri in a accesa fondurile astea. Fonduri pe care spunem ca sunt "bani primiti gratis" dar o minima informare ne-ar arata ca le platim cu varf si indesat. Le platim, noi toata natia asta, le platim si le vom plati, indiferent daca ne vom folosi noi de ele sau altcineva.
Inafara de faptul ca mi se urca repede la cap, pe subiectul asta am si un dar aparte de a-mi atrage antipatii atunci cand ma aprind(si nu numai atunci), asa ca...

Nu imi permit sa iti dau sfaturi, doar iti spun ce as face eu in locul tau. As lua maine la puricat toata documentatia proiectelor care pot fi accesate si pentru apicultura, as citi si as rasciti pana le inteleg exact si as trage apoi concluzia daca m-ar urmari cineva cu flinta sa imi ia banii sau pamanturile...
Tu singur esti cel care poate sa traga o concluzie si sa decizi daca merita "riscul". Din cat am citit pe forum spus de tine si despre tine, din cat mi-am dat seama in cele cateva ore cat te-am avut in fata(ma rog... mai in lateral asa... ) nu ai avea vreun motiv pentru care sa nu poti beneficia de finantarea respectiva si pe care sa o folosesti cu cap si cu succes.

Ii intreb pe cei care arunca spre fonduri cu tamaie si usturoi, vedeti o alternativa mai buna daca nu ai finantarea necesara si vrei sa te dezvolti? A... am banii, ok... e mai bine sa merg pe banii mei si sa fiu eventual mai relaxat(cu toate ca eu i-as putea folosi pe ai mei la altceva, nu?)

Vi se pare mai "linistitor" si lipsit de riscuri sa te finantezi de la banci? Sau de la camatari(daca nu ma insel, exista pe forum un exemplu bun in acest sens)

Ce ziceti de varianta ca apicultorii romani sa se intrebe ca e laie sau balaie si maine poimaine sa ne trezim ca marii "apicultori romani" sunt ba fracezi, ba nemti, ma chinezi, ba arabi?
De exemplu, stiti cate din fermele de pasari, lasate de noi de izbeliste sau prapadite, apartin acum cetatenilor de origine mulsulmana? stiti cat de moderne acum sunt si toate acestea facute cu bani europeni? Credeti ca lor le-a mirosit a pucioasa banul de la ue(poftim, cu litere mici, ca sa mai castig ceva simpatie...)?

Vrem dezvoltare serioasa? Vrem ferme adevarate, cu sute, mii de stupi? vrem tehnologie? vrem zone melifere? pai fara bani putem sa spunem pa. Si peste cativa ani, cu cei cateva sute de stupi ai nostri vom ramane la stadiul de hobby. Si in hobby bagi bani, nu scoti(cum bine zicea cineva pe un alt subiect )

Noi avem o vorba ca "concurenta te ajuta"... Vax. Concurenta musca din tine, taticu... si se lasa cu sange pe pereti. Peste cativa ani, concurenta va fi formata din cei care azi se ingramadesc la banii europeni si care vor reusi sa si faca ceva cu ei. Si astia vor musca din noi, cei care acum stam in fata banilor, cu musetelu'n mana si recitam "ma iubeste -  nu ma iubeste" ...

PS. Pe alocuri, mi-a mai scapat cate un "noi" cand ma refeream la apicultori. Nu bagati asta in seama ca nu ma consider inca apicultor, dar mi s-a parut ca suna mai bine.

Bingo!
vroiam sa mai adaug cate ceva... dar chiar nu am ce... cam asta este o analiza obiectiva a ceea ce este in "piatza" fondurilor structurale


_______________________________________
albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine...

pus acum 14 ani
   
alt stupar
CLUB STUPARITUL

Din: Jud. Arad
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 2312
Ba da, am mai gasit ceva de adaugat:
deci daca da Domnu` si intru pe finantare, va trebui sa ma dezvolt conform planului de afaceri. Si ? pai ce, aia-i dezvoltare ??? Poate tentativa de dezvoltare... in anii astia care vin daca nu erau banii aia nu ma dezvoltam ? Sau doar cu atat cat mi-am luat acolo angajamentul sa ma dezvolt ? Bleah, ar insemna sa bat pasul pe loc!
Apoi: pun raul inainte - pai daca Doamne-fereste se intampla nedorite in anii care vin atunci am o problema. O problema infinit mai mare decat grija de ce zic aia pusi de U.E. Asta ar fi ultima mea grija... de ei!
Si nu de grija UE am impartit cosarile cu oua impartind otzara riscul...
Uitati... Don Basil, Apislav... asti-mi vin acum in minte... ia vedeti de parerea lor... ati auzit sa blesteme ziua in care au depus dosaru` ??? I-a jegmanit organu` rau in anii astia... doar asa ca or castigat proiecte ???


_______________________________________
albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine...

pus acum 14 ani
   
florinapi
apicultor

Din: din Lugoj
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 107
Cand s-au dat bani de la SAPARD mi-a fost teama sa ma bag,la altii nu.

Am luat bani pe masura 112 inca de la prima sesiune.Trebuie respectat planul de afaceri,in rest nu sunt probleme.
Sar putea sa apara probleme la cei care s-au bagat la masura si au 17 stupi in gradina,nu stiu apicultura,nu au logistica etc.,sunt si din astia.
Deocamdata nu ma belit nimeni.Nu am platit nici un inpozit,dar daca sar pune problema,cred ca mas obisnui si cu asta.
Ceva probleme la DSV dar nu de natura sa nu poata fi depasite,incerc sa fiu in regula, atat cat se poate.

Cred ca ar trebui sa ne batem capul mai mult cum sa facem ceva,decat cum sa nu facem.

Care vrea sa se tina serios de treaba nu cred ca are de ce sa-si faca probleme.

In ori ce caz,eu cred ca banii primiti ar trebui folositi toti,nu numai30%, pentru desvoltare si nu pentru concedii.


pus acum 14 ani
   
pst_claudiu
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 17
Am atasat o anexa care prevede clar ce obligatii are beneficiarul in derularea finantarii pe masura 141.Acum fiecare trage concluziile!
De exemplu
"Beneficiarul se obligă să înregistreaze în primii trei ani o creştere de 20% a producţiei agricole destinate comercializării şi să crească dimensiunea economică a exploataţiei agricole cu minim 3 UDE, faţă de situaţia iniţială prezentată în Planul de afaceri.
În cazul nerespectării acestei obligaţii Decizia de finanţare nu va mai fi valabilă pentru anii de execuţie IV şi V, iar APDRP nu va mai acorda primele corespunzătoare acestor ani,  cu exceptia situatiei cand neconformitatea planului de afaceri a fost determinata de cauze independente de vointa beneficiarului, definite ca fiind cauze de forta majora(seceta prelungita, furtuni, etc.) pentru care se intocmesc dosare de catre comisiile locale de specialitate, constituite in acest scop."
Aici una e sa pleci de la 20 de stupi si sa ajungi la 24(20%) si alta e sa pleci de la 100 si sa ajungi la 120(20%) cu 1500 de euro pe an.

si:

"4(7) Beneficiarul are obligaţia să ţină înregistrări contabile în conformitate cu legislaţia în vigoare, în funcţie de forma de organizare. "
Aici fiecare alege: fie plateste un contabil, fie o tine el si invata ce e activ, pasiv da s-ar putea sa se lase de apicultura si sa se apuce de contabilitate.

Va salut!


pus acum 14 ani
   
MyBees
apicultor

Din: Bucuresti/Dambovita
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 365
@ altstupar: sunt multe, foarte multe de adaugat...

de exemplu o alta angoasa pe care o sesizez, este de fapt una din marile oportunitati de care ar trebui sa beneficiem. Faptul ca cineva se va tine de noi sa cream si respectam un business plan.

Parerea mea este ca in momentul de fata, o alta mare problema pe care o avem este lipsa unei culturi de business(de unde dupa 60 de ani de comunism, si douazeci de debandada?). Nu stim sa facem din apicultura o afacere. Si oamenii astia cam asta vor. Sa facem o afacere viabila pe banii lor(care sunt de fapt ai nostri, sa nu uitam)

Cine se teme de faptul ca cineva te va "obliga" sa concepi si sa duci la bun sfarsit un plan de afaceri, nu stie cat te costa in zilele noastre sa inveti sa faci afaceri(bani, bani, bani. nopti nedormite sau dormite cu capul pe un colt de birou, ratat si luat de la capat. de la zero de multe ori. si cand din 10 incercari reusesti cu una, te incadrezi in normal. te poti sonsidera castigator...)
Se spune ca in momentul in care apare un antreprenor, apar instantaneu si 3 consultanti gata sa ii ia banii. Experienta mea, e adevarat nu foarte mare, m-a convins de mult de lucrul asta.

Ori, acum avem ocazia ca cineva sa ne ofere niste bani si in acelasi timp sa ne ofere si consultanta. Ambele gratuite si nereturnabile, domnii mei... Finantatorul este si consultantul nostru. Adica vom avea pe cineva care sa ne mane de la spate: "Baaai, scoala-te ba... ca ai treaba", "Baaai... lasa bericioaica, baiii... ca ai treaba la albine....", "Baiii pleaca azi in pastoral ca daca pleci maine pierzi 'enspe kile de miere si poate nu iti iese planul" si vin peste tine si te iau la intrebari "ce ai facut cu banii de la mine?"
In fine, cred ca omul face cele mai multe lucruri atunci cand lucreaza sub presiune...

Rezultatul care ar fi dupa cativa ani? Va apare un anumit numar de apicultori profesionisti, care vor sti sa faca business in apicultura, nu sa stie doar sa conduca un tractor cu saptej de stupi pana la salcam, sa ridice patru caturi o data, sa.... scarme-n fund o matca si etc, etc... Astea toate le faci daca vrei de placere, daca vrei o afacere... trebuie in primul rand sa inveti sa o faci si mai ales, sa ai cu ce sa o faci.

Si foarte multi de pe acest forum stiu sa faca apicultura(altii, dar cred ca ceva mai putini, stiu bineinteles sa o faca si profitabila, dar nu de acestia discutam)Acest enorm avantaj, in cativa ani nu va mai exista... Pentru ca intre timp au fost invatati si altii sa o faca...

Ehe... peste cativa ani... ce vor plange dupa niste bani pentru care ar plati dobanzi uriase, insa nu ii vor mai gasi...

noi sa fim sanatosi si sa ne auzim cu bine peste cativa ani...

Modificat de MyBees (acum 14 ani)


_______________________________________
Daca vantul nu sufla in panze... vasleste! 
---
Pozele mele: Flickr

pus acum 14 ani
   
katilinus
apicultor

Din: Iasi
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 83
@pst_claudiu:
faci o mica confuzie. Numarul de stupi (declarati) trebuie sa creasca cu 3 UDE. Asta inseamna ca daca pleci de la 25 de stupi (2UDE) trebuie sa ajungi la ~70 (2+3UDE)


_______________________________________
"Being a Christan is less about cautiously avoiding sin than about courageously and actively doing God's will."
— Dietrich Bonhoeffer

pus acum 14 ani
   
proapis13
apicultor

Din: Turnu-Severin
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2834

pst_claudiu a scris:

Am atasat o anexa care prevede clar ce obligatii are beneficiarul in derularea finantarii pe masura
Aici una e sa pleci de la 20 de stupi si sa ajungi la 24(20%)


Daca dupa tot ce ai citit ai intzeles doar lucrul asta
mergi matale shi te mai documenteaza,da de data
asta sa o faci mai bine capisci???  
salve 


_______________________________________
activitate la urdinish shi miere in cat

pus acum 14 ani
   
proapis13
apicultor

Din: Turnu-Severin
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2834
arcristi a scris:


- daca ai deja un anumit nr de familii, eu zic ca nu-mi mai trebuiesc banii strainilor, mai ales ca prin contracte se fac coproprietari cu tine pe cel putin 5 ani, inclusiv coproprietari pe terenul declarat;

Ce visezi noaptea ne mintzi pe noi ziua??
Sau shi pentru tine ca pentru multzi altzii shi strugurii coptzi sunt...acri??
salve 

ps 

Modificat de proapis13 (acum 14 ani)


_______________________________________
activitate la urdinish shi miere in cat

pus acum 14 ani
   
Nebunu_R
apicultor

Din: Bucuresti/Fundulea/Nana
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 147
Salut!
Cand am inceput cursul de apicultor (in Bucuresti), dl L. Rosu ne-a zis asa: Romania va inapoia banii primiti de la UE fie ca noi accesam fondurile, fie ca nu. In timp, banii vor veni din ce in ce mai putini.
Am un prieten care si-a luat prin SAPARD utilaje agricole de milioane de lei.
Atat timp cat stii ce e in contractul semnat nu mi se pare nimic rau.


_______________________________________
"Niciodata sa nu te certi cu un nebun, lumea s-ar putea sa nu-si dea seama care este diferenta dintre voi." - E. A. Murphy

pus acum 14 ani
   
balanescuadrian
apicultor

Din: Buzau
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2731

pst_claudiu a scris:

"4(7) Beneficiarul are obligaţia să ţină înregistrări contabile în conformitate cu legislaţia în vigoare, în funcţie de forma de organizare. "
Aici fiecare alege: fie plateste un contabil, fie o tine el si invata ce e activ, pasiv da s-ar putea sa se lase de apicultura si sa se apuce de contabilitate.Va salut!


prietene esti contabil si te-ai dat de gol!

te poti inrefgistra ca PFA si deci nu va fi nevoie sa stii ce este Activ si Pasiv..ci doar care sunt venituri si cheltuieli! faci diferenta intre ele si vezi daca ai iesit pe profit sau pierdere!


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
pst_claudiu
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 17
Ca sa intelegeti voi ce vreti ca eu poate nu stiu sa numar am atasat un link de unde se descarca ghidul solicitantului si in ghid spune asa:
"După o perioadă de trei ani de la acordarea sprijinului se verifică respectarea cerintelor
minime din Planul de afaceri depus initial la solicitarea sprijinului. La această dată,
solicitantul trebuie să demonstreze că fată de situatia initială a activitătii precizată în Planulde afaceri:

productia agricolă obtinută destinată comercializării înregistrează o crestere de 20%;
si
dimensiunea economică a exploatatiei agricole creste cu minim 3 UDE."

Unitatea de dimensiune economică (UDE) reprezintă unitatea prin care se exprimă dimensiunea economică a unei exploatatii agricole determinată pe baza marjei brute standard a exploatatiei (Decizia Comisiei nr. 85/377/CEE). Valoarea unei unităŃi de dimensiune economică este de 1.200 Euro.

STABILIREA DIMENSIUNII ECONOMICE A FERMEI - ANUL 0 STRUCTURA CULTURILOR SI CALCUL UDE

Stupi 0,083



Pentru Proapis13 te-as ruga sa fii mai rezervat in raspunsurile pe care le dai si sa dai dovada de mai mult respect fata de cei care posteaza.Nu detine nimeni adevarul absolut si nu vreau sa transform topicul existent in altceva.Vad ca pana acum nu ai venit cu nimic petopicul asta.


pus acum 14 ani
   
proapis13
apicultor

Din: Turnu-Severin
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2834
psssst,claudiu??

Tu trebuie sa incepi exploatatzia cu minim 2 UDE
Tzinind cont ca un stup=0,083UDE rezulta ca tu ai
nevoie de aproximativ 25 stupi
25x0,083=2,075 UDE

dimensiunea economică a exploatatiei agricole creste cu minim 3 UDE.\"

3UDE=vreo 37 de stupi
37+25=62 stupi
Mie unul cand am depus actele pentru accesarea Masurii 141,
in planul de afaceri mi-au facut calculul ca trebuie sa ajung
de la 27 fam in anul 1 lasfarshitul anului 3 la 67 fam de albine
,lucru pe care trebuie sa-lindeplinesc pentru a fi eligibil
pentru urmatorii2 ani

Ai scris ca;,,.Vad ca pana acum nu ai venit cu nimic pe topicul asta.''

Aici nu dar acolo unde s-a scris despre Masura 141 am scris destule
pe unii chiar i-am ajutat cu un sfat sau o sugestie chiar pe ultima
suta de metri - unul dintre beneficiarii sfaturilor mele shi care le-a
urmat cand de la el de la Consultanta nu se mai intrezarea nici-o sansa
este Balabebe potzi sa-l intrebi

Am cerut respect - am oferit respect,daca te ofuscheaza chestia asta
afla ca vei fi tratat ca atare de comunitatea in care tocmai ai intrat

salve 


_______________________________________
activitate la urdinish shi miere in cat

pus acum 14 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5405

Nebunu_R a scris:

Salut!
Cand am inceput cursul de apicultor (in Bucuresti), dl L. Rosu ne-a zis asa: Romania va inapoia banii primiti de la UE fie ca noi accesam fondurile, fie ca nu. In timp, banii vor veni din ce in ce mai putini.
...

Salut Nebunu_R -ule
Un raspuns cat de cat in ton cu titlul topicului.
Si Florinapi a mai zis cate ceva.

Greu se mai strecoara informatzii utile fratzilor ... ca una e sa dezbatetzi ce shtim ... shi alta ce e  ” dincolo ”  de cortina ... ce nu prea shtim.

Deci suspiciunea mea se cam adevereshte ... la „ ai noshtri ” shtiam ca trebuie sa dau ... dar voi/vom da si coanei EU.

Numa' oleaca-i rau ... si iar nu-i bine 


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 14 ani
   
mihaistuparu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 84

CORNEL V. a scris:

Nici eu nu cred ca vine cineva sa-ti ofere o carca de bani fara un interes cat de mic.

Cu atatea colonii disparute in S.U.A. si in vestul Europei cererea de miere fiind mai mare decat oferta si normal au inceput sa se axeze mai mult spre estul Europei.

Credeti ca s-a gandit U.E.,"ba, ia sa le dam romanilor niste bani ca sunt si ei amarati"?

Eu zic ca nu!

S-au axat pe faptul ca suntem o tara mai saraca si pe potentialul melifer care nu este valorificat decat in proportie de 50 %.

Parerea mea.

salutare domnilor cred ca este valorificat 10 %.


pus acum 14 ani
   
CORNEL V.
apicultor

Din: Tg-Carbunesti:Gorj
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 432
Am spus 50 % dupa o emisiune tv in care era invitat domnul Mates si dumnealui a spus-o.

_______________________________________
Cornel   0733691021

pus acum 14 ani
   
alexclau
apicultor

Din: Caracal, Olt
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 85

MyBees a scris:

@ altstupar: sunt multe, foarte multe de adaugat...

de exemplu o alta angoasa pe care o sesizez, este de fapt una din marile oportunitati de care ar trebui sa beneficiem. Faptul ca cineva se va tine de noi sa cream si respectam un business plan.

Parerea mea este ca in momentul de fata, o alta mare problema pe care o avem este lipsa unei culturi de business(de unde dupa 60 de ani de comunism, si douazeci de debandada?). Nu stim sa facem din apicultura o afacere. Si oamenii astia cam asta vor. Sa facem o afacere viabila pe banii lor(care sunt de fapt ai nostri, sa nu uitam)

Cine se teme de faptul ca cineva te va "obliga" sa concepi si sa duci la bun sfarsit un plan de afaceri, nu stie cat te costa in zilele noastre sa inveti sa faci afaceri(bani, bani, bani. nopti nedormite sau dormite cu capul pe un colt de birou, ratat si luat de la capat. de la zero de multe ori. si cand din 10 incercari reusesti cu una, te incadrezi in normal. te poti sonsidera castigator...)
Se spune ca in momentul in care apare un antreprenor, apar instantaneu si 3 consultanti gata sa ii ia banii. Experienta mea, e adevarat nu foarte mare, m-a convins de mult de lucrul asta.

Ori, acum avem ocazia ca cineva sa ne ofere niste bani si in acelasi timp sa ne ofere si consultanta. Ambele gratuite si nereturnabile, domnii mei... Finantatorul este si consultantul nostru. Adica vom avea pe cineva care sa ne mane de la spate: "Baaai, scoala-te ba... ca ai treaba", "Baaai... lasa bericioaica, baiii... ca ai treaba la albine....", "Baiii pleaca azi in pastoral ca daca pleci maine pierzi 'enspe kile de miere si poate nu iti iese planul" si vin peste tine si te iau la intrebari "ce ai facut cu banii de la mine?"
In fine, cred ca omul face cele mai multe lucruri atunci cand lucreaza sub presiune...

Rezultatul care ar fi dupa cativa ani? Va apare un anumit numar de apicultori profesionisti, care vor sti sa faca business in apicultura, nu sa stie doar sa conduca un tractor cu saptej de stupi pana la salcam, sa ridice patru caturi o data, sa.... scarme-n fund o matca si etc, etc... Astea toate le faci daca vrei de placere, daca vrei o afacere... trebuie in primul rand sa inveti sa o faci si mai ales, sa ai cu ce sa o faci.

Si foarte multi de pe acest forum stiu sa faca apicultura(altii, dar cred ca ceva mai putini, stiu bineinteles sa o faca si profitabila, dar nu de acestia discutam)Acest enorm avantaj, in cativa ani nu va mai exista... Pentru ca intre timp au fost invatati si altii sa o faca...

Ehe... peste cativa ani... ce vor plange dupa niste bani pentru care ar plati dobanzi uriase, insa nu ii vor mai gasi...

noi sa fim sanatosi si sa ne auzim cu bine peste cativa ani...


Sanatate si la multi ani.
Apropo de apicultori profesionisti. Credeti ca putem avea in Romania apicultori profesionisti? As dori sa-l vad si eu pe acela. M-as gandi oarecum la Dl. Pupemea sau poate si la altii care au familii multe (mai multe), pentru care am o deosebita stima, dar tot o apicultura de amatori practica. Deocamdata mierea o extrag tot "la fata locului", tot cu cutitu curata rama etc. Credeti ca folosind banii UE putem ajunge sa cumparam instalatii de extragere pe care le vedem in UE, camioane de transport ca in UE etc.
Si atentie oameni buni: NU AVEM BAZA MELIFERA CU SUTE DE HECTARE UNDE SA DUCEM 1000-2000-3000 DE FAMILII SI SA FIM SIGURI CA FACEM PRODUCTIE. Daca visam sa avem ferme ca in SUA, Australia etc trebuie sa avem si fermieri care sa ne invite sa le polenizam culturile. La noi fermierii sunt in stare sa-ti distruga munca numai asa "SA MOARA CAPRA VECINULUI". Cati fermieri ati vazut dv sa vina si sa faca o oferta de colaborare? Mai degraba va inlatura decat sa va invite. Vedeti ce s-a intamplat cu un coleg de-al nostru cand s-a stabilit intr-o localitate. "Aoleo a venit unul sa se pricopseasca- sa-l gonim ! ". (nu mai insist)
Cum este cu apicultura profesionista in Romania?

salutaresi LA MULTI ANI IOANE !!


pus acum 14 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5405

alexclau a scris:

...
La noi fermierii sunt in stare sa-ti distruga munca numai asa "SA MOARA CAPRA VECINULUI".
...
Cum este cu apicultura profesionista in Romania?

Pai ce exemplu mai bun este decat propria-mi patzanie ? ... aici la mine acasa ... nu in zona straina!
Si mai sint cazuri ... multe 
„ Minunatzi-va !!!” ... de la mijlocul paginii incepe ... povestea

Modificat de adi hodis (acum 14 ani)


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 14 ani
   
pst_claudiu
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 17
Ca sa trag o concluzie a topicului pentru ca vad ca se indeparteaza de la titlu, "dincolo de cortina " nu e nimic.Fondurile europene sunt sa te ajute, daca te incadrezi si poti sa le iei nu vad de ca nu ai incerca. 7500 de euro nu ti-i da nimeni, iar daca sa spunem 500 de euro, hai 1000 sunt "mancati" de birocratie prin taxe, comisioane si altele tot raman 6500 - 7000 care nu ti-i da nimeni degeaba si mai e o vorba: "Ii iei, nu-i dai".Dincolo de cortina este apicultorul care va trece printr-o experienta ce tine si de management, iar cine va reusi va avea toti banii, cine nu va avea doar 3 ani, tine doar de fiecare apicultor, de experienta lui, de capacitatea lui de a respecta un plan de afaceri si o legislatie.

Cred ca mai inspirat ar fi deschiderea unui topic in care fiecare apicultor care a accesat fonduri europene printr-o masura sau alta sa-si impartaseasca experienta dupa etapa accesarii fondurilor(plati, fiscalitate, verificari), ca o concluzie trasa in 2013-2014 dupa terminarea celor 5 ani de derulare a proiectului.


pus acum 14 ani
   
victor s
apicultor

Din: ploiesti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1044
s-ar putea sa ramai surprins, dar totusi am gasit un asemenea fermier la mine in prahova ce i-s- cheama prietenii apicultori (tot din judet), ba chiar le creaza si unele facilitati cum ar fi loc de pavilion in interiorul culturii, insamantare esalonata (la floaerea soarelui, cu aprox o sapt)
     dar ce-i drept, sunt foarte rare cazurile, daca nu chiar unic...
DAR EXISTA, SI SE AFLA PRINTRE NOI !
P.S.  o sa-i fac o poza cand o sa-l prind , sa-l cunoasca tot poporul !
apicultorii din alunis-prahova stiu ei despre cine e vorba!

Modificat de victor s (acum 14 ani)


_______________________________________
aceeasi apa care misca moara, o si distruge

pus acum 14 ani
   
pop
apicultor

Din: Lugoj, 25.06.1951
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 312
Este o greseala ca cei tineri sa nu acceseze M112( si tot ce se va putea lua dupa 2013), parerea mea.Aceasta daca vor sa -si castige existenta din apicultura, sa creeze 2-3 locuri de munca ptr fam lor.Cand s-au dat tot feluri de lucruri cu buletinul, utile si inutile , cei mai multi nu au avut retineri, platind in final obiectul de 3-4 ori.Daca vom fi sanatosi , peste 5 ani unii vor avea o oarecare situatie financiara ,iar altii vor scrie pe forum despre  albine ca hobby.Succes tuturor.pop

_______________________________________
orice este mai mult decat nimic!

pus acum 14 ani
   
MyBees
apicultor

Din: Bucuresti/Dambovita
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 365
Salutare si la Multi Ani Ioni si Ionele,

@alexclau

Da, nu am nicio indoiala ca “putem avea in Romania apicultori profesionisti” Ca mare parte din acestia vom fi noi romanii, sau alte natii, am oarecare indoieli. Si cred ca de fapt acum se fac cartile. Si este decizia noastra daca dorim sa intram in joc sau sa ramanem chibiti. Daca insa ne dorim sa facem parte din jocul asta, cred ca ar trebui sa intram acum pana nu se impart asii.

Da, eu cred ca in Romania deja sunt apicultori profesionisti. Nu stiu cati sunt neaparat pe forum, dar cativa tot sunt. Pe Pupe(La Multi Ani! si usor cu cafeaua ca da palpitatii... ) de ex. ca ai pomenit de el… mie imi e greu sa il numesc altfel decat profesionist. Nu stiu cati stupi are si nu stiu daca stie cineva... Din raspunsul lui “ii am pe toti” nu prea m-am dumirit inca A... ca si-ar putea usura munca... asta e alta treaba... Crezi ca el nu isi doreste asta? Oricum, nu de Pupe imi fac eu griji...
Eu nu pot sa nu il consider profesionist pe Pupe, sau pe Valter, sau pe lucky5strike, sau pe Lucian Avram... si cu scuzele de rigoare catre ceilalti ma oresc aici.
A... ca munca lor, a celor care produc miere mai ales, e colosala? asta e alta problema... Stii ce ma distreaza pe mine foarte mult? Sesizez o multime de apicultori, la diferite nivele, care isi fac un tel din a ajunge ca Pupe. Nu am vazut insa ca multi sa se intrebe insa: as fi dispus sa muncesc cum/cat munceste Pupe? Cati oare si-ar raspunde cu DA?

Da, cred ca “folosind banii UE putem ajunge sa cumparam instalatii de extragere pe care le vedem in UE, camioane de transport ca in UE etc” si multe altele. Mai mult decat atat, am putea avea si baza melifera de care vorbesti. Bani sunt pentru toate astea. Este nevoie doar de cineva care sa se inhame sa ii ia si sa ii investeasca cu cap.

Despre fermieri si polenizare ce pot sa spun? Starea lucrurilor de acum este una normala. Trebuie sa tinem cont de faptul ca sunt doar putini ani de cand terenurile au trecut din proprietatea statului in proprietate privata. Unele doar pentru a ramane parloaga.
Hai sa fim seriosi, ce credeti ca reprezinta lipsa impozitarii  pentru apicultura? Ce reprezinta subventionarea anumitor cheltuieli prin PNA? Nu cumva reprezinta un fel de “plata pentru serviciile de polenizare?”  Adica eu statul te incurajez sa cresti/existi pentru a-mi asigura polenizarea culturilor.
Plata de la marii proprietari privati de culturi agricole va veni atunci cand apicultorii vor putea sa o primeasca. Daca eu fermier plantez 400 HA de rapita unde se bulucesc GRATIS de 3 ori mai multi apicultori decat poate suporta suprafata respectiva(dpdv al rentabilitatii apicole) de ce ti-as mai plati? Tu mi-ai plati ceva?
A... sa stau doi ani cu plantatia nepolenizata=recolta mult diminuata... asta e altceva... sa vezi cum pun mana pe telefon si te scot la o cafea....


@adi hodis
Ce pot sa spun… dincolo de stupiditatea unor asemenea oameni?
intr-adevar sunt multe cazuri de genul asta si vor continua sa existe. Legislatia insa exista din cate stiu eu si cu legea in mana va puteati bate cu individul. Solutia este avocatul. Dar cati dintre cei patiti s-au “incurcat cu judecatile”? Nu exista insa alta cale, nimeni nu va face ceva sa ne apere interesele mai mult decat suntem dispusi sa o facem noi.
In cazul tau, am observat ca la un moment dat ioan puiu propunea ceva...  o “actiune in masa”. s-a concretizat ceva?


@victor s
Eu cred ca asemenea oameni vor aparea din ce in ce mai des. Cred ca omul este “un vizionar”, pe langa “omenia” de care da dovada. De multe ori e asa usor sa fii om... e suficient doar sa “nu fii caine”
Omul probabil stie ca prin prezenta albinelor ii creste si lui productivitatea culturii. Si isi asigura de pe acum ceva ce peste cativa ani va gasi mai greu. Relatii stranse cu apicultorul, cu cel care il poate ajuta daca si el il ajuta. Chiar daca mai tarziu tot ii va plati, macar nu va mai cheltui cu telefoanele sa ii caute...

Modificat de MyBees (acum 14 ani)


_______________________________________
Daca vantul nu sufla in panze... vasleste! 
---
Pozele mele: Flickr

pus acum 14 ani
   
victor s
apicultor

Din: ploiesti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1044
dar stii ce am uitat sa spun???
am intalnit si un agronom (nu stiu daca are studii superioare ccu toate ca lumea i-i spune "dom inginer" care spunea ca "la ce-i trebuie lui albine, se descurca si fara borcanul de miere ce-l primeste de la stupar"...
saracul de el, chiar habar nu avea cu cat i-i creste productia dupa o polenizare coresp !
  pt a creea tabloul complet al situatiei, terenurile sunt impartite si constituite in asociatii  conduse de oameni mai mult sau mai putin pregatiti in domeniul agricol, mai mult sau mai putin "sclav al banului"...


cred ca sunt off topic ! daca e nevoie se poate sterge postarea ...


_______________________________________
aceeasi apa care misca moara, o si distruge

pus acum 14 ani
   
gabi bee
apicultor

Din: mizil , 1976
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 158
salutate tuturor ! Stie cineva daca se mai pot depune dosare pt masura 141 in 2011 sau 2012 ? va rog sa ma ajutati cu un raspuns. 

pus acum 13 ani
   
clncatalin
apicultor

Din: Bailesti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 15
conform "Ghidului solicitantului pentru accesarea Masurii 141 "Sprijinirea fermelor agricole de semisubzistenta", la pag.4: "Fondurile nerambursabile pot fi accesate pana in anul 2013".

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la