APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Stefania_h0t
Femeie
24 ani
Salaj
cauta Barbat
24 - 46 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR / FOARTE UTIL INCEPATORILOR  
Autor
Mesaj Pagini: 1
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5405


Această imagine special Gigapan surprinde un pieptene de puiet dintr-o colonie bolnave miere de albine într-un mod care nu au fost puse la dispoziţia publicului larg. Pentru cei noi la apicultura, sau receptiv despre deschiderea unui stup, această panoramă, şi alţii ca el, poate fi folosit pentru a preda apicultori identificarea bolii şi biologie albine.
Aceasta panorama a fost luată la o stupină de carantină a reuşit lângă Newport, Pennsylvania, pentru a studia bolile miere de albina. Cadrul descris în panorama provine de la unul din mai multe colonii de albine nesănătoase în care stupină (Red Hill stupină. stupi bolnave au fost donate de un apicultor comerciale cu sediul în Lewisburg, Pennsylvania, care a fost să doneze mai multe dintre colonii unhealthiest sale la sfârşitul primăverii, astfel încât coloniile ar putea fi monitorizate ca au dezvoltat pe parcursul sezonului. În toate, 7 din cele 8 colonii monitorizate au murit înainte de venirea iernii. colonia supravieţuitor a murit peste iarna.
colonii studiate au fost evaluate la fiecare două săptămâni de peste vara. Cercetatorii ar putea lua diverse măsuri de sănătate colonie - inclusiv estimarea miere de albine adulte populaţiei, cantitatea de puiet (sau albinele tinere, imature) conţinute în colonie, statutul de regină, şi prezenţa de adult miere de albine şi a bolilor de puiet. Mostre de albine adulte au fost luate la fiecare punct de prelevare să cuantifice numărul de acarieni parazite şi agenţi patogeni (cum ar fi boala Nosema) în populaţia.
În timp ce luaţi imaginea Gigapan de cadre miere de albine la Red Hill stupinei nu ajuta direct cu documentarea noastră de declin coloniei, acesta a furnizat un instrument unic şi interactiv prin care biologia de albine şi de puiet de identificare a bolii ar putea fi livrate. Pe acest cadru, există multe exemple din ambele larvelor individuale sănătoase şi nesănătoase puietul, în mod corespunzător şi etichetat bolnave poate servi ca un instrument educaţional revoluţionar.

Modificat de adi hodis (acum 13 ani)


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 13 ani
   
Dila Daniel
Moderator

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3059

ionut vlv a scris:

deja ma ia cu friguri!


_______________________________________
Nu sunt perfect,dar sunt eu insumi si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la