APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Sabina 22 ani
Femeie
22 ani
Bucuresti
cauta Barbat
22 - 60 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / HRANIREA ARTIFICIALA / Alternative la Api-x şi Api-y  
Autor
Mesaj Pagini: 1
ioanpuiu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1060

Dila Daniel a scris:

D.le Ioanpuiu
va rog si pe dvs. sa mutati postarile(sau sa rescrieti)intr-un topic destinat
altor fondante sau turte sau siropuri...cu alte cuvinte,nu este vorba de Apifonda

Mă conformez !
   
         Şmecheria greţoasă, este că cineva a īnregistrat două produse sub denumiri care ne limitează posibilitatea de exprimare:
    - un sirop pt. albine(prefixul "api" din zahăr invertit (termenul "invert" sub denumirea de "Apiinvert"
    - la fel: Api (pt. albine) + fonda ( fondant) = "Apifonda"

Dacă nu cumva există exclusivitate asupra folosirii prefixului api cīt şi asupra formei prescurtate a termenului invertit/inverted/inverti, putem folosi fără restricţii aceste două cuvinte dar numai dacă le scriem cu " a " mic.

Confuziile pot apare uşor, de aceea precizez:
     - orice sirop destinat albinelor, din zahăr invertit, este un apiinvert
     - similar pentru apifonda, care este fondant pt. albine aşa cum este şi Apifonda.

Modificat de ioanpuiu (acum 13 ani)


_______________________________________
May you walk on warm sands !
                                   Ahnassi / TES3

pus acum 13 ani
   
ioanpuiu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1060
Fondant pentru albine , sau cu alte cuvinte, apifonda.
     

Apicultorul care publică această retetă de prparare a turtelor fondante pt. albine, spune că i-a fost transmisă cu multă vreme īn urmă de către  un prieten apicultor care locuieşte īn regiunea Chambery.

api-x şi api-y fondant pentru albine sau alte cuvinte,     care prparare turtelor

24.9KB


_______________________________________
May you walk on warm sands !
                                   Ahnassi / TES3

pus acum 13 ani
   
ioanpuiu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1060
Nu ne plictiseşte cu partea de chimie dar spune că amestecul se īncălzeşte pīnă la 112 gr.C
Amestecul este format din 10 Kg. zahăr, 2litri de apă şi 0,4Kg fondant de patiserie care se adaugă ulterior.

api-x şi api-y partea chimie dar spune că amestecul pīnă 112 este format din kg.

32.4KB


_______________________________________
May you walk on warm sands !
                                   Ahnassi / TES3

pus acum 13 ani
   
ioanpuiu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1060
Odată preparat se tornă īn caserole,

api-x şi api-y odată preparat tornă caserole,

27.8KB


_______________________________________
May you walk on warm sands !
                                   Ahnassi / TES3

pus acum 13 ani
   
ioanpuiu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1060
sau īn pungi, şi este consumat cu plăcere de către albine

api-x şi api-y sau pungi, şi este consumat către albine

26.1KB


_______________________________________
May you walk on warm sands !
                                   Ahnassi / TES3

pus acum 13 ani
   
ioanpuiu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1060

jonny_it a scris:


ioanpuiu a scris:

sau īn pungi, şi este consumat cu plăcere de către albine


Intrebarea e cum il toarna in pungi ... cand se raceste e tare, .. cand e fierbinte se rupe punga.

(Asta din experimentele proprii)


_______________________________________
May you walk on warm sands !
                                   Ahnassi / TES3

pus acum 13 ani
   
ioanpuiu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1060

ioanpuiu a scris:


jonny_it a scris:


ioanpuiu a scris:

sau īn pungi, şi este consumat cu plăcere de către albine


Intrebarea e cum il toarna in pungi ... cand se raceste e tare, .. cand e fierbinte se rupe punga.

(Asta din experimentele proprii)

Ai nevoie de un ajutor la faza asta deoarece spune ca timpul de turnare īn caserole/pungi pentru 45 Kg. de pastă este de aproximativ 10 minute.
La cantităţi mai mici lucrezi mai lejer.


_______________________________________
May you walk on warm sands !
                                   Ahnassi / TES3

pus acum 13 ani
   
ioanpuiu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1060

ioanpuiu a scris:

Reţete pt. zahăr invertit / pe săturate / pt. toata lumea / dar mai ales pt. "nea" Gică

           

           

           


_______________________________________
May you walk on warm sands !
                                   Ahnassi / TES3

pus acum 13 ani
   
Dila Daniel
Moderator

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3059

ioanpuiu a scris:


Dila Daniel a scris:

D.le Ioanpuiu
va rog si pe dvs. sa mutati postarile(sau sa rescrieti)intr-un topic destinat
altor fondante sau turte sau siropuri...cu alte cuvinte,nu este vorba de Apifonda

Mă conformez !
   
         Şmecheria greţoasă, este că cineva a īnregistrat două produse sub denumiri care ne limitează posibilitatea de exprimare:
    - un sirop pt. albine(prefixul "api" din zahăr invertit (termenul "invert" sub denumirea de "Apiinvert"
    - la fel: Api (pt. albine) + fonda ( fondant) = "Apifonda"

Dacă nu cumva există exclusivitate asupra folosirii prefixului api cīt şi asupra formei prescurtate a termenului invertit/inverted/inverti, putem folosi fără restricţii aceste două cuvinte dar numai dacă le scriem cu " a " mic.

Confuziile pot apare uşor, de aceea precizez:
     - orice sirop destinat albinelor, din zahăr invertit, este un apiinvert
     - similar pentru apifonda, care este fondant pt. albine aşa cum este şi Apifonda.

Acum...ca au inregistrat primii,e pur avantajul dansilor.
Noi trebuie totusi sa facem distinctie clara intre nume si/sau produs.

Eu va multumesc de intelegere.


_______________________________________
Nu sunt perfect,dar sunt eu insumi si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.

pus acum 13 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643

ioanpuiu a scris:


         Şmecheria greţoasă, este că cineva a īnregistrat două produse sub denumiri care ne limitează posibilitatea de exprimare:
    - un sirop pt. albine(prefixul "api" din zahăr invertit (termenul "invert" sub denumirea de "Apiinvert"
    - la fel: Api (pt. albine) + fonda ( fondant) = "Apifonda"

Adevarat ati scris - smecherie gretoasa = Apiinvert.
Acest produs are (in substanta uscata) 30 %zaharoza,31 % glucoza si 39 % fructoza.
Nu are absolut nimic invertit in el.Glucoza si fructoza pot sa fie un hidrolizat chior de porumb.Asa-i cand cumparam eticheta.
Apifonda = cel mai nenorocit produs posibil pentru albine,are peste 80 % zahar pudra in compozitie.Puneti asa ceva in stupi si adio cules de salcam.


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 13 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Gica ma sperii rau de tot. Mai sa fie. eu am cumparat 45 de kile de apifonda. Tare mult mi-a placut ca este fina. De regula eu foloseam doar turta facuta din miere doar de salcam si zahar pudra. Pentru ca mierea este foarte scumpa am trecut la ce este in comert. Pana la urma o sa o amestec cu miere de salcam. Oricum uneori eu mai puneam si ceai in turta cu miere sa o mai lungesc.

pus acum 13 ani
   
gusoiu_gigi
apicultor

Din: comuna Batrani Prahova.
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 192

gica a scris:


ioanpuiu a scris:


         Şmecheria greţoasă, este că cineva a īnregistrat două produse sub denumiri care ne limitează posibilitatea de exprimare:
    - un sirop pt. albine(prefixul "api" din zahăr invertit (termenul "invert" sub denumirea de "Apiinvert"
    - la fel: Api (pt. albine) + fonda ( fondant) = "Apifonda"

Adevarat ati scris - smecherie gretoasa = Apiinvert.
Acest produs are (in substanta uscata) 30 %zaharoza,31 % glucoza si 39 % fructoza.
Nu are absolut nimic invertit in el.Glucoza si fructoza pot sa fie un hidrolizat chior de porumb.Asa-i cand cumparam eticheta.
Apifonda = cel mai nenorocit produs posibil pentru albine,are peste 80 % zahar pudra in compozitie.Puneti asa ceva in stupi si adio cules de salcam.


Nene Gica ieu dau Apifonda  de 3 ani si toamna si primavara si multumesc lui doamne,doamne  stupi au iesit din iarna  OK iar anul acesta au fost super dovada sunt aceste poze facute la salcam ..2010..  

api-x şi api-y gica       este că cineva două produse sub denumiri

52.9KB


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
gusoiu_gigi
apicultor

Din: comuna Batrani Prahova.
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 192
si altul,,,,

api-x şi api-y altul,,,,

36.7KB


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
gusoiu_gigi
apicultor

Din: comuna Batrani Prahova.
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 192
si zbor de cules

api-x şi api-y zbor cules

41.6KB


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643
Domn' Bebe,puneai miere de salcam cu zahar pudra asa la ochiometru sa iese consistenta.
Citeste te rog prospectul produsului.Zahar pudra,glucoza si cateva dracii.Daca ai miere in stupi o vor ignora cum ignora blana.Daca se termina rezervele rod si rama nu numai facatura aia nemteasca.
Om trai si vom vedea


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 13 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643

gusoiu_gigi a scris:


Nene Gica ieu dau Apifonda  de 3 ani si toamna si primavara si multumesc lui doamne,doamne  stupi au iesit din iarna  OK iar anul acesta au fost super dovada sunt aceste poze facute la salcam ..2010..  

Un ceferist dupa o viata de dat cu ciocanul in rotile trenurilor care opreau in gara unde era angajat, la pensionare intreaba:
- Spuneti-mi si mie pentru ce am dat cu ciocanul in roti ?
Dupa 30 de ani cu albine intreb si eu :
Spune-mi si mie pentru ce le dai Apifonda si toamna si primavara ?
- pentru stimulare ? -nu are sens,nu face stimulare si sunt alte produse mult mai bune.
- pentru completare ? -nu are sens,sunt alte variante mai bune.
- sa omori albina cu zile facand-o sa secrete invertaza ca sa inverteasca zaharul din produs -aici te cred.De ce sa scoti doua corpuri de miere cand poti sa scoti unul.
Daca doamna ti-ar pune pe masa in loc de paine un amestec umed de faina ar fi bine ?
Daca ar fi si fara sare ar fi mai bine ?
Ma crezi ca asa faci cu albinele ?
O fi bine,n-o fi bine ?


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 13 ani
   
MyBees
apicultor

Din: Bucuresti/Dambovita
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 365

gica a scris:



Spune-mi si mie pentru ce le dai Apifonda si toamna si primavara ?
- pentru stimulare ? -nu are sens,nu face stimulare si sunt alte produse mult mai bune.
- pentru completare ? -nu are sens,sunt alte variante mai bune.


de ce nu ne spuneti si care sunt?


_______________________________________
Daca vantul nu sufla in panze... vasleste! 
---
Pozele mele: Flickr

pus acum 13 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Eu cel putin voi incerca sa pun apifonda. Din pacate am vazut multe retete cu zahar tos umezit. Nu au fost putine expunerile de acest gen. Am vazut si filmulete cum se punea acel zahar. Este adevarat ca era toamna, si poate era si o populatie mai mare. Avea de unde sa piara.

Wagner dupa ce extrage toata mierea caci la ei este mult mai scumpa, pune un hranitor plin cu zahar care a fost umezit cu apa. Il pregateste din timp sa se poata intarii fara posibilitatea de al arunca afara albinele. In momentul in care in stup nu mai este miere, poate si natura nu este darnica albinele vor consuma din acest zahar intarit. Nu-i mai putin adevarat ca este vara, apa este din belsug si populatie pe masura.

Pentru ca este 21 noiembrie poate ca noi ne referim mai mult la perioada care va urma, si nu va fi deloc usoara.


pus acum 13 ani
   
ioanpuiu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1060

balasbebe a scris:

Gica ma sperii rau de tot. Mai sa fie. eu am cumparat 45 de kile de apifonda. Tare mult mi-a placut ca este fina. De regula eu foloseam doar turta facuta din miere doar de salcam si zahar pudra. Pentru ca mierea este foarte scumpa am trecut la ce este in comert. Pana la urma o sa o amestec cu miere de salcam. Oricum uneori eu mai puneam si ceai in turta cu miere sa o mai lungesc.

Īn ianuarie anul ăsta aveam un singur stup, şi la sfatul lui Janese de a-i pune o turtă īn cap - "aşa de...siguranţă" - am cumpărat o cutie de Apifonda şi m-am conformat.  Albinele mele n-au vrut nici măcar să o guste.
Despre experienţa mea cu Apifoda (cu poze datate) am scris aici:
     

Nu am aruncat īncă acea cutie de Apifonda doar pt. că am dat bani pe ea, dar dacă cineva are trebuinţă şi poate să treacă pe la mine, o ofer cu plăcere, e gratis, şi poate mai schimbăm o vorbă-două.


_______________________________________
May you walk on warm sands !
                                   Ahnassi / TES3

pus acum 13 ani
   
ioanpuiu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1060

MyBees a scris:


gica a scris:


nu are sens,sunt alte variante mai bune.

de ce nu ne spuneti si care sunt?

Dacă observi, pīnă la un punct modul de preparare al fondantului din reţeta de mai sus este identic cu cel al apiinvertului Gică.
Dacă păstrezi proporţia de 200ml apă la Kg. de zahă şi pui şi sarea de lămīie, fără să mai adaugi restul de apă conform reţetei Gică, obţii un sirop gros invertit, īn care mai trebuie să pui acea pastă ( 40g./Kg) pentru facilitarea cristalizării.
V-a cristaliza fin, deoarece īn loc de zaharoză( zahărul introdus ) vei avea o soluţie de glucoză şi fructoză īn părţi egale obţinută īn urma fierberii, şi cu aspectul celei din pozele de mai sus, din reţeta belgianului.

api-x şi api-y mybees scris:gica scris:nu are sens,sunt alte variante mai bune.de spuneti care

26.1KB


_______________________________________
May you walk on warm sands !
                                   Ahnassi / TES3

pus acum 13 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534

ioanpuiu a scris:


balasbebe a scris:

Gica ma sperii rau de tot. Mai sa fie. eu am cumparat 45 de kile de apifonda. Tare mult mi-a placut ca este fina. De regula eu foloseam doar turta facuta din miere doar de salcam si zahar pudra. Pentru ca mierea este foarte scumpa am trecut la ce este in comert. Pana la urma o sa o amestec cu miere de salcam. Oricum uneori eu mai puneam si ceai in turta cu miere sa o mai lungesc.

Īn ianuarie anul ăsta aveam un singur stup, şi la sfatul lui Janese de a-i pune o turtă īn cap - "aşa de...siguranţă" - am cumpărat o cutie de Apifonda şi m-am conformat.  Albinele mele n-au vrut nici măcar să o guste.
Despre experienţa mea cu Apifoda (cu poze datate) am scris aici:
     

Nu am aruncat īncă acea cutie de Apifonda doar pt. că am dat bani pe ea, dar dacă cineva are trebuinţă şi poate să treacă pe la mine, o ofer cu plăcere, e gratis, şi poate mai schimbăm o vorbă-două.

tzine-o ma acolo,ma!!!!daca nu au consumat-o...asta nu inseamna ca nu e buna sau ca nu vei avea trebuintza de ea!!!!
esthi singurul stupar de pe lumea asta care:
1.nu vrei sa te inmulteshti
2. ai mai multzi decat vrei
3.daca-tzi mor 10% din efectiv,te bucuri,ca aveai prea multzi
4. ai miere in ei pentru doi ani shi doua ierni!!!


....mai vrei??????      


pus acum 13 ani
   
MyBees
apicultor

Din: Bucuresti/Dambovita
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 365

ioanpuiu a scris:


balasbebe a scris:

....

Īn ianuarie anul ăsta aveam un singur stup, şi la sfatul lui Janese de a-i pune o turtă īn cap - "aşa de...siguranţă" - am cumpărat o cutie de Apifonda şi m-am conformat.  Albinele mele n-au vrut nici măcar să o guste.
Despre experienţa mea cu Apifoda (cu poze datate) am scris aici:
     

Nu am aruncat īncă acea cutie de Apifonda doar pt. că am dat bani pe ea, dar dacă cineva are trebuinţă şi poate să treacă pe la mine, o ofer cu plăcere, e gratis, şi poate mai schimbăm o vorbă-două.


Daca o aveti in Bucuresti, sau pe aproape, o putem trece pe numele meu. Dar nu gratis ca e scump...     Eu intentionam sa iau un pachet de 2,5 kg. dar la dorobanti nu au, la Obor nu aveau cand am cautat si nu am mai ajuns de curand... si daca mai astept mult... Cum spuneam, o cumpar doar sa fie valabila pana am nevoie de ea(nu stiu ce valabilitate are...)

Modificat de MyBees (acum 13 ani)


_______________________________________
Daca vantul nu sufla in panze... vasleste! 
---
Pozele mele: Flickr

pus acum 13 ani
   
ioanpuiu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1060

janese a scris:


ioanpuiu a scris:


balasbebe a scris:

Gica ma sperii rau de tot. Mai sa fie/.../ Tare mult mi-a placut ca este fina.

Īn ianuarie anul ăsta aveam un singur stup, şi la sfatul lui Janese de a-i pune o turtă īn cap - "aşa de...siguranţă" - am cumpărat o cutie de Apifonda/.../  Albinele mele n-au vrut nici măcar să o guste.
     

tzine-o ma acolo,ma!!!!daca nu au consumat-o...asta nu inseamna ca nu e buna sau ca nu vei avea trebuintza de ea!!!!

  - cīt s-o mai ţin? cīţi ani?
  - nu am afirmat niciodată că nu e bună (sau că e bună
La aceiaşi pagină, despre turta de Apifonda pusă pe 15-ian-2010, constatam reacţia albinelor la data de 20 - februauie - 2010:

ioanpuiu a scris:

Apifonda nu le place. Punga pusă pe 15-ian. e tot acolo.
Au consumat mierea pīnă la leaţul superior pe centrul ramelor (4) din mijlocul cuibului şi au rămas triunghiuri cu miere pe colţuri, dar mai este multă pe cele două rame de margine.


api-x şi api-y janese scris:gica sperii rau tot. mai fie/.../ tare mult mi-a placut este fina.

48.9KB


_______________________________________
May you walk on warm sands !
                                   Ahnassi / TES3

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

ioanpuiu a scris:


         Şmecheria greţoasă, este că cineva a īnregistrat două produse sub denumiri care ne limitează posibilitatea de exprimare:
    - un sirop pt. albine(prefixul "api" din zahăr invertit (termenul "invert" sub denumirea de "Apiinvert"
    - la fel: Api (pt. albine) + fonda ( fondant) = "Apifonda"

Dacă nu cumva există exclusivitate asupra folosirii prefixului api cīt şi asupra formei prescurtate a termenului invertit/inverted/inverti, putem folosi fără restricţii aceste două cuvinte dar numai dacă le scriem cu " a " mic.

Confuziile pot apare uşor, de aceea precizez:
     - orice sirop destinat albinelor, din zahăr invertit, este un apiinvert
     - similar pentru apifonda, care este fondant pt. albine aşa cum este şi Apifonda.

Nu e nici o smecherie gretoasa D-le Puiu.E o marca pe care cineva a ales sa-si denumeasca produsul obtinut dupa reteta proprie in care a investit ceva bani si timp.Tot asa puteti spune ca si Xerox a facut o "smecherie gretoasa" atunci cand si-a inregistrat marca sub denumirea de "Xerox".Cand putea sa-l numeasca "Copiator".Numai ca cei de la Xerox au inventat acest aparat caruia ii spunem cu totii xerox, cand de fapt poate fi Minolta sau Canon.
Va inselati amarnic atunci cand spuneti ca orice sirop destinat albinelor este un Apiinvert.E exact la la masinile "Lada" sau "Lamborghini" ca tot incep amandoua cu "La".


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

gica a scris:


Apifonda = cel mai nenorocit produs posibil pentru albine,are peste 80 % zahar pudra in compozitie.Puneti asa ceva in stupi si adio cules de salcam.

Nu cred ca albinele sunt de aceeasi parere cu D-vs.
Ati folosit Apifonda si nu ati mai avut rezultate la salcam?


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
ioanpuiu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1060

dumitriu a scris:

Va inselati amarnic atunci cand spuneti ca orice sirop destinat albinelor este un Apiinvert.

Nu bănuiesc că aveţi carenţe la limba maternă, cred mai degrabă că vreţi să mă şicanaţi.
   Vă rog să parcurgeţi īncă o dată textul:

ioanpuiu a scris:

Dacă nu cumva există exclusivitate asupra folosirii prefixului api cīt şi asupra formei prescurtate a termenului invertit/inverted/inverti, putem folosi fără restricţii aceste două cuvinte dar numai dacă le scriem cu " a " mic.

Confuziile pot apare uşor, de aceea precizez:
     - orice sirop destinat albinelor, din zahăr invertit, este un apiinvert
     - similar pentru apifonda, care este fondant pt. albine aşa cum este şi Apifonda.

    ...să sesizaţi diferenţele, şi să trecem la lucruri mai serioase.


_______________________________________
May you walk on warm sands !
                                   Ahnassi / TES3

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

ioanpuiu a scris:


Nu bănuiesc că aveţi carenţe la limba maternă, cred mai degrabă că vreţi să mă şicanaţi.
 

Nu vreau in nici un caz sa va sicanez.
Chiar daca avem opinii total diferite, va asigur de toata consideratiunea mea.
Cu stima,
Dan Dumitriu


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643

ioanpuiu a scris:

    Confuziile pot apare uşor, de aceea precizez:
     - orice sirop destinat albinelor, din zahăr invertit, este un apiinvert
   

Domnule Ioan Puiu,
afirmatia de mai sus este adevarata.
Dar produsul Apiinvert (cu A) este un fals.Nu are nimic invertit in el.
Compozitie - o galeata de zahar,o galeata de glucoza si o galeata si ceva de fructoza.
Ultimele doua nu provin din invertirea zaharului.
Am scris de 100 de ori ca nemtii au inventat ersatz-urile (inlocuitorii).
Daca au ajuns sa faca si femei gonflabile ce mai vrei.    


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 13 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Daca eu pun 250 de grame de miere de salcam, 100 de grame ceai de plante  si  800 gr. zahar pudra ce este?

pus acum 13 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643
O varianta de apifonda domn' Bebe.Si mult mai buna din cauza mierii si ceaiului.Dar cu a mic de tipar.

_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 13 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Iata ce vinde o firma de profil. Ei nu se feresc sa foloseasca cuvantul indulcitor. Este vorba de firma care se respecta.
DEPARTAMENT VĀNZĂRI

Zahăr Retail

Īndulcitor

Wiener Zucker

Zahăr Industrial

Amidon şi Glucoză

Concentrat şi Aromă de Mere

HoReCa

M-am uitat pe pagina lor. Sunt desenati 2 stiuleti de porumb, 2 sfecle de zahar, si un mar. Se pare ca Gica are putina dreptate.


pus acum 13 ani
   
ioanpuiu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1060
Pentru a putea depăşi stadiul de păreri şi opinii, de multe ori contradictorii, şi a facilita obţinerea de concluzii general acceptate, e nevoie de abordarea organizată a subiectului.
    Primul pas ar fi să stabilim criteriile pe care trebuie să le īndeplinească un produs pentru a fi administrat albinelor īn situaţii de criză sau oricīnd este nevoie, şi nu le putem oferi ce le place mai mult - mierea naturală.
   criterii/compatibilitate:
               - să fie direct asimilabilă de către albine
               - să conţină ...  īn toleranţa admisibilă ... %
               - să nu conţină..........
               -  ......  lista e deschisă - propuneţi !
Aşa cum ne-am obişnuit, aşteptăm (aşteptăm, nu zorim pe nimeni) ajutor şi īndrumare şi de la Gică.

Odată stabilite aceste criterii, vom putea discuta despre orice produs īntr-o totală transparenţă.
Dacă vă place cum arată de departe, ar putea fi primul produs pe care să-l punem sub lupă:

api-x şi api-y pentru putea stadiul şi opinii, multe ori şi facilita concluzii

9.3KB

Modificat de ioanpuiu (acum 13 ani)


_______________________________________
May you walk on warm sands !
                                   Ahnassi / TES3

pus acum 13 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643
Buna idee.Maine voi scrie si eu aici.Acum mi-e somn.

_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 13 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Ceva tot cu A si tradusa de la Nordzucker
Ambrozie
ambrozia albine alimente
Naturale, igienic, timp de economisire
Cu alimente de albine ambrozie, colonii de albine poate supravieţui lipsa de alimente īn timpul iernii, şi sunt, de asemenea, īngrijiţi īn cel mai bun mod posibil īn timpul reproducere, de creştere, şi de īngrijire.

albine Ambrosia sirop de alimentare este similar cu nectar naturale din flori, şi, de asemenea, īn situaţii de urgenţă se hrăneşte colonii, in mod corect pentru albine, şi fără cheltuieli mari.

Un alt supliment optim de colonii de albine sănătoase este de albine ambrozia alimente aluat. Albinele pot aduna rapid şi cu uşurinţă datorită film de suprafaţă ce īn ce mai prezent de sirop. Ea furnizeaza toate energia necesară īn timpul recoltării şi de reproducere.
Vă rugăm să găsiţi mai multe informaţii despre produsele alimentare nostru de albine la ambrozie


pus acum 13 ani
   
proapis13
apicultor

Din: Turnu-Severin
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2834
Nu credeam ca aceasta planta ce se gaseshte pe langa paduri
shi mai ales pa langa fostele CAP-uri are asemenea insushiri
salve 

api-x şi api-y credeam aceasta planta gaseshte langa padurishi mai ales langa fostele cap-uri

6.6KB


_______________________________________
activitate la urdinish shi miere in cat

pus acum 13 ani
   
proapis13
apicultor

Din: Turnu-Severin
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2834
inca una 

api-x şi api-y inca una 

11.8KB


_______________________________________
activitate la urdinish shi miere in cat

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

balasbebe a scris:

Ceva tot cu A si tradusa de la Nordzucker
Ambrozie
ambrozia albine alimente
Naturale, igienic, timp de economisire
Cu alimente de albine ambrozie, colonii de albine poate supravieţui lipsa de alimente īn timpul iernii, şi sunt, de asemenea, īngrijiţi īn cel mai bun mod posibil īn timpul reproducere, de creştere, şi de īngrijire.

Este un produs foarte bun calitativ, dedicat hranirii albinelor.Desi este un produs concurential pentru Apiinvert, nu pot trece cu vederea calitatea lui.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643

proapis13 a scris:

Nu credeam ca aceasta planta ce se gaseshte pe langa paduri
shi mai ales pa langa fostele CAP-uri are asemenea insushiri
salve 

Proapis13,nu umbla dupa draci ca dai la interviuri de te lecuiesti.


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 13 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643

ioanpuiu a scris:

Pentru a putea depăşi stadiul de păreri şi opinii, de multe ori contradictorii, şi a facilita obţinerea de concluzii general acceptate, e nevoie de abordarea organizată a subiectului.
    Primul pas ar fi să stabilim criteriile pe care trebuie să le īndeplinească un produs pentru a fi administrat albinelor īn situaţii de criză sau oricīnd este nevoie, şi nu le putem oferi ce le place mai mult - mierea naturală.
   

Corect.Hai sa pornim de la compozitia generala a mierii:

Mierea de albine are in compozitia sa urmatoarele substante:

- 16-20% apa
- 0,4-0,8% proteine(din care
- 12 aminoacizi ca:leucina, alanina,metionina)
- 81,3%zaharuri (din care 38,19% fructoza, 31,28%glucoza,5% zaharoza, 6,83% maltoza,alte dizaharide)
- 0,01% vitamine (B1, B2, B6, C)
- 0,2% substante minerale (calciu, magneziu, fosfor, fier, cupru, mangan, zinc,siliciu, sodiu, sulf)
- 55-105mcg acid pantotenic
- 36-110mcg acid nicotinic
- acid folic
- fermenti
- enzime
- hormoni
- antioxidanti
- factori antibiotici
- urme de polen


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 13 ani
   
proapis13
apicultor

Din: Turnu-Severin
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2834
Ambrozie

Ambrozie
Clasificare științifică
Regn:    Plantă (Plantae)
Īncrengătură:    Īncrengătura Magnoliophyta
Clasă:    Magnoliopsida
Ordin:    Asterales
Familie:    Asteraceae
Gen:    Ambrosia
Specie:    ''A. artemisiifolia''

Nume binomial
Ambrosia artemisiifolia
v • d • e


Ambrozia (Ambrosia artemisiifolia) este o plantă anuală, perenă prezentă īn grădini, īn culturile de cereale și de florea-soarelui


Nea gica sunt destul de matur sa ma joc cu focul
Comentariul este de pe wikipedia iar fotografiile
sunt de pe un site german picsearch-bilder web
salve

api-x şi api-y               ''a. ambrozia (ambrosia este

57KB

Modificat de proapis13 (acum 13 ani)


_______________________________________
activitate la urdinish shi miere in cat

pus acum 13 ani
   
un OM
apicultor

Din: com.Prundu jud. Giurgiu
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 577
Adica preparata incorect este otravitoare ?

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

proapis13 a scris:

Ambrozie

Ambrozia (Ambrosia artemisiifolia) este o plantă anuală, perenă prezentă īn grădini, īn culturile de cereale și de florea-soarelui

Cred ca atunci cand nemtii au ales denumirea produsului s-au gandit la Ambrozie si Nectar-adica hrana si bautura zeilor in mitologia greaca.In cazul nostru au vrut probabil sa sugereze ca Ambrozia(hrana zeilor) reprezinta o hrana deosebita.
Nu cred ca s-au gandit la planta respectiva, e doar o presupunere de mea...


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
viorel55
apicultor

Din: Campina
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 304
Pentru d-l Dumitru,o intrebare :
    Ne puteti spune si noua motivele pentru care zaharul produs de firma dv. s-a scumpit ,la raft,in magazin,cu cca 5000 lei vechi(0,5 ron ) in ultimele doua luni ?????


pus acum 13 ani
   
Alex_andru
apicultor

Din: Craiova
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 194

viorel55 a scris:

Pentru d-l Dumitru,o intrebare :
    Ne puteti spune si noua motivele pentru care zaharul produs de firma dv. s-a scumpit ,la raft,in magazin,cu cca 5000 lei vechi(0,5 ron ) in ultimele doua luni ?????



Nu cred că poate.


_______________________________________
”Cantităţile decurg din apreciere, cifrele din cantităţi, comparaţiile din cifre şi victoria din comparaţii.”
Sun Tzu

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

Alex_andru a scris:


Nu cred că poate.

Credeti?


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
Alex_andru
apicultor

Din: Craiova
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 194
Īn general sunt credincios, īnsă asta a fost o provocare. Necazul este că știu deja răspunsul

_______________________________________
”Cantităţile decurg din apreciere, cifrele din cantităţi, comparaţiile din cifre şi victoria din comparaţii.”
Sun Tzu

pus acum 13 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643
Viorele e simplu,acesta e zahar de sfecla mai au ceva pe stoc ca la cata sfecla au facut procesarea a tinut 10 zile.Acum probabil il vand si ei putin amestecat asa jumi-juma cu zahar de trestie sa para mai mult.Cam asa - zaharul din sfecla de pe o juma de hectar se amesteca cu o juma de vapor de zahar brut din trestie.Catre Craciun va scadea pretul.Vezi sa nu iei plasa cum am luat eu.Ia-o de gluma ca nu se stie.Dar ia aminte.

_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 13 ani
   
Dila Daniel
Moderator

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3059

gica a scris:

...amestecat asa jumi-juma...
Cam asa - zaharul din sfecla de pe o juma de hectar se amesteca cu o juma de vapor de zahar brut din trestie...


asta buna...am bufnit instantaneu in ras cu pofta...
nea Gica...  nea Gica...


_______________________________________
Nu sunt perfect,dar sunt eu insumi si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

viorel55 a scris:

Pentru d-l Dumitru,o intrebare :
    Ne puteti spune si noua motivele pentru care zaharul produs de firma dv. s-a scumpit ,la raft,in magazin,cu cca 5000 lei vechi(0,5 ron ) in ultimele doua luni ?????

Scumpirea este generata de 2 motive:
1)Asa cum se stie pretul zaharului brut este listat la bursa, exact ca petrolul.In ultimele luni cotatia zaharului brut a crescut treptat, ajungand la un moment dat la un maxim istoric.De ce aceasta crestere la bursa? Raspunsul e strans legat de cel de-al doilea motiv care a generat majorarea de pret...adica
2)scaderea rezervelor de zahar brut la nivel mondial.

Plecand de la aceste 2 motive enumerate mai sus, va pot spune ca stocurile de zahar sunt compuse din 2 componente:
1)procesarea sfeclei pentru fiecare tara in parte conforma cu o cota alocata
2)procesarea zaharului brut tot pe baza unei cote alocate
Cine aloca aceasta cota?Uniunea Europeana
Asta inseamna ca Romania are o cota de zahar pe care o poate procesa de "x" tone anual.Aceasta cota se imparte catre toti producatorii dintr-o anume tara.
Plecand de la faptul ca in 2011 (parerea mea personala este ca si in 2012) rezervele de zahar brut sunt scazute, ma face sa cred ca piata zaharului, atat in Romania, cat si in restul Europei va avea de-a face cu o criza.


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

gica a scris:

Viorele e simplu,acesta e zahar de sfecla mai au ceva pe stoc ca la cata sfecla au facut procesarea a tinut 10 zile.Acum probabil il vand si ei putin amestecat asa jumi-juma cu zahar de trestie sa para mai mult.Cam asa - zaharul din sfecla de pe o juma de hectar se amesteca cu o juma de vapor de zahar brut din trestie.Catre Craciun va scadea pretul.Vezi sa nu iei plasa cum am luat eu.Ia-o de gluma ca nu se stie.Dar ia aminte.

Nu vad rostul de a amesteca cineva zaharul de sfecla cu cel din trestie.Nu am vazut vreun pachet de zahar pe care sa scrie "Zahar din sfecla" sau "Zahar din trestie".
Singura modalitate de a deosebi zaharul de sfecla de cel de trestie de pe ambalaj este de a citi codul lotului.Am explicat intr-un topic cum se poate identifica sursa din care a fost obtinut zaharul.
Sper sa aveti dreptate cu scaderea pretului catre Craciun, desi eu personal nu cred acest lucru.Dar vorba ceea, nu mai e mult pana la Craciun.Noi sa fim sanatosi si vedem cu ochii nostri ce se intampla


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
Alex_andru
apicultor

Din: Craiova
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 194

dumitriu a scris:


...
Plecand de la faptul ca in 2011 (parerea mea personala este ca si in 2012) rezervele de zahar brut sunt scazute, ma face sa cred ca piata zaharului, atat in Romania, cat si in restul Europei va avea de-a face cu o criza.



Știam eu.


_______________________________________
”Cantităţile decurg din apreciere, cifrele din cantităţi, comparaţiile din cifre şi victoria din comparaţii.”
Sun Tzu

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

Alex_andru a scris:

Īn general sunt credincios, īnsă asta a fost o provocare. Necazul este că știu deja răspunsul

Raspunsul dat de mine a corespuns cu cel pe care il stiati D-vs?Daca nu, puteti sa ne impartasiti varianta D-vostra?


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
viorel55
apicultor

Din: Campina
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 304
Constat insa ca alti producatori nu au marit semnificativ pretul,ca firma dv.
   Exemplu: fabrica (...) din Pitesti,a marit doar cu 0,1 ron .  De ce oare ,numai cu 0,1  ???   La ei nu  au influienta cotatiile de la bursa?   Sau ei produc numai din recolta interna?


pus acum 13 ani
   
Alex_andru
apicultor

Din: Craiova
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 194

dumitriu a scris:


Raspunsul dat de mine a corespuns cu cel pe care il stiati D-vs?Daca nu, puteti sa ne impartasiti varianta D-vostra?



Multă informație pentru trei cuvinte: cerere și ofertă.
Legea economiei de piață.  Cine nu e pe deplin conștient de acest aspect, īn toate domeniile, va claca sau va rămāne mărunt.Viitorul este al celor puternici. Faptul că puterea e dată de număr de mărime sau de orice alt aspect este altceva.
Sunteți un om de afaceri și interesul dumneavoastră nu converge cu al nostru. Simplu!
Īntrebarea mi s-a părut retorică, am rămas surprins că ați dat termeni tehnici.


_______________________________________
”Cantităţile decurg din apreciere, cifrele din cantităţi, comparaţiile din cifre şi victoria din comparaţii.”
Sun Tzu

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

viorel55 a scris:

Constat insa ca alti producatori nu au marit semnificativ pretul,ca firma dv.
   Exemplu: fabrica (...) din Pitesti,a marit doar cu 0,1 ron .  De ce oare ,numai cu 0,1  ???   La ei nu  au influienta cotatiile de la bursa?   Sau ei produc numai din recolta interna?

Am mai explicat cum se aseaza preturile in piata.Lucru care nu se refera numai pe piata zaharului.Asa ca mai explic pe scurt inca o data:
Firma "A" este lider de piata intr-un anume domeniu.Pretul lor de vanzare se vinde cu "a" lei.
Ce face firma "B" ca sa ia din cota de piata a liderului si sa vanda(ca sa nu dea faliment):
Simplu: vinde produsul sau bu "b" lei, care de obicei este pretul "a" minus ceva.In general produsul fabricii "B" este mai prost calitativ, dar fiind mai ieftin decat produsul fabricii "A" se vinde si el.
In marketing se numeste tehnica urmaritorului, adica firma "B" mareste pretul, avand grija sa nu scumpeasca ca si firma "A".


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

Alex_andru a scris:


Sunteți un om de afaceri și interesul dumneavoastră nu converge cu al nostru. Simplu!
Īntrebarea mi s-a părut retorică, am rămas surprins că ați dat termeni tehnici.

Nu sunt om de afaceri, sunt un simplu angajat...


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
dumitriu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 606

viorel55 a scris:

Constat insa ca alti producatori nu au marit semnificativ pretul,ca firma dv.
   Exemplu: fabrica (...) din Pitesti,a marit doar cu 0,1 ron .  De ce oare ,numai cu 0,1  ???   La ei nu  au influienta cotatiile de la bursa?   Sau ei produc numai din recolta interna?

Buna seara,
din cate stiu nu exista nici o fabrica de zahar la Pitesti.
Cum alte "fabrici" au scumpit doar cu 0,1 lei/kg , explicatia e foarte simpla?!!!
O gasiti aici:

Modificat de dumitriu (acum 13 ani)


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la