APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login
POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: Dulci-k din Giurgiu
| Femeie 22 ani Giurgiu cauta Barbat 22 - 45 ani |
|
fotoklipa
apicultor
Din: Bucuresti-giurgiu
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 720
|
|
Cotlete de porc cu miere
6 cotlete porc,1 ceasca de sos ketchup picant,6 linguri miere,1 lamaie mare,taiata felii,patrunjel tocat marunt.
Stergem cotletele cu un servet.Amestecam sosul ketchup cu miere ,un praf sare ,putin cimbru,o lingurita ulei masline,zeama de lamaie o lingurita si turnam peste fiecare cotlet.Fiecare cotlet va fi ornat cu o felie de lamaie.Coacem neacoperit in cuptor timp de o ora la foc mic,sau pana ce ste gata rumenit.Cand este gata presaram patrunjel proaspat maruntit(tocat).Pofta buna
Modificat de fotoklipa (acum 14 ani)
_______________________________________ Omul, de-ar fi constant, ar fi perfect. ( William Shakespeare )
|
|
pus acum 14 ani |
|
fotoklipa
apicultor
Din: Bucuresti-giurgiu
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 720
|
|
Pui la gratar cu miere
1/4 cana unt,1/2 suc portocale,1/2 cana miere,2 linguri suc lamaie,2 linguri patrunjel tocat,1 lingura faina de mustar,2 pui (cca 1,5 kg fiecare).
Topim untul intr-o tigaita turnam celelalte ingrediente si calim 2-3 minute.Dupa ce s-a racit turnam sosul peste pui intr-o tava si lasam sa se marineze cateva ore inainte de gatit.Punem puii pe gratar sii frigem la foc incet timp de 40-45 minute,turnand frecvent sos pe ei.
_______________________________________ Omul, de-ar fi constant, ar fi perfect. ( William Shakespeare )
|
|
pus acum 14 ani |
|
MyBees
apicultor
Din: Bucuresti/Dambovita
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 365
|
|
fotoklipa a scris:
Cotlete de porc cu miere
6 cotlete porc,1 ceasca de sos ketchup picant,6 linguri miere,1 lamaie mare,taiata felii,patrunjel tocat marunt.
Stergem cotletele cu un servet.Amestecam sosul ketchup cu miere ,un praf sare ,putin cimbru,o lingurita ulei masline,zeama de lamaie o lingurita si turnam peste fiecare cotlet.Fiecare cotlet va fi ornat cu o felie de lamaie.Coacem neacoperit in cuptor timp de o ora la foc mic,sau pana ce ste gata rumenit.Cand este gata presaram patrunjel proaspat maruntit(tocat).Pofta buna |
Asta cred ca e bestiala. deja alerg porcu'
_______________________________________ Daca vantul nu sufla in panze... vasleste! --- Pozele mele: Flickr
|
|
pus acum 14 ani |
|
fotoklipa
apicultor
Din: Bucuresti-giurgiu
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 720
|
|
Chiftelute de sunca cu sos
1/2 kg sunca afumata tocata,1/2 kg carne de porc proaspat-tocata,paine inmuiata,1/4 lingurit sare,1/8 lingurita piper,2 lingurite ceapa tocat fin,1 canuta lapte.
Sosul: 1/2 ceasca zaha,1/2 ceasca miere,3 linguri otet,i lingurita praf mustar.
Amestecam bine sunca,carnea de porc,painea,condimentele,ceapa si laptele.Facem chiftelute si le asezam intr-o tigaie,le prajim la foc moderat 20 min.Separat amestecam intr-o craticioara zaharul,mierea,otetul si mustarul si fierbem timp de un minut.Turnam o lingura din sosul rezultat pe fiecare chifteluta.Punem la cuptor si lasam inca 20 minute la foc mic,dupa care servim cu restul de sos. Pofta buna
_______________________________________ Omul, de-ar fi constant, ar fi perfect. ( William Shakespeare )
|
|
pus acum 14 ani |
|
fotoklipa
apicultor
Din: Bucuresti-giurgiu
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 720
|
|
Trigoane cu miere si branza vaci
150g miere,150g faina,150g zahar,150 g branza de vaci,100g unt,un varf de cutit de scortisoara,coaja rasa de la jumatatede lamaie,5g bicarbonat de amoniu,gem de capsuni,2 galbenusuri.
Dizolvam mierea si untul pe foc moale,adaugam branza de vaci framantata, amestecam bine; adaugam galbenusurile,coaja rasa de lamaie,scortisoara,bicarbonatul de sodiu si omogenizam bine compozitia.O rasturnam pe planseta,in faina si framantam un aluat moale;intindem o foaie mai subtire,din care taiem cu rozeta patrate de 8-10 cm marime.In mijlocul fiecarui patrat punem o lingurita de gem,indoim in forma de triunghi si lipim marginile prin presare,ca sa nu se scurga gemul la copt.Trigoanele se ung cu ou batut si se coc la foc iute,in cuptorul incins.Se presara cu zahar pudra.
_______________________________________ Omul, de-ar fi constant, ar fi perfect. ( William Shakespeare )
|
|
pus acum 14 ani |
|
fotoklipa
apicultor
Din: Bucuresti-giurgiu
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 720
|
|
Crema hranitoare pentru copii
100g miere,300g branza de vaci,30g unt,1 galbenusi,1/2 plic zahar vanilat,10g stafide,100 ml lapte,200 g nectar fructe.
Mierea,untul,branza de vaci,laptele,galbenusul,nectarul si zaharul vanilat se bat pana la consistenta cremei.Se presara stafide deasupra.
_______________________________________ Omul, de-ar fi constant, ar fi perfect. ( William Shakespeare )
|
|
pus acum 14 ani |
|
fotoklipa
apicultor
Din: Bucuresti-giurgiu
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 720
|
|
Lapte cu banane si miere ( 3 portii)
50g miere,1 banana,1 dl suc de morcovi,1/2 litru lapte.
Cojim banana,o taiem in bucatele,adaugam sucul de morcov,mierea dizolvata in putin lapte caldut,amestecam bine si lasam sa stea.Completam cu restul de lapte si batem in blender.
_______________________________________ Omul, de-ar fi constant, ar fi perfect. ( William Shakespeare )
|
|
pus acum 14 ani |
|
fotoklipa
apicultor
Din: Bucuresti-giurgiu
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 720
|
|
"Lapte de pasare" cu miere ( 3 portii )
6 oua,100g zahar,1 litru lapte,100g miere,putin rom.
Se pune la foc,intr-o cratita de lapte cu jumatate baton vanilie.Separat,se bat intr-un castron 6 albusuri la care se adauga,dupa ce s-au facut spuma100 g zahar si se bate in continuare pana se intareste albusul bine.Cand laptele incepe sa fiarba,se da focul foarte mic,asa fel incat abia sa mai dea in clocot laptele.Cu o lingura se ia albus si se si se pune in lapte.Pentru ca albusul sa cada usor de pe lingura.aceasta se uda in apa,inainte de a fi bagata in albus.Se formeaza astfel oua din albus care se tin 1-2 minute pe o parte,apoi se intorc pe cealalta parte si se tin inca pe atat.Se scot cu spumiera si se pun intr-un castron.Pentru ca ouale din albus sa ramana frumos crscute trebuie sa tinem seama de doua lucruri: sa nu fiarba laptele in clocot cand se pune albusul si odata puse in lapte,ouale din albusi sa nu fie tinute prea mult la foc. Deoparte se freaca cele 6 galbenusuri cu 100g miere si o lingurita de zeamil sau fosfarin sau faina.Se toarna cu incetul laptele pe care in prealabil l-am strecurat,se da totul la foc mic,amestecand incet,pana incepe sa se lege.Dupa ce crema s-a racorit,se adauga putin rom si se toarna peste ouale de albus.
_______________________________________ Omul, de-ar fi constant, ar fi perfect. ( William Shakespeare )
|
|
pus acum 14 ani |
|