APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Ela 22 Cluj
Femeie
22 ani
Cluj
cauta Barbat
22 - 48 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / DISCUTII APICOLE DIVERSE / cum decristalizam mierea ?  
Autor
Mesaj Pagini: 1
donvaly
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 10
Foloseste cineva alt procedeu in afara de cel clasic ? 

pus acum 17 ani
   
manu
apicultor

Din: linga Fagaras
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 184
nu topesc ci cremizez

pus acum 17 ani
   
ady13
apicultor

Din: arad
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 130
explica di.manu sa inteleaga toti

_______________________________________
gandeste prima data

pus acum 17 ani
   
cristi x
apicultor

Din: Calarasi
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 404
in occident mierea este folosita in proportie f mare in stare de crema. este un procedeu prin care mierea in staraea initiala fluida nu este lasata sa cristalizeze cum vrea. in anumite conditii de temperatura mierea se mixeaza cu o maia obtinuta in prealabil. prin mixare mierea inglobeaza si mult aer, cristalizarea fiind mai rapida si cu mult mai fina. diferenta este ca intre untul si margarina pe care o tii in frigider. problema principala la noi este daca romanul accepta asa ceva. mai multe amanunte gasesti in engleza pe site-ul beeman.se

pus acum 17 ani
   
manu
apicultor

Din: linga Fagaras
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 184
cine cumpara miere ptr a se hrani cunoaste sau ii explic ca toata mierea cristalizeaza mai greu sau deloc cea de salcim acestia cumpara 10-50 kg /an deci merita oatentie deosebita in ale explica Daca ii mai adaugi si 10-15 %salcim dupa ce s-a terminat procesul de cristalizare controlata iese o miere extra iar de aici incolo clientii fiind foarte placut impresionati iti vor face ei reclama /daca si pretul ii multumeste

pus acum 17 ani
   
CATU
apicultor

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 114
Adica la miere poli adaugi 10-15%miere salcam eu cred ca mai degraba iti bati joc de mierea de salcam

pus acum 17 ani
   
manu
apicultor

Din: linga Fagaras
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 184
ce sa inteleg mierea poliflora in conceptia d-tale dle Catu batjocoreste sau din lipsa de dialog onest postati doar contre ? eu am raspuns cu practica mea celui interesat (donvaly) e prima si ultima data cand mai raspund la replici acide

pus acum 17 ani
   
manu
apicultor

Din: linga Fagaras
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 184
d-le donvaly daca vreti amanunte astept mesaj privat

pus acum 17 ani
   
Lutzi
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 123
Pentru a obtine o miere cristalizata ca o crema se amesteca in bidon cu o lingura de lemn iar operatiunea se face toamna cind incepe procesul de cristalizare de citeva ori pe zi. Exista o singura problema; primavara aceasta miere e posibil sa fermanteze.

pus acum 17 ani
   
JONY_NT
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 90
e valabil cu miere de salcim,cristalizeaza mai fin si asa n- ea in ras cu poli la aca

pus acum 17 ani
   
donvaly
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 10
Am vazut pe la ade**ka ca au niste rezistente cu termostat (ca fierbatoarele) care se baga in bidon si zic ei ca se rezolva - a folosit cineva ? -sunt si cam scumpe si eu ma indoiesc de eficacitate .La ceva de genul asta ma refeream.Pentru mine lichefierea la "bain-marie "este un chin iar ce rezulta mi-e rusine sa vand pentru ca nu mai e ce a fost asta stiti si voi. Afara se prefera mierea cristalizata( pentru ca e o dovada in plus ca nu e falsificata) pe cand la noi multi spun ca e stricata!!!!!
  Cred ca pana la urma o fac tuica.......... si o s-o dau spaga la A.C.A.


pus acum 17 ani
   
cristi x
apicultor

Din: Calarasi
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 404
constuiese un dulap cu peretii izolati cat cel mai mare bidon pe care-l ai. monteaza o instalatie de incubator cu rezistenta si regleaza la 48 - 50 grd (atentie unde pozitionezi rezistenta daca ai bidoane de plastic). dupa 3-4 zile vei constata ca nu mai ai nevoie de altceva. daca iti permiti mai mult financiar poti realiza si ceva din inox. bafta

pus acum 17 ani
   
pirelco
apicultor

Din: BRAILA
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 254
Mai omule aia i-ti bea si tuica ... nu fi fraier dale alt ceva sa bea
___________________
PIRELCO - BRAILA


pus acum 17 ani
   
apivera
apicultor

Din: Arad
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 410

cristi x a scris:

constuiese un dulap cu peretii izolati cat cel mai mare bidon pe care-l ai. monteaza o instalatie de incubator cu rezistenta si regleaza la 48 - 50 grd (atentie unde pozitionezi rezistenta daca ai bidoane de plastic). dupa 3-4 zile vei constata ca nu mai ai nevoie de altceva. daca iti permiti mai mult financiar poti realiza si ceva din inox. bafta


se poate construi un tunel de dimensiunea dorita  si izolat termic cu placi de polistiren cu partea de sus decapotabila
la un capat al tunelului se manteaza o aeroterma industriala trifazica  se gasesc la Praktiker. puteti folosi caruciorul de transport paleti pentru toate manevrele daca tunelul este decapotabil.
e investitie ceva mai mare...


_______________________________________
singurul lucru care nu te minte in viata este meseria

pus acum 17 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la