APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
sexy_andrea2006
Femeie
22 ani
Sibiu
cauta Barbat
22 - 48 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / TRATAMENTE NATURISTE PENTRU ALBINE SI STUPARI / Retete cu miere pentru bolile cailor respiratorii  
Autor
Mesaj Pagini: 1
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Pentru cazurile de astm

In fiecare dimineata se ia cite o lingura de miere, in care se amesteca 1 g de clorura de amoniu.

Se scobesc doua ridichi de toamna, iar in scobitura se pune miere. Dupa ce ridichile isi lasa sucul ce se amesteca cu mierea, lichidul se scurge si cantitatea de sirop rezultata se bea intr-o zi. Cura trebuie sa dureze o saptamina.

Astmul bronsic se mai trateaza si astfel:

Se prajesc boabe de fasole-bob, la fel ca boabele de cafea. Apoi se piseaza sau se risnesc si se cern. Se amesteca sase linguri din pulberea obtinuta cu 500 g miere si se omogenizeaza bine. Din acest amestec se ia de trei ori pe zi cite o lingurita. Se continua tratamentul pina la insanatosirea completa.

Intr-un litru de apa se pun la fiert 4-5 cepe, cu foi cu tot (se da la o parte doar o foita de deasupra si cepele se spala bine cu apa rece). Se fierb 15 minute la foc mic. In 100 ml fiertura strecurata se dizolva 100 g miere pura. Se bea preparatul in cursul unei zile in doua prize - dimineata si seara - cu 30 de minute inainte de masa.

In fiecare dimineata se ia o lingurita de ulei de masline sau floarea-soarelui, cu care se clateste bine gura timp de 10 minute. Uleiul se scuipa apoi si se clateste bine gura cu multa apa. Dupa aceasta procedura se maninca o lingura de miere curata. Leacul este util si in afectiuni ale bilei, in aritmie sau stari de nervozitate.

Se curata un kilogram de usturoi. Cateii se impart in doua vase uscate. Peste usturoiul din vase se pune apa si se lasa sa fiarba timp de doua ore (vasele trebuie sa fie de minimum un litru). Continutul se strecoara, iar zeama rezultata se amesteca apoi cu un kilogram de miere curata de albine. Din preparat se ia cite o lingura de trei ori pe zi, cu 20 de minute inainte de masa.

Se ia un dovleac galben mai mic, copt. I se taie capacul (acolo unde are vrejul) si se umple cu miere, fara a-l goli de seminte si nervurile din interior. De 3-4 ori pe zi se va minca din dovleac cite o lingura (miez cu miere si seminte).

Leacuri pentru bronsita

In 250 g miere se amesteca o lingura de nuca macinata si o lingurita de bicarbonat de amoniu. Din acest amestec se va lua cite o lingura dimineata, pe stomacul gol, pina la vindecare.

In 500 ml apa se pune o jumatate lingurita de seminte de gutui (fara sa se sparga). Se pune la fiert, se fierbe 20 minute la foc mic, apoi se adauga o lingura de foi uscate de podbal, bine maruntite. Se lasa sa se traga. Dupa o ora se strecoara si in zeama rezultata se dizolva 50 g miere. Din amestec bolnavul va bea de patru ori pe zi cite 75 ml.

Pentru a expectora

Pe baie de apa se topeste o cantitate de 500 g miere. In ea se adauga cite 50 g zahar candel, o nucsoara taiata marunt si cuisoare strivite (1-2 cuisoare). Din acest amestec bine omogenizat se ia cite o lingurita de trei ori pe zi, cu 20 de minute inainte de masa. Cura dureaza pina la vindecarea bronsitei.


pus acum 13 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Siropul de propolis

Acest sirop se prepara din 50 g propolis, 200 ml apa si 50 g miere. Propolisul, bine curatat, se pune intr-o cratita smaltuita cu cele 200 ml apa. Se fierbe acoperit, la foc moale, pina scade la jumatate. Lichidul cald se strecoara prin tifon, se transfera intr-o sticla si se adauga mierea. Se omogenizeaza preparatul cit este caldut.

Preparatul este cu atit mai activ cu cit este mai proaspat. Se pastreaza la frigider cel mult doua saptamini. Siropul acesta are actiune bactericida, bacteriostatica, este usor antibiotic, dezinfectant, antitusic. De aceea, este indicat in toate bolile inflamatorii acute sau cronice ale cailor respiratorii - bronsite, traheobronsite, tuse spastica, bronsite astmatiforme, astm bronsic.

Nu se administreaza copiilor sub 2 ani, de asemenea persoanelor cu hepatite cronice, alergii la propolis sau miere (si la polen), precum si in diabet.




pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la