APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
pissy_kitty la Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Sibiu
cauta Barbat
24 - 48 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE / APICULTURA : - Sufocata de POLITIC ?  
Autor
Mesaj Pagini: 1
LUPU' ALBINELOR
UTILIZATOR BANAT DIN SIMPATIE

Din: Deocamdata BRUXEL
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 729
Am cautat cumintzel un topic care sa transheze "specializat" o asemenea ipoteza draconica!N-am gasit.Asha ca...

  ...In calitate de roman parashutat pa "dincolo", ma ia cate un curent turbionar,rece, pe bulevardul spinarii shi simt o uscaciun-n ceru gurii ca shi cainele dupa ce vomita carabushi...cand ma uit catre ... ce se-ntampla... in tzara care zice unii ca e inca "a mea". Privind la "Carnavalul Braziliano Danubiano Pontic" i-mi pica ochii in gura shi ma uit la shtiri printre dintzti ca printre scandurile de la gard...
  Deci...credetzi ca o clasa politica decupata din  filmul StarTreck (care vrea sa ajunga cu fiscalitatea "unde nu a mai pasit nici un om inainte" ) ar putea intr-o perspectiva tangibila sa...SUFOCE apicultura?
  Iegzista doo tabere(si o explicatzie )...: 1.OPTIMISHTII shi 2.PESIMISHTII !
Catgoria 1 folosesc nume mari,(de la Maria Tereza pana la Ceaushescu...) afirmand ca nimeni shi nimic nu va putea ingenunchea aceasta activitate milenara...
Categoria 2 zic ca deja exista semnele unei devieri comportamentale si a unei inclinatzii antisociale...din partea POLITICULUI, shi ca nu mai e mult pana ...departe... cand, "meni in black" cu ochelari fumurii ce amintesc de temuta 'Securitate' vor lucra la divizia blindate a FISCULUI.Controland chiar shi incontrolabilul...Mai lipseste o impozitare a venitului apicol de tip grila...(in Belgia, de egzemplu, de la o anumita valoare in sus impozitul tinde catre 60%).Un TVA mai "saltaretz"...niste Legi Sociale asezonate...si apicultorul care a reushit sa devina profi si rentabil a pus-o de mamaliga.Incurajator nu?
  Ei bine, eu nu m-am hotarat inca in care tabara sa-mi iau bilet! Tocmai de aceea cer ...sa-mi datzi UN SFAT de pomana...(ca asta e stilul cel mai uzitat de "rromanii sarcozieni" ce au raspandit europa).Sau daca nu vrezti sa-mi datzi un sfat de pomana...atunci ...luatzi de aici...SUBIECT,(nu va uitatzi ca luatzi de la gura copiilor).
Luatzi shi mai ales DISECATZI !Va fi interesanta analiza celor din 'nauntru shi a celor din afara...pt noi totzi .
  - Roman emigrat in Belgia...Caut...VIZA. De INTOARCERE! 
                   
          Ashtept ... tratamente post-operatorii sau reactzii post-traumatice !!! 

Modificat de LUPU' ALBINELOR (acum 13 ani)


_______________________________________
You know how it goes...Everybody knows...  Text rosu

pus acum 13 ani
   
oprita
apicultor

Din: Ciuperceni,sat.Priporu-Gorj
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 424
Ca o completare ,daca imi permiteti, noi ,Poporul Roman,traim consecintele politicii,nu facem noi politica bre.

_______________________________________
Cu stima si sa auzim de bine , Oprita.

pus acum 13 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5405

LUPU' ALBINELOR a scris:

ar putea intr-o perspectiva tangibila sa...SUFOCE apicultura?
   



Pai nici nu trebuie inclusa expresia  '' daca ar putea '' fiindca POLITICUL a dovedit pina la aparitzia fondurilor o totala ignorantza si incompetentza.Sa se aplice taxe/rovigheta la pavilioane similar cu un camion al unei firme de transport care, intr-o luna ruleaza mai multzi km. decat pavilionul intr-un an 
Sa ne ofere alte state bani gratis, noi doar sa-i investim ... si asta nu de acum ci de catziva ani ... iar politicul sa nu conlucreze la legislatzia conditziilor de accesare al fondurilor decat dupa avertizari din partea Uniunii.
Raspunsul la intrebarea citata este DA.POATE SA O FACA SI FARA PREA MARI EFORTURI.
DAR ULTERIOR DE UNDE VA MAI STOARCE BANI DIN ACEST DOMENIU ?.
Logic ar fi sa sustzina si sa faciliteze/stimuleze investitziile in acest domeniu si sa nu STOARCA LAMÎIA daca vor sa aiba continuitate cu un stors permisibil dezvoltarii apiculturii.
Realitatea este ca România se tot imprumuta, nu are incotro, ... si are si 30 mld. Eu la dispozitzie in fonduri UE, nerambursabili.DACA NU SE INVESTESC BANII IN PRODUCTZIE, atunci e clar ca va fi pe butuci.

Cazul meu si al altora ca mine.
Cu 100 de fam. nu realizam suficient pt. a putea extinde stupina respectiv productzia.Daca imi aplica imopzite mari, ma pune pe butuci.
Ca sa extind stupina + modernizare am nevoie de un capital.Exista fondurile UE dar pt. a putea realiza o parte din ceea ce am nevoie ar fi f. utili acei 25.000. Eu.AM PESTE 40 DE ANI deci nu pot sa-i primesc ... asa ca extinderea va fi la viteza melcului.
Nu saritzi cu varianta SOTZIA ca ea nu are diploma de liceu si nici celelalte cerintze ... SI NU E CORECT sa apelam la '' portitze ''.
Certitudinea este ca la cei 40 de ani putem munci, avem si experientza ... am putea creea locuri de munca, putzine intr-adevar dar ar fi si o mica sursa de venit impozabil.
TREBUIE SA NE SUSTZINA POLITICUL ... NU SA NE PUNA PE BUTUCI PRIN FISCALITATE ... LAMÎIA STOARSA NU MAI DA NIMIC ... DAR DACA INGRIJESHTE LAMÎIUL/POMUL, VA AVEA MAI MULTE LAMÎI ... DE STORS ... IN LIMITE ACCEPTABILE.  

Parerea mea este ca POLITICUL NU VA FACE NIMIC DE LA SINE ... cum nu a facut nici pana acum ( pt. cei din categoria/situatzia mea ) dovada fiind faptul ca la nivel general din cele 30 mld. Eu ... nu sint consumate decat 1,7 mld. din care o buna parte intra in apicultura.
Astfel ca restul de bani sant neaccesibili din cauza diverselor piedici intalnite in legislatzia programelor etc.
Cum POLITICUL este capabil sa negocieze imprumuturi, sint convins ca poate rezolva si problemele cu utilizarea fondurilor UE ... DAR DE CE NU SE FACE DEMERSURI ???
SA AI LA DISPOZITZIE 30 miliarde Eu si sa nu fie folosite iar in paralel STATUL SE IMPRUMUTA ... cum suna asta ???   


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 13 ani
   
dorindafi
apicultor

Din: novaci Gj
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1283

ghitacusman a scris:


ghitacusman a scris:

apicultura ....sufocata de politic. Sufocata da dar nu a reusit sa-i ia tot aerul.Este greu si uneori aproape imposibil sa dai inainte dar cu sacrificii se pot face multe.

Am depus anul trecut un dosar pentru subventie si in primavara asta l-am gasit sub un birou .Acum cateva saptamani, o stimabila doamna de la APIA era gata sa m-a execute pentru ca n-am fost acasa sa-mi vada 7 regine.

sa dai de pomana zilei respective ca data urmatoare daca nu te executa tot itzi face ceva

Modificat de dorindafi (acum 13 ani)


_______________________________________
NOROC si MIERE MULTA
   0763650092

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la