APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Bby67 pe Simpatie.ro
Femeie
19 ani
Bucuresti
cauta Barbat
19 - 70 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE / tratament cu acid formic ajutor  
Autor
Mesaj Pagini: 1
apinicusor
apicultor

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 12
Poate cineva să īmi spună cāt timp se ţime acidul formic īn stup.msy.

tratament acid formic ajutor poate cineva să īmi spună cāt timp ţime acidul formic

73.9KB


pus acum 13 ani
   
alexandruCL
apicultor

Din: Calarasi
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 17
de regula foaia de vaporizare cu acid formic se tine 24 de ore, important este ca atunci cand scoti foaia din stup sa fie uscata. adica acidul sa se fi vaporizat complet.
foarte importante sunt concentratia acidului, cantitatea de acid folosita pe foaia de vaporizare, temperatura.
unii spun ca ca este bine sa scoti afara regina pe timpul tratamentului. eu am facut tratament cu reginele in stup. nu a murit niciuna.
Incearca sa indepartezi eventuale elemente metalice din stup (gratii despartitoare, etc) pentru ca le corodeaza. mare atentie la maini. este bine sa folosesti manusi de cauciuc. pentru ca nu am acordat atentie, mi-am ars destul de urat palma stanga.
iti recomand sa incerci cu solutia de acid pe care o ai pe 1-2 stupi sa vezi cum merge. pune foaia de vaporizare deasupra ramelor.
cand faci proba pune pe fundul stupului o coala de hartie sa vezi cata varooa a cazut
succes!!


_______________________________________
Eu i-am avut ca dascali pe Hristea, pe Malaiu, pe Harnaj, pe Ruttner si altii ca ei. Mai mult, profesori mi-au fost multi dintre colegii de pe forum iar Google mi-a fost mereu aproape.

pus acum 13 ani
   
Chaos
apicultor

Din: (langa)Timisoara
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 33
Uite ceva concret:
<< Tratament Varroza cu Acid Formic
In Occident pentru a limita cat mai mult efectul nefast al medicamentelor de sinteza asupra produselor stupului se practica asa numita "chimie biologica".Acidul formic fiind o componenta care se gaseste in multe alimente a devenit un produs preferat. Folosirea lui de catre stuparii romani este insa la scara redusa. Tratamentul cu acid formic nu se face inainte sau in timpul culesului, cea mai buna perioada de aplicare fiind la sfarsitul verii dupa ce ridicam mierea din stupi. Conform literaturii de specialitate si tratamentele de primavara duc la cresterea procentului de reziduri din miere si ceara.

Modul de administrare
O placuta de carton de 20/30 cm si 1,5 mm grosime, se imbiba cu acid formic in concentratie de 60%. Pentru un fagure standard se folosesc 2 ml acid formic diluat, deci pentru un corp Dadant aprox. 20 ml. Este recomandat ca placuta de carton sa fie asezata pe fundul stupului si acoperita cu o plasa de sarma cu ochiuri mici, pentru ca albinele sa nu intre in contact cu substanta activa.Tinem placuta in stup 5-7 zile, facem o pauza de alte 7 zile, si apoi repetam operatiunea de 3 ori, in total fiind facute 4 tratamente. Temperatura la care se face tratamentul este de 12-25 grade C.

Ca o recomandare suplimentara ; restrangeti pe cat posibil cuibul pentru a mari efectul si fiti atenti la manevrarea acidului pentru ca este puternic coroziv. In urma folosirii acestui tratament se obtin rezultate bune fiind distrusi chiar si parazitii din celulele capacite. Asezarea placutei pe fundul stupului si nu pe partea superioara a ramelor protejeaza matca.
>>

TEXTUL E COPIAT DINTR-UN REZUMAT DE MANUAL .VREAU SA VAD AZI,MAINE....
ALTE REPLICI, ALTE VARIANTE MAI BUNE.

SA VEDEM CAT DE SARITOARE E COMUNITATEA ASTA APICOLA...
_____________________________________________________________________________
ACEST MESAJ ESTE UN TEST!
TRATAI CA ATARE!
SA CITIM  PARERI, SA AVEM VARIANTE, SA CITIM ALTE IDEI.
CINE RASPUNDE PRIMUL? SA VEDEM CONCRET, SA CITIM DETALIAT,CA FOARTE MULTI FAC SI TAC.
IN FUNCTIE DE ZONA, DE EXEMPLU, SE POATE EXEMPLIFICA CONCRET TRATAMENTUL.ACUM CHIAR SUNT CURIOS SA VAD CINE "SARE" PRIMUL CU ALTA VARIANTA MAI BUNA, IN FINAL TREBUIE SA IESE CEVA MEDIU SI APROAPE PERFECT.
ALTFEL NU VAD SENSUL FORUMULUI.

Modificat de Chaos (acum 13 ani)


_______________________________________
Intre posesorii de stupi si stupari exista o diferenta:PRICEPEREA SI PASIUNEA PENTRU ALBINE SI ALBINARIT.Va rog, nu chinuiti albinele!

pus acum 13 ani
   
apinicusor
apicultor

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 12
Multumesc tare mult, dar acuma am 2 variante, pe care sa o increc ?

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la