APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Roxxxi23 pe Simpatie.ro
Femeie
23 ani
Neamt
cauta Barbat
23 - 52 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / CRESTEREA MATCILOR / Matci africane vs. matci europene  
Autor
Mesaj Pagini: 1
cosmin_tanase82
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 145
Parca seara trecuta am vazut pe National Geografic Channel - Wild un documentar foarte interesant despre invazia matcilor africane pe continentul american. Americanii se plangeau ca tot mai multe colonii de albine sunt invadate de albinele africane care manifesta un comportament mult mai agresiv.

O gramada de lucruri interesante au fost prezentate in documentar.

Spre exemplu cum albinele africane aveau o tactica anume de a trece de paznicii albinelor europene, pacalindu-le. Matca de albina africana era apoi introdusa in stup si evident imediat identifica matca din stup si o omora, luandu-i locul.

Cum comportamentul agresiv este transmis in special de trantorii albinei africane, un apicultor american incepand un proiect prin care isi axase stupina pe cresterea de trantori selectati de albina europeana pentru a inmulti trantorii de albina europeana in defavoarea trantorilor de albina africana. El dorea astfel sa existe o perpetuare a albinei europene in defavoarea celei africane.

In fine multe alte lucruri interesante despre acest subiect au fost prezentate.
Am incercat sa gasesc documentarul pe internet insa din pacate nu l-am gasit. Poate il gaseste cineva si este amabil sa ne dea o adresa sa il putem vedea cu totii, mai ales ca astfel de documentare din domeniul apicol sunt destul de rare.


pus acum 13 ani
   
cornelioandanciu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 643
Un destept a adus pe continentul american 52 de matci africane, care s-au hibridat cu trantorii bastinasi, rezultand albinele ucigase, de care acuma nu se mai poate scapa.Din aceasta cauza nu este bine sa se aduca albine din alte tari.

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la