Valer70
apicultor
Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1833
|
|
jonny_it a scris:
Am terminat completarea rezervelor pentru iarna, teoretic pana in martie cel putin nu am probleme, dar pentru orice eventualitate vreau sa am 1-2 saci de zahar pentru turte pentru inceputul lui sfarsitul lui februarie (in caz ca tine frigul mai mult).
De obicei foloseam mierea cristalizata insa anul acesta nu am asa ceva. O sa imi ramana multe rame cu miere, as putea sa o extrag si sa o folosesc daca timpul nu permite sa intervin la familii.
De unde pot cumpara si eu 1-2 saci de zahar pudra si care ar fi pretul aproximativ? Prin Real / Careffour nu am vazut asa ceva.
Multumesc |
Nu vă sfătuiesc să faceţi greşeala de a cumpăra zahăr pudră. Dacă măcinaţi zahăr tos de calitate cu râşniţa de cafea şi îl lăsaţi în cameră alături de zahăr pudră cumpărat din comerţ veţi observa în câteva zile că zahărul măcinat se întăreşte, cel pudră cumpărat-nu! De ce? Zahărul pudră din comerţ are aditivi pentru a preveni aceasta. Cine ne garantează că aditivul nu va dăuna albinelor? Pentru ce să riscăm sănătatea albinelor şi să ne complicăm când putem da sirop invertit la pungă sau putem măcina zahărul cu râşniţa de cafea sau pentru cantităţi mari cu o râşniţă construită pentru aceasta? Dar siropul invertit pus în pungă, pe rame, se dă cel mai uşor. Cînd nu am miere, ca anul acesta, eu nu mai dau turte, siropul 3:1 invertit cu 25% apă după reţeta folosită de mine ca şi cel cu 18 % apă după reţeta recomandată de Gică este foarte bun după 15 ianuarie mai ales că atunci de obicei matca îşi reia ponta. Iar despre zahărul la sac nu am o părere bună, se observă la prepararea siropului că are mai multe impurităţi decât cel ambalat. Valer Bodea
|
|