APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Lista de useri | Reguli | Cauta | Inregistrare | Login

CHAT GENERAL | CHAT STUPARITUL | POZE STUPARITUL

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie.ro:
SheBella
Femeie
20 ani
Bucuresti

cauta Barbat
18 - 35 ani


Site "Stuparitul"--------- Anunturi Apicole

APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / HRANIREA ARTIFICIALA / Reteta de zahar invertit Moderat de Dila Daniel, LUCIAN AVRAM, Mircea_63, adi hodis, alt stupar, lucky5strike, pupemea  
Autor
Mesaj Pagini:  1 2
EN
apicultor
Mesaj Privat

Inregistrat: 02-04-2005
Postari: 751
Am gasit ceva interesant; poate va foloseste.

        Unul din procesele semi - industriale de producere a zaharului invertit(folosit de producatorii de inghetata):

Procesul Sommer

Incalziti 1 litru de apa pana la 82°C si adaugati la aceasta temperatura, usor, 2850 grame de zaharoza (zahar tos/normal) mestecand pentru a dizolva totul: temperatura va scadea.
Cand siropul atinge di nou 82°C, nu mai incalziti si adaugati 3.1 ml de acid clorhidric la 40% ( greutate specifica 1.20), agitand puternic: veti nota o crestere a temperaturii de data aceasta.
Dupa ce acidul a reactionat (ii trebuie cam 15 minute) raciti in mod rapid siropul pana la 60°C ( bagnomaria sau cu apa curenta).
Adaugati 2.7 grame de bicarbonat de sodiu (pentru a neutraliza acidul in exces care nu a reactionat) si contiunati sa raciti.
Acest proces ne va da circa 95% de invertire completa a zaharozei ( procent mai mare decat cel al multor 'zaharuri invertite' deja preparate.
(tradus de pe http://www.dolci.it/gelato/zuccheroinvertito.htm)

Sursa:  http://forum.naturist-life.ro/viewtopic.php?t=83


16-08-2010 20:06:40
   
EN
apicultor
Mesaj Privat

Inregistrat: 02-04-2005
Postari: 751
O alta reteta:

   Ingrediente: doua kg zahar alb, 900 ml apa (de izvor, eventual), doua lingurite acid citric sau tartric (sare de lamaie). Mod de preparare: Ingredientele se pun la fiert pe foc domol, intr-un vas emailat (preferabil nou), 10-12 minute. Cu o lingura de lemn noua se colecteaza tot timpul - ca la dulceata - spuma formata deasupra. Astfel se obtine un amestec de doua monozaharide (glucoza si fructoza) cu putere dubla de indulcire, comparativ cu "fratelei sau, zaharul obisnuit. Dupa racire, preparatul lichid se toarna in sticle.

Sursa: ?


16-08-2010 20:09:00
   
gica
Moderator
Mesaj Privat

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: 22-12-2007
Postari: 3643
EN,ambele retete au hibe mari.Crede pe al batran.

_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

23-08-2010 17:26:07
E-mail  
jimm
apicultor
Mesaj Privat

Din: Targoviste
Inregistrat: 16-05-2009
Postari: 759

gica a scris:

EN,ambele retete au hibe mari.Crede pe al batran.

Sa traiti nea' Gica, bine ati revenit   


23-08-2010 18:11:07
Site  
gica
Moderator
Mesaj Privat

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: 22-12-2007
Postari: 3643

jimm a scris:

Sa traiti nea' Gica, bine ati revenit   

Nu am fost nicaieri.Nu a mers forumul de o saptamana.


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

23-08-2010 20:35:13
E-mail  
Valer70
apicultor
Mesaj Privat

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: 02-08-2009
Postari: 1833
Cred că reţetele sunt bune dar pentru altceva, nu pentru albine. Invertirea zahărului cu acid clorhidric apoi neutralizarea acidului cu bicarbonat de sodiu are ca rezultat al reacţiei dintre ele sarea de bucătărie(clorura de sodiu). Urmarea-dezastru la iernare! Despre abundenţa de acid citric la a doua reţetă, ce să mai zic! O jumătate de gram la kg de zahăr este suficient pentru invertire, o linguriţă are vre-o 10 g deci aciditatea siropului invertit va fi de 20 de ori mai mare decât cea pe care am verificat-o noi prin iernare bună. Valer Bodea

24-08-2010 12:12:41
   
proapis13
apicultor
Mesaj Privat

Din: Turnu-Severin
Inregistrat: 10-03-2009
Postari: 2834
Retzeta de zahar investit o gasitzi chiar pe pagina
din limba germana de la ag**na shi poarta denumirea de
Agenabon -  pompoasa dealtfel shi care in traducere
libera inseamna sirop din amidon de porumb - NON OMG
ne asigura producatorul sau indulcitor alimentar DE70
salve     


_______________________________________
activitate la urdinish shi miere in cat

24-08-2010 16:26:06
   
costid
apicultor
Mesaj Privat

Din: Caransebes
Inregistrat: 09-11-2007
Postari: 51
Reteta de invertire zahar (citita intr-o carte mai veche, nu-mi amintec care anume)
8 kg zahar, 2 l apa, 2 kg miere
se agita acest amestec de cateva ori pe zi timp de vreo 10 zile, la temperatura camerei.
dupa un timp tot zazarul fie trece in solutie, fie va fi hidrolizat la glucoza si fructoza.
intr-un an am preparat acest sirop invertit, a pamas pe fundul bidonului cam 1 cm strat de zahar.
problema e ca este un proces de durata, deci nu se preteaza pt cantitati mari dacat in cazul in care aveti un dispozitiv care sa va usureze procesul de amestecare ....
avantaje;
stiti ce fel de zahar ati folosit, ce fel de miere, nu fa contine acid citric.


25-08-2010 18:28:24
   
Valer70
apicultor
Mesaj Privat

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: 02-08-2009
Postari: 1833
Reţeta aparţine unui rus şi este dată de Hristea, cred că în Stupăritul nou. Am încercat-o şi eu în bidon de 25 de litri fără a amesteca dar ne iese părul prin căciulă până cînd se inverteşte aşa că am renunţat în favoarea invertirii cu sare de lămâie şi adăugarea a 150-2oo g miere la kg de zahăr. În alţi ani, anul acesta nu am extras nimic. Am intervenit pentru a preciza că o jumătate de gram de sare de lămâie la kg de zahăr asigură nu numai invertirea zahărului ci şi o aciditate apropiată de cea a mierii. Chiar şi la siropul neinvertit este recomandată sarea de lămâie(acidul citric) ori acidul acetic(oţetul) pentru a asigura pH-ul optim. Iar primăvara Hristea recomanda oţetul alimentar dat în sirop de trei ori, la trei zile, susţinând că măreşte suprafaţa de puiet. Eu nu am încercat. Valer Bodea

25-08-2010 19:30:29
   
EN
apicultor
Mesaj Privat

Inregistrat: 02-04-2005
Postari: 751

gica a scris:

EN,ambele retete au hibe mari.Crede pe al batran.


Te cred, nea Gica!!! Dom'ne, d-aia este bun net-ul asta; uite cate experiente proprii aici, demne de luat in seama...
Domnilor!! Eu de noua ani de cand ma ocup de apicultura, an mai dat dreaqu' ca asta n-am avut. Am folosit zaharul pentru hranirile de stimulare, dar sa ajung sa car la saci de zahar ca disperatu', nu credeam ca  se poate intampa... Si iaca, este posibil, cand stihiile naturii isi spun cuvantul.

Modificat de EN (28-08-2010 13:57:31)


28-08-2010 13:27:40
   
sfantul spiridon
apicultor
Mesaj Privat

Din: stoina-gorj
Inregistrat: 01-06-2009
Postari: 426
nea gica, am facut reteta dumneata....
a iesit beton!
multumesc!
raman dator


580/435px 30.2KB


28-11-2010 22:56:57
   
sfantul spiridon
apicultor
Mesaj Privat

Din: stoina-gorj
Inregistrat: 01-06-2009
Postari: 426
w


580/435px 20.7KB


28-11-2010 22:57:55
   
gica
Moderator
Mesaj Privat

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: 22-12-2007
Postari: 3643
Sfinte,e buna dar da matale un telefon pe seara.Da are un mic 'dar'.Dar e buna.
Hai sa te fac de ras putin.
1. De ce ai folosit oala de inox
2. De ce nu ai reglat focul cum trebuie.
3.Sunt bune,dar mai este loc.Produsul se numeste "Zahar candi invertit".Daca in afara de miere imi demonstrezi ca exista ceva mai bun la hranirile de salvare iti fac stoc pe 5 ani apoi ma sinucid.Lucru valabil pentru toti referitor la demonstratie.
Uite ce am facut eu ultima data in 2008.Poti citi ziarul prin placi:


581/436px 32.8KB


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

29-11-2010 16:42:47
E-mail  
maximus
apicultor
Mesaj Privat

Din: valcea taica...valcea
Inregistrat: 20-11-2010
Postari: 53
sa traiesti nea gica!

   dupa cum se vede, la s_spiridon e putin caramel.

  ma 'ntereseaza care e procentul de invertire, daca e peste 50% , si ar fi bine sa pui si reteta cu tot cu "darurile". 


_______________________________________
http://www.renastereastuparitului.com

29-11-2010 17:02:32
   
gica
Moderator
Mesaj Privat

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: 22-12-2007
Postari: 3643
La sfantul invertirea este de peste 100%.Ai dreptate.e putin caramelizat.
La candi invertirea este de 100% daca zaharul este bun si de minin 98% la cel mai prost zahar.Ca restul este altceva decat zaharoza.
La siropul de zahar invertit invertirea ajunge la 95%


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

29-11-2010 17:21:58
E-mail  
CORNEL V.
apicultor
Mesaj Privat

Din: Tg-Carbunesti:Gorj
Inregistrat: 05-10-2010
Postari: 432
Ia vezi nea Gica cum a iesit.

Sa traiesti si mult si bine!    


437/583px 46.3KB


_______________________________________
Cornel   0733691021

29-11-2010 18:27:29
   
gica
Moderator
Mesaj Privat

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: 22-12-2007
Postari: 3643
Mai baieti,
Reteta este scrisa.Acum descantecele.Le-am mai scris dar nu ati luat seama la ele.
1.Folositi oale emailate sau oale cu fundul gros.Eventual puneti si o tabla subtire sub fundul oalei.Oala sa aiba 10 litri
2.Puneti un litru de apa la fiert.Cand apa incepe sa cante (sa paraie) incepeti sa puneti zaharul.E mai bine sa-l puneti pe rand.Puneti 1-2 kg,amestecati,asteptati sa se incalzeasca catre fierbere,puneti zahar din nou,amestecati,asteptati sa se incalzeasca,s.a.m.d.Dupa primele kg de zahar puneti sarea de lamaie si amestecati.Veti observa ca amestecul 'se taie' ca maioneza si se subtiaza.Continuati  cu zaharul si cu amestecatul.
3. Atentie la foc.Daca focul este prea tare veti observa ca apare caramelizare pe peretii oalei.Daca focul este slab dureaza mai mult.Cand ati pus tot zaharul si amestecul ajunge catre 114 grade incepe procesul de invertitre.Aici trebuie mare atentie la foc ca sunt sanse sa se duca peste oala.Cand se termina invertirea totul e gata.Se lasa cam o ora.
4.In comert sunt niste pungi de diferite marimi la rola.Folia aceasta se moaie si incepe sa se intinda la 150 de grade,se topeste la 180 de grade.Eu torn in ele amestecul fierbinte pe la 100 de grade direct din oala,ochiometric sa fie 7-800 de grame,pun punga la masina de vidat,videz si apoi lipesc.Asa fierbinte o iau si o pun pe pardoseala.O punga are 5-7 mm grosime.
5.La 20 de grade placa este tare dar tinuta de o laterala se lasa.Catre zero grade se sparge ca geamul.
6.Dupa racirea completa le pun in cutii de carton stiva pe niste placi de placaj intr-un strat apoi alt placaj si alt strat.
7. Cand le pun la stupi le intep de 2-3 ori usor cu furculita.


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

29-11-2010 21:01:26
E-mail  
CORNEL V.
apicultor
Mesaj Privat

Din: Tg-Carbunesti:Gorj
Inregistrat: 05-10-2010
Postari: 432
Pentru prima data cand am facut reteta cred ca m-am descurcat binisor.
Au fost niste chestii de finete pe care acum le-am invatat.
Data viitoare nu mai dau gres.

    


_______________________________________
Cornel   0733691021

29-11-2010 21:40:19
   
gica
Moderator
Mesaj Privat

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: 22-12-2007
Postari: 3643
Cornel,e putin mai bine ca la sfantul.
Pentru inceput e foarte bine.De-ai sti ce minuni imi ieseau mie acum 30 de ani.Dar si zaharul era vai de el.
A doua incercare va fi perfecta.


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

29-11-2010 21:50:23
E-mail  
jonny_it
apicultor
Mesaj Privat

Din: Piatra Neamt/Sibiu
Inregistrat: 15-02-2006
Postari: 2596

gica a scris:

Mai baieti,
Reteta este scrisa.Acum descantecele.Le-am mai scris dar nu ati luat seama la ele.
1.Folositi oale emailate sau oale cu fundul gros.Eventual puneti si o tabla subtire sub fundul oalei.Oala sa aiba 10 litri
2.Puneti un litru de apa la fiert.Cand apa incepe sa cante (sa paraie) incepeti sa puneti zaharul.E mai bine sa-l puneti pe rand.Puneti 1-2 kg,amestecati,asteptati sa se incalzeasca catre fierbere,puneti zahar din nou,amestecati,asteptati sa se incalzeasca,s.a.m.d.Dupa primele kg de zahar puneti sarea de lamaie si amestecati.Veti observa ca amestecul 'se taie' ca maioneza si se subtiaza.Continuati  cu zaharul si cu amestecatul.
3. Atentie la foc.Daca focul este prea tare veti observa ca apare caramelizare pe peretii oalei.Daca focul este slab dureaza mai mult.Cand ati pus tot zaharul si amestecul ajunge catre 114 grade incepe procesul de invertitre.Aici trebuie mare atentie la foc ca sunt sanse sa se duca peste oala.Cand se termina invertirea totul e gata.Se lasa cam o ora.
4.In comert sunt niste pungi de diferite marimi la rola.Folia aceasta se moaie si incepe sa se intinda la 150 de grade,se topeste la 180 de grade.Eu torn in ele amestecul fierbinte pe la 100 de grade direct din oala,ochiometric sa fie 7-800 de grame,pun punga la masina de vidat,videz si apoi lipesc.Asa fierbinte o iau si o pun pe pardoseala.O punga are 5-7 mm grosime.
5.La 20 de grade placa este tare dar tinuta de o laterala se lasa.Catre zero grade se sparge ca geamul.
6.Dupa racirea completa le pun in cutii de carton stiva pe niste placi de placaj intr-un strat apoi alt placaj si alt strat.
7. Cand le pun la stupi le intep de 2-3 ori usor cu furculita.


Nea Gica esti mare om! Ai repetat reteta pentru tot *****u de cel putin 10 ori, de am memorat-o  si eu 


_______________________________________
Din două posibilităţi de alegere, alege-o pe a treia.

29-11-2010 22:08:14
   
gica
Moderator
Mesaj Privat

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: 22-12-2007
Postari: 3643
Ai dreptate dom'le,a fost ultima data.
Si eu citesc lucruri inutile pe forum.


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

29-11-2010 22:12:08
E-mail  
sfantul spiridon
apicultor
Mesaj Privat

Din: stoina-gorj
Inregistrat: 01-06-2009
Postari: 426
nea gica,
nu m-a lasat rautatea de inima si spre final, adica pe la 60 de grade ale compozitiei am pus si niste protofil
eu cred ca de aceea e caramea
seamana cu stapanul
ai facut mata o poza cu mine si de vazut nu am vazut-o
caramel eram...si sunt caramel...adecale, de zahar, bre!


29-11-2010 22:44:18
   
jonny_it
apicultor
Mesaj Privat

Din: Piatra Neamt/Sibiu
Inregistrat: 15-02-2006
Postari: 2596

gica a scris:

Ai dreptate dom'le,a fost ultima data.
Si eu citesc lucruri inutile pe forum.


Nu am zis ca e inutil, am zis doar ca ai avut rabdarea sa scrii de atatea ori.


_______________________________________
Din două posibilităţi de alegere, alege-o pe a treia.

29-11-2010 23:00:57
   
gica
Moderator
Mesaj Privat

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: 22-12-2007
Postari: 3643

sfantul spiridon a scris:

nea gica,
nu m-a lasat rautatea de inima si spre final, adica pe la 60 de grade ale compozitiei am pus si niste protofil

Sper ca nu din reteta prezentata pe forum.Are o mare greseala.    


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

29-11-2010 23:10:35
E-mail  
sfantul spiridon
apicultor
Mesaj Privat

Din: stoina-gorj
Inregistrat: 01-06-2009
Postari: 426
am pus si si
da' ce greseala are, ca eu o luasem de buna in privinta uleiurilor volatile
stiu ca cea de pe forum nu are gradatia alcoolului corespunzatoare, da' credeam ca asta e tot
ba mai mult decat atat, pregatisem deja "protofil de primavara" si "protofil de vara" pe baza celor spicuite ici colea

Modificat de sfantul spiridon (29-11-2010 23:25:26)


29-11-2010 23:21:37
   
sfantul spiridon
apicultor
Mesaj Privat

Din: stoina-gorj
Inregistrat: 01-06-2009
Postari: 426
uite:


580/435px 32.7KB


29-11-2010 23:29:18
   
dumitriu
apicultor
Mesaj Privat

Inregistrat: 02-07-2008
Postari: 606

proapis13 a scris:

Retzeta de zahar investit o gasitzi chiar pe pagina
din limba germana de la ag**na shi poarta denumirea de
Agenabon -  pompoasa dealtfel shi care in traducere
libera inseamna sirop din amidon de porumb - NON OMG
ne asigura producatorul sau indulcitor alimentar DE70
salve     

Agenabon nu este zahar invertit, ci sirop din porumb


_______________________________________
ag**na Romania S.A.
0731-000.027

05-12-2010 17:37:14
E-mail  
Dila Daniel
Moderator
Mesaj Privat

Din: Craiova
Inregistrat: 13-09-2005
Postari: 3059

Valer70 a scris:

Ştim cu toţii că prelucrarea zahărului uzează albinele. De aceea se recomandă ca hrănirile de complectare să se facă înainte de eclozarea albinei care va ierna. Dar siropul depozitat în faguri, chiar căpăcit, nu este invertit 100% deci tot va uza întrucâtva albina de iernare. Turtele şi zahărul candi o vor uza şi mai mult şi familia va slăbi tocmai la ieşirea din iarnă, când ar trebui să crească puiet cât mai mult. Din impas putem ieşi prin invertirea siropului de zahăr cu sare de lămâie.
Gică a adus la cunoştinţa forumului invertirea zahărului cu 1 gram de sare de lămâie la kg de zahăr şi a dat şi reţeta pentru plăci de zahăr candi. Reţeta a luat-o din literatură şi a dat rezultate bune. A dat şi reţeta pentru prepererea zahărului candi şi reţetele lui au ajutat mulţi stupari să iasă din impas.
Spre deosebire de Gică eu procedez mai nuanţat:
-Pentru hrănirile de completare şi de stimulare am făcut sirop 3:1 pe care l-am invertit doar cu 0,5 grame de sare de lămâie la kilogramul de zahăr, pe considerentul că Liviu Pădurean, coautor cu Hristea la A.B.C. Apicol, a recomandat o jumătate de gram pentru invertire, deşi el s-a referit la sirop cu zahăr dizolvat, fără fierbere. Având în vedere că atunci când completăm rezervele ori stimulăm există şi un aport de nectar din natură(altfel am provoca furtişag) şi că invertim prin fierbere care stimulează invertirea, eu sunt mulţumit cu această reţetă pentru că siropul căpăcit ajunge la ph-ul mierii. Siropul are 25% apă, ca mierea de salcâm extrasă pe timp ploios. Albinele trebuie să evapore cam 80 de grame de apă la kg de "miere" deci nu atrag furtişagul.
-Spre deosebire de Gică eu sunt inamicul plăcii de candi pentru că la consumul ei rezultă multe cristale de zahăr pe fundul stupului. Albinele o consumă lent şi dacă nu mai au rezerve pot muri cu placa de candi sau cu turta deasupra. Turta are şi dezavantajul că uzează mult albinele. Nu mă refer la turta proteică. De aceea când aş mai fi nevoit să hrănesc albinele iarna aş proceda aşa cum am procedat şi în acest an: la prima administrare(5 decembrie) am dat în pungi sirop 4:1 invertit cu 1 gram de sare de lămâie la kg de zahăr. Acesta are consistenţa unei mieri cu 20% apă şi albinele sunt atrase de el pentru că îl iau uşor. Am pus 1 gram de sare de lămâie ca mijloc de prevenire a nosemozei deşi este inutil întrucât sunt cercetători care au constatat că ph-ul hranei nu are rol în declanşarea bolii. La a doua şi hrănire(din 2 în 2 săptămâni) am dat sirop 5:1 invertit cu un gram de sare de lămâie la kg de zahăr. Acesta are 16,666...% apă, ca o miere bine maturată. De acum înainte trec la sirop 3:1 pentru că albinele care caută apă chiar la 6-8 grade arată că au puţin puiet. Până cînd încep să iasă în câmp îl invertesc cu 1 gram de sare de lămâie la kg apoi trec la 0,5 grame. Vă doresc să nu ajungeţi să faceţi hrănire de completare în iarnă. Eu am făcut-o de nevoie în 1971 şi din precauţie acum. Postez ce a rămas din siropul 5:1, invertit. Pentru ce să dau candi sau pastă când siropul se consumă mai uşor din pungă şi nu uzează albinele? Valer Bodea


_______________________________________
Nu sunt perfect,dar sunt eu insumi si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.

11-01-2011 22:12:36
E-mail  
Valer70
apicultor
Mesaj Privat

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: 02-08-2009
Postari: 1833
Sirop 5:1 invertit în decembrie 2010 cu 1 g la kg. Valer Bodea


581/436px 28.5KB

Modificat de Valer70 (12-01-2011 00:01:25)


12-01-2011 00:00:42
   
Valer70
apicultor
Mesaj Privat

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: 02-08-2009
Postari: 1833
Sirop 4:1 invertit în 5 decembrie 2010 cu 1 g la kg.


436/581px 40.7KB


12-01-2011 00:02:41
   
Pagini:  1 2    
Mergi la
Dezvoltat de 3X Media International
Gazduire Gratuita Forum


 



Termeni si conditii . Confidentialitate