APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
luana_21 Profile
Femeie
21 ani
Prahova
cauta Barbat
21 - 47 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / DISCUTII APICOLE DIVERSE / unificare roi  
Autor
Mesaj Pagini: 1
trocle
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 18
1.Intr-un stup orizontal am avut 2 roiuri despartite prin diafragma.Acum o luna amindoua mergeau bine.La controlul de ieri intr-un compartiment nu am gasit oua sau puiet (cu exceptia citorva celule cu trintori gata de eclozionare).Am dedus ca de peste 20 de zile nu mai are matca.Precizez ca roiul ( posibil fara matca) are relativ multa albina,pe patru rame. Ce ma sfatuiti sa fac?.Eu m-am gindit sa unific cei doi roi.Cum sa procedez pentru a evita eventualele lupte intre albine?
2.Am citeva familii care au foarte putine provizii (nu am recoltat aproape nimic).Am foarte putina miere lichida.Am in schimb zahar.Cind sa incep completarea proviziilor? Sa o fac cu zahar invertit cu acid citric conform retetei de pe forum? Trebuie sa organizez cuibul ca pentru iernare pentru ca albinele sa depoziteze zaharul doar in ramele care vor ramine in stup  la iarna?Va rog ajutati-ma cu sfaturi detailate, spunindu-mi exact cum sa procedez.(eu stiu ceva teorie dar am putina practica )
Va multumesc!


pus acum 13 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Sunt postari foarte interesante si sfaturi practice foarte utile, sunt mai multe variante, ai de unde sa alegi. Numai sa ai chef sa citesti. Da o "cautare"pe forum si in mod sigur o sa devii "doctor" in unificari. Succes! 

pus acum 13 ani
   
alt stupar
CLUB STUPARITUL

Din: Jud. Arad
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2312
Acelasi lucru iti zic si eu, pune mouse-ul si cauta (vezi "pagina apicultorului incepator"
Aproape sigur, cei care au mai dat raspuns odata, cu alta ocazie, intrebarilor pe aceleasi teme, nu o sa mai aiba chef sa reia.
Succes!


_______________________________________
albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine...

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la