APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Calypso92
Femeie
25 ani
Galati
cauta Barbat
30 - 80 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / TRATAMENTE NATURISTE PENTRU ALBINE SI STUPARI / Vinuri medicinale  
Autor
Mesaj Pagini: 1
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Vinurile medicinale


Mai putin mediatizate decat tincturile si uleiurile din plante, vinurile medicinale sunt elixiruri decantate din laboratorul naturii, cu efecte benefice asupra sanatatii si a starii noastre de spirit. Cu o conditie: sa nu fie confundate cu vinul de masa. Ele
au o prescriptie stricta, la fel ca orice medicament.

Vin de afine

Ingrediente: 500 g afine, 1 l vin rosu.
Mod de preparare: Se varsa afinele intr-un vas, se
adauga doua pahare cu apa si se fierb incet 15 minute.
Se adauga vinul rosu si se prelungeste fierberea inca
15 minute. Se lasa sa se raceasca si se filtreaza.

Varianta:
l Se zdrobesc 500 g afine, se adauga 1 l vin alb, o
lingurita scortisoara pudra, o lingurita de cuisoare
si 100 g miere. Se lasa la macerat 8 zile, se
filtreaza si se pune in sticle.
Mod de administrare: cate 25 ml, de trei ori pe zi,
inainte de mese.
Proprietati: antidiareic, antiseptic, bactericid,
dizolvant al acidului uric.
Recomandari: ateroscleroza, constipatie, fermentatie
intestinala, insuficienta biliara, diabet, diaree.

Vin de ceapa

Ingrediente: 5 cepe, 1 l vin alb, 100 g miere.
Mod de preparare: Se rad cepele. Se adauga vinul si
mierea. Se lasa la macerat 8 zile, apoi se filtreaza.
Varianta:
l Se paseaza 500 g ceapa la centrifuga. La sucul
obtinut se adauga 150 g zahar. Se amesteca bine si se
filtreaza.
Mod de administrare: cate 50 ml, de trei ori pe zi,
inainte de mese.
Proprietati: diuretic, stimulent general, tonic
cardiac.
Recomandari: astenie, hidrofizie, tulburari renale.

Vin de coacaze

Ingrediente: 1,5 kg coacaze, 1 l vin rosu, 450 g
zahar.
Mod de preparare: Se preseaza coacazele. Se adauga
vinul si se lasa la macerat 24 de ore la rece. Se
filtreaza printr-o panza fina si se strecoara tot
sucul. Se pune sucul intr-un vas, se adauga zaharul,
se pune la fiert 5 minute, apoi se lasa sa se
raceasca. Se filtreaza din nou, apoi se imbuteliaza.
Alte variante:
l Se pun la macerat 200 g frunze de coacaz, 50 ml
rachiu, 100 g zahar si 1 l vin rosu, timp de 30 de
zile. Se amesteca bine, se filtreaza si se
imbuteliaza.
l Se pun la macerat, timp de o luna: 1 l vin alb, 200
g coacaze, 50 ml rachiu, 100 g zahar. Se filtreaza.
Mod de administrare: cate 50 ml, de trei ori pe zi,
inainte de mese.
Proprietati: antidiareic, antireumatismal, tonic
general.
Recomandari: artrite, hipertensiune, litiaza renala,
menopauza, reumatism.

Vin de grapefruit

Ingrediente: sucul de la doua grapefruituri, 1 l vin
alb, 200 g zahar, 50 ml rachiu.
Mod de preparare: Se amesteca ingredientele si se lasa
doua saptamani la rece. Se filtreaza si se
imbuteliaza.
Mod de administrare: cate 50 ml, de trei ori pe zi,
inainte de mese.
Proprietati: aperitiv, drenor digestiv, drenor
hepatic, racoritor, bogat in vitamina C.
Recomandari: anorexie, artrita, dispepsie,
insuficienta biliara.

Vin de ienupar

Ingrediente: 40-50 g bace (fructe) de ienupar, 1 l vin
rosu, 50 ml rachiu.
Mod de preparare: Se sparg bacele si se pun la macerat
o saptamana in amestecul lichid. Se aduce amestecul
usor la fierbere, se lasa sa fiarba cateva minute. Se
lasa in repaus o saptamana inainte de a se filtra. Se
imbuteliaza.
Varianta:
l 60 bace de ienupar, 1 l vin alb si 100 g zahar se
pun la macerat 15 zile. Se lasa in repaus 8 zile
inainte de filtrare. Se adauga 25 ml rachiu, pentru o
mai buna conservare.
Mod de administrare: cate 50 ml, de trei ori pe zi,
inainte de mese.
Proprietati: depurativ, diuretic, stimulent, stomahic.
Recomandari: ateroscleroza, guta, reumatism, tulburari
renale.

Vin de marar

Ingrediente: 50 g seminte marar, 20 g seminte anason,
1 l vin rosu, 100 g zahar, 25 ml rachiu.
Mod de preparare: Se pun toate ingredientele intr-un
vas curat. Se lasa la macerat 10 zile, la loc ferit de
lumina. Se filtreaza si se imbuteliaza.
Mod de administrare: cate 50 ml, de trei ori pe zi,
inainte de mese.
Proprietati: aperitiv, carminativ, galactogen,
stomahic.
Recomandari: aerofagie, astm, tulburari nervoase.
Excelent pentru impotenta: cate 25 ml inainte de
culcare.

Vin de menta

Ingrediente: 500 ml infuzie de menta (25 g menta
uscata se infuzeaza timp de 15 minute), 500 ml vin
alb, 20 g miere de albine.
Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele, se
lasa la macerat minimum 40 de zile, apoi se filtreaza.
Mod de administrare: cate 50 ml, de trei ori pe zi,
inainte de mese.
Proprietati: afrodisiac, bactericid, calmant, colagog,
sedativ, stomahic, vermifug.
Recomandari: nervozitate, palpitatii, tulburari
digestive, paraziti intestinali, tulburari nervoase.

Vin de mure

Ingrediente: 1 kg mure, 1 l apa, 300 g zahar.
Mod de preparare: Se varsa apa peste murele usor
zdrobite. Dupa 24 de ore se pune amestecul in
centrifuga si se adauga zaharul la sucul obtinut. Se
lasa la fermentat 10-15 zile. Se filtreaza si se pune
in sticle.
Mod de administrare: cate 50 ml, de trei ori pe zi,
inainte de mese.
Proprietati: indulcitor, hipoglicemiant.
Recomandari: dureri de gat, tulburari intestinale si
gastrice.


Vin de nuci

Ingrediente: 350 g frunze de nuc, 1 l vin rosu, 1
baton scortisoara, 100 g zahar, 25 ml rom.
Mod de preparare: Se pun toate ingredientele la
macerat timp de o luna, se filtreaza si se
imbuteliaza.

Alte variante:

l 25 nuci verzi taiate in patru si 1 l vin rosu se
macereaza timp de 6 saptamani, se filtreaza si se
aduce lichidul la fierbere. Se adauga apoi 50 ml
rachiu si 150 g zahar. Se da in 3-4 clocote, apoi se
lasa la racit. Se filtreaza si se imbuteliaza.
l Se pun la macerat 25 nuci verzi taiate in patru, 1
l vin rosu, 50 ml rachiu si 150 g zahar. Dupa doua
luni se filtreaza si se pune in sticle.
l 1 l vin rosu, 300 g zahar si 8 nuci verzi zdrobite
se pun la macerat, la soare, timp de 6 saptamani. Se
amesteca bine in fiecare zi. Se filtreaza.
l Intr-un borcan se pune o portocala taiata rondele.
Se adauga 15 nuci verzi taiate in patru, 1 l vin rosu,
50 ml rachiu, 200 g zahar. Se lasa la macerat doua
luni, apoi se filtreaza.

l 1 l vin rosu, 50 g frunze de nuc, 20 g grosita
rosie, 1 baton scortisoara, coaja de la o portocala,
200 g zahar. Se lasa la macerat 15 zile, se filtreaza
si se imbuteliaza.
l 30 g frunze de nuc, 100 g grosita rosie, coaja de
la doua portocale, 20 ml rachiu, 1 l vin alb. Se lasa
15 zile la macerat, la soare. Se face un sirop din 100
ml apa si 250 g zahar. Se amesteca si se filtreaza.
Mod de administrare: Cate 50 ml, de trei ori pe zi,
inainte de mese.
Proprietati: astringent, antidiareic, depurativ,
dezinfectant, tonic.
Recomandari: anemie, diaree, eczeme, guta, reumatism.

Vin de patrunjel

Ingrediente: o legatura de patrunjel, 1 l vin alb,
doua lingurite otet de vin, 300 g miere.
Mod de preparare: Peste patrunjel se toarna vinul si
otetul. Se aduce incet la fierbere si se fierb cam 10
minute. Se filtreaza, se adauga mierea si se amesteca.
Se imbuteliaza.
Mod de administrare: 3 lingurite, repartizate de-a
lungul zilei, sunt suficiente. Nu abuzati!
Proprietati: diuretic, expectorant, febrifug,
stimulent.
Recomandari: oboseala, hidrofizie, icter, bronsita,
febra.

Vin de pere

Ingrediente: 500 g pere albe, 1 l vin alb.
Mod de preparare: Se taie perele in rondele fine si se
pun in vinul care fierbe. Se lasa sa fiarba pana ce
volumul scade la jumatate. Se lasa sa se raceasca si
se filtreaza.
Mod de administrare: cate 25 ml dimineata, la sculare.
Proprietati: antiseptic, diuretic, tonic.
Recomandari: celulita, diabet, litiaza renala,
retentie de apa, tulburari renale.

Vin de piersici
Ingrediente: 2,5 kg piersici, 4 l vin alb, 1,3 l
coniac, 500 g zahar, 4 migdale amare, 7 g drojdie de
bere uscata.
Mod de preparare: Peste piersicile decojite si taiate
in bucati se pune zaharul si se lasa cateva ore. Se
fierbe amestecul 15 minute. Se varsa intr-un bidon
(dupa ce s-a racit) si se acopera cu vin alb si
coniac. Se adauga drojdia si migdalele. Se lasa 30 de
zile la rece, se filtreaza si se imbuteliaza.
Mod de administrare: cate 50 ml, de trei ori pe zi,
inainte de mese.
Proprietati: diuretic, energizant, stomahic.
Recomandari: constipatie, litiaza renala, tulburari
digestive.

Vin de portocale

Ingrediente: o portocala bine spalata, 1 l vin alb, 12
cuisoare, 1 baton scortisoara, 100 g zahar, 50 ml
rachiu.
Mod de preparare: Se pun cuisoarele si portocala
taiata intr-un borcan. Se adauga scortisoara, zaharul
si rachiul. Se acopera cu vin alb si se lasa la
macerat 30 de zile. Se filtreaza si se pune in sticle.
Se foloseste dupa 2-3 luni.
Alte variante:
l Se acopera cu vin alb coaja de la trei portocale
amare, netratate. Se adauga o lingurita cu seminte de
coriandru si 150 g zahar. Se lasa in repaus, la rece,
10 zile. Se filtreaza.
l 1 l vin rosu, 4 portocale taiate bucati si zeama de
la o portocala se lasa la macerat 10 zile. Apoi se
adauga 50 ml rachiu si 120 g zahar. Se amesteca
inainte de filtrare.
l Se amesteca: 1 l vin alb, sucul unei portocale, 3
flori de musetel, un baton de scortisoara, doua
cuisoare, 120 g zahar si 50 ml rachiu. Se filtreaza
dupa 8 zile de macerare.
l Se taie in rondele o portocala si o lamaie. Se
adauga 1 l vin rosu, doua migdale amare sparte, 50 ml
rachiu si 200 g zahar. Se lasa la macerat 40 de zile.
Se filtreaza si se imbuteliaza.
Mod de administrare: cate 50 ml, de trei ori pe zi,
inainte de mese.
Proprietati: antiinfectios, aperitiv, diuretic,
fluidifiant sangvin, laxativ, tonic general.
Recomandari: anorexie, astenie, dispepsie,
hipervascozitate sangvina, tulburari intestinale.

Vin de prune uscate

Ingrediente: 300 g prune uscate, 1 l vin rosu, 1
pachetel de vanilie, 50 ml rachiu, 120 g zahar.
Mod de preparare: Se pun prunele intr-un borcan. Se
adauga vinul, rachiul, vanilia si zaharul. Se amesteca
bine si se lasa in repaus 3 saptamani.
Mod de administrare: cate 50 ml, de trei ori pe zi,
inainte de mese.
Proprietati: dezintoxicant, diuretic, energizant,
stomahic.
Recomandari: anemie, constipatie, guta, nefrita,
reumatism.

Vin de tarhon

Ingrediente: 30 g frunze proaspete de tarhon, 1 l vin
alb.
Mod de preparare: Se spala frunzele si se usuca bine.
Se acopera cu vin alb si se lasa la macerat 8 zile. Se
filtreaza si se imbuteliaza.
Mod de administrare: cate 25 ml, de trei ori pe zi,
inainte de mese.
Proprietati: aperitiv, carminativ, stimulent, tonic.
Recomandari: balonari, dureri reumatice.

Recomandari
Se utilizeaza numai vase curate, sterilizate cu abur
sau apa fiarta, timp de cel putin 30 de minute, de
cate trei ori. Nu se folosesc vase metalice, in
special cele de aluminiu.
Se folosesc doar ingrediente pentru care nu au fost
utilizate insecticide sau ierbicide.
Fructele care intra in compozitia vinurilor trebuie
sa fie bine coapte si bine spalate. Atentie la
struguri, sa nu aiba acaricide sau sa fie stropiti cu
sulfat de cupru.

Se utilizeaza plante proaspat spalate. In cazul
plantelor uscate, se folosesc doar cele care nu au
fost uscate la soare. Nu se vor folosi plante de pe
marginea drumului sau de la vanzatorii ambulanti. Este
periculos.
Vinul se pastreaza in sticle inchise, la temperatura
camerei.
Atentie! Vinurile medicinale nu se consuma in
amestec.
Rachiul folosit la prepararea vinului trebuie sa fie
de minimum 40% alcool.


pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la