APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
luana_21
Femeie
21 ani
Prahova
cauta Barbat
21 - 47 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE / Reducere cota unica si marire cota TVA  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041

Planul secret al lui Boc: cota la 10%, TVA de 25%

Autor:  Teodora Vasâlca

Astăzi, membrii coaliţiei vor da undă verde Finanţelor să înceapă negocierile cu FMI pentru a reduce cota unică de la 1 ianuarie 2011.

    * Premierul Emil Boc le va prezenta colegilor din coaliție scopul acestei măsuriSursa: Codrin Prisecaru
    * După ce s-a fript cu impozitarea progresivă, fiind muștruluit de Boc, acum Vlădescu suflă și-n iaurt Sursa: CAPITAL

1 /2.
EXPLICAȚII

Chiar dacă ministrul finanţelor publice, Sebastian Vlădescu, a spus sâmbătă că, "în acest moment, nu ia în considerare modificarea sistemului de taxe şi impozite", coaliţia de guvernare îi face o surpriză. Astăzi, în cadrul şedinţei coaliţei, membrii acesteia vor discuta acordarea către Ministerul Finanţelor Publice a mandatului de începere a negocierilor cu experţii Fondului Monetar Internaţional (FMI), care vor sosi astăzi la Bucureşti, pentru reducerea cotei unice începând de la 1 ianuarie 2011, ne-au declarat surse din cadrul coaliţiei.


"Avem în vedere reducerea cotei unice atât pe venituri, cât şi pe profit, la 10%", au menţionat sursele citate. Potrivit acestora, pentru a acoperi golul lăsat în bugetul statului prin această diminuare a cotei de impozitare, TVA va fi majorată la 25% în paralel cu noi impozite sau creşterea altor taxe.

Astfel, ar putea fi introduse noi impozite în agricultură - de pildă, taxa pentru nelucrarea pământului. Totodată, şi impozitele pe proprietăţile imobiliare ar putea fi mărite, de la 1 ianuarie 2011.

Efectele majorării TVA la 25% nu vor fi toxice

"Majorarea TVA cu un punct procentual nu va avea efecte toxice şi va mai acoperi o parte din golul lăsat de reducerea cotei. Decizia va fi luată însă în acord cu FMI, care vrea măsuri clare de realizare a veniturilor bugetare, iar TVA, din punctul lor de vedere, e o sursă sigură, deşi majorarea TVA va reduce consumul fiscalizat", au spus sursele citate.

Reducerea cotei unice este văzută în coaliţie drept cel mai important element de susţinere a creşterii economice şi de atragere a investiţiilor străine, fără de care nu se poate relua creşterea economică.

Se va reduce munca la negru

Andreea Paul Vass, conslierul premierului, a postat recent pe blogul propriu o analiză în care arată că o cotă unică redusă la 10% începând cu anul 2011 ar genera pierderi imediate la încasările bugetare de 9,1 miliarde de lei (circa 3,4 miliarde de lei la impozitul pe profit şi de 5,7 miliarde de lei la impozitul pe venit), ceea ce înseamnă circa 1,8% din PIB.

Potrivit consilierului, unul dintre avantajele reducerii cotei unice constă într-o colectare suplimentară de venituri publice de cel putin 0,45% din PIB prin diminuarea cu o cincime a muncii la negru pe termen scurt.

"Munca nedeclarată reprezintă oficial aproape jumătate din economia subterană. Aşadar, o ţintă publică realistă o poate reprezenta diminuarea sa cu 20% pe termen scurt", explică Andreea Vass.

Cu o cotă de impozitare de 10%, România se va clasa pe aceeaşi poziţie cu Bulgaria, astfel creându-se premisele pentru atragerea unor investiţii străine, având în vedere că forţa de muncă a devenit mai ieftină acum, în urma reducerilor aplicate. (A contribuit Ciprian Mailat)

CLASAMENT Statele membre cu cele mai mici cote


"În acest moment nu luăm în considerare modificarea sistemului de taxe şi impozite."
SEBASTIAN VLĂDESCU, ministrul finanţelor publice

RETROSPECTIVĂ

Alba-neagra cu cota unică

Dezbaterile pe tema impozitelor s-au precipitat în ultimele două săptămâni. Startul a fost dat de ministrul Vlădescu, care a declarat pentru "Ziarul Financiar" că România trebuie să treacă la un impozit progresiv, ceea ce i-a adus critici din partea premierului Emil Boc, care a spus recent că i-a acordat ministrului un cartonaş galben.

La numai o săptămână după anunţul lui Vlădescu, ministrul economiei Adriean Videanu a susţinut, într-o emisiune televizată, menţinerea cotei unice. Mai mult, el a lăsat să se înţeleagă faptul că guvernul vrea chiar să modifice cuantumul acesteia.

"Cota unică rămâne. Asupra cuantumului cotei unice, primul-ministru este cel care va anunţa în momentul în care guvernul va lua o decizie legată de noua filosofie fiscală de care avem nevoie. PDL nu renunţă la cota unică, cuantumul e o chestiune care se poate discuta, depinde de negocierea cu FMI", a mai afirmat Videanu. Întrebat dacă va fi scăzută sau majorată cota, ministrul a afirmat: "Aici putem discuta dacă să o mai reducem, dacă nu".

Impozitarea progresivă a veniturilor nu e agreată nici de Andreea Paul Vass, care susţine: "Rămân adepta unei cote unice reduse (...) şi resping introducerea unei cote progresive până când România va atinge nivelul mediu de dezvoltare cu cel european".


In sfarsit o masura cu oaresce potential de realizare

Este cu totul si cu totul altceva decat "haiducia fiscala" pe care au tot incercat sa o aplice pana acum.
Clar PSD va urla din toti plamanii proletari ca asta nu ajuta pe cei saraci, ceea ce e adevarat cel putin pe termen scurt (profit fac doar unii dar TVA platesc toti) ! Nu ii ajuta in mod direct, dar indirect si pe termen lung vor fi principalii beneficiari DACA economia tari va reusi sa isi porneasca motorul calat.


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 13 ani
   
Dragos 2006
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 404
Super tare . daca e asa la anul fiscul imi va lasa in buzunar cel putin 2500 lei , in seara asta beau un spritz in cinstea lui BOc ! 

_______________________________________
 


pus acum 13 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041
nu-ti face mari iluzii ... poate nu ai remarcat ca stirea intra la categoria "o sa ... etc" adicalea sa stam noi linistit pana la anu' ca vorba aia guvernu se gandeste la noi.

_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 13 ani
   
Nicolaus
apicultor

Din: Orsova
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 199
Cu omana se da iar cu cealalta se ia. Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma.TVA de 25% este venit sigur iar 10% este menit sa scoata economia gri la vedere. Dupa asta se poate trece usor la 16% cu o OUG.

_______________________________________
Daca puteti distinge sfaturile bune de cele rele inseamna ca nu mai ai nevoie de sfaturi.

pus acum 13 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041
si ca nu cumva sa ne facem iluzii ca le-a venit mintea la cap

inca o "initiativa"


Emil Boc anunţă supraimpozitarea bogaţilor

Autor:  Florin Ciornei

Premierul a declarat ieri că Ministerul de Finanţe elaborează un proiect legislativ potrivit căruia persoanele cu averi mari vor trebui să cedeze un procent la bugetul de stat.
Premierul Emil Boc vrea ca și bogații să suporte factura recesiuniiSursa: AGERPRES

După creşterea TVA, reducerea salariilor bugetarilor, dar şi eşuata tăiere a pensiilor, premierul Emil Boc a mai anunţat "o măsură anticriză". Şeful guvernului vrea ca şi bogaţii să suporte măsuri de austeritate şi să dea la bugetul statului un procent din averea lor. În consecinţă, a anunţat ieri intenţia guvernului de a supraimpozita marile averi.

Premierul a precizat că un proiect pe această temă se află în pregătire la Ministerul Finanţelor şi că efectul prognozat este asigurarea unor venituri importante la buget.
SONDAJ
Sunteţi de acord cu impozitarea suplimentară a averilor mari?
Da Nu Nu ştiu/ Nu mă interesează
Rezultate


"Avem în analiză un proiect care porneşte şi de la propunerea UNPR, pentru impozitarea averilor mari, foarte multe averi probabil nu sunt impozitate la valoarea reală. Propunerea UNPR este o bază de pornire, există şi alte variante în lucru", a spus Emil Boc, la postul public de radio.

Impozit pe lux

UNPR a propus în urmă cu o săptămână introducerea unei "taxe de solidaritate" pentru persoanele fizice care deţin locuinţe, terenuri, avioane, elicoptere şi ambarcaţiuni a căror valoare însumată depăşeşte 450.000 de euro.

"Taxa de solidaritate", conform proiectului UNPR şi asumat de premierul Boc, ar fi de 1% din valoarea averii care depăşeşte acest cuantum.

Proiectul prevede ca în cazul în care valoarea totală a bunurilor este mai mică de 450.000 de euro, să se taxeze cu 1% doar bunurile imobile a căror valoare individuală este mai mare de 300.000 de euro, iar cele a căror valoare individuală este mai mare de 50.000 de euro cu 0,5%.

Preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a apreciat că impozitul pe averea afişată ar putea aduce, anual, la bugetul de stat, fonduri între 2 şi 3 miliarde de euro.



Pentru ca statul e impotent, adica nu e in stare sa colecteze taxe si impozite de la cei care obtin averi ilegal, tot cei cinstiti sunt buni de plata!


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 13 ani
   
echo
apicultor

Din: Magurele - Ilfov
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 730
Pe cat facem pariu ca se va vota preponderent cu "DA" la intrebarea de mai sus?
Adica sa ii impoziteze pe bogati .

Pai 50.000 euro este oricare apartament, deci vom plati cu totii inca 0,5 % anual pt ca "suntem bogati" ?? Pai ala care are elicopter credeti ca ii pasa de 1%??

Dar un om simplu care are un apartament de 50.000 si are de platit 250 euro pe an, cum credeti ca ii vine??

Sa speram ca e abureala...


_______________________________________
Daca votul ar fi putut schimba ceva, ar fi fost demult interzis...

pus acum 13 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041
stii tu echo vorba aia ... multi ... da prosti

oricum impozitele pe "avere" in Romania sunt extrem de mici, dar deh avem si tara cu procenmtul cel mai mare de propietari, iar guvernului ii e frica de cei multi, mai bine ii jecmaneste tot pe fraierii care muncesc.


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 13 ani
   
Dragos 2006
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 404
Apropo , cine sunt cei care muncesc ???

_______________________________________
 


pus acum 13 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041


pai .... restul angajatilor legal dupa ce scadem bugetarii, angajatorii lor, IMM-isti, PFA-isti


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 13 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643
Prin cota asta de 25% statul a ajuns al cincelea membru al fiecarei familii de 4 membrii.
Al 5-lea la masa,al 5-lea la imbracaminte,al 5-lea la caiete,etc.
O fi bine,o fi rau,judecati fiecare.
Si cel 'mai mic' care vinde ceva fenteaza cat poate.Si lui asta ii mai si reduce cota unica.
Saracii si mai saraci,bogatii si mai bogati.
Prin anul 2000 PSD se lauda in campania electorala ca va crea 1 milion de locuri de munca.A creat 1,5 milioane dar in strainatate.
Cei de acum - somaj,salarii si pensii taiate.
Judecati singuri si nu mai fiti partinitori.
Ca toti au fost si sunt cu belitul si jupuitul.


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 13 ani
   
jr
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 177

gica a scris:

Prin cota asta de 25% statul a ajuns al cincelea membru al fiecarei familii de 4 membrii.
Al 5-lea la masa,al 5-lea la imbracaminte,al 5-lea la caiete,etc.
.

cred ca al patrulea,intr-o familie de 3!


_______________________________________
daca e,e!
daca nu e,nu e!
------------------------
vorba filozofului bulgar autodidact

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la