APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
ElizaElizaiubi 23 ani
Femeie
23 ani
Satu Mare
cauta Barbat
23 - 53 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE / Doua Romanii  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041

astia nu mai stiu ce sa mai scorneasca, doar doar o sa ne invrajbim

Vasluiene ... cand te-oi prinde in capitala o sa-ti scot pe nas toti bani incasati in plus de conjudatenii tai, mama voastra de profitori


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 13 ani
   
LUCIAN AVRAM
CLUB STUPARITUL

Din: Vaslui
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1159

Cristian IONITA a scris:

http://www.romanialibera.ro/actualitate/economie/doua-romanii-una-consuma-alta-plateste-190534.html

astia nu mai stiu ce sa mai scorneasca, doar doar o sa ne invrajbim

Vasluiene ... cand te-oi prinde in capitala o sa-ti scot pe nas toti bani incasati in plus de conjudatenii tai, mama voastra de profitori

te oftici ??????????        


pus acum 13 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058
Nu mi se deschide linkul ala, dar apropos de titlu...da sunt doua Romanii, una care a votat intr-un fel si alta a votat in altfel la ultimul vot...ei, eu sunt multumit ca a iesit "asa cum trebuie"...sunt multumit ca Romania aia mai desteapta a iesit la suprafata si a ales pentru cea in minoritate si pentru "binele" comun.
Ce ne faceam daca iesea invers...era nasol nu, noroc ca nu s-a intamplat asa si acum e bine, nemernicii astia de la curtea constitutionala totusi uite cum pun bete-n roate domnului presedinte Basescu, si uite cu presa asta care este dusmanul numarul unu al poporului instiga populatia si submineaza securitatea nationala...noroc ca Basescu e cu noi si ne apara de ei, de restul....nu Cristi??!!
...si, ce treaba avem noi ma la urma urmei cu bugetarii ma, si cu pensionarii nu, da-i in masa sa crape de foame, nu...las sa ne fie noua bine nu???!!!

Mai eu incerc sa fiu ironic, s-o trezi vre-un destept pe aici care o sa ma ia in serios...   ...abia astept!!


pus acum 13 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041
Din pacate "separarea' Romaniilor este facuta pe alt criteriu si nu pe cel al optiunilor electorale

FINANŢE PUBLICE. Doar Capitala şi câteva judeţe mari contribuie la buget cu sume consistente
Două Românii. Una consumă, alta plăteşte
17 Iunie 2010
Două Românii. Una consumă, alta plăteşte
vezi articol
E-MAIL      PRINT      RSS      SHARE[ x ] Inchide

    * Linkedin
    * Digg
    * Facebook
    * Mixx
    * MySpace
    * Yahoo! Buzz

       MĂRIME TEXT
de DORU CIREASA
12055 VIZUALIZARI | COMENTARII  74
Jumătate din judeţele Româ­niei primesc de la bugetul de stat, pentru nevoile locale, mai mulţi bani decât reuşesc să încaseze din impozitele principale. Cei mai mulţi bani îi înghit judeţele Vaslui, Olt, Suceava, Botoşani şi Bacău.

Doar 20 de judeţe au avut contribuţii nete la bugetul de stat în 2009, arată date ale Ministerului Finanţelor Publice şi Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Contribuţiile au în vedere sumele colectate din impozitul pe profit, pe venit, accize, TVA şi taxe vamale. Potrivit datelor celor două instituţii, cele mai mari contribuţii la buget au venit, în ordine, de la sectorul 1 al Capitalei, cu 4,83 miliarde lei, judeţul Ilfov, cu 3,56 miliarde lei, Constanţa, cu 3,22 miliarde lei, sectorul 6, cu 2 miliarde lei, judeţul Cluj, cu 1,91 miliarde lei, sectorul 2, cu 1,88 miliarde lei, Timiş, cu 1,81 miliarde lei. Urmează  Prahova, cu 1,77 miliarde lei, sectorul 3, cu 1,7 miliarde lei şi sectorul 5, cu 1,45 miliarde lei. În zona de jos a clasamentului se găsesc judeţele  Călăraşi, cu 175,49 milioane lei, Tulcea, cu 211,49 milioane lei şi Mehedinţi, cu 222,8 milioane lei. Clasamentul exclude marii contribuabili din ţară, care au adus bugetului jumătate din sumele colectate la acesta din impozitele menţionate, respectiv 44,79 miliarde lei din 88,67 miliarde lei. Vărsămintele acestora sunt socotite la Trezoreria Municipiului Bucureşti, separată de bilanţurile sectoarelor Capitalei.


Cine a dat, cine a primit

Potrivit prevederilor Legii Finanţelor Publice Locale,  sumele menţionate mai sus sunt şi pe baza lor se formează bugetul, după care, prin Legea bugetului de stat, o cotă defalcată din acestea se întoarce parţial la judeţe şi localităţi ale acestora. Cotele defalcate sunt destinate finanţării activităţilor şi cheltuielilor instituţiilor descentralizate, precum şi pentru echilibrarea bugetelor locale.  Cota defalcată care revine judeţelor depinde în proporţie de trei sferturi de numărul de locuitori al judeţului şi de impozitul mediu pe venit colectat în judeţul în cauză ( cota creşte cu numărul de locuitori şi este invers porporţională cu impozitul pe venit mediu colectat în judeţ. În proporţie de un sfert contează la calculul cotei defalcate suprafaţa judeţului respectiv. Aplicarea formulei în practică schimbă total datele problemei şi face ca nici jumătate din judeţe şi sectoarele Capitalei să fie contribuabili neţi la buget. La capitolul contributori neţi, primele locuri sunt deţinute de sectorul 1 al Capitalei, cu 3,78 miliarde lei, judeţul Ilov, cu 3.08 miliarde lei, judeţul Constanţa, cu 2,28 miliarde lei, sectorul 6, cu 1,49 miliarde lei şi sectorul 2, cu 1,19 miliarde lei, aceştia fiind singurii contributori cu sume mai mari de un miliard de lei.

Cei mai mari beneficiari de fonduri defalcate de la buget sunt judeţele Vaslui, cu 308 milioane lei, mai mare decât contribuţia acestui judeţ la buget, de 270,08 milioane lei, Suceava, 287 milioane lei (venituri la buget de 578 milioane lei), şi Olt, cu o contribuţie negativă de 257,68 milioane lei (sume colectate la buget de 292,63 milioane lei). Bugetele anumitor judeţe sunt echilibrate, acestea fiind nici contributori, nici beneficiari. În această categorie se găsesc judeţele Covasna (contributor cu 220 mii lei) şi Harghita (contributor cu 2,96 milioane lei). Analiza are un anumit grad de relativitate. Potrivit Ministerului Finanţelor şi Agenţiei Naţionale de Administrare
Fiscală, o analiză a veniturilor încasate pe fiecare judeţ în parte „trebuie să aibă în vedere migrarea contribuabililor între Direcţiile Finanţelor Publice Judeţene şi Direcţia de Administrare a Marilor Contribuabili (care raportează veniturile la Trezoreria Municipiului Bucureşti)". Precizările salvează judeţele în care colectările bugetare din impozite şi taxe se află la un nivel aproximativ egal cu cotele defalcate primite, însă ameliorează prea puţin rezultatele unor judeţe aflate în partea de jos a clasamentului.

Statul, în loc să ia, dă înapoi

Convingerea că statul întotdea-una încasează bani din accize e falsă, arată datele. Există judeţe în care accizele returnate firmelor le depăşesc pe cele colectate de la acestea. Accizele sunt restituite în cazul produselor expirate şi al comerţului între zone libere. În 2009 firmele din Călăraşi şi Brăila au primit restituiri de accize în valoare de 500 mii lei, fiecare judeţ. Cele mai multe accize au fost colectate în Ilfov (1,1 miliarde lei), sectorul 1 al Capitalei (159 milioane lei) şi sectorul 6, cu 82,4 milioane lei. TVA cea mai mare s-a încasat în judeţele Constanţa (1,88 miliarde lei), Ilfov (1,69 miliarde lei) şi sectorul 1 al Bucureştiului, cu 1,66 miliarde lei. Cele mai mici venituri din TVA au fost din judeţele Călăraşi (5,1 milioane lei), de departe mai mici decât cele de pe următorul loc, judeţul Mehedinţi (44,3 milioane lei). Taxele vamale maxime au fost colectate în Constanţa (347,6 milioane lei) şi sectorul 1 al Capitalei (56 milioane lei), în timp ce taxele minime au fost adunate din operaţiunile din sectorul 4, judeţele Bistriţa-Năsăud, Mehedinţi şi Sălaj (cu sume de ordinul sutelor de mii de lei). Deşi la capitolul venituri strânse pentru bugetul de stat Constanţa ocupă un loc fruntaş, în cazul veniturilor din impozitul pe venit acest judeţ, cu 610,2 milioane lei, s-a situat în urma sectorului 1 al Capitalei (1,09 miliarde lei), judeţului Cluj (725 milioane lei), sectorului 3 al Capitalei (721 milioane lei) şi judeţului Timiş (660,5 milioane lei). Cele mai mici venituri din acest impozit provin din judeţele Sălaj, Tulcea şi Giurgiu, de unde bugetul a primit puţin peste 100 de milioane de lei, în fiecare. 


Cota defalcată care revine judeţelor
depinde în proporţie de trei sferturi de numărul de locuitori ai judeţului (creştere direct proporţională şi de impozitul mediu pe venit colectat în judeţul în cauză (creştere invers proporţională. În proporţie de un sfert contează suprafaţa judeţului.

Câteva judeţe au încasări neglijabile pe anumite categorii de taxe. De exemplu, în Călăraşi s-au încasat doar 5 milioane de lei din TVA.

Încasări peste aşteptări apar în judeţe unde există puncte importante de trecere a frontierei, de exemplu Constanţa, sau în Ilfov, care deserveşte  logistic Capitala.



Cum se raportează judeţele la bugetul de stat (2009, milioane lei)

Au alimentat bugetul de stat în 2009

1.       IF       3566         481         3085

2.       CT       3229         945         2284

3.       CJ        1916        1088         828

4.       TM       1815        1029         786

5.       PH        1771         1017       754

6.       BV       1324         855           469

7.       MS       1016         781           235

8.       BH        964          826           138

9.       AG        961          848           113

10.      SB         747          634           113

11.      AR        720          626            94

12.      GL        749          678             71

13.      GR        343          293            50

14.      IL         361         330            31

15.      SM        503          473            30

16.      DJ         928          908            20

17.       IS        1074        1060        14

18.      BR        448          438            10

19.      HR        472          469              3

20.      CV        315          315              0

Au primit bani de la bugetul de stat în 2009

21.      GJ        498         526         -28

22.      SJ         268          343        -75

23.      VL        432          516        -84

24.     VN        358         450        -92

25.     HD        591          684        -93

26.     TL         211           318        -107

27.    BZ        485         594       -109

28.    BN         281          393        -112

29.     AB        399          522        -123

30.    MH        223          375        -152

31.     DB        479          639       -160

32.    CL         175          343       -168

33.    MM        462          647        -185

34.     NT        440          628        -188

35.      TR         237          434       -197

36.     CS         230          427        -197

37.      BC         622          831       -209

38.     BT         280          522        -242

39.     OT        293          551       -258

40.     SV         578          865       -287

41.      VS         270          578       -308

*judeţele cu sold negativ primesc înapoi mai mulţi bani decât varsă

Sursa: Ministerul Finanţelor





Bani din Bucureşti la bugetul de stat în 2009

                 Au încasat               Au primit           Încasări nete*

a. SECTOR 1 4834                      1045               3789 mil. lei

b. SECTOR 2 1882                        685               1197 mil. lei

c. SECTOR 3 1702                        731                 971 mil. lei

d. SECTOR 4 978                         522                 507 mil. lei

e. SECTOR 5 1456                       626                  805 mil. lei

f.  SECTOR 6 2001                        848                 1491 mil. lei


Informatia ca atare isi are sens, ce e insa deranjant este "tonul" articolului prin care se incearca sa se bage sasganie intre contribuabili, adicalea vezi doamne cel din capitala il tine in spate pe ala din Botosani si tot asa, de parca tine de optiunea cetateanului unde, cat si in ce conditii sa contribuie


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 13 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058
Asa e Cristi...are o tenta puternica de infierare, dar nu poti sa zici decat ca-i prost articolul chiar daca e documentat, ce treaba are sula cu prefectura la urma urmei, cetateanul ca-i el de la Bucuresti sau din Botosani tot isi plateste darile, tine de politica si alte lucruri pana la urma de felul cum se cheltuie si se colecteaza, si sa fim seriosi,e normal ca Bucurestiul sa fie fruntea, daca nu ma-nsel sunt o multime de firme in Bucuresti ai caror patroni sunt din judete ca Botosani Vaslui etc, vezi cazul lui Lucian si nu numai....fiind un centru comercial mare, cel mai mare din tara e normal sa atraga crema afacerilor din tara, e normal sa fie mai viu dpdv economic...

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la