APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
bianca maria 24 ani
Femeie
24 ani
Galati
cauta Barbat
24 - 80 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE / Roi in magazie 3/4  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Mastino
apicultor

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 25
In primul rand doresc sa va salut.
    De doua luni sunt in posesia a 4 stupi verticali pe care imi fac ucenicia si trebuie sa recunosc ca inainte de toate, cu toate intepaturile primite mi se pare o activitate foarte interesanta si captivanta. Am stupii plasati in curtea parintilor mei, situata la 100 de metri de padure de salcam,stejar si chiar si tei (incadrati pe doua laturi) si ajung aproape zilnic in zona .La vreo 6-700 de metri sunt si cateva hectare insamantate cu floarea soarelui.Am plantat pe un teren vecin facelia, pe 2000 mp. care ar trebui sa infloreasca prin august.Mi-am propus ca limita 10 stupi in curte, care sa ne asigure consumul familiei si cate un zambet fericit al prietenilor. Beneficiez de asistenta a doi oameni cu experienta in domeniu si in acelasi timp caut zilnic pe net informatii despre apicultura.
     Deja am mai cumparat doi stupi, am trecut si prin experienta extragerii de miere(salcam) si printr-o incercare de roi artificial, am prins si un roi natural.....am insa o intrebare legata de un al doilea roi pe care l-am "colectat" din curte....neavand inca o cutie 1/1 am bagat acest al doilea roi intr-o cutie de 3/4 si nu stiu daca e indicat sa-l las acolo sau sa mai fac un efort sa mai cumpar o cutie 1/1 si sa-l mut ?
     A doua intrebare pe care o am este legata de nedumerirea pe care mi-o produc stocurile de rame de tei din magazinele de specialitate....cum este posibil sa ai clienti cu banii in mana si sa nu ai ce sa le oferi ? Chiar nu se poate regla cererea si oferta in nici un fel ? Si se pare ca nu e o problema de ieri de azi....

  Multumesc anticipat.


pus acum 13 ani
   
marco68
apicultor

Din: Alba-Iulia
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 140
Incearca ceva.........din magazia de 3/4 daca este un roi bun, adica mare, scoate toate barele de jos ale ramelor, adauga un corp gol 1/1 dedesubt, dai cules bun , si anu viitor anunta-ma cita miere o sa iti dea aceasta familie...........si in acest timp  cauta regula lui Farrar ca sa te documentezi despre ce vorbesc.

_______________________________________
........be water my friend.......

pus acum 13 ani
   
Mastino
apicultor

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 25
Multumesc Marco pentru raspuns, o sa ma documentez si o sa iau o decizie cit de curand.
  Am observat zilele trecute,cred din cauza caldurii, prezenta masiva a albinelor pe fata stupului si  constituite la urdinis in mici ghemulete, azi le-am pus rogojini la spatele stupului astfel ca soarele nu mai bata direct pe stupi dupamiaza...si situatia a aparut mai buna azi.
  In acelasi timp am observat ca la unul din roii nou formati, au inceput sa cladeasca pe peretele stupului sub ulucul hranitor, asa ca azi m-am "jucat" in atelier si am atasat sub un hranitor o rama insarmata si cu fagure artificial . Normal ca am modificat dimensiunile atfel incat sa nu depaseasca lungimea unei rame 1/1.
   E OK un astfel de rama-hranitor hibrida sau e vreun fel d struto-camila fara sens?


pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la