APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Jamieknv pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Bucuresti
cauta Barbat
24 - 37 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE / ce parere aveti?  
Autor
Mesaj Pagini: 1
apiidcs
apicultor

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 124
fiind un apicultor cu stagiu intr-ale apiculturii nu foarte mare, as vrea sa-mi spuneti parerile Dumneavoastra privind un lucru.
nu demult am ramas fara rame si stupi goi pentru a pune roii. m-ama gandit la o chestie pe care eu unul nu am auzit-o, dar am pus-o in practica de trei ori si astazi a patra si anume>
anul acesta m-ama luptat cu familiile bezmetice, am reusit in proportie de 80% pentru ca unele familii pur si simplu nu vroiau sa accepte matca sau botca chiar daca am facut tot ce era necesar pentru stoparea familiilor cu albine ouatoare. m-ama recues si am spus ca aceasta este taina albinei si nu am ce sa mai fac. ramele cu albine am folosit la a intarii roii etc. cu toate acestea am avut si familii care au roi. neavand loc gol si rame am pus roii peste familiile fara matca. la prima am avut emotii mai ales cand s-au intalnit albinele din cele doua tabere dar dupa o cercetare amanuntita vad ca au inceput sa se comporte ca si cum ar fi din aceeasi familie. matcile din roiuri au inceput sa depuna ponta si arata foarte bine.
mentionez ca pana acum am avut rezultat 100% satisfacut.
ce parere aveti este o chestie de temperament al abinelor, este o intamplare in stupina mea sau mai practicati si voi?
salutare si multa miere in caturi.


pus acum 13 ani
   
marian sima
apicultor

Din: Giurgiu
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1137
Si eu am intilnit cazuri in care nu acceptau matca sau botca dar familiilor bezmetice eu nu le dam nici o sansa ,daca tu ai reusit sa le reintegrezi in alte familii e un lucru bun si i-ti relatez ce facea un apicultor mai in virsta la familiile bezmetice:Lua ramele din stup si le scutura la o oarecare distanta de stup ,albina care era neootoare zbura inapoi in stup si cea care nu zbura sau zbura mai greu calca cu piciorul pe ia si o omora spunind ca acea depune oua si este mai grea ,proceda in continuare asa cum procedezi tu.

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la