APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
loca23 la Simpatie.ro
Femeie
23 ani
Cluj
cauta Barbat
23 - 44 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR / recunoastere oua de o zi  
Autor
Mesaj Pagini: 1
cocobeny
apicultor

Din: cluj-napoca
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 38
Am o nelamurire in privinta recunoasterii oualor de o zi pina la 3 zile, am 3 stupi si unul a ramas fara matca de vreo 3 saptamani si nu mai are nici un puiet nimic, cilalti au puiet capacit da oua sau larve nu se vad, sau cel putin nu le vad eu (recunosc), puteti sa imi ziciti un indiciu cum sa le observ mai usor si pe unde sa ma uit dupa ele, stupul fara matca nu stiu ce a patit a avut botci de roire jos le-am taiat de 2 ori in fiecare saptamina si acuma am observat ca nu mai are oua si nici matca, am stupi din aprilie nu am mai lucrat pina acuma la vreun stup, o sa chem pe cineva cel care mii ea vindut sa imi arata la fata locului , ca asa tot zicind ca arata mici si albe sau ca sclipesc in fundu celulelor nu merge, tre sa imi arate la fata locului, daca imi dati ceva sfaturi va multumesc. scuze scrisu da m-am cam grabit.

pus acum 13 ani
   
dorindafi
apicultor

Din: novaci Gj
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1283
cred ca sunt colegi care te-ar putea sfatui dar mai bine adu un apicultor la ei

_______________________________________
NOROC si MIERE MULTA
   0763650092

pus acum 13 ani
   
jenica67
apicultor

Din: Resita
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 710
Trebuie sa fii f atent ca sa observi ouale. In primul rand trebuie sa ai o lumina buna, deoarecce celulele sunt destul de inalte si de culoare inchisa si daca nu vezi f bine, nu le vezi nici cu lupa, daca nu ai lumina buna. In principiu sunt niste segmente albe de cca 1,5 mm si subtiri de cateva zecimi de mm. In prima zi sunt verticale, in a doua zi sunt oblice si in a trei-a zi sunt orizontale. Le gasesti pe ramele din cuibul stupului, mai putin pe cele din margine decat rare ori. La mine sunt oua, cam aproape pe toate ramele. Marca depune in celulele eliberate dupa eclozarea generatiei anterioare si sunt curatate de albine. Am vazut la altii ca au cate o rama batuta cu puiet capacit. La mine am pe aceiasi rama oua, puiet necapacit si puiet capacit. Deci daca esti atent, o sa le vezi, dupa ce scuturi albina de pe rama.

_______________________________________
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la