APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
elenn pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Bucuresti
cauta Barbat
24 - 55 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR / scule apicole in Cluj  
Autor
Mesaj Pagini: 1
zsoltl
apicultor

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 2
Recunosc ca nu atit albinele cat viespile ma intereseaza. Mi-au invadat podul si vreau sa recapat controlul asupra cabanutei, deocamdata sub ocupatia viespilor. As dori sa fac rost de echipament de protectie pentru a ma putea apropia de ei si bineinteles daca se poate de niste idei de a le tine sub control in viitor. Sunt alergic la intepatura si am un copil care este si mai alergic decat mine deci nu prea pot risca nici macar un singur incident.
Multumesc anticipat.


pus acum 13 ani
   
cornelioandanciu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 643
Eu am scapat de asemenea neplaceri punandu-mi masca apicola, dupa care cu afumatorul le-am afumat pana au murit. Erau intr-o teava.Dar daca sunteti alergic mai bine apelati la cineva care se pricepe la albine, imposibil sa nu cunoasteti pe cineva.

pus acum 13 ani
   
zsoltl
apicultor

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 2
Iti multumesc!
Exact o masca caut. Dar deocamdata degeaba. Trebuie sa ma ajut singur ca garantat nu pot sa scap de ei odata si pentru totdeauna. Sunt convins ca toata vara o sa ma "distrez" cu ei. Nu ma deranjeaza, cat timp am o metoda cu care ma duc la sigur de fiecare data fara sa risc mare lucru.


pus acum 13 ani
   
balanescuadrian
apicultor

Din: Buzau
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2731
mergeti la apicola ..sau institutul apicol....cumparati o masca cu plasa metalica - e buna ptr viespi; apoi cumparati un sprai de gandaci ( sau alte de genul - RAID) manusi de cauciuc ( nu trece intepatura de albina..de viespe nu stiu!))! blindat cu haine groase cu pantalonii in sosete etc..etc...purcedeti la "Razboiu" pe unde vedeti ca ies viespii dati exact pe gaura si fiti pregatit!!!!

eu aveam intr-o teava  la intrare..cand au inceput sa iasa s-a strans un faras!! dupa ce dati bine cu Raid..reveniti a 2-a , a 3-a zi...apoi astupati gaura!!


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3041
cel mai "eficient" distrugeti cuiburile cu motorina, o data cuibul distrus chiar daca viespile vor mai zbura cateva zile in jurul locatiei se vor imprastia / muri.

Ptr a le stropi cu motorina cel mai usor este sa da-ti o gaura (cam 2-3 mm diametru) in dopul unui PET de 1 litru, poi puneti cam 3/4 motorina si stropiti cu jet cuiburile .... la contactul cu motorina se vor "arde" omorand astfel puietul si viespile surprinse pe cuib, regina lor inclusiv. O data regima moarta ca si la familia de albine besmeticita aceasta familie va dispare de la sine.

Bineintele ca atunci cand efectuati opeartiunea trebuie sa fiti bine protejat (combinezon, masca apicola, etc)


_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 13 ani
   
trantor
apicultor

Din: Pitesti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 415
Sticlute cu zahar si otet care atrag viespile ( nu atrag si albinele). In dopul sticlei bagi un pai din acela de cocktail lung cat sa treaca cu vreo 3 -4 cm de gatul sticlei si sa fie deasupra lichidului si cat mai la rasul dopului in afara. Viespea va avea sens unic.

pus acum 13 ani
   
arin2005
apicultor

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 4
Pentru ustensile in domeniul apiculturii(eu sunt din Cluj) am apelat la .... Internet. Am comandat de pa un site www. apin**ura.ro. Preturi mici in comparatie cu ce am gasit in magazinul apicol la mine in oras (chiar foarte mici). Livrare prin curier rapid. Plata ramburs. Mie imi convine.

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la