APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
angelika29 la Simpatie.ro
Femeie
19 ani
Arges
cauta Barbat
19 - 80 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / DISCUTII APICOLE DIVERSE / Catre garda de mediu(Sper sa nu aveti nevoi si voi)  
Autor
Mesaj Pagini: 1
catalingiurgila
apicultor

Din: Tg-Frumos-Iasi 11-07-1980
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 930
Catre garda de mediu


Subsemnatul Giurgila Mihai Catalin, domiciliat in Orasul Targu Frumos, Str.Ecaterina-Teodoroiu bl-50b sc-A ap-3 Judetul Iasi, telefon 0727706953, proprietarul unei stupine inregistrata in registrul agricol,aflata  in intravilanul orasului Targu Frumos in cartierul Jora  din orasul Targu Frumos, va fac cunsocute urmatoarele fapte.
Astazi, 28 mai 2010, intre orele 10.45 - 12.00, un avion utilitar a survolat si stropit cultura de grau din apropierea terenului unde se afla stupina mea, cultura administrata de Firma  MILIES M SRL, ORAS TĀRGU FRUMOS Str. PETRU RARES Bl.26 Sc.B Et.3 Ap.14, (MILIES MILICA)
Conform procedurilor in domeniu ar fi trebuit, ca apicultor inregistrat si aflat in evidentele agricole ale Primariei Targu Frumos, sa fiu anuntat din timp pentru a inchide stupii si a proteja astfel familile de albine de o posibila contaminare cu substante daunatoare.
Pentru ca ma aflam in acel moment la stupina m-am deplasat imediat la cultura de grau pentru ca in aer se simtea un miros greu si pielea a inceput sa ma usture. Am constatat ca pe drum si in cultura de grau insectele daunatoare precum plosnitele erau moarte, fapt care nu s-ar fi petrecut daca s-ar fi stropit doar cu substante fungicide. In sustinerea acestor cuvinte am ca dovada o inregistrare video si marturia mai multor persoane ce se aflau de fata.
Din acest motiv,la ora 12-06 am sunat de la fata locului la Primaria Targu Frumos pentru a cere lamuriri si a intreba daca a fost anuntata stropirea culturilor din acel areal. De la scretariat mi s-a raspuns ca nu au fost informati despre o asemenea operatiune agricola de catre firma mai sus amintita.
Ca urmare am contactat telefonic Garda de Mediu Iasi unde am sesizat verbal cele de mai sus D-nei Subcomisar Rodica Platon care mi-a recomandat sa fac scris aceasta sesizare.
Va aduc la cunostinta ca astfel de fapte s-au petrecut si in anii precedenti, cel mai recent caz fiind luna Mai anul trecut cand la 50 de metri de stupina mea pe acelasi teren se afla o cultura de Rapita inflorita. Atunci s-a facut erbicidare, fara a fi anuntat, lucru care a dus la decesul multor familii de albine, inregistrand pagube materiale majore.
Va informez ca am vorbit de mult ori personal cu domnul administrator al firmei agricole, Domnul Milies Milica care mi-a promis ca ma va anunta ori de cate ori va stropi dar nu a facut lucrul acesta niciodata.
In incheiere va aduc la cunostinta ca anul trecut am depus referitor la aceasta stupina un proiect de accesare a Fondurilor Europene pe masura 112, Instalarea tinerilor fermieri, proiect care a fost castigat si care se vede compromis prin indiferenta, aroganta si inconstienta acestui domn.
Va rog sa luati masurile legale prin care sa protejati munca si investitia familiei mele care este una ecologica  prin care dorim sa oferim produse naturale si sa contribuim astfel la protejarea naturii si sa ajutam la implementarea principiilor ecologice ale Uniunii Europene.         
Cu stima,
Giurgila Catalin-Mihai      

Apicultorilor din zona le fac o invitatie pentru a ne mobiliza
(Data viitoare poti fi tu????)

Modificat de catalingiurgila (acum 13 ani)


_______________________________________

Telefon-0727706953

pus acum 13 ani
   
Dragos 2006
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 404
Acum cati va ani a fost un caz mai grav in zona Buzau, un fermier a stropit rapitza in floare cu un insecticid periculos fara sa anunte stuparii. A iesit cu scandal dar in final stuparii s-au multumit cu zahar drept despagubire pentru toata culegatoarea moarta.

_______________________________________
 


pus acum 13 ani
   
romikele
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 358


pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la