APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil anka...
Femeie
25 ani
Valcea
cauta Barbat
25 - 40 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR / cum se recunoaste mierea falsificata?  
Autor
Mesaj Pagini: 1
sapstel
apicultor

Din: vrancea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 42
Saptamana trecuta am fost intrebat de o cunostinta cum poate recunoaste mierea falsificata. Nu am stiut ce raspuns sa-i dau. Poate cineva sa-mi spuna?
Va multumesc


pus acum 14 ani
   
docamarlena
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 4
poate dupa gust

cum recunoaste mierea poate dupa gust

4.6KB


pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534
1.falsificata cu apa???.....refractometru
2.falsificata cu produse zaharoase....faci pe prostu...iei clientu cu borcanu suspect in masina il duci la laboratorul de control produse alimentare judetean...platesti tu ca producator 5o ron...aia fac analiza..dar sa vada shi cumparatorul...shi i-ai rupt gura de cumpara de la tine o viatza...plus ca spune la totzi ce al dracu eshti shi ce miere ai!!!...shi-ti mai aduce shi clientzi(asta daca stii ca e curata)


pus acum 14 ani
   
romikele
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 358
O metodă simplă de recunoaştere a mierii din zahăr, deci falsificată:
- se ia o crenguţă de salcie şi se decojeşte, apoi imediat (asta īnsemnānd īnainte de a se usca) se introduce īn recipientul cu mierea suspectată.
Dacă mierea e falsificată, pe crenguţă se vor observa la soare cristale de zahăr, īn caz contrar mierea se va prelinge de pe acea crenguţă, fără ca pe ea să rămānă urme.


pus acum 14 ani
   
Dragos 2006
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 404
Acum la moda este falsificarea cu fructoza , cea cu zahar este mult mai complicata...
  Luati un pahar cu apa si turnati miere intr-un debit foarte mic , daca mierea este naturala , cand trece prin apa nu se diluiaza deloc . Daca este indoita cu fructoza cand o turnam vedem cum se diluiaza in apa fructoza.


_______________________________________
 


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la