APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Dulci-k pe Simpatie
Femeie
22 ani
Giurgiu
cauta Barbat
22 - 45 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / DISCUTII APICOLE DIVERSE / Supraveghere video de la distanta a stupinei  
Autor
Mesaj Pagini: 1
ignatius
apicultor

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 73
Va salut dragi apicultori
Pentru ca supravegherea stupinei sau a pavilionului este foarte importanta m-am gandit sa supun atentiei acest subiect. A devenit o problema furtul stupilor, nu putem sa-i pazi permanent , sa-i supraveghem continuu. Ce se poate face.
1. Un dvr auto -alimentat cu 12 volti, cu 4 canale video, adica 4 camere video se pot conecta la acest inregistrator, camere mai scumpe sau mai ieftine, fixe sau reglabile cu infrarosu sau nu. InIregistratorul este unul special care rezista la socuri, suporta hard disk de pana la 500 gb. Interesant este ca la acest inregistrator se poate monta un card 3g iar dvs de acasa cu laptopul sau cu un telefon smecher cu sistem de operare aplle, android, windos mobile va puteti conecta de la distanta si sa vedeti online fie inregistrari fie la momentul respectiv ce se intampla in zona. Pe un hard de 500 gb se poate inregista foarte mult timp. Inregistratorul sau recorderul are si intrare auxiliara I/O , pe care se pot monta diferite alarme cum ar fi alarme de contact, de prezenta, de foc si la momentul respecitv se poate face inregistrarea. . Problema este alimentarea la 12 V, deci o baterie folosita ca tampon,  va mai trebuie un panou solar care sa incarce bateria  pe timpul zile si sa alimenteze si inregistratorul. sunt pe piata panouri fotovoltaice, nu e o problema asta.Va trebuie un de fapt va trebuie doua abonamente la internet, deci un sim internet pe inregistrator si unul la dvs. acasa sau unde va aflati. eu cred ca este mult mai ieftin decat daca ati angaja pe cineva. Nu fac reclama nici unei firme, doar ca zilele trecute am studiat problema pentru microbuze. in functie de calitatea camerelor video un asemenea sistem de supraveghere costa cam 3300 lei cu 4 camere video, daca mai puneti si cardul pentru acces la internet inca vreo 3 milioane de lei, plus panoul fotovoltaic deci in jur de 1000 euro.
Mai vb
Cu bine


pus acum 14 ani
   
trantor
apicultor

Din: Pitesti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 415
Pretul pe care l-ai dat este pentru un sistem de jucarie cu camere fara IR care nu pot  sa vada si pe timp de noapte.
O camera buna cu IR care sa vada la 15 -20 m pe timp de noapte costa peste 100$. De aiici in colo creste pretul cu distanta la patrat.
Ce faci daca hotul pleca si cu DVR-ul, inseamna ca ai pierdut toate inregistrarile...

Exista solutii mai inteligente, dar patrund mai greu pe piata noastra si anume:
exista camere IP (cu detectie la miscare ) care trimit inregistrarile prin internet la un server dedicat, chiar daca hotul iti fura camera, ramai cu inregistrarea si cu bataia de cap ca politia nu tine seama de ea decat daca esti varat prin politica....

costuri:
camera 200$
internet in lanul de rapita - 10 Euro/luna
server (poate fi calculatoru tau de acasa, dar iti trebuie un IP routabil (costa mai mult internetul ~ 75 EURO /luna - dar poti sa inregistrezi de la mai multe camere/stupari...)

Ideal ar fi sa fie cum este pe afara- provideri mari ca Romtelecomul, Orange, Vodafone sa-ti ofere acest serviciu pe baza de abonament , platesti sa zicem 10 EURO pe luna si iei camera si o pui in varful macaralei ... fara cameramanul lui Pupe.
Inregistrarile sunt facute in data centere sigure, cu acte in regula acceptate de leguitori.... la rapita din 2011 o sa avem si astfel de servicii.
Deocamdata Vodafonul inca se mai intreaba cu ce se mananca, orange-ul habar nu am ce fac, iar RTC-ul ofera serviciul deja, dar fara inregistrare (atat sunt ei de idioti).
O sa vina si vremea sa ne uitam la stupi prin satelit si sa punem robotul sa schimbe rame, matci, .... si cred ca apucam si noi acea perioda.... dar deja o sa vorbim despre apicultura ca despre o industrie ...fabrica de facut miere.


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la