APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Lolo
Femeie
25 ani
Galati
cauta Barbat
25 - 52 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE / Apiguard  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Dila Daniel
Moderator

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3059
Deoarece este un medicament relativ nou si de interes general,am deschis acest topic unde invit pe D.na Corina Gherman sa vina cu noi informati daca sunt si eventual discutii pe acest subiect.Am copiat si adus aici din postari mai vechi in alte topicuri.
Singura rugaminte este de a nu se face reclama agresiva ci doar o informare asupra produsului si mici 'comentarii" si pareri.Detalii despre vanzare-cumparare, datele legate de firma care comercializeaza si de preturi,promotii,se pot pune la Anunturi Apicole sau in privat.
Aici doar date generale, administrare , efecte scontate si de ce, efecte realizate si de ce...


Corina Gherman a scris:

Buna ziua stimati useri ai acestui site. Doresc sa va informez ca exista in Romania, mai precis la Cluj-Napoca, produsul APIGUARD, care combate Varroa Destructor. Chiar eu l-am inregistrat la Institutul pentru Controlul Produselor Biologice si Medicamentelor de Uz Veterinar, sub nr. Autorizatie 080013 din 13.04.2008. Daca va pot ajuta cu mai multe detalii si chiar cu produsul in sine, va rog sa ma contactati la adresa



Corina Gherman a scris:

Am detalii tehnice despre acest produs in pdf. asadar am sa va transmit fiecaruia dintre dvs. care sunteti interesati pe e-mail ca si atasament. Cred ca nu ma descurc sa atasez de pe acest forum. daca exista aceasta posibilitate, va rog sa imi spuneti cum sa procedez. Multumesc



pngflorin a scris:


Corina Gherman a scris:

Am detalii tehnice despre acest produs in pdf. asadar am sa va transmit fiecaruia dintre dvs. care sunteti interesati pe e-mail ca si atasament. Cred ca nu ma descurc sa atasez de pe acest forum. daca exista aceasta posibilitate, va rog sa imi spuneti cum sa procedez. Multumesc


postatile aici.

ce pret?
cum se administreaza?
a mai folosit cineva?
cum se comporta albina la tratament si ce efect are asupra ei si a varooa?



Corina Gherman a scris:

E un fisier mare. Vad ca nu se pot atasa documente. Scrieti-mi adresa de e-mail si va trimit informatiile.



Valer70 a scris:

Bnă ziua, doamna Corina. Mulţi dintre noi nu au timp să citească fişiere voluminoase iar dumneavoastră fiind un depozit care are interes să vândă presupun că aveţi şi o persoană care să posteze pe forum răspuns succint la câteva întrebări normale:  -denumirea produsului;
-substanţa activă;
-producătorul;
-cine l-a testat;
-cine l-a autorizat; 
-modul de acţiune asupra păduchelui şi dacă îl combate şi în stadiul de ou;
-remanenţa produsului în stup; 
-efectele negative asupra albinelor;
-modul de aplicare;
-preţul;
-modul în care îl putem comanda. Dacă eu aş fi fost pe postul dumneavoastră aş fi venit direct pe forum cu aceste informaţii, fiind în interesul firmei care m-ar plăti. Prin faptul că vă lăsaţi rugată şi nu faceţi publice informaţiile pe care le dă orice firmă serioasă amintiţi de cei care vând apă chioară pe post de panaceu universal. Sper ca patronii dumneavoastră să nu citească această postare. Nu am vrut să fiu dur dar multe familiii depind de sau şi de supravieţuirea albinele aşa că noi procedăm cum aţi proceda şi dumneavoastră dacă cineva v-ar propune pe la colţuri leacuri minune. Deci transparenţă nu mesaj privat!



Corina Gherman a scris:

Domnule Valer,

Nu cred ca m-ati inteles. Nu este deloc mesaj privat. Chiar as vrea sa fie destul de transparent, insa chiar nu stiu cum as putea sa fac ca prospectul si modul de intrebuintare in mod public. De ce nu ma indrumati dvs. Ar fi mult mai usor, nu credeti?
E foarte usor sa arunci cu pietre in cineva in loc sa-i dai o mina de ajutor...
Daca doriti sa fie public, accesati site-ul Institutului pentru Controlul Produselor Biologice si a Medicamentelor de uz veterinar/ Nomenclator/ Denumire comerciala Apiguard. Prospectul este afisat in mod public, nu se vinde pe sub mana ca in timpul comunistilor si nici nu este vreun leac babesc. Pretul se stabileste in functie de cantitati. Se poate trimite prin curier rapid/ posta cu plata ramburs sau direct de la sediul nostru. Desigur ca agentii nostri de vinzari acopera  anumite parti ale tarii si in cazul in care va aflati in zonele acoperite de noi, vi se livreaza personal.


Denumire comerciala: APIGUARD
Substanta activa: 12.5 g Thymol
Producator: Vita Europe Ltd
INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE
Doua aplicari a unei placi de 50g de APIGUARD gel per colonie la un interval de doua saptamini. Maximum doua tratamente pe an.
Metode de administrare:
Deschideti stupul. Exfoliati capacul placii de APIGUARD lasind un colt al foliei (capacului) lipit de placa. Plasati placa deschisa central, cu fata in sus. Asigurati-va ca exista suficient spatiu de cel putin 0.5cm intre virful placii si scindura stupului. Inchideti stupul. Dupa doua saptamini, inlocuiti prima placa cu una noua, respectind aceleasi instructiuni. Lasati produsul in colonie pina cind placa se goleste. Indepartati produsul cind instalati ramele in colonie.

Eficacitatea Apiguard-ului atinge cote maxime, daca produsul este folosit la sfirsitul verii, dupa culesul mierii (cind prezenta albinelor clocitoare se diminueaza). Oricum, in cazul unei infestari severe, APIGUARD poate fi folosit de asemenea si primavara, cind temperaturile sunt peste 15șC. Eficienta produsului poate varia intre colonii datorita metodei de aplicare. Deci, Apiguard ar trebui folosit ca si singur tratament printre altele cu cel putin un program de Management al Daunatorilor si monitorizarii caderii parazitilor. Daca mai departe se observa o cadere a parazitilor in timpul iernii sau a primaverii, este recomandat sa se foloseasca un tratament secundar/ aditional pentru varooza, iarna sau primavara.
Supradozaj:
Folosirea unei doze mai mari decit cea recomandata (50g gel per aplicare, corespunzind cu 12.5g thymol) poate cauza disturbari ale comportamentului coloniei (agitatie, contumacie sau cresterea mortalitatii). In caz de supradozaj, inlaturati din colonie excesul de produs.
DEPOZITARE & DISPUNERE
Nu depozitati la temperaturi mai mari de 30șC. Nu inghetati produsul. Pastrati-l inchis in ambalajul original. Nu depozitati produsul linga pesticide sau alte substante chimice, care ar putea contamina produsul. Depozitati-l departe de produsele alimentare. Dupa tratament, dispuneti placile goale intr-un ambalaj de hirtie si aruncati-le la gunoi.

PRECAUTIUNI
Precautii speciale ce trebuie luate de persoana care adiministreaza produsul:
Datortita unui posibil contact, dermatite si iritarea pielii si a ochilor; contactul direct cu pielea si cu ochii ar trebui evitate. Cind se manipuleaza produsul, purtati manusi impermeabile si echipament de protectie. Dupa aplicare, spalati cu apa si sapun mainile si echipamentul care a intrat in contact cu gelul,.  In cazul contactului cu pielea, spalati zona cu apa si sapun. In cazul contactului cu ochii, spalati-i cu apa din abundenta si cereti sfatul medicului. Nu inhalati.

Precautii speciale de utilizare:
Nu tratati in timpul producerii mierii, pentru a evita o potentiala alterare a mierii. Tratamentul poate fi aplicat imediat dupa indepartarea ramelor. Nu folositi produsul cind temperatura maxima zilnica este sub 15ș C, cind activitatea coloniei este foarte scazuta sau cind temperatura zilnica este peste 40ș C. Combinati coloniile mai slabite inainte de tratament.  Toate coloniile ar trebui tratate simultan. Trebuie sa va asigurati ca programul de dozare autorizat este atasat, deoarece o dozare nepotrivita ar putea afecta colonia.   
Efecte nedorite: Este posibila o usoara agitatie a coloniei in timpul tratamentului. Ocazional, la temperaturi mai ridicate, unele reductii usoare la puieti pot apare in timpul perioadei de tratament; acestea sunt trecatoare si nu au efecte in dezvoltarea coloniei.

Perioada de asteptare: Miere: Zero zile. Nu folositi in timpul culesului/producerii mierii.

Categorie legala: Lista Generala de Vinzari         
NUMAI PT. TRATAMENTUL  ANIMALELOR

AUTORIZATIE DE COMERCIALIZARE NR:  080013

Si inca ceva d-le Valer, am dorit sa postez informatii care sa si arate prin imagini modul de folosire si de asemenea anumite studii. Sper ca v-ati lamurit si cu "putin".



Corina Gherman a scris:

Mai multe informatii despre APIGUARD: (Motto: Cine incearca resuseste!) =D
Albine sănătoase pe cale naturală
Apiguard, un tratament pe bază de timol
VITA(Europe) Limited (UK) a conceput, dezvoltat şi brevetat un tratament pe bază de timol, numit Apiguard.
Timolul este un compus natural care se găseşte în cimbru şi în anumite tipuri de miere, cum ar fi cea de tei. Eficacitatea timolului în combaterea acarianului varroa este deja bine cunoscută, cum de altfel este bine cunoscută şi influenţa sa pozitivă asupra sănătăţii şi igienei coloniei. Dezvoltarea gelului Apiguard a optimizat difuzarea şi acţiunea timolului, făcând din acesta un tratament eficace.
Apiguard, un gel cu eliberare lentă, controlată Apiguard este un gel cu eliberare lentă, special conceput şi brevetat, care conţine timol. Gelul acţionează ca un burete a cărui ochiuri se micşorează sau se măresc în funcţie de variaţiile de temperatură. Când temperatura creşte, volatilitatea timolului creşte şi ea însă ochiurile buretelui se micşorează; eliberarea timolului este astfel în permanenţă controlată. Apiguard, actiune dublă Apiguard are două moduri complementare de acţiune. În primul rând, vaporii de timol se împrăştie în colonie ca urmare a ventilării asigurate de aripile albinelor şi atacă acarienii varroa prin inhalaţie. În al doilea rând, albinele lucrătoare transportă şi difuzează gelul în colonie atunci când comunică fizic unele cu celelalte; în
acest caz Apiguard distruge acarienii varroa prin contact.
Inhalaţie: albinele ventilează Contact: contact social între albine

Albinele suferă frecvent de diferite probleme, cum ar fi boli, diversi paraziti si efectele stropirii culturilor cu pesticide. În ciuda tratamentelor regulate, acarianul Varroa destructor rămâne inamicul lor nr. 1. Recent, acest acarian a dezvoltat sușe rezistente la anumite ingrediente active anterior eficace. Pentru a rezolva această situație îngrijorătoare este necesară o nouă abordare: Apiguard este un tratament nou pe bază de ingrediente naturale care sunt eficace, benefice si nu prezintă riscuri pentru coloniile de albine melifere. Este cea mai bună armă în lupta împotriva sușelor rezistente de acarieni.
Eficacitatea Apiguard-ului a fost dovedită de numeroase teste Rezultatele testelor efectuate la nivel mondial arată o eficacitate tipică de 90 - 93%. Multe autorităţi internaţionale au realizat teste clinice de succes. Teste practice au fost efectuate de numeroşi apicultori din diferite regiuni şi zone climatice, în ţări din cele mai diverse cum ar fi Mexic şi Finlanda. Concluziile lor au confirmat pe de o parte eficacitatea produsului, contribuind, pe de altă parte, la adaptarea şi stabilirea condiţiilor
de folosire a tratamentului.
Apiguard, un produs sigur sub raport alimentar
Timolul este deja prezent în multe alimente. Nu se înregistrează nici o modificare a gustului mierii provenite din stupi trataţi cu Apiguard în afara perioadelor de cules.
Apiguard, sănătate si igienă pentru albine
Timolul are un rol pozitiv asupra igienei din stup. El acţionează ca acaricid, bactericid şi fungicid, încurajând curăţenia în stup. În consecinţă, prin menţinerea sănătăţii coloniei, Apiguard contribuie la prevenirea a numeroase probleme şi boli.
Apiguard a primit autorizație de comercializare de la autoritățile veterinare relevante din tările europene si din alte tări ale lumii. Acest lucru oferă atât consumatorilor cât si apicultorilor garantiile si securitatea asociate unui produs medicinal autorizat.
Acaricid: acţiune unică Apiguard: acţiune multiplă Varroa destructor
Apiguard, pentru combaterea sușelor rezistente
Răspândirea suşelor de varroa rezistente la acaricide a devenit o problemă serioasă pentru apicultori.
Dezvoltarea unor suşe rezistente de varroa ca urmare a folosirii Apiguard-ului este însă puţin probabilă. Timolul inhibează procesele biologice ale acarianului, având o acţiune multiplă asupra membranelor celulare şi sistemului nervos, spre deosebire de acaricide, care afectează numai o anumită porţiune a sistemului nervos. Din acest motiv, apariţia rezistenţei la timol este mult mai puţin probabilă.
Un tratament eficace și sigur pentru combaterea varozei
Produs permis în agricultura ecologică conform Regulamentului CEE nr. 2092/91 modificat pe 24 iunie 1991.

Prezentare Apiguard
Cum se foloseste? Când se foloseste?
1. Desfaceţi tăviţa cu Apiguard.
4. Tratamentul durează circa 4 - 6 săptămâni.

Sfaturi si observatii practice
3. Înlocuiţi tăviţa după două săptămâni. Vara, cât mai curând după recoltare, când
temperatura medie din timpul zilei depăşeşte +15°C. Vremea mai caldă face albinele mai active, acestea difuzând Apiguard-ul în colonie. Dacă coloniile necesită hrană, începeţi tratamentul cu câteva zile mai repede pentru ca albinele să aibă timp prima dată să difuzeze Apiguard-ul.ź
Tăvită de 50 g.
O cutie cu 10 tăvite
poate trata 5 colonii.

2. Puneţi tăviţa în partea de sus a ramelor cu puiet.
Apiguard este o marcă comercială a VITA (Europe) Limited - UK.
Produs pentru Vita de Laleham Healthcare Ltd - Hampshire - UK.
Compozitie: timol 12,5 g. Excipient q.s.p.: 1 tăvită de 50 g.
Indicatii: tratamentul varozei cauzate de Varroa destructor (Anderson & Trueman).
A se citi instructiunile înainte de utilizare.
Contraindicatii: necunoscute.
Efecte secundare nedorite: o usoară agitatie în colonie în primele zile după începerea tratamentului.
Apiguard este un produs veterinar.
Perioada de decontaminare a mierii: 0 zile.
• Verificaţi ca albinele lucrătoare să aibă acces la tăviţă. În unii stupi trebuie asigurat un spaţiu deasupra tăviţei cu ajutorul
unui cat, a unui capac de stup răsturnat sau hrănitor, sau cu ajutorul unui magazin gol.
• Lăsaţi tăviţele în stup până când gelul dispare în întregime.
• Controlaţi colonia pentru a observa eventualele modificări; uneori este necesar un tratament în afara sezonului.
• După începerea tratamentului, colonia poate fi uneori afectată de o agitaţie temporară, care este inofensivă.
• Pe durata tratamentului, mirosul caracteristic de timol este uneori perceptibil.
• NOTĂ: Pentru colonii şi nuclee mici sau slabe, se vor folosi doze de 1 x 25 g.



cornubee a scris:


Corina Gherman a scris:

Nu asta a fost intentia mea. Cred ca uneori cuvintele se interpreteaza prea usor.
Nu sunt obisnuita cu forum-ul. Insa am amabilitatea sa raspund oricarui tip de intrebare, in limita cunostintelor.


...PRET DE LISTA: 9,39 lei +TVA,pt. ce cantitate si ce durata de valabilitate are...6 luni,un an?



Corina Gherman a scris:

Raspuns pt. cornubee:
50 g / tavita
valabilitate 36 luni


_______________________________________
Nu sunt perfect,dar sunt eu insumi si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.

pus acum 14 ani
   
Corina Gherman
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 31
Multumesc D-le Dila pentru ca ati avut amabilitatea sa re postati informatiile despre Apiguard. Colegul dvs. de la Cornu / Campina, respectiv cornubee (Dl. Stefanescu) cred ca a folosit deja produsul, deoarece i-am trimis doua transe. Poate dumnealui doreste sa isi expuna parerea personala despre utilizarea acestui produs.

pus acum 14 ani
   
drone1952
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 675
Dra Corina Gherman,
Desi nu este recomandat sa faci reclama pot sa spun ca unul care a folosit Apiguardul(ultima data in 2006) Intr-un cuvint :Merita.

Modificat de drone1952 (acum 14 ani)


_______________________________________
Drumul de la posesor de stupi la stupar e lung si anevoios!


pus acum 14 ani
   
Dila Daniel
Moderator

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3059
Drone 1952,faptul ca spui ca apicultor,ca ai folosit produsul si esti multumit,nu este reclama.Acum chiar imi vin niste intrebari in minte.De ce ai folosit ullltima data atunci,daca ai fost multumit?Poate ne spui mai detaliat ceva constatari personale vis-a vis de efect.Incerc sa vad daca justifica pretul,inca destul de mare pentru marea masa a noastra...a apicultorilor.

_______________________________________
Nu sunt perfect,dar sunt eu insumi si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.

pus acum 14 ani
   
Corina Gherman
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 31
Dl. Dila a folosit atunci, pentru ca era primit sub forma de esantion probabil. Produsul a devenit exclusiv "al nostru" incepand din 2007, atunci cand l-am inregistrat la ICPBMUV. Produsul are distributie doar prin compania noastra. De atunci din 2006 nu a mai fost prezent pe piata, deoarece era in proces de inregistrare. Dar acum cand totul este in regula, din punct de vedere al comercializarii, acesta poate fi achizitionat direct de la depozitul nostru.

pus acum 14 ani
   
Corina Gherman
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 31
Am vrut sa spun, D-le Dila, ca Drone 1952 a folosit....

pus acum 14 ani
   
drone1952
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 675
Dra Corina Gherman,
In perioada 2003-2006 l-am primit daca asa ii spuneti "forma de esantion probabil",cind produsul nu "a devenit exclusiv "al nostru"

apiguard dra corina gherman,in perioada 2003-2006 l-am primit daca asa spuneti esantion produsul

23.9KB


_______________________________________
Drumul de la posesor de stupi la stupar e lung si anevoios!


pus acum 14 ani
   
Corina Gherman
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 31
Depinde de la cine l-ati primit, oricum n-are importanta. Noi nu cunosteam produsul in acea perioada.

pus acum 14 ani
   
drone1952
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 675
Dle Dila Daniel,
Desi sa incer sa prezint un produs mai bine decit furnizorul devine un lucru greu.Ceea ce pot sa va spun sint niste pareri in urma folosintei chiar daca numai de esantioane.
Am folosit Apiguardul vara si din cite mi-am dat seama la temperaturi mari se pare ca lucreaza mai bine(parere de om care a folosit numai sub forma de esantioane).Poate gresesc dar si instinctul dde curatenie e mai accentuat,sau poate numai o parere...


_______________________________________
Drumul de la posesor de stupi la stupar e lung si anevoios!


pus acum 14 ani
   
Dila Daniel
Moderator

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3059
multumesc D.le drone1954,multumesc D.na Corina.
Nu imi era clar nici cu anul 2006...eu il percepeam ca fiind mai nou pe piata...Dar acum e ok.


_______________________________________
Nu sunt perfect,dar sunt eu insumi si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.

pus acum 14 ani
   
drone1952
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 675
Dle Dila Daniel,
Produsul nu e nou(oricum s-a discutat despre el pe forum in 2007 si mai apoi continuat 2209) dar il veti percepe mai bine daca il veti folosi pentru ca pe linga varoa mai are effect si asupra altori neplaceri ale stupului


_______________________________________
Drumul de la posesor de stupi la stupar e lung si anevoios!


pus acum 14 ani
   
valy gudas
apicultor

Din: Baia-Sprie. MM,RO.28.05.71
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1394
D.na Corina,se presupune ca imediat dupa introducerea in stup a timolului,matca inceteaza ouatul un timp,sa fie adevarat? 
E posibil ca produsul sa afecteze intr-un fel ponta,matcilor?


                      valy


_______________________________________
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
Tel. 0741297349.

pus acum 14 ani
   
un OM
apicultor

Din: com.Prundu jud. Giurgiu
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 577
Care neplaceri ?

pus acum 14 ani
   
Corina Gherman
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 31
Eu n-am auzit inca ca s-ar putea intimpla, insa cel mai bine e sa-i intrebati pe colegii dvs. care au folosit deja produsul.

pus acum 14 ani
   
drone1952
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 675
Mie in folosire Apiguardului nu mi s-a intimplat ca regina sa isi opreaca poanta in schimb o reducere a poantei da,dar o reducere temporala si odata disparut "mirosul' de timol lucrurile au devenit la normal. Am sesizat asta tratind cu Apiguard un nucleu.

Modificat de drone1952 (acum 14 ani)


_______________________________________
Drumul de la posesor de stupi la stupar e lung si anevoios!


pus acum 14 ani
   
valy gudas
apicultor

Din: Baia-Sprie. MM,RO.28.05.71
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1394

drone1952 a scris:

Mie in folosire Apiguardului nu mi s-a intimplat ca regina sa isi opreaca poanta in schimb o reducere a poantei da,dar o reducere temporala si odata disparut "mirosul' de timol lucrurile au devenit la normal. Am sesizat asta tratind cu Apiguard un nucleu.

Felicitari,drone1952,mati convins si pe mine,exact ca pe cativa dintre colegi.


_______________________________________
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
Tel. 0741297349.

pus acum 14 ani
   
ionut vlv
apicultor

Din: babeni,valcea
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 562

ceva interesant despre apiguard


_______________________________________
Nimanui nu-i pasa daca miorlai, bate cu pumnu-n masa si arata-ti coltii daca nu merge altfel.

pus acum 14 ani
   
wshark
apicultor

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1
Stiti cumva unde pot gasi produsul Apistan? Care e diferenta cu Apiguard?

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la